Premier Erdogan speelt hoog spel

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Ariel »

Westen moet zich verre houden van strijd in Syrië

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan gaat door met het beschieten van Syrische stellingen nabij de grenzen van Turkije. Het Turkse parlement keurde een resolutie goed waarin staat dat Erdogan, indien noodzakelijk, oorlogshandelingen mag verrichten tegen Syrië.

Tegelijkertijd benadrukten de Turkse autoriteiten dat deze resolutie niet mag worden opgevat als oorlogsverklaring of de intentie om een oorlog te beginnen.

Erdogan kreeg wat hij zocht: een blanco cheque om Syrië te mogen aanvallen.

Gewaarschuwd
Eerder heb ik hier al gewaarschuwd voor deze houding van Erdogan en zijn partij. Toen was er nog geen sprake van een hevige burgeroorlog in Syrië. Maar wie de fundamentalisten serieus neemt in hun uitlatingen, kan hun toekomstige stappen voorspellen.

Zijn de fundamentalisten zo voorspelbaar? Tot op zekere hoogte wel. De fundamentalisten handelen volgens hun eigen ideologisch kader.

Natuurlijk doen ze ook aan aan realpolitik, het zijn ook realisten. Erdogan ook. Maar het politieke realisme van een fundamentalist wordt altijd begrensd door ideologische elementen. Zodra de realiteit het toelaat, gaat een slimme fundamentalist over tot uitvoering van zijn ideologische strategische plannen. Daarbij is het inperken van betrekkingen met Israël een cruciale eerste stap. Het uiteindelijke doel is het steunen van de strijd tegen de Joodse staat.

Splijtzwam
Fundamentalistische politiek moet worden geïnterpreteerd aan de hand van de politieke realiteit waarin ze verkeert en ook het ideologische kader waarin de fundamentalistische partij zich bevindt. Zonder het ideologisch kader kan de realpolitik van een fundamentalist niet worden geïnterpreteerd.

Syrië is een splijtzwam geworden voor de fundamentalisten in het Midden-Oosten.

Doden
Niet lang geleden creëerde het Syrische regime de mogelijkheid voor samenwerking tussen sjiitische fundamentalisten en de soennitische Moslimbroederschap. Zij werkten samen. Wonderlijk, omdat de vader van de huidige leider van Syrië duizenden Moslimbroeders heeft laten doden. Hoe was deze samenwerking mogelijk?

Om deze vraag te beantwoorden, moeten we zowel naar de realpolitik als naar het ideologische kader van fundamentalisten kijken.

Vanuit de realpolitik bezien, bood Damascus als buurland van Israël steun aan zowel Hezbollah als aan Hamas en andere Palestijnse terreurgroepen. Zodoende waren beide stromingen in Damascus vertegenwoordigd. Regionaal bezien was het islamitische Iran de economische en militaire steun voor Damascus en de terroristische groepen die in Syrië actief waren. Ideologisch bezien werden deze groepen met elkaar verbonden door de strijd tegen de gemeenschappelijke vijand: de joodse staat.

Scheuringen
De samenwerking tussen de Moslimbroederschap en het islamitische Iran, inclusief Hezbollah, vertoont nu ernstige scheuren.

Hamas is de vertegenwoordiger van de Moslimbroederschap in Palestina. Totdat de burgeroorlog in Syrië begon, was er geen vuiltje aan de lucht. Iran en de Moslimbroeders steunden de Arabische opstanden tegen de seculiere leiders. Maar met de burgeroorlog in Syrië veranderde alles. Teheran koos voor Assad en de Moslimbroederschap voor hun eigen Moslimbroeders.

Ayatollahs
Waarom koos Teheran voor Assad? Ten eerste dacht Teheran dat het Assad-regime snel een einde zou maken aan de opstand. Dit is anders verlopen. Ten tweede is Syrië van strategisch belang voor de ayatollahs. Teheran beschouwt het Syrische grondgebied als frontlinie tegen Israël. Zonder Assad blijft voor Teheran alleen het grondgebied van Libanon over, waar Hezbollah regeert.

Zonder het Assad-regime kan Iran ook niet of nauwelijks wapens en geld transporteren naar Libanon. Daardoor bestaat de kans dat Hezbollah door Israël of door rivaliserende Libanese groepen wordt vermorzeld. In dat geval zal het buitenlandse beleid van het islamitische Iran als een kaartenhuis instorten.

Voor Iran staat er dus veel op het spel in Syrië. De val van Assad zal een enorme domper zijn voor de baardmannen in Teheran.

Geestverwanten
De leider van Hamas in het buitenland, Khaled Mashal, heeft voor de Moslimbroederschap gekozen in de strijd tegen Assad. Ook Erdogan heeft voor zijn geestverwanten gekozen.

De Syrische staatsomroep was zeer verontwaardigd over de aanwezigheid van Mashal in Istanbul bij het congres van de regerende AK-partij. De Syrische staatsomroep herinnerde Mashal aan het feit dat, toen hij een gevluchte zwerver was, Syrië hem gastvrijheid bood.

Nu verraadt Mashal het verzet, aldus de Syrische staatsomroep. Tja, mijn vader wist al dat Palestijnse militanten het woord loyaliteit niet kennen. Volgens mijn vader lijken Palestijnse terroristen op hoeren: ze werken voor degene die het meest betaalt.

Ik zie de Palestijnen niet als hoeren, maar ze veranderen wel vaak van eigenaar: van de communistische Sovjet-Unie naar het islamitische Iran, en nu naar de Moslimbroeders en Turkije. Wie wordt de volgende eigenaar van de Palestijnse groepen?

Loyaal
De Palestijnse groepen zijn wel loyaal aan één idee, een eeuwig idee: de vernietiging van de joodse staat. Wie dit doel dichterbij brengt, mag eigenaar worden van de Palestijnse groepen. De tragedie van de Palestijnen is de uitvinding van het Palestijnse volk door wijlen Yasser Arafat. Een volk met slechts één ambitie en vele loyaliteiten.

Wie uit deze chaotische en onoverzichtelijke burgeroorlog als winnaar tevoorschijn komt, is onduidelijk. Want naast de Moslimbroederschap zijn er nog radicale salafisten die niet ver verwijderd zijn van ideologie van Al-Qa’ida. Heeft het Westen iets te zoeken in Syrië?

Allah
Het Westen moet zich verre houden van de burgeroorlog in Syrië. Het is een oorlog die door de vijanden van het Westen onderling wordt uitgevochten. Het Westen moet zich wel bekommeren om de humanitaire toestand in Syrië.

Niets meer en niets minder. De rest is in handen van de zonen van Allah.

Afshin Ellian
http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshi ... -Syrie.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Westen moet zich verre houden van strijd in Syrië

Bericht door Ariel »

Het Westen moet zich verre houden van strijd in Syrië zegt Afshin Ellian. Ik ben het met hem eens, maar zal dat gebeuren? Ik ben bang van wel. Dat betekent volgens mij dat het westen toch een oorlog ingetrokken wordt , omdat het Turkije, een partner van de NAVO-lidstaten niet kan laten barsten.
Turkije is al bezig het vuurtje op te stoken . Ze hebben een Syrisch passagiersvliegtuig gedwongen tot landen. Wie weet...Straks sterven misschien onze jongens voor de Islamitische zaak.

Turkije dwingt Syrisch passagiersvliegtuig tot landen

woensdag 10 oktober 2012

Turkse straaljagers hebben woensdag een Syrisch passagiersvliegtuig afkomstig uit Moskou tot landen gedwongen op het vliegtuig van de Turkse hoofdstad Ankara. Turkije vermoedde dat het vliegtuig wapens vervoerde.

Dat meldt persbureau Anatolia. Het vliegtuig met 35 passagiers werd begeleid door Turkse F4-straaljagers naar Ankara Esenboga Airport. Daar moest het toestel een veiligheidscontrole op de lading ondergaan door Turkse ambtenaren.

Spanningen
Turkije kreeg informatie dat het passagiersvliegtuig 'niet-civiele lading' aan boord had, zegt de Turkse minister Ahmet Davutoglu (Buitenlandse Zaken). Vermoed werd dat de lading naar Damascus zou worden vervoerd.

De spanningen tussen Syrië en Turkije zijn de laatste weken opgelopen na verschillende grensincidenten. De Turkse strijdkrachten hebben hun aanwezigheid langs de 900 kilometer lange grens met Syrië versterkt.

Rebellen
Turkije heeft meermalen op Syrische doelen geschoten in antwoord op granaatvuur vanaf Syrische bodem. Troepen van president Bashar al-Assad van Syrië strijden in het grensgebied tegen de rebellen, die het grondgebied controleren.

Op 5 oktober veroordeelde de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties een mortieraanval van Syrië op een Turks grensdorp. Bij de aanslag kwamen vijf Turkse burgers om het leven.

Door Shari Deira

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buite ... landen.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komt er oorlog tussen Syrië en Turkije?

Bericht door Ariel »

Geen wapens aan boord Syrisch toestel'

MOSKOU - Aan boord van het Syrische vliegtuig dat woensdag in Turkije werd gedwongen te landen, waren geen wapens. Dat heeft een bron binnen een Russisch agentschap voor wapenexport gezegd tegen het Russische persbureau Interfax.

„Noch wapens, noch een of ander systeem of onderdelen van militaire uitrusting waren aan boord of konden aan boord zijn geweest”, aldus de zegsman.

Turkse straaljagers dwongen woensdag een Syrisch passagiersvliegtuig afkomstig uit Moskou te landen op het vliegveld van Ankara. Bij doorzoeking werd „verdachte vracht” gevonden en in beslag genomen. Na controle mocht het toestel verder naar Damascus.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/1306 ... ig___.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8524
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door xplosive »

In het nieuwsbericht Syrisch vliegtuig had munitie aan boord staat:
Het Syrische vliegtuig dat woensdag werd gedwongen te landen in Turkije had munitie aan boord van een Russische fabrikant. De munitie was bestemd voor het Syrische ministerie van Defensie. Dat heeft de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan donderdag gezegd.

Turkse straaljagers dwongen het passagiersvliegtuig woensdag te landen op het vliegveld van Ankara. Het toestel was van Moskou onderweg naar Damascus. De Turkse autoriteiten kwamen in actie op basis van inlichtingen dat er militair materiaal aan boord was.
Natuurlijk wil Erdogan dat de islamistische rebellen in Syrië winnen en trotseert daarvoor zelfs Rusland. Tragisch genoeg wil de VS dat óók en de Republikeinen stellen zelfs voor om de islamistische rebellen in Syrië te helpen en te bewapenen. De VS is nog steeds dogmatisch tegen alles waar Rusland vóór is, maar is dat wel verstandig? Rusland weet veel beter dan de VS welk gevaar er van het islamistisch terrorisme uitgaat. Rusland heeft een veel groter percentage moslims dan de VS en bovendien veel aangrenzende islamistische staten. De VS zou er beter aan doen de ervaring van Rusland met islamisten serieus te nemen. Rusland komt anders straks alleen te staan tegenover een hele horde islamisten. Premier Erdogan helpt alvast mee om zo'n islamistisch monsterverbond voor te bereiden. Niet voor niets zijn de banden tussen Iran en Turkije sinds de komst van Erdogan sterker geworden. Als Syrië eenmaal gevallen is loopt Israël extra gevaar. De Turkse islamisten kunnen dan openlijk de Syrische islamisten steunen tegen Israël en zorgen voor transport van Turkse kernraketten naar Syrië (vanwege die Turkse kernraketten is Erdogan ook helemaal niet bang voor Rusland en Rusland moet daarom ook ernstig op zijn hoede zijn).

Zie ook: Turks raketprogramma roept vragen van de PVV op
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Ariel »

De vragen van de PVV stammen uit het begin van dit jaar...
Is het waar dat het Turkse leger nog dit jaar een in eigen land ontwikkelde ballistische langeafstandsraket met een afstand van 1 500 km ter beschikking krijgt en in 2014 de ontwikkeling van een ballistische langeafstandsraket met een bereik van 2 500 km afrondt?
1

Denk eens na....Het Turkse leger heeft nu dankzij de NAVO langeafstandsraketten met een bereik van 2 500 km . Ze kunnen nu dus mede dank zij ons belasting geld bijna alle steden van Europa plat gooien. Wat een lachertje. En dat niet alleen, Turkije heeft er ook voor gezorgd dat ze hier ter plekke bijna een compleet leger heeft.
Een islamitische land is niet te vertrouwen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Ariel »

Gaat Turkije vanaf nu alle vliegtuigen die over hun gebied vliegen dwingen te landen? icon_e_confused.gif Dat kan gezellig worden.
Turkije dwingt Armeens toestel te landen

ANKARA - De Turkse luchtmacht heeft maandag een Armeens vliegtuig, dat naar Syrië vloog, gedwongen te landen. Het verkeersvliegtuig moest „voor een veiligheidsinspectie” landen in de Oost-Turkse stad Erzurum. Daar wordt het toestel doorzocht, meldden de Turkse autoriteiten. Het vliegtuig was onderweg naar de economische hoofdstad van Syrië, Aleppo.

Turkije dwong afgelopen week een Syrisch vliegtuig dat vanuit Rusland op de terugreis was, te landen om het toestel op wapentuig te doorzoeken. Turkije staat niet toe dat er via Turkije of het Turkse luchtruim wapens naar de Syrische machthebbers worden vervoerd.

De relatie tussen Turkije en het aangrenzende Armenië is om historische redenen doorgaans erg gespannen.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/1307 ... den__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51253
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Pilgrim »

Territoriale integriteit geschonden: Turkije stuurt leger naar Syrië en Irak

Geplaatst op 4 oktober 2014

Afbeelding
De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan voor het parlement in Ankara. Hij is duidelijk dichter bij zijn doel gekomen om langdurig controle te verkrijgen over de Koerden en de PKK. De strijd tegen IS speelt hem in de kaart.

Het Turkse parlement heeft besloten zijn leger op de territoria van Syrië en Irak in te zetten. De turken vechten aan de kant van de VS en willen een bufferzone in het noorden van Syrië om een Koerdische staat te verhinderen. Het besluit vormt een duidelijke schending van de territoriale integriteit van tegelijk twee landen. De VS en de EU hebben Rusland in de hele wereld uitgestoten, omdat Moskou volgens Washington in de Krim de territoriale integriteit van de Oekraïne geschonden zou hebben. Tot nu toe is er geen enkel protest te horen tegen de internationale interventies in het Midden-Oosten.

Turkije heeft zich aangesloten bij de door de VS geleide strijd tegen de radicale islamieten in Syrië en Irak. Het parlement in Ankara gaf donderdagavond groen licht voor het inzetten van het Turkse leger in beide buurlanden. Bovendien gaven de afgevaardigden toestemming dat ook soldaten van andere landen in de strijd tegen de “Islamitische Staat” (IS) vanaf Turks territorium mogen worden ingezet. De VS bezitten in Incirlik in het zuiden van Turkije een luchtmachtsteunpunt.

Daarmee heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan een volgende mijlpaal in zijn politiek geplaatst, die de bedoeling heeft een Koerdenstaat o.l.v. de PKK te verhinderen. Turkije wordt ervan beschuldigd IS tot nu toe openlijk ondersteund en de doorvoer van buitenlandse IS-strijders getolereerd te hebben, om een bijdrage te leveren aan de val van de Syrische president Bashar al-Assad. Erdoğan bevestigde woensdag dat Assad zijn ambt moet opgeven.

In werkelijkheid gaat het Erdoğan om de oprichting van een door het Turkse leger gecontroleerde bufferzone.

Met de aanvallen van de IS-milities op de Koerdenstad Kobani in Noord-Syrië zijn de gevechten verplaatst naar de Turkse grens. De Koerdische Arbeiderspartij PKK roept Turkije ertoe op om een bloedbad onder de Koerdische inwoners te verhinderen. Mocht het toch tot een bloedbad komen, dan zal de wapenstilstand met Turkije worden opgeheven, liet de gevangen zittende PKK-chef, Abdullah Öcalan, meedelen. De PKK is blijkbaar zo onder druk komen te staan door IS, dat de PKK geen andere keuze meer heeft dan zich onder bescherming van Turkije te plaatsen.

Erdoğan had in 2012 het initiatief genomen tot het vredesproces met de PKK om een einde te maken aan de 30 jaar durende strijd van militante Koerden voor meer rechten. Öcalan zit al 15 jaar in een Turkse gevangenis wegens hoogverraad, moord en de vorming van een terroristische vereniging. In Kobani vechten Koerdische defensie-eenheden (YPG), bondgenoten van de PKK, tegen IS. YPG was tot nu toe niet geïnteresseerd in Turkse bescherming, omdat hen door Assad een verstrekkende autonomie werd gegarandeerd.

Maar de Amerikanen ondersteunen liever de Peshmerga in het oosten en geven de voorkeur aan een Koerdenstaat in die regio. Onder de hoede van de Amerikanen zouden de Koerden de oliebronnen kunnen beschermen en zou het gevaar van een afsplitsing van de Turkse Koerden van het NAVO-lid Turkije gebannen zijn.

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/10/04/ ... more-72136
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51253
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Pilgrim »

Hopelijk zorgt 'Kobani' ervoor dat Europa Israël gaat begrijpen

Door Afshin Ellian | 8 okt 2014

Afbeelding
Een onafhankelijk Koerdistan is ondenkbaar voor de Turkse president - Foto: EPA

Terecht dat het Westen de sultan van Ankara wantrouwt. President Erdogan speelt met vuur, en de Koerden in Kobani zijn de dupe. Hun vreselijke lot roept associaties op met de staat Israël.

De Koerden van Kobani vechten voor hun bestaan. En de wereld kijkt toe. Turkse tanks staan klaar om Syrië binnen te gaan. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan kreeg van zijn parlement toestemming om Syrië met militaire macht binnen te trekken.

Maar Erdogan doet niets. Europese leiders zoeken naar een volkenrechtelijk mandaat - wat ze eigenlijk al hebben, maar niet willen gebruiken. Er dreigt genocide te worden gepleegd in Kobani. Erdogans geweten wordt niet gauw geraakt door het rondtrekkende kwaad aan zijn grenzen.

Genocide
In het volkenrechtelijke gewoonterecht bestaat het beginsel van noodzaak waardoor een land of een coalitie van landen buiten de wettelijke (internationale) kaders ter acute verdediging van zichzelf of een groep van mensen in geval van genocide militair kunnen optreden.

Dat is ook een van de uitgangspunten van de Nederlandse overheid. Maar de ethische benadering is voor sommige politieke partijen in Europa belangrijker dan de praktische oplossingen die het leed van de Koerden zouden kunnen verlichten. Het recht is meer dan de geschreven regels.

Willekeur
De politieke werkelijkheid is complex en daaronder lijden de Koerden. Realpolitik is hier belangrijker dan alle andere overwegingen.

De Koerdische minderheid is afhankelijk van belangenafwegingen die elders in de wereld worden gemaakt, en waarmee de Koerden zelf niets van doen hebben. In werkelijkheid zijn ze uitgeleverd aan de willekeur van politieke stromingen binnen de Europese Unie en de Verenigde Staten.

Dat is precies de situatie waarin de Joden na 1945 niet wilden belanden. De Joden weten dat ze wat betreft hun veiligheid op geen enkele macht buiten de staat Israël mogen rekenen. Precies daarom hebben ze een staat opgericht.

Allen tegen allen
Als de Joden in het Midden-Oosten niet over een sterke staat zouden beschikken, zouden ze voortdurend, net als de Koerden, met de vernietiging worden bedreigd. Stiekem hoop ik dat de Europeanen door dit soort berichtgeving uit het Midden-Oosten zich realiseren waarom de staat Israël bestaat, en waarom de staat Israël keihard optreedt ter verdediging van haar eigen volk.

Het Midden-Oosten biedt geen ruimte voor de reflectieve theorievorming over internationale betrekkingen. Er is immers een oorlog van allen tegen allen gaande.

Risico's
De Koerden zijn weerloos. De Turkse regering wil Syrië niet zomaar betreden. De risico's van een invasie in Syrië zijn te groot voor de veiligheid en het voortbestaan van de Turkse regering. Erdogan wil dat de Verenigde Staten en NAVO hem vragen om Syrië binnen te trekken, zodat hij de risico's kan delen met het Westen. Dan zou hij het Westen een grote mislukking van een Turkse interventie in Syrië in de schoenen kunnen schuiven.

Het Westen is niet bereid zomaar Erdogan toe te staan om een interventiemacht te stationeren in Syrië, het wantrouwt terecht Erdogans motieven. Erdogan gaat niet allen Koerden beschermen. Hij wil vooral het regime van de Syrische president Bashar al-Assad ten val brengen.

Hamas
Erdogan heeft een duidelijk idee over wie Assads opvolger moet worden: de Syrische Moslimbroederschap. Dat zijn vrienden, geestelijk broeders van Hamas en de ten val gebrachte president van Egypte, Mohamed Morsi.

Maar wie Assad aan de kant wil zetten, moet ook durven vechten met Iraanse troepen en hun handlangers in Damascus. En dit wil het Westen niet.

President Erdogan voert een mediaoorlog - tragische beelden uit Kobani - zoals Hamas dat deed tijdens de laatste Gaza-oorlog. Die beelden moeten het Westen in een emotionele toestand brengen waardoor de westerse leiders Erdogan groen licht geven voor militaire interventie in Syrië.

Deze politieke impasse dreigt het noodlot van de Koerden in Kobani te worden.

Verzwakking
Erdogan neemt grote risico's met het continueren van de oorlog aan zijn grenzen. De verzwakking van het Turkse leger en de Turkse inlichtingendiensten door Erdogan zelf zullen vroeg of laat bittere vruchten opleveren.

Tot nu toe wist Erdogan door zijn neutraliteit Islamitische Staat ver van zijn grote steden te houden. Op een dag, als de IS-leiders besluiten om de Turkse steden aan te vallen, zouden ze reeks aanslagen kunnen plegen in Turkije. Erdogan speelt al een tijdje met vuur.

De bescherming van minderheden is niet zijn hoogste doel. Een onafhankelijk Koerdistan is een onaanvaardbaar scenario voor de sultan van Ankara. Evenmin wil Erdogan IS serieus bestrijden. De IS is een probleem voor Irak, Syrië en het Westen, denkt Erdogan.

Dwars door de realpolitik heen lijdt het Koerdische volk in Kobani.

http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs ... _begrijpen
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51253
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Pilgrim »

Turkije: PKK dreigt met terugkeer naar gewapende strijd

Geplaatst op 12 oktober 2014

Afbeelding
Demonstratie van Koerden voor Kobane.

Omdat het Turkse leger werkeloos toekijkt hoe de Koerden de grensstad Kobane tegen de steeds verder oprukkende eenheden van de “Islamitische Staat” (IS) verdedigen, kondigt de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK de mogelijkheid aan om terug te keren naar de gewapende strijd in Turkije. Daarmee wordt de hulptoezegging van Ankara echter niet waarschijnlijker.

Cemil Bayik, in feite de chef van de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK, heeft in een interview met ARD-radio Turkije gedreigd met de opzegging van het vredesproces en de terugkeer naar de guerrillastrijd, mits er bij onlusten in de Turkse Koerdengebieden nog meer mensen gedood worden. “We hebben Turkije gewaarschuwd. Als het zo doorgaat, dan zal de guerrilla de verdedigingsoorlog ter bescherming van het volk weer opnemen”, zei Bayik.

Bovendien bekritiseerde Bayik een door het Turkse parlement aangenomen machtiging, die de Turkse regering militair ingrijpen in Syrië en Irak mogelijk maakt. Deze zou in principe tegen de PKK gericht zijn en niet tegen IS. “De IS-terreurmilitie wordt in deze machtiging nauwelijks genoemd. De PKK wordt wel degelijk genoemd”, zei Bayik. Daarmee zou een beslissing voor de oorlog tegen de PKK gevallen en het vredesproces beëindigd zijn. Bayik is eigenlijk de plaatsvervangende leider van de PKK. Maar omdat haar werkelijk leider – Abdullah Öcalan – zich in Turkse gevangenschap bevindt, is Bayik nu de hoogste vertegenwoordiger van de PKK.

Reden voor deze harde woorden is de passiviteit van het Turkse leger, terwijl de IS-milities de stad Kobane proberen te veroveren, evenals de gedode Koerdische demonstranten in Turkije. Tijdens de protestmanifestaties van de koerden in Turkije kwam het steeds opnieuw tot enorme onlusten, waarbij meer dan 30 mensen werden gedood.

De Turkse regering weigerde tot nu toe alle vormen van ondersteuning aan de Koerden in Noord-Syrië, omdat de daar heersende PYD een tak van de PKK is. Bovendien zou de islamitisch-conservatieve staatsleiding er niet echt de slechtste betrekkingen met de “Islamitische Staat” op nahouden. Ook wil Ankara alleen rechtstreeks ingrijpen als het doel van de militaire missie tegelijkertijd de val van de Syrische president Bashar al-Assad omvat.

Bron: www.contra-magazin.com

Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/10/12/ ... more-72730
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51253
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Pilgrim »

Turkije bombardeert doelen PKK

Bewerkt door: Redactie, 14/10/14 - Bron: ANP

Vliegtuigen van de Turkse luchtmacht hebben gisteren doelen van de Koerdische Arbeiderspartij PKK in het zuidoosten van Turkije aangevallen. Dat meldt de krant Hürriyet op zijn website. Het is de eerste aanval van de Turkse luchtmacht op de PKK sinds het vredesproces tussen de regering en de militante Koerdische beweging 2 jaar geleden op gang kwam.

Volgens de krant hebben de luchtaanvallen "grote schade" aangericht. De PKK zou de dagen ervoor voortdurend hebben geschoten op een post van het leger in de provincie Hakkari nabij de grens met Irak.

De spanningen tussen de regering en de Koerden zijn opgelopen door de aanval van de jihadisten van Islamitische Staat op de door Koerden bewoonde stad Kobane in het uiterste noorden van Syrië.

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland ... -PKK.dhtml
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7250
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Ali Yas »

Pilgrim schreef:
Vliegtuigen van de Turkse luchtmacht hebben gisteren doelen van de Koerdische Arbeiderspartij PKK in het zuidoosten van Turkije aangevallen.
Die wel! Mocht iemand nog twijfelen aan de bedoelingen van Turkije, dan is dat nu niet meer nodig.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51253
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Pilgrim »

Lévy zet vraagtekens bij NAVO-lidmaatschap van Turkije

Geplaatst op 17 oktober 2014

Afbeelding
Bernard-Henri Lévy: “Turkije verstopt zich achter ´juridische haarkloverij´”.

De Franse filosoof Bernard-Henri Lévy heeft vraagtekens gezet bij het Turkse lidmaatschap van de NAVO mocht de Syrische Koerdenstad Kobane vallen. “De positie van Turkije zou problematisch worden als zij Kobane zou laten vallen”, zei Lévy tegenover het persbureau AFP zondag. Hiervan zouden “de komende uren” de Turkse autoriteiten op de hoogte gesteld moeten worden.

De Jihadisten van de groepering “Islamitische Staat” (IS) zouden “uur na uur, straat voor straat” verder oprukken, waarschuwde Lévy, wiens gastbijdrage “Laatste oproep voor Kobane” maandag verscheen in de krant “Libération” en zeven andere Europese en Amerikaanse kranten. “De definitieve oplossing is of de interventie door het Turkse leger in het kader van haar lidmaatschap van de NAVO en/of het doorlaten van duizenden Koerdische strijders die vastzitten aan de grens, hoewel ze de stad vrijwillig willen verdedigen.”

Turkije doet echter niets, bekritiseert Lévy. Ankara zou zich verstoppen achter “juridische haarkloverij” en op de val van Kobane wachten. “Als Kobane valt, zal de Turkse regering daarvoor rechtstreeks verantwoordelijk gemaakt moeten worden”voegde hij er aan toe. Turkije zou de “oostelijke pijler” van de NAVO zijn. “dit is het uur van de waarheid voor haar aanwezigheid in de NAVO”, zei Lévy verder.

Zondag controleerde de IS nog steeds 40% van het Koerdische bolwerk aan de grens met Turkije. Om de slag te winnen, zou de IS strijders uit de provincies Raqqa en Aleppo naar Kobane hebben gedirigeerd.

De in het Arabisch Ain al-Arab genoemde stad wordt al bijna een maand door de IS-extremisten belegerd. Sinds een week woeden er verbitterde straatgevechten tussen Jihadisten en Koerdische eenheden. De Koerden worden ondersteund door een door de VS aangevoerde militaire coalitie, die luchtaanvallen uitvoert op stellingen van de IS.

Bron: www.faz.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/10/17/ ... more-73226
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51253
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Pilgrim »

De Islamitische Staat, ‘IS’, is geen vijand voor Turkije

Geplaatst op 17 oktober 2014

Afbeelding
In verband met de landenuitwisseling Frankrijk – Turkije in oktober 2010 werd de Eiffeltoren gedurende 6 dagen in de Turkse kleuren verlicht.

En dit is geen complottheorie, maar het is allemaal eerder officieel. Een onderhoud met Eric Denécé, directeur van het Franse Inlichtingen Bureau; hij onthult de Turkse strategie:

Waar ligt het belang van Turkije in deze gevechten in Kobani?
President Erdoğan heeft op dit moment twee werkelijke doelen voor ogen: koste wat het kost de omverwerping van de regering van Bashar al-Assad bewerkstelligen en de opkomst en macht van de Koerden in Turkije indammen, maar ook in Irak. Turkije heeft nagelaten zich te verzetten tegen een autonoom Irakees Koerdistan en geweigerd in te zien dat ditzelfde zich zal gaan herhalen voor de Koerden van Syrië en die van Turkije, waar ze zelfs 20% van de bevolking uitmaken.

Wat voor soort relaties onderhouden Turkije en de Islamitische Staat?
Maar zelfs hij is er niet erg duidelijk over. Erdoğan, die zelf lid is van de Moslimbroederschap, is een aanhanger van de islamitische ideologie. Voor hem is de organisatie van de Islamitische Staat geen vijand. Trouwens, de onderlinge uitwisseling is een versterking van de Turkse maffia. Maar van zijn kant heeft de Islamitische Staat Turkije nooit bedreigd, dit in tegenstelling tot Jordanië en Saoedi-Arabië.

Kan Turkije worden beschouwd als vijand van de coalitie?
Zij handelt geheel in tegenspraak met de politiek van de coalitie en de NAVO, waarvan zij toch een belangrijk lid is. Terwijl het Westen weigert te onderhandelen met de Jihadisten, doet zij dit wel en heeft niet geaarzeld om ondergeschikte commandanten van ISIS uit te wisselen tegen Turkse gegijzelden, die gekidnapt waren uit het Turkse consulaat in Mosul. Om de machtsbalans weer in evenwicht te brengen, zouden de Westerse landen alle middelen die zij ter beschikking hebben, moeten gebruiken. Maar niemand toont enige bereidheid dit te doen.

Bron: www.20minutes.fr

Vertaald uit het Frans door: delamontagne

http://ejbron.wordpress.com/2014/10/17/ ... more-73292
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44574
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

Het is dat Erdogan nog geen Kalief is want anders had er een kop gerold net zoals in buurland ISIS.

Erdogan komt langs met zijn hofhouding. Een man zit op een balkon en blijft zitten. Hij steekt een sigaret op en zwaait niet naar Erdogan.
Hij riep naar de man, die op de tweede verdieping een sigaret had opgestoken, dat hij daar ogenblikkelijk mee moest stoppen. 'Daar staat een straf op!' riep Erdogan. 'Dat weet ik,' zei de rokende man. 'Je weet het, maar toch doe je het? Waar is het gemeentelijke toezicht?'

Toen de burgemeester van Istanbul, Kadir Topbaş, voorzichtig opperde dat de man zou kunnen beloven dat hij het nooit meer zou doen, werd Erdogan nóg bozer. 'Beloven?! Deze man gedraagt zich ongelofelijk grof. Hij zit daar maar gewoon en blijft roken, ondanks dat de president tegen hem zegt dat hij het niet moet doen.'

Maar volgens een lid van de oppositie, die naast de betreffende roker stond, ging het de president helemaal niet om de verboden sigaret. Nee, Erdogan zou vooral furieus zijn geweest, omdat de twee hem niet hadden toegezwaaid.
http://www.elsevier.nl/Buitenland/achte ... eid=158493
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44574
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

Aanvulling op bovenstaande. Erdogan heeft toch zijn gram gehaald. Het balkon was van een cafe en daar mag niet gerookt worden (ook niet op het balkon dus). Boete 2155 euro (=6000 lira)
http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/ ... eten.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Ariel »

We hebben het al vaker gehoord, maar nu zegt Erdogan het ook... De moslims ontdekten Amerika.
Voor de meeste mensen die geschiedenis hebben gehad op de middelbare school staat het buiten kijf: Columbus ontdekte in de 15e eeuw Amerika. Maar volgens de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zit dat heel anders. Niet de beroemde ontdekkingsreiziger ontdekte het continent, maar moslims deden dat al 300 jaar eerder.

De president zei dat zaterdag in een televisietoespraak in Istanbul. „Het contact tussen Latijns-Amerika en de islam bestaat al sinds de twaalfde eeuw. Moslims ontdekten Amerika in 1178, niet Christoffel Columbus.” Volgens Erdogan schrijft Columbus in zijn ontdekkingsverhalen over een moskee langs de Cubaanse kust. Maar er zijn nooit oude bouwwerken gevonden die erop kunnen duiden dat moslims al in Amerika waren. Meer bewijs voor zijn beweringen gaf de president ook niet.

In zijn toespraak zei Erdogan wel dat hij met Cuba wil praten over het bouwen van een dergelijke moskee langs de Cubaanse kust, omdat dat volgens hem helemaal niet zou misstaan.

Een kleine minderheid van islamitische geschiedkundigen beweert dat moslims Amerika ontdekten. In 1996 kwam een omstreden onderzoek uit waarin dat werd geopperd en werd gesteld dat de islam sindsdien wijd werd verspreid in de regio. De meeste geschiedenisboeken zijn het er echter over eens dat Columbus in 1492 als eerst voet zette op het continent. Hij vond de nieuwe wereld toen hij op zoek was naar een handelsroute naar India, hoewel de Vikingen hem waarschijnlijk wel voor waren.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51253
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Pilgrim »

Ook bij E.J. Bron is er een artikel over deze dwaasheden van Erdogan te lezen, met als slotopmerking:
Als Erdoğan op zekere dag in de hel komt, zal hij ook ontdekken dat ook daar de moslims de eerste ontdekkers waren en dat zij daar al een moskee gebouwd hebben. [icon_lol.gif]

http://ejbron.wordpress.com/2014/11/15/ ... more-75474
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51253
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

De potentaat Erdogan

Bericht door Pilgrim »

Optrekje Erdogan kost miljoenen extra door dure bomen uit Italië

door Shari Deira | 14 nov 2014

Afbeelding

Dat het enorme paleis dat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan laat bouwen geen koopje is, was al bekend. Maar nu blijkt dat het presidentieel paleis nog veel meer gaat kosten dan de geschatte 615 miljoen dollar (ruim 491 miljoen euro).

Volgens BBC News komen er nog miljoenen euro's bovenop het originele budget, omdat Erdogan nog een privé residentie laat bouwen met liefst tweehonderdvijftig kamers. Het pand zal worden omgeven door dure bomen uit Italië.

Budget
Het presidentieel paleis, dat Ak Saray heet, ligt op een bergtop in de buurt van de Turkse hoofdstad Ankara. Door de bouw van nog een gebouw op het terrein en het importeren van Italiaanse bomen komt er nog eens ruim 8 miljoen euro boven op het budget.

Elke boom zou tussen de 3.000 en 8.000 euro kosten. Het is dan ook niet gek dat het enorme paleis in Turkije wordt gezien als kenmerk van de extravagantie van Erdogan. De Turkse president ziet het echter anders. Volgens Erdogan zorgt Ak Saray voor aanzien van Turkije.

Als het paleis helemaal af is, is er elke maand nog een flink bedrag nodig om de boel draaiende te houden. Alleen al de elektriciteitsrekening zou uitkomen op zo'n 250.000 euro per maand. Dat bedrag wordt vooral opgehoest door de Turkse belastingbetaler.

Technologie
Ak Saray, wat het Witte Paleis betekent, wordt gebouwd op een terrein met een oppervlak van 300.000 vierkante meter. Het paleis is groter dan het Witte Huis, het Kremlin en Versailles en is voorzien van de modernste technologie om te voorkomen dat er kan worden afgeluisterd.

De bouw heeft al twee keer zoveel gekost als van tevoren gepland. Hoewel het nog niet af is, werd Ak Saray al op 30 augustus, nadat Erdogan was verkozen, officieel geopend en ontvangt Erdogan er al gasten.

http://www.elsevier.nl/Buitenland/achte ... eid=158493
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Ariel »

Erdogan: elke Turk moet weten van de islamitische 'Columbus'

De Turkse president deed de uitspraak dat niet Columbus, maar een moslim Amerika zou hebben ontdekt. Dat deed veel stof opwaaien, ook in eigen land. Recep Tayyip Erdogan is verontwaardigd en slaat hard terug naar zijn critici.

Niet ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus zette voor het eerst voet aan wal in Amerika in 1492, maar de moslims ontdekten het nieuwe werelddeel, en wel in de 12e eeuw. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan afgelopen weekeinde.
Hoongelach

Zijn omstreden uitspraak kwam hem op hoongelach te staan, zoals wel vaker het geval is bij opmerkelijke uitlatingen van de man. Ook in Turkije werd Erdogan stevig op de hak genomen.

Zo schreef Mehmet Yilmaz, columnist van de krant Hürriyet, of de president straks ook gaat beweren dat niet Isaac Newton maar een moslim de zwaartekracht heeft uitgevonden. Devlet Bahceli, leider van de nationalistische beweging MHP, denkt dat Erdogan bezig is met een afleidingsmanoeuvre: de Colombus-uitspraak zou zijn (corruptie)fouten moeten maskeren, schrijft The Guardian.
Tirade

Maar Erdogan laat het niet zomaar over zijn kant gaan en slaat terug. Bij de opening van een religieuze school in de hoofdstad Ankara dinsdag beschuldigde hij moslims ervan dat zij te weinig vertrouwen hebben in hun geloof. 'Sommige jongeren verwerpen deze theorie zonder ook maar iets van onderzoek te verrichten of aandacht te hebben voor de discussie. En niet alleen jongeren, maar ook oudere mensen. Dat komt omdat ze nog altijd niet geloven dat een moslim zoiets kan realiseren.'

De president wil zelfs dat het verhaal over de islamitische Columbus wordt onderwezen op de Turkse scholen. 'Er rust in deze kwestie een grote verantwoordelijkheid op de schouders van de ministeries van onderwijs,' zei hij in zijn tirade. Erdogan, die bekendstaat als een vrome moslim, voegde daaraan toe dat hij als president van zijn land niet kan accepteren dat onze beschaving minderwaardig is aan die van andere beschavingen.

De Turkse president verwees dit weekeinde naar een dagboeknotitie van Columbus, waarin hij een moskee op een heuvel in Cuba zou vermelden. Dat is althans de lezing van een omstreden historicus, Youssef Mroueh.

Maar volgens veel wetenschappers is er allemaal niets van waar. Ze noemen de verwijzing naar de moskee in het dagboek een metafoor, waarmee Columbus wilde beschrijven hoe die heuvel eruitzag. In Amerika zijn ook geen enkele archeologische islamitische structuren teruggevonden die dateren uit de tijd voor Columbus.

Overigens is de zogenaamde ontdekking van Columbus onder historici wel degelijk controversieel. Vikingen zouden al lang voor deze beroemde ontdekkingsreiziger het continent hebben betreden. En weer lang daarvoor staken volkeren uit Siberië de Beringstraat over om zich in de 'Nieuwe Wereld' te vestigen.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44574
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

De patriarch en natuurfilosoof Recep Tayyip Erdoğan (tevens opperhoofd van Turkije) komt (hoe kan het anders) met patriarchale opmerkingen over vrouwen.
'Equality between men and women is against nature'
He sparked outrage with the speech made at a convention organised by women’s groups campaigning to eliminate gender discrimination in all its forms.
“You cannot make women and men equal; this is against nature,” Mr Erdoğan told the meeting full of women including his own daughter, Today’s Zaman reported.
“You cannot subject a pregnant woman to the same working conditions as a man.
“You cannot make a mother who has to breastfeed her child equal to a man. You cannot make women do everything men do like the communist regimes did…this is against her delicate nature.”
Niets nieuws dus, de bekende argumenten.
Dat hij het in de hol van de leeuw (convention organised by women’s groups campaigning) opperde getuigt van zijn onwelwillendheid en barbaarse wereldbeeld.
En dan komt de aap uit de mouw (dat doet die vaker bij Erdogan) :
The President reportedly claimed that Islam dictated motherhood to be the prime role of women, reciting a hadith saying that “heaven lies at your mother’s feet”.
http://www.independent.co.uk/news/world ... 79993.html
En op de een of andere manier zal die empowerment van vrouwen wel de schuld van de Joden zijn. Die hebben zelfs strijdende (en schietende) vrouwen in hun leger. (een vreselijke gruwel voor Ware Gelovigen zoals hij)
http://www.independent.co.uk/news/world ... 79993.html
Overbodig te vertellen dat vele feministes in de zeik zijn er over. Dit gebeurde er tijdens die conferentie: dissidente geluiden worden gesmoord (tijdelijk, niet levensbedreigend)
One participant who attempted to ask a question during a speech by Turkey's family and social policies minister, Ayşenur Islam, was allegedly taken out of the hall by security guards, who covered her mouth.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44574
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

Na de vrouwen zijn nu de buitenlanders aan de beurt om afgezeken te worden.
"Alleen wijzelf kunnen onze problemen oplossen", aldus de islamitische politicus gisteren tijdens een lezing in Istanboel voor de Organisatie van Economische Islamitische Samenwerking (COMCEC). "Ik spreek openlijk: buitenlanders zijn dol op olie, goud, diamanten en de goedkope arbeidskrachten van de islamitische wereld. Ze houden van de conflicten in het Midden-Oosten, maar niet van ons."

"Ze zien eruit als vrienden, maar willen ons dood hebben, ze genieten ervan om onze kinderen te zien sterven. Hoe lang zullen we dat nog accepteren?" De Osmaanse leider riep daarom op tot eenheid en solidariteit tussen moslims, schrijft dagblad Hürriyet. De politicus wees tijdens zijn speech ook op het lijden van de Palestijnen en de bloedbaden in Syrië en Irak.

‘Ego complex’ & 'de geschiedenis van de beschaving'
Mensen die hem bekritiseerden over zijn stelling dat moslims – en niet Columbus – Amerika ontdekten, lijden volgens hem aan een ‘ego complex’. De president herhaalde zijn bewering en stelde dat die "op wetenschappelijk onderzoek is gebaseerd".

Kritiek zou erop gericht zijn "te verhinderen dat islamieten zaken in twijfel trekken". Erdogan: "Het verontrust westerlingen dat wij ze aan bepaalde feiten herinnerd hebben: aan de geschiedenis van de beschaving, wetenschap, politiek en oorlog."
http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/ ... oslim.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44574
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

Wat is de aarde, een schijf of een bol?
Veel Moslims wilden pas geloven dat de aarde een bol was nadat een Mohammedaanse ruimtevaarder vertelde dat hij een bol zag.
De oude Grieken waren er door observatie en zindelijk redeneren achter gekomen dat het een bol was. En dat de maan ook geen schijf maar een bol is.

En nu wordt verteld dat de Moslims dat in hun oneindige slimheid al in 830 hadden vastgesteld.
Galileo was er vierhonderd jaar terug maar laat bij toen hij stelde dat de aarde een bolvorm heeft: zeven- tot achthonderd jaar eerder ontdekte een groep moslims dit al, aldus Fikri Işık , de Turkse minister van Wetenschap, Industrie en Technologie.

Een kopie van het bewijsdocument dat de groep geleerden achterliet, staat opgesteld in het museum voor islamitische wetenschap en technologie in Istanbul.

Rond het jaar 830 zouden maar liefst 71 sterrenkundigen en geografen zijn samengekomen om afstanden te meten, schrijft Hürriyet News. Hierbij rekenden ze ook de omtrek van de aarde uit. Het getal waar zij bij uitkwamen, ligt aardig dichtbij de omtrek die tegenwoordig wordt gemeten.
http://www.powned.tv/nieuws/tech/2014/1 ... aarde.html

Het is koud buiten. Tijd voor een
Afbeelding
maar is dit ook een product van Moslimse wetenschap (al-cohol)?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7250
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Ali Yas »

Mahalingam schreef:
Een kopie van het bewijsdocument dat de groep geleerden achterliet, staat opgesteld in het museum voor islamitische wetenschap en technologie in Istanbul.
In een bezemkast kun je weinig neerleggen, vandaar.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80690
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Ariel »

Geen wonder dat Moslims eerder waren. Galileo was wiskundige, instrumentmaker, filosoof, literatuurcriticus en luitenist . En natuurlijk was hij ook een moslim. Dus al zijn kennis heeft hij geleerd van moslims.

Luister maar even naar hem.
I have never met a man so ignorant that I couldn't learn something from him.”
Galileo Galilei
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44574
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

"Een kopie van het bewijsdocument "
Zal iemand ooit in staat worden gesteld om het echte document (als dat bestaat) te zien en op ouderdom te testen?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie