Fremskrittpartiet (Noorwegen)

Plaats reactie
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7960
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Fremskrittpartiet (Noorwegen)

Bericht door xplosive »

 
Sylvi Listhaug : Selvfølgelig er ikke alle kulturer like mye verdt

Vertaling (vrij door xplosive met enige hulp van "Google Translate") :

Sylvi Listhaug : Natuurlijk zijn niet alle culturen gelijkwaardig
Wanneer we naar andere landen reizen of nieuwsverhalen van veraf bekijken, worden we er voortdurend aan herinnerd dat we onze waarden niet als vanzelfsprekend kunnen beschouwen.

"Als we Noorse en westerse waarden willen behouden, zoals volledige vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst en gelijkwaardigheid van man en vrouw, dan moeten we voor die waarden opkomen", schrijft Sylvi Listhaug.

Sylvi Listhaug is parlementair vertegenwoordiger van Frp (Fremskrittpartiet, te vertalen als : Vooruitgangspartij).


In het boek van Professor Terje Tvedt, de Internationale Doorbraak, heeft hij goed gedocumenteerd hoe politici en academici samen stonden voor een visie dat onze waarden universeel zijn. En als we alleen maar zouden praten en geld geven aan landen die onze waarden niet delen of waar zelfs tegenovergestelde waarden heersen, dan zouden die landen aan ons land gelijkwaardig worden. Deze theorie is natuurlijk allang achterhaald en ondeugdelijk gebleken en is nu voor altijd geschiedenis.

In onze tijd zitten we in veel opzichten met een waardenconflict. Veel landen nemen waarden aan die de steniging van vrouwen die ontrouw zijn legitimeren, homo's worden opgehangen en kritiek op de religie wordt met geweld beantwoord.

Velen geloven dat deze houdingen slechts horen bij een kleine minderheid van fanatieke islamisten. Gelukkig is slechts een kleine minderheid van fanatici bereid om terrorisme te gebruiken, maar de houding is wijd en zijd geworteld in veel moslimlanden. Volgens Pew Research, een bekend onderzoeksbureau in de Verenigde Staten, wil de overweldigende meerderheid in veel islamitische landen de shariawet invoeren als een officiële wet in het land.

Sommigen van hen die uit deze landen vluchten, vluchten gewoon voor deze waarden omdat ze vrijheid willen. Dan is het volstrekt onaanvaardbaar dat ze opnieuw de cultuur en waarden tegenkomen in Noorwegen en Europa waarvoor ze juist gevlucht waren. In mijn ogen is het naïef om te geloven dat de houding van iedereen die uit deze landen komt verandert, zodra ze de paspoortcontrole bij Gardermoen hebben doorstaan.

Verschillende landen waarvandaan de meeste asielzoekers naar Noorwegen en Europa komen, steunen de sharia in hun thuisland breed. In Afghanistan steunt 99 procent van de moslims de sharia als officiële wet. Voor Irak is dit 91 procent. In Zuid-Azië onderschrijft 76 procent dat degenen die de islam verlaten ter dood moeten worden gebracht.

Als we Noorse en westerse waarden willen behouden, zoals volledige vrijheid van meningsuiting, religieuze vrijheid en gelijkheid van man en vrouw, dan moeten we voor die waarden opkomen. Noorwegen is niet perfect. Maar dat we zijn gekomen waar we zijn met de waarden die we hebben, kan niet als toeval worden beschouwd. Er zijn veel mannen en vrouwen die voor ons gevochten hebben om te genieten van de vrijheid die we vandaag hebben, en die velen nu als vanzelfsprekend beschouwen.

Zweden, dat vaak als voorbeeld gebruikt wordt voor hoe we immigratie- en integratieproblemen niet moeten aanpakken, is in dit geval ook een slecht voorbeeld. Nu blijkt dat 27 van de 40 kleuterscholen kinderen dwingen de hijab te gebruiken en vaste pauzes voor het gebed invoeren.

Dit is niet opkomen voor onze waarden. Hetzelfde zien we in het debat over de niqab en de boerka. Onlangs was er een verbod op allesverhullende kleding in de klas. Het zou gewoon verhinderen dat je met docenten en andere studenten kunt communiceren als je in een klas bent. Sommigen beschouwen dit echter als een vorm van racisme waarbij het gaat om het onderdrukken van moslims. Er is niets minder waar dan dat.

Het gaat erom op te komen voor onze waarden. Willen we slagen waar Zweden niet is geslaagd, dan moeten we onze waarden beschermen. We moeten niet toestaan ​​dat degenen die tolerant zijn ten opzichte van de intolerante de dienst uitmaken. De tijd is er absoluut rijp voor om boerka en niqab in de openbare ruimte te verbieden en een verbod op de hijab op school en op de kleuterschool in te voeren. De huidige situatie is te ernstig om daartegenover een slappe houding aan te nemen. Degenen die liever met repressieve en onverdraagzame waarden willen leven hebben veel landen in de wereld om naartoe te gaan. Als je in Noorwegen wilt zijn, dan heb je je te houden aan onze wetten, regels en waarden.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20784
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Fremskrittpartiet (Noorwegen)

Bericht door King George »

Alle culturen gelijk(waardig)? Wie verzint zoiets geks?

Als alle culturen gelijk zijn, dan is kannibalisme slechts een kwestie van smaak.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47795
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Fremskrittpartiet (Noorwegen)

Bericht door Pilgrim »

Noors ISIS-bruidje met open armen ontvangen in Noorwegen, einde meerderheid Noorse regering

20 januari 2020

Afbeelding
Siv Jensen (links) en Erna Solberg.

Premier Solberg wil met minderheidsregering verder

De Vooruitgangspartij stapt uit de Noorse coalitie, vanwege de terugkeer uit Syrië van een vrouw die lid is geweest van terreurbeweging Islamitische Staat. Dat maakt de Noorse minister van Financiën, Siv Jensen, bekend.

Door het opstappen is premier Erna Solberg haar meerderheid in het parlement kwijt. Zij heeft al aangegeven door te willen met een minderheidsregering.

“Ik heb ons de regering in geleid en haal ons er nu weer uit”, aldus Jensen. “We hebben te veel compromissen moeten sluiten.” Zij reageert op een beslissing van de Noorse regering vorige week om een vrouw en haar twee kinderen terug te halen uit Syrië. Zij vertrok in 2013 uit Noorwegen en werd direct na terugkomst in Noorwegen gearresteerd vanwege mogelijke betrokkenheid bij een terroristische organisatie.

De conservatief-liberale Vooruitgangspartij wil wel kinderen terughalen uit Syrië, maar weigert om volwassenen hulp aan te bieden.

Anp

https://tpo.nl/2020/01/20/noors-isis-br ... -regering/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20784
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Fremskrittpartiet (Noorwegen)

Bericht door King George »

Begrijpelijk dat er voor de Vooruitgangspartij geen eer meer valt te behalen aan voor zulk een beleid mederegeringsverantwoordelijkheid te moeten blijven dragen. Maar de Vooruitgangspartij moet dan wel bij de volgende verkiezingen fors gaan winnen. De reactionaire, regressieve en repressieve krachten zullen dit als vals alibi gaan aanwenden om een cordon sanitaire om de Vooruitgangspartij heen te gaan sluiten. Hetzelfde hebben we nu in Italië.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75759
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Fremskrittpartiet (Noorwegen)

Bericht door Ariel »

King George schreef: De reactionaire, regressieve en repressieve krachten zullen dit als vals alibi gaan aanwenden om een cordon sanitaire om de Vooruitgangspartij heen te gaan sluiten. Hetzelfde hebben we nu in Italië.
Daar ben ik ook bang voor. Misschien hadden ze hun poot stijf moeten houden en blijven protesteren. Dan had de conservatieve partij Høyre misschien opgestapt.

Ook de PVV verloor stemmen ( zetels) toen ze uit de onderhandelingen stapte.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20784
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Fremskrittpartiet (Noorwegen)

Bericht door King George »

En in Italië zit Mateo Salvini nu zonder invloed op het beleid in de oppositie door zijn opportune move aan te sturen op verkiezingen, terwijl Mateo Salvini in de regering juist zo lekker op stoom was gekomen en met geduld de daar op volgende verkiezingen had kunnen afwachten.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Plaats reactie