Islamitische lente in Egypte.

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14964
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Jul 23, 2017 7:44 pm

Vandaag is het nationale feestdag in Egypte

Reden om de hele dag 'Allah akbar!' te schreeuwen in de straten. Waarom? Hierom:

Vanwege de Egyptische Revolutie die 65 jaar geleden begon.

De Egyptische Revolutie van 1952 (Arabisch: ثورة 23 يوليو 1952, thawra 23 julio) was een revolutie in Egypte die begon in juli 1952. Een aantal legerofficieren wierp het prowesterse en corrupte bewind omver en maakte van het koninkrijk Egypte een republiek.

De beweging achter de revolutie was de Vrije Officieren, opgericht door Gamal Abdel Nasser. Deze groep legerofficieren verzetten zich tegen de grote Britse invloed op het land en de corrupte koning Faroek I en waren ontevreden over de verloren Arabisch-Israëlische Oorlog van 1948.

Op de ochtend van 23 juli 1952 pleegden de Vrije Officieren hun staatsgreep. Een hogere officier, generaal Mohammed Naguib, in naam leider van de Vrije Officieren, werd premier. Toen op 18 juni 1953 de republiek Egypte werd uitgeroepen, werd Naguib tevens de eerste president van Egypte. Nasser, officieel de vicepresident en Minister van Binnenlandse Zaken, bleef echter achter de schermen de echte leider van de Vrije Officieren. Toen Naguib in 1954 aanstalten maakte de politieke partijen opnieuw toe te laten kwam Nasser, die fel tegenstander was van een (meer-)partijenstelsel, op 17 april 1954 tussenbeide en onthief hem uit zijn functies. Nasser volgde Naguib op als premier en werd twee jaar later verkozen tot president. Ook zijn opvolger als president, Anwar Sadat, maakte deel uit van de Vrije Officieren.

Tegenwoordig is 23 juli, de dag van de revolutie, een nationale feestdag in Egypte.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 37779
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor Mahalingam » Za Okt 21, 2017 5:07 pm

Meestal is het de overheid die het voor zijn kiezen krijgt in de Sinaï.
Maar ook ten Westen van de Nijl is het "Indian Territory" voor ze zoals de Amerikanen zeggen.
Tientallen agenten dood in vuurgevecht Egypte.
CAÏRO - Zeker 52 Egyptische veiligheidsagenten zijn vrijdag gedood in een vuurgevecht met militanten. Zes agenten raakten gewond, melden bronnen binnen de veiligheidsdiensten. De confrontatie vond plaats tijdens een politie-inval in de schuilplaats van de jihadisten in de woestijn ten westen van de Nijl.

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken is ook een aantal extremisten om het leven gekomen. De eenheden zijn nog bezig met het uitkammen van het gebied.

Op de plek waar de politie vrijdag na een tip een razzia hield, verbleven naar verluidt leden van Hasm. Dat is een beweging die sinds een jaar aanslagen op rechters en politiefunctionarissen in en rond de Egyptische hoofdstad claimt. Egyptische autoriteiten beschouwen Hasm als de militante tak van de Moslimbroederschap.

Op weg naar de schuilplaats liep een konvooi van vier SUV’s en een wagen van het ministerie van Binnenlandse Zaken in een hinderlaag. Vanaf hoger gelegen gebied werden ze door militanten beschoten met raketwerpers. Ook werden explosieven tot ontploffing gebracht.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/877293/tientallen-agenten-dood-in-vuurgevecht-egypte

Ze zijn dus in de val gelokt.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37779
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor Mahalingam » Wo Feb 28, 2018 2:43 pm

Erg veel vrijheid heeft de Islamitische lente niet gebracht.
Zijn ze niet overgevoelig over Islam-zaken dan zijn ze het wel over opmerkingeen over de Nijl.
Zangeres moet cel in na grapje over vervuiling van de Nijl
De populaire Egyptische zangeres Sherine heeft een grapje over de rivier de Nijl moeten bekopen met een celstraf van een half jaar. Dat ze tegen een fan zei dat je beter niet uit de vervuilde rivier kunt drinken, kon de rechtbank niet waarderen.

Een fan vroeg in 2016 aan de zangeres of ze het lied Mashrebtesh Men Nilha (Heb je uit de Nijl gedronken?) wilde zingen. Sherine grapte: „Nee, daar krijg je schistosomiasis van. Drink Evian, da’s gezonder.” Schistosomiasis is een infectie door een parasitaire worm.

Die opmerking had ze beter niet kunnen maken. Nadat ze eerst al werd geschorst door de Egyptische vakbond voor muzikanten, kreeg ze deze week ook nog een veroordeling wegens ’het verspreiden van onjuiste informatie’. Haar straf: een half jaar cel. Dat ze haar excuses had aangeboden, hielp niet.

Ze mag nog in beroep tegen de uitspraak. Het vonnis mag de 37-jarige Sherine, moeder van twee kinderen, in vrijheid afwachten.

„Nee, daar krijg je schistosomiasis van. Drink Evian, da’s gezonder.” is een waarheid als een koe.
" Infection was diagnosed in mummies 3000, 4000 and 5000 years old."
In de oudheid werd Egypte ook al aangeduid als "het land waar de mannen ook menstrueren".
Wat bedoeld werd: ze plassen bloed door de wormeninfecties.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1731154/zangeres-moet-cel-in-na-grapje-over-vervuiling-van-de-nijl
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37779
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor Mahalingam » Za Mei 26, 2018 9:52 pm

Een maand lang zal YouTube in Egypte verboden zijn. Omdat de film 'Innocence of Muslims' daar te zien is. En dat is heel erg. Maar na die maand zal die film nog steeds te zien zijn.
Film te beledigend voor moslims: YouTube maand lang verboden in Egypte
YouTube wordt een maand lang verboden in Egypte. Dat heeft een rechter in beroep beslist. De beslissing komt er omdat op de videosite een film te zien was die voor moslims beledigend zou zijn. De Egyptische telecomautoriteiten moeten er nu voor zorgen dat YouTube geblokkeerd wordt. Wanneer het vonnis effectief uitgevoerd zal worden, is nog niet bekend.

Hier een trailer van die film:
are

https://www.demorgen.be/buitenland/film-te-beledigend-voor-moslims-youtube-maand-lang-verboden-in-egypte-b0f7cc2a/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37779
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor Mahalingam » Za Jul 28, 2018 1:37 pm

De Ikhwan heeft de macht verloren in Egypte. En dit is de rekening.
Tientallen doodvonnissen na protesten Egypte

Een Egyptische rechtbank heeft vandaag tijdens een massaproces 75 mensen ter dood veroordeeld vanwege hun betrokkenheid bij een sit-in in 2013. Er vielen destijds honderden doden toen de veiligheidsdiensten optraden tegen betogers.

De autoriteiten vervolgen ruim 700 mensen voor betrokkenheid bij de protesten. De aanklachten lopen uiteen van moord tot illegale protestacties. Aanhangers van de Moslimbroeders wilden destijds steun betuigen aan Mohamed Mursi, de president die na massale demonstraties was afgezet door het leger. Er vielen circa 600 doden bij de ontruiming van twee kampen van aanhangers van Mursi.

Het besluit van de rechtbank in Caïro wordt nu voorgelegd aan de grootmoefti, de hoogste religieuze autoriteit in het land. Hij moet zijn mening geven voordat executies kunnen plaatsvinden.
https://www.ad.nl/buitenland/tientallen-doodvonnissen-na-protesten-egypte~ad85b874/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 38347
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor Pilgrim » Za Sep 08, 2018 11:06 pm

Egyptische rechtbank veroordeelt 75 “islamisten” (Moslimbroeders!) tot de doodstraf

TTR - 08 september 2018 - Bron: ANP

Afbeelding
EPA Mohamed al-Beltagi (L) en Essam al-Erian (M).

Een Egyptische rechtbank in Caïro heeft 75 mensen tot de doodstraf veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een actie in 2013 voor de radicaalislamitische Moslimbroederschap. Meer dan 700 mensen stonden terecht tijdens het proces.

Onder de veroordeelden zijn de kopstukken van het Moslimbroederschap Essam al-Erian en Mohamed Beltagi. Ook de prominente islamistische geestelijke Safwat Higazi wacht de doodstraf, meldden juridische bronnen in Caïro.

Het leger zette in juli 2013 de islamitische president Mohamed Morsi, de eerste vrij verkozen president van Egypte na de val van Hosni Moebarak in 2011, af na massaal protest tegen zijn bewind. De toenmalige legerchef Abdel-Fattah al-Sissi, sinds 2014 president van Egypte, zei in een verklaring dat “het leger zich niet wilde bemoeien met politiek, maar dat de strijdkrachten niet doof konden blijven voor de eisen van het Egyptische volk”.

Bij een steunbetuiging in 2013 voor de Moslimbroederschap waarvoor de 75 “islamisten” zijn veroordeeld, vielen honderden doden waaronder 43 politieagenten. Volgens Amnesty International werden toen meer dan 800 demonstranten gedood.

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/eg ... ce=dlvr.it
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 37779
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Okt 01, 2018 3:50 pm

Egyptische activiste krijgt twee jaar voorwaardelijk voor filmpje over seksuele intimidatie
Een Egyptische rechtbank heeft de activiste Amal Fathy tot twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete veroordeeld wegens het verspreiden van ‘nepnieuws’. Fahty werd in mei dit jaar opgepakt nadat zij in een filmpje op Facebook haar beklag had gedaan over seksuele intimidatie tegen vrouwen in Egypte. Volgens haar treedt de politie daar nauwelijks tegenop.

Ze zette haar video op het internet nadat ze op een dag tweemaal was lastig gevallen door mannen, onder wie een taxichauffeur die haar betastte. Ook werd ze, toen ze naar een bank ging, door een beveiliger lastig gevallen. Ze kreeg veel instemming van vrouwen: in weinig landen worden vrouwen zo vaak lastig gevallen als in Egypte. Maar regeringsgezinde media sprake schande van haar optreden. Twee dagen nadat het filmpje op het internet verscheen, werd ze opgepakt en gevangen gezet.
[...]
Medestanders van Fathy denken dat de autoriteiten haar ook hebben aangepakt om druk uit te oefenen op haar man, Mohammed Lotfy , een ­ bekende mensenrechtenactivist.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/egyptische-activiste-krijgt-twee-jaar-voorwaardelijk-voor-filmpje-over-seksuele-intimidatie~b81b955e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37779
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Berichtdoor Mahalingam » Za Dec 29, 2018 3:07 pm

Egypte doodt veertig ‘terroristen’na aanslag op bus bij piramides
Na een aanslag op een toeristenbus nabij de piramides van Giza hebben Egyptische veiligheidstroepen veertig ‘terroristen’ gedood. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in Cairo zaterdag bekend gemaakt. Op drie plaatsen, nabij de hoofdstad en in de Sinaï-woestijn, vonden vuurgevechten plaats.

Vrijdagavond kwam een bermbom tot ontploffing bij het passeren van een bus met veertien Vietnamese toeristen. Drie van hen en de Egyptische chauffeur kwamen om het leven. De bus was op weg naar een licht- en geluidspektakel bij de piramides, vertelde een van de overlevenden. De aanslag werd niet opgeëist, maar de Egyptische autoriteiten gaan ervan uit dat extremistische moslims verantwoordelijk zijn. Die opereren met name in de Sinaï.

Premier Mostafa Madbouli, die de plek des onheils bezocht, zei dat ‘geen land ter wereld kan garanderen dat het 100 procent veilig is’. Ook zou de buschauffeur van de voorgeschreven, beveiligde route zijn afgeweken. In Egypte waren de veiligheidsmaatregelen juist verscherpt met het oog op de viering van het Orthodoxe kerstfeest, begin januari. De christelijke minderheid in Egypte is herhaaldelijk het doelwit van aanslagen.

Analisten zeiden tegen de Arabische tv-zender Al Jazeera dat de aanslag op de bus bedoeld is om de Egyptische economie te treffen. Toerisme is een van de belangrijkste bronnen van inkomsten van het land. Volgens The Financial Times bezochten vorig jaar zo’n 8,3 miljoen toeristen Egypte. Het toerisme nam de laatste jaren weer toe, na een diepe inzinking in 2011. In dat jaar, aan het begin van de zogeheten Arabische lente, moest president Hosni Mubarak na een volksopstand het veld ruimen. De politieke en maatschappelijke onrust hield aan: zijn gekozen opvolger, de islamist Mohamed Morsi, werd afgezet door de huidige president, Abdel Fattah al-Sisi.

De voorlaatste aanslag op toeristen was in juli 2017. Twee Duitse toeristen werden toen doodgeslagen in de badplaats Hurghada aan de Rode Zee.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/egypte-doodt-veertig-terroristen-na-aanslag-op-bus-bij-piramides~bfa30ed4/
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Islamitische revolutie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten