Escalatie Turkije / Griekenland.

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44683
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Escalatie Turkije / Griekenland.

Berichtdoor Pilgrim » Di Apr 10, 2018 11:39 pm

Nog een escalatie: Ankara oefent druk uit wegens Egeïsche eilanden

Geplaatst op 10 april 2018

Afbeelding

In het Middellandse Zeegebied driegt nog een escalatie. Turkije oefent in toenemende mate druk uit in het conflict rondom de soevereine rechten over enkele eilanden in de Egeïsche Zee. In de afgelopen tijd zijn er weer meer Turkse provocaties tegen Griekenland waar te nemen: schendingen van het Griekse luchtruim door de Turkse luchtmacht, een geramde patrouilleboot, een door Turkse oorlogsschepen geblokkeerd boorschip en twee gearresteerde Griekse grenssoldaten zijn de voorlopige tussenbalans van de afgelopen weken.

De achtergrond is dat Turkije het grensverloop in de Egeïsche Zee wil veranderen en daarbij probeert aan te knopen bij het Ottomaanse verleden.

Daarbij kan Erdoğan op partijoverstijgende sympathie rekenen. De opvatting dat veel van de bij Griekenland behorende eilanden in werkelijkheid Turks zijn, is niet alleen wijdverbreid bij de regeringspartij AKP, maar eveneens bij de kemalistische oppositiepartij CHP.

Staats- en regeringschef Erdoğan goot onlangs nog olie op het vuur en kwam met de oplossing: “We zullen definitief het grote Turkije bouwen. Indien nodig zullen we ons leven geven. Indien nodig zullen we levens nemen.”

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/04/10 ... -eilanden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Berichtdoor Ariel » Vr Apr 13, 2018 1:33 pm

Griekse straaljager stort neer na luchtgevecht met Turken

Een Griekse straaljager Mirage 2000-5 is bij een gevecht met Turkse gevechtsvliegtuigen boven de Egeïsche Zee neergestort. De piloot kwam bij zijn poging de Turkse vliegtuigen te verjagen om het leven.

„Een Griekse piloot is in het pantheon van de helden. Hij sneuvelde terwijl hij vocht voor de nationale soevereiniteit en de integriteit van het grondgebied van het vaderland”, aldus de Griekse minister van Defensie Panos Kammenos. „Het land buigt voor hem in rouw”.

De Griekse piloot probeerde Turkse gevechtsvliegtuigen die boven de Egeïsche Zee vlogen en de grens overschreden, te onderscheppen. Zijn toestel stortte vervolgens neer in de buurt van het Griekse eiland Skyros.

De Turkse media meldden echter dat er geen Turkse gevechtsvliegtuigen meer aanwezig waren toen het Griekse toestel neerstortte. Zogeheten dogfights tussen Grieken en Turken komen vaak voor.

De spanningen op het grensgebied tussen Griekenland en Turkije zijn de afgelopen tijd toegenomen, vooral boven en op de Egeïsche Zee. Afgelopen dinsdag loste het Griekse leger verscheidene waarschuwingsschoten richting een helikopter van de Turkse kustwacht omdat deze boven het Griekse eilandje Rho cirkelde. Pas na enige tijd vertrok de helikopter. Het onbewoonde eilandje Rho is Grieks, maar ligt op 800 meter van de Turkse kust.

In februari was er een botsing tussen een Turks patrouilleschip en een Grieks schip van de kustwacht bij de onbewoonde eilandjes Imia. Athene weigert verder acht naar Griekenland gevluchte militairen uit te leveren die volgens Turkije betrokken waren bij de mislukte staatsgreep van 15 juli 2016. Turkije weigert op zijn beurt twee verdwaalde Griekse militairen die op Turks grondgebied belandden, uit te leveren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Berichtdoor Ariel » Za Apr 21, 2018 4:20 pm

Turkish fighter jets repeatedly harass helicopter carrying Greek Prime Minister and Armed Forces Chief

Afbeelding

Increasingly preoccupied as he is with his dream of restoring the Ottoman caliphate, Erdogan recently said: “We say at every opportunity we have that Syria, Iraq and other places in the geography [map] in our hearts are no different from our own homeland. We are struggling so that a foreign flag will not be waved anywhere where adhan [Islamic call to prayer in mosques] is recited.”

That includes Greece.

Two Turkish fighter aircraft reportedly harassed the Chinook helicopter carrying Prime Minister Alexis Tsipras and the Greek Armed Forces Chief Admiral Evangelos Apostolakis as they were flying from the islet of Ro to Rhodes on Tuesday afternoon.

The Turkish fighter jets, flying at an altitude of 10,000 feet, asked the Greek helicopter pilot, which at that moment was at 1,500 feet, to provide flight details, according to defense sources.

The pilot immediately informed the prime minister and the HNDGS Chief and alerted the Greek air force which dispatched two fighter jets, which approached the area at 20,000 feet. The Turkish aircraft retreated.

Speaking earlier from the southeastern Aegean island of Kastellorizo earlier in the day, Tsipras said Greece will defend its principles “in any way it can… and will not cede an inch of territory,” in an apparent dig at recent provocations from Turkey….
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44683
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Berichtdoor Pilgrim » Do Mar 12, 2020 4:10 am

Turkije en Griekenland: een eeuwenoud conflict

Geplaatst op 11 maart 2020

Afbeelding

De actuele escalaties aan de Grieks-Turkse grens laten de haat van de beide volkeren op elkaar zien. De vijandigheden worden al eeuwenlang gevoed.

300 jaar bezettingstijd

Het conflict begon meer dan 500 jaar geleden. Destijds beheersten de Turken als Ottomaans Rijk grote delen van het Midden-Oosten en Afrika. In hun expansieplannen richting Europa was het aangrenzende Griekenland zijn eerste tegenstander. Ze overwonnen de Grieken aan het eind van de 15e eeuw en bezetten Griekenland meer dan 300 jaar lang. In deze tijd werd het krachtige christelijke culturele erfgoed van de Grieken enorm beschadigd. Het Ottomaanse Rijk probeerde de islam met geweld door te drukken.

Een gevecht gekenmerkt door wreedheid
De ommekeer bracht de 25e maart 1825. Op die dag kwamen de Grieken op wrede wijze tegen hun Ottomaans heren in opstand. Ze ontvolkten en slachtten complete door Turken bewoonde steden af. Voor Turkije is dit een zwarte dag van rouw. De Grieken daarentegen vieren tot op de dag van vandaag de 25e maart als nationale feestdag. Door een burgeroorlog bevochten de Grieken na deze gebeurtenissen hun land terug. Het nieuw opgerichte koninkrijk Griekenland breidde in de decennia daarna zijn gebiedsaanspraken steeds verder naar het oosten uit. Het doel was het herkrijgen van de westkust van het huidige Turkije. Deze gebieden hadden in de klassieke oudheid duizenden jaren lang een Grieks stempel gekregen. Nu nog getuigen talrijke bouwwerken als wereldcultuurerfgoed van deze oude tijd.

Turkije accepteerde vredesdictaat niet
De Grieken kregen hun kansen na de Eerste Wereldoorlog. Het Ottomaanse Rijk stond aan de verliezende kant. Derhalve kreeg het, net zoals het Duitse Rijk, de Republiek Duits-Oostenrijk, Hongarije en Bulgarije, een vredesdictaat opgelegd dat het voor lange tijd aan de ketting zou moeten leggen. In het Verdrag van Sèvres, dat in 1920 in werking trad, zouden de Turken grote delen van hun gebieden aan de westkust aan de Grieken moeten afstaan. Van de verliezende machten waren de Turken echter het enige volk dat zijn “vredesverdrag” niet accepteerde. Ze verklaarden de oorlog aan Griekenland en wonnen deze. Het resultaat was het terugdraaien van het “vredesverdrag”. De Turken kregen een nieuw verdrag, volgens welk ze duidelijk meer gebieden mochten behouden, o.a. hun westkust.

Strijd om Cyprus
Het verzet tegen het vredesdictaat heeft tot op de dag van vandaag invloed op Turkije. Terwijl landen zoals Oostenrijk of Hongarije nu internationaal slechts een kleine rol spelen, bleef Turkije een echte grootmacht. De Grieken daarentegen hebben de strijd om de oude Griekse gebieden nooit opgegeven. Als voorbeeld voor het conflict geldt het eiland Cyprus. De Grieks beïnvloede republiek heeft ongeveer twee derde deel van het eiland onder controle. In het noordwesten bestaat echter de internationaal niet erkende Turkse Republiek Noord-Cyprus. Turkse strijdkrachten hadden dit gebied in 1974 bezet. Tot op de dag van vandaag maken beide landen aanspraak op het hele eiland.

Bron: www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/03/11 ... -conflict/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Berichtdoor Mahalingam » Do Mar 12, 2020 8:42 pm

De EU bewakingsdienst voor de buitengrenzen Frontex komt in actie.
Er is video van de Oostenrijkse politie-eenheid Einsatzkommando Cobra bij de grens. (=1 pantservoertuig met 13 man en een drone,)
Ook de moderne vorm van de Poolse gevleugende huzaren is naar de grens getrokken. Straż Graniczna/Polish Border Guard met 100 grenswachten en eigen vervoer.
De Guardia Nacional Republicana uit Portugal komt ook kijken.
Ook Kroatie zal een ploegje sturen.

Je snapt wel dat de NGO's (van Soros o.a.) alles zullen doen om die inzet te dwarsbomen.
En die maken zich zoals alle linksen altijd heel druk over 'legaliteit' want zonder dat zijn ze zelf gewoon een boevenbende.
Frontex border operation in Greece 'lacks legal basis' after Greece suspends asylum law
Experts have questioned the legality of EU border agency Frontex sending officers to the Greek-Turkish border.[...]
This is because Greece - already with a huge backlog - suspended the reception of asylum applications for a month on 1 March.
Two days later, the Frontex Management Board agreed to launch its mission.[...]
However, according to experts in EU and human rights law, this operation "lacks proper legal basis" as Frontex is intervening in a country - Greece - which has suspended the reception of asylum application for a month.[...]
UNHCR pointed out that “neither the 1951 Convention Relating to the Status of Refugees nor EU refugee law provides any legal basis for the suspension of the reception of asylum applications".
[...]
Frontex's intervention is in contradiction with its own statute. In article 80 of its regulations, Frontex writes that it has to operate while respecting European and human rights law, and this cannot be the case when migrants cannot apply for asylum.

Since 2011, the EU agency employed a Fundamental Rights Officer (FRO) to provide independent advice on all fundamental rights matters. Their opinion is taken into account when drafting the operational plan, in accordance with the hosting state. According to Frontex themselves, the role should also guarantee that "officers deployed by Frontex have to ensure access to asylum procedures of persons in need of international protection".

After the suspension, such a condition will not be respected on the Greek-Turkish border for at least a month.
[...]
"In this case, political opportunity is prevailing over the rule of law," argues professor Giuseppe Campesi, sociologist and author of a study on Frontex. "The operation was launched from the conditions set by the Greek government even if the violation of human rights proves systematic, as Syrians will be prevented from filing asylum claims".
[...]
Thomas Gammeltoft-Hansen, professor of migration and refugee law at the University of Copenhagen, argues that "a Frontex operation under the present circumstances lacks the necessary legal basis. Any pushback would would clearly violate both EU and international human rights. The Greek decision to suspend asylum is like removing the blanket upon which the entire card house of Frontex operations is standing".
https://www.euronews.com/2020/03/10/frontex-border-operation-in-greece-lacks-legal-basis-after-greece-suspends-asylum-law

En de bende van Soros die aan het (juridisch) dreigen is:
"At the time of writing, a coalition of NGOs led by Global Legal Action Network announced they are planning to "document and take legal action against those responsible for the violations of migrants and refugees' rights"."
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 5533
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Berichtdoor sjun » Vr Mar 13, 2020 5:42 pm

Bundeskanzler Kurz im Talk: Migranten in Griechenland - Wiederholt sich 2015? - krone.tv
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Maarten
Berichten: 467
Lid geworden op: Di Mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente
Contact:

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Berichtdoor Maarten » Vr Mar 13, 2020 8:58 pm

Die eilanden worden al door de Grieken bewoond sinds de klassieke oudheid...terwijl Turken in Anatolië pas kwamen na de slag bij Manzikert in 1071:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Slag_bij_Manzikert

Omdat de eilandjes dicht bij de Turkse grens ligt, rechtvaardigt natuurlijk nog geen claim. De Britse kanaaleilanden liggen ook vlak voor de Franse kust, desondanks is iedereen het erovereens dat de eilanden Brits zijn. Die Turkse honden willen gewoon een wederopstanding van het Ottomaanse rijk. Ik zeg; laat het Byzantijnse rijk herrijzen en we nemen Constantiopel terug en de Turken trappen we terug naar Centraal-Azië waar dit gespuis thuishoort.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44683
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mar 13, 2020 9:07 pm

Maarten schreef:Ik zeg; laat het Byzantijnse rijk herrijzen en we nemen Constantiopel terug en de Turken trappen we terug naar Centraal-Azië waar dit gespuis thuishoort.

En ik zeg je... dat gaat ook nog gebeuren! :wink2:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Islamitische revolutie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten