Pegida beweging

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48336
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Pegida beweging

Bericht door Pilgrim »

Honderden mensen demonstreerden in Dresden tegen islamisering – volgende “HoGeSa”-demonstratie op 15 november in Hamburg

Geplaatst op 29 oktober 2014

Afbeelding

Het gaat verder! Na “Het wonder van Keulen” afgelopen zondag demonstreerden er eergisteren opnieuw burgers tegen geloofs- en plaatsvervangende oorlogen op Duitse bodem. Gewapend met Duitse vlaggen en een groot spandoek met het motto van de demonstratie trokken ongeveer 500 mensen door de binnenstad van Dresden. De deelnemers scandeerden, net zoals daarvoor in Keulen, de vrijheidskreet “Wir sind das Volk!”

Dit is al de tweede demonstratie in haar soort in Dresden. Bij de eerste manifestatie vorige week maandag, georganiseerd door de vereniging PEGIDA, waren 300 mensen aanwezig. PEGIDA is de Duitse afkorting voor “Patriottische Europeanen tegen de islamisering van het Avondland”.

De volgende “HoGeSa”-demonstratie op 15 november in Hamburg

Keulen was het startsignaal – het gaat verder in Hamburg. “HoGeSa” organiseert samen met de vereniging “Wij zijn Duitsland”, die er ook al bij was in Keulen, de volgende grote demonstratie op zaterdag 15 november in Hamburg.

Samenkomst om 14.00 uur bij het hoofdstation in Hamburg. De manifestatie eindigt om 18.00 uur. Nu al hebben meer dan 3000 mensen via Facebook hun komst aangekondigd.

https://ejbron.files.wordpress.com/2014 ... .png?w=640

Bron: www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/10/29/ ... more-74158
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48336
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Pegida beweging

Bericht door Pilgrim »

Ze weten wat ze doen

Geplaatst op 5 november 2014

Afbeelding

In Dresden demonstreren 1500 mensen tegen de islamisering en het worden er steeds meer. PEGIDA (“Patriottische Europeanen tegen de Islamisering van het Avondland”) laat zien hoe het moet.

Normaal gesproken loopt er tijdens een demonstratie een of andere schreeuwlelijkerd met een luidspreker vooraan om de mensen aan te vuren de nodige leuzen te roepen. Het gaat er luid aan toe, de deelnemers houden de vlaggen van ettelijke partijen en bondgenootschappen omhoog, de politie heeft haar handen vol om de massa onder controle te houden, het gewone volk kijkt met walging toe en ergert zich aan de verkeersbelemmeringen.

Zo gaat dat als de “Antifa” weer eens tegen zogenaamde “nazi´s” demonstreert, een vakbond door de stad trekt voor hogere lonen, als de volledige “burgersamenleving” gemobiliseerd wordt om zich tegen een randgroepering te verzetten waarvan eigenlijk überhaupt geen gevaar uitgaat.

Ze leggen jullie compleet andere woorden in de mond
Bij PEGIDA, de “Patriottische Europeanen tegen de Islamisering van het Avondland”, ging het er eergisteravond heel anders aan toe en al snel wordt duidelijk waarom dit zo is. Het organisatieteam van de demonstratie rondom Lutz Bachmann gaat voor een stille vorm van protest. Geen van de demonstranten mag tijdens de manifestatie leuzen schreeuwen, alcoholconsumptie is strikt verboden en voor het begin van de demonstratie wordt alle deelnemers op het hart gedrukt om geen interviews aan de pers te geven. “die legt jullie sowieso andere woorden in de mond”, geeft Bachmann als advies mee voor onderweg.

Het enige dat inhoudelijk naar buiten moet dringen, leest Bachmann in het begin van de demonstratie voor. Op grond van de ervaringen met de media in de afgelopen weken hebben de initiatiefnemers het motto van hun manifestatie uitgebreid. Het gaat nu niet alleen meer om “zonder geweld tegen godsdienstoorlogen op Duits grondgebied”, maar ook “voor het recht op vrije meningsuiting”. Later concretiseert Bachmann welke politieke veranderingen PEGIDA wil bereiken: “Daarom eisen wij:

1. Behoud en bescherming van onze Duitse identiteit en van onze christelijk-joodse cultuur van het Avondland
2. Eerlijke, gecontroleerde immigratie volgens een model van Canada, Australië of Zwitserland
3. Een consequent volledig benutten en het handhaven van de bestaande wetten m.b.t. het thema immigratie en uitzetting
4. Onmiddellijke uitzetting van crimineel geworden immigranten en scherpe terugkeercontroles in heel Europa.”

Je zou kritiek kunnen hebben op hoe weinig uitgerijpt deze voorstellen nog zijn en dat PEGIDA zich ten eerste op het kernplan van de bestrijding van de radicale islam zou moeten concentreren, maar dat alles schiet je alleen maar te binnen als je de belevenis van deze stille demonstratie uitschakelt. “Als wij ´Ossis´ één ding kunnen, dan is het demonstreren”, zegt Bachmann onderweg. Hij was er al bij toen het er om ging de DDR te begraven en zat destijds zes dagen in een gevangenis van de Stasi.

Hoe snel het kan escaleren
Bachmann weet dus hoe het gaat en is zich er heel goed van bewust hoe snel zo´n demonstratie kan ontsporen. Er hoeft zich maar één idioot in de eigen gelederen laten provoceren door de tegenpartij, die deze keer nauwelijks aanwezig is. Daarom moet iedereen op diegene naast hem letten. Zodra het een keer escaleert, is PEGIDA dood.

Maar ook deze avond verloopt alles volgens plan. 1500 mensen (zelfs de politie spreekt van meer dan 1000 personen) trekken van de Postplatz in Dresden door het oude stadscentrum naar de het Luther-monument op de Neumarkt. Er zijn oude mensen bij, veel jonge mensen, opmerkelijk veel vrouwen en het een of andere bekende gezicht van de AfD. Ter afsluiting van de manifestatie doen alle deelnemers de zaklantaarn van hun mobieltjes aan en houden deze omhoog. Nu mogen ze eindelijk een keer schreeuwen: “Wir sind das Volk!”, “Wir sind das Volk!”, schalt het door Dresden.

De pers liegt en trekt zich niets aan van het volk
Bachmann zegt dat zelfs de BBC en de Zwitserse televisie gekomen zijn om verslag te doen over de demonstratie en dat men eigenlijk alleen maar een positieve indruk van deze avond mee naar huis kan nemen. Maar het duurt niet lang of hij zal zich weer moeten ergeren. De berichten over de PEGIDA-demonstratie lagen waarschijnlijk al kant en klaar op de redactiebureaus. De mediaweerklank is groot na deze derde maandagsdemonstratie van de tegenstanders van de radicale islam, Maar in alle kranten staat dezelfde shit en ook de televisiebeelden, bijvoorbeeld van SAT 1, worden opgesmukt met politiek correcte spreekteksten.

Strijden Bachmann en PEGIDA dus voor een verloren zaak tegen deze mediaovermacht? Nee, wanneer er aanstaande maandag opnieuw meer demonstranten laten zien dat zij al lang niet meer in datgene geloven wat er in de krant staat.

Kijk hier voor meer foto´s van de demonstratie.

Bron: www.blauenarzisse.de

Auteur: Felix Menzel

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/11/05/ ... more-74710
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48336
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re:Pegida beweging

Bericht door Pilgrim »

“HoGeSa”: Vredesfeest in Hannover

Geplaatst op 15 november 2014

Afbeelding

Vandaag kwamen er meer dan 3000 burgers vreedzaam bijeen op het plein voor het busstation in Hannover om te demonstreren tegen de militante islam. De demonstranten bewaarden de vrede – terwijl linkse tegendemonstranten de hele binnenstad tiranniseerden. De “HoGeSa”-deelnemers kwamen op voor de waarheid over de islam – terwijl de systeemmedia hen als “nazi”-demonstratie belasterden. Ze belichaamden een gezond, levendig patriottisme – wat de hatende linksen heeft meest geërgerd heeft.

Het wonder van Keulen was het startsignaal naar iets heel groots. Met het feest in Hannover, waar ondanks een vier weken lang durende linkfascistische mediahetze meer dan 3000 serieuze, verstandige en zelfbewuste mensen op afkwamen, is vandaag één ding vast komen te staan: We worden een massabeweging! De waarheid is niet meer te stoppen en daarmee is ook de bevrijding van Duitsland niet meer ver weg. Het voortdurende vuur uit de machinegeweren met leugens, van “Focus” tot “Spiegel”, heeft ook deze keer Duitsland niet kunnen neerleggen.

Kwijlend van haat en nijd wachtte het linkse anti-Duitsland vandaag op een escalatie – die echter uitbleef. Al van tevoren veroordeelden de systeemmedia alle potentiële deelnemers als nazi´s, wat vast en zeker veel mensen ervan afgehouden heeft om op weg te gaan naar Hannover. Wie echter wel kwam, kon wijd en zijd geen nazi´s op de demonstratie ontdekken. Deze was veelmeer gekleurd en voorstander van het leven. slechts ongeveer 2000 duistere tegendemonstranten, die zichzelf wilden verkopen als “kleurrijk”, verbreidden vandaag in Hannover als rood gekleurde fascisten in angstwekkende zwarte knokploeguniformen angst en schrik. Met hun onheilspellende Antifa-vlaggen, doelgerichte vuurwerkaanslagen op politieagenten en hun extreem gewelddadige poging om door een politiekordon heen te breken naar de vreedzame demonstratie om deze aan te vallen, hebben de linkse extremisten zichzelf zoals gebruikelijk als vreselijke vijanden van democratie en vrijheid laten zien en zichzelf als politieke stem gediskwalificeerd. Zo mak als oude vrouwen tijdens een theekransje echter waren de tegenstanders van de islamisering, onder wie vele hooligans, maar ook gezinnen met kinderen en een oudere heer met een rollator werden gespot.

Dat is het wonder van Hannover: stiller, zachter, bescheidener dan Keulen. En juist daarom een wonder. Zelfs de meest zware provocaties van de tegendemonstranten d.m.v. het gooien met flessen en een vernederende behandeling door de totalitair optredende staatsmacht, die iedere individuele deelnemer aan de demonstratie zo grondig doorzocht zoals de daders van de aanslag van 11 september 2001 onderzocht hadden moeten worden, konden de tegenstanders van de islamisering niet uit het lood slaan. Want in de rust ligt de kracht: “Wij zijn vreedzaam – wat zijn jullie?”, vroegen de demonstranten in spreekkoren aan de staatsmacht. “Ik voel me net of ik een strafkamp binnenkom”, laat een deelneemster aan de demonstratie aan de schrijver weten. Alleen het prikkeldraad ontbreekt nog rondom het volledig afgesloten plein voor het busstation. “Dat is geen democratie meer. Dat is het totalitarisme”, zegt ze, terwijl men op de achtergrond de helikopters hoort rondcirkelen, van waaruit de vreedzame deelnemers aan de demonstratie op ieder gewenst moment beschoten kunnen worden. Toekomstig Oekraïne 2.0?

Maar de oprechte tegenstanders van de islamisering wisten dat zij de sterkste macht ter wereld, die van de waarheid, aan hun zijde hebben: Duitsland en Europa horen bij het christelijke midden en de geïnformeerde meerderheid – niet de links-extreme ideologen en islamitische terroristen, ook al oefenen deze nog steeds een enorme invloed op de politiek, de autoriteiten en de systeemmedia uit.

Afbeelding

Tegenover het dreigende toneel van de ministers van Binnenlandse Zaken en de naderende dreiging met geweld van de door de stad plunderende SAntifa plaatsten de vreedzame mannen en vrouwen tijdens het feest in Hannover bezonnenheid en patriottische broederlijkheid. “Broeders en zusters” – zo kon de “HoGeSa”-vertegenwoordigers de bijeengekomen mensen aanspreken die zich verzameld hadden onder vrolijk wapperende zwart-rood-gouden vlaggen en daarmee uitdrukking verleenden aan hun liefde voor het vaderland, terwijl de wreed woedende SAntifa onder haar zwart-wit-rode vlaggen, die slechts in detail verschillen van die van de nazi´s, de binnenstad van Hannover onveilig maakte.

Terwijl de landelijk bekende links-extremistische Claudia Roth op de gebruikelijke manier tot aan lichamelijke uitputting tekeerging tegen de mannen en vrouwen van het bezonnen midden en hen op een bedenkelijke tegendemonstratie uitschold voor “nazi´s”, over wier recht van vergadering zij dubbelzinnig speculeerde, informeerde op de vreedzame demonstratie van tegenstanders van de islamisering de uit München afkomstige conservatieve politicus Michael Stürzenberger (Die Freiheit) zakelijk en stringent over het gevaar van een dreigende islamisering van Duitsland en Europa: de tot geweld bereide moslims, die zichzelf Salafisten noemen, worden steeds talrijker. Hun critici echter ook. De tegenstanders van de islamisering kunnen een echte massabeweging worden en ze kunnen de geplande gedwongen islamisering van het land door moslimhorige elites in de politiek en de media nog tegenhouden. In ieder geval zijn ze zedelijk verplicht het te proberen.

Een andere belangrijke spreker op de manifestatie was de advocaat Alexander Heumann uit Düsseldorf, de woordvoerder van de buitenparlementaire onderzoekscommissie APU 26/10 over de escalatie van de demonstratie op 26-10-2014 bij het hoofdstation in Keulen door extreem politiegeweld en urenlange provocatie van de vreedzame demonstranten met waterkanonnen en traangas, waarbij zelfs bijna 50 politieagenten door het buitensporig inzetten van traangas hun werk niet meer konden doen en een kleine groep van ongeveer 30 demonstranten een politiebusje omgegooid had. De APU 26/10 onderzoekt aanwijzingendat in de hele binnenstad van Keulen de webcams uitgeschakeld waren, omdat de escalatie van tevoren gepland werd om een voorwendsel voor een antidemocratische verscherping van het recht op vergadering te creëren. De APU 26/10 zal alles in het werk stellen om een door veel mensen gevreesde staatsgreep door meerdere ministers van deelstaten te verhinderen.

Bovendien berichtte een woordvoerder van de tegenstanders van islamisering uit Dresden over de in de negen Duitse deelstaten wekelijks plaatsvindende demonstraties tegen de gedwongen islamisering van Duitsland. De mensen in de voormalige DDR hebben er ervaring in om in opstand te komen tegen een totalitaire staatsmacht met vrede, waarheid en patriottisme. Deze ervaringen uit 1989 kon de spreker aan de mensen in Hannover als historisch-politieke wegwijzer meegeven: Het totalitaire systeem, dat ook nu weer de mensen betuttelt en tegen hun wil complete bevolkingen te vervangen, zal niet van lange duur zijn, omdat het gebaseerd is op geweld, leugen en zelfhaat. Want: “Wij zijn het volk!”. En we weten wat wij kinderen en kleinkinderen schuldig zijn.

De in de hele wereld bekende “moedige Duitse” Heidi Mund uit Frankfurt am Main zegende de manifestatie. Als christin is zij er zeker van: God is met de strijders voor vrede, waarheid en patriottisme – ook als ze niet in hem geloven. Want anders dan Allah, de moslimgod, die zichzelf in de koran als de grootste listensmid en misleider voorstelt, is de God van de christenen voor vrede en waarheid.

Afbeelding

Bron: www.pi-news.net

Auteur: Juvenalis

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/11/15/ ... more-75462


De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20946
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door King George »

HERE’S HEIDI! The little German firebrand who is leading the anti-Islamization movement in Germany

Huge crowds turn out to hear this woman speak about the rising threat from Muslim immigration while the left stages counter-protests to try and shut her down. Heidi will not be silenced.
Vlad Tepes

MORE HEIDI HERE:

meet-heidi-the-gutsy-little-german-woman-who-caused-a-worldwide-sensation-for-getting-in-the-faces-of-a-gang-of-muslim-thugs

remember-the-brave-german-woman-who-protested-a-muslim-supremacist-demonstration-at-an-interfaith-event-in-a-renowned-german-church-last-november

outraged-german-woman-upset-at-the-church-for-allowing-muslimsimam-into-it
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48336
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Pegida beweging

Bericht door Pilgrim »

Burgers hebben er genoeg van

Geplaatst op 26 november 2014

Afbeelding

“Pegida”, “HoGeSa”, “Demo für alle”: Duitsland gaat de straat op. Iedere week zijn het meer demonstranten, maar de politiek en de grote media reageren met negeren of belasteren.

Er is iets aan de hand in het land. In steeds meer steden gaan burgers de straat op om d.m.v. demonstraties hun ontevredenheid tot uiting te brengen. De ene keer gaat het tegen nóg een asielzoekerscentrum in de buurt, een andere keer tegen islamisering. In Dresden is het aantal maandagdemonstranten nogmaals verdubbeld en heeft volgens informatie van organisator “Pegida” de 7000 bereikt. De politie wil 5.500 geteld hebben. De tegendemonstratie van een “breed bondgenootschap” van kerken, partijen etc. trok slechts een paar honderd mensen aan, die scandeerden: “Tegen geboortestreek, tegen volk, tegen vaderland!”

Kenmerkend voor de nieuwe beweging is dat ze uitsluitend “van onderaf” komt, ofwel: dat ze geen enkele ondersteuning van gevestigde instituties krijgt. Zelfs de DDR-oppositie kon nog op de bijstand van de kerk bouwen, en westerse media zorgden ervoor dat de overige inwoners van de DDR te weten kwamen wat er in hun staat broeide.

“Pegida” en anderen staan echter alleen. De kerken, de vakbonden, gevestigde partijen of andere organisaties, alle invloedrijke krachten in de staat stellen zich op tegenover de demonstrerende burgers. Het gedrag van de grote media draagt trekken van door de overheid aangestuurde propaganda: alleen in de lokale media werd bericht over de 7000 demonstranten, verder werden ze doodgezwegen. De oorzaak daarvan kan ook zijn dat (anders dan bij “HoGeSa” in Keulen) de manifestaties van “Pegida” tot nu toe volledig vreedzaam zijn verlopen. Ook is het niet gelukt om individuele rechts-extremisten onder de deelnemers te herkennen, om zodoende de hele manifestatie zwart te maken.

Wat drijft deze mensen aan? Alleen de angst voor islamisering is het zeker niet. De botte afwijzing van alle grote organisaties en grote media zelf geeft het antwoord. Oeverloze immigratiepolitiek, een euro, die d.m.v. negatieve rentes de spaartegoeden verteert, een toenemende criminaliteit, waar steeds meer burgers zich zonder bescherming aan blootgesteld zien staan, krankzinnige maatregelen in het onderwijs (“Demo für alle” tegen de vroege seksualisering van kinderen), en daarbij nog een staat die steeds meer belastingen eist, maar daartegenover steeds minder voor zijn eigen burgers doet – dat alles zorgt voor toenemende ontevredenheid. Het gevoel echter om door alle instituties overreden of in de steek gelaten en door alle grote media doodgezwegen of zelfs zwart gemaakt te worden, juist dat maakt de ontevredenheid explosief. Na de vermoedelijke poging tot moord op een “HoGeSa”-activist door leden van een links-extreme knokploeg dreigen “HoGeSa”-aanhangers aan het adres van de “Antifa”: “Jullie willen oorlog? Dan krijgen jullie oorlog!” In deze bedreiging met zelfjustitie zit de boodschap dat men niet veel meer verwacht van deze staat. Een alarmsignaal, waarvan men wakker zou moeten worden.

Bron: www.preussische-allgemeine.de

Auteur: Hans Heckel

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2014/11/26 ... more-76281
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41746
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door Mahalingam »

"Patriotic Europeans against the Islamization of the West".
In Dresden kwamen 7000 burgers bijeen met alleen maar hier en daar een Duitse vlag en geen schreeuw-leuzen.

Hoe anders was dat bij de 1000 anti-anti-Islamisering betogers. Die moesten door 500 man politie bewaakt worden. Die anti's zouden nu veel meer opgefokt zijn dan de vorige keer. Frustratie?
De pers framed het (als ze er al over berichten) als een anti-asiel protest.
Thousands protest asylum policy in Dresden
More than 7,000 opponents of Germany's policy towards asylum seekers marched in the eastern city on Monday evening.

Five hundred police officers were deployed to control the march, which drew a counter-demonstration by around 1,000 people. Police closed off key streets to keep the groups separate and avoid potentially violent clashes.
http://www.thelocal.de/20141202/thousan ... in-dresden
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48336
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re:Pegida beweging

Bericht door Pilgrim »

Bij E.J. Bron staat er ook nog een interessant artikel over.
Dresden: Heeft het volk nog iets te zeggen?

Geplaatst op 2 december 2014

Afbeelding

Wij zijn het volk! – geen strijdkreet, maar een steeds opnieuw gescandeerde legitieme vaststelling van de ongeveer 8000 vreedzame demonstranten maandagavond in Dresden. Aan het begin drukte “Pegida”-oprichter Lutz Bachmann alle deelnemers nog eens nadrukkelijk op het hart om kalm te blijven. De minister van binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Sachsen, Markus Ulbig, had de organisatoren rattenvangers en daarmee de deelnemers ratten genoemd, wat velen in het verkeerde keelgat schoot. Desondanks was de stemming gelaten. Reeds op weg naar het ontmoetingspunt was de bereidheid van de linkse maatschappijterroristen om de demonstratie te verstoren, niet over het hoofd te zien geweest. Vele deelnemers moesten worstelen om bij de openingsrede aanwezig te kunnen zijn. Ondanks de aanwezigheid van enorm veel politie werd de tegendemonstratie veel te dicht in de buurt van het ontmoetingspunt gelaten.

Tegen 19.00 uur zette de demonstratie zich in beweging. Constant begeleid door het “voetvolk van de staat” tegen de burgers en de belangen van dit land.

Met tromgeroffel en dienovereenkomstige strijdgebaren schreeuwden ze “nationalisme uit de koppen!”. Een deels in het roze geklede “speciale eenheid idioten” werd korte tijd later al heel dicht in de buurt van de optocht gelaten. De demonstranten lieten zich niet provoceren en vervolgden onverstoord hun weg.

Wat er ook over de demonstratie bericht wordt, het is een feit dat de deelnemers een dwarsdoorsnede van de samenleving bleken te zijn. Jonge gezinnen, mannen, vrouwen, sommige met kinderen, oude mensen en ook mensen met een verschillend opleidingsniveau kwamen hier bij elkaar. Zelfstandigen, arbeiders, ambtenaren en gepensioneerden, één mevrouw liep de mars zelfs op krukken mee: “Zolang het gaat, zal ik opstaan tegen deze politiek die zich helemaal niets aantrekt van de burgers in Duitsland.”

Tot de ingang van de Kerstmarkt op de terrassenoever verliep alles vlot. De stemming was goed, het vermoeden van vertrek hing in de lucht. Toen stopte de optocht abrupt. Een zitblokkade van de linkse maatschappijvernietigers versperde de doorgang. De politie had zich tussen de tegenstanders geposteerd – patstelling.

De bezetters van de straat begonnen “jullie kunnen naar huis gaan” te zingen. De meeste burgers waren er op dat moment nog van overtuigd dat de politie een einde aan de blokkade zou maken en de straat zou vrijmaken. Dat bleek een vergissing en na geruime tijd te hebben stilgestaan, werd het steeds duidelijker: vandaag zou het recht op vergadering ten gunste van de linkse meute omgebogen worden. Niemand zou hier voor de burgers het recht handhaven.

“Ontruimen! Ontruimen!”, riepen de “Pegida”-deelnemers in de richting van de in volle uitrusting werkeloos toekijkende politie, maar er gebeurde niets. “Wij blijven hier!”, riep de menigte. “Jullie kunnen naar huis gaan!”, riep de tegenpartij. De eersten maakten aanstalten om gewoon door te lopen, maar de zeer goed oplettende ordedienst verhinderde dit heel kalm.

Toen kwam de oproep om te keren. Op dat moment was het onduidelijk of het zou lukken om 8000 mensen ertoe te bewegen weer terug te gaan. Een moment leek het erop dat dit nog wel een tijdje zou kunnen gaan duren. De eerste burgers merkten op dat zij zouden blijven, maar in tegenstelling tot de linkse, tot geweld bereide personen die de straat blokkeerden, zouden zij morgen weer aan het werk moeten, om die belasting te verdienen die zo´n onrechtbeweging tegen het volk pas mogelijk maakt.

En zo gebeurde het ongelooflijke. De uit ongeveer 8000 personen bestaande demonstratie maakte rechtsomkeert en marcheerde, opnieuw teleurgesteld in de staat, zijn zogenaamde macht en zijn zogenaamde inzet voor zijn volk, rustig terug naar het uitgangspunt, waar de slotmanifestatie plaatsvond.

Schijnbaar hadden de linkse knokploegen en hun hulpjes gezegevierd. Veel deelnemers waren gefrustreerd, enkelen bereid tot geweld. De vraag rees of dit nu het einde van “Pegida” betekende, maar de meerderheid zei gewoon: “Nu gaan we pas echt door! We komen terug, en wel net zolang totdat deze politiek tegen het volk verandert!” Ook leek de wil sterker te zijn geworden om de beweging naar nog meer steden in het land te brengen.

Conclusie:

Het was een tragisch schouwspel van wat er van de democratie in dit land is geworden. 25 jaar geleden ging het oosten de straat op en streed dus voor deze democratie en ook voor de vrijheid om in een vrij land te mogen tonen wat men ziet en te kunnen zeggen wat men hiervan vindt. Dat deze strijd nu weer helemaal opnieuw begint en dat mensen die “Nee” zeggen tegen een mislukte politiek belasterd, gemuilkorfd en in hun burgerrechten beperkt worden, werd maandag heel duidelijk.

Zelfs enkele politiemensen vonden het nogal merkwaardig. Tijdens de zitblokkade, toen de politieagenten schijnbaar niets anders deden dan kijken naar de Duitslandvijanden, maakte een van de agenten de opmerking tegen een collega: “Dat is toch tegen het recht van vergadering? Waarom ontruimen we niet?” Dat wist zijn collega ook niet, dart was blijkbaar het “geheim” van hun meerderen, die vermoedelijk hun bevelen hadden.

Zal “Pegida” komende maandag nog bestaan? Wij denken van wel, want een deelnemer vatte het kort samen: “Dit land is van diegenen die het steunen, versterken en willen behouden, diegenen zijn namelijk het volk!”

Bron: www.pi-news.net

Auteur: L.S. Gabriel

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2014/12/02 ... more-76700
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48336
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Pegida beweging

Bericht door Pilgrim »

Cheffin van de AfD neemt “Pegida” in bescherming

Geplaatst op 4 december 2014

Afbeelding
Frauke Petry: kritiek op linkse extremisten

De cheffin van de AfD in de Duitse deelstaat Sachsen, Frauke Petry, heeft de blokkade van de “Pegida”-demonstratie in Dresden scherp bekritiseerd. “Ook in Dresden is het ´t goede recht van iedere burger om te demonstreren en op vreedzame wijze zijn bedoelingen openbaar te maken. Blokkades daarentegen zijn delicten, waaraan door de politie consequent een einde gemaakt moet worden”, eiste Petry tegenover de “Junge Freiheit”.

Dat tot geweld bereide links-extreme antidemonstranten leuzen zoals “In de Elbe met jullie!” zouden hebben gescandeerd, zou echter blijkbaar niemand gestoord hebben, bekritiseerde Petry, die ook landelijk woordvoerster van de AfD is.

In Dresden hadden maandagavond volgens de politie 7.500 mensen aan de oproep van “Pegida” (“Patriottische Europeanen tegen de islamisering van het Avondland”) gehoor gegeven om vreedzaam tegen de radicale islam en de ongebreidelde immigratie te demonstreren. De route werd echter door ongeveer 200 links-extremen geblokkeerd. Omdat de politie de blokkade niet verwijderde, moest “Pegida” voor haar afsluitende manifestatie uitwijken naar het beginpunt van de demonstratie.

Kritiek op minister van Binnenlandse Zaken van Sachsen
Petry had ook kritiek op de minister van binnenlandse Zaken van de deelstaat Sachsen, Markus Ulbig (CDU), die de initiatiefnemers “rattenvangers” had genoemd. “Het is staatkundig niet te vertegenwoordigen dat de minister van Binnenlandse Zaken van Sachsen de bedoelingen van de burgers zwart te maken door de organisatoren van de grote demonstratie te belasteren als ‘rattenvangers’.”

Het zou bovendien “antidemocratisch” zijn dat vooraanstaande personen van de Technische Universiteit van Dresden hun eigen collega’s onder druk zetten om weg te blijven van de “Pegida”-demonstratie. “Dat doet heel sterk herinneren aan de periode voor de omwenteling in de herfst van 1989”, waarschuwde de cheffin van de AfD in het parlement van de deelstaat Sachsen.

De rector van de Technische Universiteit, Hans Müller-Steinhagen, had de “Pegida”-demonstraties “gevaarlijk” genoemd. Hun uitlatingen tegen radicale islamieten zouden “rechts-radicalen in de kaart spelen”.

Bron: http://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2014/12/04 ... more-76820
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48336
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re:Pegida beweging

Bericht door Pilgrim »

VIDEO: Meer dan 10.000 demonstranten bij “Pegida” in Dresden

Geplaatst op 8 december 2014Volgens organisator Lutz Bachmann namen er aan de “Pegida”-demonstratie van vandaag in Dresden 10.800 mensen deel. Dat is een nieuw record! De manifestatie verliep rustig en zonder incidenten, de tegendemonstranten kwamen niet in de buurt van de “Pegida”-deelnemers. In bovenstaande video zijn de toespraken te beluisteren vanaf 5:45.

Bron: www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2014/12/08 ... n-dresden/
Op de site van You-tube staat: Right-wing demonstration in Dresden
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48336
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Pegida beweging

Bericht door Pilgrim »

Angela Merkel gaat radicale islam én anti-islam bestrijden

Redactie: 09-12-2014

Afbeelding

Duitsland zal zowel islamitische extremisten als anti-islambewegingen die vreemdelingenhaat en angst verspreiden, bestrijden. Dit heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel dinsdag op het congres van haar partij CDU beklemtoond. “Wij staan voor veiligheid en beide stromingen bedreigen de veiligheid van ons land”, zei Merkel.

Maandagavond nog waren in Dresden circa 10.000 mensen op de been voor een protest van Pegida, een relatief nieuwe beweging die afkerig is van buitenlandse en islamitische invloeden. Pegida staat voor Patriottische Europeanen tegen Islamisering van het Avondland en ontstond op een maandagavond in oktober in Dresden op initiatief van de burger Lutz Bachmann (41) uit die stad. Het heeft in veel plaatsen weerklank gevonden.

De protestbeweging behaalde met 10.000 demonstranten maandag een nieuw record. Ondertussen bloeit ook de extreemrechtse HoGeSa (Hooligans gegen Salafisten).

Anp

http://nieuws.thepostonline.nl/2014/12/ ... estrijden/
Het is eigenlijk net zoiets als wanneer je het nazisme en het antinazisme tegelijk gaat bestrijden. :shock:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Merkel in de rol van Herr Hitler

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Pilgrim schreef: Het is eigenlijk net zoiets als wanneer je het nazisme en het antinazisme tegelijk gaat bestrijden. :shock:
NEE! Merkel liegt, en bedriegt het volk overeenkomstig de smerigheid die iedere politicus van formaat toepast. Zoals zij zich uitdrukt zou het anti-nazisme destijds haat verspreiden, uit ongewenste raddraaiers bestaan en voor grote onrust hebben gezorgd.

Er is maar één manier om tot consensus te komen: de islam benoemen voor wat hij is, een ongewenste anti-sociale richting in onze kennisbeschaving.

De Koran als een heilig boek beschouwen is net zo profaan fascistisch als het boek Mein Kampf toejuichen.

Merkel heeft wat haar uitspraken betreft veel overeenkomsten met Hitler. Het enige verschil is dat zij niet zo tiert als Adolf.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48336
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Pegida beweging

Bericht door Pilgrim »

“Pegida”-demonstratie in Dresden: 15.000 deelnemers!

Geplaatst op 15 december 2014

Afbeelding

Maandag is “Pegida”-dag! Vanavond namen er – mede dankzij de media – ongeveer 15.000 mensen deel aan de “Pegida”-demonstratie in Dresden. Maar ook in Bonn (“Bogida”), Würzburg (“Wügida”) en Kassel (“Kagida”) en in vele andere steden wordt vandaag opnieuw gedemonstreerd. Hieronder een video van PI-News: “De strijd tegen de islamisering van Europa is begonnen!”:Door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2014/12/15 ... eelnemers/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door Zwartmeer »

Duitsland worstelt met anti-islambeweging Pegida

http://nos.nl/artikel/2009182-duitsland ... egida.html

Duitsland worstelt met Pegida, de beweging die formeel "Patriottische Europeanen tegen de Islamisering van het Avondland" heet. Een groep die steeds meer Duitsers op de been weet te brengen en de islam tot zondebok maakt voor alles wat niet goed gaat in Duitsland.

Vanavond demonstreren ze voor de negende keer, met een zogeheten "wandeling" in Dresden. De demonstranten willen dat Duitsland minder asielzoekers opneemt en dat moslims beter integreren. En omstreden of niet, weer zijn er meer mensen op afgekomen dan de vorige keer. Volgens de politie gaat het om 15.000 demonstranten.

Opmerkelijk, want Dresden is een stad van een half miljoen inwoners, van wie nog geen 5 procent allochtoon is. En toch groeit juist hier de woede tegen wat de demonstranten de ‘islamisering' noemen.

Kunnen we de toestroom van vluchtelingen wel aan?
Burgemeester Lupart van Reuth

Onder de demonstranten is ook een burgemeester uit Reuth, 200 kilometer van Dresden verwijderd. " Ik ben bezorgd. Kunnen we de toestroom van vluchtelingen wel aan?"

De beweging is omstreden in Duitsland. Hoewel het grote deel van de demonstranten “Wutbürger” zijn, bezorgde en in de politiek teleurgestelde burgers, lopen er elke keer ook neonazi’s en andere aanhangers van extreemrechtse partijen mee.

Lutz Bachmann is de beweging begonnen op Facebook. De leider van Pegida heeft een lang strafblad, voor onder andere diefstal en geweldpleging. Veel gevestigde politieke partijen waarschuwen dat de beweging extreemrechtse ideologie goedpraat.

Het protest blijft niet beperkt tot Dresden. Ook in Düsseldorf, Kassel, Würzburg, Leipzig, Darmstadt en Bonn vindt Pegida weerklank. En ook al komen er minder mensen op af dan in Dresden, de beweging groeit. Naast de Duitse Facebookpagina, is er nu ook een Oostenrijkse. Ook daarop wordt aangekondigd dat er binnenkort een demonstratie komt.

Bij de demonstratie loopt zelfs een Nederlandse deelnemer rond. "We willen dat dit een Europese beweging wordt", zegt Ed uit Utrecht. "We komen 15 januari ook naar Nederland voor een mars voor de veiligheid."

De situatie brengt de Duitse politiek in een lastig parket. Want dwars door alle partijen heen zijn de meningen verdeeld. “Hier is geen plaats voor een hetze of laster tegen mensen die uit andere landen hierheen zijn gekomen”, zei bondskanselier Merkel vandaag.

Maar zelfs binnen haar eigen CDU zijn ook tegengeluiden te horen. "Deze zorgen moeten we serieus nemen, we moeten erover in gesprek”, zei bijvoorbeeld Thomas de Maizière, CDU-minister van Binnenlandse Zaken eerder.

Volgens onderzoek van Der Spiegel is eenderde van alle Duitsers bang voor islamisering. Critici van de beweging wijzen erop dat dat zo’n vaart niet zal lopen: in de deelstaat Saksen waar Dresden ligt is 0,4 procent van de bevolking moslim. Toch is er steeds meer kritiek op het Duitse asielbeleid. Dit jaar neemt Duitsland naar verwachting 200.000 mensen op, tien keer meer dan Nederland. En de opvang van al die mensen zorgt op veel plekken voor problemen.
Een groep die steeds meer Duitsers op de been weet te brengen en de islam tot zondebok maakt voor alles wat niet goed gaat in Duitsland.
Dit is een totale ontkenning van het probleem en een verkapte verwijzing naar de nazies. Hierbij komt ook nog eens dat het 'alles wat er niet goed gaat' een absolute bewering is die gemakkelijk totaal te ontkrachten is. Maar ach, wat wil je, de NOS, ons officiële nieuwsorgaan, heeft behalve nieuws geven ook tot taak te oordelen en het geven van lessen in politieke correctheid.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

De voortschrijdende ziekte onder 'toffe' meid Merkel

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Zwartmeer schreef:
De beweging is omstreden in Duitsland. Hoewel het grote deel van de demonstranten “Wutbürger” zijn, bezorgde en in de politiek teleurgestelde burgers, lopen er elke keer ook neonazi’s en andere aanhangers van extreemrechtse partijen mee.
Wat dacht je van het omgekeerd evenredige? De politiek praat altijd goed en bedekt met de mantel der verdraagzaamheid de moslim populatie die zogenaamd lijdt onder het islamitisch geweld van 'enkelingen'. Maar zodra er een paar extreem rechtse nazi-achtige figuren zich mengen met iets waar zij zich niet mee moeten bemoeien, breekt de pleuris uit en krijg je reacties als: "Zie je wel."

Gaat het om moslims dan gaat het om de inhoud. Nou, ben ik even positief bezig, toch? Dan pakken we de Koran ter hand. En daarin vinden moslims alle redenen om de boel in onze westerse kennisbeschaving op zijn kop te zetten, te verstieren en dus dwars te liggen. Hoe? Door niet willen integreren, haat en agressie jegens de ongelovigen uit te dragen, propaganda maken voor de verwoesting van onze 21e eeuwse beschaving middels het hoofddoeken proletariaat. Ieder beschaafd weldenkend mens in Europa vindt de islam een achterlijke tweedehands achterstandsreligie, maar zal dit niet altijd openlijk willen uiten. Zelfs linkse goedmensen worstelen met deze oefening van de hersenen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re:Pegida beweging

Bericht door Zwartmeer »

'Hans van de Mortel' schreef:
Zwartmeer schreef:
De beweging is omstreden in Duitsland. Hoewel het grote deel van de demonstranten “Wutbürger” zijn, bezorgde en in de politiek teleurgestelde burgers, lopen er elke keer ook neonazi’s en andere aanhangers van extreemrechtse partijen mee.
Voor de duidelijkheid, ik heb dat niet geschreven.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20946
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re:Pegida beweging

Bericht door King George »

Wees gerust: We weten dat je al heel lang de newspeak van de MSM voorbij bent.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20946
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re:Pegida beweging

Bericht door King George »

Duitsland wordt stilaan wakker uit de multikulnachtmerrie

door BERT DECKERS • 16 DECEMBER 2014

En daar waren ze weer, de Patriotische Europäer Gegen die Islamisierung des Abendlandes, kort gezegd ‘PEGIDA’. Met 15.000 gisterenavond. In Dresden, het zwaarste Duitse litteken sinds de Tweede Wereldoorlog.

Afbeelding

Het is wonderbaarlijk en heerlijk tegelijkertijd om te zien hoe het Duitse volk op straat komt vanuit het niets. Als een feniks uit de assen van de door waanzin en multikul gedreven zelfvernietiging. Wir sind das Volk!

Linkse Vollidioten staan met de billen bloot en roepen angstig dat het een “schande voor Duitsland” is. De polarisatie zal ingeroepen worden om een einde te maken aan deze spontane volksbijeenkomsten.

Pegida zet daar “Für euch, für eure familie, für euer Vaterland” tegenover. Een logische boodschap, wars van alle linkse prietpraat. Duitsland heeft geen behoefte aan nog meer vervreemding. Niet van binnenuit, laat staan van buitenaf. Duitsland moet terug Duits worden. Mét de nodige diversiteit, dat benadrukt PEGIDA ook.

Niet tégen de islam, maar voor de Duitse eigenheid. Niet tegen de vreemdelingen, maar voor de Deutsche Leidkultur. Niet tegen échte asielzoekers, maar voor het behoud van de Duitse tradities.

PEGIDA is das Volk. Een democratie zou hier geen problemen mee hebben, maar Duitsland is hét naoorlogs product bij uitstek van het ‘weg-met-ons’-denken, ergo de Duitse elite vormt de verpersoonlijking van de oikofobie.

Onderstaande video toont het ongelijk van links en het gelijk van het gewone volk. Jammer dat Dresden aan het einde van de andere kant van Duitsland ligt, anders zaten we er iedere maandagavond. Dromend van een Vlaamse PEGIDA. Van een Vlaamse storm.Als toemaatje een voorbeeld van de linkse hysterie, zeg maar angst voor de waarheid:

Afbeeldinghttp://rechtsactueel.com/2014/12/16/dui ... chtmerrie/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Milieu vervuiling door moslims

Bericht door Hans v d Mortel sr »

King George schreef: Als toemaatje een voorbeeld van de linkse hysterie, zeg maar angst voor de waarheid:

Afbeelding[/url]
Wie er nu eigenlijk dom? De columnist of de werkelijkheid? Met Jezus sympathiserend stuk onbenul Frans Jozef heeft het over twee personen: de hoog zwangere ongetrouwde Maria en Jozef die voor het zingen de kerk uit kon gaan, maar dit heeft nagelaten. Twee personen dus. Prima. Die vredelievende personen hadden ook bij mij thuis onderdak kunnen vinden. Maar niet het losgeslagen intolerantie islamitische parasiterende volk dat in de paar miljoen beloopt. Wat een incompetente lul zonder verstand die Frans Jozef Wagner.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door Zwartmeer »

King George schreef:Duitsland wordt stilaan wakker uit de multikulnachtmerrie

door BERT DECKERS • 16 DECEMBER 2014

En daar waren ze weer, de Patriotische Europäer Gegen die Islamisierung des Abendlandes, kort gezegd ‘PEGIDA’. Met 15.000 gisterenavond. In Dresden, het zwaarste Duitse litteken sinds de Tweede Wereldoorlog.
De Duitsers weten als geen ander wat een totalitair regiem is. Eigenlijk is het vreemd dat het zolang duurt voordat ze doorhebben dat er weer zo'n gezwel in hun midden is.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48336
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Pegida beweging

Bericht door Pilgrim »

Statistiek “Pegida”-demonstraties in Dresden

Geplaatst op 17 december 2014

Afbeelding

https://ejbron.wordpress.com/2014/12/17 ... n-dresden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48336
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Pegida beweging

Bericht door Pilgrim »

PEILING (Duitsland)

Geplaatst op 17 december 2014

Afbeelding

Hebt u begrip voor demonstraties tegen de “Islamitische Staat” en de “islamisering van het Avondland” in Duitse steden?

https://ejbron.wordpress.com/2014/12/17 ... duitsland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48336
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Pegida beweging

Bericht door Pilgrim »

De nervositeit neemt toe – Pegida & Co.: Gevestigde elites reageren wezenloos tot hysterisch

Geplaatst op 17 december 2014

Tussen de eens zo loyale burgers en de vooraanstaande politici en media gaapt een diepe kloof. Men begrijpt elkaar niet meer.

De nervositeit bij de gevestigde partijen en media neemt merkbaar toe. Eerst probeerde men de nieuwe burgerbewegingen zoals “Pegida” af te wurgen door ze dood te zwijgen. Dat heeft, mede dankzij de nieuwe media zoals internet, niet gefunctioneerd. Daarom worden de demonstrerende burgers nu met een toenemende verbetenheid aangevallen. De minister van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen, Ralf Jäger (SPD), noemde de woordvoerders van de Pegida-demonstranten uit Dresden zelfs “nazi´s in een streepjespak”. Een ontsporing, die de overgang van nervositeit naar hysterie aantoont. Het jaar 2014 heeft het Duitse politieke landschap wellicht fundamenteler omgeploegd dan men tot nu toe wilde beseffen.

De intocht van de AfD in het Europees Parlement en in drie parlementen van Duitse deelstaten evenals de demonstraties van Pegida of “Demo für alle” zijn twee aspecten van hetzelfde fenomeen. Daartoe behoort de afkeer van de grote, of door de staat of door grote ondernemingen gevoerde media.

Hier is een kloof te zien. De reacties van de machtigen op het protest maken deze kloof nog dieper. De woordvoerders worden bestempeld als onmensen, de mededemonstrerende burgers vernederd tot naïeve meelopers, die “onderworpen zouden zijn aan ongegronde, diffuse angsten en ressentiment.” Beide blijkt bij nader inzien een hulpeloze verdediging van een functie-elite te zijn, die de draad met grote delen van het volk is kwijtgeraakt en die, erger nog, niet bereid en zelfs niet in staat is deze draad weer op te pakken.

Dat nu juist Dresden zich tot epicentrum van het protest ontwikkeld heeft, is vermoedelijk geen toeval. Nergens in de nieuwe Duitse deelstaten was het enthousiasme over de Duitse hereniging groter dan in de deelstaat Sachsen, de opstand tegen de communisten daarvoor dynamischer. En nergens was het geloof in de Bondsrepubliek en het vertrouwen in zijn orde intensiever. De partij van de “Kanselier van de Eenheid”, Helmut Kohl, haalde hier jarenlang op Beieren lijkende resultaten binnen. Maar in 2014 wist de AfD uitgerekend in Sachsen voor het eerst op deelstaatniveau door te breken en spoedig daarna werd Pegida geboren.

Dat toont aan: diegenen die zich hier afkeren van de gevestigde partijen zijn juist diegenen die daarvoor het trouwst aan hen waren. In plaats van zich voor hen open te stellen, polariseren de gevestigde partijen liever tegen hen, en dit zelfs zij aan zij met linkse extremisten, die voor deze staat, zijn orde en zijn loyale burgers altijd alleen maar verachting en haat over hebben.

Niet de burgerprotesten bedreigen de maatschappelijke consensus. De splijting ging van boven uit in plaats van de burgers. Pegida is slechts een antwoord uit hun gelederen. Dat deze splijting nog te repareren is, wordt iedere dag meer betwijfeld.

Bron: www.preussische-allgemeine.de

Auteur: Hans Heckel

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2014/12/17 ... more-77782
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48336
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re:Pegida beweging

Bericht door Pilgrim »

Michael Stürzenberger tijdens “Pegida”-demonstratie in Dresden op 15-12-2014: “Dresden is de motor van een vreedzame revolutie van onderen.”

Gepubliceerd op 17 dec. 2014

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48336
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Pegida beweging

Bericht door Pilgrim »

Anti-islambewegingen worden NIET aangestuurd door rechtsextremen

Geplaatst op 20 december 2014

Afbeelding

Volgens informatie van de binnenlandse veiligheidsdienst van de Duitse deelstaat Hessen worden anti-islambewegingen zoals “Kagida” niet door de rechts-extreme scene aangestuurd. “Op dit moment bezit de binnenlandse veiligheidsdienst geen informatie over een aansturende beïnvloeding van rechts-extremisten op bewegingen zoals ´Kagida´”, deelde de veiligheidsdienst op vragen van het persbureau DPA mee. Men zou mogelijke activiteiten van rechts-extremisten in die richting goed in de gaten houden.

Het burgerinitiatief “Kassel tegen de islamisering van het Avondland” (“Kagida”) heeft tot nu toe opgeroepen tot drie manifestaties, waar naar schatting van de politie iedere keer ongeveer 80 mensen op afkwamen. Ook in Frankfurt probeert men blijkbaar een soortgelijke demonstratie te organiseren. Tot donderdagmiddag had de afdeling Burgerzaken hiervan echter nog geen melding binnengekregen. De Frankfurter afdelingschef van de kerken, Uwe Becker (CDU), waarschuwde er deze week uit voorzorg al voor antireligieuze en islam-vijandige groepen te ondersteunen.

In Dresden waren afgelopen maandag 15.000 mensen naar een manifestatie van de beweging “Patriottische Europeanen tegen de islamisering van het Avondland” (“Pegida”) gekomen.

Bron: www.welt.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2014/12/20 ... more-77902
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76238
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door Ariel »

Het is weer maandag, dus gingen de Duitsers weer de straat op.
Afbeelding
Tienduizenden Duitsers betogen om islam

In Duitsland zijn maandag tienduizenden mensen de straat op gegaan om hun afkeer van de islam of hun afkeer van vreemdelingenhaat uit te spreken. In Dresden gingen 17.500 aanhangers van de „Patriottische Europeanen tegen de Islamisering van het Avondland“ (Pegida) de straat op. Zo'n 4500 tegendemonstranten betoogden tegen de denkbeelden van Pegida en voor verdraagzaamheid.

In München gingen 12.000 mensen de straat op om te betogen tegen Pegida. „Deze demonstratie vanavond toont de beste kant van München: hier staan duizenden mensen samen op tegen racisme en uitsluiting”, aldus burgermeester Dieter Reiter (SPD) van de hoofdstad van Beieren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Plaats reactie