VOX (Spanje)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36855
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

VOX (Spanje)

Berichtdoor Pilgrim » Do Okt 11, 2018 3:03 am

“Spanjaarden eerst!” Duizenden bejubelen de nieuwe Spaanse patriottische partij “VOX”!

Geplaatst op 10 oktober 2018Afgelopen zondag namen duizenden Spanjaarden deel aan een manifestatie van de nieuwe politieke partij VOX, die vaste voet wil krijgen in het politieke spectrum van Spanje.

Javier Ortega, de secretaris-generaal van de partij, zei tegen de menigte in de propvolle Vistalegre-sporthal in Madrid en buiten ook nog eens 3000 mensen die er niet meer in konden en zich hadden verzameld voor de hal, dat VOX een “duidelijk doel” heeft: “De Spanjaarden eerst!” Ortega had kritiek op hetgeen hij “de dictatuur van het politiek correcte” noemde.

Ortega en partijvoorzitter Santioago Abascal leidden de manifestatie, die eiste dat de socialistische minister-president Pedro Sanchez vervroegde verkiezingen moet uitschrijven. Veel mensen in het publiek zwaaiden met Spaanse vlaggen en zongen “Een verenigd Spanje wordt nooit overwonnen!”.

Bron: https://dieunbestechlichen.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/10 ... artij-vox/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68829
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: VOX (Spanje)

Berichtdoor Ariel » Do Okt 11, 2018 10:51 am

Pilgrim schreef:
“Spanjaarden eerst!” Duizenden bejubelen de nieuwe Spaanse patriottische partij “VOX”!Goed nieuws. Het gaat de laatste tijd niet goed in Spanje. Ik hoop dat deze partij het tij kan keren
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36855
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: VOX (Spanje)

Berichtdoor Pilgrim » Ma Dec 03, 2018 11:29 pm

Andalusië stemt en maakt ruk naar rechts, socialisten verliezen

Door: Redactie, 9:27, 03 december 2018

Afbeelding
Vox partijleider Santiago Abascal (L) en de kandidaat voor Andalusisch regiopresident Francisco Serrano - EPA/RAFA ALCAIDE

Bij verkiezingen in de Spaanse regio Andalusië heeft de rechts-populistische partij Vox een grote overwinning behaald. De partij won 12 zetels en komt voor het eerst in het parlement van de zuidelijke regio.

De winst voor Vox betekent een ruk naar rechts binnen de regionale politiek en een dreun voor de socialistische PSOE, die in Andalusië de afgelopen decennia de dienst uitmaakt. De partij van premier Pedro Sánchez kromp van 47 zetels in 2015 tot 33 zetels.

Ook de op een na grootste partij, de conservatieve Partido Popular (PP), verloor zeven zetels en komt uit op 26. Het parlement in Sevilla telt in totaal 109 zetels.

(ANP)

Afbeelding

https://tpo.nl/2018/12/03/andalusie-ste ... verliezen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17479
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: VOX (Spanje)

Berichtdoor King George » Di Dec 04, 2018 1:03 pm

Ook in Spanje begint het realisme dus te dagen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68829
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: VOX (Spanje)

Berichtdoor Ariel » Di Dec 04, 2018 2:08 pm

King George schreef:Ook in Spanje begint het realisme dus te dagen.


:unhappy: Helaas nog niet bij iedereen. Massaal protest Andalusiërs tegen populisme

De demonstranten riepen leuzen als ’Sevilla zal het graf van het fascisme zijn’ en ’Lang leve de strijd van de arbeidersklasse’. Bij de regionale verkiezingen in de Zuid-Spaanse regio op zondag kwam Vox voor het eerst in het parlement, met 12 van de 109 zetels. De socialisten van premier Pedro Sánchez leden in hun bolwerk een zware tegenslag. Zij krompen van 47 naar 33 zetels.


Domme, domme demonstranten. :scratch:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37410
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: VOX (Spanje)

Berichtdoor Mahalingam » Di Dec 04, 2018 5:53 pm

Zou er weer een burgeroorlog uitbreken dan kunnen de socialisten/marxisten rekenen op steun van de Vijfde Colonne van Mocro's. Aangevuld met boten vol vrijwilligers uit Marokko die een herovering van Spanje wel zien zitten.
Het is eerder vertoond.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36855
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: VOX (Spanje)

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 12, 2019 1:33 am

“Extreemrechts” maakt nieuwe regering in Andalusië mogelijk

Maartje Bakker, 10 januari 2019

Afbeelding

De nieuwe “extreemrechtse” partij van Spanje, Vox, stoot in één beweging door naar de macht. Nog maar een maand geleden veroverde de partij voor het eerst zetels in een parlement. Nu blijkt Vox cruciaal voor de vorming van een nieuwe regering in Andalusië.

Met de gedoogsteun van Vox komt een rechts blok aan de macht in de zuidelijkste en volkrijkste regio van Spanje. Dat is een unicum: tot nu toe werd deze regio altijd bestuurd door links. De nieuwe regiopresident heet Juan Manuel Moreno (48) en is afkomstig uit de Volkspartij (PP). Ook de jonge partij Ciudadanos (Cs) treedt toe tot de deelstaatregering.

Tijdens de onderhandelingen van de afgelopen week zette Vox in op een aantal voorstellen die in Spanje als zeer controversieel werden gezien. Zo stelde ze voor 52 duizend illegale immigranten uit te zetten. Ook wilde de partij van Santiago Abascal de wet op ‘gendergeweld’ terugdraaien. Die regelt onder meer dat slachtoffers van huiselijk geweld financiële hulp kunnen krijgen van de overheid, ook als ze geen aangifte doen.

Die punten werden niet binnengehaald. De Volkspartij wist Vox tot steun te verleiden met een lijst van 37 andere plannen. Het stierenvechten, ‘een bron van rijkdom en werkgelegenheid’, wordt beschermd. Voor flamenco en de Heilige Week, die andere zinnebeelden van het traditionele Spanje, komt er ‘steun’. Het belang van de jacht wordt onderkend.

En al heeft ook in Spanje de ontkerkelijking in alle hevigheid toegeslagen, het akkoord tussen de twee partijen is doordesemd van het katholicisme. Er komt een nieuwe deelstaatminister voor Familiezaken, die zich speciaal zal toeleggen op het ontraden van abortus. Gescheiden onderwijs voor jongens en meisjes wordt gegarandeerd. Kinderrijke families kunnen zich verheugen in talloze voordeeltjes.

Triomf
Vox-leider Abascal klopte zichzelf woensdag triomfantelijk op de borst: ‘We zeiden dat we niet het tapijtje van anderen zullen zijn’, twitterde hij. ‘400 duizend Andalusiërs (de Vox-stemmers, red.) zullen een president hebben die heeft getekend voor de uitvoering van een belangrijk deel van het programma van Vox.’

Toch valt op dat de PP nauwelijks naar rechts hoefde op te schuiven om Vox tegemoet te komen. Bijna alle punten van het akkoord zijn ook binnen de traditioneel-rechtse partij gemeengoed.

Ciudadanos (Burgers), van oorsprong een sociaal-liberale partij vergelijkbaar met D66, weigert met Vox in dezelfde kamer te worden gezien. Vandaar dat de PP en Cs eerder deze week al apart een akkoord sloten. Daarin is vooral aandacht voor bestuurlijke vernieuwing: er komen minder deelstaatministers en hoge ambtenaren en de strafrechtelijke onschendbaarheid van politici wordt aan banden gelegd.

Verder blijken er veel dubbelingen in de twee overeenkomsten te zitten. In beide akkoorden wordt de Andalusiërs bijvoorbeeld een verlaging van de belastingen in het vooruitzicht gesteld. De onlangs verkozen leider van de PP, Pablo Casado, wil een nieuwe betekenis geven aan de afkorting BMI: Bajada Masiva de Impuestos, oftewel een Massieve Belasting Verlaging.

Voor de Volkspartij lijkt de nieuwe politieke samenwerking al met al uitstekend uit te pakken. Weliswaar moet ze de macht delen met twee bondgenoten, maar ideologisch gezien bevindt de partij zich comfortabel in het midden van de coalitie. ‘Het is een historische mijlpaal’, concludeerde Juan Manuel Moreno, de beoogde regiopresident, vergenoegd. ‘Vandaag slaan we, na het machtsmonopolie van de Socialistische Partij, een nieuwe bladzijde van de geschiedenis om.’

PP-leider Casado laat er geen twijfel over bestaan: Andalusië is een ‘laboratorium’ voor de rest van het land, en als dit experiment slaagt, dient het later dit jaar als voorbeeld voor de andere regio’s.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Anti Islam Politiek”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast