Alternative für Deutschland (AfD)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33778
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jun 01, 2018 12:43 am

Vanaf nu komt er een speciale topic voor de AFD in Duitsland. Vorige posts over dit onderwerp zijn te vinden in de topic "Nieuwe Europese partners van de PVV".

AfD groeit naar meer dan 30.000 leden

Geplaatst op 31 mei 2018

Afbeelding

De Alternative für Deutschland (AfD) zet haar succesverhaal voort en heeft in mei haar 30.200ste lid verwelkomd. Eind april 2018 vierde de AfD nog haar 5e verjaardag in Berlijn, nadat de partij op 6 februari 2013 in de ruimtes van de Christuskerk in Oberursel was opgericht.

Met op dit moment meer dan 30.200 leden en bijna 1400 sponsors werd de AfD door meer dan 5,9 miljoen kiezers met 92 afgevaardigden in het 19e Duitse parlement gekozen. Ze is in alle voorbijgaande deelstaatverkiezingen succesvol in 14 deelstaatparlementen binnengetrokken. In de sociale media heeft de AfD meer dan een half miljoen aanhangers.

Volgens een actuele peiling van INSA is de AfD met 15,5% van de stemmen de op twee na grootste politieke partij in Duitsland. Zodoende heeft de AfD zich gevestigd als constant groeiende volkspartij.

“Ons succes moet des te hoger ingeschat worden, omdat de AfD door alle andere partijen en ettelijke vertegenwoordigers van de media over een breed front en inmiddels ook met twijfelachtige middelen bestreden wordt”, zegt landelijk woordvoerder Prof. Dr. Jörg Meuthen. “Het is schizofreen hoe geprobeerd wordt de AfD voor te stellen als staande aan de andere kant van recht en orde, hoewel wij – als geen enkele andere partij in Duitsland – de vrijheid van onze burgers en de rechtsstaat in ons vaandel hebben geschreven”, zegt Meuthen verder.

Zijn collega woordvoerder, Dr. Alexander Gauland, wijst er op dat veel standpunten van de AfD steeds vaker door politici van andere partijen worden overgenomen. “Veel van de door ons aangesproken thema´s, zoals de catastrofale illegale immigratie in ons land of de idiote energietransitie, kunnen inmiddels ook door andere partijen ook niet meer ontkend worden”, aldus Alexander Gauland.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/05/31 ... 000-leden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33778
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jun 17, 2018 12:20 am

Mainstream media proberen achter het “onbekende wezen” te komen – de AfD-aanhanger

Geplaatst op 16 juni 2018

Afbeelding

Wie of wat zijn de AfD-aanhangers? En waarom is hun partij zo succesvol? Voor links-liberale journalisten en politici schijnt dit een raadsel te zijn. Dat toont aan hoe wereldvreemd ze zijn geworden.

De mainstream media en politici van de oude partijen hebben zichzelf voor de gek gehouden. Enerzijds hebben ze welk vooroordeel dan ook gebruikt om andersdenkenden in een rechtse hoek te duwen en als “rechts-populisten” te belasteren. Anderzijds hebben ze zichzelf van de mogelijkheid beroofd om de nieuwe volksbewegingen te begrijpen – net zoals de Franse adel, die niet begreep wat de revolutionairen van 1789 eigenlijk wilden.

En nu moeten er onderzoeken worden gemaakt om bijvoorbeeld de AfD-aanhangers te “begrijpen” (zie het artikel in de “Welt”). Wat zijn dat voor mensen?, vragen de wereldvreemde linkse academici, journalisten en politici zich af. Hoe kan het dat deze partij zo succesvol is?

De eerste verrassing: het gaat bij de AfD-aanhangers helemaal niet om achterop geraakte sociale verliezers, zoals zij altijd werden neergezet. In werkelijkheid “weerspiegelen zij een doorsnede van de samenleving”, stelt men vast. Was er iets anders te verwachten van een volksbeweging?

Deels werd zelfs vastgesteld dat AfD-aanhangers gemiddeld goed opgeleid zijn en goed verdienen. Ook dat is geen verrassing. Want wie veel belasting betaalt, wil ook weten wat er met het geld gedaan wordt. Links-groene studenten/studentes hebben deze zorgen niet.

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/06/16 ... aanhanger/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33778
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jun 24, 2018 1:58 am

AfD schiet in het Saarland omhoog van 6% naar 15%

Geplaatst op 23 juni 2018

Afbeelding

Eerst steeg de AfD deze week in de deelstaat Rheinland-Pfalz en in Hessen naar nieuwe records, nu ook nog in het Saarland. Alleen de uitdrukking “hoogste score ooit” vormt hier zelfs nog een drastisch understatement. Want in de kleine deelstaat in het zuidwesten stijgt de Alternative für Deutschland (AfD) niet maar één of twee procent, maar bereikt dimensies die men daar enkele maanden geleden nog voor onmogelijke gehouden zou hebben.

CDU en SPD zakken steeds verder weg

Het Saarland was nog nooit AfD-land. In de aan Frankrijk en Luxemburg grenzende kleine deelstaat regeert sinds 1999 de CDU. Deze leverde sinds 1956 met uitzondering van de Lafontaine-periode (1985-1999) altijd de minister-president. Verkiezingsuitslagen van 35% tot 50% waren voor de CDU hier sinds 1960 hier niet alleen volledig normaal, maar werden bijna altijd behaald. Bij de deelstaatverkiezingen verleden jaar kon de toenmalige minister-president van het Saarland en huidige secretaris-generaal van de CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer (Merkel´s kamenier), nog eens 40,7% halen voor de “christendemocraten”.

Maar ook voor de SPD was het Saarland tot nu toe geen slechte deelstaat. Verkiezingsresultaten van 30% tot 45% zaten er hier meestal gemakkelijk in, onder Lafontaine zelfs rondom de 50% en een keer zelfs bijna 55% (1990). Als er morgen verkiezingen zouden worden gehouden in het Saarland, dan zou de SPD vermoedelijk nog niet eens de helft daarvan halen (26%). En ook de CDU zou volgens de nieuwste peiling van Infratest-dimap voor de zender SR enorm verliezen en duidelijk onder de 40% uitkomen (35%).

Ook Die Linke verliest, Groenen en de FDP stijgen licht, de AfD wint enorm
De op twee na grootste partij was tijdens de laatste deelstaatverkiezing Die Linke (SED, PDS), die in het Saarland traditioneel buitenproportioneel groot is, wat wel eens verband zou kunnen houden met de persoon Lafontaine. Vorig jaar kwam ze bij de verkiezingen op 12,8%. Ook zij zou verliezen, echter maar weinig (terug naar 12%).

Daarentegen zouden de Groenen en de FDP iets kunnen winnen, waarbij het voor de laatste met ca. 4% nog altijd niet genoeg zou zijn om in het deelstaatparlement te komen. De Groenen zouden echter wel de kiesdrempel van 5% halen, Infratest-dimap taxeert de partij op dit moment op ca. 6%. Nu echter naar de partij die met haar groei niet alleen alle andere partijen in de schaduw stelt, maar in principe bijna de gehele stemwijziging naar zich toetrekt.

De AfD stijgt binnen een periode van nog geen eens 15 maanden van 6,2% naar zegge en schrijve 15%. En dat terwijl de AfD-afdeling Saarland als een van de zwakste afdelingen in Duitsland bekendstaat. Percentages van meer dan 9% tot maximaal 11% werden hier door haar nog nooit gehaald respectievelijk gepeild. Van 6,2% naar 15% betekent, betrokken op het aantal AfD-stemmers, een plus van 142% (!) Waar vorig jaar sprake was van twee AfD-stemmers, zijn dat er nu bijna vijf. Ongelooflijk!

Trend deelstaatverkiezing Saarland
Hieronder de actuele resultaten van Infratest-dimap (1000 geënquêteerden in de periode van 14-06-2018 tot 19-06-2018, gepubliceerd op 21-06-2018):

1. CDU: 35%
2. SPD: 26%
3. AfD: 15%
4. Die Linke: 12%
5. Groenen: 6%
6. FDP: 4%
7. Overigen: 2%

Winst en verlies tegenover de deelstaatverkiezing in 2017

1. AfD: + 8,8%
2. Groenen: + 2,0%
3. FDP: + 0,7%
4. Die Linke: – 0,8%
5. Overigen: – 1,4%
6. SPD: – 3,6%
7. CDU: – 5,7%

Omdat zowel de Piratenpartij als de Groenen vorig jaar uit het deelstaatparlement verdwenen en het de FDP niet lukte om erin te komen, had Kramp-Karrenbauer (CDU) slechts drie mogelijke coalitiepartners: 1. SPD 2. Die Linke 3. AfD. De CDU-Saarland besloot de SPD te kiezen. Samen kwamen de CDU en de SPD op meer dan 70% van de afgegeven geldige stemmen (in 1999, minder dan twintig jaar geleden, waren dat nog 90%). Nu zouden het nog maar net over de 60% zijn.

De AfD heeft daarentegen met een van haar zwakste afdelingen Die Linke (SED, PDS), die vorig jaar nog meer dan tweemaal zo groot was, inmiddels duidelijk achter zich gelaten in het Lafontaine-land.

Slotsom
Samen met de nieuwste uitslagen in Rheinland-Pfalz en Hessen, waar de AfD met 13% en 15% eveneens nieuwe recordresultaten behaalt, toont dit aan waar de trend in zijn geheel naartoe gaat. Zelfs in haar zwakke gebieden staat de AfD inmiddels op 13% tot 15%, in de nieuwe oostelijke deelstaten echter eerder op 20% tot 25%.

Blijkbaar zien steeds meer mensen in dat deze krankzinnige, zelfvernietigende politiek van de Merkel-CDU, van de SPD, van de Groenen en van Die Linke zo niet verder voortgezet kan worden en zijn ze nu ook in toenemende mate bereid om de consequenties hieruit te trekken, ze trekken zich steeds minder aan van de leugen- en manipulatie-pers. Dit is reden en aanleiding voor een beetje hoop.

Bron: https://juergenfritz.com

Door: Jürgen Fritz

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/06/23 ... 6-naar-15/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33778
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jun 24, 2018 9:57 pm

Migratieplan 2018 van de AfD (Engels ondertiteld)
Cassius - Gepubliceerd op 23 jun. 2018Speech Dr. Gottfried Curio (AfD) – Engels ondertiteld
Cassius - Gepubliceerd op 13 jun. 2018

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33778
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Pilgrim » Za Jun 30, 2018 12:25 am

“Binnensluizen van buitenlanders”: AfD-parlementariërs doen aangifte tegen omstreden NGO´s

Geplaatst op 29 juni 2018

Afbeelding
“Hier is de smokkelmaffia gevestigd. Sea-watch stoppen = levens redden.”

De AfD doet op verzoek van het parlementslid Petr Bystron aangifte tegen de vier grootste Duitse “vluchtelingen”-NGO´s wegens het “binnensluizen van buitenlanders” volgens §96 van het verblijfsrecht: tegen SOS Mediterranée en Sea-Watch (beide uit Berlijn), Sea-Eye (Regensburg) en Mission Lifeline (Dresden).

“Diegene die... hulp biedt aan diegenen die illegaal het land binnenkomen en... herhaaldelijk of ten gunste van meerdere buitenlanders handelt, wordt bestraft met een gevangenisstraf van drie maanden tot vijf jaar”, staat daarin.

De Middellandse Zee zou weliswaar geen Duits territorium zijn, aldus rechtsdeskundigen, het Duitse strafrecht zou desondanks van toepassing zijn wanneer het succes van de daad in Duitsland zou intreden, dat betekent wanneer de smokkelaars willen dat de door hen getransporteerde migranten Duits territorium bereiken, wat in de meeste gevallen het geval zou zijn.

Zoals gebruikelijk rechtvaardigen de NGO´s hun gedrag ermee dat de “geredde personen” in “zeenood” zouden verkeren, ook als ze bewust in niet zeewaardige boten zijn gestapt en slechts enkele kilometers voor de Libische kust opgepikt werden.

In dit geval zouden de NGO´s er volgens het zeerecht echter toe verplicht zijn om de “drenkelingen” naar de dichtstbijzijnde veilige haven te brengen, in dit geval bijvoorbeeld naar Sfax in Tunesië of naar een veilige haven in Libië, waar de nieuwe Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, dinsdag een omvangrijke samenwerking met de autoriteiten en de kustwacht is overeengekomen.

Tegelijkertijd heeft de links-linkse deelstaatregering van minister-president Michael Müller in Berlijn aangeboden om de 234 illegale migranten aan boord van het schip “Lifeline” op te nemen, dat dagenlang voor Malta lag nadat Italië zijn havens had gesloten.

“De vergelijking tussen Salvini en Müller toont heel duidelijk aan hoe het probleem van de ´vluchtelingencrisis´ door Duitse kant veroorzaakt is”, aldus de leider van de AfD in de commissie Buitenlandse Zaken van het Duitse parlement, Petr Bystron.

“Met de juiste politieke wil om de grenzen en de wetten te beschermen, zou ons dat allemaal bespaard hebben kunnen blijven.”

Petr Bystron kondigde aan met de handtekeningen van 42 leden van de AfD-fractie morgen in Augsburg aangifte te doen. “Het is de hoogste tijd dat Duitsland als laatste land in Europa weer terugkeert naar een politiek van de veilige grenzen”, aldus Bystron.

Bron: https://philosophia-perennis.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/06/29 ... eden-ngos/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66571
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Ariel » Za Jun 30, 2018 12:28 pm

Honderden mensen hebben zich verzameld in de Duitse stad Augsburg waar de rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD) zaterdag haar partijcongres houdt. Ze demonstreren bij het congrescentrum met leuzen waarin ze onder meer nazipropaganda verwerpen.

De betogers willen later naar de binnenstad gaan, waar ze zich voegen bij een andere groep demonstranten. Verwacht wordt dat de Zuid-Duitse stad zich in de loop van de dag ook vult met duizenden tegendemonstranten.

Bij de politie, die voor de AfD-bijeenkomst voorbereidingen heeft getroffen, zijn vooralsnog geen meldingen binnengekomen van grote incidenten. Meer dan 2000 agenten zijn opgeroepen om de orde in Augsburg te bewaren.
Prediker 10:2 De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33778
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jul 08, 2018 3:01 am

Hoe sterk is de AfD inmiddels in Duitsland verankerd?

Geplaatst op 6 juli 2018

Afbeelding

Landelijk staat de Alternative für Deutschland (AfD) op dit moment volgens de peilingen van de vooraanstaande instituten, die de AfD grotendeels notoir te laag inschalen, op ca. 14% tot 16,5% – duidelijk voor de Groenen op de 3e plaats, net onder de SPD. Maar hoe sterk is de AfD inmiddels ook in de deelstaten verankerd? Leest u daarover hieronder enkele zeer informatieve en verrassende feiten.

In het Duitse parlement en weldra in alle 16 deelstaatparlementen

In 14 van de 16 deelstaten is de AfD, die pas vijf jaar geleden werd opgericht, al in de parlementen vertegenwoordigd. In oktober zal ze in het 15e en 16e deelstaatparlement komen: Beieren en Hessen. Daar staat ze op dit moment op ongeveer 14% respectievelijk 15% van de stemmen. Ze zal er dus in beide deelstaten geen enkele moeite mee hebben om de kiesdrempel van 5% te halen, ze zal er zelfs ver overheen springen.

Dan zal de AfD in het Duitse parlement – daar als de op twee na grootste fractie na de CDU/CSU en de SPD – en in alle 16 deelstaatparlementen vertegenwoordigd zijn en dat ondanks enorme hetze- en belasteringscampagnes van het volkomen ongeremde grootkapitaal, de daaraan verbonden uiterst corrupte en manipulatieve massamedia respectievelijk leugen-pers, alle zes in het Duitse parlement vertegenwoordigde op macht beluste oude partijen, de gigantisch hypocriete christelijke kerken, alle aangepaste professoren en leraren, die het niet durven om tegen deze hetze-campagne in opstand te komen, en die onze kinderen, jongeren en studenten dienovereenkomstig indoctrineren, de meestal aan de SPD gelieerde volledig corrupte vakbonden, die eveneens braaf meedoen, en onze helden van de Antifa, de knokploegen van al deze krachten, die men door financiële ondersteuning evenals niet adequate strafrechtelijke vervolging er dienovereenkomstig bovenop heeft geholpen.

Maar niet alleen dat. De AfD zal na de deelstaatverkiezingen in Beieren en Hessen niet alleen in alle deelstaatparlementen vertegenwoordigd zijn, nog interessante is de vraag: in welke grootte?

Afbeelding

In 13 deelstaten al boven de 10%
In 13 van de 16 deelstaten staat de AfD in de kiezersgunst zelfs al boven de 10%, in drie deelstaten (Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern en Sachsen) zelfs boven de 20%. Tussen 22% en 24% om precies te zijn.

Ter vergelijking: in hoeveel deelstaten staan de andere partijen boven de 10%:

1. CDU/CSU: 16
2. SPD: 15
3. AfD: 13
4. Groenen: 10
5. Die Linke: 9
6. FDP: 0

Slotsom: De AfD is blijkbaar niet alleen in Duitsland aangekomen, ze is overal in het land, in iedere deelstaat na vijf jaar vast verankerd, ze heeft volledig zonder moeite zowel de FDP als Die Linke (SED, PDS), met haar enorme SED-vermogen, en ook de Groenen gemakkelijk achter zich gelaten. Ze is duidelijk, zou je het kunnen formuleren, gekomen om te blijven. En ze zou ook voor de SPD en de volledig verscheurde CDU/CSU gevaarlijk kunnen worden.

Bron: https://juergenfritz.com

Door: Jürgen Fritz

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/06 ... verankerd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33778
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jul 08, 2018 11:38 pm

AfD profiteert van asielgeschil Duitsland

Geplaatst op 8 juli 2018

Afbeelding

De crisis binnen de coalitie in Duitsland over het asielbeleid heeft de regeringspartijen aan populariteit gekost. Vooral de rechts-populistische AfD (Alternative für Deutschland) profiteert electoraal van het asielgeschil, blijkt uit een peiling van Bild am Sonntag.

AfD stijgt in de peilingen met 3% en heeft 17% van de kiezers achter zich. De hoogste score voor de AfD tot nu, die voor het eerst even groot zou zijn als de SPD (Sozialdemokratische Partei Deutschlands). De regeringspartij levert in de peiling twee procentpunten in.

Dat doen ook de christendemocratische zusterpartijen CDU en CSU, die samen met de SPD de coalitie vormen. Die komen uit op 30%. Met 47% voor de zogenoemde ‘Grote Coalitie’ van bondskanselier Angela Merkel, verliezen de regeringspartijen de meerderheid in het parlement als er nu verkiezingen waren.

Bron: www.dvhn.nl

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/08 ... duitsland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33778
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jul 09, 2018 1:11 am

Emnid: AfD stijgt naar recordhoogte en staat gelijk met de SPD

Geplaatst op 8 juli 2018

Afbeelding

Bij het opinieonderzoeksinstituut Emnid deed de AfD het tot nu toe altijd slechter dan bij andere instituten. Maar nu behaalt de partij een record en staat gelijk met de SPD.

Voor de eerste keer in de geschiedenis staat de AfD in de “zondagstrend” van Emnid voor de “Bild am Sonntag” gelijk met de SPD en haalt met 17% van de stemmen (een plus van 3%) zelfs het hoogste door dit instituut onderzochte instemming. De sociaaldemocraten verliezen 2%.

Ook de CDU/CSU verliest 2%. Op dit moment zou 30% van de kiezers op de CDU/CSU stemmen. De laatste keer dat de partij zo laag scoorde was in november. In totaal komt de “Grote coalitie” nu op 47% en zou zodoende geen meerderheid meer hebben. De overige oppositiepartijen kunnen daar niet van profiteren. De Groenen halen, net zoals vorige week, 12%, Die Linke en de FDP opnieuw elk 9%. De overige partijen krijgen 6% van de stemmen (plus 1%).

Met het oog op zulke verschuivingen kan men er van uitgaan dat de stemming in het land langzaam maar zeker ten gunste van de AfD omslaat, terwijl vooral de regeringspartijen verliezen. De interne ruzie tussen de fracties van Wagenknecht en Kipping in Die Linke zorgt er vermoedelijk ook voor dat die partij niet kan profiteren van de stemming in het land. Wie in de asielruzie inzet op meer immigratie, gaat sowieso naar de Groenen.

Bron: www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/08 ... et-de-spd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 16493
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor King George » Ma Jul 09, 2018 9:32 am

Van mij mag de SPD dezelfde kant op gaan als hier in Nederland de PvdA en daarmee gedecimeerd tot een mariginaal kabouterpartijtje. Dat heeft de SPD volledig aan zichzelf te wijten.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33778
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jul 09, 2018 10:06 pm

De AfD haalt voor het eerst de SPD in!

Geplaatst op 9 juli 2018

Afbeelding

Het was slechts een kwestie van tijd, maar nu zijn toch veel mensen verbaasd: voor het eerst heeft de AfD bij een groot opinieonderzoeksinstituut de SPD ingehaald en wordt zodoende de op één na grootste partij in Duitsland:

De belangrijkste feiten van de door de “Bild-Zeitung” in opdracht gegeven INSA-peiling:

In de actuele INSA-peiling verliest de SPD (17%) 2%. Daarmee staat ze achter de AfD.

De AfD (17,5%) wint in vergelijking met vorige week 1% en zou zodoende de op één na grootste politieke partij van Duitsland zijn.

Bron: https://philosophia-perennis.com

Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/09 ... de-spd-in/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33778
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Berichtdoor Pilgrim » Di Jul 17, 2018 10:14 pm

Zondagspeiling: AfD blijft voor de SPD

Geplaatst op 17 juli 2018

Afbeelding

Geen verandering op de eerste drie plaatsen bij INSA

Als er aanstaande zondag parlementsverkiezingen in Duitsland zouden worden gehouden, zou de AfD 17,5% van de stemmen krijgen en zodoende 0,5% voor staan op de SPD. De AfD blijft dus onveranderd op de 2e plaats op de partijranglijst staan.

Het was een harde klap voor A. Nahles, Stegner en de andere kameraden, toen verleden week het opinieonderzoeksinstituut INSA bij de zogeheten “Zondagspeiling” voor het eerst de AfD boven de SPD had gezet. Desbetreffend zuinig waren de dames en heren van de voormalige grote Duitse sociaaldemocratie en deden heel goed hun best om deze cijfers niet te becommentariëren. Vermoedelijk is het echter nog erger voor hen dat de peiling voor deze week de trend bevestigt. De AfD heeft de SPD als tweede kracht in het land afgelost; tenminste bij INSA.

Wat de situatie voor de “rooien” nog beduidend moeilijker maakt, is het feit dat zelfs het SPD minnende opinieonderzoeksinstituut FORSA de AfD inmiddels op ooghoogte ziet met de kleinere coalitiepartner van de zogenaamde “Grote Coalitie”. Weliswaar gunnen Güllner en zijn mensen vanuit traditionele verbondenheid met de partij de SPD nog een voorsprong van 1%, maar deze procent zou wel eens meer met de wens van Güllner dan met de realiteit overeen kunnen komen.

De andere partijen blijven in de prognoses bijna onveranderd. De CDU/CSU haalt landelijk opnieuw de drempel van 30% niet (29%) en de FDP blijft op 9,5% staan. Alleen Bündnis 90/Die Grünen winnen een procent (nu 13%), die ze van de meermaals van naam veranderde SED (nu “Die Linke”, 10%) kreeg.

De voorspellingen betreffende de beide nog dit jaar plaatsvindende deelstaatverkiezingen zien de AfD eveneens sterk in de lift. Bij de verkiezingen in Beieren zal, volgens bijna alle opinieonderzoeksinstituten, de jonge partij AfD op het politieke parket van Duitsland als tweede achter de CSU over de finish gaan. Minstens even belangrijk: Söder en zijn mensen zullen de grens van 40% niet halen.

In de deelstaat Hessen zijn de traditionele opinieonderzoeksinstituten gestopt met hun prognoses, nadat de AfD binnen drie maanden met 5% naar 15% van de stemmen is gestegen, terwijl de SPD tegelijkertijd van 26% naar 22% is gedaald. Op dit moment durft blijkbaar niemand meer echt een prognose aan.

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/17 ... or-de-spd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Anti Islam Politiek”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast