Alternative für Deutschland (AfD)

Mahalingam
Berichten: 47417
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Dit lees ik over het leerplan in Beieren:
Dovemansdiscussie over leerplan in Beieren

Uli Henkel, AfD-verkozene in het parlement van Beieren, richt zich tot mevrouw Triebe, die de belangen der Grünen vertegenwoordigt:

“Mevrouw Triebe, U bent lid der Grünen-fractie. U bent een vrouw en U heeft zich in deze materie verdiept. Dan moet het U toch opgevallen zijn dat dat bij par. 9.6 van het leermateriaal staat “Mohammed is een voorbeeld voor het samenleven met vrouwen”… Ik veroorloof mij tot u te richten met de vraag, als groene volksvertegenwoordigster en als vrouw, of hij werkelijk een voorbeeld voor vrouwen kan zijn.
Mohammed was met 12 vrouwen getrouwd, waarvan één slechts 6 jaar oud was. Hij heeft het bevel gegeven haar te slaan als er voor haar opstandigheid gevreesd werd. Zo staat het in soera 4, vers 34. Haar op elk tijdstip seksuele beschikbaarheid werd bevolen in soera 2, vers 223. Elke man werden vier echtgenotes toebedeeld, soera 4, vers 3. Hoe is dit in overeenstemming met de groene vrouwenpolitiek? Ik wil u dan ook verzoeken een eerlijk antwoord te geven op de vraag hoe het mogelijk is dat U, als groene vrouw, zoiets in het leerplan wil laten staan: “Mohammed is een voorbeeld voor het samenleven met vrouwen.”???”


Collega Henkel… ik wil U eraan herinneren dat U deel uitmaakt van een partij die een vrouwenbeeld heeft uit de vijftiger jaren, een beeld dat ook niet in het heden aangekomen is… Daarom is uw uitleg en uw vrouw voor mij zeer ongeloofwaardig.

Tussenopmerking van de heer Henkel:

“Tja, geachte collega, ik heb naar U geluisterd en ik heb me vanzelfsprekend ook vooraf in het leerplan verdiept en ik vraag U nu open… al voor de kleinsten (punt 1.51 van het leerplan) staat bv. geschreven “Mohammed is liefdevol voor alle schepsels” en bijgevolg vraag ik U, bent U zich ervan bewust dat de heer Mohammed 79 keer ten oorlog trok, 900 gevangen joden in het jaar 627 in Medina heeft laten onthoofden. Hij beval het doden van iedereen die kritiek op hem had en mijn vraag is nl. hierom – ik ken u goed en u nuanceert altijd zeer grondig en zeer correct – maar als nu leerlingen – en dan vooral de kleine – een dermate positief beeld gegeven wordt van de profeet, ziet U dan niet ook het gevaar dat deze jongeren nog ongemotiveerder en nog agressiever op eender welke kritiek op de profeet zullen reageren? Bv. bij discussies over Mohammed-cartoons of iets dergelijks… Als Mohammed liefdevol is voor alle schepsels hoewel wij weten dat hij een oorlogsfluisteraar…”

Klank wordt uitgeschakeld.

Blonde dame met groen kleed geeft dit verhakkeld antwoord:

“In het leerplan is voorzien dat de islamitische lessen ethisch onderwijs… geen ethisch onderwijs kan zijn… zich met de fundamentele waarden moet verantwoorden met de islam en met de andere religieuze richtingen en daarom zie ik geen enkel gevaar, integendeel, ik zie het dat het hierom gaat, als ik een geloof ken, dan kan ik het ook aanvaarden. En het is onze taak als staat en daarom zullen wij ook voorstander zijn voor het geloofsonderwijs, in de zin van een islamitische voorlichting als keuze-plichtvak.”

Als U uit het bovenstaande een antwoord op de nochtans duidelijks vraag van dhr. Uli Henkel kunt distilleren, mag U het ons melden. Wij hebben intussen begrepen dat er geen yota zal gewijzigd worden aan het leerplan: Mohammeds integriteit, vrouwenliefde en zachtzinnigheid is boven elke twijfel verheven. Vandaar de grote verontwaardiging als wij eraan durven te twijfelen. O.L.Heer vond tenslotte ook: “Wie zonder zonden is…” Vandaar de stenen, resp. kogels, die af en toe onze richting uitkomen.
https://www.golfbrekers.be/dovemansdisc ... n-beieren/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 47417
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Marktkraampjes van de AfD worden geregeld door boze linksdenkenden aangevallen, wat die links denkenden een goed doel vinden. Er zijn mensen die bij het zien van zo'n kraam van de AfD zoveel onderbuikgevoelens en haat voelen dat ze niet anders kunnen dan te handelen. Wat die AfD zaait haat. Vandaar.
Vaak worden goederen beschadigd (posters verscheuren is heel plezierig) en soms ook de mensen van de AfD. Nu een gevalletje waar de aanvaller door zijn eigen onbesuisde handelen het ziekenhuis in gaat.
AfD-tegenstander valt campagnetribune aan, verwondt zichzelf en moet naar ziekenhuis

Dit schot mislukte, of beter gezegd: deze trap. En het kwam van een burgerlijk moedige strijder voor democratie en diversiteit, in het Duits: een opstandige AfD-tegenstander. Maar hij had zich zijn betrokkenheid zeker anders voorgesteld.

Berlijn-Adlershof, gisteren woensdag, net voor de middag: AfD-Kamerlid Frank Scholtysek voert campagne met enkele partijvrienden in de Dörpfeldstrasse. JWD, janz ver in het zuidoosten, zoals ze in Berlijn zeggen. Niet bepaald een bolwerk van de links-extremistische scene.
[...]
...Toen liep hij plotseling in een snel tempo naar de groep toe, schreeuwde iets en begon toen op een poster te trappen. Iedereen die bij de les natuurkunde heeft opgelet, weet: kracht is gelijk aan massa maal versnelling. Bij een gedrongen jongeman zit veel kracht.

In feite is de stand omgewaaid. Doel bereikt. De nevenschade is echter aanzienlijk. Want ook de aanvaller gaat naar de grond, raakt zijn knie aan en vloekt: “Fuck Nazis!”. Volgens Scholtysek sprong de 'antifascist' zijn knieschijf uit het gewricht. Uiteindelijk moest de reddingsdienst komen en de man naar een ziekenhuis brengen, zoals een woordvoerder van de Berlijnse politie op verzoek van JF bevestigde.
https://jungefreiheit.de/politik/deutsc ... tremismus/
Afbeelding
Ik heb nog een beeld gevonden zonder pixelhoofd:
Afbeelding
Laatst gewijzigd door Mahalingam op vr aug 27, 2021 9:33 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 47417
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 47417
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Grof geschat en door de bank genomen is het resultaat van de verkiezingen tussen de 10 en 20 % overal.
SPD zegeviert bij deelstaatverkiezingen in Mecklenburg-Voor-Pommeren / AfD voor CDU

ARD-projectie 19:56 uur (tussen haakjes de uitslag van de staatsverkiezingen 2016):
SPD 38,3 procent (30,6 procent)
AfD 18,0 procent (20,8 procent)
CDU 14,3 procent (19,0 procent)
Links 9,7 procent (13,2 procent)
Groen 6,7 procent (4,8 procent)
FDP 6,0 procent (3,0 procent)
https://jungefreiheit.de/politik/deutsc ... mmern-spd/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 47417
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Saksen, Thüringen en Saksen-Anhalt
AfD-kandidaten winnen in deze kiesdistricten


BERLIJN. De AfD heeft het aantal directe mandaten bij de federale verkiezingen in 2021 meer dan vervijfvoudigd. Vier jaar geleden won ze drie kiesdistricten in Saksen, dit jaar waren dat er alleen al in de Vrijstaat tien. De AfD won nog vier directe mandaten in Thüringen en twee in Saksen-Anhalt. In Saksen was de partij van de topkandidaten Alice Weidel en Tino Chrupalla ook de sterkste partij bij de tweede stemming, net als in Thüringen.

In Saksen won de AfD bijna alle directe mandaten in plattelandsgebieden. Chrupalla deed het het sterkst. Hij kreeg 35,8 procent in zijn kiesdistrict Görlitz en zegevierde tegen de CDU-kandidaat Florian Oest. Karsten Hilse kreeg 33,4 procent. Het lid van de Bondsdag won voor de tweede keer het kiesdistrict Bautzen I. Carolin Bachmann behaalde hetzelfde percentage in Midden-Saksen.

In het kiesdistrict Saksisch Zwitserland en het oostelijke Ertsgebergte won de AfD-kandidaat Steffen Janich met 33 procent. Thomas Dietz won de Erzgebirgskreis I met 31,7 procent, Barbara Lenk won met 31 procent in Meißen. In het gebied rond Chemnitz - Erzgebirgskreis II leed de oostelijke commissaris van de federale regering, Marco Wanderwitz (CDU), een nederlaag tegen AfD-kandidaat Mike Moncsek, die 28,9 procent van de stemmen kreeg.

René Bochmann won het district Noord-Saksen met 27,8 procent voor de AfD, Matthias Moosdorf won het district Zwickau met 25,6 procent. In het kiesdistrict Leipzig-Land won Edgar Najouk met een flinterdunne 24,6 procent voor de CDU-kandidaat Georg-Ludwig von Breitenbuch, die 24,4 procent kreeg.

Thüringen was de enige deelstaat waarin de AfD zijn tweede stemresultaat met 24 procent wist te verbeteren ten opzichte van 2017 (plus 1,3 punten). De ingenieur Michael Heinz Kaufmann won in Saalfeld-Rudolstadt - Saale-Holzland-Kreis - Saale-Orla-Kreis met 29,3 procent, ruim voor de SPD-kandidaat. Het Bundestag-lid Stephan Brandner kreeg bijna hetzelfde percentage in Gera - Greiz - Altenburger Land. Marcus Bühl kreeg het kiesdistrict Gotha - Ilm met 26,5 procent en Klaus Stöber won met 24,8 procent in Eisenach - Wartburgkreis - Unstrut-Hainich-Kreis.

In Saksen-Anhalt won het vorige lid van het deelstaatparlement, Robert Farle, in het kiesdistrict Mansfeld met 25,1 procent. De staatssecretaris Kay-Uwe Ziegler gaat ook rechtstreeks naar de Bondsdag. Hij kreeg 24,2 procent van de stemmen in de wijk Anhalt. (ls)
https://jungefreiheit.de/politik/deutsc ... ktmandate/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 23684
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door King George »

AfD is sterk in de Oost, maar in oud West-Duitsland krijgt AfD geen voet aan de grond.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8811
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door xplosive »

Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Mahalingam
Berichten: 47417
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Iedere fatsoenlijke politieke partij heeft een eigen wetenschappelijke stichting, een jongerenclub en anderssoortige stichtingen.
In Duitsland zijn ze gul met subside voor die clubs. En controle op wat ze met dat geld doen is een gruwel voor een politieke partij.
Maar nu: de AfD heeft ook recht op subsidies zoals allen dat hebben. En dat kan niet in de strijd tegen rechts. Dus moeten er wetten opgetuigd worden om het de AfD zeer moeilijk te maken om subsidie te krijgen. Hier een artikel er over vol met 'foei'.
Rel in Duitsland over miljoenensubsidie voor extreem-rechtse partijstichting die zich met de naam Erasmus tooit

In Duitsland klinkt de naam Erasmus (1466-1536) tegenwoordig veelvuldig. Naar hem heet de Desiderius Erasmus Stiftung. Die is nauw gelieerd aan de extreem-rechtse partij Alternative für Deutschland (AfD). Critici proberen te voorkomen dat de stichting 70 miljoen euro overheidssubsidie opstrijkt.

Op de website van de stichting leggen de initiatiefnemers uit dat zij de naam van Erasmus hebben gekozen vanwege zijn revolutionaire rol in de geschiedenis: ‘Erasmus zag de fouten van zijn heden en trachtte die te herstellen’.

De AfD, waar de stichting bij hoort, is een anti-establishmentpartij die ageert tegen de status quo en ‘de gevestigde elite in Duitsland en Europa’. Ze stelt dat burgers hun vrijheid verliezen, bijvoorbeeld tijdens de coronapandemie. Daarin ziet de stichting een link met Erasmus, die in de aanloop naar de Reformatie de vrijheid van het individu bepleitte.

Zijn minder aangename ideeën

Erasmus bepleitte overigens niet alleen tolerantie, hij had ook minder aangename ideeën. Die maakten het de Duitse Arjan Lubach, Jan Böhmermann, onlangs mogelijk flink uit te pakken. “Erasmus wijdde een heel boek aan de noodzaak van oorlog tegen Turkije en de kwaadaardige en misdadige Mohammed.” Böhmermann voegde daar Erasmus’ afkeer van het jodendom aan toe. “Een islamofobe antisemiet dus. Nou goed, dat verklaart een hoop dan.

Hoewel de Desiderius Erasmus stichting al sinds 2017 bestaat en sinds 2018 bij de AfD hoort, kwam ze afgelopen maand pas echt in de schijnwerpers te staan. De verkiezingsresultaten van de AfD – 10 procent van de stemmen – zijn genoeg voor de partij om een tweede keer in het parlement te komen. Met een tweede vertegenwoordiging in het parlement krijgt de aan de politieke partij gelieerde stichting recht op overheidsfinanciering, die kan oplopen tot maar liefst 70 miljoen euro. Ieder jaar.

Het verontrust organisaties als het in Frankfurt am Main gevestigde onderwijsinstituut Anne Frank, dat zich inzet voor mensenrechten en democratie en tegen discriminatie. “Deze Erasmusstichting probeert zichzelf te presenteren als een betrouwbare conservatieve organisatie die de naam draagt van een groot filosoof”, zegt directeur Meron Mendel. “Maar eigenlijk is het een klassiek uiterst-rechtse organisatie.” De onderwijsinstelling van Mendel deed langdurig onderzoek naar de Erasmusstichting en ziet een collectief met ‘erg problematische, anti-liberale tot fascistische opvattingen’.

Relativeren van de Holocaust

De voorzitter van de AfD-stichting is Erika Steinbach, die uit de CDU stapte uit onvrede over het vluchtelingenbeleid van Angela Merkel. Volgens historici en journalisten maakt ze zich geregeld schuldig aan het relativeren van de Holocaust. Zo beweerde zij dat AfD-kinderen uitgesloten worden en dat zij de nieuwe Joodse kinderen uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog zijn. Andere leden van de stichting, zoals Angelika Barbe, zijn vooraanstaande figuren in de Duitse beweging tegen de coronamaatregelen en staan bekend om een aantal samenzweringstheorieën.

“Het is onlogisch dat een stichting met samenzweringsfanatici, anti-feministen en dergelijke geld van de belastingbetaler gaat ontvangen”, zegt Mendel. Door de stichting te sieren met de naam van een vooraanstaande filosoof en door veel geld te besteden komt ze salonfähig over. De stichting wil projecten opzetten op Duitse scholen en beurzen geven aan studenten en onderzoekers, die de thema’s op hun politieke agenda ten goede komen. Daarmee kunnen zij het publieke debat beïnvloeden. “Denk daarbij aan conversietherapie voor homoseksuelen”, zegt Mendel.

Ook wil de stichting zich richten op internationale samenwerking met gelijkgezinden. Daarmee zullen zij het netwerk van extreemrechts, dat vertakt is in heel Europa en Amerika, versterken. “Het is allemaal niet illegaal wat zij doen, maar wij zien niet in waarom deze activiteiten gesponsord zouden moeten worden door een overheid”, zegt hij. “Wij zijn niet tegen vrijheid van meningsuiting. Wel tegen het promoten van deze ideeën met belastinggeld.”

Bevorderen van democratie


Om daar een stokje voor te steken is het onderwijsinstituut Anne Frank bezig met een wet voor aan partijen gelieerde stichtingen. Die zouden aan de grondwet moeten worden getoetst. “Volgens het strafrecht mogen zij de Holocaust relativeren, maar dat strookt niet met de grondwet, die onze democratische grondvesten en een aantal breed gedefinieerde waarden beschrijft”, zegt Mendel. “Sommigen denken dat als zij niet in de rechtbank belanden voor hun uitspraken, dat die niet problematisch zijn. Maar dat zijn ze wel. En overheidsgeld moet bestemd zijn voor het bevorderen van democratie. Je moet kunnen controleren, niet alleen bij de AfD, dat zo’n stichting geschikt is voor die taak.”

Op grond van zijn onderzoekt vindt Mendel dat het hele systeem op de schop moet. “In Duitsland hebben we zoveel wetten. We reguleren zoveel. Het was voor mij dus een grote verrassing dat de overheid jaarlijks bijna 700 miljoen euro uitgeeft aan partijstichtingen, zonder dat dit door een wet gereguleerd wordt. Dat is echt uniek.” Door deze lacune worden de uitgaven van die stichtingen nauwelijks gecontroleerd. Terwijl stichtingen als die van Mendel zich wél dienen te houden aan regels voor subsidie. “Wij moeten voor iedere 100.000 euro vechten”, zegt hij. “Je moet heel nauwkeurig uitleggen waarom je het geld nodig hebt en je moet aan het eind van de rit kunnen aantonen wat je met het geld hebt gedaan.”

Nieuw wetsvoorstel

Al in 1993 heeft de toenmalige bondspresident Richard von Weizsäcker een commissie aangesteld om zo’n wet te ontwerpen. Maar daar is nooit iets uitgekomen. “Het werkt natuurlijk in het voordeel van partijen om zoveel geld zonder enige restricties te ontvangen”, zegt Mendel. Toch heeft hij goede hoop dat dat binnenkort verandert. De Groenen – na de verkiezingen groter dan ooit en straks hoogstwaarschijnlijk deel van de regering – steunen de wet. Samen met Groenen-politicus Volker Beck schreef Mendel een wetsvoorstel van zestig pagina’s.

“Zonder deze wet krijgt de Erasmusstichting hoe dan ook dat geld”, zegt Mendel. Als de budgetcommissie van de Bondsdag het geld weigert aan de stichting, kan de AfD naar de rechter stappen. “Maar in die tijd, één tot twee jaar, heeft de regering nog de tijd om deze wet te maken”, zegt Mendel. “Dat is onze eis aan de partijen van de nieuwe coalitie. Gebruik de tijd die deze rechtszaak gaat duren verstandig, want voor de democratie in Duitsland is dit ontzettend belangrijk.”
https://www.trouw.nl/religie-filosofie/ ... ~b0a86ffc/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 47417
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Over de werking van het cordon sanitaire in Duitsland. Hoe houden ze de AfD overal buiten?
Met de dictatuur van de meerderheid.
AfD verlaat de MDR Broadcasting Council

DRESDEN. Het Saksische parlementslid Thorsten Gahler (AfD) heeft kritiek geuit op de verandering in het verkiezingsproces om de Omroepraad van de Centrale Duitse Omroep (MDR) te vullen. Hij beschuldigde haar van het vertrek van zijn partij uit het lichaam. "Dat is al bewust veranderd omdat de machtsverhoudingen en de meerderheidsstructuur enorm zijn verschoven en de AfD daardoor meer zetels zou hebben gehad", legde hij dinsdag uit aan Deutschlandfunk.

Vrijdag stemde een meerderheid in het Saksische deelstaatparlement ermee in om de Omroepraad niet te vullen op basis van de sterkte van de in het deelstaatparlement vertegenwoordigde partijen, maar om de individuele kandidaten met een tweederdemeerderheid te kiezen. Gahler haalde deze meerderheid niet. De partij behoudt zich het recht voor om het nieuwe verkiezingsproces juridisch aan te vechten.
https://jungefreiheit.de/politik/deutsc ... nkrat-aus/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 47417
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

In Dresden was het afgelopen weekend verboden om uiting te geven aan anti-gevoelens over de corona maatregelen. In modern Duits: " „Versammlungen des maßnahmenkritischen Klientels“'.

De bestuurder van deze auto kreeg zo iets te horen van de politie als: "We houden je in de gaten. We kennen je wel ! We weten waar je huis woont. Ik zou maar oprotten als ik jouw was."
Dit alles natuurlijk in wettelijk juiste taal.

Afbeelding

Details:
op de poster zijn linksonder een paar pionnetjes in partijkleuren (de Roden, de Groenen, ..) te zien die zijn omgevallen . De blauwe (kleur van de AfD is blauw) staat rechtop.
Dit is dus partijpolitieke propaganda.

Uitleg voor onze niet-kosmopolieten:
Gefährderansprache dat is
Indien feiten de veronderstelling rechtvaardigen dat een persoon binnen afzienbare tijd de openbare veiligheid zal verstoren, kan de politie deze persoon informeren over de toepasselijke rechtssituatie en vertellen welke maatregelen de politie zal nemen bij een dreigend of daadwerkelijke overlast. 2 Hiertoe kan de politie de persoon aanspreken (gevaarlijke persoon adres) of schrijven (gevaarlijke persoon brief).

(2) 1 Rechtvaardigen feiten de veronderstelling dat een persoon in de voorzienbare toekomst een strafbaar feit zal plegen of eraan zal bijdragen dat in strijd is met leven, ledematen, vrijheid, seksuele zelfbeschikking, het bestaan ​​of de veiligheid van de Federatie of een Land of significante eigendommen of bezittingen van derden, kan de politie anderen hiervan op de hoogte stellen als zij het slachtoffer kunnen worden van het dreigende strafbare feit of van wie kennis van het dreigende strafbare feit om andere redenen absoluut noodzakelijk is. 2 Hiertoe kan de politie de betrokkenen aanspreken (risicopersonen aanspreken).
https://dejure.org/gesetze/PolG/29.html

Platzverweis dat is:
Het ontslag of het ontslag is in de Duitse wet een politiemaatregel om een bedreiging van de openbare veiligheid of de openbare orde af te wenden . Het dient dus om gevaar af te wenden . Door deze mondelinge of schriftelijke bestuurshandeling wordt de betrokkene gelast een locatie tijdelijk te verlaten of tijdelijk niet te betreden. Overtreders kunnen ook worden aangehouden door de politie . Indien de ontruiming onrechtmatig is, kan betrokkene dit door middel van een rechtsmiddel tegengaan.
https://de-m-wikipedia-org.translate.go ... x_tr_hl=nl
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 47417
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

In Thuringen wordt veel gehuichelt door de groen+rood coalitie.
Zij wensen windmolens bijna letterlijk in de achtertuin. De CDU die veel aanhang heeft op het platte land alwaar dorpen omringd gaan worden door molens is daar tegen. De CDU wenst een afstand van 1 km tussen molens en achtertuinen.
Maar ja, democratie is in Duitsland verworden tot de dictatuur van de helft plus 1.
En wat doet de CDU? Die vraag steun aan de AfD die ook gegeven wordt. En dan zijn die twee de meerderheid plus 1.
Dat is verboden. Dat mag niet. Dat is taboedoorbrekend. En dus gaat de linkse hap met steun van de federale regering helemaal in de rooie.
SPD waarschuwt Thüringer CDU tegen stemmen met AfD - Groenen bieden "windvrede" aan

De CDU in Thüringen is van plan, met goedkeuring van de AfD, een aanvraag voor vaste windturbineafstanden door te drukken. SPD-secretaris-generaal Kevin Kühnert is verontwaardigd en spreekt van een "wetsmeerderheid bij de gratie van Höcke". De Groenen bieden de CDU nu een "windvrede" aan.

De SPD waarschuwt voor een nieuw politiek taboe in Thüringen. Volgens berichten in de media overweegt de CDU in het deelstaatparlement volgende week met goedkeuring van de AfD een aanvraag voor vaste windturbineafstanden door te drukken. SPD-secretaris-generaal Kevin Kühnert deed een beroep op CDU-leider Friedrich Merz. "Leiderschap is nu vereist in de CDU, omdat het gezag van partijleider Friedrich Merz ook wordt uitgedaagd in het deelstaatparlement in Erfurt", zei Kühnert tegen de "Spiegel" .

Een wet tegen de stemmen van de rood-rood-groene minderheidsregering is "een wetsmeerderheid bij de gratie van Höcke", legde Kühnert uit, verwijzend naar de AfD-staat en fractieleider Björn Höcke. "Zoiets heeft nooit bestaan ​​en mag ook nooit bestaan." Blijkbaar is de CDU van mening dat in samenwerking met de AfD de uitsluitingszone pas begint bij gezamenlijke coalities. “Wie zo betoogt, heeft niets geleerd.” De CDU had nu nog een paar dagen om “de Vrijstaat Thüringen een slechte dienst te bewijzen”.
Spoiler! :
FDP-secretaris-generaal Bijan Djir-Sarai riep ook de christen-democraten op om de situatie op te lossen. "De CDU is verantwoordelijk voor het voorkomen van de situatie die door haar toepassing is ontstaan", zei de FDP-politicus tegen het redactienetwerk Duitsland (RND). "Het is niet duidelijk waarom ze nu deze staatspolitieke situatie uitlokt." De parlementaire fractie van de FDP heeft ook goedkeuring gegeven voor de aanvraag van de Unie. Inhoudelijk gaat het om een ​​minimale afstand van 1000 meter tussen nieuwe windturbines en woningen.

Scherpe kritiek op de CDU kwam ook van de Groenen. CDU-partijleider Merz zei in december vorig jaar : "Met mij zal er een firewall zijn voor de AfD" en dreigde zelfs met uitsluiting van partijen in geval van inbreuk, herinnerde de politiek directeur van de Federale Groenen, Emily Büning, zich in de "Spiegel" van relevante uitspraken van Merz. "Nu zwijgt hij terwijl de Thüringer CDU van plan is om met de stemmen van de AfD voor het eerst twee wetsontwerpen door te drukken tegen de deelstaatregering."

De fractievoorzitter van de CDU-fractie van Thüringen, Mario Voigt, verwierp de kritiek. "Dit gaat over Thüringer problemen, en ik verwacht dat ook hier in Thüringen oplossingen zullen worden gevonden", zei hij. De reacties van de federale regering lieten zien hoe ver "de Berlijnse zeepbel is verwijderd van de realiteit van het leven van mensen op het platteland." Kühnert geeft helemaal niets om de mensen in Thüringen. "De kritiek heeft maar één doel: de succesvolle koers van Friedrich Merz torpederen."
Groene Minister biedt CDU "windvrede" aan.

Om de stemming af te wenden, bood Anja Siegesmund, de minister van Milieu van Thüringen, de CDU-fractie een "windvrede" aan. De Groenen-politicus vertelde de omroep MDR Thüringen dat als de CDU hun controversiële wetsontwerp over een minimumafstand tussen windturbines en nederzettingen in de wacht zou zetten, dit besproken zou kunnen worden.
advertentie

Het energiedocument van de lopende verkennende gesprekken tussen de CDU en de Groenen in Noordrijn-Westfalen zou als basis kunnen dienen, aldus Siegesmund. Het bevat suggesties hoe de verdere uitbreiding van duurzame energie sneller kan worden gepland en goedgekeurd en hoe hiervoor de ruimte kan worden gevonden.

CDU-fractieleider Voigt zei toen ook op MDR Thüringen dat de Thüringer CDU al maanden klaar was om te praten. Hij wil graag een burgervriendelijke oplossing voor de uitbreiding van windenergie met duidelijke tussenpozen - en spreekt daarom dinsdag met Anja Siegesmund. Hij verwacht echter dat rood-rood-groen dezelfde bereidheid tot compromissen zal tonen als de CDU. Bovendien zouden de Groenen en de SPD hun “Berlijnse volk” terug moeten fluiten.

In het deelstaatparlement van Erfurt heeft de oppositie van de CDU, AfD en FDP grote invloed omdat de rood-rood-groene coalitieregering van premier Bodo Ramelow (links) geen eigen meerderheid heeft - zij mist vier stemmen.

De CDU en de FDP hebben al negatieve ervaringen met de AfD in Thüringen. Op 5 februari 2020 werd de FDP-politicus Thomas Kemmerich gekozen tot premier van de Vrijstaat met stemmen van de AfD, CDU en FDP. De AfD had zijn eigen kandidaat zonder stemmen laten vallen en op Kemmerich gestemd. De liberaal aanvaardde de verkiezing. De gebeurtenis veroorzaakte een landelijke storm van verontwaardiging. De verkiezing werd vaak gezien als het doorbreken van een politiek taboe. Na publieke druk kondigde Kemmerich een dag na de stemming zijn ontslag aan , die hij drie dagen na de verkiezingen afrondde.
https://www.welt.de/politik/deutschland ... ieden.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 47417
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Met volledige rugdekking van de politiek zal de politie niet beschikbaar zijn om een partijcongres te verdedigen tegen aangekondigde aanvallen van de antifa.
Dan kan dat congres niet doorgaan wat gewenst is door de 'powers that are'.
Politie vreest links geweld: conferentie van AfD-partij afgelast

STUTTGART. De exploitant van de Carl Benz Arena in Stuttgart heeft het contract voor de conferentie van de staatspartij op 2 en 3 juli met de AfD Baden-Württemberg opgezegd. Sascha Penna doet een beroep op de politie bij het OM. Ze legden uit dat er een banmijl, enkele honderden functionarissen en waterkanonnen nodig waren om het partijcongres veilig te stellen. De staatsvereniging AfD, die wordt geleid door de voorzitter van de parlementaire fractie, Alice Weidel, wil nu naar de rechter stappen.

De politie verwacht dan ook dat de linkse scene uit de wijk Bad Cannstatt in Stuttgart het partijcongres wil verstoren. "We kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor persoonlijk letsel en schade aan eigendommen", zei Penna. Daarnaast vinden in het eerste weekend van juli ook concerten van de Fantastischen Vier met tot 100.000 bezoekers plaats in het Neckarpark.

AfD: "Dat zullen we nooit accepteren"

De AfD kondigde juridische stappen aan. Partijwoordvoerder en vice-president Markus Frohnmaier zei tegen de dpa: "De beëindiging is volledig onterecht. Een dreiging voor de veiligheid gaat niet uit van de AfD, maar hooguit van gewelddadige links-extremisten.” Als een legale en democratische partij als de AfD door zo’n dreiging geen partijconferenties meer kan houden, “hebben we een pre- democratische staat. Wij zullen dat nooit accepteren en zullen daarom het ontslag voor de rechter dagen.”

Het is niet de eerste keer dat de AfD evenementenruimtes verliest die al zijn beloofd. De achtergrond is altijd massale bedreigingen van de linkerscène tegen de exploitanten van het pand. De partij had 800 tot 1000 gasten verwacht voor de conferentie van de staatspartij op 2 en 3 juli. De afgevaardigden moeten een nieuwe staatssecretaris kiezen nadat fractieleider Alice Weidel haar terugtrekking uit het lichaam had aangekondigd. (fh)
https://jungefreiheit.de/politik/2022/p ... -abgesagt/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 47417
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Nog altijd wordt er in de EU agitprop bedreven tegen de Poolse regering omdat die rechters kan ontslaan of tegen hun wil met pensioen wegsturen. En wel rechters die in hun jonge jaren functionaris waren bij de Kommunistische Partij en die nog steeds dwars liggen.

Nu lees ik dat de Duitse regering net zo rechters kan ontslaan die een verkeerde politieke voorkeur hebben en dat ook doet.
Beroepsverbod voor een rechter

BERLIJN. Voormalig AfD-Kamerlid Birgit Malsack-Winkemann mag niet meer als rechter werken. Reden die de rood-rood-groene Berlijnse senaat aangaf was bezorgdheid over de algemene reputatie van de rechterlijke macht. Zelfs media als de Tagesspiegel , de taz en Wikipedia beschrijven de advocaat echter als "gematigd".

Het Senaatsdepartement voor Justitie, onder leiding van de linkse politica Lena Kreck, maakte bekend dat zij na een intensief onderzoek bij de bevoegde rechtbank van het gerechtshof een verzoek hadden ingediend om de rechter uit zijn ambt te dwingen.

Uitspraken van voormalige AfD-leden van de Bondsdag over vluchtelingen vormen de aanleiding voor het besluit: "In het verleden heeft de rechter herhaaldelijk en publiekelijk mensen uitgesloten die bescherming zoeken in Duitsland en gekleineerd vanwege hun afkomst." (Citaten en documenten worden niet gegeven.). De verklaringen gaven het publiek de indruk dat de rechter niet onpartijdig was. Een overgang naar pensionering is "in het belang van de rechtspraak" dus "absoluut noodzakelijk".

Voor directe democratie


Birgit Malsack-Winkemann had in de Bondsdag campagne gevoerd voor directe democratie naar Zwitsers model en een immigratiebeleid naar Canadees model. In 2018 zei ze in het parlement, met het oog op taalbarrières, dat de Duitse gezondheidszorg "miljarden kosten zou maken omdat vluchtelingen de bijsluiter niet kunnen lezen".

De basiswet beschermt rechters tegen voortijdige verwijdering uit hun ambt vanwege hun voorheen onafhankelijke status. Uitzonderingen zijn alleen mogelijk bij beslissing van een dienstrechter. Er moeten strikte wettelijke criteria in acht worden genomen. Dat is waar het nu om gaat. Ze mag niet verder met haar werk totdat de definitieve beslissing is genomen.

Malsack-Winkemann verloor haar mandaat bij de federale verkiezingen in september vorig jaar en wilde terugkeren naar de gerechtelijke dienst in de deelstaat Berlijn.

In Saksen had de deelstaatregering ex-AfD-parlementslid Jens Maier gepensioneerd. De magistraat oordeelde in maart dat dit legaal was. (fh)
https://jungefreiheit.de/politik/deutsc ... richterin/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 47417
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Het is uit en voorbij om politieagent of militair te zijn en tevens lid van de AfD.
Dit is het geitenpaadje:
Ministerie van Binnenlandse Zaken wil AfD-leden ontwapenen

ERFURT. De minister van Binnenlandse Zaken van Thüringen, Georg Maier (SPD) is blijkbaar van plan om de wapenvergunning van alle AfD-leden in de Vrijstaat in te trekken. Dat meldt de spiegel , daarbij verwijzend naar een interne brief. Daarom heeft het ministerie zijn medewerkers geïnformeerd over de oprichting van een werkgroep "Wapens en Extremisten".

De "AG WaffEx" moet zich bij het staatsbestuur bevinden en de lokale autoriteiten helpen "bij de behandeling van relevante zaken". Concreet is het tegen AfD-leden die bijvoorbeeld legaal wapens bezitten als jagers of scherpschutters . In de brief staat dat "in principe passende herroepingsprocedures moeten worden gestart".

Scherpe kritiek van de AfD-staatswoordvoerder

Als rechtvaardiging voor de rigoureuze aanpak gebruikt Maier de beoordeling van het Thüringer Bureau voor de Bescherming van de Grondwet dat de staatsvereniging van de AfD in Thüringen "bewezen rechts-extremistisch is". De AfD Thüringen klaagt deze classificatie aan in het rapport ter bescherming van de grondwet.

AfD-staatswoordvoerder Stefan Möller bekritiseerde het optreden van de minister van Binnenlandse Zaken. Hij beschuldigde hem van het gebruik van "de speciaal aangepaste wapenwet" "om het te gebruiken als een vervangend strafrecht tegen gezagsgetrouwe jagers en schutters in de AfD". Maier zet daarmee voort wat hij begon met "misbruik van de dienstwet om het bestaan ​​van AfD-gerelateerde functionarissen te vernietigen". "Maier kiest voor deze methode omdat zijn SPD geen kans ziet in een eerlijk politiek debat tegen de AfD Thüringen."

"We houden ons alleen aan de wet en voeren de wapenwet uit", zei Maier als reden tegen Spiegel . Sinds de wet in 2020 werd aangescherpt, moesten de autoriteiten de "betrouwbaarheid" van een wapenbezitter in twijfel trekken bij de respectieve instantie voor constitutionele bescherming, in dit geval bij het Bureau voor de bescherming van de grondwettelijke bescherming van Thüringen, dat deel uitmaakt van het ministerie van het interieur.
https://jungefreiheit.de/politik/deutsc ... ntwaffnen/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie