Alternative für Deutschland (AfD)

Mahalingam
Berichten: 44914
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Dit lees ik over het leerplan in Beieren:
Dovemansdiscussie over leerplan in Beieren

Uli Henkel, AfD-verkozene in het parlement van Beieren, richt zich tot mevrouw Triebe, die de belangen der Grünen vertegenwoordigt:

“Mevrouw Triebe, U bent lid der Grünen-fractie. U bent een vrouw en U heeft zich in deze materie verdiept. Dan moet het U toch opgevallen zijn dat dat bij par. 9.6 van het leermateriaal staat “Mohammed is een voorbeeld voor het samenleven met vrouwen”… Ik veroorloof mij tot u te richten met de vraag, als groene volksvertegenwoordigster en als vrouw, of hij werkelijk een voorbeeld voor vrouwen kan zijn.
Mohammed was met 12 vrouwen getrouwd, waarvan één slechts 6 jaar oud was. Hij heeft het bevel gegeven haar te slaan als er voor haar opstandigheid gevreesd werd. Zo staat het in soera 4, vers 34. Haar op elk tijdstip seksuele beschikbaarheid werd bevolen in soera 2, vers 223. Elke man werden vier echtgenotes toebedeeld, soera 4, vers 3. Hoe is dit in overeenstemming met de groene vrouwenpolitiek? Ik wil u dan ook verzoeken een eerlijk antwoord te geven op de vraag hoe het mogelijk is dat U, als groene vrouw, zoiets in het leerplan wil laten staan: “Mohammed is een voorbeeld voor het samenleven met vrouwen.”???”


Collega Henkel… ik wil U eraan herinneren dat U deel uitmaakt van een partij die een vrouwenbeeld heeft uit de vijftiger jaren, een beeld dat ook niet in het heden aangekomen is… Daarom is uw uitleg en uw vrouw voor mij zeer ongeloofwaardig.

Tussenopmerking van de heer Henkel:

“Tja, geachte collega, ik heb naar U geluisterd en ik heb me vanzelfsprekend ook vooraf in het leerplan verdiept en ik vraag U nu open… al voor de kleinsten (punt 1.51 van het leerplan) staat bv. geschreven “Mohammed is liefdevol voor alle schepsels” en bijgevolg vraag ik U, bent U zich ervan bewust dat de heer Mohammed 79 keer ten oorlog trok, 900 gevangen joden in het jaar 627 in Medina heeft laten onthoofden. Hij beval het doden van iedereen die kritiek op hem had en mijn vraag is nl. hierom – ik ken u goed en u nuanceert altijd zeer grondig en zeer correct – maar als nu leerlingen – en dan vooral de kleine – een dermate positief beeld gegeven wordt van de profeet, ziet U dan niet ook het gevaar dat deze jongeren nog ongemotiveerder en nog agressiever op eender welke kritiek op de profeet zullen reageren? Bv. bij discussies over Mohammed-cartoons of iets dergelijks… Als Mohammed liefdevol is voor alle schepsels hoewel wij weten dat hij een oorlogsfluisteraar…”

Klank wordt uitgeschakeld.

Blonde dame met groen kleed geeft dit verhakkeld antwoord:

“In het leerplan is voorzien dat de islamitische lessen ethisch onderwijs… geen ethisch onderwijs kan zijn… zich met de fundamentele waarden moet verantwoorden met de islam en met de andere religieuze richtingen en daarom zie ik geen enkel gevaar, integendeel, ik zie het dat het hierom gaat, als ik een geloof ken, dan kan ik het ook aanvaarden. En het is onze taak als staat en daarom zullen wij ook voorstander zijn voor het geloofsonderwijs, in de zin van een islamitische voorlichting als keuze-plichtvak.”

Als U uit het bovenstaande een antwoord op de nochtans duidelijks vraag van dhr. Uli Henkel kunt distilleren, mag U het ons melden. Wij hebben intussen begrepen dat er geen yota zal gewijzigd worden aan het leerplan: Mohammeds integriteit, vrouwenliefde en zachtzinnigheid is boven elke twijfel verheven. Vandaar de grote verontwaardiging als wij eraan durven te twijfelen. O.L.Heer vond tenslotte ook: “Wie zonder zonden is…” Vandaar de stenen, resp. kogels, die af en toe onze richting uitkomen.
https://www.golfbrekers.be/dovemansdisc ... n-beieren/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44914
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Marktkraampjes van de AfD worden geregeld door boze linksdenkenden aangevallen, wat die links denkenden een goed doel vinden. Er zijn mensen die bij het zien van zo'n kraam van de AfD zoveel onderbuikgevoelens en haat voelen dat ze niet anders kunnen dan te handelen. Wat die AfD zaait haat. Vandaar.
Vaak worden goederen beschadigd (posters verscheuren is heel plezierig) en soms ook de mensen van de AfD. Nu een gevalletje waar de aanvaller door zijn eigen onbesuisde handelen het ziekenhuis in gaat.
AfD-tegenstander valt campagnetribune aan, verwondt zichzelf en moet naar ziekenhuis

Dit schot mislukte, of beter gezegd: deze trap. En het kwam van een burgerlijk moedige strijder voor democratie en diversiteit, in het Duits: een opstandige AfD-tegenstander. Maar hij had zich zijn betrokkenheid zeker anders voorgesteld.

Berlijn-Adlershof, gisteren woensdag, net voor de middag: AfD-Kamerlid Frank Scholtysek voert campagne met enkele partijvrienden in de Dörpfeldstrasse. JWD, janz ver in het zuidoosten, zoals ze in Berlijn zeggen. Niet bepaald een bolwerk van de links-extremistische scene.
[...]
...Toen liep hij plotseling in een snel tempo naar de groep toe, schreeuwde iets en begon toen op een poster te trappen. Iedereen die bij de les natuurkunde heeft opgelet, weet: kracht is gelijk aan massa maal versnelling. Bij een gedrongen jongeman zit veel kracht.

In feite is de stand omgewaaid. Doel bereikt. De nevenschade is echter aanzienlijk. Want ook de aanvaller gaat naar de grond, raakt zijn knie aan en vloekt: “Fuck Nazis!”. Volgens Scholtysek sprong de 'antifascist' zijn knieschijf uit het gewricht. Uiteindelijk moest de reddingsdienst komen en de man naar een ziekenhuis brengen, zoals een woordvoerder van de Berlijnse politie op verzoek van JF bevestigde.
https://jungefreiheit.de/politik/deutsc ... tremismus/
Afbeelding
Ik heb nog een beeld gevonden zonder pixelhoofd:
Afbeelding
Laatst gewijzigd door Mahalingam op vr aug 27, 2021 9:33 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44914
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44914
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Grof geschat en door de bank genomen is het resultaat van de verkiezingen tussen de 10 en 20 % overal.
SPD zegeviert bij deelstaatverkiezingen in Mecklenburg-Voor-Pommeren / AfD voor CDU

ARD-projectie 19:56 uur (tussen haakjes de uitslag van de staatsverkiezingen 2016):
SPD 38,3 procent (30,6 procent)
AfD 18,0 procent (20,8 procent)
CDU 14,3 procent (19,0 procent)
Links 9,7 procent (13,2 procent)
Groen 6,7 procent (4,8 procent)
FDP 6,0 procent (3,0 procent)
https://jungefreiheit.de/politik/deutsc ... mmern-spd/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44914
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Saksen, Thüringen en Saksen-Anhalt
AfD-kandidaten winnen in deze kiesdistricten


BERLIJN. De AfD heeft het aantal directe mandaten bij de federale verkiezingen in 2021 meer dan vervijfvoudigd. Vier jaar geleden won ze drie kiesdistricten in Saksen, dit jaar waren dat er alleen al in de Vrijstaat tien. De AfD won nog vier directe mandaten in Thüringen en twee in Saksen-Anhalt. In Saksen was de partij van de topkandidaten Alice Weidel en Tino Chrupalla ook de sterkste partij bij de tweede stemming, net als in Thüringen.

In Saksen won de AfD bijna alle directe mandaten in plattelandsgebieden. Chrupalla deed het het sterkst. Hij kreeg 35,8 procent in zijn kiesdistrict Görlitz en zegevierde tegen de CDU-kandidaat Florian Oest. Karsten Hilse kreeg 33,4 procent. Het lid van de Bondsdag won voor de tweede keer het kiesdistrict Bautzen I. Carolin Bachmann behaalde hetzelfde percentage in Midden-Saksen.

In het kiesdistrict Saksisch Zwitserland en het oostelijke Ertsgebergte won de AfD-kandidaat Steffen Janich met 33 procent. Thomas Dietz won de Erzgebirgskreis I met 31,7 procent, Barbara Lenk won met 31 procent in Meißen. In het gebied rond Chemnitz - Erzgebirgskreis II leed de oostelijke commissaris van de federale regering, Marco Wanderwitz (CDU), een nederlaag tegen AfD-kandidaat Mike Moncsek, die 28,9 procent van de stemmen kreeg.

René Bochmann won het district Noord-Saksen met 27,8 procent voor de AfD, Matthias Moosdorf won het district Zwickau met 25,6 procent. In het kiesdistrict Leipzig-Land won Edgar Najouk met een flinterdunne 24,6 procent voor de CDU-kandidaat Georg-Ludwig von Breitenbuch, die 24,4 procent kreeg.

Thüringen was de enige deelstaat waarin de AfD zijn tweede stemresultaat met 24 procent wist te verbeteren ten opzichte van 2017 (plus 1,3 punten). De ingenieur Michael Heinz Kaufmann won in Saalfeld-Rudolstadt - Saale-Holzland-Kreis - Saale-Orla-Kreis met 29,3 procent, ruim voor de SPD-kandidaat. Het Bundestag-lid Stephan Brandner kreeg bijna hetzelfde percentage in Gera - Greiz - Altenburger Land. Marcus Bühl kreeg het kiesdistrict Gotha - Ilm met 26,5 procent en Klaus Stöber won met 24,8 procent in Eisenach - Wartburgkreis - Unstrut-Hainich-Kreis.

In Saksen-Anhalt won het vorige lid van het deelstaatparlement, Robert Farle, in het kiesdistrict Mansfeld met 25,1 procent. De staatssecretaris Kay-Uwe Ziegler gaat ook rechtstreeks naar de Bondsdag. Hij kreeg 24,2 procent van de stemmen in de wijk Anhalt. (ls)
https://jungefreiheit.de/politik/deutsc ... ktmandate/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22835
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door King George »

AfD is sterk in de Oost, maar in oud West-Duitsland krijgt AfD geen voet aan de grond.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8586
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door xplosive »

Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Mahalingam
Berichten: 44914
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Iedere fatsoenlijke politieke partij heeft een eigen wetenschappelijke stichting, een jongerenclub en anderssoortige stichtingen.
In Duitsland zijn ze gul met subside voor die clubs. En controle op wat ze met dat geld doen is een gruwel voor een politieke partij.
Maar nu: de AfD heeft ook recht op subsidies zoals allen dat hebben. En dat kan niet in de strijd tegen rechts. Dus moeten er wetten opgetuigd worden om het de AfD zeer moeilijk te maken om subsidie te krijgen. Hier een artikel er over vol met 'foei'.
Rel in Duitsland over miljoenensubsidie voor extreem-rechtse partijstichting die zich met de naam Erasmus tooit

In Duitsland klinkt de naam Erasmus (1466-1536) tegenwoordig veelvuldig. Naar hem heet de Desiderius Erasmus Stiftung. Die is nauw gelieerd aan de extreem-rechtse partij Alternative für Deutschland (AfD). Critici proberen te voorkomen dat de stichting 70 miljoen euro overheidssubsidie opstrijkt.

Op de website van de stichting leggen de initiatiefnemers uit dat zij de naam van Erasmus hebben gekozen vanwege zijn revolutionaire rol in de geschiedenis: ‘Erasmus zag de fouten van zijn heden en trachtte die te herstellen’.

De AfD, waar de stichting bij hoort, is een anti-establishmentpartij die ageert tegen de status quo en ‘de gevestigde elite in Duitsland en Europa’. Ze stelt dat burgers hun vrijheid verliezen, bijvoorbeeld tijdens de coronapandemie. Daarin ziet de stichting een link met Erasmus, die in de aanloop naar de Reformatie de vrijheid van het individu bepleitte.

Zijn minder aangename ideeën

Erasmus bepleitte overigens niet alleen tolerantie, hij had ook minder aangename ideeën. Die maakten het de Duitse Arjan Lubach, Jan Böhmermann, onlangs mogelijk flink uit te pakken. “Erasmus wijdde een heel boek aan de noodzaak van oorlog tegen Turkije en de kwaadaardige en misdadige Mohammed.” Böhmermann voegde daar Erasmus’ afkeer van het jodendom aan toe. “Een islamofobe antisemiet dus. Nou goed, dat verklaart een hoop dan.

Hoewel de Desiderius Erasmus stichting al sinds 2017 bestaat en sinds 2018 bij de AfD hoort, kwam ze afgelopen maand pas echt in de schijnwerpers te staan. De verkiezingsresultaten van de AfD – 10 procent van de stemmen – zijn genoeg voor de partij om een tweede keer in het parlement te komen. Met een tweede vertegenwoordiging in het parlement krijgt de aan de politieke partij gelieerde stichting recht op overheidsfinanciering, die kan oplopen tot maar liefst 70 miljoen euro. Ieder jaar.

Het verontrust organisaties als het in Frankfurt am Main gevestigde onderwijsinstituut Anne Frank, dat zich inzet voor mensenrechten en democratie en tegen discriminatie. “Deze Erasmusstichting probeert zichzelf te presenteren als een betrouwbare conservatieve organisatie die de naam draagt van een groot filosoof”, zegt directeur Meron Mendel. “Maar eigenlijk is het een klassiek uiterst-rechtse organisatie.” De onderwijsinstelling van Mendel deed langdurig onderzoek naar de Erasmusstichting en ziet een collectief met ‘erg problematische, anti-liberale tot fascistische opvattingen’.

Relativeren van de Holocaust

De voorzitter van de AfD-stichting is Erika Steinbach, die uit de CDU stapte uit onvrede over het vluchtelingenbeleid van Angela Merkel. Volgens historici en journalisten maakt ze zich geregeld schuldig aan het relativeren van de Holocaust. Zo beweerde zij dat AfD-kinderen uitgesloten worden en dat zij de nieuwe Joodse kinderen uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog zijn. Andere leden van de stichting, zoals Angelika Barbe, zijn vooraanstaande figuren in de Duitse beweging tegen de coronamaatregelen en staan bekend om een aantal samenzweringstheorieën.

“Het is onlogisch dat een stichting met samenzweringsfanatici, anti-feministen en dergelijke geld van de belastingbetaler gaat ontvangen”, zegt Mendel. Door de stichting te sieren met de naam van een vooraanstaande filosoof en door veel geld te besteden komt ze salonfähig over. De stichting wil projecten opzetten op Duitse scholen en beurzen geven aan studenten en onderzoekers, die de thema’s op hun politieke agenda ten goede komen. Daarmee kunnen zij het publieke debat beïnvloeden. “Denk daarbij aan conversietherapie voor homoseksuelen”, zegt Mendel.

Ook wil de stichting zich richten op internationale samenwerking met gelijkgezinden. Daarmee zullen zij het netwerk van extreemrechts, dat vertakt is in heel Europa en Amerika, versterken. “Het is allemaal niet illegaal wat zij doen, maar wij zien niet in waarom deze activiteiten gesponsord zouden moeten worden door een overheid”, zegt hij. “Wij zijn niet tegen vrijheid van meningsuiting. Wel tegen het promoten van deze ideeën met belastinggeld.”

Bevorderen van democratie


Om daar een stokje voor te steken is het onderwijsinstituut Anne Frank bezig met een wet voor aan partijen gelieerde stichtingen. Die zouden aan de grondwet moeten worden getoetst. “Volgens het strafrecht mogen zij de Holocaust relativeren, maar dat strookt niet met de grondwet, die onze democratische grondvesten en een aantal breed gedefinieerde waarden beschrijft”, zegt Mendel. “Sommigen denken dat als zij niet in de rechtbank belanden voor hun uitspraken, dat die niet problematisch zijn. Maar dat zijn ze wel. En overheidsgeld moet bestemd zijn voor het bevorderen van democratie. Je moet kunnen controleren, niet alleen bij de AfD, dat zo’n stichting geschikt is voor die taak.”

Op grond van zijn onderzoekt vindt Mendel dat het hele systeem op de schop moet. “In Duitsland hebben we zoveel wetten. We reguleren zoveel. Het was voor mij dus een grote verrassing dat de overheid jaarlijks bijna 700 miljoen euro uitgeeft aan partijstichtingen, zonder dat dit door een wet gereguleerd wordt. Dat is echt uniek.” Door deze lacune worden de uitgaven van die stichtingen nauwelijks gecontroleerd. Terwijl stichtingen als die van Mendel zich wél dienen te houden aan regels voor subsidie. “Wij moeten voor iedere 100.000 euro vechten”, zegt hij. “Je moet heel nauwkeurig uitleggen waarom je het geld nodig hebt en je moet aan het eind van de rit kunnen aantonen wat je met het geld hebt gedaan.”

Nieuw wetsvoorstel

Al in 1993 heeft de toenmalige bondspresident Richard von Weizsäcker een commissie aangesteld om zo’n wet te ontwerpen. Maar daar is nooit iets uitgekomen. “Het werkt natuurlijk in het voordeel van partijen om zoveel geld zonder enige restricties te ontvangen”, zegt Mendel. Toch heeft hij goede hoop dat dat binnenkort verandert. De Groenen – na de verkiezingen groter dan ooit en straks hoogstwaarschijnlijk deel van de regering – steunen de wet. Samen met Groenen-politicus Volker Beck schreef Mendel een wetsvoorstel van zestig pagina’s.

“Zonder deze wet krijgt de Erasmusstichting hoe dan ook dat geld”, zegt Mendel. Als de budgetcommissie van de Bondsdag het geld weigert aan de stichting, kan de AfD naar de rechter stappen. “Maar in die tijd, één tot twee jaar, heeft de regering nog de tijd om deze wet te maken”, zegt Mendel. “Dat is onze eis aan de partijen van de nieuwe coalitie. Gebruik de tijd die deze rechtszaak gaat duren verstandig, want voor de democratie in Duitsland is dit ontzettend belangrijk.”
https://www.trouw.nl/religie-filosofie/ ... ~b0a86ffc/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44914
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Over de werking van het cordon sanitaire in Duitsland. Hoe houden ze de AfD overal buiten?
Met de dictatuur van de meerderheid.
AfD verlaat de MDR Broadcasting Council

DRESDEN. Het Saksische parlementslid Thorsten Gahler (AfD) heeft kritiek geuit op de verandering in het verkiezingsproces om de Omroepraad van de Centrale Duitse Omroep (MDR) te vullen. Hij beschuldigde haar van het vertrek van zijn partij uit het lichaam. "Dat is al bewust veranderd omdat de machtsverhoudingen en de meerderheidsstructuur enorm zijn verschoven en de AfD daardoor meer zetels zou hebben gehad", legde hij dinsdag uit aan Deutschlandfunk.

Vrijdag stemde een meerderheid in het Saksische deelstaatparlement ermee in om de Omroepraad niet te vullen op basis van de sterkte van de in het deelstaatparlement vertegenwoordigde partijen, maar om de individuele kandidaten met een tweederdemeerderheid te kiezen. Gahler haalde deze meerderheid niet. De partij behoudt zich het recht voor om het nieuwe verkiezingsproces juridisch aan te vechten.
https://jungefreiheit.de/politik/deutsc ... nkrat-aus/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie