Pegida beweging

Mahalingam
Berichten: 38024
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pegida beweging

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jun 05, 2019 1:15 pm

Eindhovens dilemma: Pegida-demo op Suikerfeest verboden, nieuwe aangevraagd
Pegida is vastbesloten te demonstreren bij de Al-Fourqaan moskee in Eindhoven, nadat de vorige door honderden relschoppers onmogelijk werd gemaakt. De Eindhovense burgemeester John Jorritsma (VVD) verbood een actie op donderdag uit veiligheidsoverwegingen, maar de anti-islamorganisatie heeft alweer een nieuwe aangevraagd. Een groot dilemma voor de gemeente, die eerder anti-Zwarte Piet-demonstranten wel toestond.
[...]
Direct nadat de gemeente aan Pegida liet weten de demonstratie van donderdag niet toe te staan, heeft de organisatie een nieuwe demonstratie aangevraagd. Dat laat de van oorsprong Duitse actiegroep weten via een bericht op Facebook. ‘Gelijk volgende Pegida demonstratie voor 8.06.2019 (zaterdag, red.) aangemeld in Eindhoven, we gaan zien welke smoes dan gaat komen? Dan is het geen Ramadan, Suikerfeest en op tijd aangemeld!’

En dan hebben we de gemeentelijke politici. Brrrrr.
Jorritsma zei in november tegen het Eindhovens Dagblad dat hij als burgemeester de taak heeft ‘het recht op vrijheid van meningsuiting [te] bewaren’.
[...]
‘Dit is geen demonstreren, maar provoceren. Het lijkt op een wekelijks uitje,’ zegt bijvoorbeeld PvdA-raadslid Arnold Raaijmakers.
Ook fractievoorzitter Adem Topdag van DENK wil de organisatie weren: ‘Dit gaat niet om het laten horen van je eigen mening, dit gaat om treiteren.’
[...]
‘Het lijkt erop dat Pegida misbruik maakt van het grondrecht op demonstreren,’ zegt VVD-fractievoorzitter Joost de Jong, die waarschuwt voor een verbod. ‘Als je daar aan gaat tornen, begeef je je op een hellend vlak.’

LPF-fractievoorzitter Rudy Reker vindt dat Pegida geen toestemming moet krijgen om bij de moskee te demonstreren: ‘Zet ze maar ergens anders neer. Je moet de kat niet op het spek binden.’
https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2019/06/eindhovens-dilemma-demonstratie-op-suikerfeest-verboden-nieuwe-aangevraagd-691797/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38024
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pegida beweging

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jun 05, 2019 11:03 pm

We hebben een Nationale Ombudsman . Dat is de hoofdman van alle Ombudsmannen en -vrouwen.
En die heeft iets te berde te brengen over de burgemeester.
Ombudsman vraagt burgemeester Eindhoven om te onderzoeken hoe Pegida toch kan demonstreren
"Burgemeester Jorritsma schaadt het grondrecht van Pegida door een demonstratie te weigeren." Dat zegt Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen tegen Omroep Brabant. De ombudsman kijkt zeer kritisch naar de gebeurtenissen van de afgelopen weken in Eindhoven. "Er moet goed gekeken worden of we Pegida toch niet op een andere manier de kans kunnen geven om dat grondrecht uit te oefenen."

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven besloot dinsdag voor de tweede keer dat de Pegida-demonstratie niet mag doorgaan, omdat hij bang is voor ‘ernstige wanordelijkheden’. Volgens Van Zutphen is dat onvoldoende reden om de demonstraties af te blazen. "Het recht op demonstratie gaat voor. Alleen onder uitzonderlijke omstandigheden mag je het inperken. Maar nu is het helemaal 'nee' en dat gaat mij te ver."

Van Zutphen schreef vorig jaar een rapport over de vrijheid van demonstratie. Zijn conclusie was dat in het geval van demonstraties overheden vaak neigen naar risicomijdend gedrag. "Je moet als bestuur tot het uiterste gaan om ervoor te zorgen dat iemand kan demonstreren. Als dat echt niet lukt moet je als burgemeester helder en transparant uitleggen waarom dat niet kan. Alleen maar zeggen: 'ik kan de veiligheid niet garanderen' is wat mij betreft niet genoeg."

Grote mond
De wanordelijkheden waar burgemeester John Jorritsma voor vreest, komen uit de hoek van tegendemonstranten. Op zondag 26 mei hield anti-islamorganisatie Pegida een demonstratie in Eindhoven, die uit de hand liep toen tegendemonstranten de confrontatie zochten. Sindsdien zijn nieuwe voorstellen van Pegida-demonstraties in Eindhoven geweigerd.

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3009885/Ombudsman-vraagt-burgemeester-Eindhoven-om-te-onderzoeken-hoe-Pegida-toch-kan-demonstreren
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39275
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Pegida beweging

Berichtdoor Pilgrim » Do Jun 06, 2019 1:50 pm

BRIEFJE VAN JAN – Aan de Eindhovense burgemeester

Door: J. Dijkgraaf #2, 11:42, 05 juni 2019

Afbeelding

U schept een zorgwekkend precedent, nu boze moslims kennelijk de Grondwet omver kunnen duwen

Meneer Jorritsma,

Vier dagen geleden vroeg ik u: wat wordt het, buigen of barsten?

Bedreigmoslims van de religieuze organisatie Oemmah Nederland hadden u een dienstopdracht gegeven.

U moest ook een nieuwe demonstratie van Pegida in uw stad verbieden.

Want anders...

Letterlijk schreven die bedreigmoslims: “Mocht u onverhoopt toch toestemming voor een haatdragende anti-islam demonstratie willen verlenen dan zijn wij genoodzaakt om een tegendemonstratie te houden waarvoor wij een grote menigte op de been zullen krijgen waarmee we de neonazi’s onverrichter zake huiswaarts zullen sturen.”

En dus stond u voor de keuze: het recht op demonstratie uit artikel 9 van de Grondwet of buigen voor de terreur van de straat.

U koos er voor om te buigen.

Waar uw Haagse collega Pauline Krikke Pegida ‘alleen maar’ gebiedsbeperkingen oplegt, besloot u om de bedreigmoslims helemaal hun zin te geven.

Daarmee schept u een zorgwekkend precedent, nu moslimorganisaties kennelijk de Grondwet weer een stukje verder omver kunnen duwen.

En wat mij betreft verdient iemand die op die manier de geschiedenisboekjes in glijdt een passende naam.

Voor mij bent u vanaf vandaag: Burgemeester Sandalenlikker.

Groet,

JanD

https://tpo.nl/2019/06/05/briefje-van-j ... gemeester/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70496
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Pegida beweging

Berichtdoor Ariel » Do Jun 06, 2019 2:14 pm

Pegida-demonstratie verboden, maar deskundigen hebben twijfels: ‘Zo geef je tegenstanders die geweld willen gebruiken hun zin’

Anti-islambeweging Pegida mag donderdag en zaterdag niet demonstreren in Eindhoven. De burgemeester vreest verstoring van de openbare orde. Maar moet je het grondrecht van meningsuiting en demonstratie wel afwegen tegen het belang van openbare orde en veiligheid?

‘Het is een duivels dilemma’, zegt de Eindhovense burgemeester John Jorritsma (VVD). ‘Ik heb het grondrecht van demonstratie hoog in het vaandel staan. Maar ik moet ook de sociaal-maatschappelijke afweging maken welke risico’s dat met zich meebrengt voor de veiligheid van onze bewoners. Dit vak is niet altijd gemakkelijk.’

Jorritsma besloot maandagavond om de vierde aanvraag voor een demonstratie in korte tijd van de anti-islambeweging Pegida – komende donderdag in de buurt van de Al Fourqaan-moskee – niet te honoreren. Want de vorige betoging van vijftien à twintig Pegida-aanhangers op zondag 26 mei leidde in de stad tot ‘ernstige wanordelijkheden’ door een veelvoud aan tegendemonstranten en relschoppers.

Ondanks de inzet van driehonderd man politie, waaronder twee ME-pelotons, was de Eindhovense binnenstad het toneel van rellen en vernielingen, vooral door moslimjongeren. De Pegida-betoging moest zelfs op last van de politie worden afgebroken – de anti-islamdemonstranten werden geëvacueerd.

Nieuwe demonstratie
De burgemeester vreest voor een herhaling, of zelfs erger. Pegida reageerde onmiddellijk op dat verbod met de aanvraag van een nieuwe demonstratie, al weer de vijfde in een maand tijd, komende zaterdag. ‘We gaan zien welke smoes dan gaat komen’, reageerde Pegida-voorman Edwin Wagensveld uitdagend. ‘Weer een burgemeester die de rechtstaat niet kan handhaven wanneer je kritiek hebt op de islam.’

Dinsdagmiddag overlegde Jorritsma met politie en justitie over de nieuwe aanvraag, en kwam tot de conclusie dat ook die demonstratie niet kan worden toegestaan. ‘Want de gemoederen zijn nog steeds verhit’, aldus de burgemeester. ‘Dat is twee dagen later niet veranderd.’

Er waren voor donderdag al verschillende tegendemonstraties aangekondigd, waaronder een ‘vrolijke tegendemonstratie’ met naar schatting vijfhonderd mensen. Maar ook de moslimorganisatie Oemmah Nederland had verklaard naar Eindhoven te komen voor een massale tegendemonstratie ‘tegen de neonazi’s van de extreem-rechtse anti-islamorganisatie Pegida’. De politie had ‘sterke aanwijzingen’ dat de Pegida-betoging ook relschoppers uit het hele land zou aantrekken die geweld en vernielingen niet zouden schuwen.

Risicomijdend gedrag
Pikant detail is dat het gevreesde geweld dus niet van Pegida-betogers komt, maar juist van tegendemonstranten en anderen wordt verwacht. Pegida-voorman Edwin Wagensveld kan zich geen betere publiciteit wensen – hij krijgt nu veel meer aandacht dan zijn clubje aanhangers anders had gekregen. Wagensveld spreekt zelfs al van ‘gewelddadige blokkeermoslims’, analoog aan de ‘blokkeerfriezen’ die twee jaar geleden de anti-zwartepietdemonstranten bij Dokkum dwarsboomden.

De vraag is hoe lang dit kat- en muisspel kan doorgaan. Het staat Pegida vrij om opnieuw een demonstratie in Eindhoven aan te melden. Burgemeester Jorritsma zegt elke aanvraag op zijn merites te beoordelen. Maar hij hoopt ook dat de anti-moslimorganisatie een keer naar de rechter stapt om bezwaar aan te tekenen tegen het demonstratieverbod.

‘Laat de rechter zich maar eens uitspreken over enerzijds het recht op vrije meningsuiting en demonstratie en anderzijds de sociaal-maatschappelijke afweging die ik als burgemeester moet maken’, aldus Jorritsma. Vorig jaar concludeerde de Nationale Ombudsman nog in zijn rapport ‘Demonstreren, een schurend grondrecht?’ dat het gemeenten en politie niet altijd lukt om het demonstratierecht te waarborgen. ‘De overheid neigt naar risicomijdend gedrag’, aldus Reinier van Zutphen.

Overheden beschouwen volgens hem het demonstratierecht in praktijk nog te vaak als onderdeel van een belangenafweging: het recht op demonstreren versus het belang van openbare orde en veiligheid. ‘Maar demonstratievrijheid is geen onderdeel van een belangenafweging’, aldus de ombudsman. ‘De essentie van het grondrecht tot demonstreren moet voorop staan. Die essentie is dat de overheid zich tot het uiterste moet inspannen om demonstraties te faciliteren en te beschermen, zodat burgers in vrijheid hun mening – hoe impopulair ook – kunnen laten horen.’

Modder
Maar Jorritsma zegt dat hij wil voorkomen dat burgers straks weer hun huis moeten barricaderen, spullen uit de tuin in veiligheid moeten brengen of de auto naar een veiliger plek moeten verplaatsen. ‘Dat is allemaal mooi en aardig, zo’n rapport van de ombudsman. Maar ik sta hier met mijn poten in de modder’, aldus de Eindhovense burgemeester. ‘Daarom zou ik graag van de rechter willen horen: geef ons handvatten hoe we hiermee om moeten gaan.’

Universitair docent aan de Rijksuniversiteit Groningen Berend Roorda, gespecialiseerd in het demonstratierecht, vindt het een lastige casus. ‘Het is vooral ongelukkig dat zo’n demonstratie niet door kan gaan door het geweld van anderen’, aldus Roorda. ‘Dat is eigenlijk geen goede reden voor een verbod, want zo geef je toch met name de tegenstanders die geweld dreigen te gebruiken, hun zin.’

Ook de inzet van vele honderden politieagenten mag volgens hem geen reden zijn om een demonstratie te verbieden. ‘Dat is de prijs die we als samenleving voor dit grondrecht moeten betalen’, aldus Roorda. ‘Een rechter zal zich altijd afvragen: is hier echt geen demonstratie, misschien met beperkingen naar plaats en tijd, mogelijk?’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70496
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Pegida beweging

Berichtdoor Ariel » Vr Jun 07, 2019 3:11 pm

Burgemeester verbiedt OPNIEUW demonstratie Pegida

Pegida mag zaterdag niet demonstreren in Eindhoven. Burgemeester John Jorritsma heeft de betoging verboden. Dat maakte de gemeente Eindhoven vrijdagmiddag bekend.

De politie heeft sterke aanwijzingen dat er een tegendemonstratie wordt gepland waarbij geweld niet wordt geschuwd, aldus Jorritsma. Er zijn te weinig agenten in Oost-Brabant om ernstige wanordelijkheden het hoofd te bieden.

De politie kan de veiligheid in Eindhoven op zo'n korte termijn na de vergunningsaanvraag niet garanderen. Ook niet bij een massale inzet, aldus Jorritsma. Daarvoor zou de politie een maand voorbereidingstijd nodig hebben.

Op 26 mei leidde een demonstratie van zo'n twintig aanhangers van anti-islamorganisatie Pegida "tegen de islamisering'' tot rellen vlakbij de Al-Fourqaan moskee in Eindhoven. Daarbij kwam het tot een confrontatie met zo'n driehonderd tegendemonstranten. Jorritsma vreest een herhaling of erger, en ziet dan ook geen mogelijkheden om de demonstratie toe te staan.

Nationale ombudsman Reinier van Zutphen zei eerder deze week het geen goed argument te vinden dat een demonstratie wordt verboden omdat die uit de hand kan lopen. De burgemeester schaadt daarmee het grondrecht op demonstratie, aldus Van Zutphen.

Inmiddels heeft Pegida drie nieuwe data (11, 12 en 13 juni) voor demonstraties aangevraagd. "De mogelijkheden daarvoor worden op dit moment met hen besproken", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Pegida reageert verontwaardigd. "En nu, Openbaar Ministerie? Betekent dit dat de Nederlandse rechtstaat opnieuw na 1940 capituleert, nu voor de fascistische islam", aldus Pegida op Facebook.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38024
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pegida beweging

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jun 07, 2019 4:06 pm

Op 26 mei kwam de jeugdbrigade van Gods Grondpersoneel (die van de religie van de vrede) in actie.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38024
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pegida beweging

Berichtdoor Mahalingam » Zo Jun 09, 2019 7:45 pm

Staat onze overheid nog wel anti-islam demonstraties toe?
Pegida reageerde onmiddellijk op dat verbod met de aanvraag van een nieuwe demonstratie, al weer de vijfde in een maand tijd, komende zaterdag. ‘We gaan zien welke smoes dan gaat komen’, reageerde Pegida-voorman Edwin Wagensveld uitdagend. ‘Weer een burgemeester die de rechtstaat niet kan handhaven wanneer je kritiek hebt op de islam.’

En waarom kon het niet?
Dinsdagmiddag overlegde Jorritsma met politie en justitie over de nieuwe aanvraag, en kwam tot de conclusie dat ook die demonstratie niet kan worden toegestaan. ‘Want de gemoederen zijn nog steeds verhit’, aldus de burgemeester. ‘Dat is twee dagen later niet veranderd.’

Wanneer zullen de gemoederen niet meer verhit zijn?
Zodra Pegida een demo aankondigt krijgt de deugdmens een Pavlov reactie en moet er een tegendemonstratie komen om het te verhinderen. En dat lukt. De gemoederen (=boze Mohammedanen) raken weer verhit.
De burgemeester hoopt op rechtvaardiging door de rechter:
Burgemeester Jorritsma zegt elke aanvraag op zijn merites te beoordelen. Maar hij hoopt ook dat de anti-moslimorganisatie een keer naar de rechter stapt om bezwaar aan te tekenen tegen het demonstratieverbod.

Ik zou zeggen tegen Pegida: niet naar de onafhankelijke rechter stappen. Dan krijgt de burgemeester zijn zin.

BRON
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 5944
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Pegida beweging

Berichtdoor Ali Yas » Ma Jun 10, 2019 11:52 am

Mahalingam schreef:Wanneer zullen de gemoederen niet meer verhit zijn?

Het wordt tijd dat de gemoederen ook aan de andere kant wat opwarmen. Helaas lijkt dat niet in onze aard te zitten.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Mahalingam
Berichten: 38024
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pegida beweging

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jun 12, 2019 2:14 pm

Pegida mag op het stadhuisplein demonstreren.
Maar "gelijke monniken gelijke kappen" en dus worden alle tegendemonstraties die zeker gaan komen (ook op dat plein) toegestaan.
Chaos verzekerd als Pegida komt.
Tenzij de tegendemo's verboden worden. Maar tegendemo's tegen rechts mogen altijd.
Dus Pegida zal wel afgevoerd worden.
Pegida mag toch demonstreren in Eindhoven
Anti-islambeweging Pegida mag woensdagavond 19 juni toch demonstreren in Eindhoven. Dat maakte de gemeente dinsdag bekend. De anti-islambetoging mag doorgaan op het Stadhuisplein, maar niet, zoals aangevraagd, voor een Eindhovense moskee.

Pegida kreeg eerder geen vergunning voor de demonstratie. De Eindhovense burgemeester John Jorritsma verbood vrijdag nog een Pegida-demonstratie omdat hij vreesde voor rellen. Eind vorige maand zorgde een Pegida-protest voor problemen in de binnenstad toen er naast zo’n twintig betogers ook honderden tegendemonstranten kwamen.

Het Stadhuisplein is centraal gelegen en zal ook ruimte bieden voor tegendemonstraties. Het plein zou overzichtelijker zijn voor de politie dan de oorspronkelijke locatie. Ook zouden de gevolgen voor de rest van de stad op deze manier beperkt blijven.
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/06/11/pegida-mag-toch-demonstreren-in-eindhoven-a3963247
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70496
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Pegida beweging

Berichtdoor Ariel » Wo Jun 12, 2019 4:35 pm

Mahalingam schreef:Pegida mag toch demonstreren in Eindhoven
Anti-islambeweging Pegida mag woensdagavond 19 juni toch demonstreren in Eindhoven. Dat maakte de gemeente dinsdag bekend. De anti-islambetoging mag doorgaan op het Stadhuisplein, maar niet, zoals aangevraagd, voor een Eindhovense moskee.


Maar Pegida gaat 19 juni niet demonstreren in Eindhoven las ik op twitter. Ze hebben op die dag geen demonstratie aangevraagd. Ze gaan a.s zaterdag flyeren voor de Al-Fourqaan moskee

Pegida heeft gem_Eindhoven gisteren al laten weten geen aanvraag voor 19 juni te doen, en ook niet op die dag naar Eindhoven te komen... Pegida zal a.s zaterdag vanaf 14 uur gaan flyeren voor o.a de Al-Fourqaan moskee, en daarbij shirts dragen van Charlie Hebdo
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 5944
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Pegida beweging

Berichtdoor Ali Yas » Wo Jun 12, 2019 9:42 pm

Ariel schreef:
Pegida zal a.s zaterdag vanaf 14 uur gaan flyeren voor o.a de Al-Fourqaan moskee, en daarbij shirts dragen van Charlie Hebdo

Heel mooi. Ik zou alleen wel een paar cameraploegen inhuren, vergezeld van wat stevige jongens die zich niet makkelijk laten omduwen.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39275
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Pegida beweging

Berichtdoor Pilgrim » Za Jun 15, 2019 10:32 pm

Schandalig! Edwin Wagensveld (Pegida) aangevallen door (islamitisch!) tuig nabij Al Fourqaan-moskee

Door Teunis Dokter, 15 juni 2019

Afbeelding

Ja, want je zou maar eens flyers uitdelen of zo, want dan ben je gevaarlijk en verdien je het om hardhandig te worden aangevallen door een paar idioten? Nou, in Nederland is dat normaal, zéker als je Edwin Wagensveld heet.

Ondertussen is het natuurlijk de bedoeling dat niemand hier wakker van ligt.

In Den Haag hoopt men namelijk van ganser harte dat iedereen denkt “ach Pegida, ze verdienen het” of “daar heb je Wagensveld weer”. Of dat mensen u eraan herinneren dat Pegida gebruik maakt van bizarre manieren van actievoeren. En tot een bepaald niveau zou zo’n reactie begrijpelijk zijn. Maar laten we even kijken naar de beelden van wat er daadwerkelijk is gebeurd bij de Al Fourqaan-moskee:

[Zie video op de site.]

Op de beelden is duidelijk te zien hoe gevaarlijk het blijkbaar kan zijn om als ongewenst persoon op een parkeerplaats van een moskee rond te lopen. In plaats van een fatsoenlijke discussie of het scheiden der wegen duikt ineens een in het zwarte geklede man op die de Pegida-voorman achter de broek aan zit.

Blijkbaar is het verspreiden van teksten of iemands aanwezigheid bij een moskee dus voldoende om te leiden tot gewelddadige realiteiten. Laat dat even tot je inzinken. Er gebeurt dus in feite niets. De fysieke realiteit is onveranderd, maar simpelweg de aanwezigheid van een mens met bepaalde ideeën is voldoende om bij diverse moskeeën te leiden tot opstootjes. Blijkbaar worden conflicten in de islamitische gemeenschap niet middels de pen, maar met de vuist opgelost?

Dat is wat het patroon ons tot nu toe heeft geleerd. Laten we dit patroon het Pegida-patroon noemen. Dat patroon zegt iets. Wagensveld ziet zichzelf nu meerdere keren in de steek gelaten. Eerst worden zijn demonstraties verboden. Dat feit moet mensen toch wel wakker maken dat er bijzondere patronen gaande zijn in Nederland.

Maar dat is blijkbaar niet voldoende en nu moet de Pegida-voorman zelfs eerst nog vluchten voor geweld voordat mensen gaan begrijpen hoe serieus het patroon is? Het bezigen van vrijheid van meningsuiting is dus gevaarlijk in de buurt van moskeeën? Of zou toch Wagensveld gevaarlijk zijn?

U mag het zeggen. Maar het patroon is overduidelijk.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... eed-niets/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18218
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Pegida beweging

Berichtdoor King George » Zo Jun 16, 2019 12:21 am

Afbeelding
mad ismail Bakri (l) en sjeik Al-Mutairi op een conferentie in de Al Fourqaan-moskee in Eindhoven. © Stichting Waqf

Imam van Al Fourqaan-moskee Eindhoven heeft dubieuze vrienden

EINDHOVEN – De tot nu vrij onbekende Imad Ismail Bakri – mede-oprichter van de Al Fourqaan-moskee in Eindhoven – maakt deel uit van een wijdvertakt internationaal netwerk van salafistische islamitische organisaties, waarvan sommige in verband worden gebracht met moslimterrorisme.


Dominique Elshout 17-01-17, 08:30
Laatste update: 21-02-17, 15:17
Bron: brabantsdagblad


In 1989 was hij oprichter van de islamitische stichting Waqf. Vanaf het begin is hij er ook penningmeester. Daarnaast is hij imam van de Al Fourqaan-moskee. En toch is Imad Ismail Bakri niet in grote kring bekend.

Pas door onderzoek van journalist Carel Brendel en arabist Simon Admiraal is de laatste dagen meer bekend geworden over Bakri, die veel contacten blijkt te hebben waarbij vraagtekens geplaatst kunnen worden.

Terrorisme
Bakri, die veel reist en in Nederland Helmond als thuisbasis heeft, bekleedt hoge posten in enkele internationale organisaties die in verband worden gebracht met moslim-extremisme en het steunen van moslim-terrorisme. Zo is Bakri, in 1957 in Soedan geboren, penningmeester van de Zwitserse Association des Savants Musulmans ASM in Bern. ASM-voorzitter is sjeik Abdul Mohsim al-Mutairi, die op 19 mei 2016 op een Amerikaanse lijst werd gezet van terrorisme-financiers. Op 20 mei, een dag later, preekte hij in de Al Fourqaan-moskee, op uitnodiging van Bakri.

Eid Charity
ASM is een organisatie van de Zwitser Nicolas Blancho, voorzitter van de Islamitische Centrale Raad Zwitserland. Die raad wordt gefinancierd door Eid Charity. Dat Quatarees hulpfonds bekostigde de koop van het gebouw voor een op te richten islamitisch opleidingsinstituut in Rotterdam, vorig jaar. De ‘salafistenschool’ kwam er uiteindelijk niet omdat de kopers naar eigen zeggen geen onrust wilden veroorzaken, maar door het afgeschoten plan kwam het zoeklicht wel op de Eid Charity te staan. Oprichter is de Qatarees Abd al-Rahman, die op de sanctielijst van de Verenigde Naties staat omdat hij miljoenen zou hebben doorgesluisd naar terreurorganisatie Al Qaida in Syrië en Irak. Opmerkelijk gegeven: Nasr El Damanhoury – samen met Bakri directeur van stichting Waqf in Eindhoven – kocht het Rotterdamse schoolgebouw aan, voor 1,7 miljoen. Met geld van Eid Charity dus.


Brabants Dagblad
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 38024
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pegida beweging

Berichtdoor Mahalingam » Zo Jun 16, 2019 12:37 pm

Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39275
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Pegida beweging

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jun 16, 2019 8:08 pm

Pegida is de kanarie in de Islamitische kolenmijn

Sander van Luit, 16 juni 2019

Afbeelding

“Die stokerige simpleton van een Wagensveld...”

“Ik heb wel principes. Maar tav demonstraties geldt ook gezond verstand. Als het geweld uitlokt, gewoon verbieden (of op een andere plek).”

“Iedereen die de moeite neemt om Wagensveld/Pegida een flinke oorwassing te geven is een held van het volk.”

Het is weer eens zover; de volstrekt legale actie van Pegida Nederland, die in Eindhoven voor een moskee flyers uitdeelden waarin ze demonstreerden tegen de Islam, liep opnieuw uit op geweld van moslims tegen Pegida. De mensen van Pegida moesten bescherming zoeken bij de politie, die tot op dit moment nog niemand heeft aangehouden voor het geweld tegen deze vreedzame actie.

En opnieuw laat deze actie zien hoe ver het al is gekomen in Nederland als het gaat om demonstreren tegen de Islam. Waar mensen die demonstranten tegen Zwarte Piet vreedzaam tegenhielden om te demonsteren keihard worden aanpakt, kunnen moslims die Pegida fysiek aanvallen keer op keer wegkomen hiermee.

Links praat moslimsgeweld goed
Wat mij vooral verbaast is het goedpraten hiervan door linkse activisten die doorgaans moord en brand schreeuwen als hun eigen mensen het moeilijk wordt gemaakt om te demonstreren. De 3 uitspraken in het begin van dit artikel zijn een aantal tweets die ik tegenkwam naar aanleiding van deze meest recente aanval op Pegida.

Het valt op dat mensen het blijkbaar normaal vinden dat als Pegida iets doet wat zij als “provoceren” zien, geweld blijkbaar gelegitimeerd is. Maar “provocatie” is een subjectief iets. Wat voor de ene vrijheid van meningsuiting is (zoals barbecueën voor een moskee tijdens de ramadan) kan voor de ander als “provocatie” voelen. Dat ontneemt iemand niet opeens het recht om zijn mening te uiten.

Verder is het natuurlijk bizar dat het lijkt alsof de gewelddadige moslims in deze situatie blijkbaar niet verantwoordelijk zijn voor hun daden, “want ze worden geprovoceerd”. Dit is een typisch voorbeeld van de “soft bigotry of low expectations”. Die arme moslims kunnen er niet tegen als hun religie wordt bekritiseerd, dus schuiven we de schuld van hun handelen in de schoenen van Pegida. Zij “lokten het immers uit”.

Ook deugsignaleren hoort erbij als het om de Islam gaat
Ook erger ik me aan het feit dat iedereen altijd even moet deugsignaleren dat ze Pegida verwerpelijk vinden. “Ik heb niks met Pegida, maar...”. Dit impliceert namelijk opnieuw dat Pegida “het er wel een beetje naar maakt”. Als het om de vrijheid van meningsuiting gaat is er geen “maar”. Het is het belangrijkste recht van onze grondwet en van onze samenleving. Punt.

Sterker nog; ik vind dat Pegida uitstekend werk doet. De Islam is een verwerpelijke religie en ideologie, en daar kan niet genoeg tegen geageerd worden. Maar bovenal toont Pegida pijnlijk duidelijk aan hoe ver het al is met de islamisering van Nederland; als je in bepaalde wijken niet meer normaal kan demonstreren zonder tientallen of honderden boze moslims op je dak te krijgen zijn we langzaam ons vrije land aan het verliezen aan de intolerante Islam. En nog erger: het toont ook aan in hoeverre de niet-moslims gewelddadig gedrag tolereren als het uit naam van de Islam gebeurt. Daarmee is Pegida de spreekwoordelijke kanarie in de kolenmijn geworden als het gaat om de Islam.

https://denieuwezuil.nl/pegida-is-de-ka ... kolenmijn/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38024
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pegida beweging

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jun 17, 2019 9:32 am

Afbeelding

Edwin Wagensveld zaterdagmiddag belaagd.
Achmed Akkabi✔@AchmedAkkabi

Iedereen die de moeite neemt om Wagensveld/Pegida een flinke oorwassing te geven is een held van het volk.

Achmed zal wel 'ummah' bedoelen maar 'volk' klinkt beter voor zijn linkse vriendjes.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70496
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Pegida beweging

Berichtdoor Ariel » Ma Jun 17, 2019 11:07 am

Mahalingam schreef:Achmed zal wel 'ummah' bedoelen maar 'volk' klinkt beter voor zijn linkse vriendjes.


Achmed blokt iedereen op twitter die in zijn ogen een foute "reactie " op die tweet geven. Hij noemt ze "racisten"

Aan alle reagerende racisten in dit draadje,

Ik heb echt nul moeite met jullie allemaal de moeder te blocken.


Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18218
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Pegida beweging

Berichtdoor King George » Ma Jun 17, 2019 12:18 pm

Weten we al hoe die snor met kapuchon op heet? Dan kunnen we denk ik wel een schandpaal aan gaan maken/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18218
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Pegida beweging

Berichtdoor King George » Ma Jun 17, 2019 12:51 pm

Afbeelding

Bovenstaande is niet meer te bekijken.

Want

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39275
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Pegida beweging

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jun 19, 2019 1:09 am

BRIEFJE VAN JAN – Aan burgemeester Jorritsma

Door: J. Dijkgraaf #2 , 9:01, 17 juni 2019

Afbeelding

Heeft u ze al, die haakneus en die bolle?

Meneer Jorritsma,

Heeft u ze al?

Ik bedoel die haakneus en die bolle die zaterdag Pegida-voorman Edwin Wagensveld met z’n tweeën in de rug aanvielen toen hij foldertjes wilde verspreiden bij de Al-Fourqaan moskee in uw stad Eindhoven.

Ik kan met drie muisklikken foto’s van die twee tevoorschijn toveren (haakneus hier, bolle hier), dus ik neem aan dat de politie er na twee dagen rechercheren ook wel achter is welke smoelwerken ze even door de database moeten trekken.

En als u ze heeft, gaat u dan weer bij Jeroen Pauw zitten om trots te vertellen hoezeer de veiligheid van burgers u aan het hart gaat?

Ik reken op u!

Ondertussen lees ik op internet dat allerlei kneuzen die lafhartige daad van die haakneus en die bolle wel begrijpen, “omdat Pegida provoceert”.

Ik weet niet welk deel van artikel 9 van de Grondwet die lui niet begrijpen.

Natuurlijk provoceert Pegida.

Maar dat mag.

Ik denk dan altijd: hebben dat soort goedpraters dan niet door wat er écht gebeurt?

Stel dat een paar Turken of Marokkanen op zondagochtend bij een kerk gaan staan roepen dat Jezus een pedofiel was. Natuurlijk zouden kerkgangers zich dan kapot ergeren aan die Turken of Marokkanen.

Maar wat zou er gebeuren als vervolgens tientallen of zelfs honderden kaalkopjes op die Turken of Marokkanen zouden inslaan?

Zouden moskeegangers dan, net als nu al die autochtone fans van die haakneus en die bolle, hun steun uitspreken aan die kaalkopjes, omdat je nu eenmaal niet moet provoceren voor een kerk?

Nee hè?

Sterker nog: al die autochtonen die artikel 9 van de Grondwet vanwege de kleinzieligheid van mensen als die haakneus en die bolle terzijde willen schuiven, zouden die kaalkopjes in de meest duidelijke bewoordingen veroordelen.

En ze hebben niet door, dat ze zich daarmee onderwerpen aan een religie die eh… nog niet echt een Verlichting achter de rug heeft.

Maar gelukkig hebben we nog een paar krachtdadige burgemeesters als u, die gajes als die haakneus en die bolle subiet in een kerker laten smijten door de Hermandad.

En onze politie werkt daar, trouw als ze is aan de Nederlandse Grondwet, vol overtuiging aan mee.

Toch?

Groet,

JanD

PS. Weet u wie ook provoceerde?

https://tpo.nl/2019/06/17/briefje-van-j ... jorritsma/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Anti Islam Politiek”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten