Pagina 1 van 1

Protesten in Jemen

Geplaatst: Di Nov 01, 2011 7:03 pm
door Pilgrim
Protest in Jemen door vrouwen die hun traditionele sluier in brand steken: 'stop de moord op vrije vrouwen!'. Een hoopvol teken?! :ermm:

Jemenitische vrouwen steken sluiers in brand

26/10/11

Afbeelding

Honderden Jemenitische vrouwen hebben vandaag een stapel traditionele sluiers in brand gestoken uit protest tegen het gewelddadige optreden van de regering tegen betogers. De verbranding van kleding door vrouwen is een bedoeïensymbool om hulp te vragen aan mannelijke stamleden.

De gevechten tussen de ordetroepen van president Ali Abdullah Saleh en naar de oppositie overgelopen strijders worden steeds heviger. De oppositie eist het aftreden van de president. Zeker 25 burgers, strijders en militairen kwamen gisternacht in Sanaa en Taiz om het leven ondanks het staakt-het-vuren dat Saleh gisteren afkondigde.

Saleh maakte gisteren aan de Amerikaanse ambassadeur Gerald Feierstein kenbaar dat hij bereid is om een overeenkomst over zijn aftreden te ondertekenen, een belofte die hij echter al meermalen deed.

Het was het eerste gesprek tussen Saleh en de Amerikaanse ambassadeur sinds de president vorige maand terugkeerde uit Saudi-Arabië. Saleh verliet Jemen na een aanval op zijn paleis waarbij hij ernstig gewond raakte.

Al acht maanden vinden hevige protesten plaats tegen Saleh. (AP)

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/ ... rand.dhtml

Re: Protesten in Jemen

Geplaatst: Di Nov 01, 2011 8:44 pm
door Ariel
Pilgrim schreef:Protest in Jemen door vrouwen die hun traditionele sluier in brand steken: 'stop de moord op vrije vrouwen!'. Een hoopvol teken?! :ermm:Wel nee..Denk jij dat het die mannen een worst zal wezen dat de vrouwen onderdrukt en vermoord worden? Daar doen ze toch zelf ook aan mee....Een Moslim vrouw is zo wie zo niet vrij. Als ze nog niet getrouwd is dan heeft ze haar vader, broer of oom als voogd, en daarna is haar man de baas over haar.


Tja...En moedig. [c045.gif] Ik begrijp het wel, want als de dames werkelijk de sluiers die ze toen droegen verbrand hadden, dan hadden ze nu in de gevangenis gezeten. Het is een statement maar meer ook niet. Zeker als je met een niqab op een hoofddoekje verbrand , dan is het net alsof je knagend aan een kippenpoot een bord omhoog houdt met de tekst.." Spaar de dieren, eet geen vlees. "

Re: Protesten in Jemen

Geplaatst: Di Nov 01, 2011 9:44 pm
door Monique
De verbranding van kleding door vrouwen is een bedoeïensymbool om hulp te vragen aan mannelijke stamleden.

Nix revolutie door die vrouwen.
Ze laten slechts hun hulpeloosheid en afhankelijkheid van mannen even zien.