Het verraad van Amerika

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47839
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Het verraad van Amerika

Bericht door Pilgrim »

Interview met Al-Nusra-commandant: “De Amerikanen staan aan onze kant”

Geplaatst op 26 september 2016

Afbeelding
Jürgen Todenhöfer interviewt een commandant van de Al Qaida tak “Jabhat Al Nusra”.

Het was de zevende reis van mijn zoon Frederic en mezelf naar het burgeroorlog-land Syrië. We waren er 13 dagen. De omvang van de verwoestingen en het leed aan beide kanten is nauwelijks nog met woorden te omschrijven. We hebben het interview tien dagen geleden gehouden met een commandant van het Al Qaida filiaal “Jabhat Al Nusra”. Abu Al Ezz vertelt heel openlijk over zijn sponsoren Saoedi-Arabië, Qatar en Koeweit. We hebben de identiteit van de man nauwkeurig kunnen onderzoeken en weten praktisch alles over hem.

Interview in een steengroeve in Aleppo


Het interview werd via een “rebel” uit Aleppo geregeld. Ik heb al jarenlang contacten met Syrische “rebellen”. Het vond bovendien in een steengroeve in Aleppo in de onmiddellijke nabijheid van Jabhat Al Nusra plaats, die slechts door een lid van Al Nusra zonder gevaar bereikt kon worden.

Zijn strijders waren deels niet vermomd, d.w.z. gemakkelijk te identificeren. Een deel van zijn uitspraken werd bovendien kort daarna door de moefti van Aleppo bijna letterlijk bevestigd, andere prognoses over de desinteresse van de “rebellen” in een wapenstilstand en in internationale hulpkonvooien werden eveneens bevestigd. Evenals zijn prognoses over geplande militaire activiteiten in meerdere Syrische steden.

Abu Al Ezz, commandant, zei over Jabhat al Nusra (Al Qaida): “We zijn een deel van Al Qaida. Onze principes zijn: bestrijding van de verdorvenheid, eerlijkheid en veiligheid. Onze aangelegenheden en onze weg zijn veranderd. Bijvoorbeeld geeft Israël ons nu ondersteuning, omdat Israël zich in oorlog bevindt met Syrië en Hezbollah.

Ook Amerika heeft zijn mening over ons veranderd. Eigenlijk waren “ISIS” en wij een groep. Maar ´ISIS´ werd overeenkomstig de belangen van grote landen zoals Amerika voor politieke doeleinden gebruikt. En van onze principes weggeduwd. De meeste van zijn leiders werken met geheime diensten samen, dat is ons duidelijk geworden. Wij, het ´Al-Nusra-Front´, gaan onze eigen weg. Zij waren vroeger met ons, onze ondersteuners.

Ons doel is het ten val brengen van het dictatoriale regime, van het tirannenregime, het regime van de afvalligen. Ons doel is eveneens het uivoeren van veroveringen, zoals Khaled Ben Al Walid (de grote Arabische veldheer) deze heeft gedaan. Eerst in de Arabische wereld en daarna in Europa.”

Jürgen Todenhofer: Hoe is de relatie tussen u en de VS? Ondersteunen de VS de rebellen?

Abu Al Ezz: Ja, de VS ondersteunen de oppositie, maar niet direct. Ze ondersteunen de landen die ons ondersteunen. Maar wij zijn nog niet tevreden met deze ondersteuning. Ze zouden ons met hoogontwikkelde wapens moeten ondersteunen. Wij wonnen de gevechten dankzij de “TOW”-raketten. We hebben door deze raketten een evenwicht met het regime bereikt. De tanks hebben we uit Libië of Turkije gekregen. Ook de “BM,´s” – meervoudige raketwerpers. Het regime overtreft ons alleen met zijn gevechtsvliegtuigen, raketten en raketwerpers. Wij hebben een deel van zijn raketwerpers buitgemaakt en een groot deel uit het buitenland gekregen. Maar we hebben door de Amerikaanse “TOW”-raketten de situatie in enkele gebieden onder controle.

Aan wie hebben de VS die raketten gegeven, voordat ze naar jullie gebracht werden? Hebben de VS deze raketten eerst aan het Vrije Syrische Leger gegeven en werden ze van daaruit aan jullie doorgegeven?

Nee, de raketten werden rechtstreeks aan ons gegeven. Ze werden aan een bepaalde groep geleverd. Toen de “road” geblokkeerd was en wij belegerd werden, hadden we officieren uit Turkije, Qatar, Saoedi-Arabië Israël en Amerika hier.

Wat deden deze officieren?

Deskundigen! Deskundigen in het gebruik van satellieten, raketten, inlichtingenwerk en thermische bewakingscamera´s...

Waren er ook Amerikaanse deskundigen?

Ja, deskundigen uit meerdere landen.

Ook Amerikanen?

Ja. De Amerikanen staan aan onze kant, maar niet zo zoals het zou moeten zijn. Ons werd bijvoorbeeld het volgende gezegd: We moeten het “Bataljon 47” veroveren en innemen. We hebben van Saoedi-Arabië 500 miljoen Syrische Pond gekregen. Voor de overname van de infanterieschool in “Al Musimiya” jaren geleden kregen we uit Koeweit 1,5 miljoen Koeweitse Dinar en uit Saoedi-Arabië 5 miljoen dollar.

Van de regeringen of van privépersonen?

Van de regeringen.

De strijd is moeilijk, het regime is sterk en krijgt ondersteuning uit Rusland...?

Wij zullen vechten totdat het regime valt. We zullen Rusland en het Westen bestrijden, omdat het Westen niet aan onze kant staat. Het Westen stuurt ons alleen maar moedjahedien, het vergemakkelijkt deze strijders de weg. Waarom ondersteunt het Westen ons niet echt? We hebben veel strijders uit Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Amerika, uit alle westerse landen.

U hebt strijders uit Europa in Aleppo bij het “Al Nusra-Front”?

Velen, velen, velen!

Hoeveel?

Velen.

Hoe denkt u over de wapenstilstand?

Wij erkennen de wapenstilstand niet. We zullen onze groepen herverdelen. We zullen de komende dagen een overweldigende aanval tegen het regime uitvoeren. We hebben onze strijdkrachten in alle provincies, in Homs, Aleppo, Idlib en Hama gehergroepeerd.

U wilt niet dat de 40 vrachtwagens de hulpgoederen naar het oostelijke deel van Aleppo brengen?

We hebben eisen: zolang het regime zich langs de Castello Road, in Al Malah en in de noordelijke gebieden bevindt, zullen wij deze vrachtwagens niet binnenlaten. Als er desondanks toch een vrachtwagen binnenkomt, zullen we de chauffeur arresteren.

Waarom hebben enkele van uw groepen zich een kilometer of 500 meter van de Castello Road teruggetrokken?

Het regime heeft hoogontwikkelde wapens tegen ons ingezet. We leden verliezen. Daarom hebben we ons stilzwijgend teruggetrokken om het regime opnieuw te kunnen aanvallen. Maar deze aanval moet tot de val van het regime leiden.

Was dat dus een truc, een militaire tactiek dus?

Ja, dat was militaire tactiek.

Was het doel van de militaire tactiek het behoud van levensmiddelen of de herverdeling van strijders?

We waren het niet eens met de wapenstilstand.

Geldt dat alleen voor het “Al Nusra-Front” of voor alle andere groepen, uw overige bondgenoten dus?

Dat geldt voor alle met ons geïntegreerde groepen die onze bondgenoten zijn.

Islamitisch Front, Islamitisch Leger?

Die zijn allemaal met ons. Wij allen zijn het “Al Nusra-Front”. De ene groep wordt gevormd en noemt zichzelf “Islamitisch Leger”, of “Fateh Al Scham”. Iedere groep heeft zijn eigen naam, maar het geloof is uniform. De algemene naam is “al Nusra-Front”. Een persoon heeft bijvoorbeeld 2000 strijders. Dan vormt zich hieruit een nieuwe groep en noemt zichzelf “Ahrar Al Scham”. Broeders, wier geloof, ideeën en doelen identiek aan die van het “Al Nusra-Front” zijn.

Is dat uw eigen mening of ook de die van de hogere echelons?

Dat is de algemene mening. Maar als een mens naar u toekomt en van u een “gematigde strijder” maakt en je eten en drinken aanbiedt, accepteert u dat of niet?

In deze oorlog werden 450.000 mensen gedood. Ik was in Aleppo en Homs. Vele delen zijn verwoest. Als de oorlog verdergaat, wordt het hele land verwoest. Miljoenen zullen sterven... In Duitsland hadden wij ooit de “Dertigjarige Oorlog”...

Wij zijn nu 5 jaar in oorlog, dat is naar verhouding weinig!

Zou u iemand uit het Assad-regime in een overgangsregering accepteren?

Wij accepteren niemand uit het Assad-regime of van het Vrije Syrische Leger, dat gematigd genoemd wordt. Ons doel is de val van het regime en de oprichting van een islamitische staat volgens de islamitische sharia.

De mensen van Aloush, die naar Genève zijn vertrokken voor onderhandelingen, hebben een overgangsregering geaccepteerd.

Er zijn huurlingen in Syrië. Aloush vecht met het “Al Nusra-Front”. De groepen, die Turkije opgenomen heeft en waaruit zij een gematigd Vrij Syrisch Leger heeft samengesteld, zaten daarvoor bij het “Al Nusra-Front”. Deze mensen zijn zwakke mensen, ze hebben veel geld gekregen, ze hebben zichzelf verkocht. Ze moeten de bevelen van hun ondersteuners uitvoeren.

Het “Islamitische Leger” en het “Islamitische Front” onderhandelen in Genève.

Omdat hun leiders in het Westen geproduceerd werden. Ze worden door de westerse geheime diensten en door geheime diensten van de Golfstaten verzorgd en betaald om zodoende de doelen van deze landen te verwezenlijken. Wij zitten hier op het voorste waarnemingsstation in het gebied “Scheikh Said”. Dit gebied staat onder onze controle. Achter de huizen in Al Majbal zitten de soldaten van het regime. Onze strijdkrachten zijn 200 meter van hier verwijderd.

Bron: www.ksta.de

Door: Jürgen Todenhöfer

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/09/26 ... onze-kant/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47839
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verraad van Amerika

Bericht door Pilgrim »

Syrie: “Amerikaanse leger voerde overleg met ISIS”

Frank Knopers, 27 september 2016

Afbeelding

Het Syrische leger heeft een audiofragment in handen met gesprekken tussen het Amerikaanse leger en de strijders van ISIS, zo verklaarde de Syrische politica Hadiya Khalaf Abbas afgelopen maandag tegenover televisiezender Al Mayadeen. Het zou gaan om een gesprek dat op 17 september heeft plaatsgevonden, vlak voor de bombardementen nabij Deir ez-Zor.

Bij deze aanval kwamen tientallen soldaten van het Syrische leger om het leven kwamen en vielen nog eens tientallen geworden. Deze aanval gebeurde een paar dagen nadat de Amerikanen en de Russen een akkoord bereikten over een staakt-het-vuren in Syrië.

Amerikanen helpen ISIS?
Direct na de bombardementen begonnen strijders van ISIS aan een nieuw offensief tegen het Syrische leger. Als de beweringen van het Syrische leger kloppen en er inderdaad overleg heeft plaatsgevonden tussen de Amerikanen en de terroristen, dan kunnen we niet meer van toeval spreken. Voor Rusland is het vrij duidelijk dat het Amerikaanse leger een verborgen agenda heeft in Syrië en dat zij er helemaal niet op uit zijn de terroristen van ISIS te bestrijden.

http://marketupdate.nl/nieuws/geopoliti ... 27-9+85728
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47839
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verraad van Amerika

Bericht door Pilgrim »

Jemen: Verrassing – de Amerikaanse coalitie werkt samen met Al-Qaida

Geplaatst op 7 augustus 2018

Afbeelding

Niet alleen in Syrië, ook in Jemen werkt de Amerikaanse coalitie samen met de radicaalislamitische militie Al-Qaida. Zelfs Associated Press (AP) moest dit nu berichten en verduidelijkt wat de VS daar daadwerkelijk willen.

Eigenlijk zijn juist de grote persbureaus zeer terughoudend als het om berichten over de samenwerking van Washington met diverse radicaal-soennitische Jihadisten gaat, zodat deze melding waarschijnlijk vooral voor de consumenten van de mainstream media een verrassing zal zijn. Dan geldt eigenlijk het motto dat weliswaar iedereen het weet, maar niemand er een woord van zegt. Per slot van rekening maken de Amerikanen de jihadistische groepering Al-Qaida verantwoordelijk voor het nationale trauma van 11 september 2001, dat tot de oorlog tegen Afghanistan en Irak leidde.

Maar nu komst zelfs de Associated Pres er in een bericht over de oorlog in Jemen niet meer omheen om te schrijven over de samenwerking van de Amerikaanse coalitie met de terroristen van Al-Qaida. Als inleiding schrijft men:

“In de afgelopen twee jaar heeft een door Saoedi-Arabië aangevoerde en door de Verenigde Staten ondersteunde militaire coalitie steeds opnieuw beslissende overwinningen behaald, die Al-Qaida-strijders uit hun bolwerken in Jemen verdreven en haar vermogen om het Westen aan te vallen, vernietigd hebben.

Hier hetgeen de overwinnaars niet prijsgaven: vele veroveringen vonden plaats zonder ook maar een schot te lossen.

Dat komt, omdat de coalitie geheime akkoorden met Al-Qaida-strijders (Al-Qaida op het Arabisch Schiereiland, AQAP) heeft gesloten, enkelen ervoor betaalde om belangrijke steden te verlaten en anderen met behoud van wapens, uitrusting en geld laten terugtrekken, aldus een onderzoek van de Associated Press. Honderden anderen werd gerekruteerd om toe te treden tot de coalitie.”


Vanuit Amerikaans oogpunt geldt gewoon het motto volgens welke de vijand van mijn vijand mijn vriend is. En als het tegen het sjiitische Iran gaat, dan kan geen enkele soennitische Jihadisten-militie te extreem en gevaarlijk zijn om deze niet te ondersteunen, alleen om Iran schade toe te brengen. Maar terwijl Washington het niet moe wordt om Iran als “terreurondersteuner” te bestempelen, werkt men zelf (samen met de bondgenoten Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten) samen met terreurgroepen zolang dit overeenkomt met de eigen geopolitieke belangen.

De antiterreur specialist en Midden-Oosten analist Michael Horton wijst er in dit bericht verder op: “Elementen van het Amerikaanse leger zijn zich ervan bewust dat veel van hetgeen de VS in Jemen doen Al-Qaida helpt, en daar is men heel bang voor.”

Horton wordt door AP geciteerd dat de actuele Amerikaanse politiek onverbloemd wordt weergegeven: “Maar de ondersteuning van de Verenigde Arabische emiraten en het koninkrijk Saoedi-Arabië tegenover hetgeen de VS als Iraanse expansie beschouwen, heeft voorrang op de strijd tegen AQAP en zelfs tegenover de stabilisering van Jemen.” Hij voegde er aan toe dat de bestrijding van de AQAP door de coalitie “een farce” zou zijn.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/07 ... -al-qaida/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Plaats reactie