Lega (Italië)

Mahalingam
Berichten: 38247
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Lega (Italië)

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mei 27, 2019 9:50 am

"Deze oude categorieën vervelen me”, verklaart hij – en vindt overigens bij veel Italianen instemming. Volgens de nieuwste peilingen beoordeelt 48% van de geënquêteerden zijn politieke prestaties positief.
"

zo lees ik bovenstaand. En het resultaat laat zich zien:
Lega is grote winnaar in Italië; Vijfsterren krijgt fikse opdoffer
Klokslag 23.00 uur, met de stembureau’s nog geen seconde dicht, komen de Italiaanse tv-stations met hun exitpolls. Daaruit blijkt dat de nationalistische Lega van Matteo Salvini de grote winnaar van deze verkiezingen van het Europees parlement is. Zijn partij zou kunnen rekenen op 33 procent van de stemmen.
[...]
Mochten de exitpolls redelijk dicht bij de uiteindelijke uitslag blijken te zitten, dan veranderen deze resultaten het evenwicht binnen de Italiaanse regeringscoalitie volkomen. De Lega zal daarom meer macht en ministers willen. Veel commentatoren voorspelden de afgelopen weken een regeringscrisis en mogelijk nieuwe parlementsverkiezingen als de Lega ver boven de 30 procent zou uitkomen, omdat Salvini dan het premierschap zou ruiken, maar zover lijkt het niet te komen.
https://www.trouw.nl/democratie/lega-is-grote-winnaar-in-italie-vijfsterren-krijgt-fikse-opdoffer~acbe2d46/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39709
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Lega (Italië)

Berichtdoor Pilgrim » Do Jun 13, 2019 11:40 pm

Salvini kondigt begrotingskorting voor migratieorganisaties aan

Geplaatst op 13 juni 2019

Afbeelding

De financiering van linkse NGO´s in Italië loopt ten einde, nadat de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini (foto), heeft aangekondigd dat men voor migranten-NGO´s een serie begrotingskortingen op het oog heeft.

De Italiaanse vakbond CGIL (Confederazione Generale Italiana del Lavoro) heeft bevestigd dat ze nu gedwongen is om duizenden werknemers te ontslaan. Volgens informatie van de vakbond zijn tot nu toe 5000 werknemers hun baan kwijtgeraakt, omdat de financiën gekort werden door Salvini. En de sociale centra rekenen tot het eind van het jaar op in totaal 15.000 ontslagen, berichtte de website “Free West Media”, die zich beroept op de Italiaanse krant “Il Giornale”.

Stefano Sabato van de CGIL zei: “Op dit moment hebben we ongeveer 5000 ontslagprocedures geteld, waarop we met de ons ter beschikking staande maatregelen reageren, inclusief solidariteitsovereenkomsten, een fonds voor loonintegratie. Ons belang is echter om gebruikelijke sociale vangnetten te herstellen om de dramatische situatie de baas te worden, zodat we op deze wijze geen managementcrisis riskeren. Als de veiligheidsverordening niet binnen 12 maanden hervormd of veranderd wordt, moeten we nog een procedure voor massaontslagen starten”, voegde hij er aan toe.

De Italiaanse vakbond CGIL was de Communistische Partij (KPCh) en werd door de politieke erfgenamen van de partij overgenomen. Hij is de belangrijkste Italiaanse vakbond sinds zijn oprichting en heeft meer dan 5,5 miljoen leden. Samen met de achteruitgang van het ledental van de Partito Democratico, zijn linkse politieke pendant, is het ledental sinds 2013 sterk gedaald en het aandeel pensioengerechtigden contant toegenomen.

De CGIL is op dit moment de op een na grootste vakbond in Europa na de Duitse DGB met 6 miljoen leden.

Klachten over dalende winsten
Linkse groeperingen hebben onlangs geklaagd dat hun winsten als gevolg van het veiligheidsdecreet van Salvini zullen teruglopen, die de toestemming voor humanitaire verblijven opheft en het voor de autoriteiten mogelijk maakt landbezetters te verdrijven.

Enkele linkse burgemeesters hebben verklaard het decreet te zullen ignoreren, de Italiaanse publieke opinie staat er echter met grote meerderheid achter. Uit een peiling bleek dat 63% van de kiezers Salvini in deze kwestie steunt.

In 2016 bleek dat maffiagroepen geld van de staat voor de exploitatie van asielopvangcentra kregen en van de migranten “beschermingsgeld” zouden afdwingen.

Ondertussen bekritiseerde de directeur van het grootste migratiecentrum van Italië dat activisten aan open grenzen meer schadelijk dan nuttig zijn voor migranten. Francesco Magnano, de directeur van het opnamecentrum voor asielzoekers (CARA) in Mineo, beschuldigde linkse “goedmenschen” ervan medeschuldig te zijn geweest aan duizenden sterfgevallen in de Middellandse Zee, bericht “Il Giornale”.

Magnano´s commentaren zijn een zware klap voor NGO´s zoals “Artsen zonder Grenzen”. Die hadden Salvini ervan beschuldigd na de sluiting van Italiaanse havens een “humanitaire crisis” te veroorzaken.

Salvini zei dinsdag dat het nieuwe veiligheidsdecreet van de regering geen beperking van de vrijheid van meningsuiting inhoudt. Het decreet zou een stap naar voren zijn, omdat het politiewerk aanscherpt en de immigranten verder onder druk zou zetten.

Italiaanse linksen schuimbekken van woede
Innocenzo Cipoletta, voormalig leider van de vereniging van industriële werkgevers Confindustria en leider van de ondernemersgroep Assonime zei dinsdag de instellingen van het fascistische regime, dat 20 jaar aan de macht was, te vergelijken met het huidige “Salvini-regime”.

“Scherpere politieke spanningen zijn teruggekeerd”, aldus Cipoletta. “Intolerantie heeft vaak voorrang boven de bereidheid om iets voor het algemeen belang te doen”, zei Cipoletta in een toespraak tijdens de iedere twee jaar plaatsvindende vergadering. Ook minister-president Giuseppe Conte en minister van Economische Zaken Giovanni Tria bevonden zich onder de toehoorders.

“We zijn treurig genoeg aan racistische en opzettelijke handelingen gewend, terwijl leuzen en instellingen uit de donkerste periode van onze landelijke geschiedenis weggewist werden”, zei Cipoletta. “We dachten de fascistische 20-jaar-regel definitief in het historisch museum te hebben opgenomen.”

Bron: www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/13 ... aties-aan/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4842
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Lega (Italië)

Berichtdoor sjun » Vr Jun 14, 2019 12:28 am

Een uitstekend voorbeeld ter navolging van Salvini. Binnenkort zijn er in verschillende Europese natiestaten vragen op de politieke agenda te verwachten om omvolkingsfinanciering tegen het licht van maatschappelijke draagkracht te houden.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39709
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Lega (Italië)

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jun 16, 2019 11:15 pm

Spaghetti-western: Matteo Salvini in de showdown tegen de eurocraten

Geplaatst op 16 juni 2019

Afbeelding

Als er in Europa één man is die bij de eurocraten op fantastische wijze de kaas van het brood eet, dan is het Matteo Salvini (foto). Brutaal en elegant tegelijk laat de jonge man met charisma opnieuw zijn vinger zien aan Brussel – de ene keer de wijsvinger, de andere keer de middelvinger.

De ministers van Financiën van de EU-landen hebben Italië afgelopen donderdag vanwege zijn staatsschuld gewaarschuwd. De Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, riep Rome ertoe op “maatregelen te nemen”, ook de Duitse minister van Financiën, Olaf Scholz (SPD), bevestigde dat EU-regels “niet alleen op papier staan, maar redenen hebben”. In de herfst had Rome een strafprocedure nog kunnen afwentelen door zijn begrotingsplannen aan te passen, nadat Brussel ze had afgewezen. Maar deze keer gaat het niet alleen maar om toekomstige uitgavenwensen, de Italiaanse regering heeft grotere plannen en wil zich niet langer laten klein houden door de EU.

De EU interesseert Salvini niets, het gaat hem om meer, namelijk om Italië en ook om het principe. Zonder investeringen is het land over een paar jaar het armenhuis van Europa. De huidige economische ontwikkeling is slap, de werkloosheid hoog. Maar de EU is tegen de investeringskoers van de Italianen, zij eist een verandering van de structuur volgens voorschriften uit Brussel en wijst de plannen van de euro-kritische regeringspartijen Vijfsterrenbeweging en Lega af. Daarom dreigt er voor Italië een schuldenprocedure. Dat boeit Salvini niet. De eurozone maakt zich zorgen. Er wordt over een “Italexit” gefluisterd, niet alleen in Brussel en Berlijn, ook in Frankfurt is de bezorgdheid over een uittreding van Italië uit de euro reëel geworden.

De chef van de Lega heeft alle troeven in handen en hij weet dat, want Italië is “too big to fail”. Als de Italianen eruit zouden stappen, zou dat voor een draaikolk van schulden zorgen, die andere EU-landen met zich meesleept. Tegelijkertijd is het “too big to bail out”. Als het tot een speculatieoffensief zou komen, dan zouden de markten geruïneerd zijn, de euro zou crashen en zelfs de ECB zou het einde van de gemeenschappelijke munt alleen met de laatste resterende maatregelen, zoals eurobonds en helikoptergeld, een korte tijd kunnen vertragen.

Dat Salvini het echt serieus meent, heeft hij de afgelopen week bewezen en zijn plannen voor zogenaamde “Mini-Bots” (BOT staat voor “Buoni Ordinari del Tesoro”, in het Nederlands “schatkistbiljet”) op tafel gelegd. Een vorm van kortlopende staatsleningen in coupures van € 5,- tot € 500,-, met looptijden tussen drie en twaalf maanden. Deze wil de Italiaanse staat inzetten om rekeningen binnen zijn grenzen te betalen. Bovendien moeten burgers daarmee hun belastingen kunnen betalen. In totaal gaat het om tientallen miljarden. De desbetreffende plannen werden al in het coalitieakkoord tussen de Vijfsterrenbeweging en de Lega verleden jaar vastgelegd, alleen nog niet ingevoerd.

Een parallelle valuta dus – is ze ook het begin van de uittreding van Italië uit de euro? Met de Mini-Bots kan de Italiaanse regering financiële en fiscaal-politieke soevereiniteit zonder de strenge EU-regels bereiken. Zogezegd investeren via de achterdeur. Een geniale zet, waarbij Claudio Borghi, de economisch-politieke adviseur van de Lega, gebruik maakt van een “geboortefout” van de euro. Als een land namelijk een nieuwe munt invoert, dan blijven weliswaar de immense schulden van dat land in euro´s bestaan, de nieuwe munt en haar wisselkoers zijn echter vrij. Er zou een zeer snelle devaluatie van de nieuwe munt volgen, wat wederom tot een positief effect voor de binnenlandse economie leidt, waardoor Italiaanse ondernemingen enorm en snel aan concurrentievermogen zouden winnen. Dat zou meer belastinginkomsten tot gevolg hebben en het land zou zijn schulden sneller kunnen aflossen. Borghi verklaarde twee jaar geleden al: “Op het moment dat men beslist om uit de euro uit te treden, worden de Mini-Bots het contante geld van de nieuwe valuta.”

Deze zogenaamde “zachte uittreding” uit de eurozone stuit waarschijnlijk op verzet uit Brussel, want in het Verdrag van Maastricht, de geboorteoorkonde van de euro, is geen recht op uittreding en al helemaal geen plan van afbouw voor de uittreding van een euro-lidstaat vastgelegd, wat van elk uittredingsscenario een onberekenbare onderneming maakt. Ook Salvini weet dat en maakt precies daar gebruik van om druk op de EU uit te oefenen.

Waar het ook op uitdraait, Matteo Salvini heeft nu al gewonnen. Toegegeven, de “Italexit” is niet het realistische einde van de ruzie tussen Italië en de EU, het is echter hetgeen waarvoor de ministers van Financiën van de EU heel bang zijn. En deze nachtmerrie van de eurocraten weet de elegante Milanees te gebruiken. Wat hij van plan is? Wellicht een schuldenvermindering voor Italië? Wie weet? We zullen zien. Maar één ding is nu al duidelijk, we hebben meer Salvini´s nodig.

Bron: www.deutschland-kurier.org

Door: Hanno Vollenweider

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/16 ... urocraten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39709
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Lega (Italië)

Berichtdoor Pilgrim » Za Jun 22, 2019 10:02 pm

Italiaanse rechtbank seponeert zaak tegen Salvini wegens “vrijheidsberoving”

Geplaatst op 22 juni 2019

Afbeelding

Een Italiaanse rechtbank heeft gisteren opdracht gegeven om een zaak tegen minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (foto) betreffende vrijheidsberoving te seponeren.

In de zaak ging het om 47 “vluchtelingen”, die op 19 januari door een schip van de Duitse hulporganisatie “Sea-Watch” voor de kust van Libië waren “gered”.

Op bevel van Salvini mochten de migranten dagenlang niet aan land komen in Italië. Pas na een akkoord van Rome met zeven andere EU-landen over hun verdere lot konden ze het schip op 31 januari in Catania op Sicilië verlaten.

“Het ging niet om vrijheidsberoving, maar het ging er gewoon om dat de regels gerespecteerd worden”, verklaarde Salvini na de beslissing van de rechtbank.

Salvini tevreden met vonnis
“Het proces en het onderzoek maken me niet bang”, verklaarde de minister van de partij Lega. Hij zou “tevreden” zijn dat Justitie “bevestigt dat havens voor piraten gesloten mogen worden”.

Volgens Italiaanse persberichten oordeelde de rechtbank op Sicilië dat het onder Nederlandse vlag varende schip “Sea Watch 3” “eenzijdig en zonder toestemming van de kustwacht” binnengedrongen zou zijn in Italiaanse wateren.

In de zaak waren ook minister-president Giuseppe Conte, vicepremier Luigi di Maio en minister van Verkeer Danilo Toninelli in het vizier van Justitie terechtgekomen. De zaak tegen hen werd eveneens geseponeerd.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/22 ... sberoving/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70868
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Lega (Italië)

Berichtdoor Ariel » Di Jul 09, 2019 4:11 pm

Grootste migrantenopvang van Italië dicht

Het ooit grootste opvangcentrum voor migranten in Italië is gesloten. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, zag dinsdag persoonlijk toe hoe de laatste bewoners werden weggehaald in het centrum van Mineo op Sicilië en naar een andere opvang in Calabrië werden gebracht.

„Belofte gehouden”, zei Salvini over de sluiting. De politicus van de rechts-populistische partij Lega was een criticus van het opvangcentrum, net zoals hij de oorlog heeft verklaard aan de schepen die migranten op de Middellandse Zee oppikken.

Op het hoogtepunt in 2014 verbleven er meer dan 4100 mensen in Mineo. Toen de coalitieregering van Lega en de protestpartij M5S (Vijfsterrenbeweging) aan de macht kwamen verbleven er nog 2500 migranten in het centrum.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15216
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Lega (Italië)

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Jul 09, 2019 5:33 pm

Ik beschouw al die vluchtelingen uit Afrika positief als een zegen voor Europa.

Het betreft negerslaven die zich vrijwillig aanbieden. Dat is wat anders dan het herdenken van de slavernij, waaraan negers onvrijwillig deelnamen. Mooier kan Europa het zich niet voorstellen. Water en brood. Daar gaat het negerslaven toch om? Zet ze in bij de wegenbouw en het rotzooi opruimen in de openbare ruimte.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39709
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Lega (Italië)

Berichtdoor Pilgrim » Do Jul 11, 2019 10:44 pm

“Zelfs nog geen liter wodka”: Salvini betwist welke financiering uit Rusland dan ook

Geplaatst op 11 juli 2019

Afbeelding

Salvini (foto) heeft het in ontvangst nemen van geld uit Rusland in welke vorm dan ook uitgesloten. Eerder had “Buzzfeed” een bericht gepubliceerd, waarin wordt beweerd dat er een louche deal tussen Italianen en Russen ter financiering van zijn partij met “oliegeld” uit Moskou zou bestaan.

De Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini moest zich herhaaldelijk wegens een zogenaamde deal tussen Italianen en Russen rechtvaardigen: “Ik heb dat al eerder gezegd, maar ik zal het nu, morgen en overmorgen herhalen. Ik heb nog nooit een financiering van Rusland gekregen, geen enkele roebel, dollar, euro – of zelfs een liter wodka.”

Het afgelopen woensdag gepubliceerde bericht is gebaseerd op een lange tekst, die zogenaamd op 18 oktober vorig jaar in de lobby van het Metropool Hotel in Moskou werd opgenomen. Drie Italianen en drie Russen discussieerden over een tamelijk louche brandstofdeal om een “politieke campagne” in leven te houden.

“Buzzfeed” geeft aan dat het bij de campagne om de EU-verkiezingen zou gaan, die in mei van dit jaar plaatsvonden. Het is echter niet helemaal duidelijk over exact welke “politieke campagne” de deelnemers aan de vermeende ontmoeting uit het protocol zelf discussieerden.

Een van de onderhandelaars wordt in het bericht geïdentificeerd als Gianluca Savoini – een vooraanstaand adviseur van Salvini, maar alle andere mannen worden niet genoemd. Savoini zelf heeft het bericht eveneens van de hand gewezen.

“Het is opnieuw een politieke aanval, die absoluut ongegrond is. Wij hebben van niemand ook maar een roebel gekregen. Daarom is het alleen maar leeg geklets”, verklaarde Savoini.

Het verhaal van het zogenaamd stiekeme gesprekken in het Metropool Hotel, volgens welk Salvini´s partij met louche Russisch geld gefinancierd zou worden, werd voor het eerst in februari van dit jaar in het tijdschrift “L´Espresso” gepubliceerd. De Italiaanse vicepremier zou zijn Russische collega Dmitry Kozak persoonlijk ontmoet hebben en aan hem de deelname van Savoini aan de zogenaamde deal gemeld hebben.

Er werden geen definitieve bewijzen voor de beweringen geleverd, afgezien van Savoini, die in Moskou werd afgebeeld – waar hij destijds inderdaad aan een conferentie had deelgenomen.

Bron: www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/11 ... d-dan-ook/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39709
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Lega (Italië)

Berichtdoor Pilgrim » Za Jul 20, 2019 12:03 am

Italië: Salvini beoordeelt stem van de “Vijfsterrenbeweging” voor von der Leyen als “bedrog van de kiezer”

Geplaatst op 19 juli 2019

Afbeelding

Trammelant in de Italiaanse regeringscoalitie: de chef van de Lega, Matteo Salvini (foto), heeft scherpe kritiek op zijn coalitiepartner, de “Vijfsterrenbeweging”. Die zou met haar stemmen in het Europees Parlement een mislukken van Ursula von der Leyen bij de verkiezing tot voorzitter van de Europese Commissie verhinderd hebben. Hij betwijfelt of die veel goeds in de zin zou hebben met Italië.

In Italië heeft de verkiezing van Ursula von der Leyen tot voorzitter van de Europese Commissie een regeringscrisis veroorzaakt, aan het eind waarvan zelfs een breuk van de coalitie tussen de “Vijfsterrenbeweging” (M5S) van minister van Economische Zaken en Sociale Zaken Luigi Di Maio en de Lega van minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini zou kunnen staan.

Von der Leyen had dinsdag (16-07-2019) met 383 stemmen de vereiste meerderheid in het Europees Parlement gehaald – slechts 9 stemmen meer dan ze minimaal nodig had. Uit de analyse bleek dat de beslissende stemmen uit de gelederen waren gekomen van partijen, die door het politieke establishment anders graag “populisten” worden genoemd.

Behalve de Poolse regeringspartij PiS en de Hongaarse Fidesz verzekerden ook stemmen uit Italië de langjarige Duitse CDU-minister de meerderheid. Deze stemmen kwamen uit de gelederen van de links-populistische M5S. De parlementariërs van de Lega stemden tegen, hoewel de rechtsgerichte fractie “Identiteit en Democratie” (ID) er de dag daarvoor van had afgezien haar afgevaardigden te verplichten tot een “Nee” tegen von der Leyen.

Behalve de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel hadden o.a. ook de voormalige minister-president van Italië, Matteo Renzi, en Silvio Berlusconi de kandidatuur van von der Leyen ondersteund.

“We zouden de geschiedenis veranderd kunnen hebben”
Minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini liet zich in een bijdrage op Facebook kritisch uit over het stemgedrag van de afgevaardigden van zijn coalitiepartner en verweet hen dat zij “die Italianen bedrogen zouden hebben die verandering wilden”. Dit zou een “zeer ernstige beslissing zijn, afgezien van de vraag van democratie en transparantie”. Ook in interviews met de “Corriere della Sera” en “La Repubblica” benadrukte Salvini zijn onvrede.

Of het stemgedrag van de M5S de stabiliteit van de regering zou bedreigen, liet de minister van Binnenlandse Zaken open. Het zou, aldus schrijft “Il Post”, “een beslissing van de M5S geweest zijn om voor von der Leyen te stemmen of dit niet te doen.” Hij zou alleen hopen dat deze stem geen concessie vooraf voor een toekomstig overlopen van de beweging naar een mogelijke linkse coalitie onder ex-regeringschef Mario Monti zou betekenen:

“Ik weet niet of aan het einde van de dag Ursula von der Leyen er aan zal bijdragen dat Italië groei beleeft. Over enkele maanden zullen diegenen die voor haar gestemd hadden, rekenschap moeten afleggen of zich dat werkelijk geloond heeft – want wij zouden de geschiedenis ook hebben kunnen veranderen.”

De chef van de M5S, Luigi Di Maio, rechtvaardigde in een interview met Rai 1 Uno het stemgedrag van zijn partijcollega´s er mee dat er een akkoord met de Lega geweest zou zijn, volgens welk de Italianen in ruil voor een stem voor von der Leyen een eurocommissaris toegezegd zouden hebben gekregen. De Lega zou haar instemming echter hebben ingetrokken toen bleek dat deze eurocommissaris niet uit haar gelederen zou komen.

Di Maio: “Er was een akkoord, maar de Lega heeft zich teruggetrokken”
“Het risico dat verbonden geweest zou zijn met een Lega-kandidatuur”, verklaarde de voorzitter van de M5S, “zou geweest zijn dat Italië zichzelf daarmee mogelijk geïsoleerd zou hebben en dat wij, als we hulp nodig gehad zouden hebben, net zo alleen gestaan zouden kunnen hebben als Griekenland. En we hebben problemen met Italië´s prestatiebalans”.

De regeringscoalitie zou de Italiaanse eurocommissaris gewild hebben, maar er zouden moeilijkheden zijn gekomen wanneer de Lega eerst tegen de voorzitter gestemd en later echter desondanks een loyale Lega-vertegenwoordiger als vicevoorzitter geëist zou hebben.

Tijdens een EU-ontmoeting in Helsinki zou Salvini, aldus de “Focus”, verklaard hebben “ook op persoonlijk niveau” geen vertrouwen meer in zijn coalitiepartner te hebben. Behalve de persoon von der Leyen vormen ook thema´s als migratie en infrastructuur twistpunten binnen de coalitie. Begin juni had de partijloze minister-president Giuseppe Conti al met zijn aftreden gedreigd als de kemphanen het niet met elkaar eens zouden worden.

Van nieuwe verkiezingen zou volgens de huidige prognoses de Lega profiteren, zij zou van de 17% van de stemmen vorig jaar duidelijk stijgen naar een percentage van naar schatting 38%. Anders dan de “Vijfsterrenbeweging” – net zoals de links-populistische partijen in Griekenland en Spanje lijkt zij over haar zenit heen en zou van de huidige 32,7% terugvallen naar nog maar 17%.

Bron: www.epochtimes.de

Door: Reinhard Werner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/19 ... de-kiezer/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39709
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Lega (Italië)

Berichtdoor Pilgrim » Za Jul 20, 2019 1:21 am

CITAAT Matteo Salvini

Afbeelding

“Europa [EU] heeft ons de afgelopen 15 jaar gestraft en we zijn slechter af dan 15 jaar geleden. Europa [EU] kan doodvallen!”

Geplaatst via: E.J. Bron (via Twitter; “Sven Groter2”)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Anti Islam Politiek”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten