Het nieuwe kalifaat ISIS

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76609
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Het nieuwe kalifaat ISIS

Bericht door Ariel »

Die Tofik Dibi. :smile7: Die voelt zich weer helemaal Moslim.

Afbeelding
Orthodoxe moslims hebben ook het recht om te geloven

Over Polder-, gematigde - en orthodoxe moslims

Tofik Dibi: 17-06-2014

Weten jullie nog die hele, hele, hele heftige uitleg van ex-minister Donner over hoe de democratie werkt uit 2006? “Als tweederde van alle Nederlanders morgen de sharia zou willen invoeren, dan moet die mogelijkheid toch bestaan?” Nettoresultaat: mediastorm, spoeddebat, motie van wantrouwen en keutel intrekken.

Of die hele, hele, hele controversiële constatering van ex-minister Ella Vogelaar over hoe cultuur met de tijd verandert uit 2007?

“Eeuwen geleden kwam de joodse gemeenschap naar Nederland en nu zeggen we: Nederland is een land dat is gevormd door joods-christelijke tradities. Ik kan me voorstellen dat we een vergelijkbaar proces krijgen met de islam.”

Nettoresultaat: mediastorm, diagnose ‘knettergek’, motie van wantrouwen, begin van het einde van minister Vogelaar.

Of die ene hele erge keer in 2012 toen de Koningin op moskeebezoek ging in Oman met een blauwe sjaal om haar hoed en zei dat het ‘onzin’ is dat de hoofddoek het symbool is van onderdrukking?

Nettoresultaat: non-stop totale collectieve gekte op elk denkbaar medium, majesteitelijke middelvinger van Bea door de volgende dag geen blauwe, maar een rode sjaal om haar hoed te binden.
Massahysterie een polderislam

Het zijn slechts drie exemplarische voorbeelden van heel veel keren van massahysterie om vrij genuanceerde uitspraken over de positie van moslims in Nederland. Alsof er een geheim nationaal contract was met een zerotolerancebeleid voor de islam. Met één ontsnappingsclausule: gedoogbeleid voor de polderislam.

Ja, de scheiding van kerk en staat werd even geparkeerd en de polderislam werd volop politiek gestimuleerd: moskeebesturen moesten gemixt worden, preken moesten in Heerlijk Helder Hollands, Nederlandse imamopleidingen werden uit de grond gestampt en ‘gematigde moslims’ konden op veel subsidie rekenen. ‘Gematigde’ moslims waren sowieso je-van-het. Lekker verwaterd dus schadeloos. Soort van CDA’ers onder christenen. Waaien lekker met alle winden mee in tegenstelling tot die islamitische SGP’ers.
‘Met moslims als jij is er nog hoop’

Homo’s moesten hand in hand op straat kunnen lopen, rokjesdag moest zonder gesis of ‘hoer’ 365 dagen per jaar kunnen plaatsvinden, handen af van joodse Nederlanders met keppeltje op, maar baard of hoofddoek? Liever niet. Niqaab of djelleba? Hell to the no. ‘Gematigde’ moslims waren moslims die niet teveel opvielen en zo zag de dominante opinie ze graag. Ik mocht overal komen opdraven als ‘vrijzinnige’ moslim en niet zelden kreeg ik een verbale aai over m’n bol met opmerkingen als ‘met moslims als jij is er nog hoop.’

Als ‘gematigde’ moslim, kon je al niet om constant commentaar heen. Dat was voor de ‘orthodoxe’ moslim vele malen directer en intenser. Je had iets uit te leggen als je de keuze had gemaakt voor een conservatieve interpretatie van islamitische teksten. Je werd afwijzend aangekeken als je zichtbaar moslim was. ‘Orthodox’ werd in de volksmond langzaam synoniem voor ‘radicaal’. Zintuigen verscherpten als er eentje in nabijheid was. Instituties waren extra op hun hoede. De staat en samenleving kozen partij. Gematigde moslims, ja. ‘Orthodoxe’ moslims, NEE. En zo droegen het publiek-maatschappelijke debat en de eigen sociale omgeving stapje voor stapje bij aan het terugtrekken van een deel van deze moslims in een isolement.
Chronische overreactie op alles wat ‘orthodox’ islamitisch oogt

Sommigen van hen gebruikten hun geloof om waardig boven afkeurende blikken te staan. Of vonden genegenheid bij een partner. Anderen zochten op andere plaatsen houvast, die ze in eigen kring – soms zelfs binnen hun eigen familie of moskee – misten. Op die plaatsen, van (internationaal georiënteerde) websites tot woonkamers van gelijkgestemden, vonden ze wel perspectief, zingeving en erkenning.

Ik heb hier geen onderzoek naar gedaan, maar ik heb een sterk vermoeden dat dit alles ideale ingrediënten waren in een ketel vol andere elementen voor het ontstaan van Syriëgangers in Nederland – en Europa. De chronische overreactie op alles wat ‘orthodox’ islamitisch oogt, heeft onmiskenbaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de complexe weg richting radicalisering.
Inzake de pro-ISIS demonstratie

Ook nu er aanstaande vrijdag mogelijk een pro-ISIS demonstratie in Den Haag is, zie je de standaardreflex van overreageren. Zelfs lieden die graag ‘tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend’ zijn, staan vooraan de rij om het vrije woord te omsingelen door waakhonden. Ja, ik ben niet gek, veiligheids – en inlichtingendiensten moeten hun werk doen. De aanslag bij het joods museum in Brussel met vier slachtoffers bevestigt de reële dreiging die uitgaat van (teruggekeerde) Syriëgangers. Maar dat zal niet voldoende zijn. Ook tussen de (potentiële) Syriëgangers en hun sympathisanten zit veel verschil. Verschillen in opvattingen die alleen bekend worden als er een open en gelijkwaardige interactie is.

Stel dat we er niet automatisch van uitgaan dat ‘ze’ een bomgordel onder hun kleding hebben? Stel dat we net als generaal van Uhm openstaan voor het idee dat dit jongeren zijn die ‘op de een of andere manier ervaren dat ze iets moeten doen om de wereld beter te maken’? Stel dat we het faliekant met ze oneens zijn, maar gewoon eens een keer serieus luisteren naar wat ze te zeggen hebben?

Ik denk dat er dan een opening voor een (hard) debat en vooruitgang kan ontstaan voorbij verdachtmakingen en bangmakerij. Het alternatief is meer van hetzelfde: dreigende taal over ‘paspoorten intrekken, uitkeringen stopzetten, tegoeden bevriezen’, politici die alarm slaan en op hol geslagen media. Het kan ook een keer anders. Het is het proberen waard. En we houden dan dit keer vast aan onze eigen waarden in plaats ze weer uit te hollen wanneer het eng wordt.

Individueel geloven betekent niet automatisch dat een moslim vrijzinnig en seculier zal geloven. Als geloven een individueel recht is, moet ook een orthodoxe en theocratische invulling van het geloof mogelijk zijn. Zonder constant waardeoordeel van staat en samenleving. Vrij en veilig.

Die boodschap moet – juist nu – luid en duidelijk verkondigd worden.

http://politiek.thepostonline.nl/column ... e-moslims/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76609
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Orthodoxe moslims hebben ook het recht om te geloven

Bericht door Ariel »

Aankomende vrijdagmiddag, na het middaggebed in de moskee, staat er een pro-ISIS (tevens anti-Sjiieten) demonstratie gepland bij de ambassade van Irak in Den Haag. Dat staat te lezen op de Facebook van Shaam al-Ghareeba. De oproep vloeit voort uit een poster die onder andere op Twitter rondgaat en waarop staat te lezen dat het vrijdag 'dag van mondiale steun' is voor ISIS.
Afbeelding
Deze pro-ISIS demonstratie op vrijdag in Den Haag gaat dus door.Tofik Dibi kan opgelucht adem halen dat zijn helden Den Haag kunnen vervuilen met hun zwarte ISIS vlaggen. De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen moest eerst wel bezien of een mogelijke demonstratie van ISIS-sympathisanten vrijdag bij de ambassade van Irak wel of niet kan doorgaan.

Nou, het kan dus doorgaan. No problem. De gemeente Den Haag ziet geen mogelijkheden om de pro-ISIS-demonstratie vrijdag te verbieden. Dat heeft burgemeester Van Aartsen laten weten.
Op internet verscheen onlangs een oproep om te demonstreren tegen sjiieten in Irak en Syrië. De soennitische strijders van ISIS hebben in korte tijd grote delen van Noord-Irak veroverd en zijn niet ver meer van Bagdad.
Verbod

In de Tweede Kamer hebben CDA en ChristenUnie gepleit voor een verbod op de demonstratie. Dat kan volgens de partijen, omdat de VN ISIS officieel tot terroristische organisatie heeft uitgeroepen. Volgens minister Timmermans is het een zaak van de gemeente Den Haag.

Burgemeester Van Aartsen zegt nu dat er geen wettelijke gronden zijn die het mogelijk maken om de demonstratie op voorhand te verbieden. Wel worden strenge voorwaarden gesteld aan de bijeenkomst. Zo wordt er extra gelet op strafbare uitingen, zoals het oproepen tot geweld.

Volgens Den Haag houden de politie en het OM de demonstratie vrijdag scherp in de gaten.
Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76609
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Orthodoxe moslims hebben ook het recht om te geloven

Bericht door Ariel »

ISIS, duivelskind van onze halsstarrige naïviteit

Vorig jaar was er in het NCRV tv programma ‘Altijd wat’ een item over de Nederlandse Jihadgangers. We moesten dat relativeren, vonden ze bij de NCRV. Neem nu de Spanjegangers tijdens de Spaanse burgeroorlog. Daar bestaan nu standbeelden van, maar toen werden ze gezien als landverraders. En neem de krakers uit de jaren tachtig. Die zijn nu toch ook allemaal goed terecht gekomen. Ik schreef daar toen een verontwaardigd stukje over.

Het is niet alleen de NCRV. Het is een hele teneur in dit land. Dit jaar nog zei generaal Van Uhm dat hij respect had voor de Syriëgangers:

“Het zijn uiteindelijk wel mensen die op een of andere manier ervaren dat je iets moet doen om de wereld beter te maken”

En:

“Die nog verder hun nek uitsteken en die zeggen van: nee, ook op de plekken waar het slechter is op de aarde dan in Nederland, daar wil ik een bijdrage leveren omdat we daar alleen maar beter van worden. Daar heb ik alleen maar respect voor. Dat meen ik uit de grond van mijn hart.”

Al die tijd waren er al Youtube filmpjes en via Twitter verspreidde foto’s van ISIS, waarop te zien was wat zijzelf verstonden onder dat ‘nek uitsteken’. Het waren in de praktijk vooral de nekken van hun tegenstanders die werd afgehakt of in stukken geschoten.

Nu kijken we aan tegen het succes van ISIS in Irak, en tegen weer een nieuwe golf propagandabeelden van deze organisatie, waaruit blijkt dat er wat hen betreft geen grenzen zijn aan de wreedheid.

Worden we nu wakker? Gaan we nu zien dat er echt zoiets bestaat als ‘het kwaad’?

Ik vrees het niet.

ISIS in Nederland riep op tot een demonstratie voor de Irakese ambassade aanstaande vrijdag.

Was er een golf van verontwaardiging? Nee. Stilzwijgen.

En zelfs na het bekend worden van de ISIS beelden, schrijft Tofik Dibi:

Stel dat we er niet automatisch van uitgaan dat ‘ze’ een bomgordel onder hun kleding hebben? Stel dat we net als generaal van Uhm openstaan voor het idee dat dit jongeren zijn die ‘op de een of andere manier ervaren dat ze iets moeten doen om de wereld beter te maken’? Stel dat we het faliekant met ze oneens zijn, maar gewoon eens een keer serieus luisteren naar wat ze te zeggen hebben?

We weten nu wat ISIS is. We kennen de beelden. Ze zijn door henzelf verspreid. We weten ook dat mogelijk honderden Nederlandse jongeren afgereisd zijn naar het gebied waar ISIS zijn wrede kalifaat wil vestigen. We weten dat dertig van die jongeren al weer teruggekeerd zijn naar Nederland. We weten dat er in Den Haag een groep is die demonstreert met ISIS vlaggen. En volgens Tofik Dibi moeten we vooral naar deze mensen luisteren.

Nu kun je zeggen: wie is nu helemaal Tofik Dibi? Ex-Kamerlid van marginaal partijtje. Maar bij de NCRV luisteren ze naar hem. En generaal Van Uhm ziet er wel iets in.

We hadden het allang kunnen weten, na de moord op Theo van Gogh. En omdat zoveel mensen er toen niet aan wilden, daarom zullen ze er nu ook niet aan willen.

Begrip. Luisteren. Zo maak je de duivel. en zelfs als je hem helemaal in zijn ware gedaante kunt zien, dan nog kijkt men weg.

Joost Niemöller
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21032
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: ISIS: Orthodoxe moslims hebben ook het recht om te gelov

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: ISIS: Orthodoxe moslims hebben ook het recht om te gelov

Bericht door H.Numan »

Onze halal toffie maakt een hele grote domme denkfout - net als alle multikul gelovigen: natuurlijk hebben orthodoxe mohammedanen het recht om hun favoriete onzin te geloven. Wat ze zeer beslist niet hebben en niet mogen krijgen is het recht om dat geloof aan anderen op te dringen.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76609
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: ISIS: Orthodoxe moslims hebben ook het recht om te gelov

Bericht door Ariel »

Een demonstratie van 'ISIS-sympathisanten' vrijdag bij de Iraakse ambassade in Den Haag gaat niet door. Dat heeft de organisatie aan de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen laten weten, zo meldde zijn woordvoerder woensdag.

Volgens de woordvoerder zeggen de demonstranten dat ze nooit hebben aangegeven voor ISIS te willen demonstreren en komen ze donderdag met een verklaring.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76609
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: ISIS: Orthodoxe moslims hebben ook het recht om te gelov

Bericht door Ariel »

Ai, ai, ai....Arme, arme geplaagde moslims. :scratch: Hier volgt een jammerklacht van een ware islam aanhanger die van mening is dat de vrijheid van meningsuiting in Nederland niet voor Moslims geldt. En dat is nu eens niet de schuld van de Joden, maar oa van de verderfelijke Geen Stijl lieden.

Huil mee :cry: met Abu Suhayb van de Ware Religie.
‘Vaarwel, Vrijheid van Meningsuiting. Jammer dat we elkaar niet hebben kunnen leren kennen.’

De opmars van de mujahidien van ISIS uitzonderlijk snel. In een week van Mosul naar Baghdad. Maar in dat zelfde tempo, en mogelijk zelfs sneller, verdwijnt iedere schim van vrijheid van meningsuiting in Nederland. Als moslims wisten we al dat die ‘Vrijheid’ net zo mooi is als de Nachtwacht in het Rijksmuseum. Je mag het van een afstandje naar kijken, maar meer dan dat ook niet.

Vrijheid van meningsuiting was, zover het bestond, een groot goed. Het principe is vrij simpel. Iedereen die een mening heeft, hoe abject deze ook moge zijn, mag hem hebben en mag hem delen. Meningen zouden niet strafbaar mogen zijn omdat iedereen vrij is om te denken wat hij wilt. Een goed voorbeeld is de opkomst van Geenstijl. Door de meeste veracht qua werkwijze, maar in de realiteit gewoon gebruikmakend van het ruime begrip ‘Vrijheid van Meningsuiting’ in combinatie met ‘Het Publieke Debat.’

Vrijheid van meningsuiting voor moslims
Als moslima’s een hoofddoek of niqaab wil dragen, dan moet dat verboden worden. Als moslims gaat voetballen, dan is het een ‘politieke manifestatie’ die ontruimd moet worden. Als moslims een nieuwspagina’s beginnen, gaan er geluiden op dat die gesloten moet worden. Als moslim hun dodenherdenking willen houden, dan moet die verboden worden. Als moslims extra uitleg geven over verhouding tussen verschillende mujahidien, dan mag dat niet worden gebruikt. Als moslims willen demonstreren om de soennieten in Irak bij te staan, dan moet die verboden worden.

Vrijheid van meningsuiting voor niet-moslims
Als een politicus de islam wil bespotten, onze Profeet, vrede zij met hem, wil beledigen en wil oproepen tot minder Marokkanen, dan moet dat gewoon kunnen. Sterker nog, als dan blijkt dat er een land een boycot instelt, dan gaat heel politiek correct Nederland die dwaas verdedigen, want ja: ‘vrijheid van meningsuiting.’ Sterker nog, als politici zelf alleen maar suggereren dat islam een plaats in Nederland heeft. Of uitleggen dat democratie een systeem is waar mee uiteindelijk ook de sharia kan worden ingevoerd – het volk regeert immers – dan moeten die ook rekenen op de hoon van het de haters.

Nederland is Noord-Korea 2.0
Nederland verandert in een Noord-Korea 2.0. Ieder geluid, ieder woord en iedere mening die niet hen niet bevalt, moet in de kiem gesmoord worden. De personen achter de mening moeten aangepakt worden en de platforms moeten gesloten worden. Allemaal om ervoor te zorgen dat de mening waar zij niet achter staan, niet geuit kan worden. Opheldering vragen heeft geen zin, dat wordt genegeerd. Noord Korea kan jaloers zijn op Nederland, maar ook trots dat haar standvastige beleid omtrent censuur, eindelijk wordt overgenomen door het Westen.Voltaire zou zich omdraaien in z’n graf.

Assimilatie-A en Assimilatie-B
Maar waar komt dan het idee vandaan dat we die vrijheid van meningsuiting wel hebben? Zoals wel vaker met schimmen, krijg je de illusie dat je iets ziet – in dit geval iets hebt. Die illusie wordt gecreëerd door exact dezelfde haters. Zij staan iedereen toe, ongeacht ras, religie, huidskleur of gender, maar als voorwaarde dat deze persoon volledig assimileert in de maatschappij. En dat houdt niet op bij het juichen voor Nederland met het WK en het volgen van een integratiecursus. Nee, men moet zich anders kleden, zich anders gedragen en anders gaan denken! En zelfs dat is nog niet genoeg. Men moet ook de gehele bevolkingsgroep die weigert te assimileren in type A of B, beschimpen, verachten en zo veel mogelijk afstand van nemen. Zij kunnen maar beter niet gezien worden met hen die een denkbeeldige ‘gele ster’ op hun borst hebben.

Zeker niet als je hogerop wenst te komen. Want je dan geassimileerd bent, dan ben je nog niet klaar. Hogerop komen in deze maatschappij kan voor een assimilatie-hoer op twee manieren. Ofwel je neemt volledig afstand van je afkomst, religie etc. en het liefst val je deze ook aan. Ik noem deze voor het gemak de ‘Assimilatie-A(yaan). Of wel je doet je voor als een ‘liberaal’ en valt op die wijze je afkomst en religie aan. Deze noem ik de ‘Assimilatie-B(ram)‘. In theorie zijn beide soorten handig en bruikbaar. Maar in praktijk is de Assimilatie-B(ram) een stuk effectiever. Hij regelt (assimilatie-) moskeeën met angstige (assimilatie-) besturen, schrijft zo nu en dan een idioot opinie-vodje waarin hij de islam in de uitverkoop zet, heult met assimilatie-imams en treedt op in christelijke praatprogramma’s om ook daar aan te geven hoe ‘vreselijk’ de ‘islamitische fundamentalisten’ wel niet zijn.

In een zeldzaam geval gaat zo’n Assimilatie-B type zelfs naar de christenen om daar het een en ander te likken in ruil voor een politieke positie. Bij het schrijven hiervan, vraag ik me oprecht af of dit een typische eigenschap is van Assimilatie-B, of dat ik het volledig moet toeschrijven aan de prostitutie-herkomst van dit specifieke geval. Maar goed, het resultaat is hetzelfde, en dus het vermelden waard.

Ondertussen, en dat maakt die B-type een stuk bruikbaarder voor de autochtone assimilatie-junks, schildert hij de islam af als een soort hobby. Je weet wel, hij zit op voetbal, de ander doet ballet en Mr. B doet islam. Dat idee. Daarbij moet wij wel islamitische principes blijven verkopen als een optie. Niet te vergelijken met de optie in de zin van een meerwaarde zoals bij een auto. Nee, de Mr. B zal een optie verkopen als onwenselijk en iets wat een ‘ware assimilatie’ in de weg staat. Denk hierbij aan het homostandpunt, het drinken van alcohol of het nastreven van de wetten van Allah.

Het resultaat is, na decennia van dergelijk B-types, dat moslims het idee hebben dat ze hier alles kunnen doen en maken. De enkeling die zich geen zand in de ogen heeft laten strooien door deze murtadien, zien zich aan alle kanten bestookt worden als zij bijvoorbeeld wél de hoofddoek/niqaab willen dragen of wél andere islamitische principes willen praktiseren. Zij zien zich sterk bekritiseerd worden als ze alleen maar in woord opkomen voor de ummah – waar ook ter wereld. Een simpel Facebook-berichtje is dan vaak al voldoende.

Laat je niet misleiden door deze murtadien
Voor de vele broeders en zusters, ik weet dat jullie je best doen om – naar al jullie kunnen – de onderdrukking van de ummah aan te kaarten. Wees daar trots op, tel je hasanaat. Laat je niet misleiden door deze murtadien en munafiqien en kijk goed naar wat een persoon zegt. We hebben een religie die duidelijk is. Meningen van idioten tellen daarin niet mee. En ja, zij zullen je aanvallen als jij niet wordt zoals zij. Dat is hun eigenschap. Als de omgeving van een mislukkeling, ook niet slaagt, is hij niet de enige en kan hij ‘rust’ vinden in het falen van zijn omgeving.

Maar wij weten dat Allah ons de eer en overwinning zal geven, bi idni Allah. Wacht niet en hoop niet dat zij jou de vrijheid van meningsuiting zullen geven. Wees een doorn in de ogen van de A-types, B-types en alle andere ongelovigen door gewoon de ongezouten waarheid te verkondigen. Wij hebben hun schijnvrijheden niet nodig, wij kennen de vrijheid van de islam! Deze is zoet, kostbaar en zullen wij te vuur en te vlam verdedigen tegen iedereen die het aanvalt.

Abu Suhayb
Columnist
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76609
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: ISIS: Orthodoxe moslims hebben ook het recht om te gelov

Bericht door Ariel »

Symphatiseren met terreurorganisatie mag

Het is in Nederland niet strafbaar om openlijk te sympathiseren met een terroristische organisatie. Wel kunnen mensen vervolgd worden als zij deelnemen aan zo'n organisatie. Ook is het niet toegestaan om aan te sporen tot deelname aan een gewapende strijd in bijvoorbeeld Syrië of Irak, omdat dit werving is.

Dat heeft minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) donderdag aan de Tweede Kamer geschreven naar aanleiding van een protest dat was aangekondigd voor de ambassade van Irak in Den Haag. De demonstratie was gericht tegen de Iraakse regering die in de ogen van de organisatoren moslims onderdrukt. Opstelten sluit niet uit dat het een steunbetuiging aan ISIS was, een soennitische extremistische organisatie die in Irak aan een opmars bezig is. Het protest in Den Haag is inmiddels afgeblazen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21032
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: ISIS: Orthodoxe moslims hebben ook het recht om te gelov

Bericht door King George »

do 19 jun 2014, 15:57

Abdoe Khoulani: leve ISIS!

DEN HAAG - De lijsttrekker van de islamitische Partij van de Eenheid in Den Haag heeft zijn sympathie betuigd aan de extremistische terreurgroep Islamitische Staat in Irak en al-Sham (ISIS). "Leve ISIS", schrijft Abderazak Khoulani op zijn Facebookpagina. "Op naar Bagdad om dat schorem aldaar aan te pakken."

Afbeelding
Fractievoorzitter Abdoe Khoulani
Foto: DenHaag.nl


Jihiadsten van ISIS zijn al dagen in gevecht met het Iraakse regeringsleger, blijkbaar tot blijdschap van Khoulani. De VN-top heeft zich uitgesproken tegen het aanhoudende geweld in Irak. Dat zou een grote bedreiging zijn voor de soevereiniteit van het land, aldus de VN-top. Het geweld heeft tientallen levens geëist.

Khoulani bezweert niet te willen provoceren. Hij noemt het 'hypocriet' dat "tokkies op fora mogen roepen dat moslims dood mogen gaan omdat ze een pro ISIS demonstratie willen houden bij de Iraakse ambassade", schrijft het raadslid op Facebook. "Maar o weeeee als je de waarheid wil verkondigen."


De Telegraaf
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 41956
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: ISIS: Orthodoxe moslims hebben ook het recht om te gelov

Bericht door Mahalingam »

Ik vind het toch wel frappant dat zovele van die zelfbenoemde spreekbuizen van de Mohammedaanse gemeenschappen zo erg fundi zijn en kennelijk "op jihad gaan" een edel streven vinden.
Zijn zij uitzonderingen of geven zij echt de meningen en inzichten weer van de achterban waarvoor ze beweren te spreken?
Als ik elders lees dat 73% van de Moslims hier de jihadi's als helden zien, dan vermoed ik het laatste. Dat is niet best.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76609
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: ISIS: Orthodoxe moslims hebben ook het recht om te gelov

Bericht door Ariel »

De Nederlandse antiterreurbaas Dick Schoof heeft het bedrijf dat de website De Ware Religie heeft geregistreerd, erop gewezen dat dit medium haat zaait en jihadistisch gedachtegoed verheerlijkt. Ook steunt de site volgens Schoof de soennitische jihadisten van ISIS, die bloedige gevechten in Syrië en Irak uitvoeren.

Een woordvoerder laat het ANP weten dat Schoof het registratiebedrijf heeft gevraagd deze uitingen van De Ware Religie „te toetsen” aan de eigen voorwaarden. Wat de site naar buiten brengt, is „onacceptabel”, vindt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid
En hun site was daarnet even uit de lucht. We zullen het misschien voortaan zonder onze buren van de Ware Religie moeten doen. Dat is jammer, want het is beter om op de hoogte van hun ideeen te blijven. Ken uw vijand.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21032
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: ISIS: Orthodoxe moslims hebben ook het recht om te gelov

Bericht door King George »

Leve ISIS

Afbeelding

De fractievoorzitter van de Haagse Partij voor de Eenheid heeft op Facebook zijn steun voor de extremistische groepering ISIS kenbaar gemaakt.

"Leve ISIS", schrijf Abdoe Khoulani. "En in shaa Allah op naar Bagdad om dat schorem aldaar aan te pakken."

Met het bericht wil Khoulani reageren op het afgelasten van de pro-Isis-demonstratie in Den Haag. Ook loopt hij te haten op de ChristenUnie, omdat deze partij eerder deze week vragen stelde over het protest.

Partijgenoot en ex-PVV'er Arnoud van Doorn kan zich wel vinden in het bericht. Hij deelt het op Twitter. Desgevraagd laat hij weten dat Khoulani de uitspraken op persoonlijke titel deed, maar Van Doorn vindt "de grondbeginselen van Isis best goed", aldus Trouw.

Ook geen frisse jongens

Van Doorn denkt dat de fractievoorzitter er vooral op wil wijzen dat de doodseskaders van de sjiitische regering van Irak "ook geen frisse jongens zijn".

Hij vindt het bovendien "verfrissend" dat zijn collega "de beeldvorming in westerse media wil nuanceren". "Khoulani is een roepende in de woestijn."


Powned
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21032
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: ISIS: Orthodoxe moslims hebben ook het recht om te gelov

Bericht door King George »

En de Partij van de Eenheid zit inmiddels met twee zetels vertegenwoordigd in de raad. Geschokt of verbaasd? Ik niet. Het is gewoon een weergave van wat er onder het allochtone Islamitische deel van Den Haag leeft. We weten allang dat er hier in Nederland geen sprake meer is van een samenleving, maar van een wij-/zijleving van botsende parallelculturen. Met de Islam hebben we verdomming, verarming en een toename van de onveiligheid geïmporteerd. Het tij kan enkel nog gekeerd worden door het tij van de massaïmmigratie te keren middels denaturaliseren en repatriëren. De meeste onder deze volksvreemden hebben een dubbele nationaliteit, dus denaturaliseren kan.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Orthodoxe moslims hebben ook het recht om te geloven

Bericht door Zwartmeer »

Dit jaar nog zei generaal Van Uhm dat hij respect had voor de Syriëgangers:

“Het zijn uiteindelijk wel mensen die op een of andere manier ervaren dat je iets moet doen om de wereld beter te maken”
Als ik nou vind dat ze allemaal een nekschot mogen krijgen dan is dat ook omdat ik de wereld iets beter wil maken. Mag ik dan ook op Van Ulm's respect rekenen?
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Mahalingam
Berichten: 41956
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: ISIS: Orthodoxe moslims hebben ook het recht om te gelov

Bericht door Mahalingam »

"Zie je wel, dat bedoelde ik nu met meten met twee maten een hypocrisie" kan Khoulani zeggen.
"Dit is precies de hypocrisie die ik heb willen aantonen. Zodra op allerlei fora wordt opgeroepen tot het doden van moslims, het echte haatzaaien, gebeurt daar helemaal niets mee. Ik doe een controversiële uitspraak en het OM springt er bovenop",
OM onderzoekt strafbaarheid ISIS-uitspraak Haags raadslid Khoulani
Het Openbaar Minsterie (OM) onderzoekt of uitspraken van het Haags gemeenteraadslid Abdoe Khoulani strafbaar zijn. Dat bevestigt het OM aan Omroep West. Khoulani schreef op zijn Facebook 'Leve ISIS en in shaa Allah op naar Baghdad om dat schorem aldaar aan te pakken'.

‘We onderzoeken wat er door hem is gezegd, waar hij de uitspraken heeft gedaan en of het mogelijk strafbaar is’, zegt een woordvoerder. Voor zover bekend zijn er nog geen aangiften gedaan tegen het gemeenteraadslid.

Volgens het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders heeft het gemeenteraadslid zich schuldig gemaakt aan het 'verheerlijken van geweld'.
http://www.omroepwest.nl/nieuws/20-06-2 ... d-khoulani
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76609
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: ISIS: Orthodoxe moslims hebben ook het recht om te gelov

Bericht door Ariel »

ISIS-sympathisanten met vlaggen in de Schilderswijk

Afbeelding
Op Twitter is vrijdag aan het eind van de dag een foto opgedoken van mannen die met ISIS-symbolen in de Haagse Schilderswijk staan. De vier mannen zijn onherkenbaar en houden hun spandoek en twee borden vast in een straat die oranje versierd is voor het WK.

De foto is getwitterd door de Belgische historicus en arabist Pieter van Ostaeyen. Waar hij de foto vandaan heeft is nog niet duidelijk. De radicaalislamitische ISIS heeft in korte tijd een deel van Noord-Irak veroverd en op grote schaal mensen geëxecuteerd.

In Den Haag stond voor vrijdagavond een demonstratie bij de ambassade van Irak gepland door ISIS-sympathisanten, maar die ging uiteindelijk niet door. Eerder riep de de Iraakse ambassadeur de Haagse burgemeester van Aartsen al op om de demonstratie te verbieden.

http://www.omroepwest.nl/nieuws/20-06-2 ... ilderswijk
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6557
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Orthodoxe moslims hebben ook het recht om te geloven

Bericht door Ali Yas »

Zwartmeer schreef:
Dit jaar nog zei generaal Van Uhm dat hij respect had voor de Syriëgangers:

“Het zijn uiteindelijk wel mensen die op een of andere manier ervaren dat je iets moet doen om de wereld beter te maken”
Als ik nou vind dat ze allemaal een nekschot mogen krijgen dan is dat ook omdat ik de wereld iets beter wil maken. Mag ik dan ook op Van Ulm's respect rekenen?
Misschien alleen als je bereid bent die taak zelf op je te nemen. :finger:
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Mahalingam
Berichten: 41956
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: ISIS: Orthodoxe moslims hebben ook het recht om te gelov

Bericht door Mahalingam »

De Ware Religie ‏@DeWareReligie
Beste volgers, haters hebben onze server gehackt waardoor onze site tijdelijk niet te bereiken is. We zijn hard bezig met het herstellen!
De website van de ware Religie is gehackt en men komt nu terecht bij Geen Stijl alwaar voor de grap deze fotomontage is gemaakt ter verwelkoming van de verbaasde fundi's.

Afbeelding

Geen Stijl is er onschuldig aan maar springt er wel op in.
En verzamelt ondertussen al de IP-adressen van lieden die via de omleiding tot hun komen.
:vhappy;
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76609
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: ISIS: Orthodoxe moslims hebben ook het recht om te gelov

Bericht door Ariel »

Ai, wat zijn ze boos. Via hun twitteraccount kom je op deze pagina. Ze steken een spreekwoordelijke middelvinger op naar de NCTV en naar Dick Schoof die ze heel amicaal Dickie noemen.
‘Beste NCTV, hier is onze redactionele, spreekwoordelijke middelvinger!’

Vandaag ontvingen wij een e-mail van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, Dick Schoof. Op de redactie beter bekend als de reïncarnatie van Kim Jung-un. De e-mail werd rechtstreeks naar onze redactie gestuurd, terwijl de inhoud toch suggereert dat deze naar de registrar van ons domeinnaam had moeten gaan. Maar goed, hoe je het ook went of keert, de e-mail ligt in onze inbox en wij hebben daar wel het een en ander over op te merken. Ga er maar voor zitten, want we gaan iedere letter van de e-mail afbreken.

Om te beginnen. In de eerste alinea vermelden zij dat wij sinds onze oprichting een ‘belangrijk spreekbuis van de Nederlandstalige jihadistische beweging’ zijn. Wow.. voorheen was het geinig om te lezen dat de NOS vermeldde dat we ‘doorgaans goed ingevoerd‘ waren. Dit is een heuse promotie! Sterker nog, herinneren jullie nog de e-mail aan Radio Ghurabaa? Die was door een medewerker geschreven. Wij krijgen Mr. Kim himself in de inbox. Poeh poeh.

Vervolgens wordt gezegd dat wij sympathiseren met Al Qaida en de Islamitische Staat van Irak en Shaam. Klopt dat? Ja, dat klopt! En wij zijn er Trots op met een hoofdletter T. Voor iedereen die nog denkt dat er met dubbele tong wordt gesproken: Wij, van DeWareReligie.nl sympathiseren met de mujahidien van Al Qaida, de mujahdien van Jabhat Al Nusra en de mujahidien van de Islamitische Staat van Irak en Shaam. En als je daar pissig om wordt, dan zeggen wij: “Stik maar lekker in jullie woede, het interesseert ons geen ene moer! Ga maar lekker janken bij die grote buurman van je!

Daarna komt een zeer dubbelzinnig stuk. Zo wordt er vermeld dat wij willen ‘deelnemen aan het maatschappelijk debat en een positieve bijdrage willen leveren aan het beeld van de islam dat de laatste jaren geschetst is’. Dat klopt, maar wat is daar mis mee, Dickie? Mogen moslims soms niet meer mee doen aan het maatschappelijk debat? En als wij het Nederlandse beleid anti-islamitisch en andere minuscule stromingen ‘pseudo-salafistisch’ vinden, dan is dat toch ons goed recht? Sinds wanneer mogen wij geen kritiek meer uiten op de Nederlandse regering? Waarom zou een dergelijk mening niet mogen kunnen op het internet? Alleen het feit al dat je onze site buiten de wet om wilt verbieden, bewijst al dat Nederland een anti-islamitisch beleid heeft. Moslims hebben geen vrijheid van meningsuiting. Dat is een illusie!

Dat willen verbieden, heet censuur Dick. Dan kun je dat wel glashard gaan ontkennen op je Twitter, maar dat betekent niet dat het dan ook zo is. Wikipedia omschrijft censuur als volgt: “Censuur is het gebruiken van de macht van de staat, of ander controlerende macht, een bepaalde groepering, of van bepaalde individuen, om informatie achter te houden of de expressie aan banden te leggen.” Dat is exact wat jij wilt doen, Dick!

Volgende alinea. Je maakt je druk om het feit dat mainstream media ons als bron nemen, zonder vermelding van onze ideologie. Leg dit eens uit. Sinds wanneer is dat gebruikelijk? Of vraagt die Nieuwsuur presentator ook aan jou wat jouw ideologie is, alvorens je de uitzending in mag? Als er gewoon waarheid in onze woorden zit, dan moet dat toch gewoon overgenomen kunnen worden? Of wil jij die ideologische vermelding gaan gebruiken als een digitale gele ster op onze boodschap?

Onze religie heeft vele zegeningen van de jihad en het martelaarschap geopenbaard. Als je problemen hebt, dat wij die nog eens uitlichten, begin dan eerst maar eens met het verbieden van de bron. Wellicht dat Wilders je daarbij kan helpen. Tot die tijd, ga lekker breien, bridgen of bingoën ofzo, want wij gaan gewoon door!

Daarna herhaal je eigenlijk wat je eerder ook al hebt gezegd. Daarbij valt op dat je vrijwel dezelfde zinnen gebruikt uit de e-mail naar Radio Ghurabaa. Was de inspiratie op, Dick? Wist je niets meer te verzinnen? Of dacht je dat als je nou een wat langer mailtje schrijft, het meer indruk zou maken? Weet je Dickie, wij hebben ons kapot gelachen om die e-mail van jou! Zover er nog respect voor jou was, kun je die nu wel op je buik schrijven. Als niet-moslim zou ik mij grote zorgen maken om het gestuntel van de man die verantwoordelijk is voor ‘terrorismebestrijding.’ Zullen wij dan maar de eerste zijn die oproepen tot jouw vertrek? Beste Dick, je dagen op kantoor van het NCTV zijn geteld. Je woorden tellen niet en de organisatie waarvoor je werkt heeft iedere geloofwaardigheid allang verloren. Houd de eer (zover je die (nog) hebt) aan jezelf en maak dat je wegkomt! Gewoon oppleuren, optiefen!

Je eindigt met de woorden: ‘ik vind’. Werkelijk!? Mag jij wel iets vinden, maar wij niet? Je hebt Kim Jung-un overstegen in het toepassen van censuur. Schaam jij je niet als je ‘s ochtends de deur uit gaat? Maar goed, we hebben je woorden getoetst aan onze eigen gebruiksvoorwaarden. En wat blijkt? Juist, we hebben onze teksten goed bevonden voor onze website. Dus poten er vanaf!

Je gaf in de media zelf al aan dat je strafrechtelijk geen poot hebt om op te staan. En dat is misschien wel het meest verachtelijke aan je hele correspondentie. Je weet dat wij binnen de grenzen van de wet opereren, maar omdat jij vindt dat het onacceptabel is, wil je het maar op een andere manier censureren. Geloof ons Dickie, al zou het je lukken, dan staan er morgen tien nieuwe websites omdat wij onze back-ups door heel Nederland verspreiden!

Maar het liefst willen we dat die debiele aangiftes van haat-politici zoals Wijbenga, tot een zaak komen. Sterker nog Dick, wij willen dat jij ons aanklaagt. Sleep ons voor de rechter, Dickie! Probeer ons te vervolgen! Kun je dat voor ons regelen? Wij staan namelijk te trappelen om dat enorme politieke podium te betreden. Wij zien het wel zitten om in de aanwezigheid van alle pers zowel in de rechtszaal als daarbuiten ons verhaal te doen. De ophef over jouw e-mail is leuk voor de statistieken, maar de aandacht die de website krijgt in een rechtszaak, trekt natuurlijk nóg veel meer mensen naar de ware religie!

Toe Dick, klaag ons aan. Een grotere gunst zou je ons niet kunnen verlenen. We zien het al helemaal voor ons: hordes mensen met islamitische vlaggen die bij de rechtbank demonstreren tegen jouw censuur, een jaloerse Yoeri Albrechts als hij de islamitische aanhang van DeWareReligie.nl in de rechtszaal ziet plaatsnemen en een onverbiddelijke woordenstrijd om de vrijheid van meningsuiting waarbij wij uitgebreid de tijd zullen nemen om ons pleidooi te voeren. Uiteraard met inbegrip van een gewiekst staaltje dawah om alle luisteraars en kijkers in de zaal en thuis op de bank uit te nodigen tot de islam. Wat een prachtige dag zou dat zijn! Zet de persen maar aan, er moeten flink wat vlaggen worden gemaakt!

Of zullen we het op een akkoordje gooien, Dick? Kan ook, we zijn de moeilijkste niet. Laten we, in de geest van het Calvinistische poldermodel, je het schappelijk voorstel doen van 250.000 euro. Voor een kwart miljoen, is het domein én de naam DeWareReligie.nl van jou. Helemaal, zonder extra voorwaarden. Dan vertrekken wij naar een land waar het ons beter bevalt. Beloofd. Laat je het ons weten, Dickie? Ons e-mailadres heb je al

Om af te sluiten Mr. Censuur. We weten dat je ons niet kan verbieden, laat staan uitkopen. We weten dat we binnen de grenzen van de wet zitten en we weten dat het OM ons niet gaat vervolgen. Het OM roept al bijna een jaar dat ze onderzoek doen en er is letterlijk geen ene moer gebeurd, Dick. Jullie kunnen niets, jullie staan machteloos aan de zijlijn terwijl jullie onbewust enorm veel reclame voor ons maken. Dit is het typische Radio Ghurabaa-effect, waarbij jullie in plaats van een site uit de lucht halen, het alleen maar promoten. En om het falen van jou en jouw organisatie compleet te maken, stuur je de mail niet naar de registrar maar naar ons.

De karavaan gaat door, Dick Schoof. DeWareReligie-karavaan gaat door en er iets niets wat jij of jouw zionistische vriendjes er aan kan doen!

Redactie DeWareReligie.nl
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6557
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: ISIS: Orthodoxe moslims hebben ook het recht om te gelov

Bericht door Ali Yas »

Die slotzin met "zionistische vriendjes" bewijst dat we hier met onvervalste aanhangers van de ware religie te maken hebben. De grote mond bewijst bovendien dat dit soort gasten de schaamte voorbij zijn, compleet ingeburgerd dus. Dat wordt nog lachen.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: ISIS: Orthodoxe moslims hebben ook het recht om te gelov

Bericht door Zwartmeer »

Tofik Dibi

Weten jullie nog die hele, hele, hele heftige uitleg van ex-minister Donner over hoe de democratie werkt uit 2006? “Als tweederde van alle Nederlanders morgen de sharia zou willen invoeren, dan moet die mogelijkheid toch bestaan?” Nettoresultaat: mediastorm, spoeddebat, motie van wantrouwen en keutel intrekken.
Als tweederde van alle Nederlanders vindt dat de joden uitgeroeid moeten worden, moet die mogelijkheid dan ook bestaan? Als tweederde van alle Nederlanders morgen de sharia zou willen invoeren betekent het al impliciet dat ze vinden dat de joden uitgeroeid moeten worden dus het is niet ver gezocht.
Of die hele, hele, hele controversiële constatering van ex-minister Ella Vogelaar over hoe cultuur met de tijd verandert uit 2007?
Het probleem is dat we met een cultuur vandoen hebben die niet met de tijd verandert. Het is een cultuur die vasthoudt aan de wetten normen en waarden van een primitieve 7e eeuwse woestijnstam.
“Eeuwen geleden kwam de joodse gemeenschap naar Nederland en nu zeggen we: Nederland is een land dat is gevormd door joods-christelijke tradities. Ik kan me voorstellen dat we een vergelijkbaar proces krijgen met de islam.”
Welke islamitische tradities zouden de onze kunnen worden? Ik zou me een officiële islamitische feestdag kunnen voorstellen maar dat vormt nog niet een land in de tradities van de islam. Er moet meer zijn. Halal eten misschien? Die kant ontwikkelen we zelf al een beetje. Denk aan FrieslandCampina die uitsluitend halal produceert. Voor de rest kan ik niks van waarde in de islam bedenken dat wij ons eigen zouden moeten maken. Bedenk dat die joodse tradities in primitieve tijden aan ons gekoppeld zijn. Toen we op het gebied van normen en waarden iets van hen konden leren. Als we er nooit mee in aanraking waren gekomen en ze kwamen vandaag met joodse tradities aanzetten dan hadden we die niet meer nodig. Er zit niks in die tradities wat we niet al kennen. Om over de islam maar te zwijgen.
Ik heb hier geen onderzoek naar gedaan, maar ik heb een sterk vermoeden dat dit alles ideale ingrediënten waren in een ketel vol andere elementen voor het ontstaan van Syriëgangers in Nederland – en Europa. De chronische overreactie op alles wat ‘orthodox’ islamitisch oogt, heeft onmiskenbaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de complexe weg richting radicalisering. Inzake de pro-ISIS demonstratie
Op deze zin zat ik te wachten! Het is weer onze schuld!
Stel dat we er niet automatisch van uitgaan dat ‘ze’ een bomgordel onder hun kleding hebben? Stel dat we net als generaal van Uhm openstaan voor het idee dat dit jongeren zijn die ‘op de een of andere manier ervaren dat ze iets moeten doen om de wereld beter te maken’? Stel dat we het faliekant met ze oneens zijn, maar gewoon eens een keer serieus luisteren naar wat ze te zeggen hebben?
Serieus luisteren naar wat ze te zeggen hebben? Alsjeblieft! De problemen in het Midden-Oosten zijn een gevolg van de islam. Daar moslims zelf deze conclusie nooit trekken zoeken ze de oplossing in nog meer islam. Alsof je met benzine vuur probeert te blussen.
Individueel geloven betekent niet automatisch dat een moslim vrijzinnig en seculier zal geloven. Als geloven een individueel recht is, moet ook een orthodoxe en theocratische invulling van het geloof mogelijk zijn. Zonder constant waardeoordeel van staat en samenleving. Vrij en veilig.
Tofik Dibi is helemaal knettergek geworden! Hij wil dat bewegingen als Boko Haram, ISIS, het moslimbroederschap enz enz invulling aan hun geloof mogen geven. Dat is toch wat hij zegt?
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76609
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: ISIS: Orthodoxe moslims hebben ook het recht om te gelov

Bericht door Ariel »

Zwartmeer schreef: Tofik Dibi is helemaal knettergek geworden! Hij wil dat bewegingen als Boko Haram, ISIS, het moslimbroederschap enz enz invulling aan hun geloof mogen geven. Dat is toch wat hij zegt?
Je hebt zijn artikel uitstekend geanaliseerd Zwartmeer. Mijn complimenten. Tofik Dibi laat in dit artikel zijn Islamitische gevoelsleven zien. Hij is net zo gevaarlijk als de jihadisten. Ook hij kan radicaliseren.

Zal wel de schuld van Geert Wilders zijn.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41956
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: ISIS: Orthodoxe moslims hebben ook het recht om te gelov

Bericht door Mahalingam »

ISIS presenteert: Kat en Kalashnikov.
Afbeelding

En jihadi's zijn best wel liev.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21032
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Toen nu

Bericht door King George »

Vroeger maakten ze zwart wit foto's; Tegenwoordig maken ze kleurenfoto's. Is er verder nog wat veranderd?

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21032
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Toen nu

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Plaats reactie