'Israël steeds meer geïsoleerd in Midden-Oosten'

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73378
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

'Israël steeds meer geïsoleerd in Midden-Oosten'

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 12, 2011 2:07 pm

'Israël steeds meer geïsoleerd in Midden-Oosten'


Na de aanval op de Israëlische ambassade in de Egyptische hoofdstad Caïro vrezen diplomaten dat Israël in de regio steeds meer alleen komt te staan.

In een week tijd is Israël twee vrienden kwijt: Egypte en Turkije. En ze staan voor een diplomatieke tsunami met de Palestijnen,’ zegt een Europese afgezant in Jeruzalem, die anoniem wil blijven. ‘Ik zou nerveus worden als ik een Israëlische diplomaat was.’

Ambassade aangevallen
In korte tijd zijn de betrekkingen met Turkije en Egypte sterk verslechterd. Afgelopen vrijdag vielen woedende Egyptenaren de ambassade van Israël in Caïro aan en moest de ambassadeur zelfs vluchten. Er vielen drie doden en de politie verrichtte meer dan honderd arrestaties.

Eerder haalde Turkije zijn ambassadeur terug uit Jeruzalem in verband met de Gazavloot-affaire. De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan maakt deze week een rondreis door Noord-Afrika, om de banden met Libië, Egypte en Tunesië aan te halen. Deze landen hebben de afgelopen maanden een regimewissel gehad en krijgen nu mogelijk leiders die een strengere islamitische koers varen.

Palestijnen
Naast de problemen met Egypte en Turkije dreigt ook een nieuw conflict met de Palestijnen. Premier Mahmoud Abbas heeft plannen hebben om later deze maand tijdens de VN Jaarvergadering erkenning te vragen voor het land Palestina.

Volgens diplomaten van de Europese Unie zal Abbas uiteindelijk af zien van het verzoek, omdat de Verenigde Staten hierover toch een veto zullen uitspreken.
Door Robin van der Kloor

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... Oosten.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73378
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Israël steeds meer geïsoleerd in Midden-Oosten'

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 12, 2011 2:11 pm

De Arabische storm heeft de joodse staat bereikt

De Arabische storm heeft de joodse staat bereikt. Fundamentalisten zijn bezig om de Arabische storm, die de westerse media liefkozend Arabische Lente noemen, naar Israël te leiden.
Maar wacht even, de Arabische Lente zou toch de democratie en mensenrechten vestigen?
Het was en het is een storm, en nog geen lente!

Strategie
Op deze plek heb ik een paar maanden geleden geschreven over de strategie van de moslimfundamentalisten in Egypte: het destabiliseren van het militaire gezag, het aangaan van een tijdelijk bondgenootschap met de liberalen en linksige Egyptenaren en het organiseren van een ernstig conflict met Israël.
Deze strategie wordt nu in Egypte uitgevoerd. De democratische omwenteling moet leiden tot een gewelddadige confrontatie met Israël en daarna met de Verenigde Staten.

Terroristen
Enige tijd geleden viel een aantal Palestijnse terroristen via Egypte Israël aan. Ouderwets richtten zij zich op onschuldige burgers in een bus. Dat noem je pas moed.
Op het moment dat Israëlische helikopters verschenen, vluchtten ze naar de Egyptische kant van de grens. Daarbij kwamen per ongeluk vijf Egyptische soldaten om het leven. Daarvoor verontschuldigde Israël zich.
Maar al voor deze gebeurtenissen demonstreerden de Egyptische jihadisten voor de Israëlische ambassade. De erkenning van de staat Israël is een doorn in het oog van de fundamentalisten.

32 jaar vrede
Na 32 jaar wankelt het vredesverdrag tussen Israël en Egypte. President Anwar Sadat is vanwege dit verdrag om het leven gebracht door een jihadist.
President Hosni Mubarak zette de lijn van vrede en dialoog voort. Ook hij is niet meer aan de macht. In het ontstane machtsvacuüm hebben de jihadisten het gemunt op de Israëlische ambassade.
De Israelische ambassade in Egypte is een symbool van vrede tussen moslims en de joodse staat, en van de erkenning van de joodse staat door een Arabisch-islamitisch land. Daarom is de ambassade van Israël doelwit van de radicale moslims. Daarom werd ook ooit president Sadat doelwit van de jihadisten: een moslim, een president die de joodse staat erkende.

Commando’s
Ze vielen de ambassade aan. Ternauwernood konden Egyptische commando’s de Israëlische diplomaten redden. De Israëlische vlag op het ambassadegebouw is neergehaald en in brand gestoken. De Egyptische politie doodde bij deze actie drie Egyptenaren. Deze feiten tonen de ernst van de toestand.
In de berichtgeving werd gesproken in termen van: de anti-Israëlische gevoelens onder Egyptenaren waren aangewakkerd door een incident, waarbij vijf Egyptische soldaten omkwamen. Maar die doden zijn niet de oorzaak van anti-Israëlische gevoelens bij de radicale moslims die de ambassade hebben bestormd.

Bestaansrecht
Nee, vrienden, vraag aan deze gewelddadige moslims of de joodse staat het bestaansrecht heeft. Dan zult u het hele verhaal horen - het verhaal dat niets te maken heeft met die vijf soldaten of het gehele Palestijnse volk.
Maar je moet ze prikkelen om de volle waarheid te horen te krijgen: in het land dat ooit door de moslims is veroverd en geïslamiseerd, mogen joden en christenen geen eigen staat hebben.
Bovendien zijn de joden slechts dhimmi’s en niet meer dan dat. En dat is de status van een tweederangs burger onder een islamitische staat.

Koerswijziging
Ook de Turkse fundamentalisten zijn bezig met Israël. De Turkse premier Erdogan sluit zich graag aan bij deze regionale koerswijziging: de Arabische storm moet naar Israël gaan.
Daarbij gebruikte Erdogan als aanleiding het rapport van de Verenigde Naties over de Gazavloot. De VN berispten Israël wegens de hardheid van de actie tegen de Turkse schip dat zonder toestemming naar Gaza voer. Daarbij kwamen een paar Turkse fundamentalisten om.
Wel erkennen de VN het recht van Israël om een militaire blokkade aan te leggen bij Gaza. De Israëlische handelingen waren legaal maar disproportioneel. Een evenwichtig oordeel dat Ankara niet beviel.

Hooligans
Erdogan is niet geïnteresseerd in een evenwichtig oordeel over de joodse staat. Ook hij wil, net als die jihadistische hooligans in Cairo, de confrontatie aangaan met Israël. Daarmee is hij al een paar jaar bezig.
Erdogan maakt gebruik van nationalistische gevoelens om de diplomatieke en ook militaire banden met Israël te beperken dan wel te breken. Daarmee tart hij voor de zoveelste keer het Turkse leger. Israël is immers een betrouwbare bondgenoot van Turkije.

Niemand kan een sluitende voorspelling doen over de afloop van dit conflict. Maar de joodse staat wordt opnieuw ernstig op de proef gesteld.
Afshin Ellian

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshi ... ereikt.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43589
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: 'Israël steeds meer geïsoleerd in Midden-Oosten'

Berichtdoor Pilgrim » Ma Sep 12, 2011 2:20 pm

Ik vermoed dat er een volgende oorlog met Israël in het verschiet ligt. Een hele grote deze keer. En wat zal Amerika doen met de flapdrol-dhimmi Obama aan het roer? :(
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73378
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Israël steeds meer geïsoleerd in Midden-Oosten'

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 12, 2011 2:27 pm

Ik vrees ook het ergste Pilgrim. Nou heb ik best veel vertrouwen in Israel, want ik vermoed dat als ze vol op het gas gaan, ze met gemak grote parkeer plaatsen van sommige naar hun toe vijandige landen kunnen maken, maar dat zullen ze niet doen. Wat overblijft is dat straks misschien Israel vernietigd gaat worden, of het westen moet steun gaan geven aan Israel, en dan komen we in een soort van wereld oorlog terecht. Het westen tegen Islam.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: 'Israël steeds meer geïsoleerd in Midden-Oosten'

Berichtdoor Dhana » Ma Sep 12, 2011 2:37 pm

Ariel schreef:Ik vrees ook het ergste Pilgrim. Nou heb ik best veel vertrouwen in Israel, want ik vermoed dat als ze vol op het gas gaan, ze met gemak grote parkeer plaatsen van sommige naar hun toe vijandige landen kunnen maken, maar dat zullen ze niet doen. Wat overblijft is dat straks misschien Israel vernietigd gaat worden, of het westen moet steun gaan geven aan Israel, en dan komen we in een soort van wereld oorlog terecht. Het westen tegen Islam.Ik krijg steeds meer het idee dat de islam inderdaad af wilt stevenen op een oorlog met welke kaffir dan ook, of dat nu Israël en/of het westen is.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43589
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: 'Israël steeds meer geïsoleerd in Midden-Oosten'

Berichtdoor Pilgrim » Ma Sep 12, 2011 3:46 pm

Soms zit er wel eens over te fantaseren dat een grote oorlog tussen het Westen/Israël en de islamitische wereld wel eens DE oplossing voor ons probleem kan zijn. We hebben hier in Europa en ook in de rest van de Westerse wereld een soort paard van Troje binnen gehaald. Als er oorlog komt tussen Israël en de islamitische landen waarbij het Westen Israël (hopelijk) steunt zullen veel moslims Europa misschien verlaten om in de Arabische/islamitische legers tegen Israël te vechten. Daarmee verspelen ze hun Westerse staatsburgerschap omdat ze in vreemde krijgsdienst treden en mogen dus niet meer terugkeren (als ze het overleefd hebben). Op deze manier kunnen wij een mogelijk een hoop moslims loosen! :)

We moeten natuurlijk ook zorgen dat Israël (en indirect wij) die oorlog winnen. Dat kan volgens mij alleen goed slagen als president Obama van het toneel verdwijnt en dus niet meer herkozen wordt. In plaats daarvan moet er een rechtse president komen die de Islam op juiste waarde weet te schatten en geen nieuwe appeaser zoals Obama.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

mercator
Berichten: 18778
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: 'Israël steeds meer geïsoleerd in Midden-Oosten'

Berichtdoor mercator » Ma Sep 12, 2011 4:02 pm

Pilgrim schreef:Soms zit er wel eens over te fantaseren dat een grote oorlog tussen het Westen/Israël en de islamitische wereld wel eens DE oplossing voor ons probleem kan zijn.


Hela daar, dat zegt Mercator al jaren en dat werd altijd afgedaan als utopische paniek-praatjes ("politieke porno" werd het hier wel s genoemd) maar het lijkt toch wel die kant op te gaan. Hoewel ik vermoed dat het Westen gewoon werkeloos zal toekijken als Israël onder de voet gelopen wordt. Maar daardoor gesterkt zullen de moslims dan Europa als volgende aanpakken.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19727
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: 'Israël steeds meer geïsoleerd in Midden-Oosten'

Berichtdoor King George » Ma Sep 12, 2011 4:16 pm

Het Westen zal zelfs moord en brand gaan schreeuwen als Israel niet genoeg liggend op z'n rug met de pootjes omhoog over zich heen laat trappen.

Meer dan eens moet Israel er maar eens op voorbereid te zijn enkel op hun eigen mensen en hun eigen middelen te kunnen vertrouwen en zo mogelijk - better safe than sorry - als eerste tot het stoepje vegen over te gaan en zich niets van de buitenwereld aan te trekken.

Respect dwing je tegen die Arabische Moslimprimaten niet af met appeasen. Wel met chargeren.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43589
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: 'Israël steeds meer geïsoleerd in Midden-Oosten'

Berichtdoor Pilgrim » Ma Sep 12, 2011 8:08 pm

mercator schreef:Hela daar, dat zegt Mercator al jaren en dat werd altijd afgedaan als utopische paniek-praatjes ("politieke porno" werd het hier wel s genoemd) maar het lijkt toch wel die kant op te gaan.

Ik heb het hier toch niet over gedwongen deportaties? :o Ik verwacht dat veel moslims uit zichzelf weggaan om te vechten tegen Israël en dat ze daarna simpelweg niet meer mogen terugkeren. :rolleyes:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43589
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: 'Israël steeds meer geïsoleerd in Midden-Oosten'

Berichtdoor Pilgrim » Ma Sep 12, 2011 11:43 pm

Rusland steunt oprichting onafhankelijke Palestijnse staat

Door Hans Klis

Rusland steunt Palestijnse president Mahmoud Abbas als hij op 20 september aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties vraagt om een onafhankelijke Palestijnse staat te erkennen.

Dat heeft de Russische ambassadeur bij de Verenigde Naties, Vitaly Churkin, gezegd, meldt persbureau AFP. De Palestijnen hopen de steun van meer dan 150 landen van de in totaal 192 VN-leden te krijgen bij een eventuele stemming volgende week. Israël en de Verenigde Staten zijn sterk gekant tegen de eenzijdige gang naar de VN. Volgens de twee landen kunnen alleen directe vredesbesprekingen tussen Israël en de Palestijnen leiden tot een onafhankelijke Palestijnse staat.

De VS hebben al aangekondigd een veto te willen uitspreken in de Veiligheidsraad als de Palestijnen aandringen op een stemming over een onafhankelijke staat. Maar Washington wil dat liever voorkomen, omdat maar weinig landen tegen de Palestijnse gang naar de VN lijken te zijn. Vorige week probeerden de VS tevergeefs het in het slop geraakte vredesproces nieuw leven in te blazen.

Activisten hangen Palestijnse vlag op in Brussel

Activisten hebben vanmiddag in Brussel een grote Palestijnse vlag opgehangen bij het hoofdkantoor van de Europese Unie. Zij willen dat de Unie unaniem instemt met de Palestijnse staat volgende week dinsdag.

Afbeelding

Activisten hingen vandaag een Palestijnse vlag op bij het EU-hoofdkwartier in Brussel om steun te vragen voor de erkenning van een Palestijnse staat. Foto AFP / John Thys

http://www.nrc.nl/nieuws/2011/09/12/rus ... nse-staat/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73378
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Israël steeds meer geïsoleerd in Midden-Oosten'

Berichtdoor Ariel » Wo Sep 14, 2011 2:41 pm

Premier Turkije sluit aanvallen op Israël niet langer uit
dinsdag 13 september 2011

De spanning loopt steeds verder op tussen de voormalige bondgenoten Israël en Turkije. Het lijkt erop dat de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan aanstuurt op een Koude Oorlog met de Joodse staat.

Na het opzeggen van de militaire samenwerking en het wegsturen van de Israëlische ambassadeur vorige week, is dinsdag duidelijk geworden dat Turkije aanvallen op Israël niet langer uitsluit.

Vijandig
De identificatiesystemen van de Turkse F-16's zijn dusdanig aangepast, dat ze Israëlische doelen automatisch als 'vijandig' aanmerken, meldt Ha'aretz. In het verleden rekenden de Turkse vliegtuigen - die in Amerika zijn gemaakt - Israëlische toestellen altijd als 'vriend'.

De aanpassing is gedaan op bevel van premier Erdogan en zal ook worden doorgevoerd in de systemen van Turkse marineschepen.

Turkije is boos omdat Israël geen excuses wil aanbieden voor de entering van de Gazavloot in mei vorig jaar. Daarbij kwamen negen Turken om het leven. Volgens een VN-rapport was het Israëlische geweld 'buitenproportioneel en onredelijk'. De blokkade van de Gazastrook acht de VN overigens wel legaal.

Plicht
Ook inzake de Palestijnse kwestie profileert Ankara zich steeds nadrukkelijker als anti-Israël. Op een bijeenkomst van de Arabische Liga zei Erdogan dinsdag dat erkenning van de Palestijnse staat tijdens een VN-vergadering volgende week 'geen optie' is, 'maar een plicht'.

Israël is fel tegen deze erkenning, die waarschijnlijk door de meeste de VN-lidstaten zal worden gesteund. Hoewel Amerika heeft beloofd officiële erkenning te dwarsbomen door zijn vetorecht te gebruiken in de Veiligheidsraad, kan de stemming Israël wel verder isoleren.

Egypte
Niet alleen Turkije stelt zich harder op tegen Israël, ook in Egypte is er door de revolutie brede steun zichtbaar geworden voor een meer anti-Israëlische koers.

'In een week tijd is Israël twee vrienden kwijtgeraakt,' constateert een anonieme Europese afgezant in Jeruzalem.
Door Jeroen Langelaar

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buite ... er-uit.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43589
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: 'Israël steeds meer geïsoleerd in Midden-Oosten'

Berichtdoor Pilgrim » Wo Sep 14, 2011 2:51 pm

'In een week tijd is Israël twee vrienden kwijtgeraakt,' constateert een anonieme Europese afgezant in Jeruzalem.

Maar dat waren nooit echte intieme vrienden.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73378
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Israël steeds meer geïsoleerd in Midden-Oosten'

Berichtdoor Ariel » Wo Sep 14, 2011 5:22 pm

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73378
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Israël steeds meer geïsoleerd in Midden-Oosten'

Berichtdoor Ariel » Zo Sep 18, 2011 12:05 pm

'Israël is het beste dat de islamitische wereld ooit is overkomen'
Timon Dias

Critici menen dat Israël de vijandige houding van onder andere Turkije en Egypte aan zichzelf te wijten heeft. Ze vergeten dat het vernietigen van Israël een universeel islamistisch streven is, schrijft Timon Dias.

'Het zijn barre tijden voor de Israëlische regering' , stelt correspondent Rolf Bos op dinsdag 13 september in de Volkskrant. Bos stelt zich terecht de vraag: 'Welke duistere krachten stuurden vrijdag tienduizenden Egyptenaren naar de Israëlische ambassade?' Het antwoord op deze vraag raakt de essentie van alle spanningen tussen Israël en de rest van de regio, maar Bos laat de vraag onbeantwoord.

Duistere krachten
Welke duistere krachten hierop aansturen is evident, maar het uitspreken ervan bezorgt menigeen een ongemakkelijk gevoel: islam. Men wil dit zelden horen, maar de geschiedenis bewijst zichzelf. Turkije kende onder seculier bewind warme banden met Israel, hetzelfde gold voor Iran. Echter sinds de islamitische revolutie van '79 is Iran een aartsvijand van Israël, en nu bezigt de islamistische premier van Turkije zich met indirecte oorlogsdreigingen.

Heel anders kan het voorstel om een toekomstig Gaza flotilla van een Turks marine escort te voorzien, toch niet worden opgevat? Egypte kende daarentegen nooit warme banden met Israël, dit is wellicht te wijten aan de vele militaire nederlagen die het land tegen Israël opliep. Maar, een koude vrede of niet, het was wel vrede. Wellicht wordt voor het Westen nu duidelijk waar het genadeloos repressieve bewind van Mubarak in grote lijnen toe diende: het onder de duim houden van deze duistere islamitische krachten.

Bos stelt dat 'de breuk met de Turken voorkomen had kunnen worden als Israël ruimhartig excuus had aangeboden voor de dood van negen Turkse activisten aan boord van het flottielje, vorig jaar.' Deze stelling illustreert de tekortkomingen van het Westerse oorzaak- gevolg paradigma in conflictsituaties. Het negeert namelijk volledig het feit dat het vernietigen van Israël een universeel islamistisch streven is. Zelfs de paus van het islamisme, Yusuf Al Qaradawi, keurt terrorisme af, behalve tegen Israël.

Vijandiger
De ongemakkelijke waarheid is dat het flottielje incident bijna niets te maken heeft met de openlijk vijandelijke houding van Turkije. De houding is onderdeel van een islamistische lange termijn strategie die in essentie aanstuurt op de vernietiging van Israel. Ook zonder incidenten waarbij islamitische levens verloren gingen, zou de houding van Turkije jegens Israël steeds vijandiger worden. Dit heeft naast islamitistische weerzin jegens Israël nog een goede reden. Erdogan heeft de ambitie om Turkije de nieuwe regionale supermacht te maken, en dit gaat niet zonder populariteit te genieten onder de Arabische bevolking. Nu is het zo dat haat jegens Israel ongeveer het enige is dat de bevolking van het Midden- Oosten kan binden. Openlijke vijandelijkheid richting Israël gaat Erdogan immense populariteit opleveren.

In deze zin is Israel het beste dat de islamitische wereld ooit is overkomen. De Westerse wereld is veel gevoeliger voor misstanden in Israël, dan misstanden in islamitische landen. Het is dan ook geen toeval dat provocaties aan het adres van Israël zich vaak aandienen als een regime zelf zijn bevolking uitmoord. Syrië stelde dit onlangs nog tentoon door hun bevolking de Israëlische grens te laten bestormen, terwijl de regering zelf hun opstandige burgers doodde. Israël is eigenlijk de enige die saamhorigheid onder de islamitische staten kan bewerkstelligen. De ironie is in het Midden- Oosten zelden ver te zoeken.

Volgens Bos 'rest er slechts een uitweg. Aan de bezetting van Palestijnse gebieden dient een einde te komen'. De correct juridische duiding is betwiste gebieden, maar daar gaat het helemaal niet om. Het geven van deze betwiste gebieden zal niks veranderen, de geest is uit de fles. De regionale tijdsgeest keert zich volledig tegen Israel. De Arabische lente is schitterend ja, voor islamisten.

Moderniteit
De islamitische wereld heeft zich geprobeerd te moderniseren. In landen als Turkije, Iran en Egypte leek dit aan het begin van de vorige eeuw te lukken. Het probleem is echter dat de moderniteit in deze regio nooit gezonken cultuurgoed is geworden. De moderniteit sloeg aan bij een intellectuele elite, en zij probeerde deze vervolgens op te leggen aan de rest van de bevolking. Helaas is moderniteit niet op te leggen. Modernisering is een gestaag en organisch proces dat bovendien oprecht van binnenuit moet komen. In essentie krijgen zij die in dit moderniseringsproces benadeeld zijn, nu de touwtjes in handen en dan is slecht nieuws voor het enige moderne land in de regio: Israël.

Bos stelt dat 'juist nu de Palestijnen in Mahmoud Abbas een leider hebben met wie waarschijnlijk zaken is te doen, bezit Israël een regering waarvan sommige leden dromen van een Groot- Israël, een Eretz Israel vanaf de Middellandse Zee tot aan de rivier Jordaan'. Door Hamas buiten beschouwing te laten en de Israëlische regering neer te zetten als zeeloten wordt een valse werkelijkheid voor veel lezers bevestigd. Een werkelijkheid waarin Israel de door religie gedreven agressor is, en waar de Arabische Palestijnen het rationele slachtoffer zijn. De realiteit wijst echter eerder naar het tegenovergestelde.

Timon Dias studeert psychologie en islamologie aan de Universiteit Leiden.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opi ... omen.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8855
Lid geworden op: Ma Apr 14, 2003 2:14 pm
Contact:

Re: 'Israël steeds meer geïsoleerd in Midden-Oosten'

Berichtdoor Monique » Zo Sep 18, 2011 12:20 pm

Ik denk dat Israel zijn mannetje wel kan staan.
Ook al krijgen ze geen hulp van het dhimmie-westen dan nog zie ik ze wel in staat om die woestijnschijters in de pan te hakken.

Waar kan ik doneren? :knorrie:
Amorele atheistische nitwit

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: 'Israël steeds meer geïsoleerd in Midden-Oosten'

Berichtdoor BFA » Zo Sep 18, 2011 2:57 pm

Monique schreef:Ik denk dat Israel zijn mannetje wel kan staan.
Ook al krijgen ze geen hulp van het dhimmie-westen dan nog zie ik ze wel in staat om die woestijnschijters in de pan te hakken.


Dit is zo.
Het lijkt zo, in werkelijkheid is het niet Israël dat alleen komt te staan, maar Turkije. Israël heeft nog steeds alle Westerse steun die het vroeger had. Politiek is die Westerse steun niet wat het hoort te zijn. Geen enkel militair samenwerkingsverdrag wordt in twijfel getrokken. Het is dit laatste war het om gaat.

Egypte, Syrië, kunnen zich geen oorlog met Israël veroorloven. Het Syrische leger is elders bezig met zijn eigen bevolking uit te moorden. Egypte kan geen oorlog niet betalen. NEt zoals de andere landen die last hebben van het revolutievirus. Het Egyptische leger is voor zijn in stand houding aangewezen op Amerikaanse gelden. Het ogenblik dat het tegen Israël ten strijde trekt vallen die Amerikaanse gelden weg en zit het na 2 weken zonder munitie en onderhoudsonderdelen voor zijn materieel.
Het enige wat deze landen kunnen is de retoriek tegen Israël opvoeren. Tevens toont dit hun ware aard en deze retoriek zal in het Westen ook meer sympathie en steun voor Israël losmaken.

Turkije dat zijn oorlogsretoriek tegen Israël ook opvoert isoleert zich meer dan het Israël isoleert.

Op het ogenblik is en blijft Hezbollah en Iran veel gevaarlijker voor Israël dan alle retoriek die in het MO de ronde doet. Dan is er voor Israël nog het gevaar van verhoogd terrorisme. De retoriek zorgt hiervoor. Samen met de wapens die op zichzelf gaan wandelen zijn nadat ieder er het zicht op verloren heeft in de zandstormen van de revoluties. Het grootste deel van deze wapens zullen de Islamisten tegen hun broeders gebruiken. Dit is wat ze altijd doen.

Tegen terrorisme weet Israël hoe het optreden moet.
Turkije is zijn Iraanse en Syrische partners kwijt. Egypte heeft laten merken dat het niet zo happig is op de Turkse ambities om als toonaangevend in de Arabische wereld aanzien te worden.
De Turkse retoriek maakt ook dat men in NATO meer vragen begint te stellen over de betrouwbaarheid van de Turkse partner. Als Erdogan zo nog een beetje verder doet is het Turkije dat helemaal alleen komt te staan. Voert hij deze nog een beetje verder tot echt wapengekletter. Het is Turkije die het zonder NATO verder zal moeten doen.
Komt het Turks/Israëlisch wapengekletter niet, Erdogan zal aanzien worden in de Arabische wereld als iemand van veel woorden zonder die op te volgen.

De situatie is voor Israël niet makkelijk. Nog steeds heeft Israël alle kansen om als de serke man van het MO en de Levant naar voor te komen.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43589
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: 'Israël steeds meer geïsoleerd in Midden-Oosten'

Berichtdoor Pilgrim » Zo Sep 18, 2011 3:08 pm

BFA schreef:De Turkse retoriek maakt ook dat men in NATO meer vragen begint te stellen over de betrouwbaarheid van de Turkse partner. Als Erdogan zo nog een beetje verder doet is het Turkije dat helemaal alleen komt te staan. Voert hij deze nog een beetje verder tot echt wapengekletter. Het is Turkije die het zonder NATO verder zal moeten doen.

En hopenlijk zal Turkije het ook zonder de EU verder moeten gaan. Dit kon wel eens het begin het einde zijn van een eventuele toetreding van Turkije tot De EU. Ik ben het met je eens dat de huidige situatie mischien zo slecht nog niet is, hoewel het soms erg gevaarlijk lijkt.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: 'Israël steeds meer geïsoleerd in Midden-Oosten'

Berichtdoor BFA » Zo Sep 18, 2011 3:37 pm

Pilgrim schreef: hoewel het soms erg gevaarlijk lijkt.


De situatie lijkt niet gevaarlijk maar is gevaarlijk.
Turkije is langs alle kanten zijn hand aan het overspelen en alle berichten over zijn goede economie zijn een opgeblazen ballon die binnenkort zal barsten.
Los van die economie en alle retoriek, de prijs waar Erdogan achter is, is Cyprus. Strategisch belangrijk voor zijn doel om het Oostelijk deel van de Middellandse Zee te domineren. Economisch belangrijk omdat zonder het gas van Cyprus de Turkse economie voor een afgang staat die deze onder het niveau van Griekenland brengt.

Turkije is zijn militaire aanwezigheid aan het verhogen in het bezette gedeelte van Cyprus. Als Turkije Cyprus neemt is zijn toetreding tot de EU verkeken.
Mij vraag is: zal de EU de ballen hebben om Cyprus terug te nemen van de Turken?
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
gerard_m
Berichten: 400
Lid geworden op: Wo Jul 28, 2010 1:34 pm

Re: 'Israël steeds meer geïsoleerd in Midden-Oosten'

Berichtdoor gerard_m » Ma Sep 19, 2011 8:38 pm

Als er oorlog komt tussen Israël en de islamitische landen waarbij het Westen Israël (hopelijk) steunt zullen veel moslims Europa misschien verlaten om in de Arabische/islamitische legers tegen Israël te vechten.


Dit is niet waarschijnlijk.
Een enkeling zal die kant wel op gaan, net als met bijv. Afghanistan. 99,9% blijft gewoon hier.

Naarmate het conflict groter wordt met steun van het westen voor Israel, is er helemaal geen reden meer om te vertrekken en kan de oorlog gewoon hier worden uitgevochten. Bijvoorbeeld in de metro van Rotterdam of op een drukke markt.
Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.
(Buddha)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43589
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: 'Israël steeds meer geïsoleerd in Midden-Oosten'

Berichtdoor Pilgrim » Ma Sep 19, 2011 9:44 pm

gerard_m schreef:Naarmate het conflict groter wordt met steun van het westen voor Israel, is er helemaal geen reden meer om te vertrekken en kan de oorlog gewoon hier worden uitgevochten. Bijvoorbeeld in de metro van Rotterdam of op een drukke markt.

Ook dat kan een oplossing zijn. Immers die straatoorlog hier kan een reden zijn om ze voorgoed uit Europa te verwijderen of anders tijdens de gevechten gewoon dood te schieten. We zetten dan gewoon het leger in. :evil:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43589
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: 'Israël steeds meer geïsoleerd in Midden-Oosten'

Berichtdoor Pilgrim » Ma Dec 22, 2014 8:09 pm

Hof van Justitie EU bepaalt dat Hamas van terreurlijst moet

Gepubliceerd: 17 december 2014

Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft woensdag bepaald dat Hamas verwijderd moet worden van de terreurlijst.

Het besluit van het Hof, de op één na hoogste rechtbank van de EU, is het resultaat van een hoger beroep dat door Hamas werd aangespannen.

De Palestijnse organisatie stond sinds 2001 op de terreurlijst, maar volgens het Hof is het besluit om de beweging op de lijst te plaatsen niet gebaseerd op gedegen wettelijke argumenten. Berichten in de media en op het internet zouden ten grondslag hebben gelegen aan de "aantijgingen".

De zitting was volgens de Israëlische krant Haaretz "technisch en procedureel" en de uitspraak heeft niets te maken met het standpunt van de EU ten aanzien van Hamas.

Tot een hoger beroep is afgerond, blijven maatregelen tegen Hamas van kracht. Dat betekent bijvoorbeeld dat de fondsen van Hamasleden bevroren blijven. De EU krijgt in dat hoger beroep de kans om de bewijsvoering te versterken.

Hamas is vooral actief op de Gazastrook. In april sloot de beweging een akkoord met de meer gematigde Fatah-beweging van de Palestijnse president Abbas, die regeert vanuit de Westelijke Jordaanoever.

Israël beschuldigt Hamas ervan dat het geregeld raketaanvallen uitvoert op Israëlisch grondgebied.

Kamervragen
VVD-Kamerlid Han ten Broeke heeft schriftelijk Kamervragen gesteld aan minister Koenders (Buitenlandse Zaken), naar aanleiding van de uitspraak van het Europese Hof. De VVD schrijft dat "er geen misverstand over kan bestaan", dat Hamas zich schuldig maakt aan "terrorrische activiteiten".

Ten Broeke vraagt de minister om zich, mogelijk met andere Europese landen, in te spannen om ervoor te zorgen dat Hamas weer op de terreurlijst komt te staan.

Door: NU.nl

http://www.nu.nl/buitenland/3955424/hof ... -moet.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43589
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: 'Israël steeds meer geïsoleerd in Midden-Oosten'

Berichtdoor Pilgrim » Vr Apr 10, 2015 2:15 am

Hamas blijft voorlopig op de EU-terreurlijst

Geplaatst op 7 april 2015

De radicaalislamitische terreurbeweging Hamas blijft staan op de nieuwste terreurlijst van de EU. Dit na een twijfelachtige beslissing van het Europees Gerechtshof van december 2014 om Hamas van de EU-lijst met terreurorganisaties af te halen.

“Hamas blijft op de lijst gedurende het beroep van de Europese Raad tegen het vonnis loopt”, schreef Susanne Kiefer, een woordvoerster van de Europese Raad, 27 maart op Twitter.

Hamas had een klacht ingediend
De EU had het “militaire” deel van Hamas in december 2001 op de terreurlijst geplaatst, in 2003 volgde ook het politieke deel van de organisatie. Het Europees Gerechtshof besliste eind verleden jaar dat de beslissing om Hamas op de terreurlijst te zetten “niet op feiten zou berusten die in beslissingen van verantwoordelijke nationale autoriteiten onderzocht en bevestigd werden.” De beslissing zou veelmeer gebaseerd zijn op aannames “die afkomstig zijn uit de pers en van het internet.” Hamas had destijds zelf een klacht ingediend.

In Zwitserland is met uitzondering van Al-Qaida en sinds kort de “Islamitische Staat” geen organisatie als zodanig verboden en daarmee is Zwitserland een van de weinige landen die contacten onderhoudt met terreurorganisaties zoals Hamas.

Bron: www.audiatur-online.ch

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/04/07 ... more-86496
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Islamitische revolutie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten