Oorlogsmisdadigers Syrië zwerven rond

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75772
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Oorlogsmisdadigers Syrië zwerven rond

Bericht door Ariel »

Uitzetten mag niet, vrijwillige terugkeer onmogelijk. Hoe loopt dit af. :nietverstaan:
Oorlogsmisdadigers Syrië zwerven rond

Nederland blijft zitten met Syriërs die verdacht worden van oorlogsmisdaden. Ze kunnen momenteel niet uitgezet worden en vrijwillig teruggaan is bijna onmogelijk.

Asielzoekers die in Nederland aankomen en een duister verleden lijken te hebben, worden altijd onderzocht door inlichtingendienst IND. Wie na dat onderzoek verdacht wordt van oorlogsmisdaden, krijgt het stempel 1F. De verblijfsvergunning wordt dan afgewezen en de 1F’er wordt dan geacht het land te verlaten.

Uitzetting van Syrische 1F’ers is momenteel echter niet mogelijk. Volgens het Europees Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden (EVRM) mag Nederland mensen niet uitzetten naar landen waar ze gevaar lopen. Hoe cynisch dat ook is, bij mensen die er juist voor zouden hebben gezorgd dat het thuisland zo gevaarlijk is.

Nu ook de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) zegt dat het niet kan helpen bij vrijwillige terugkeer naar Syrië, zitten de 1F’ers uit dat land vast. Ze kunnen alleen vrijwillig terug naar een ander land waar ze eerder waren. Bijvoorbeeld naar Turkije en Libanon waar veel vluchtelingenkampen zijn. Maar dan moeten deze omstreden asielzoekers dat wel willen en deze landen moeten bereid zijn om de 1F’ers papieren te geven.

Spoiler! :
Het ministerie van Veiligheid en Justitie geeft toe dat er momenteel Syrische 1F’ers in Nederland zijn die niet uitgezet kunnen worden. Om hoeveel mensen het gaat, zegt het departement niet te kunnen zeggen. Omdat de 1F’ers het recht op opvang verliezen, kan het voorkomen dat ze als een soort illegalen door het land zwerven. Ze zijn in elk geval zelf verantwoordelijk voor hun onderdak.

PVV-Kamerlid Fritsma ziet het somber in nu de Syriërs ook niet vrijwillig terug kunnen naar hun thuisland. „Het kabinet krijgt niemand weg met dit uitzetbeleid, maar als je zelfs terroristen niet weg krijgt…” Hij wil daarom van het EVRM af dat het uitzetten belemmert. De PVV’er wijst op een zaak in Italië waar een man die achter de aanslagen zat in Tunesië zelfs het land niet werd uitgezet wegens Europese regels. Die zou in het Afrikaanse land namelijk de doodstraf kunnen krijgen.

Wat er met de 1F’ers gebeurt als zij geen opvang krijgen en geacht worden voor zichzelf te zorgen in Nederland, is onduidelijk. VluchtelingenWerk Nederland zegt er geen goed beeld van te hebben. „Zodra mensen het stempel 1F krijgen trekken wij onze handen er direct van af. Als mensenrechtenclub hebben wij niets met mogelijke mensenrechtenschenders”, reageert een zegsman.

Asieladvocaat mr. Wil Eikelboom vindt dat asielzoekers die het stempel 1F krijgen, amper een normaal leven kunnen leiden in Nederland. „Deze mensen krijgen een zwaar inreisverbod, dat betekent dat het strafbaar is om in Nederland te blijven. Ze komen in een soort niemandsland terecht. Het is niet mogelijk terug te keren naar Syrië, het is niet mogelijk om een zorgverzekering af te sluiten, te werken of onderwijs te volgen.” De raadsman denkt dat er in Nederland enkele honderden mensen, met verschillende nationaliteiten, rondlopen die het stempel 1F hebben gekregen. Eikelboom merkt op dat Duitsland een ander omgang hanteert ten opzichte van ons land. „Duitsland geeft een soort gedoogstatus met basale rechten, daardoor blijft de groep wel in beeld.”


Dat vluchtelingen met 1F bij ons niet allemaal in beeld zijn betekent volgens Eikelboom niet per se een gevaar voor de Nederlandse samenleving. „Het lijkt mij waarschijnlijk dat een 1F van IS in de gaten wordt gehouden door de diensten en dat er bekeken wordt of iemand kan rekenen op strafrechtelijke vervolging.” In de praktijk komt vervolging echter niet of nauwelijks voor, omdat het juridisch en praktisch erg ingewikkeld is.

CDA-Kamerlid Keijzer vindt dat deze mensen voortaan automatisch in vreemdelingendetentie moeten worden gezet.
Advocaat Eikelboom, die dit soort mensen verdedigt, benadrukt dat het niet alleen om moordenaars of jihadisten gaat. „Iedereen die bijvoorbeeld bij de veiligheidsdienst van Afghanistan heeft gewerkt krijgt ook 1F. Ik heb een keer een zaak gehad van de wagenparkbeheerder. Die kreeg, naar mijn idee onterecht, ook 1F.”

http://www.telegraaf.nl/premium/reporta ... ond__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75772
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oorlogsmisdadigers Syrië zwerven rond

Bericht door Ariel »

Op dit twitter account kan je alle nieuwe vluchtende oorlogsmisdadigers volgen en van harte welkom heten.

Deze vind ik leuk.

Afbeelding

En hier loopt hij als liefdevolle vader die zijn kind wil redden en een beter leven wil geven. ( ach toch :smile7: )

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75772
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oorlogsmisdadigers Syrië zwerven rond

Bericht door Ariel »

Vijftig verdachte vluchtelingen geweigerd

Vorig jaar hebben vijftig asielzoekers geen verblijfsvergunning gekregen omdat ze verdacht worden van oorlogsmisdaden. Onder hen waren tien Syriërs.

Dat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie zaterdag laten weten na berichtgeving in NRC Handelsblad en De Telegraaf.

Deze mensen hebben een zogeheten 1F-status; ze vallen niet onder het Vluchtelingenverdrag en worden in principe teruggestuurd naar het land van herkomst.

Een deel van deze afgewezen asielzoekers is nog wel illegaal in Nederland. Ze verblijven bij familie of op een onbekend adres. De Syriërs kunnen niet worden uitgezet omdat het in hun eigen land te gevaarlijk is. Volgens het Europees mensenrechtenverdrag mogen vluchtelingen niet naar gevaarlijke landen worden teruggestuurd.

Topbijeenkomst
Een topbijeenkomst over migratie tussen Europa en Afrika moet ondertussen zorgen voor concrete afspraken maken om het probleem met de grote stroom vluchtelingen aan te pakken. De EU mikt onder meer op betere grensbewaking en meer samenwerking bij terugkeer van asielzoekers naar eigen land. Afrika verwacht meer financiële steun en meer mogelijkheden voor legale migratie.

Dat heeft minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) zaterdag gezegd op de Afrikadag in het Tropeninstituut in Amsterdam. Koenders vergeleek de voorgenomen overeenkomst met Afrikaanse landen met de afspraken die de EU met Turkije maakte over het indammen van de vluchtelingenstroom.

,,De migratieagenda vereist serieuze samenwerking met Afrika'', zei de minister in Amsterdam. ,,Grensbewaking, terrorisme, smokkelaarsnetwerken: daar ligt ruimte voor onderhandelingen. Op basis van eigenbelang, dat leidt tot concrete resultaten."

Koenders is woensdag en donderdag met premier Mark Rutte op de migratietop op Malta.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20786
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Oorlogsmisdadigers Syrië zwerven rond

Bericht door King George »

En deze tikkende tijdbommen kunnen niet de toegang geweigerd worden cq uitgezet worden of vastgezet worden, want mensenrechten? Wie beschermt hier eigenlijk nog de mensen tegen deze barbaren?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20786
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Oorlogsmisdadigers Syrië zwerven rond

Bericht door King George »

De Nederlandse regering speelt met mensenlevens door van oorlogsmisdaden verdachte vluchtelingen gewoon vrij te laten lopen in ons land
http://azazelsvisie.blogspot.nl/2015/11 ... t-met.html
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47839
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Oorlogsmisdadigers Syrië zwerven rond

Bericht door Pilgrim »

Door Zweden opgenomen “beschermingzoekende” blijkt radicaalislamitische massamoordenaar

Geplaatst op 18 februari 2017

Afbeelding

Opgedoken opnames laten zien hoe hij in 2012 deelnam aan de executie van zeven mannen. Een Zweedse rechtbank veroordeelde donderdag een Syrische man tot levenslange gevangenisstraf, omdat hij in 20112 in Syrië deelnam aan de executie van zeven Syrische regeringssoldaten.

De districtsrechtbank in Stockholm oordeelde dat de 46-jarige “vluchteling” Haisam Omar Sakhanh zich begin mei 2012 aansloot bij de gewapende groepering “Suleiman Company” en een persoon met een AK-47 (“Kalasjnikov”) doodschoot.

Rechter Tomas Zander zei dat het niet geïdentificeerde slachtoffers samen met zes anderen “onder bijzonder gruwelijke omstandigheden” werd doodgeschoten. De zeven vermoorde mannen maakten deel uit van het Syrische leger en werden door de in 2011 opgerichte onafhankelijke radicaalislamitische groepering gevangen tijdens een aanval in begin mei 2012, waarbij de mannen binnen twee dagen daarna werden doodgeschoten, zoals het “Stockholmer Tingsratt”, de districtsrechtbank van Stockholm, bericht.

In de jaren na de executie was het niet mogelijk de slachtoffers te identificeren. Sakhanh bekende de moord, omdat de doodstraffen zouden zijn uitgesproken door een legitieme rechtbank, wat de Zweedse rechtbank afwees. De rechtbank erkende ook niet dat hij slechts bevelen opvolgde.

De groepering “Suleiman Company”, waarvan Sakhanh lid was, is een radicaalislamitische rebellenbeweging, die onafhankelijk van het in 2011 tijdens de “opstand” in Syrië opgerichte Vrije Syrische Leger heeft gehandeld. De groepering is vooral actief in de regio Jebel al-Zwaiya bij Idlib en wordt volgens Tracking Terrorism.org aangevoerd door de voormalige drugssmokkelaar en salafistische militant Abu Suleiman al-Hamawi.

De rechtbank zei dat Sakhanh zich in 2011 en 2012 in Italië ophield, waar hij tegen de Syrische regering demonstreerde. De Italiaanse politie hielp de onderzoekers erbij om hen met behulp van vingerafdrukken en foto´s te identificeren, omdat hij tijdens een demonstratie illegaal de Syrische ambassade binnendrong, aldus een gerechtsoordeel dat in het bezit is van Associated Press.

Na zijn verblijf in Italië ging Sakhanh terug naar Syrië, totdat hij in 2013 op weg ging naar Zweden om daar asiel aan te vragen. Bij de autoriteiten heeft hij de executies verzwegen en kreeg begin 2016 de vluchtelingenstatus en een permanente verblijfsvergunning.

Sinds maart zit hij in voorarrest.

In een verklaring deelde de rechtbank mee dat Sakhanh´s misdaden “zo zwaarwegend zouden zijn dat de straf een levenslange gevangenisstraf is.” In Zweden betekent levenslang normaal gesproken 10 jaar gevangenisstraf. De rechtbank zei dat Sakhanh daarna het land uitgezet zou worden en het land nooit meer mag binnenkomen.

Bron: http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel: www.dailymail.co.uk

Door: Kelly McLaughlin

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/02/18 ... oordenaar/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47839
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Oorlogsmisdadigers Syrië zwerven rond

Bericht door Pilgrim »

Schandaal rondom 5200 oorlogsmisdadigers onder vluchtelingen – autoriteiten bleven met opzet passief

Geplaatst op 18 juli 2019

Afbeelding

Sinds 2014 zijn er meer dan 5200 aanwijzingen op oorlogsmisdadigers onder zogenaamde “vluchtelingen” bij de Federale Duits politie binnengekomen. Maar in ongeveer 98% van alle gevallen volgde er geen onderzoek. Maakt het de autoriteiten niets uit dat zich zware misdadigers onder zogenaamde “asielzoekers” bevinden, die een enorm gevaar voor de burgerbevolking kunnen vormen?

De cijfers zijn meer dan schrikbarend: van 2014 tot begin 2019 gaf de Federale dienst voor Migratie en Vluchtelingen (BAMF) ruim 5000 aanwijzingen betreffende “delicten volgens het volkerenrecht” aan de Federale politie en de procureur-generaal bij het hoogste Duitse gerechtshof door. Nog eens 200 meldingen kwamen van elders. Onder de zogenaamde “asielzoekers” zouden zich derhalve duizenden gewetenloze oorlogsmisdadigers kunnen bevinden.

Pikant: in 129 gevallen werd überhaupt onderzoek gedaan, zoals de “Zeit” bericht. Als je uitgaat van 5200 aanwijzingen, dan betekent dit dat de autoriteiten in 98% van alle gevallen helemaal niet actief zijn geworden. Onverbiddelijk dringt de verdenking zich op alsof er systeem zou zitten in het stilzwijgen van de onderzoekers. Want de uitspraak van een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken klinkt eerder ongeloofwaardig. Deze zei tegenover de pers: “Het grote aantal aanwijzingen heeft het niet toegestaan om ze allemaal, bijvoorbeeld door verhoor door de politie, na te trekken.”

Hebben onderzoeksautoriteiten daadwerkelijk te kampen met te weinig capaciteit? Nauwelijks! Want als het er om gaat om etnische Duitsers te vervolgen, omdat deze bijvoorbeeld hun mening hebben verkondigd op internet, dan worden alle hefbomen van het justitiële apparaat in beweging gezet. Zo werden bijvoorbeeld begin juni van dit jaar bij tientallen Duitsers ´s morgens in de vroegte de deuren ingetrapt – een actiedag van de BKA (Bundeskriminalamt – Duitse federale recherche) tegen zogenaamde “haatcommentaren” op internet. Bij de alle perken te buiten gaande razzia´s werden bijvoorbeeld computers en smartphones in beslag genomen, die in zekere zin golden als “corpus delicti”.

Terwijl er voor Duitsers voor zogenaamde “haatboodschappen” op internet tot vijf jaar gevangenisstraf dreigen, kunnen geïmmigreerde vermeende oorlogsmisdadigers het zichzelf in het Merkel-paradijs in de sociale hangmatten gemakkelijk maken. Het is verbazingwekkend hoe er in de BRD met twee maten wordt gemeten. Hard werkende belastingbetalers krijgen te maken met huiszoekingen vanwege het vermelden van hun mening op internet, en bij levensgevaarlijke oorlogsmisdadigers wordt zelfs helemaal geen onderzoek ingesteld.

Gezien een dergelijke verdringing van de realiteit is het vermoedelijk slechts nog een kwestie van tijd tot de volgende aanslag zal plaatsvinden. Bij de autoriteiten zal men dan niet kunnen zeggen dat men van dit alles niets geweten zou hebben. Waarschijnlijk zijn 5200 aanwijzingen genoeg om de een of andere bedreiger uit de circulatie te nemen, als men toch al weigert om grenscontroles te houden. De volgende kerstmarkt komt vast en zeker.

Bron: www.anonymousnews.ru

Door: Ernst Fleischmann

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/18 ... t-passief/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Oorlogsmisdadigers Syrië zwerven rond

Bericht door Hans v d Mortel sr »

De Duitse vos verliest wel zijn haren,
maar niet zijn fascistische streken!


En weer trapt de rest van Europa in dezelfde valkuil. Hitler (VZMH) zei altijd dat hij vrede wilde, maar bedoelde oorlog.

Bijna alle nazi's in de Tweede Wereldoorlog waren keurig nette mensen. Zelfs de Gestapo. Zij allen volgden de bevelen op van het wettige gezag. Niks op aan te merken. Of toch wel? Dat mag, maar het heeft geen enkele zin. Het slaafse domme, zich zelf weer negatief in the picture plaatsende Duitse volk, heeft gekozen: eerst voor Hitler en toen voor dat krankzinnige door de wol van het communisme en Oost-Duitse fascisme geverfde Frau Mutti Merkel.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Plaats reactie