Islamitische lente in Egypte.

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72955
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De natuur laat zich niet dwingen in Egypte.

Berichtdoor Ariel » Ma Feb 11, 2013 12:48 pm

Danube schreef:
Een paar meter verder staan vrolijke Christenen over de liefde van Jezus te zingen.


Gelukkig maar. icon_thumbup.gif Dat doet een mens goed. Er is geen grens aan de Liefde van Jezus!
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Danube
Berichten: 1786
Lid geworden op: Di Mar 13, 2012 12:25 pm

Re: De natuur laat zich niet dwingen in Egypte.

Berichtdoor Danube » Ma Feb 11, 2013 1:01 pm

Ariel schreef:
Danube schreef:
Een paar meter verder staan vrolijke Christenen over de liefde van Jezus te zingen.


Gelukkig maar. icon_thumbup.gif Dat doet een mens goed. Er is geen grens aan de Liefde van Jezus!


Zo is het.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72955
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor Ariel » Zo Feb 17, 2013 9:25 pm

Egypte legt alcohol aan banden
CAIRO -

De regering van Egypte is van plan om de verkoop van alcohol aan banden te leggen. Nabil Abbas, de vicevoorzitter van een bureau dat onder de Egyptische regering valt, zei dat de regering geen vergunningen meer wil geven voor het verkopen van alcohol in nieuwe wijken van onder meer Caïro en Alexandrië.

Volgens Abbas worden oude vergunningen voor de verkoop van alcohol wel gewoon vernieuwd als ze verstrijken. De overheid wil volgens hem alcohol aan banden leggen omdat het problemen oplevert. Zo zouden vrouwen lastig worden gevallen door dronken lieden en zou 'belletje trekken' een grote vlucht hebben genomen.

De Egyptische president Mohamed Mursi is lid van de Moslim Broederschap. Sommige Egyptenaren vrezen dat het inperken van de alcohol een eerste stap is om het land te islamiseren.

Karim Mohsen, directeur van een toeristisch bedrijf dat deel uitmaakt van de branchevereniging van Egyptische reisorganisaties, zei dat inperking van de alcohol de toeristische industrie zou kunnen schaden. Het beperken van alcohol in restaurants en hotels kan impact hebben op buitenlandse en Arabische toeristen, vreest Mohsen.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/2130 ... den__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Feb 18, 2013 4:23 pm

" Zo zouden vrouwen lastig worden gevallen door dronken lieden en zou 'belletje trekken' een grote vlucht hebben genomen." zo lees ik.
Het eerste -vrouwen lastig vallen - doen ze ook in nuchtere staat maar wat is dat vreselijke 'belletje trekken' ? In het Engels:
"Representatives of the residents in new suburbs complained that the sale of alcohol leads to problems including attacking women and randomly ringing doorbells of people's homes."
Door geen alcohol in die suburbs te verkopen worden twee (even grote?) grote problemen opgelost.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19453
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Democratie Egypte is niet met Europees belastinggeld te koop

Berichtdoor King George » Di Feb 19, 2013 1:03 pm

Geplaatst door Laurence Stassen 22 januari 2013; 14.00

Onder druk van Brussel worden overal in Europa snoeiharde bezuinigen doorgevoerd. De burger draait op voor de puinhoop die de EU ervan gemaakt heeft. Wonderbaarlijk genoeg wist de EU wél Europees belastinggeld vrij te maken voor de ondersteuning van een autocratisch islamitisch regime in Egypte. De EU gelooft namelijk dat zij met belastinggeld, onttrokken aan de burger, het ´democratiseringsproces´ in Egypte kan sturen. In werkelijkheid steunt zij hiermee president Morsi met de invoering van zijn sharia-agenda. Deze beslissing is bovendien veelzeggend voor de weinig democratische wijze waarop de EU opereert.

Volgens PvdA-minister Frans Timmermans geven we geld zodat "de economie in Egypte weer een beetje op gang kan komen". Het idee is dat wanneer de economie in Egypte maar gestimuleerd wordt, de democratie zich vanzelf kan ontwikkelen. Vandaar natuurlijk ook dat de vele rijke Golfstaten in het Midden-Oosten zoveel succesvolle democratieën hebben voortgebracht?

De redenering van de euro-elite is absurd, het gaat namelijk niet om rijkdom of economische voorspoed. Geen enkel land in het Midden-Oosten, uitgezonderd het niet-islamitische Israël, is democratisch, ook al zijn vele daarvan stinkend rijk. En hier is ook een logische verklaring voor, maar die wordt niet begrepen, en is bovenal te politiek incorrect om te benoemen, en die verklaring is: de islam.

De islam en democratie gaan niet samen. Binnen de islam staat sharia boven alles, dus ook boven democratie en de staat. Er is maar één bron van legitimiteit in de islamitische wereld en dat is de sharia. Democratie is slechts een middel en altijd ondergeschikt aan het doel: de invoering van de islamitische sharia.

Het is dus geen verrassing dat bij de eerste de beste ´democratische´ verkiezing in Egypte, deze direct is aangegrepen om de sharia te verankeren in de grondwet (bijv. artikelen 2, 4 en 219). Ook de vrijheid van meningsuiting is hieraan ondergeschikt gemaakt (bijv. artikel 44). Hierdoor is een open, maatschappelijk en politiek debat in Egypte - cruciaal voor het functioneren van een democratie - onmogelijk. Door de invoering van de sharia in de grondwet zijn de fundamenten voor de democratie direct weer weggeslagen. President Morsi heerst ondertussen als islamitisch potentaat over Egypte. Dat is de realiteit.

Bij de europese politici valt dit kwartje niet. Een vertegenwoordiger van de samenwerkingsraad van de Arabische golfstaten die op uitnodiging van het Europees parlement naar Brussel was gekomen, stelde onomwonden vast dat "volgens de sharia godsdienst niet mag worden gescheiden van de staat, dat wordt ons opgelegd door Allah". Dit betrof dezelfde man die later die dag Europarlementvoorzitter Schulz flankeerde toen deze het nodig vond de film Innocence of muslims te veroordelen. De waarheid met betrekking tot de islam is aan dovenmansoren gericht voor de europese elite. Die blijft verder dromen dat democratie en islam samengaan en dat men dit in Egypte met geld zou kunnen bevorderen.

Deze beslissing getuigt van een zeer gebrekkige appreciatie van zowel de islam als van democratie. Het gebrekkige begrip voor democratie beperkt zich helaas niet alleen in de naïeve overtuiging dat de EU islamitische regimes kan democratiseren, maar ook in de desinteresse van de EU voor democratisch draagvlak voor dergelijk besluit. Want behalve het feit dat dit toegezegde geld niet zal bijdragen aan 'democratisering' van Egypte, is de totstandkoming van dit besluit zelf evenmin democratisch te noemen. Burgers zijn nooit gehoord of betrokken en er bestaat ook geen enkel draagvlak voor deze EU-beslissing.

Zo bleek uit een peiling uitgevoerd door De Telegraaf dat maar liefst 96% van de deelnemers de gift aan Egypte niet steunt. Bovendien was er van gedegen ruggespraak met de Tweede Kamer over deze kwestie evenmin sprake, getuige de ophef vorige week tijdens het vragenuur met PvdA-minister Timmermans. De Kamer stond perplex over de gang van zaken en voelde zich terecht gepasseerd.

En dus zijn we in de paradoxale situatie beland dat de EU middels een besluit dat democratisch draagvlak volstrekt ontbeert, de democratie in Egypte zegt te willen bevorderen. Het bevestigt eens te meer dat de EU er een zeer curieus begrip van democratie op nahoudt, waarbij het overal de mond vol heeft van democratisering, maar gemakshalve het eigen democratische tekort negeert. De vraag is nu wat uiteindelijk kwalijker is, dat er miljarden euro's aan Europees belastinggeld worden verspild in de zinloze poging het islamitische Egypte te democratiseren, of het feit dat de EU wederom aantoont dat het ontbreken van enig democratisch draagvlak voor beslissingen haar niets interesseert.

Laurence Stassen is Europarlementariër en delegatieleider voor de PVV in Europa.Dagelijkse Standaard
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72955
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor Ariel » Do Feb 21, 2013 12:32 am

Baard in ‘nieuwe Egypte’ weer onderdeel van straatbeeld
30 juli 2012
Bron: Washington post. Vertaling: Nora Naber

Elke ochtend scheren voelde veeleer aan als een zonde dan als een verademing voor luitenant Ahmed Hamdy van de politie in Zuid-Egypte. Hij is er van overtuigd dat het een plicht van God is om zijn baard laten staan. Maar het was een ongeschreven regel dat elke overheidsambtenaar gladgeschoren op kantoor verscheen.

“Ik vroeg God elke dag om vergiffenis,” zegt de 26-jarige Hamdy.

En zo geschiedde in februari dat Hamdy, een jaar na de val van Hosni Moebarak, besloot dat het tijd was om de religieuze identiteit om zijn kin te dragen. Na een vakantie kwam hij als bebaarde politie-agent aan op het politiebureau, waarmee hij de verwarring blootlegde van het post-revolutionaire Egypte in de stoeipartij met de herdefiniёring van de islamitische identiteit.

In heel het land eisen mannelijke ambtenaren nu dat ze een baard mogen dragen – en vrouwen die hun hoofdhaar willen bedekken – op politiebureaus, in banken, bij luchtvaartmaatschappijen, televisiestations en op andere plaatsen waar de baard verboden was bij wet of uit gewoonte.

Voor velen voelt het als een enorme bevrijding dat ze zichzelf kunnen zijn, aangezien het voorheen gevaarlijk was onder een regering die vroomheid gelijk stelde aan terrorisme. Het dragen van een baard gaf voldoende aanleiding om aangehouden te worden door ambtenaren van de veiligheidsdienst of om op vliegvelden de aandacht te trekken.

Anderen zien het echter als een onderdeel van de islamisering naar aanleiding van de Arabische lente. Zij maken zich zorgen over de religieuze identiteit die de publieke sector lijkt zou binnendringen.

“Ineens heeft de staat geen grip meer op de situatie,” stelt politiek socioloog Ziad Akl van het Ahram Centrum voor politieke en strategische studies. “Islamofobie is wijdverspreid in Egypte, omdat Mubarak niet alleen hard optrad tegenover moslims, maar ook het beeld van hen schetste alsof ze duivels waren.”

Nu Mubarak vertrokken is, voelen de moslims meer ruimte om zichzelf te uiten. “Maar er zijn veel seculieren bang voor de islamisering van de samenleving nu ze op meer plaatsen baarden zien verschijnen,” aldus Akl.

Advocaat en aanhanger van de Broederschap Ali el-Banna vertelt: “Als moslims zien we Morsi net als de zwarte bevolking van Amerika Barack Obama zag bij zijn aantreden.” Hij voegt er aan toe: “Hier is iemand die op mij lijkt, die mij vertegenwoordigt. Dit hebben we nooit eerder meegemaakt.”

Het meest schokkend voor hen was mogelijk dat zelfs in het presidentiёle paleis baardhaar waar te nemen viel. Mohamed Morsi van de Moslimbroederschap die de vorige maand tot president is gekozen, is niet alleen de eerste democratisch gekozen president van Egypte – hij is ook de eerste bebaarde.

Banna is een van de advocaten die Hamdy vertegenwoordigen die tezamen met 60 politieagenten in het land geschorst zijn voor het dragen van een baard. De meeste van hen, zo ook Hamdy, zijn van hun dienst gehaald en ontvangen slechts een fractie van hun loon. Vijf officieren in Alexandriё zitten tot vandaag de dag nog opgesloten ondanks het feit dat ze de rechtszaken tegen het Ministerie van Binnenlandse Zaken gewonnen hadden.
“Volgens mijn chef mag ik geen baard dragen onder werktijd,” herinnert Hamdy zich de van de ochtend dat hij bebaard ten tonele verscheen. “Alsof ik een nepbaard heb die ik af en op kan halen. Belachelijk gewoon.”

Deze maand heeft een aantal mannelijke personeelsleden een aanklacht ingediend tegen EgyptAir omdat ze ‘netjes getrimde’ baarden in de cabine wilden dragen, net zoals bij andere luchtvaartmaatschappijen ook toegestaan is. Onder hen heeft zich een piloot geschaard, zo wist een van de activisten te melden.

Daarnaast is er vrouwelijk personeel dat nu graag hun hoofdhaar wil bedekken. Als antwoord heeft de Rijksluchtvaartdienst een commissie ingesteld die het onderwerp bestudeert. Een van hun suggesties was dat de uniformen in farao-stijl zouden kunnen worden aangepast, waarbij de kroon als hoofddoek zou moeten fungeren. Het gaat hierbij om een traditionele dracht waarbij het haar en de nek van moslimvrouwen bedekt zou zijn.

“Het personeel weigerde,” volgens Maysa Abdelhadi die namens het personeel deelnam aan de onderhandelingen. “Het is een ongepast ontwerp.”

De kwestie is zo moeilijk voor Egyptenaren vanwege het gemis aan een traditie van individuele vrijheden of enige bescherming door de wet.

Dit jaar zal de wetgeving worden aangepast. Sommige mensen zijn bang dat de wetstekst gedomineerd zal worden door de islamisten en weinig ruimte voor zelfexpressie zal bieden. “Als de wet aangeeft dat eenieder een baard mag dragen, dan zal diezelfde wet ook de bikini toestaan,” meent Akl. “Maar ik verwacht niet dat het zo ver zal gaan.”

Sekulieren en koptische christenen in Egypte hebben uiteenlopende meningen aangaande de nieuwe islamitische vroomheid. De baard, voor velen symbool voor macht, zou een opmaat voor het extremisme zijn net als in andere landen, zo stellen zij. Maar onder hen zijn er ook die het idee van een modern, kosmopolitisch Egypte omarmen, waar mensen niet vervolgd worden voor wat ze dragen op hun kin of op hun haar.

“Als een man een baard wil laten staan, moet dat mogelijk zijn,” vindt de 20-jarige ingenieur Mohamed Ahmed tijdens een uitje met vrienden in een trendy restaurant met uitzicht op de Nijl. “Maar ik denk dat sommige mensen weg zouden blijven als de kelners hier een baard zouden dragen. Voor de eigenaar is het toch een zakelijke afweging uiteindelijk.”

Voor Lameaa Mowafi, een bekende politieke verslaggeefster van de Egyptische staatstelevisie, was het besluit om een hoofddoek te dragen een zeer persoonlijke. Zij kwam al voor de revolutie op een dag met een hoofddoek op aan in de studio en werd onmiddellijk van het scherm verbannen. Maar toen het Tahrir-plein vorig jaar volstroomde en Mubarak aan het wankelen gebracht werd, verscheen zij bedekt op de buis en sindsdien presenteert zij weer.

“Het is een droom die uitkomt,” vertelt Mowafi, die dagelijks vanuit het presidentiёle paleis verslag doet als een van de verslaggeefsters met hoofddoek. “Ik kon het me voorheen niet eens voorstellen dat ooit een gesluierende presentatrice op de Egyptische buis zou verschijnen. Nu versla ik het nieuws van de overheid.”

http://www.moslimvandaag.nl/baard-in-ni ... raatbeeld/De baarden kunnen opgelucht adem halen. De Egyptische agent mag een baard hebben.

Agent Egypte mag baard hebben

Toegevoegd: woensdag 20 feb 2013

Politieagenten in Egypte mogen een baard hebben. Het Hooggerechtshof heeft dat bepaald. Onder president Mubarak was het decennia niet toegestaan voor agenten om een baard te laten groeien.

In februari vorig jaar werden tientallen bebaarde agenten geschorst. Daarop protesteerden ze bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en deden een oproep aan president Morsi om het taboe op te heffen.

Een lagere rechter oordeelde al eerder dat de schorsing van de agenten onrechtmatig is. Het ministerie van Binnenlandse Zaken stapte daarop naar de hoogste rechter. Die heeft nu bepaald dat het dragen van een baard een religieuze uiting kan zijn. Een verbod daarop zou in strijd zijn met de grondwet.

Met name strenggelovige moslims hadden gepleit voor het opheffen van het baardenverbod. Bij sommige christenen en gematigde moslims bestaat de vrees dat fundamentalistische moslims hun eigen geloof willen opleggen aan de samenleving.

http://nos.nl/artikel/476390-agent-egyp ... ebben.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor Mahalingam » Zo Feb 24, 2013 9:25 pm

In heel Arabierië zwijmelen ze nog steeds van de Egyptische zangeres Umm Kulthum.
Hier een concert van haar:Ze is dus een cultureel ikoon. En heeft standbeelden gekregen.
In the town of Mansoura, the hometown of Kulthum, vandals placed an Islamic veil on a statue of her, according to a report in the current issue of Al-Ahram Weekly, which was released last week. The paper also quotes an article published in the liberal daily Al-Masry Al-Youm by Mohamed Salmawy stating,“What did those ignoramuses who attacked the statues do to Islam? They insulted it, and Islam is innocent of their behavior.”

Insulting Islam? daar staat toch de doodstraf op?
En dit heeft ook niks met Islam van doen:
The growing strength of conservative Muslims in Egypt since the victory of Islamists in national elections, has given them confidence in challenging the country’s cultural heritage that does not meet their religious standards.

In Minya, vandals cut off the head of a 10-year-old marble memorial bust of Taha Husayn in a square named after him, according to the Al Ahram Weekly. Husayn was a famous Egyptian writer who wrote novels and political opinion. He went blind at the age of two and in 1902 he went to study Islam at al-Azhar, the most important Sunni center of learning. He clashed with the conservative views there and later moved to study in secular institutions, including the Sorbonne in France.
He was named the minister of education in 1950 and some of his writings angered religious authorities and Islamists, which helps explain why his monument was targeted.
http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=304321
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19453
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor King George » Ma Feb 25, 2013 12:46 am

Kan er ook nog wel bij:


Egypte: koptische kerk verwoest door salafisten
door KN/Radio Vaticaan

In Egypte hebben vrijdag honderden salafisten de koptische St. Georgas kerk met stenen aangevallen en in brand gestoken.

De pastoor en enkele parochianen raakten daarbij gewond. De aanval vond plaats in het dorp Sarsena, dat op 100 kilometer ten zuidwesten van Caïro ligt. De kopitische kerk werd 20 jaar geleden gebouwd en was de parochie voor 200 gezinnen.

Volgens de salafisten was de kerk illegaal gebouwd. Ze eisten al langere tijd de sloop van het gebouw, omdat de kerk te dicht bij een islamitische wijk zou liggen. Lokale getuigen zeiden dat de politie aanwezig was tijdens de aanval, maar niet ingreep.

Priester Rafic Greiche, woordvoerder van de Grieks melkitische Kerk in Egypte, zegt dat de kerk, die gebouwd was uit hout en baksteen, door de aanval nagenoeg met de grond gelijk gemaakt is. Volgens Greiche is de toenemende vervolging tegen christenen in Egypte een systematische vervolging. Hij zegt dat gemiddeld een keer per week christenen worden aangevallen.

Greiche zegt dat christenen “zeer ontmoedigd” zijn en dat ze zich door een gebrek aan veiligheid onzeker voelen. Hierdoor ontstaat, volgens de priester, de onwenselijke en problematische situatie dat veel christenen de regio ontvluchten. “De mensen die emigreren zijn vaak diegenen die geld en een opleiding hebben”, aldus Greiche.

KN 19.02.13


Waar islam zich mani(e)festeert, treedt na verloop van tijd verdomming van de omgeving op. :sheik:
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 39659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor Mahalingam » Wo Feb 27, 2013 9:25 pm

Voor een keer een defenestratie die anders gaat dan gewoonlijk:
Vrouw kiepert overspelige echtgenoot van balkon
In Egypte heeft een vrouw haar echtgenoot van het balkon van hun appartement gegooid. Zij ging over tot deze drastische ingreep nadat zij haar man had betrapt met een andere vrouw in hun echtelijk bed.

Van het forse type
De doortastende vrouw moet van het forse type zijn geweest. Ze verklaarde dat ze haar man simpelweg van het bed had getild en hem over de reling van het balkon had gekieperd.

Verzoening
De bedrogen echtgenote werd gearresteerd. De zaak werd evenwel geklasseerd nadat het koppel zich had verzoend. De vrouw wenste geen klacht neer te leggen tegen haar man.
http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/1587046/2013/02/27/Vrouw-kiepert-overspelige-echtgenoot-van-balkon.dhtml
En de man dus ook geen klacht tegen zijn vrouw.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor Mahalingam » Zo Mar 03, 2013 3:28 pm

Sheikh Mohammed Abdullah Nasr zijn bende is radicaler dan de Ikhwan. En met lede ogen moet hij aanzien dat de gematigden de dienst uitmaken. Dat wordt dus schelden in diverse variaties op het thema "Vuile Jood".

Islamic Cleric Charges: Morsi is a 'Zionist'

Speaking to protesters in Cairo’s Tahrir Square, Sheikh Mohammed Abdullah Nasr, leader of the Front “Ozharyoun with civil state,” said U.S. Secretary of State John Kerry was coming to Egypt to support “Morsi the Zionist.”

“They are all relatives, the Brotherhood and the Jews are one; Israel's security is part of the Brotherhood's security and the security of the Brotherhood is part of Israel's security,” Sheikh Nasr said, according to Al Arabiya.
He described Kerry as a “Jew and the son of a Jew,” saying the American top diplomat would be received with mobs hurling eggs and tomatoes at him upon his arrival to Egypt.
“As for myself, I have a special gift for him and for anyone who supports the regime of the Brotherhood’s regime,” Sheikh Nasr said, before removing his shoe and raising it in front of the crowd, reported Al Arabiya.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/165794#.UTNMjfJVPC0
Zo'n boodschap dient ook altijd afgesloten te worden met een dreigement.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42895
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mar 03, 2013 6:22 pm

De gesel Gods gaat over Egypte. Om de één of andere reden moet ik ook denken aan de straffende hand van God. De Islam brengt in ieder geval geen zegen. :sly7:

Allahs haat tegen de moslims: Bijbelse sprinkhanenplagen over Egypte

Posted on 3 maart 2013

Afbeelding
Egyptische sprinkhaan

Allah laat steeds opnieuw heel duidelijk zien hoe hij deze islam en zijn aanhangers haat. Nauwelijks hebben de Egyptenaren zich – door democratische verkiezingen! – uitgesproken voor een hardcore-islam en de Moslimbroederschap aan de macht geholpen of prompt toont Allah hier weer zijn mening over door een Bijbelse plaag naar de hoofdstad Cairo te sturen:

Egypte: “farao” Morsi en de nieuwe tien plagen.

Sprinkhanen, graantekorten, benzinecrisis en totale politieke blokkade: het land aan de Nijl glijdt steeds meer af naar chaos. De president komt steeds hulpelozer over
.

Welnu, de titel is verkeerd gekozen. Ook al noemen de Egyptische journalisten Morsi af en toe zo, hij mag niet vergeleken worden met de Antieke farao´s. Deze hadden hun continuïteit na de dood van Cleopatra in de Koptische patriarchen, omdat ze zich tot het christendom bekeerden. Morsi echter is de opvolger van de Omajjaden-kaliefen. En daarom ook zulke straffen, die Allah consequent over alle islamitische samenlevingen pleegt te sturen zodra ze de harde koers van de islamisering kiezen:

Alsof Egypte al niet genoeg geplaagd zou zijn: nu dreigen in het zuiden van het land ook nog de sprinkhanen – net zoals negen jaar geleden, toen ze ruim een derde deel van de oogst opvraten en hun zwermen zelfs de hoofdstad Cairo binnenvielen. Ondanks enorme sproeicampagnes met insekticiden rukken volgens informatie van de autoriteiten steeds meer zwermen op langs de Rode Zee.

Afbeelding

Nee, genoeg is het niet. De Egyptenaren hebben het volledig verdiend. Misschien werkt nu de vloek van de geschonden Koptische christenen? De vele vermoorde christenen komen nu uit hun graven tevoorschijn om met de verdomde moslims af te rekenen? – wie echter niet houdt van zulke literaire voorstellingen, wie niet in de straf van God gelooft, tegen hen wordt in de koude taal van het verstand gezegd: de natuur kent geen genade. Als men de wetten van de natuur overtreedt, komt op een gegeven moment altijd de afrekening. En de islam is de enige, eeuwig durende overtreding tegen de wetten van de natuur.

De VN-Voedsel- en Landbouworganisatie FAO waarschuwde al dat men de komende weken met nog meer verwoestingen rekening zou moeten houden – een Bijbelse gesel, die voor Egypte niet op een ongunstiger moment zou hebben kunnen komen. Want economische crisis en gebrek aan deviezen hebben in eerste instantie ook invloed op de graanimport. Vorig jaar oktober waren de reserves in de silo´s nog voldoende voor zeven maanden, intussen is er nog maar een voorraad voor drie maanden. Het aantal vrachtboten, dat aanlegt in Egyptische havens, is in januari in vergelijking met vorig jaar met de helft gedaald, de geleverde tonnage zelfs met twee derde deel.

Afbeelding

We hadden al een keer geschreven over de situatie van Egypte, zodat iedereen er een goed idee van kan krijgen wat de doodzonde van de Egyptische samenleving tegen de natuur is.

En we hebben nog wat nieuws. De prognose, die 2 weken geleden in “Die Presse” werd verkondigd, is uitgekomen en rukt nu op naar Cairo. Aldus deze Israëlische nieuwssite:

Sprinkhanenplaag treft Egypte.

Een zwerm van Bijbelse omvang “verrast” de lokale autoriteiten en bedekt alles in de buurt van Gizeh (verrassing – na wekenlang gewaarschuwd te zijn!).


Hartelijke gelukwensen aan de vroomste moslims. En: de hel wacht al.

Bron: http://www.kybeline.com/2013/03/03/alla ... more-42879

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2013/03/03/ ... more-34967
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: Zo Jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor Schepsel » Zo Mar 03, 2013 6:51 pm

Raar, verkneukelend stuk. Weet eigenlijk ook niet of ze beter verdienen...
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72955
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor Ariel » Zo Mar 03, 2013 9:34 pm

Volgende plaag duisternis...Oh, wacht, die is er al in Egypte

Alle plagen in die God volgens de bijbel in Egypte zou hebben veroorzaakt, omdat de Farao het volk Israël niet toestond Egypte te verlaten zijn wetenschappelijke te verklaren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72955
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor Ariel » Wo Mar 06, 2013 6:14 pm

Ook Egypte heeft nu islamitische moraalpolitie
Door: Robin de Wever

Na Saoedi-Arabië en enkele andere islamitische landen heeft nu ook Egypte een moraalpolitie. De Commissie ter Promotie van Deugd en Voorkoming van Ondeugd draagt dezelfde naam als de strenge sharia-patrouille die Saoediërs in gelid houdt. Maar, zo benadrukt de organisatie, in Egypte zal het er minder heftig aan toe gaan.

Dat meldt althans de International Business Times. Het 'informele' comité zegt advies te gaan geven aan 'wie daar behoefte aan heeft'. 'We gaan ons niet opdringen', vertelt oprichter Hisham el-Ashri aan de Amerikaanse zakensite. Van patrouilles bij nachtclubs - zoals die in Saoedi-Arabië regelmatig plaatsvinden - zou geen sprake zijn. Maar: 'Als een dronken klant een nachtclub verlaat, zullen we wel voorkomen dat hij achter het stuur klimt en anderen verwondt'.

In Saoedi-Arabië ziet de islamitische politie toe op naleving van een strenge islamitische code. De ambtenaren houden ongetrouwde mannen en vrouwen gescheiden en proberen te voorkomen dat vrouwen zich onbedekt in het openbaar vertonen. Prostitutie en homoseksuele praxis worden bestraft.

Saoedische moraalpolitie vliegt soms uit de bocht
Incidenten waarbij de dienders de grenzen van het toelaatbare verkenden gingen de afgelopen jaren de wereld over. Vorig jaar scoorde een Saoedische vrouw een YouTube-hitje met een video waarin ze agenten stevig van repliek dient nadat ze haar hebben verboden om make-up te gebruiken.

Een onlangs aangestelde politiechef probeert sinds kort orde op zaken te stellen. Hij gebood in oktober dat religieuze politie geen arrestaties en verhoren meer mag uitvoeren. Voor huiszoekingen moeten de agenten toestemming vragen. De angst voor excessen leeft ook in Egypte, nu de conservatieve Moslimbroederschap daar de touwtjes in handen heeft. Critici vrezen dat de toenemende orthodoxie ten koste zal gaan van vrijheden en de vrijheid van meningsuiting. Christenen spreken van een toename in geweld en discriminatie.

'Wij beschermen tegen anti-vrouwengeweld en overspel'
De moraalpolitie kan daar tegen optreden, vertelt oprichter El-Ashri aan de International Business Times. Volgens hem hadden overtredingen als geweld tegen vrouwen, onofficiële huwelijken en overspel voorkomen kunnen worden als de Commissie eerder was opgericht.

Overigens is onduidelijk of de Egyptische moraalpolitie opereert op gezag van de overheid. Geweld is geen taboe, maar zou wel zorgvuldig gebruikt worden. El-Ashri: 'We gebruiken geen geweld, tenzij de partij die we proberen te bestrijden zelf bloed vergiet. Kleine geweldsdelicten zien we door de vingers.'

http://www.trouw.nl/tr/nl/4728/Islam/ar ... itie.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72955
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor Ariel » Wo Mar 13, 2013 4:32 pm

Kabinet blijft Egypte helpen

Het stoppen van de hulprelatie met Egypte komt de mensenrechten in dat land niet ten goede. Dat zei minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken woensdag in een debat in de Tweede Kamer over EU-steun aan Caïro.

Volgens hem zal het stoppen van hulp tot groeiende chaos in het land en spanningen in de regio leiden. Timmermans wees er daarbij op dat geen enkele lidstaat van de Europese Unie de verbintenis met het Noord-Afrikaanse land wil staken.

Vooral PVV, ChristenUnie en CDA zijn tegen het geven van hulp aan Egypte. Zij hebben scherpe kritiek op onder meer de mensenrechtensituatie. Het grootste deel van de hulp en leningen van de EU aan Egypte is trouwens bevroren.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2138 ... pen__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16051
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Een Arabische baas en ambtenaar is ook maar een mens

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Mar 13, 2013 7:18 pm

Ariel schreef:
In Saoedi-Arabië ziet de islamitische politie toe op naleving van een strenge islamitische code. De ambtenaren houden ongetrouwde mannen en vrouwen gescheiden en proberen te voorkomen dat vrouwen zich onbedekt in het openbaar vertonen. Prostitutie en homoseksuele praxis worden bestraft.

Haha! Ik wil de eerst ambtenaar in Saoedi-Arabië nog meemaken die zijn baas een bon uitschrijft! En die bazen vinden we in de chique nachtclubs in de kelder van de exclusieve hotels. En daar vinden we ook de hoeren. Die komen uit Bulgarije en Romenië. Uiteraard gaat de baas keurig netjes (zelf ook gehoofddoekt) naar binnen met achter hem aan een gehoofddoekte vrouw. Maar eenmaal in de dolle pret kelder gaan de remmen los. En de ambtenaar? Die haalt het wel uit zijn hoofd om daar binnen te komen.

Zijn er hier nog steeds mensen op dit forum die geloven? In Jezus of wat ze in de krant lezen? Als dat zo is: ongelooflijk! Begrijpen! Daar komt het op aan lieve mensen. We begrijpen toch zeker langzamerhand wel dat islam een uiterst onbetrouwbare achterlijke stiekeme heidense hoofddoekenreligie is. Ja toch? :hypocrite:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 39659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mar 18, 2013 2:16 pm

Het is niet onverwacht: de valuta raakt op en dan wordt de brandstof schaars. Niet duurder want er zit subsidie op (hoe anders is dat bij ons). En als de auto's niet kunnen rijden dan breekt een soort Egyptische hongerwinter aan.
De Egyptische regering heeft burgers gewaarschuwd voor de gevaren van het thuis opslaan van grote hoeveelheden diesel. De brandstof is schaars in het in een economische crisis verkerende land en veel Egyptenaren zijn overgegaan tot het hamsteren van de brandstof.

'Moge God het verhoeden, maar als er thuis problemen ontstaan of een brand, dan zullen de gevolgen rampzalig zijn. We doen een beroep op de burgers om dit te vermijden', zei minister Bassem Ouda (Handel) zondag voor de Egyptische staatsradio.

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3410855/2013/03/18/Egypte-geen-diesel-hamsteren-en-thuis-bewaren.dhtml
Hier een verslag uit het dagelijkse leven:
A group of drivers are seated next to their parked microbuses sipping tea and chatting. The oldest among them is Hag Mohamed. He goes on daily trips from Giza to Suez and back. He struggled to find diesel fuel the last three days in both governorates. Telling his despairing story attracted drivers around him, prompting them to come closer to listen.

“No diesel fuel in Giza or Suez and when there is, I queue up at the gas station all day, but I don’t even get to fuel my vehicle because by the time my turn comes, the station runs out of diesel or [gas station attendants] tell me that electricity is out [stopping the fuel pump from working],” he desperately recounts his experiences.
http://www.dailynewsegypt.com/2013/03/13/a-paralysed-city-the-diesel-fuel-crisis/
Ook bij ons zijn alle benzinepompen electrisch.
Zeker als de electriciteitsvoorziening te wensen over laat zijn benzinepompen met een zwengel aanbevolen. Dan kan je met de hand pompen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16051
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Islamitische lente God in Egypte.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Mar 18, 2013 9:28 pm

Mahalingam schreef:Zeker als de electriciteitsvoorziening te wensen over laat zijn benzinepompen met een zwengel aanbevolen. Dan kan je met de hand pompen.

Zo ook hun seksuele bevrediging! Met als resultaat geen benzine maar waardeloze sperma!
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 39659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor Mahalingam » Di Mar 19, 2013 8:29 pm

As earlier suggested, the wonderful thing about Salafis—those extra “radical” Muslims who seek to emulate as literally as possible prophet Muhammad’s teachings and habits—is that they are so unabashed and frank about what they believe. Such is the degree of brainwashing that they have undergone. Unlike the Muslim Brotherhood, which was founded much earlier, doublespeak is not second nature to the Salafis.

En dus kan je op de Egyptische TV geleerden uit horen leggen over de jaziya.
The most recent example comes from Al Hafiz TV, an Egyptian Islamic station. During a roundtable discussion on the U.S. and foreign aid to Egypt, an Islamic cleric, clearly of the Salafi bent—he had their trademark mustache-less-beard—insisted that the U.S. must be treated contemptuously, like a downtrodden dhimmi, or conquered infidel; that Egypt must make the U.S. conform to its own demands; and that, then, all the money the U.S. offers to Egypt in foreign aid can be taken as rightfully earned jizya.

Ze hebben recht op hulp van ongelovigen. Tja, de Islam is nu eenmaal parasitair.
According to the sheikh, Egypt must be less cooperative with the U.S. and at the same time insist for more monetary aid. If so, the sheikh believes that “America will accept; it will kiss our hands; and it will also increase its aid. And we will consider its aid as jizya, not as aid. But first we must make impositions on it.”

When the host asked the sheikh “Do the Americans owe us jizya?” he responded, “Yes,” adding that it is the price Americans have to pay “so we can leave them alone!” When the host asked the sheikh if he was proclaiming a fatwa, the latter exclaimed, “By Allah of course!” The sheikh added that, to become a truly Islamic state, Egypt must “impose on America to pay aid as jizya, before we allow it to realize its own interests, the ones which we agree to.”
http://frontpagemag.com/2013/raymond-ibrahim/muslim-cleric-calls-u-s-aid-to-egypt-jizya/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72955
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor Ariel » Di Mar 19, 2013 9:20 pm

When the host asked the sheikh “Do the Americans owe us jizya?” he responded, “Yes,” adding that it is the price Americans have to pay “so we can leave them alone!”


:lol: Dit is grappig. Een paar bommetjes en Egypte bestaat niet mee.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72955
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor Ariel » Wo Mar 20, 2013 2:13 am

Dieven in Egypte halfnaakt aan voeten opgeknoopt en gelyncht

Afbeelding

In Egypte lijkt het hek helemaal van de dam, nu burgers het 'advies' gekregen hebben om criminelen zelf naar de politie te brengen. Twee mannen, die ervan beschuldigd werden een gemotoriseerde riksja gestolen te hebben, werden zwaar geslagen en halfnaakt met de voeten aan het dak van een busstation opgehangen. Beide dieven werden -voor de ogen van 3.000 opgehitste 'toeschouwers'- afgemaakt.

Ook twee vermoedelijke medeplichtigen werden met de dood bedreigd, net als een getuige die foto's wilde nemen van het gebeuren. De uitzinnige menigte dumpte de lijken uiteindelijk voor de deur van het politiestation in Samanod, 90 kilometer ten noorden van Caïro. Agenten konden de bewuste plek niet bereiken omdat inwoners de wegen hadden afgesloten uit protest tegen het brandstoftekort.

De oproep om het recht in eigen handen te nemen, kwam een week geleden van het kabinet van de openbaar aanklager. Door een politiestaking zag die geen andere uitweg meer, maar dit soort lynchpartij stond allicht niet in de planning. De minister van Justitie noemde de publieke terechtstelling 'de dood van de staat'. 'Het gebrek aan veiligheid heeft hier een sfeer van terreur gecreëerd', aldus een getuige.

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/ ... ncht.dhtml


Wie nog meer onfrisse gruwelijke foto's van de lynch partij wil zien, moet even op bovenstaande link klikken.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16051
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Islamitische herfst in Egypte. Lijken aan de bomen.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Mar 20, 2013 8:34 am

Ariel schreef:

De oproep om het recht in eigen handen te nemen, kwam een week geleden van het kabinet van de openbaar aanklager.

Ik heb hiervoor jaran geleden al gewaarschuwd. Dat er volkshysterie in Egypte zou ontstaan. Er hoeft maar ergens in Egypte een gewaardeerde en hoog in aanzien staande leider (of godsdienstwaanzinnige) te beginnen met dag in dag uit ophitserij tegen Israël en binnen de kortste keren zal het hele volk als één man bereid zijn ons geliefde Isaël binnen te vallen.

Of je Jehovah's Getuigen ooit tot zoiets zou kunnen bewegen . . . ik durf daar geen antwoord op te geven. Ze hebben totaal geen moeite met hun eigen (geliefde?) familieleden onder hun ogen te zien sterven omdat zij er op staan dat er geen bloedtransfusie zal plaatsvinden. OMDAT GOD DAT NIET WIL.

Er is maar heel weinig nodig om de mens in een psychopaat te veranderen. Dat zal moeilijk lukken bij individualisten zoals ik. Zoiets komt heel normaal voor bij kuddedieren, het zich welbevinden in de groep, de massa. Zo geschiedde ook in nazi Duitsland. Je had de opzwepende leider en toen het gejuich eenmaal begon was het lang zo moeilijk niet om joden massaal af te schieten en (waar anders georkestreerd) naar concentratiekampen af te voeren.

Ik ben er dan ook voor om waar nodig dit soort gevaarlijke leiders direct te elimineren. Dat had dus ook al met Morsi moeten gebeuren en de nieuwe leiders van Hamas. Ook in Iran lopen nog genoeg sollicitanten rond voor een eervolle plaats in het hiernamaals.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 39659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor Mahalingam » Di Mar 26, 2013 3:00 pm

Oppositie voeren in Egypte heeft zo zijn risico's sinds de Ikhwan de lakens uitdeelt.

Crackdown: Muslim Brotherhood Summons Egyptian Opposition Leaders for Questioning
Friday’s clashes outside the Brotherhood’s headquarters were the worst in more than three months between the Brotherhood and protesters.

The violence was rooted in an incident a week earlier, when Brotherhood members slapped a woman to the ground and beat up other activists who were spray-painting graffiti against the group outside its headquarters, in an eastern district of Cairo. Several reporters at the scene were also attacked. The Brotherhood said they were part of the protest.

In response, anti-Brotherhood activists called for a protest there Friday to “restore dignity.” Both sides brought out hundreds of supporters, and the scene quickly turned to mayhem, with beatings committed by both sides. Images of bloodied men, others being dragged on the streets, fires in the street and cars in flames were splashed on news pages on Saturday and Sunday.

En aangezien Justitie in handen is van de Ikhwan via zetbazen, krijg je dit:
Egyptian prosecutors on Monday summoned several opposition politicians and activists for questioning over allegations they incited violence against members of the president’s Muslim Brotherhood.
The summons came one day after the Islamist president sternly warned his opponents, saying he may be close to taking unspecified measures to “protect this nation.”
Angry, shouting and pounding the table at times, Mohammed Morsi vowed on Sunday to bring to account politicians found to have incited the violence on Friday, when Brotherhood members and protesters clashed outside the group’s Cairo headquarters.

De oppositie moet weg. Mag niet meer.
The summonses, based on complaints filed by injured Brotherhood members, are likely to stoke tensions and prolong the latest in a series of political crises roiling the nation since Mubarak’s ouster two years ago. Coupled with economic woes and tenuous security, the ongoing bout of turmoil is by the far the worst since 2011, with at least 70 people killed and hundreds injured in protests and clashes with police since late January.
http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2013/03/crackdown-muslim-brotherhood-summons-egyptian-opposition-leaders-for-questioning-.html
http://www.washingtonpost.com/world/middle_east/egyptian-activists-politicians-summoned-for-questioning-over-violence/2013/03/25/ef7ee392-9542-11e2-95ca-dd43e7ffee9c_story.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72955
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor Ariel » Wo Mar 27, 2013 11:13 pm

Egyptische politici: Vrouwen vragen zelf om verkrachting

Steeds meer vrouwen worden tijdens demonstraties voor een beter Egypte op straat verkracht, maar de nieuwe politieke elite vindt dat ze er zelf om vragen. Dat schrijft de New York Times.

'Soms', zegt Adel Abdel Maqsoud Afifi, een hoge politieofficier en conservatieve islamist, 'draagt een meisje voor 100 procent bij aan haar eigen verkrachting door zichzelf in deze omstandigheden te brengen.'

Seksuele intimidatie is zeker geen nieuwkomer in Egypte, maar de verkrachtingen op het Tahrirplein zijn van een hele andere orde: grote groepen mannen drijven vrouwen die komen demonstreren in de hoek en verkrachten hen met veel geweld.

Deze vrouwen, verklaren ook leden van de regeringspartij de Moslimbroederschap, hebben de verkrachtingen zelf uitgelokt. 'Hoe kan van het ministerie van Binnenlandse Zaken verwacht worden dat vrouwen worden beschermd, als ze zelf tussen de mannen gaat staan?', vroeg Reda Saleh Al al-Hefnawi tijdens een parlementaire sessie over dit onderwerp.

Na zonsondergang
De eerste weken van de revolutie protesteerden mannen en vrouwen samen op het Tahrirplein tegen het regime van Hosni Mubarak, maar toen in januari de tweede verjaardag van de revolutie gevierd werd, was het plein een plek waar vrouwen beter niet meer konden komen. Zeker niet na zonsondergang.

De meeste politici buigen zich vooral over de vraag of andere partijen wel oog hebben voor de problematiek: volgens de regering negeert de oppositie het seksuele geweld tijdens de demonstraties die zij houden, en volgens de oppositie organiseert de Moslimbroederschap dit geweld juist om demonstranten te intimideren.

Maar sommige conservatieve islamisten (die steeds meer macht beginnen te krijgen) is het de schuld van de vrouwen zelf. 'Je ziet die vrouwen spreken, zonder schaamte, zonder angst of vrouwelijkheid', zei de televisiepreker Ahmed Abdullah, ook wel bekend als Sheik Abu Islam. Zo'n vrouw is volgens hem als 'een demon', en hij vraagt zich hardop af waarom iemand sympathie zou voelen voor die 'naakte vrouwen', die 'er naartoe gaan om verkracht te worden'.

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken reageerde vanavond op Facebook: 'Schandalige uitlatingen van Egyptische islamisten. Ik veroordeel dit en zal direct en via HV Ashton (buitenlandchef van de Europese Unie - red.) zorgen dat onze veroordeling ook bij de Egyptische regering terecht komt. Zij moeten hier helder afstand van nemen. Zodat er geen twijfel kan bestaan waar de Egyptische regering staat en dat vrouwen kunnen rekenen op bescherming en op respect voor hun rechten.'

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/ ... ting.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor Mahalingam » Do Mar 28, 2013 4:13 pm

De Ikwan gaat verder om tegenstand te smoren. Meer politici in het nauw:
The Brotherhood has already filed a legal complaint against 169 people, including party leaders, whom it accused of involvement in the violence.

En dan is er het internet. Bloggers moeten inbinden.
Mr Abdel-Fattah played a prominent role in the protests that led to the overthrow of President Hosni Mubarak in 2011.
Alaa Abdel-Fattah was cheered by a crowd as he entered the Cairo office of Prosecutor General Talaat Abdullah.
Mr Abdullah had ordered the five to be arrested, accusing them of inciting "aggression" against members of the Muslim Brotherhood last week.
Mr Abdel-Fattah was questioned for some hours before being released.
It is not clear if he faces further questioning.

De andere bloggers zijn: Ahmed Douma, Karim El-Shaer, Hazem Abdel-Azim and Ahmed Ghoneimi . Die zijn thuis wachtend op de klop op de deur.

Alaa Abdel-Fattah arrived at the offices with his wife and child
Afbeelding
http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-21946395
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Islamitische revolutie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten