Premier Erdogan speelt hoog spel

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Mahalingam
Berichten: 37058
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Ma Sep 25, 2017 11:48 pm

Afbeelding
Dit is 'de nachtegaal van Mol", Hadise. Ze is Belgisch-Turks. Ze wordt heel rijk want ze heeft 6 miljoen volgers op Istagram en prijst tegen betaling diverse producten aan.
Hadise verdient fortuinen met Instagram, en daar is de Turkse overheid niet blij mee
De exuberante levensstijl van onze landgenote Hadise roept vragen op in Turkije. De Turken pikken het niet dat de zangeres door heel wat merken wordt betaald om producten bij haar zes miljoen volgers te promoten zonder daarop één Turkse lira belasting te betalen. De regering Erdogan overweegt een onderzoek.

Die Turken die het niet pikken zijn Erdogan aanhangers.
Er zal vast wel een onderzoek komen naar haar Gülem gehalte. Alle kans dus dat ze in Turkije moet blijven (al dan niet achter tralies) waardoor ze minder dan 180 dagen per jaar in België kan verblijven. Dat is belangrijk want het belastingverdrag EU-Turkije stelt dat belasting in België betaald wordt als de Turkse onderdaan meer dan 180 dagen per jaar in België leeft.

https://www.hln.be/showbizz/celebrities/hadise-verdient-fortuinen-met-instagram-en-daar-is-de-turkse-overheid-niet-blij-mee~a87fc8da/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37058
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Do Sep 28, 2017 10:43 pm

De Koerden in onbezet gebied konden kiezen in een referendum voor onafhankelijkheid. Dat deden ze dan ook. Zowel Iran, Irak als Turkije willen geen onafhankelijk Koerdistan.
Het felste geluid komt van Turkije. Het land dreigt met militaire actie in het noorden van Irak als de Iraakse-Turkse minderheid daar wordt bedreigd. De meeste Iraakse Turken wonen in en rond Kirkuk, bijna 250 kilometer ten noorden van Bagdad. Koerdische strijders namen de stad in 2014 in. Toen trokken de Iraakse troepen zich er terug, tijdens de opmars van de soennitische extremisten van Islamitische Staat.

Erdogan deed vandaag nog een extra duit in het zakje. Hij beschuldigt de Iraaks-Koerdische leider van ‘verraad’. Erdogan waarschuwt de Koerden voor de gevolgen: ‘Als de Turkse vrachtwagens de grens niet meer over gaan, zullen jullie honger lijden.’ Ook dreigt hij de oliepijplijn die ruwe olie vanuit Noord-Irak naar de rest van de wereld transporteert, stil te leggen. Maar daarmee zou hij ook zichzelf benadelen. De kiezers lijken zich bovendien weinig van zijn dreigementen te hebben aangetrokken.
http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/09/erdogan-dreigt-met-hongersnood-vanwege-koerdisch-ja-544485/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37058
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Vr Sep 29, 2017 10:48 am

Komt er een krijgsgevangenruil tussen Turkije en de USA?
Erdogan wil een Amerikaanse prediker ( Christelijk) ruilen voor de Turkse prediker (Islam) Gülen.
Erdogan aast op ruil tussen Gülen en dominee
...Onder de arrestanten is Brunson, de voorganger van een kleine christelijk kerkgemeenschap in Izmir aan de Turkse westkust. Hij zit sinds oktober vorig jaar vast omdat hij tot het netwerk van Gülen zou behoren. Volgens Erdogans regime is hij ‘een gevaar voor de nationale veiligheid’, schrijft de Turkse krant Hurriyet.
[...]
In een toespraak voor politiefunctionarissen opperde Erdogan zijn deal: ‘Geef ons deze geestelijke terug, zeggen ze. Jullie hebben ook een geestelijke. Geef die dan aan ons. Dan kan gemakkelijk en snel, hij woont in Pennsylvania en hoeft niet terecht te staan. De geestelijke die bij ons zit moet dat wel (terechtstaan, red.) Daarna leveren we hem uit.’
http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/09/erdogan-aast-op-ruil-tussen-gulen-en-dominee-544969/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37058
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Ma Okt 09, 2017 7:17 pm

Inmiddels is de ruzie tussen USA en Turkije zo uit de hand gelopen dat er wederzijds geen visa meer verstrekt worden.
VS en Turkije ruziën en verstrekken over en weer geen toeristenvisa meer
De Navo-bondgenoten liggen in de clinch sinds een medewerker van het Amerikaanse consulaat in Istanbul werd opgepakt. 'Recente gebeurtenissen dwingen de Amerikaanse regering ertoe om de toewijding van de Turkse overheid aan de veiligheid van Amerikaans ambassadepersoneel opnieuw te beoordelen', schrijft de ambassade in Ankara in een verklaring.
[...]
Het geschil tussen beide Navo-leden draait om de arrestatie van een medewerker van het Amerikaanse consulaat. Het gaat om Metin Topuz, schrijven Turkse staatsmedia, een Turkse burger die vorige week woensdag werd opgepakt op verdenking van terrorisme. De Turkse aanklager brengt Topuz in verband met de organisatie van de geestelijke Fethullah Gülen, die volgens de regering-Erdogan achter de mislukte coup van vorige zomer zat.
https://www.volkskrant.nl/buitenland/vs-en-turkije-ruzien-en-verstrekken-over-en-weer-geen-toeristenvisa-meer~a4520829/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4007
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor sjun » Zo Okt 15, 2017 1:07 am

Verstandig. Zolang Erdogan daar zit moet er maar een hek omheen en kunnen betrekkingen en handelsstromen bevroren worden. Tegelijkertijd kunnen er in Europa lijsten van Turkse producenten verspreid worden zodat consumenten goed voorgelicht kunnen besluiten of ze hun geld aan Turkse producten willen besteden of niet.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Mahalingam
Berichten: 37058
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Di Okt 24, 2017 4:26 pm

Erdogan dreigt NAVO-bondgenoten: ‘Zo kan het niet langer’
http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/10/erdogan-dreigt-navo-bondgenoten-552667/

En hij eist respect, respect en nog eens respect. En wij weten wat het Muzelmanse respect eisen inhoud.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35892
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Do Okt 26, 2017 10:19 pm

Erdoğan schuimbekt: “onreine” honden besnuffelen zijn landgenoten

Geplaatst op 26 oktober 2017

Afbeelding

De Turkse president Erdoğan beeft weer eens van woede. De reden deze keer: zijn landgenoten moeten zich op de luchthavens in de wereld door de onreine honden van de ongelovigen laten besnuffelen.

De herdenkingsbijeenkomst ter gelegenheid van de sterfdag van de eerste president van Bosnië, Alija Izetbegovic, nam Erdoğan tot aanleiding om woest tegen Oostenrijk tekeer te gaan, nadat op de Weense luchthaven Schwechat zijn koran-gelovige landgenoten met speurhonden waren gecontroleerd.

“Mijn landgenoten laten zich door honden besnuffelen – bestaat er zo´n schaamteloosheid? Maar dat is gewoon hun karakter, hun aanleg”, schuimbekte de 63-jarige Turk.

Vorige week hadden douaneambtenaren met hun diensthonden naar verborgen contant geld gezocht – voor de despoot van de Bosporus een onding. En dus volgde de repliek op de voet: de Turkse autoriteiten verscherpten de controles van Oostenrijkse reizigers in Ankara.

Nog minister van Buitenlandse Zaken en toekomstige Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz verklaarde gisteren: “Het gaat om een routinecontrole van de douane op de luchthaven van Wenen. Geen land wordt hier beter of slechter behandeld. Ook Turkije en president Erdoğan hebben dit te accepteren. Wij dulden in ieder geval zeer zeker geen inmenging van buitenaf in het professionele werk van de Oostenrijkse autoriteiten.”

Menig islamgeleerde eist de “uitroeiing” en vernietiging van honden. Alleen zo zou iets aan hun “onreinheid” kunnen worden gedaan.

Bron: www.journalistenwatch.com

Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/10/26 ... ndgenoten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14689
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Okt 26, 2017 11:38 pm

Pilgrim schreef:
Menig islamgeleerde eist de uitroeiing en vernietiging van honden. Alleen zo zou iets aan hun “onreinheid” kunnen worden gedaan.

Joden hoor je hier nooit over.
Het zijn altijd moslims die zich als dolle honden gedragen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 37058
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Za Okt 28, 2017 10:01 pm

Ook in de AKP van Erdogan vinden zuiveringen plaats.
Vette katten worden vervangen door jonkies. Die zich ook zullen gaan vetmesten.
Burgemeester Turkse hoofdstad treedt af onder druk van Erdogan
De burgemeester van Ankara heeft zaterdag ontslag genomen, terwijl de druk van president Recep Tayyip Erdogan op lokale functionarissen toeneemt in het licht van de verkiezingen in 2019.

Melih Gokcek, sinds 1994 burgemeester van de op één na grootste stad van het land, kondigde deze week aan dat hij zou aftreden. Hij is de vijfde burgemeester van de regerende partij AKP die zwicht voor druk van de partijtop.

“Ik willig enkel het verzoek in van Recep Tayyip Erdogan”, zei Gokcek in een toespraak in Ankara. Het is “niet omdat ik denk dat ik niet succesvol of moe ben”, voegde hij eraan toe.

De burgemeester van Istanboel, met 15 miljoen inwoners de grootste stad van Turkije, nam onlangs ook ontslag.

Erdogan, die sinds 2002 aan het roer van de AKP staat, heeft gewaarschuwd voor “moeheid” in de partij. Hij wil het enthousiasme aan de basis aanwakkeren en richt zijn aandacht daarbij tot dusver op de steden en gemeenten.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20171028_03158588
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14689
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Okt 29, 2017 8:57 am

De vergelijking met Hitler is bepaald niet verre van de waarheid.

Het gekrijs van Erdogan is echter als van een Hitler zonder tanden.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 37058
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Ma Nov 13, 2017 12:32 am

De kalief van Turkije heeft opnieuw weer eens uitgelegd dat er één (1) Islam is.
Erdogan rejects ‘moderate Islam’ as a Western tool to weaken Muslims
The idea of ‘moderate Islam’ was invented by the West and is being used to weaken the ancient religion, Turkey’s President Recep Erdogan has said in reference to Saudi Arabia’s reforms, while also lashing out at the EU’s “discrimination” of Muslims.
[...]
The term ‘moderate Islam’ is being lathered up again. The patent of moderate Islam belongs to the West. There is no moderate or immoderate Islam; Islam is one. The aim of using such terms is to weaken Islam,” Erdogan said in Ankara.

“Perhaps the person voicing this concept thinks it belongs to him. No, it does not belong to you,” he added, recalling, that he was “asked about ‘moderate Islam’ at meetings in the European Parliament many years ago.”
http://deathrattlesports.com/erdogan-rejects-moderate-islam-as-a-western-tool-to-weaken-muslims/158128
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37058
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Wo Nov 22, 2017 1:11 pm

In een islamitische staat wordt de schatkist bewaard onder het bed van de kalief.
Niet gek dus dat Erdogan de baas wil zijn over de staatsbank.
Erdogan heeft de boel niet onder controle
Ook al wordt de greep van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op zijn eigen land steeds sterker, op één ding heeft hij nog onvoldoende grip: het beleid van zijn centrale bank. Vorige week mengde hij zich andermaal in het monetaire debat door te stellen dat de verwoede pogingen van de bank om de torenhoge Turkse inflatie te temmen middels renteverhogingen 'the wrong path' is. Daarmee stofte Erdogan nog maar eens zijn niet zo breed gedeelde visie af dat hoge rentes juist inflatie veroorzaken. Wie juist precies het tegendeel gelooft is de president van de Turkse centrale bank Murat Cetinkaya. Vooralsnog houdt hij moedig stand tegenover Erdogan door de rentetarieven niet te verlagen, maar ondertussen is de twijfel die in de financiële markt bestaat over de onafhankelijkheid van de bank wel één van de triggers voor de recordduik van de lira.
Die ging sinds september al met zo'n 17% onderuit tegenover de dollar.
http://daskapital.nl/2017/11/erdogan_heeft_de_boel_niet_ond.html

Er zijn meer dingen die slecht zijn voor de economie:
Het zijn overigens ook zeker de forse spanningen met de Verenigde Staten die de munt een tik geven. Zo sprak de regering in Ankara gisteren van een Amerikaans complot tegen Turkije wegens het aanklagen van een Turkse goudhandelaar. Deze zou sancties van de VS tegen Iran hebben omzeild tussen 2010 en 2015. Afijn, zo staat de boel er weer lekker voor en is het aan Cetinkaya en de zijnen om de koers van de lira nog enigszins te stutten. Die doen daar van alles aan, maar het mag nog niet baten. Nee, zegt Timothy Ash, een vermogensbeheerder die prominent aanwezig is in internationale media om de Turkse economische stand van zaken te becommentariëren, wat de markt wil is een forse renteverhoging. Klinkt aannemelijk. Maar wie overtuigt Erdogan?
http://daskapital.nl/2017/11/erdogan_heeft_de_boel_niet_ond.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4007
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor sjun » Za Nov 25, 2017 12:40 am

Hans v d Mortel sr schreef:De vergelijking met Hitler is bepaald niet verre van de waarheid.

Het gekrijs van Erdogan is echter als van een Hitler zonder tanden.

Hitler had wat meer verstand in de bloedlijn aan vader's kant. Bovendien had hij zelf al de nodige moed in een wereldoorlog getoond. Daarnaast was het een betere spreker dan Recep Tayyip Erdoğan. Maar RT heeft natuurlijk nog even de tijd om iets aan zijn achterstand te doen. Ook hij kan zijn land in een oorlog storten die een wereldbrand veroorzaakt als hij niet vroegtijdig tegen een kogel aanloopt.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Mahalingam
Berichten: 37058
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Vr Dec 01, 2017 8:25 pm

Ooit deed Justitie een poging om de corruptie en het nepotisme binnen de kliek van Erdogan aan te pakken. Na de staatsgreep van Erdogan zijn al die ambtenaren die eraan bezig waren achter de tralies gezet beschuldigd van Gülenisme.

Legio zijn de verhalen over hoe ISIS gesteund werd, illegaal olie werd gekocht, wapens gesturrd enz. enz. enz.

Erdogan mag dan de sancties tegen Iran met woorden ondersteunen maar doet dat niet in daden. En daar kijken de Amerikanen naar. En zodoende begint het ontrafelen van de corruptie in de USA.
De Turkse doos van Pandora gaat open
In New York worden Turkse bankiers en politici beschuldigd van corruptie en het omzeilen van sancties tegen Iran.

Adam Klasfeld, een jonge Amerikaanse verslaggever voor 'Courthouse News', wist niet wat hem deze week overkwam. Over de telefoon vertelt hij opgewonden over een rechtbank vol Turkse journalisten. Zijn bescheiden volgersaantal op Twitter steeg ineens met duizenden per uur. Iedere tweet uit New York wordt gretig verslonden in Turkije.

In de rechtszaal getuigde Reza Zarrab, een steenrijke Iraans-Turkse zakenman, jetsetter en oude bekende binnen de hoogste kringen van de Turkse regering. De FBI arresteerde hem tijdens een bezoekje aan Disney Land, begin 2016. Hij zou het brein zijn achter een ingenieus plot om tussen 2012 en 2013 economische sancties tegen Iran te ontduiken.

Maar de 34-jarige sloot een deal met de Amerikanen. In ruil voor strafvermindering is hij nu geen verdachte meer, maar kroongetuige. Sinds woensdag vertelt hij een Amerikaanse rechter rustig hoe Turkse bankiers en politici hem zouden hebben geholpen om voor miljarden aan Iraanse olie op te kopen in ruil voor goud.

Dat is dus een onverwachte bron van informatie. De Lange Arm van Erdogan heeft Reza Zarrab nog niet te pakken gekregen. Wel is achter de schermen gewerkt om de rechtszaken in de USA te stoppen. Als dit waar is:
Ankara is bloednerveus. President Erdogan probeert de wandelende tijdbom Zarrab al sinds zijn arrestatie vrij te krijgen. Zijn advocaten, onder wie Trumps vertrouweling Rudy Guliani, werden dit voorjaar persoonlijk ontvangen in het presidentieel paleis. De hoop was de hele zaak diplomatiek af te handelen. Dat is mislukt.

En de Turkse pers? Die heeft de instructie gekregen om het te benoemen als een aanval door Gülen en zijn sekte. Door staatsvijanden.
En dus richt damage control zich nu op de publieke opinie. Grote Turkse media als de pro-regeringskrant Sabah of staatszender TRT bleven stil toen woensdagavond Zarrabs eerste aantijgingen naar buiten kwamen. Veel andere media hebben het liever over Zarrabs alcoholgebruik en zetten de hele zaak weg als een gülenistische samenzwering tegen Turkije.

En ze hebben een Turkse bankier in de USA om te veroordelen. De rest van de aangeklaagden zit in Turkije en kunnen beter daar blijven vanwege internationale arrestatiebevelen.
Sappige details:
Zo beweerde Zarrab woensdag dat Egemen Bagis, die tussen 2009 en 2013 namens Turkije met de EU onderhandelde, hem geholpen heeft een bankrekening te openen bij Aktifbank, in handen van een zakengroep van de schoonzoon van president Erdogan. Die rekening was bedoeld voor de deal met Iran. Ook oud-economieminister Zafer Caglayan bemiddelde. "Ik regel dit in ruil voor 50 procent van de winst", zou hij volgens Zarrab gezegd hebben. Caglayan ontving tussen de 45 en 50 miljoen euro, aldus Zarrab.

Voor de kwakkelende economie (meer Islam is meer armoede) is het niet best.
Als de Amerikaanse rechter oordeelt dat Turkse bankiers en politici de sancties tegen Iran hebben ondermijnd, kan Washington strafmaatregelen tegen Turkije overwegen. Naast diplomatiek vuurwerk betekent dat vooral zwaar weer voor Turkse staatsbanken, de toch al kelderende Turkse lira en miljoenen Turken.
https://www.trouw.nl/democratie/de-turkse-doos-van-pandora-gaat-open~aadd2223/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14689
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Dec 02, 2017 1:20 pm

Dit alles is geheel in de lijn der verwachtingen van wat onze beschaving te wachten staat die probeert moslims serieus te nemen als participanten in onze beschaving.

MOSLIMS ZIJN SOWIESO PARASIETEN SINDS HET BESTAAN VAN DE PROFEET
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 37058
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Za Dec 02, 2017 3:08 pm

De tegenaanval door Erdogan liet niet lang op zich wachten.
Turkey seeks arrest of ex-CIA officer Fuller over coup plot
Turkey's chief prosecutor has issued an arrest warrant for former CIA officer Graham Fuller.
The prosecutor accuses Mr Fuller, former vice-chair of the US National Intelligence Council, of having links to Muslim cleric Fethullah Gulen.
http://www.bbc.com/news/world-europe-42198399

En de actie tegen Reza Zarrab was te verwachten: hij is beroofd van al zijn bezittingen in Turkije.
Mogelijk zullen in een later stadium zijn vrouw en kinderen (en andere familieleden) in de bajes gezet worden als chantagemiddel.
Reza Zarrab case: Turkey seizes assets of trader in US trial
Turkish prosecutors have ordered the seizure of assets of a Turkish-Iranian gold trader who is testifying in a US trial of a banker accused of violating US sanctions against Iran.

Witness Reza Zarrab earlier told a New York court that Turkish President Recep Tayyip Erdogan had approved his and the defendant's sanctions-breaking deals.

Mr Erdogan has denied that Turkey breached US sanctions on Iran.

On Friday, the Istanbul prosecutor's office said the assets of Mr Zarrab and his family would be confiscated as part of an investigation against the trader, Turkey's state media reported.

They quoted Turkish Prime Minister Binali Yildirim as saying that he hoped Mr Zarrab would "turn back from his mistake" in co-operating with US prosecutors.

The case has strained relations between Ankara and Washington.
http://www.bbc.com/news/world-europe-42203274
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37058
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Di Dec 05, 2017 8:45 pm

Het gaat niet best met de economie. De oliedollars stromen niet meer toe, integendeel, investeringen worden teruggetrokken.
Dus is het van groot belang om een wit voetje te halen bij de Arabieren.
En dan zijn de Palestijnen heel bruikbaar.
Turkije heeft dinsdag gedreigd alle diplomatieke betrekkingen met de Verenigde Staten te verbreken als de Amerikaanse president Trump Jeruzalem als hoofdstad van Israël erkent. Ook de Arabische Liga, de Palestijnse Autoriteit en Saudi-Arabië hebben steen en been geklaagd over Trumps plan.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1395408/trump-belt-abbas-over-verhuizing-ambassade

En de EU moet ook een duit in het zakje doen want anti-Trump.
De buitenlandvrouw van de Europese Unie, Federica Mogherini, waarschuwde dinsdag „dat elke actie die de vredesinspanningen ondermijnt om twee staten voor Israëli’s en Palestijnen in het leven te roepen, vermeden moet worden.”
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37058
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Wo Dec 06, 2017 1:58 pm

De Janitscharen waren het beroepsleger van de Ottomanen.
"They began as an elite corps of slaves made up of kidnapped young Christian boys ...."
En zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.
Hier zien we Erdogan oreren. Niet uit blijdschap voor zij\n nieuwe super-moskee in Amsterdam-Noord. Nee, hij klaagt over onze babyroof.
Erdogan: Nederlanders zijn babysnatchers
Het "CDA van Turkije" is weer bezig hoor. Wat Erdogan allemaal brabbelt verstaan we niet want geen Turk, maar volgens Abdullah Bozkurt beschuldigt de charismatische leider met de kleine snor ons nu ook al van het homeopathisch verdunnen alsook omvolken van de fiere moslims in Nederland middels het stelen van babies. Gezellig.
Intussen zitten zijn kontsletjes in het parlement, doet de gemeente Amsterdam er alles aan om zijn moskeeën op Hollandse bodem te planten en is iedereen die kritiek op deze ontwikkelingen heeft een racist. Volgens domlinks is het pieten- en molennationalisme van den Terry en Greet een stuk erger alsdan het werkelijke fascisme van dit soort islamisten, maar u weet wel beter. Toch?
https://www.geenstijl.nl/5139760/erdogan-nederlanders-zijn-babysnatchers/ (met video)
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35892
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 09, 2017 2:01 am

Niets is definitief: Erdoğan eist revisie van de Vrede van Lausanne

Geplaatst op 8 december 2017

Afbeelding

De Turkse president Erdoğan heeft in Griekenland vraagtekens gezet bij delen van de Vrede van Lausanne, waarin in 1923 wezenlijke aspecten van de betrekkingen tussen beide landen werden vastgelegd. Enkele details van het verdrag zouden onduidelijk zijn, zei Erdoğan in Athene in aanwezigheid van zijn Griekse collega Prokopis Pavloupolos. Het is het eerste bezoek van een Turkse president aan Griekenland sinds 65 jaar.

Pavlopoulos wees een revisie van het verdrag af. Het akkoord zou het territorium en de soevereiniteit van Griekenland en van de Europese Unie definiëren, verklaarde hij. “Dit verdrag is voor ons niet onderhandelbaar.”

Erdoğan eiste een duurzame oplossing van problemen in de Egeïsche Zee en in Cyprus. Bovendien zou Turkije veel waarde hechten aan de bescherming van etnische Turken in Griekenland. Volgens hem kunnen de moslims in het Griekse grensgebied hun geestelijk leider niet zelf kiezen, terwijl de christelijke gemeenschap in Turkije grotere vrijheden heeft om hun patriarch te bepalen. Hij noemde als het bewijs voor het feit dat het Verdrag van Lausanne niet rechtvaardig zou worden uitgevoerd.

Het verdrag regelde na de Grieks-Turkse oorlog van 1919 tot 1922 o.a. het grensverloop tussen beide staten en de hervestiging van islamitische en christelijke minderheden. Bovendien werd de bescherming van de resterende christenen in Turkije en moslims in Griekenland overeengekomen.

Erdoğan had in het verleden al meermaals een revisie van het verdrag geëist, vooral met het oog op de Griekse Egeïsche eilanden die dicht voor de Turkse kust liggen.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/12/08 ... -lausanne/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14689
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Dec 09, 2017 10:17 am

Misschien heeft Erdogan weleens gelijk . . .

Ook Hitler sprak regelmatig de waarheid.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 37058
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Ma Dec 18, 2017 1:00 pm

De affaire Böhmermann heeft een vervolg.
Nadat Erdogan er niet in slaagde om via juridische weg Böhmermann erbij te lappen, wilde de boksclub Osmanen Germania BC hem wel van dienst zijn met buiten-juridische acties.
Onderzoek naar Turkse boksclub door vermeende banden met Erdogan

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan probeerde de Duitse komiek Jan Böhmermann te laten mishandelen door leden van een Duits-Turkse boksclub. Böhmermann wekte de toorn van de Turkse president toen hij Erdogan vorig jaar een ‘geitenneuker’ noemde. Turkije wilde deze belediging niet over zijn kant laten gaan.

Dat melden de Duitse televisiezender ZDF en de Duitse krant Stüttgarter Nachtrichten. Erdogan zou – zo luidt het bericht – een afstraffing van Böhmermann hebben bevolen. Uit inlichtingen van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken blijkt dat een Turkse-Duitse criminele bende, genaamd Osmanen Germania, het voorzien had op de Duitse komiek.

De Duitse autoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar de club Osmanen Germania BC, die naar verluidt door de regering van Erdogan zou zijn gesponsord.
https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/12/erdogan-wilde-jan-bohmerman-bestraffen-569571/
Hoe werkt de Lange Arm vam Erdogan?
De boksclub zou zijn aangestuurd via de Unie van Europese Turkse Democraten (UETD), een vereniging die lobbyt voor belangen van Turken in de Europese Unie, en die er warme contacten met de Turkse regering op nahoudt. De voorzitter van de UETD, Yilmaz Ilkay Arin, zou Osmanen Germania hebben aangespoord om Böhmermann ‘te bestraffen’.

Osmanen Germania gingen op zoek naar het adres van Böhmermann, om hem een lesje te leren. Aan de hand van afgeluisterde gesprekken wordt duidelijk dat ze het adres van de Duitse komiek wisten te achterhalen. Hij werd beschermd door de politie. Een daadwerkelijke ‘afstraffing’ is achterwege gebleven.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14689
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Dec 18, 2017 3:40 pm

Mahalingam schreef:
Een daadwerkelijke ‘afstraffing’ is achterwege gebleven.

Laat je horen Mutti!
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68038
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Ariel » Di Dec 19, 2017 1:49 pm

Twee Turkse Nederlanders ‘planden aanslag op Erdogan met raketten’

Twee Turkse Nederlanders maakten deel uit van een groep die een aanslag met raketten en molotovcocktails zou voorbereiden op de Turkse president Erdogan. Dat melden Griekse en Turkse media.

Anil S. (25) uit Amsterdam staat op de nationale terrorismelijst. Hij en Eindhovenaar Burak A. (23) zijn gelieerd aan de extreemlinkse DHKP-C-partij. Op 28 november zijn ze aangehouden tijdens een anti-terreuractie in Griekenland. In een verklaring bevestigt die partij dat negen leden, waaronder de Nederlanders, zijn opgepakt vanwege een ‘leugenachtige beschuldiging door AKP-fascisten van een moord op Erdogan’.

Volgens Griekse media moest het plan in werking treden tijdens het staatsbezoek van de Turkse president aan Griekenland op 7 en 8 december. Van twee kanten zou het konvooi bestookt worden met raketaangedreven granaten, zelfgemaakte handgranaten en brandbommen. Een derde groep zou van achteren toeslaan. Doelwit was ‘de Schorpioen’, zoals de plannenmakers de president aanduidden. De politie is op zoek naar de wapens die begraven zouden zijn in de buurt van Athene.

Anil S. is in 2015 al eens eerder opgepakt in Turkije bij een verboden demonstratie. Voor het Turkse consulaat werd er toen door medestanders gedemonstreerd voor zijn vrijlating. De Turkse Revolutionaire Volksbevrijdingspartij (DHKP-C) geldt als een verboden terroristische groep.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35892
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Wo Dec 20, 2017 3:25 am

Turkije...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35892
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Wo Dec 20, 2017 3:59 am

Erdogan wijst op islamitische profetie die oproept tot uitmoorden Joden

Xander, 15-12-2017

Afbeelding
Foto: Getty Images (4)).

Gezaghebbende Pakistaanse historicus: Moslims hebben geen recht op Jeruzalem

We schreven het al vaker: de jaren ’30 zijn op herhaling. Net als destijds met Hitler gebeurde, houdt Europa willens en wetens opnieuw de ogen gesloten voor een opkomende dictator die steeds explicieter het uitmoorden van het Joodse volk aankondigt. De Turkse islamofascist Recep Tayyip Erdogan is zelfs één van belangrijkste partners van de EU, reden waarom onze politici en media zwijgen over zijn recente verwijzing naar een islamitische hadith (heilige tekst), die de moslims oproept om overal waar ze maar kunnen Joden te vermoorden.

‘Degenen die denken dat ze Jeruzalem bezitten, kunnen zich maar beter realiseren dat ze zich morgen niet achter bomen zullen kunnen verschuilen,’ zei Erdogan. ‘Deze schokkende verwijzing naar de apocalyptische profetie van de boom is een verhulde dreiging om iedere Jood te vermoorden,’ zei journalist Abdullah Bozkurt, wiens voormalige krant, Today’s Zaman –ooit de grootste van Turkije- vorig jaar door Erdogan werd opgeheven omdat de krant te kritisch was op zijn beleid.

De hadith waar Erdogan tijdens een bijeenkomst van de heersende AKP naar verwees luidt: ‘Het laatste uur (dag des Oordeels) zal niet komen voordat de moslims tegen de Joden zullen vechten, en de moslims hen doden, en de Joden zich achter een steen of een boom verschuilen, en deze zullen uitroepen: ‘O moslim, dienaar van Allah, er zit een Jood achter mij; kom en dood hem!’

Turkije veilige haven voor jihadisten
De Turkse dictator was witheet toen de Amerikaanse president Donald Trump officieel erkende dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël is, zoals dat 3000 jaar geleden ook al het geval was. Erdogan noemde Israël een ‘terroristenstaat’, en dat terwijl Turkije zelf al jaren een veilige haven is voor Hamas, ISIS en andere jihadgroepen, en hij al talloze bombardementen op Koerdische dorpen heeft laten uitvoeren, waarbij vele duizenden burgers zijn omgekomen.

‘Erdogan een corrupte, sancties omzeilende en hebzuchtige politicus’
Bozkurt denkt echter dat Erdogan met zijn anti-Israëlhouding vooral de aandacht wil afleiden van een rechtszaak in New York, waar de Iraanse goudhandelaar Reza Zarrab en de Turkse bankier Mehmet Hakan Atilla terecht staan omdat ze hebben samengewerkt met Erdogan in het omzeilen van de oliesancties tegen Iran. ‘Hij (Erdogan) maakt lawaai dat het publiek afleidt van de schadelijke onthullingen in het Amerikaanse gerechtshof, waar duidelijk werd wat hij is: een corrupte, sancties omzeilende en hebzuchtige politicus.’

Erdogan is de eerste Turkse leider die zo openlijk het antisemitisme aanwakkert. Zijn zoon Bilal leidt de Turkse Jeugd Stichting (TUGVA), die deelnam aan demonstraties waar dezelfde leuzen als in Iran te horen waren: ‘Jeruzalem is van ons, weg met Amerika, weg met Israël.’ (1)

Ook in Londen riepen duizenden moslims om ‘het leger van Mohammed’ en een herhaling van ‘Khaybar’, een aanval waarbij moslims bijna honderd Joden vermoordden. (2)

Pakistaanse historicus: Moslims hebben geen recht op Jeruzalem
Niet alle moslims zijn er overigens van overtuigd dat Jeruzalem van hen is. Mobarak Haidar, een gezaghebbende Pakistaanse historicus en auteur van meerdere boeken, schreef op zijn Facebook dat ‘moslims geen religieuze basis hebben om over Jeruzalem te heersen.’ Ook zei hij dat met de ‘Al-Aqsa’ uit de Koran niet de moskee op het Tempelplein wordt bedoeld. ‘Het was een heilige plaats vanwege de profeten van Israël, van Mozes tot Jezus. Het was een heilige aanbiddingsplek voor Joden en christenen. Er waren duidelijk geen moslims in de stad... En de profeet (Mohammed) bad met zijn gezicht naar deze Joods-christelijke heilige tempel, omdat de Kaaba (de zwarte steen in Mekka) vol afgoden stond.’ (3)

Jeruzalem wordt maar liefst 669 keer in de Bijbel genoemd, tegen nul keer in de Koran. Tijdens de afgelopen ruim 1400 jaar dat de islam bestaat ging niet één moslim op bedevaart naar Jeruzalem. Uit het begin van de vorige eeuw stammen foto’s waarop een verwaarloosd Rotskoepelgebouw op een met onkruid begroeid plein is te zien. Jeruzalem werd pas belangrijk voor de islam toen de Joodse staat Israël in 1948 werd opgericht, en helemaal toen Jeruzalem in 1967 werd bevrijd van de Arabische bezetting van de stad.

Erdogan wil massale moslim invasie van Israël
Erdogan dreigde in het voorjaar opnieuw met een moslim invasie op Israël. ‘Iedere dag dat Jeruzalem bezet wordt, is een belediging voor moslims.’ Daarom riep hij moslims wereldwijd op om massaal naar de Al-Aqsa moskee te gaan en de Tempelberg te overspoelen.

In Bijbelse eindtijdprofetieën wordt inderdaad van een verenigde aanval van de (islamitische) buurlanden van Israël gesproken:

‘Dan zal ik alle volken (in de context: van ‘rondom’ (12:2), dus de volken rond Israël) tegen Jeruzalem ten strijde vergaderen; de stad zal genomen worden, de huizen zullen worden geplunderd en de vrouwen geschonden. De helft van de stad zal wegtrekken in ballingschap, maar de rest van het volk zal in de stad niet uitgeroeid worden. Dan zal de Here uittrekken om tegen die volken te strijden...’

Over het lot van deze moslimcoalitie die –waarschijnlijk onder leiding van Turkije- Israël en Jeruzalem zal aanvallen, is Zacharia duidelijk: ‘Dan zal dit de plaag zijn, waarmee de Here alle volken zal treffen, die tegen Jeruzalem zijn uitgerukt: Hij zal ieders vlees, terwijl hij nog op zijn voeten staat, doen wegteren, en ieders ogen zullen wegteren in hun kassen, en ieders tong zal wegteren in zijn mond.’ Sommige uitleggers denken dat hier mogelijk de gevolgen van kernexplosies worden omgeschreven. Dat zou betekenen dat Israël met zijn nucleaire arsenaal de aanvallende buurlanden zal vernietigen.

Xander

(1) United With Israël
(2) Israël Video Updates
(3) United With Israël
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel en niet-commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... rden-Joden
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Islamitische revolutie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten