Dood Khaddafi is niet het einde van de onrust

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71557
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Dood Khaddafi is niet het einde van de onrust

Berichtdoor Ariel » Vr Okt 21, 2011 11:14 am

Dood Khaddafi is niet het einde van de onrust

vrijdag 21 oktober 2011

The mad dog is finished. De kolonel is heengegaan. Hij is heengestuurd, de opstandelingen hebben hem gelyncht. Voor berechting en een humane manier van straffen hadden zij geen belangstelling. De enige vriend die Khaddafi nog had, was de Venezolaanse president Hugo Chávez. Hij steunde hem tot het laatste moment. Chávez is ook bevriend met Iraanse leider Khamenei en de Syrische leider Assad. Khaddafi is - na Saddam Hussein - de tweede tiran uit de islamitische wereld die door zijn eigen volk wordt gedood (video hier, schokkend).

Toekomst van Libië
Aanvankelijk ontwikkelde Khaddafi zich tot een terroristische leider. Hij eindigt met een burgeroorlog. De kolonel was ook erg grappig: kijk naar zijn kleurrijke uniforms. De burgeroorlog wordt nu beëindigd met hulp van de NAVO. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de NAVO zelfs bijgedragen aan de definitieve verwijdering van kolonel Khaddafi. Maar niemand weet wat de toekomst van Libië wordt.

Zelfs een vertegenwoordiger van de Libische Overgangsraad was voor de camera’s van Al-Jazeera niet in staat om de vraag te beantwoorden of Libië een islamitische dan wel een seculiere staat zou worden. Dit is inderdaad een precaire vraag, die niemand nu wil beantwoorden. Uiteindelijk zei de afgevaardigde van het nieuwe Libische regime: het wordt een Arabische, islamitische democratie. Raar, dit hoor ik al mijn hele leven. Wijlen Saddam en Khaddafi deden ook ooit dergelijke beweringen.

Wapenhandel
De Arabische storm wordt met de dag bloediger: in Bahrein, Jemen en Syrië wordt nog steeds gevochten. De toestand in Syrië is buitengewoon ernstig, Syrië kan het nieuwe Libanon worden. Het Syrische leger begint volgens waarnemers al te ontbinden. Er zijn al een paar duizend Syrische soldaten en officieren naar omringende landen gevlucht. In Libanon kopen ze wapens: de prijs van een kalasjnikov is dubbel keer zo hoog als voorheen, het wapen kost nu zo’n 2.000 dollar. De Arabische storm is goed voor de wapenhandel.

De Syrische stad Homs, bolwerk van de Syrische revolutie, is veranderd in een spookstad. Overdag zie je alleen maar tanks. Uit de rapportage van de BBC blijkt dat er in Homs niet veel grondtroepen zijn. Ze schieten vanuit hun tanks op ongewapende burgers. Ook zouden demonstranten afgelopen maandag vanuit een helikopter zijn beschoten. De humanitaire toestand in Syrische steden als Homs is werkelijk rampzalig: tekort aan medicijnen, voedsel, water et cetera. Ook Assad heeft de beelden uit Libië gezien, dus wat is hij van plan?

Christenen
Kennelijk wil Assad doorvechten tot de laatste man. Hij wil van Damascus en omgeving een fort maken. Daarin zou hij met zijn alevieten en christenen een enclave kunnen oprichten om zich te weren tegen de oprukkende soennitische groepen. Dit is een herhaling van de Libanon-oorlog; Assad wil desnoods een burgeroorlog, zoals destijds in Libanon. En de christenen weten dat. Een bloedige, eindeloze burgeroorlog staat hen te wachten.

Uit zelfbescherming hebben christenen en alevieten er nu voor gekozen het Assad-regime te verdedigen. Ze zijn bang voor soennitische moslims, die onder leiding van de salafisten etnische zuiveringen kunnen doorvoeren. Maar door deze houding helpen ze de salafisten juist om haat te zaaien tegen minderheden. Een duivels dilemma!

Zelfmoordmissie
Het regime van Assad mag onder geen beding worden verdedigd. Het is een misdadig regime, dat de grenzen van de betamelijkheid heeft overschreden. Reportages en beelden, gemaakt door BBC Newsnight, tonen hoe Assads mannen op meedogenloze wijze omgaan met burgers. Het Assad-regime toont psychopathische trekken en Syrië kan tragisch aan een einde komen. Het Assad-regime handelt volgens de contouren van een zelfmoordmissie. Moet de internationale gemeenschap iets doen? Of moet alle hoop worden opgegeven?

De Verenigde Naties moeten, onder leiding van het Westen en de Arabische Liga, met Assad onderhandelen, om hem een uitweg te bieden. Dit regime moet vreedzaam worden ontmanteld – dat moet althans worden geprobeerd. De internationale gemeenschap moet een bloedige burgeroorlog in Syrië, met kans op etnische zuiveringen, proberen te voorkomen.

Want een burgeroorlog in Syrië zou een enorme negatieve impact hebben op Egypte, Irak en mogelijkerwijs op Libanon. Nu al worden duizenden wapens - vooral luchtafweerraketten - vanuit Libië naar Egypte gesmokkeld. De wapensmokkelaars in Noord-Afrika en het Midden-Oosten treffen al voorbereidingen voor burgeroorlogen.

Welvaartsniveau
Vroeger moest het Assad-regime Hezbollah beschermen. Maar de rollen kunnen omdraaien, zodat straks de troepen van Hezbollah de in het nauw gedreven Assad moeten verdedigen. Armoede en werkloosheid in de Arabische wereld nemen door dit alles alleen maar toe. De Arabische storm kostte de betrokken landen 50 miljard dollar. Terwijl deze storm juist om economische redenen was ontketend. Het is ironisch dat deze opstanden het welvaartsniveau in de Arabische wereld uiteindelijk niet zullen verhogen.

Geweld en onrust zullen voortduren.

Afshin Ellian

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshi ... onrust.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Dood Khaddafi is niet het einde van de onrust

Berichtdoor Manon » Vr Okt 21, 2011 12:41 pm

Uiteindelijk zei de afgevaardigde van het nieuwe Libische regime: het wordt een Arabische, islamitische democratie. Raar, dit hoor ik al mijn hele leven. Wijlen Saddam en Khaddafi deden ook ooit dergelijke beweringen.

Om het "rottend lijk islam" in de kast te houden hebben al die islamitische landen een dictator nodig.
Atatürk was een dictator en stelde zelfs het leger aan als behoeder, Tunesie, Egypte, Lybië, Syrië, Algerije (?), Irak: allemaal dictators zodat islam kan gecontroleerd worden.
en nu? Nu zal in al die landen het rottend lijk terug tot leven komen. Mèt de hulp van onze eigen troepen!!!!!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

mercator
Berichten: 18519
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Dood Khaddafi is niet het einde van de onrust

Berichtdoor mercator » Vr Okt 21, 2011 12:44 pm

Beter een rottend lijk dan een gevaarlijke zombie toch ?
Het waarschijnlijkste is dat heel de moslimwereld nu regresseert naar zijn beginpunt, tribale oorlogen en barbarij. Maar dan met moderne wapens.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
gerard_m
Berichten: 400
Lid geworden op: Wo Jul 28, 2010 1:34 pm

Re: Dood Khaddafi is niet het einde van de onrust

Berichtdoor gerard_m » Vr Okt 21, 2011 12:52 pm

Het enige goede van dit alles is dat misschien wat mensen gaan wakker worden nu de islam in de praktijk wat zichtbaarder wordt (hoewel ik het betwijfel, de toestand in landen als Iran, Somalie, Afghanistan, etc. is al jaren zichtbaar).
Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.
(Buddha)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71557
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Dood Khaddafi is niet het einde van de onrust

Berichtdoor Ariel » Ma Okt 24, 2011 12:06 pm

Vreemd dat Afshin Ellian ook maar een moment dacht dat moslims in Libië op een beschaafde manier met hun vijanden om gaan. Als hij zo naief blijft zal hij in toekomst regelmatig hevig schrikken, want de islamitische barbarij zal zich naar Europa verplaaatsen, en moslims zullen hier in het westen hun treurige ruzie's op een barbaarse manier uitvechten. Gisteren hebben we daar weer even een voorproefje van gezien.


Ik ben hevig geschrokken van de barbarij in Libië

maandag 24 oktober 2011

Kolonel Muammar Khaddafi is gelyncht. Khaddafi en zijn zoon werden levend aangehouden en de opstandelingen hadden voldoende tijd om over hun lot te beslissen. De beslissing die werd genomen: parate executie van Khaddafi en zijn zoon.

Dat konden we in de loop van vrijdag 21 oktober al weten, ook zonder een onderzoek. Aan de hand van beschikbare beelden kan iedereen tot de conclusie komen dat beide heren in koelen bloede zijn geëxecuteerd.

Attractie
Uit de beelden blijkt dat kolonel Khaddafi aan een onmenselijke behandeling werd onderworpen. Zijn lijk is zelfs op een onaanvaardbare manier - alsof het een attractie is - voor het hele volk toegankelijk gemaakt. Ongegeneerd werd er aan de haren en het hoofd van het lijk van kolonel Khaddafi getrokken.

Als het aan Libiërs ligt, mag het lichaam de komende jaren in de koelcel van een supermarkt in Misurata blijven liggen, om te voorkomen dat Khaddafi naar het rijk van Hades mag reizen. Het zijn middeleeuwse taferelen die we niet moeten aanmoedigen.

Oorlogsmisdrijf
Er zijn juristen die al nu van een oorlogsmisdaad spreken. Khaddafi en zijn zoon hadden moeten worden behandeld volgens internationale regels over gewapende conflicten en oorlogen. Dat klopt: vanaf het moment van aanhouding, hadden ze als krijgsgevangenen moeten worden beschouwd.

Welke behandeling hadden ze moeten krijgen? Ze moesten worden behandeld volgens de regels van het internationale recht. Buitenwettelijke executies, martelingen of onmenselijke behandeling gedurende een oorlogstoestand zoals in Libië, impliceren een oorlogsmisdrijf.

Opdracht
De cruciale vraag is of de Nationale Overgangsraad daartoe opdracht heeft gegeven. Als dat niet het geval was, was het een oorlogsmisdrijf door individuen, en kan de voorlopige regering van Libië er niet op worden aangesproken.

Het wordt gecompliceerd als blijkt dat de NAVO-troepen bij het bombarderen van het konvooi wisten - of redelijkerwijs hadden kunnen weten - dat Khaddafi zich in dat konvooi bevond. Hier ontstaat immers de verplichting voor de NAVO om, voorafgaand aan het bombardement, de Nationale Overgangsraad te verzoeken in geval van aanhouding niet over te gaan tot executie van krijgsgevangen. De executie van krijgsgevangen is een ernstig misdrijf; de NAVO is gehouden aan het internationale recht. Dit zijn de juridische aspecten van de buitenwettelijke executie van Khaddafi.

Niet onbegrijpelijk
Politiek en militair gezien is het niet onbegrijpelijk dat de Nationale Overgangsraad zich onmiddellijk wilde ontdoen van Khaddafi. Elke dag dat Khaddafi nog leefde, betekende tientallen doden. Khaddafi’s dood zou het definitieve einde betekenen van de gewapende strijd. Zodoende zou de vrede in Libië kunnen worden gerealiseerd.

Toch had de Nationale Overgangsraad moeten voorkomen dat de geëxecuteerden op zo'n mensonwaardige manier worden behandeld. Ze hebben de grenzen van het fatsoen overschreden door het lijk van Khaddafi als een trofee ten toon te stellen.

Barbarij
In alle eerlijkheid ben ik hevig geschrokken van de barbarij van een aantal opstandelingen in Libië. Waarom? Deze Libië-oorlog werd geleid door westerse landen. Zonder NAVO-bombardementen was de Libische opstand op 19 maart neergeslagen door de oprukkende troepen van Khaddafi. Was Benghazi op 19 maart niet door NAVO-aanvallen beschermd, dan was op die dag de Arabische storm in Libië overgewaaid.

De Libische opstandelingen vormden de grondtroepen van de NAVO in de strijd tegen het regime. Commando's en inlichtingendiensten uit Frankrijk, de Verenigde Staten en Engeland kwamen na 19 maart in Libië in actie om de opstandelingen te leiden.

Cruciale vraag
Hier ontstaat de cruciale vraag: waren op de dag van de executie van Khaddafi daar ook westerse commando's bij betrokken? Zonder het Westen konden de opstandige Libiers Benghazi niet behouden - laat staan het regime uit Tripoli verjagen. Het Westen versus kolonel Khaddafi; onze beschaving versus de Khaddafi's barbarij.

Nooit mogen we het toejuichen als barbarij zich meester maakt van een volk of een groep mensen. Kolonel Khaddafi is op een barbaarse manier geëxecuteerd, en dit is niet het enige misdrijf dat de opstandelingen hebben gepleegd. Ook hebben ze, volgens mensenrechtenorganisaties, al velen op brute wijze vermoord en mishandeld in veroverde gebieden. Zo begint de vrijheid in Libië! Zo verspreidt de stank van die misdadiger, kolonel Khaddafi, zich door het land.

Onverschillige houding
De onverschillige houding van de westerse media en politici over de ongeciviliseerde manier waarop Khaddafi werd gelyncht, is zorgwekkend.

De barbaarse bende die 'Allahu Akbar' roepend - alsof ze de executeurs van de wil van het Opperwezen waren - Kaddafi lynchten, hebben slechts hun eigen wil en dierlijke woede getoond. Ik heb geen medelijden met de misdadige kolonel Khaddafi. Wel heb ik medelijden met de beschaving.

Afshin Ellian

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshi ... -Libie.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 18519
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Dood Khaddafi is niet het einde van de onrust

Berichtdoor mercator » Ma Okt 24, 2011 12:52 pm

Ariel schreef:Vreemd dat Afshin Ellian ook maar een moment dacht dat moslims in Libië op een beschaafde manier met hun vijanden om gaan. Als hij zo naief blijft zal hij in toekomst regelmatig hevig schrikken, want de islamitische barbarij zal zich naar Europa verplaaatsen, en moslims zullen hier in het westen hun treurige ruzie's op een barbaarse manier uitvechten. Gisteren hebben we daar weer even een voorproefje van gezien.


Soms denk ik dat zowat al onze politici stiekem moslim zijn, anders kan je die welwillende houding tov de Noord Afrikaanse straatschuimers van Allah niet verklaren.
In 1999 was 1 fotootje (vervalst dan nog) van een graatmagere kerel zogezegd in een Servisch concentratiekamp voldoende om ooh en ach te roepen en bommen op Milosevic te gooien. Het lynchen, sodomiseren en op een matras rondzeulen van het Khadaffi kadaver is blijkbaar een "begrijpelijke uiting van volksvreugde" nu.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Dutch
Berichten: 3268
Lid geworden op: Ma Jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Re: Dood Khaddafi is niet het einde van de onrust

Berichtdoor Dutch » Wo Okt 26, 2011 8:52 am

Het is inderdaad schandalig wat er met de kolonel en diens naasten gebeurde...maar o zo voorspelbaar! Als de naïvelingen in het Westen nu nog niet doorhebben dat islam staat voor middeleeuws gedachtengoed, dan zullen ze het nooit inzien.
Wie in islam gelooft geeft blijk van een onderontwikkelde menselijkheid, net zoals nazi's etc.
Het meest absurd zijn volgens mij dan de "moderne moslims", die trachten te schipperen tussen hun middeleeuws gedachtengoed en de moderne maatschappij, DIE zijn pas belachelijk. Ze beschikken over genoeg middelen om de waarheid onder ogen te zien, maar verkiezen die te sluiten. Dat noem ik ronduit misdadig.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71557
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Dood Khaddafi is niet het einde van de onrust

Berichtdoor Ariel » Do Okt 27, 2011 6:07 pm

Overgangsraad gaat moordenaars Khaddafi berechten

donderdag 27 oktober 2011

De nieuwe machthebbers in Libië gaan de rebellen die verantwoordelijk zijn voor de dood van kolonel Muammar Khaddafi, strafrechtelijk vervolgen.

Dat heeft Abdel Hafiz Ghoga, vicevoorzitter van de Nationale Overgangsraad, donderdag bekendgemaakt, melden internationale media.

Individuele actie
Ghoga zegt ervan overtuigd te zijn dat de dood van de kolonel geen werk was van revolutionairen of het nationale leger, maar dat het een individuele actie betrof. 'Wie er ook verantwoordelijk voor is, zal worden berecht en krijgt een eerlijk proces.'

Khaddafi werd vorige week na een maandenlange opstand gevonden en gedood. Op de laatste beelden die van hem bestaan, wordt hij hevig bloedend meegesleurd door rebellen. Kort daarna is hij overleden.

De kolonel en zijn zoon Mutassim, die ook is gedood, zijn eerder deze week op een geheime plaats in de woestijn begraven.

Gelyncht
De nieuwe machthebbers in Libië worden er door Human Rights Watch (HRW) ook van beschuldigd 53 aanhangers van Khaddafi te hebben gelyncht. De groep zou zijn vermoord na de inname van de stad Sirte vorige week.

Volgens HRW is dit een kans voor de Nationale Overgangsraad om zijn goede wil te laten zien. 'Als de raad dit niet wil onderzoeken, is dat een signaal dat de strijders tegen Khaddafi alles kunnen doen zonder bang te zijn voor vervolging.'

Door Jeroen Langelaar

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buite ... echten.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 18519
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Dood Khaddafi is niet het einde van de onrust

Berichtdoor mercator » Do Okt 27, 2011 6:53 pm

Dutch schreef:Wie in islam gelooft geeft blijk van een onderontwikkelde menselijkheid, net zoals nazi's etc.


Moslims zijn vele malen erger dan de nazi's ooit geweest zijn . Maar om een of andere reden hebben de moslims een "zieligheidsfactor" weten op te roepen die hen carte blanche geeft voor de ergste achterlijkheden en brutaliteiten. Hoe komt dat ? Waarom zijn wij geprogrammeerd om bij het woord "nazi" bah! te denken en bij "moslim" ach die jongens menen het goed ?
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
gerard_m
Berichten: 400
Lid geworden op: Wo Jul 28, 2010 1:34 pm

Re: Dood Khaddafi is niet het einde van de onrust

Berichtdoor gerard_m » Do Okt 27, 2011 10:16 pm

Waarschijnlijk omdat we de dodelijke uitwassen van de nazi's van dichtbij hebben gezien en die van de islam niet (ook al zijn die in de geschiedenis vele malen groter geweest).

Een generaal voert altijd de vorige oorlog
Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.
(Buddha)

mercator
Berichten: 18519
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Dood Khaddafi is niet het einde van de onrust

Berichtdoor mercator » Do Okt 27, 2011 10:46 pm

gerard_m schreef:Waarschijnlijk omdat we de dodelijke uitwassen van de nazi's van dichtbij hebben gezien en die van de islam niet (ook al zijn die in de geschiedenis vele malen groter geweest).Ja! Juist, zo simpel is het! Daarom dat de Serviërs en de Polen ons verwende en verslapte West Europeanen niet begrijpen in onze Islamofilie. We KENNEN de moslim niet(als groep dan, ik ken hem wel door jarenlange omgang met moslims), dat vertroebelt ons beeld.
Onze Westerse rationaliteit is onze sterkte, maar OOK onze zwakheid: we hebben gewoon niet genoeg fantazie meer om de achterlijkheid en misdadigheid van moslims te kunnen bevatten. Alleen persoonlijke omgang met moslims kan de ogen openen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel


Terug naar “Islamitische revolutie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast