Tunesiërs massaal naar de stembus

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75199
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Tunesiërs massaal naar de stembus

Berichtdoor Ariel » Zo Okt 23, 2011 3:13 pm

Tunesië is opnieuw geboren. Het klinkt allemaal heel positief en geweldig.

Tunesiërs massaal naar de stembus

TUNIS - In Tunesië hebben zich zondag lange rijen gevormd voor de stembureaus. Daar vinden de eerste vrije verkiezingen sinds de Arabische Lente plaats. De bevolking van Tunesië verdreef circa 10 maanden geleden verrassend president Zine al-Abidine Ben Ali, die 24 jaar aan de macht was.

Afbeelding


De opkomst is veel groter dan onder Ben Ali. Toen kwam slechts een handjevol mensen naar de stembus bij verkiezingen, omdat ze wisten dat de uitslag toch al tevoren vast stond.

Ruim 7 miljoen Tunesiërs mogen zondag hun stem uitbrengen om 217 leden van de Constitutionele Vergadering te kiezen. „Dit is een moment van trots”, vertelde Noureddine, een jonge kiezer bij een stembureau in Tunis. „Zelfs in mijn dromen had ik nooit gedacht dat mensen zo zouden kunnen stemmen.”

Rachid Ghannouchi, leider van de conservatief-islamitische Ennahda partij, stond ook in de rij bij een stembureau. „Een historische dag. Tunesië is opnieuw geboren. De Arabische Lente is vandaag geboren”, zei hij.

De revolutie in Tunesië was het begin van de Arabische Lente. Het was de aanzet voor machtswisselingen in Egypte en Libië.

Aan de stemming zondag in Tunesië doen ruim 80 partijen mee met circa 10.000 kandidaten, van wie de helft vrouw is. De nieuwgekozen Constitutionele Vergadering moet een nieuwe grondwet opstellen en zal een interim-regering aanwijzen. De nieuwe grondwet moet over een jaar klaar zijn en vervangt die uit 1959. Dan volgen weer verkiezingen voor een parlement.

Volgens peilingen wordt de conservatief-islamitische partij de grootste met 20 tot 30 procent van de stemmen. Andere belangrijke partijen zijn de PDP en de sociaaldemocratische DFLL, ook wel Ettakatol genoemd.

Om de eerste vrije verkiezingen na de val van de dictator veilig te laten verlopen, zijn 22.000 militairen en 20.000 agenten gemobiliseerd. Zij moeten de circa 7000 stembureaus in de 27 kiesdistricten beschermen.

Er zijn zo'n 5000 waarnemers, onder wie ruim 1000 buitenlanders. Een van hen is CDA-Europarlementariër Lambert van Nistelrooij. De uitslag volgt naar verwachting maandag.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/1077 ... buitenland
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3982
Lid geworden op: Di Mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Tunesiërs massaal naar de stembus

Berichtdoor Eliabe » Zo Okt 23, 2011 5:11 pm

Z0'n 96% is islamitisch. We kunnen wel raden welke kant het op gaat.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20530
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Tunesiërs massaal naar de stembus

Berichtdoor King George » Zo Okt 23, 2011 8:08 pm

De theocraten zullen dus de democratie gebruiken om deze te vernietigen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75199
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tunesiërs massaal naar de stembus

Berichtdoor Ariel » Ma Okt 24, 2011 12:55 pm

'Islamisten gaan voorop in verkiezingen Tunesië'

Tunesië is begonnen met stemmen tellen van de eerste verkiezingen na de Arabische lente. Een gematigde Islamitische partij lijkt de grootste te worden, zo melden lokale radiozenders.

De officiële uitslag wordt morgen verwacht. In veel kiesdisctricten gaat de gematigde Islamitische partij Ennahda voorop, blijkt uit vroege resultaten van individuele stembureaus die lokale radiozenders hebben bemachtigd. Een coalitie met andere partijen is echter waarschijnlijk.

Secularisten zijn bezorgd over de resulaten, die mogelijk een voorbode zijn voor verkiezingen in andere Arabische landen.

Meer dan 90 procent van de stemgerechtigde Tunesiërs ging gisteren naar de stembus tijdens de eerste vrije verkiezingen sinds de val van dictator Zine al-Abidine Ben Ali in januari. Tunesië kiest 217 leden voor een Constitutionele Vergadering die een nieuwe grondwet gaat opstellen. Ook gaan de leden een interim-regering aanwijzen. Over een jaar moet de grondwet klaar zijn, waarna nieuwe verkiezingen volgen.

http://www.parool.nl/parool/nl/225/BUIT ... esie.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 19096
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Tunesiërs massaal naar de stembus

Berichtdoor mercator » Ma Okt 24, 2011 1:42 pm

Eliabe schreef:Z0'n 96% is islamitisch. We kunnen wel raden welke kant het op gaat.


Laat een paar miljoen junks democratisch kiezen en er is 1 partij die zegt gratis heroïne voor iedereen ! staat de uitslag al vast natuurlijk.
Maar laten we die Arabische lente ajb positief bekijken: het Mohammedaanse gezwel zal nu ontdaan worden van het Westerse laagje dat de dictators er wisten op te smeren, nu zal heel die regio afstevenen op een welverdiende catastrofe.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Tunesiërs massaal naar de stembus

Berichtdoor BFA » Ma Okt 24, 2011 1:50 pm

Ariel schreef:de gematigde Islamitische partij Ennahda


Verschrikkelijk hoe snel een groep Islamieten van 'extreem' naar 'normaal' naar 'gematigd' gaat.
Net of deze verandering in duiding iets aan hun opvattingen veranderd. Zolang de basis Sharia is, kunnen zij nooit gematigd zijn.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

mercator
Berichten: 19096
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Tunesiërs massaal naar de stembus

Berichtdoor mercator » Ma Okt 24, 2011 1:59 pm

Alle Europese inspanningen om de Islamitische wilden daar door kolonisatie te beschaven zijn dus voor niks geweest.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75199
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tunesiërs massaal naar de stembus

Berichtdoor Ariel » Di Okt 25, 2011 12:24 pm

Ondanks vrije en open verkiezingen vrees voor uitslag Tunesië

De verkiezingen in Tunesië lijken op een groot succes te zijn uitgelopen. Waarnemers prijzen het vrije en open karakter ervan. 'Slechts enkele maanden na de gewelddadige protesten zagen we al echt vrije verkiezingen', zei Riccardo Migliori van de internationale waarnemersmissie OSCE PA gisteren. Bovendien was de opkomst met ruim 90 procent opzienbarend hoog. Maar onder seculiere Tunesiërs is er ook vrees voor de uitslag.

Vanmiddag wordt de officiële uitslag bekend, maar al duidelijk is dat de islamistische Ennahda-partij de verkiezingen gaat winnen. 'We verwachten ongeveer 40 procent te halen', zei Samir Dilou, een bestuurslid van Ennahda, gisteren tegen persbureau AFP. Een ander kopstuk van de voorheen verboden partij zei dat Ennahda op 60 à 65 zetels zal kunnen rekenen in het 217-koppige parlement. De partij is populair omdat ze islamitische waarden benadrukt, maar ook omdat ze onder Ben Ali het zwaarst werd onderdrukt.

Die populariteit heeft Ennahda een sterke positie opgeleverd van waaruit het coalitiepartners kan gaan zoeken. De partij stelt zichzelf voor als gematigd, een Tunesische versie van de Turkse AK-Partij van premier Erdogan.

Coalitie
Ennahda, dat wederopstanding of hergeboorte betekent, zegt de ruime rechten die vrouwen in Tunesië naar Arabische begrippen genieten te zullen handhaven, en wil een coalitie vormen met niet-religieuze partijen, zelfs wanneer Ennahda een meerderheid zou behalen.

Toch vrezen seculiere Tunesiërs dat Ennahda de gelijkheid van vrouwen en andersgelovigen zal ondergraven.

Zo zijn veel vrouwen bang dat hun rechten zullen worden ingeperkt nu Ennahda de verkiezingen heeft gewonnen. Ze zijn bang dat hun een sluier zal worden opgedrongen, of dat de vrouwvriendelijke wetgeving zal worden aangepast.

'Ik denk niet dat Ennahda de wetten zal veranderen', zei Evey, een 30-jarige dokter, in september tegen de Volkskrant. 'Ze zullen de sluier niet verplichten, daar zijn ze te slim voor. Maar ik ben wel bang dat de huidige macho-volksmentaliteit nog verder zal kunnen doordringen in de maatschappij. Dat je meer en meer zult horen: wat doe jij hier, jij hoort in de keuken.'

Dubbele taal
En ook politiek waarnemer Messaoud Romdhani is er niet gerust op. 'Ze gebruiken een dubbele taal. Gaat Ennahda gemengde scholen en stranden verbieden, boeken censureren, sluiers verplichten? Ze zeggen van niet, maar ik zie het wel als een mogelijkheid. Ik geloof niet wat ze zeggen. Ben Ali deed ook andere dingen dan wat hij zei.'

Maar volgens Abdallah Zouari, communicatiechef van Ennahda, hebben de Tunesiërs niets te vrezen, ondanks het gewelddadige verleden van de partij. Begin jaren negentig pleegden enkele aanhangers bomaanslagen en gooiden ze zuur in het gezicht van ongesluierde vrouwen. Dat verleden heeft de partij inmiddels afgezworen, Naar eigen zeggen is het nu geen islamistische partij meer, maar een 'op de islam gebaseerde, civiele partij','Wij willen gewoon de Arabische taal beschermen en de islamitische waarden stimuleren', zei Zouari tegen de Volkskrant. 'Daar is toch niets mis mee? In Nederland wordt het afspelen van Nederlandstalige liedjes op de radio toch ook gestimuleerd?'

En een mogelijk alcoholverbod dan, dat de partij wilde invoeren? Zouari: 'We zeggen nog niet dat we het zullen verbieden. Maar we willen met publiciteitscampagnes en medische adviezen uitleggen dat alcohol gevaarlijk is. Net zoals in Europa boodschappen op pakjes sigaretten staan. We laten de tijd zijn werk doen. Misschien beseffen de mensen dan zelf dat alcohol meer nadelen heeft dan voordelen.'

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Bui ... esie.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75199
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tunesiërs massaal naar de stembus

Berichtdoor Ariel » Wo Okt 26, 2011 1:27 am

De islamitische Ennahda-partij lijkt op basis van de eerste officiële uitslagen de grote winnaar van de eerste vrije verkiezingen in Tunesië. De partij wist beslag te leggen op de eerste 18 zetels van de 44 die tot nu toe vergeven zijn.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75199
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tunesiërs massaal naar de stembus

Berichtdoor Ariel » Wo Okt 26, 2011 12:38 pm

Een officiële uitslag is er nog niet, maar de Tunesische Ennahda-partij heeft de overwinning al opgeëist na de historische verkiezingen van afgelopen zondag. Ennahda-leider Rached Ghannouchi zei woensdag in een interview met een Tunesisch radiostation dat het „natuurlijk” is dat zijn conservatief-islamitische partij de leiding neemt in een nieuwe regering. Die moet binnen een maand geformeerd zijn, zo verwacht de politicus.

Ghannouchi heeft altijd gezegd dat pluralisme, democratie en islam samengaan. Maar tegenstanders noemen zijn Ennahdapartij een wolf in schaapskleren. Eenmaal aan de macht zal ze haar ware aard tonen, zo wordt gevreesd.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/1079 ... buitenland
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
KevinB
Berichten: 1436
Lid geworden op: Vr Okt 14, 2011 4:42 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Tunesiërs massaal naar de stembus

Berichtdoor KevinB » Wo Okt 26, 2011 2:49 pm

Ariel schreef:Ghannouchi heeft altijd gezegd dat pluralisme, democratie en islam samengaan. Maar tegenstanders noemen zijn Ennahdapartij een wolf in schaapskleren. Eenmaal aan de macht zal ze haar ware aard tonen, zo wordt gevreesd.


Democratie en pluralisme gaan enkel samen met de islam, als een aanzienlijk aantal teksten uit de Koran en de Hadith, alsook een grote brok islamitische traditie wordt genegeerd. Een islam die samengaat met dergelijke mooie zaken, is niet de ware islam, is niet de kern van de islam en volgt al zeker niet het voorbeeld van onder andere de profeet himself. De islam die zulke zaken kan omarmen, is wellicht een suikerversie of een soort 'taqiyya' als opstapje naar een theocratie.

Ik denk dat je wel kan verwachten dat Ennahda zich zal tonen als een wolf in schaapskleren. Ze zullen zeker niet meteen de hele maatschappij omvormen of de sharia invoeren. Maar ik denk dat hun ware, al dan niet verborgen, agenda wel redelijk duidelijk is. Er bestaat, denk ik, niet zoiets als een gematigde islamitische partij. Het uiteindelijke doel lijkt me nog altijd duidelijk. Ik stel me sterk de vraag of de Tunesiërs er hiermee ook maar enigszins op vooruit zullen gaan.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46949
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tunesiërs massaal naar de stembus

Berichtdoor Pilgrim » Wo Okt 26, 2011 3:48 pm

een islamitische democratie is net zo iets als een communistische democratie of een fascistische democratie. :D
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41203
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tunesiërs massaal naar de stembus

Berichtdoor Mahalingam » Wo Okt 26, 2011 4:16 pm

"...een gematigde islamitische partij"
Wat hebben mensen nu voor beeld daarbij in hun hoofd?
Dat ze gematigd zijn in de middelen die ze inzetten?
Of dat ze gematigd zijn in hun doelstelling?
Of allebei?
Voor linksen ongetwijfeld allebei. Voor mij alleen de middelen. De doelstelling van Mohammedanen kan niet anders zijn dan niet-gematigd.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75199
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tunesiërs massaal naar de stembus

Berichtdoor Ariel » Vr Okt 28, 2011 12:30 am

Groot feest in Tunesië.

Afbeelding


Islamisten veruit grootste partij na verkiezingen Tunesië

donderdag 27 oktober 2011

De orthodox-islamitische partij Ennahda heeft bij de verkiezing in Tunesië 90 van de 217 zetels gewonnen in het parlement. De islamisten zijn daarmee veruit de grootste partij geworden.

Dat heeft de kiescommissie donderdagavond bekendgemaakt.

Premier
De partij was de afgelopen dagen al begonnen met coalitie-overleg. Ennahda ('Renaissance') stelt Hamadi Jebali voor als premier van het land.

De eerstvolgende grote partij is de centrumlinkse CPR met 30 zetels. De partij Ettakatol is derde met 21 zetels. Het parlement gaat een nieuwe grondwet schrijven, een regering vormen en een president benoemen.

Ben Ali
In januari viel het regime van president Zine al-Abidine Ben Ali na een volksopstand. De prowesterse, seculiere leider regeerde Tunesië sinds 1987. Hij was een fel onderdrukker van het islamistische groeperingen, waaronder Ennahda.

Niet alleen in Tunesië wint de islam aan invloed. Onlangs maakten ook de nieuwe machthebbers in Libië bekend dat de sharia de basis gaat vormen voor hun nieuwe grondwet.

Door Jeroen Langelaar

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buite ... unesie.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 19096
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Tunesiërs massaal naar de stembus

Berichtdoor mercator » Vr Okt 28, 2011 9:45 am

Dat was te verwachten. Het illustreert nog maar s ten overvloede dat moslims niet logisch kunnen denken. Wat hen al 1400 jaar in armoede en ellende drukt is Islam, maar de remedie daartegen is volgens hen nog meer Islam.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Dutch
Berichten: 3292
Lid geworden op: Ma Jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Re: Tunesiërs massaal naar de stembus

Berichtdoor Dutch » Vr Okt 28, 2011 12:55 pm

Gisteren werd in Sidi Bouzid, waar ooit de revolutie haar oorsprong vond, het partijbureau van Ennahda in brand gestoken na een massa betoging van duizenden jongeren...
Meer en meer Tunesiërs komen op straat om hun land van het islamisme te vrijwaren...
Dit zou natuurlijk tot een soort burgeroorlog kunnen leiden...totdat het leger zou gaan ingrijpen in al die chaos...

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75199
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tunesiërs massaal naar de stembus

Berichtdoor Ariel » Vr Okt 28, 2011 12:59 pm

Dutch schreef:Gisteren werd in Sidi Bouzid, waar ooit de revolutie haar oorsprong vond, het partijbureau van Ennahda in brand gestoken na een massa betoging van duizenden jongeren...
Meer en meer Tunesiërs komen op straat om hun land van het islamisme te vrijwaren...
Dit zou natuurlijk tot een soort burgeroorlog kunnen leiden...totdat het leger zou gaan ingrijpen in al die chaos...


Dat betekent dus een zonnige zomer als het de Tunesiërs lukt om hun land van het islamisme te vrijwaren.
Ik wens ze succes en ik hoop voor ze dat het lukt. Jouw vriend de ex-imam zal er ook druk mee zijn vermoed ik. Gaat het goed met hem?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Tunesiërs massaal naar de stembus

Berichtdoor BFA » Vr Okt 28, 2011 1:32 pm

Dutch schreef:Meer en meer Tunesiërs komen op straat om hun land van het islamisme te vrijwaren...


Er is nog altijd een meerderheid te verkrijgen via een eenheidsregering waarin alle partijen te samen gaan, dan is er een meerderheid die Ennahda in de oppositie brengt.
Weinig waarschijnlijk dat dit gebeurt. Te veel verdeeldheid, en Annahda heeft zoals het goede Islamisten betaamt bedekte dreigingen geuit dat als het door zulk een constructie van de macht wordt afgehouden dit tot geweld en een soort burgeroorlog zou leiden.

Dutch schreef:totdat het leger zou gaan ingrijpen in al die chaos...


Op naar het Algerijns model. De vraag is of dit een oplossing is.
Economisch is Tunesië een wrak geworden. Er zijn geen korte termijnoplossingen, ook niet voor Ennahda. Na een termijn moet deze reeds als onbekwaam kunnen voorgesteld worden. De geest is dan uit de fles, moeilijk om die geest er terug in te krijgen. Is dit niet het probleem dat de revolutie gecreëerd heeft?
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Dutch
Berichten: 3292
Lid geworden op: Ma Jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Re: Tunesiërs massaal naar de stembus

Berichtdoor Dutch » Vr Okt 28, 2011 4:02 pm

Ariel, mijn vriend Karim Labidi is op dit moment politiek zeer actief. Mocht Tunesië de islamistische toer opgaan, dan zijn zijn dagen letterlijk geteld!!!!
Ghannouchi (voorzitter van Ennahda) is immers de BESTE vriend van zijn ex schoonbroer Salah Kerker (in ballingschap in Frankrijk) en een medestander van het eerste uur van de uiterst strenge salafistische ondergrondse beweging die in de jaren 80 Tunesië via een staatsgreep wou overnemen... Aangezien Labidi op zeer jonge leeftijd werd "ingelijfd" bij en door hen, maar na studie in Iran de islam voor bekeken hield en dat ook openlijk verkondigde, wordt hij door Ghannouchi zowat als een aartsvijand beschouwd!
Karim Labidi is een voorbeeld van moed en doorzettingsvermogen en wij (mijn man, vrienden en ikzelf) helpen hem zo veel mogelijk. Moge hij het tij kunnen keren!!!!

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75199
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tunesiërs massaal naar de stembus

Berichtdoor Ariel » Vr Okt 28, 2011 4:14 pm

Dutch schreef:Ariel, mijn vriend Karim Labidi is op dit moment politiek zeer actief. Mocht Tunesië de islamistische toer opgaan, dan zijn zijn dagen letterlijk geteld!!!!
!!!!


Wat angstig Dutch. Wordt het voor hem geen tijd om Tunesië te verlaten en zijn strijd ergens anders voort te zetten?
Aan een dooie Karim heeft de niet islamitische wereld niets.
Wens hem sterkte in zijn strijd, en laten we het beste voor hem wensen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Dutch
Berichten: 3292
Lid geworden op: Ma Jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Re: Tunesiërs massaal naar de stembus

Berichtdoor Dutch » Vr Okt 28, 2011 4:32 pm

Ariel, onze vriend Karim heeft al die tijd geleefd onder doodsbedreigingen, hij heeft nooit toegegeven en wil ook nu (zeker nu!) zijn hachje niet redden door het land te verlaten. Hij is van oordeel, en daarin heeft hij gelijk, dat hij in het land zeer veel kan betekenen op politiek vlak. Hij verdient ons grootste respect, hij heeft zijn koers jaren geleden bepaald en houdt die aan, wat het ook moge kosten. Het is een grote troost dat hij zeer vele medestanders kent in Tunesië, die allemaal voor hem door een vuur zouden gaan. Ikzelf inbegrepen trouwens.
Vanaf volgende week ben ik weer in mijn bedouinendorp en heb ik nieuws de visu.
Zelf dacht ik er enkele ogenblikken aan om het zinkende schip te verlaten...maar omdat ik nu eenmaal geen rat ben besloot ik nog ginds te blijven, we zullen wel zien. Omdat ik een "niet verdacht persoon" ben voor de autoriteiten zijn mijn actiemogelijkheid en bewegingsvrijheid zeer groot (heb ook mijn uiterlijk en talenkennis mee) en kan ik inderdaad nog zeer nuttig zijn ginds...
Als we de kans krijgen om de islam in the field te bevechten moeten we dat doen vind ik. Heb dat al een hele tijd daadwerkelijk gedaan en nu is zeker niet het moment om ermee te stoppen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75199
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tunesiërs massaal naar de stembus

Berichtdoor Ariel » Vr Okt 28, 2011 4:56 pm

Dutch schreef:Zelf dacht ik er enkele ogenblikken aan om het zinkende schip te verlaten...maar omdat ik nu eenmaal geen rat ben besloot ik nog ginds te blijven, we zullen wel zien. Omdat ik een "niet verdacht persoon" ben voor de autoriteiten zijn mijn actiemogelijkheid en bewegingsvrijheid zeer groot (heb ook mijn uiterlijk en talenkennis mee) en kan ik inderdaad nog zeer nuttig zijn ginds...
Als we de kans krijgen om de islam in the field te bevechten moeten we dat doen vind ik. Heb dat al een hele tijd daadwerkelijk gedaan en nu is zeker niet het moment om ermee te stoppen.


Heel moedig van hem, en ook heel moedig van jou, maar kijk in hemelsnaam uit Dutch.
Ik wens jullie heel veel sterkte en heel veel good luck toe. En als het zand toch te heet wordt, stap dan in het eerste de beste vliegtuig terug. Mijn goede wensen en gedachten zijn bij jullie.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Tunesiërs massaal naar de stembus

Berichtdoor Dhana » Vr Okt 28, 2011 10:49 pm

Dutch schreef:Gisteren werd in Sidi Bouzid, waar ooit de revolutie haar oorsprong vond, het partijbureau van Ennahda in brand gestoken na een massa betoging van duizenden jongeren...
Meer en meer Tunesiërs komen op straat om hun land van het islamisme te vrijwaren...
Dit zou natuurlijk tot een soort burgeroorlog kunnen leiden...totdat het leger zou gaan ingrijpen in al die chaos...


Dutch, waarom horen wij hier die geluiden niet in de media, denk je? Vanaf hier bekeken is het net alsof alles islamtisch koek en ei is daar.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Dutch
Berichten: 3292
Lid geworden op: Ma Jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Re: Tunesiërs massaal naar de stembus

Berichtdoor Dutch » Vr Okt 28, 2011 11:25 pm

Neen Dhana, er is een storm van tegenwind tegen het islamisme opgestoken in Tunesië, die gaat vooral uit van de jongeren, dezelfde jongeren die gevochten hebben om zich van Ben Ali te bevrijden. Ze willen scheiding van religie en staat, ze willen vrijheid van meningsuiting en spiritualiteit... Het zijn moedige mensen, deze anti islamisten, ze verdienen onze bewondering en steun!

Het grote verschil met Algerije is dat de Tunesische jongeren zeer goed opgeleid zijn en dat ze beschikken over internet zodat niets verborgen blijft en acties snel gecoordineerd worden. Volgens mij zal het land nog woelige tijden gaan kennen, mensen die eenmaal verkregen dat een dictator op de loop ging gaan zich niet zomaar uitleveren aan de volgende...want dat Ennahda (de islam dus) de volgende dictator wordt weten deze oposanten zeker.

Waarom blijft het Westen doof en stom? Volgens mij wachten de grootmachten gewoon af wat er nu verder gaat gebeuren, zodat ze zelf buiten schot kunnen blijven en toch economische graantjes kunnen blijven meepikken in die regio...

Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Tunesiërs massaal naar de stembus

Berichtdoor Dhana » Za Okt 29, 2011 12:29 am

Ik ben bang dat dat laatste het geval zal zijn, Dutch. We doen hier allemaal alsof we het menselijker doen, maar in wezen spelen economische en strategische belangen de hoofdrol. Onze medemenselikheid is leuk als hobby zou Mercator zeggen. Leuk voor intern gebruik maar zodra er andere belangen in het spel komen gelden er ineens andere regels.

Ik ben inderdaad bang dat deze moedige jongeren het allemaal alleen moeten zien te klaren.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.


Terug naar “Islamitische revolutie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten