De aanval op Mosul is ingezet

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Plaats reactie
Mahalingam
Berichten: 41478
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

De aanval op Mosul is ingezet

Bericht door Mahalingam »

Mosul gaat bevrijd worden. Door wie allemaal?
Het Iraakse leger, wat in feite een door Iran gesteunde shiitische militie is, NGO-shiitische milities, Yezidische milities, christelijke milities, het Koerdische PKK, de iets normale Peshmerge-Koerden, door Erdogan gesteunde Turkmeen-achtige milities, en dan heeft ome Erdo zelf ook nog eens gezegd dat niemand hem tegen kan houden als hij wil helpen met het ontzet van Mosul. En dan zijn er natuurlijk nog de Yanks, Britten, Fransen, en goddomme zelfs Italianen.
Zal die aanval nu een grote clusterfuck worden?
Aan vooravond van offensief tegen Mosul lopen spanningen tussen Turkije en NAVO op
De Turkse president Tayyip Erdogan is vastbesloten zijn leger in te zetten. De Amerikanen zien dat met lede ogen aan, omdat Irak - dat het offensief moet leiden - geen Turkse gevechtstroepen op zijn grondgebied wil.
Wat zal er gebeuren als ISIS daar verslagen is? Gevecht om de buit tussen allen en iedereen die meegevochten hebben.
http://www.demorgen.be/buitenland/aan-v ... -b479f874/
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... et_nu.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75772
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De aanval op Mosul is ingezet

Bericht door Ariel »

De aanval op Mosul is ingezet, het laatste bolwerk van Islamitische Staat in Irak. Premier Haider al-Abadi kondigde de langverwachte operatie aan op televisie: “Het uur van de overwinning is aangebroken.”

Zes vragen over het grootste gevecht tegen IS tot nu toe.
Wie zijn er bij het offensief betrokken?

De aanvallen worden geleid door het Iraakse leger, die ruim 30.000 soldaten heeft verzameld ten zuiden van Mosul. Vanuit het noordoosten rukken zo’n 4000 Koerdische Peshmerga-strijders op richting de stad, terwijl sjiitische milities - deels door Iran aangestuurd - zich ten westen van Mosul ophouden. De bonte mix van strijdkrachten wordt in de lucht gesteund door de internationale coalitie tegen Islamitische Staat. Met name de Amerikanen spelen een belangrijke rol en zullen ook voor het eerst Apache-helikopters inzetten.

Hoe lang zal de strijd duren?

Het is een complexe operatie die maandenlang werd voorbereid. Het eerste doel is om de dorpjes rond Mosul op IS te veroveren, waarna de stad zal worden omsingeld. Wel zal naar verwachting een ontsnappingsroute in het westen worden opengehouden voor IS-strijders, om de omvang van toekomstige straatgevechten te beperken. Een Koerdische generaal verwacht dat de strijd een half jaar zal duren, terwijl Amerikaanse functionarissen het op ‘weken tot enkele maanden’ houden.

Hoe sterk is Islamitische Staat in de stad?

Schattingen over het aantal IS-strijders in Mosul variëren van 3000 tot 11.000. Niemand weet het precies. “Het is moeilijk voorspellingen te doen”, zegt de stafchef van de Peshmerga, Jamal Iminiki. “IS heeft een aanzienlijke troepenmacht in Mosul. Veel militanten die verslagen waren in Iraakse steden als Ramadi, Tikrit en Fallujah zijn nu mogelijk in Mosul, maar kunnen ook naar Syrië zijn uitgeweken.” IS heeft in ieder geval ruim twee jaar de tijd gehad om zich voor te bereiden op de strijd. De extremisten hebben greppels gegraven waarin zij olie in brand zullen steken om gevechtsvliegtuigen het zicht te ontnemen. Ook hebben zij een groot tunnelnetwerk aangelegd. De Koerden vrezen dat de in het nauw gedreven jihadisten op grote schaal chlorine en mosterdgas zullen inzetten.

Zal IS tot de laatste snik vechten om Mosul te verdedigen?

Dat is de grote vraag. In steden als Ramadi en Fallujah trokken de extremisten zich opvallend snel terug. Experts waarschuwen echter dat zij Mosul niet zonder slag of stoot zullen opgeven. Het is de laatste parel in het afkalvende kalifaat, de plek waar Abu Bakr al-Baghdadi in 2014 zijn islamitische staat uitriep. Een verlies betekent het einde aan dat project. Anderen claimen juist dat IS zich al heeft neergelegd bij een nederlaag in Mosul en zich zal terugtrekken naar Syrië en in Irak verder zal opereren als een ordinaire terreurbeweging. “Er zal geen epische strijd om Mosul plaatsvinden”, zegt een IS-commandant in een interview met de Wall Street Journal.

Wat betekent het offensief voor de bevolking?

De Iraakse luchtmacht heeft tienduizenden folders boven de stad gedropt waarin het de inwoners oproept zich thuis op te sluiten. Daarmee hoopt de regering in Bagdad de humanitaire catastrofe te beperken. Hulporganisaties zijn niet klaar om de verwachte stroom van een miljoen vluchtelingen op te vangen. Zij hebben slechts noodopvang voor minder dan de helft van dat aantal. Een deel van de tenten wordt bovendien opgezet in gebieden waar mortiergranaten en raketten dreigen neer te komen. De inwoners staan voor een duivels dilemma: een vluchtpoging is vol gevaren, waarbij zij IS-checkpoints en velden vol landmijnen moeten omzeilen. Maar blijven zij, dan dreigen zij door IS als menselijk schild te worden ingezet.

Wat gebeurt er na een overwinning?

De bevolking is bang voor Islamitische Staat, maar vreest de komst van sjiitische milities zo mogelijk nog meer. De door Iran aangestuurde groepen hebben bij eerdere gevechten massaal wraak genomen op de soennitische bevolking, die zij steun voor IS verwijten. De Iraakse premier Abadi heeft beloofd dat de milities niet de stad zullen binnentrekken, net zoals de Koerden buiten de poorten zullen blijven. Maar er zijn ook grote geschillen over onder meer territorium, die na een zege vol naar de oppervlakte zullen komen. Ook hangt er een conflict in de lucht tussen Irak en Turkije. Bagdad eist dat Turkse troepen zich buiten de strijd houden, terwijl Ankara juist wil deelnemen. Turkije heeft ruim 2000 soldaten in Irak.
. De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR vreest voor een bloedbad en verwacht dat ongeveer een miljoen mensen de stad zal proberen te ontvluchten.

Koerdische strijders hebben ten oosten van de Iraakse stad Mosul een aantal dorpen heroverd op terreurbeweging Islamitische Staat. Een woordvoerder van de peshmerga zei dat de Koerden verder zullen oprukken richting de tweede stad van Irak.


Voor wie de oorlog live wil volgen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75772
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De aanval op Mosul is ingezet

Bericht door Ariel »

’We willen dat het leven weer normaal wordt’

MOSUL - Iraakse troepen rukken op richting de stad Mosul, de stad die al twee jaar lang wordt bezet door IS. Hoewel de terreurgroep een beeld probeert te schetsen van een normale stad met inwoners die aan het werk zijn, kinderen die naar school gaan en een gelukkig leven leiden, is dat beeld op zijn zachtst gezegd twijfelachtig.

De de mensen van Mosul zijn, sinds de militante groepering in juni 2014 de stad in beslag nam, afgesneden van de wereld. Mobieltjes zijn verboden en betrapt worden met een telefoon resulteert in een straf van middeleeuwse proporties. Veel inwoners zijn bang om in hun stad te blijven nu het offensief van de Iraakse troepen nadert. Maar een alternatief is er niet: een veilige uitweg lijkt niet te bestaan. Naar schatting zitten ruim anderhalf miljoen inwoners als ratten in de val.

Doodsbang
CNN interviewde zes dappere mensen over hun leven in Mosul. Uit de gesprekken blijkt dat de inwoners, die uit veiligheidsoverwegingen niet met hun echte naam op internet willen, voornamelijk doodsbang zijn. Zo vertelt de soennitische Abu Ahmed, die met zijn vier kinderen en vrouw naar het westen van de stad is gevlucht, dat hij vreest dat terroristen van IS zijn 11-jarige dochtertje mee zullen nemen. „Ik ben bang voor IS, maar ook voor de peshmerga en de sjiieten.” Op de vlucht voor de militante groepen, heeft Ahmed zijn kiosk moeten achterlaten.

Normaal
Ook de 24-jarige Mostafa heeft al twee jaar geen baan meer. De Irakese hoopt dat het leven voor haar man en vijf kinderen weer normaal wordt. „We willen dat onze kinderen terug naar school kunnen en dat we een leven kunnen leiden dat bij ons past. Een normaal leven. Het belangrijkste is dat IS en de terroristen Mosul verlaten.”

De 70-jarige Haja Fawzy heeft haar twee zoons al twee jaar niet gezien. Zij moesten Mosul verlaten omdat ze bij het Iraakse leger werkten en werden weggestuurd toen IS de stad overnam. Fawzy heeft maar één wens: haar kinderen nog eens zien, voordat ze zal sterven.

Ex-politieagent Falah koos in 2014 eieren voor zijn geld: hij wilde niet vluchten en besloot uit angst te worden bestraft, te gaan werken voor IS. De 40-jarige man is bang dat de overheid hem als een verrader ziet: „Wat nou als ze me vragen: wat heb je de afgelopen jaren gedaan? Ik maak me er zo druk om. Als de overheid de stad herovert, ga ik naar de gevangenis. Wie zorgt er dan voor mijn vrouw en kinderen?”

Haat
De jonge moeder Om Emad hoopt dat het Iraakse leger de stad snel zal heroveren. Emad zegt dat haar zoon twee jaar gemist heeft op school. Ze haalde haar kind van school, omdat ze niet wilde dat hij les zou krijgen volgens de ideologie van IS. „We wachten dat God ons redt, want we zijn moe. We zijn blij dat de herovering begonnen is, maar het moet sneller gebeuren! We haten ons leven op dit moment. We willen onze echtgenoten weer aan het werk zien. We willen dat onze kinderen weer naar school gaan.”

De oudere dame Hajja Om Saleh moet haar zoons en kleinkinderen al twee jaar missen. Zij zijn gevlucht, maar Saleh is niet in staat ze te bezoeken. „Mijn huis is zo triest en donker zonder mijn familie. We willen het doden en vernietigen stoppen zodat mensen kunnen terugkeren naar hun huizen en het leven weer normaal wordt.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20786
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De aanval op Mosul is ingezet

Bericht door King George »

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75772
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De aanval op Mosul is ingezet

Bericht door Ariel »

Het is niet leuk, en ze kunnen veel kwaad aanrichten, maar in het westen zijn ze "eenlingen" en kunnen we ze sneller oppakken en desnoods als onkruid "verdelgen"
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20786
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De aanval op Mosul is ingezet

Bericht door King George »

Beter is dat in Mosul zelf de soldaten van Allah naar hun bordelen afgevoerd worden voordat dezen zich kunnen gaan vervoegen bij het asielloket. Want geheid dat ze middels de vluchtelingenstroom nieuw werkterrein zullen gaan opzoeken.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De aanval op Mosul is ingezet

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
Het is een complexe operatie die maandenlang werd voorbereid. Het eerste doel is om de dorpjes rond Mosul op IS te veroveren, waarna de stad zal worden omsingeld.
Alle steden in handen van Allah-strijders, die voor de rechtvaardiging van alle haat tirades in de Koran de historische Mohammed de laatste eer willen bewijzen, hadden stuk voor stuk omsingeld en uitgehongerd moeten worden. Een vluchtcorridor met opvangposten vind ik een humaan idee. Het is de ouderwetse middeleeuwse belegeringsstrategie die altijd voor succes zorgt. En zonder veel slachtoffers te maken. Mochten er toch slachtoffers vallen dan valt dit te wijten aan een ernstige vorm van hongeroedeem. Vandaar de vluchtcorridor die dient om de uitgehongerde schapen van de volgevreten wolven te scheiden. Het uit elkaar halen van de menselijkheid en het islamitische koranuitschot, waaraan ALLE moslims in de wereld participeren door hun onwrikbare geloof in de heilige fantastische wonderbaarlijk exclusieve niks mis mee Koran die het gevolg is van de waanzinnige en psychisch gestoorde door Satan gemanipuleerde geest van de smerige pedofiele Arabische onruststoker, roverhoofdman en uiteindelijk door anderhalf miljard moslims wereldwijd bewonderde en aanbeden terroristische oorlogscrimineel Mohammed. :sheik:

Moslims deugen niet.

Om de eenvoudige reden dat islam niet deugt. Islam is een fascistische oorlogsideologie verpakt in religieus islamitisch baggerpapier van nul en gener waarde.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47839
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De aanval op Mosul is ingezet

Bericht door Pilgrim »

Strijd om Mosul: Turkije ongewenst

Geplaatst op 19 oktober 2016

Afbeelding
Turkse tanks in het noorden van Irak.

Irak beschouwt de regering in Ankara plotseling niet meer als partner in de strijd tegen ISIS. De VS ondersteunen dit. Het gaat alleen maar om macht en invloed.

“Jij bent niet gelijkwaardig aan mij”


In het noorden van Irak zijn ongeveer 2.000 Turkse militairen gestationeerd. De Irakese regering beschouwt Turkije echter “plotseling” niet meer als coalitiepartner in de strijd tegen ISIS en riep Ankara ertoe op om de soldaten weg te halen.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan antwoordde de Irakese minister-president Haidar al-Abadi daarop: “Jij bent niet gelijkwaardig aan mij. Je hebt niet mijn kwaliteiten. Het geschreeuw uit Irak interesseert ons niets. Wij gaan onze eigen gang. Jij zou je grenzen moeten leren kennen.”

De achtergrond voor Erdoğan´s woede-uitbraak wordt hier in het land vaak vergeten. Hij beweert namelijk: “Irak heeft ons verzocht een kamp in Bashiqa op te bouwen. Daarvoor hebben we bewijzen, die we binnenkort op tv zullen laten zien. En nu willen ze dat we weer vertrekken.” Het turkse leger zou niet zo zwak zijn om bevelen van anderen op te volgen. Bovendien zou Turkije er door Bagdad toe zijn opgeroepen om strijders tegen de ISIS-terreurmilities op te leiden. Als dit zo klopt, dan zou je Erdoğan kunnen begrijpen. Maar vanuit objectief oogpunt moet ook rekening worden gehouden met dit aspect:

Ankara vreest ook dat de door Iran ondersteunde sjiieten en de soennitische Koerden samen Mosul bevrijden, hun invloed verder uitbreiden en zodoende een mogelijke invloed van Turkije onmogelijk zouden kunnen maken.

Bron: www.michaelgrandt.de

Door: Dr. Michael Grandt

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/10/19 ... ongewenst/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47839
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De aanval op Mosul is ingezet

Bericht door Pilgrim »

VN: IS brengt burgers naar Mosul als menselijk schild

21 oktober 2016

Afbeelding
Boerenzoons vluchten met hun kudde voor de strijd bij Mosul.

Bij de strijd om Mosul lijkt IS zoals gevreesd burgers in te zetten als menselijk schild. De mensenrechtenraad van de VN zegt informatie te hebben waaruit blijkt dat IS 550 families uit de dorpen bij Mosul heeft gehaald en ze vasthoudt bij IS-locaties in de stad. Het ziet ernaar uit dat ze daar als menselijk schild zullen worden gebruikt, zegt de VN.

Deze week waren er al berichten dat IS inwoners van Mosul gebruikt als menselijk schild. Burgers in Mosul vertelden telefonisch aan persbureau Reuters dat mensen die de stad willen verlaten, worden tegengehouden. IS zou burgers naar gebouwen hebben gebracht waarvan wordt verwacht dat ze doelwit worden van luchtaanvallen. Een Amerikaanse legerwoordvoerder noemde het opvallend dat er geen vluchtelingenstroom op gang komt. "Ze worden daar tegen hun wil vastgehouden."

De VN onderzoekt ook berichten dat IS-strijders in een dorp bij Mosul veertig burgers hebben gedood.

Het Iraakse leger en Koerdische troepen gaan ook vandaag door met hun opmars naar Mosul. Dorpen in de buurt worden ingenomen ter voorbereiding van de aanval op de stad.

Vluchten
De VN houdt er rekening mee dat zo'n 200.000 mensen Mosul zullen ontvluchten; de Turkse regering gaat er zelfs vanuit dat 400.000 inwoners op de vlucht zullen slaan.

Mosul werd in 2014 door IS ingenomen. Het was toen na Bagdad de grootste stad van Irak, met 2 miljoen inwoners. Nu zouden er nog ongeveer 1 miljoen mensen in de Noord-Iraakse stad wonen.

http://nos.nl/artikel/2138877-vn-is-bre ... child.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41478
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De aanval op Mosul is ingezet

Bericht door Mahalingam »

De taktiek van de verschroeide aarde letterlijk.
Al-Mishraq
Al-Mishraq is a state run sulfur plant near Mosul, Iraq. In June 2003, it was the site of the largest human-made release of sulfur dioxide ever recorded when a fire (thought to have been deliberately started) gained control and burned for about three weeks.[1]

At its height, the fire was putting 21,000 tons of sulfur dioxide a day into the atmosphere. The pollution in Mosul, which is about 45 kilometres from Mishraq, reached a catastrophic level. For over 48 hours the white smoke from sulfur dioxide could be seen in the air. Many people were taken into hospitals and most vegetation was killed.

On 22 October 2016 the plant was set alight by ISIL militants as part of the Battle of Mosul. Two civilians died and nearly 1,000 people were treated for toxic gas inhalation.[2] Shifting winds sent the gas to Qayyarah Airfield West, where U.S. and coalition forces were forced to use gas masks.[3]
https://en.wikipedia.org/wiki/Al-Mishraq
video:
http://www.elsevier.nl/buitenland/achte ... is-388479/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75772
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De aanval op Mosul is ingezet

Bericht door Ariel »

Tempo zakdoeken bij de hand. Dit wordt huilen.

De mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch begrijpt er niets van dat de inwoners en bevrijders van de Iraakse stad Mosul wraak nemen. Waarschijnlijk dat die organisatie liever gezien dat de inwoners en bevrijders de handen van de strijders van Islamitische Staat geschud hadden, en dat men gezegd had..."Zand er over. Het was niet leuk wat jullie gedaan hebben, maar wij vergeven het jullie "
Afbeelding
Een videostill toont IS-strijders die zich hebben overgegeven in de Iraakse stad Mosoel. © REUTERS
Bevrijders en inwoners Mosul nemen wraak op IS-strijders

Na de val van Mosul nemen de inwoners en bevrijders van de Iraakse stad wraak. IS-aanhangers worden met de handen vastgebonden op de rug in de rivier gevonden.

Nu de strijders van Islamitische Staat zijn verslagen, moet de Iraakse regering de vrede zien te herstellen in de tweede stad van Irak. Bevolkingsgroepen staan soms lijnrecht tegenover elkaar.

Verspreid door de regio worden gruwelijkheden gemeld. Zo zijn al diverse lichamen uit de rivier Tigris opgevist.

Om verder geweld te voorkomen brengen de Iraakse autoriteiten aanhangers van IS onder in speciale kampen. Daar krijgen ze psychologische en ideologische begeleiding.

Misstanden
Maar volgens de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) gaat ook dat gepaard met misstanden. Zo worden complete families in de kampen ondergebracht terwijl er bijvoorbeeld maar één familielid was die IS actief steunde. ,,Er zitten volwassenen en kinderen in de kampen die niets verkeerds hebben gedaan. Zij zouden zich vrijelijk en veilig moeten kunnen bewegen'', zegt een HWR, die in een rehabilitatiekamp in Bartalla, ten oosten van Mosul met tal van families en hulpverleners sprak.

De Iraakse premier Haider al-Abadi riep afgelopen zondag de overwinning uit over de strijd tegen IS in Mosul. De extremisten hielden de stad drie jaar onder controle en stelden er strenge islamitische wetten in.

Amnesty International stelt dat IS zich op grote schaal schuldig heeft gemaakt aan oorlogsmisdaden bij de slag om Mosul. Volgens de mensenrechtenorganisatie zijn burgers gebruikt als menselijk schild en werden deuren dichtgelast om te voorkomen dat mensen zouden vluchten. Wie daar toch in slaagde werd doodgeschoten en aan een elektriciteitsmast opgehangen.

Ook het Iraakse leger en troepen van de internationale coalitie onder leiding van IS hebben ernstige overtredingen begaan, stelt Amnesty. Er zou onvoldoende rekening zijn gehouden met de tactiek die IS gebruikte. Zo vuurden militairen zware bommen af en kwamen honderd burgers om het leven, terwijl het doel van de aanval was om sluipschutters van IS uit te schakelen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Maarten
Berichten: 580
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: De aanval op Mosul is ingezet

Bericht door Maarten »

Die gevangen genomen Jihadisten moet je op dezelfde manier afmaken zoals zij deden met hun gevangenen. Oog om oog...Medelijden is niet aan de orde wat mij betreft inzake deze freaks.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20786
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De aanval op Mosul is ingezet

Bericht door King George »

Ariel schreef:Tempo zakdoeken bij de hand. Dit wordt huilen.

De mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch begrijpt er niets van dat de inwoners en bevrijders van de Iraakse stad Mosul wraak nemen. Waarschijnlijk dat die organisatie liever gezien dat de inwoners en bevrijders de handen van de strijders van Islamitische Staat geschud hadden, en dat men gezegd had..."Zand er over. Het was niet leuk wat jullie gedaan hebben, maar wij vergeven het jullie "
Spoiler! :
Afbeelding
Een videostill toont IS-strijders die zich hebben overgegeven in de Iraakse stad Mosoel. © REUTERS
Bevrijders en inwoners Mosul nemen wraak op IS-strijders
Spoiler! :
Na de val van Mosul nemen de inwoners en bevrijders van de Iraakse stad wraak. IS-aanhangers worden met de handen vastgebonden op de rug in de rivier gevonden.

Nu de strijders van Islamitische Staat zijn verslagen, moet de Iraakse regering de vrede zien te herstellen in de tweede stad van Irak. Bevolkingsgroepen staan soms lijnrecht tegenover elkaar.

Verspreid door de regio worden gruwelijkheden gemeld. Zo zijn al diverse lichamen uit de rivier Tigris opgevist.

Om verder geweld te voorkomen brengen de Iraakse autoriteiten aanhangers van IS onder in speciale kampen. Daar krijgen ze psychologische en ideologische begeleiding.

Misstanden
Maar volgens de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) gaat ook dat gepaard met misstanden. Zo worden complete families in de kampen ondergebracht terwijl er bijvoorbeeld maar één familielid was die IS actief steunde. ,,Er zitten volwassenen en kinderen in de kampen die niets verkeerds hebben gedaan. Zij zouden zich vrijelijk en veilig moeten kunnen bewegen'', zegt een HWR, die in een rehabilitatiekamp in Bartalla, ten oosten van Mosul met tal van families en hulpverleners sprak.

De Iraakse premier Haider al-Abadi riep afgelopen zondag de overwinning uit over de strijd tegen IS in Mosul. De extremisten hielden de stad drie jaar onder controle en stelden er strenge islamitische wetten in.

Amnesty International stelt dat IS zich op grote schaal schuldig heeft gemaakt aan oorlogsmisdaden bij de slag om Mosul. Volgens de mensenrechtenorganisatie zijn burgers gebruikt als menselijk schild en werden deuren dichtgelast om te voorkomen dat mensen zouden vluchten. Wie daar toch in slaagde werd doodgeschoten en aan een elektriciteitsmast opgehangen.

Ook het Iraakse leger en troepen van de internationale coalitie onder leiding van IS hebben ernstige overtredingen begaan, stelt Amnesty. Er zou onvoldoende rekening zijn gehouden met de tactiek die IS gebruikte. Zo vuurden militairen zware bommen af en kwamen honderd burgers om het leven, terwijl het doel van de aanval was om sluipschutters van IS uit te schakelen.
Ik vind "zand erover" een prima optie. Maar dan wel over hun kadavers in een kuiltje gestort. En er nooit meer naar omkijken, net zoals je dat op de WC doet als ontlasting middels de WC door te hebben getrokken de gang naar het riool heeft gemaakt. Ongebluste kalk is overigens nog beter, want dat doet deze kadavers opgaan in het niets.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20786
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De aanval op Mosul is ingezet

Bericht door King George »

Zoals het Derde Rijk bij hun naderende verlies hun verlies aan manschappen aanvulde met kindsoldaten, zo moeten nu in (laatst resterend) gebied de vrouwen eraan geloven: Imploderend ISIS wordt echt wanhopig: roept nu ook vrouwen op om te gaan moorden
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75772
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De aanval op Mosul is ingezet

Bericht door Ariel »

King George schreef:Zoals het Derde Rijk bij hun naderende verlies hun verlies aan manschappen aanvulde met kindsoldaten, zo moeten nu in (laatst resterend) gebied de vrouwen eraan geloven:
En heel gehoorzaam doen die vrouwen dat.

The shocking images were captured by an Iraqi TV station moments before the suspected suicide bomber killed herself and the baby in an attack targeting Iraqi troops in Mosul.

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Plaats reactie