Sverigedemokraterna (SD) - Zweden-democraten

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47795
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Sverigedemokraterna (SD) - Zweden-democraten

Bericht door Pilgrim »

Zwedendemocraten willen referendum over EU-uittreding

Geplaatst op 24 juni 2018

Afbeelding

De Zwedendemocraten plannen een referendum over een EU-uittreding van zweden. Uit peilingen blijkt dat de Zwedendemocraten op dit moment de op één na grootste partij is in het land.

De partij Zwedendemocraten (Sverigedemokraterna – SD) wil dat Zweden naar het voorbeeld van de Brexit een referendum houdt over de uittreding van Zweden uit de EU, bericht de Zweedse krant “Expressen”. Financiële overwegingen zouden doorslaggevend voor dit voorstel zijn. Uit een document van het Europees Parlement blijkt dat Zweden in het jaar 2016 als nettobetaler € 3,31 miljard aan de EU heeft betaald.

In een interview met het blad “Dagens industri” zegt de leider van de SD, Jimmie Åkesson, dat hij al in de loop van de volgende verkiezingsperiode een referendum over het EU-lidmaatschap zou willen laten houden. De parlementsverkiezingen in Zweden vinden op 9 september 2018 plaats. “De EU is een grote corruptiegroep, waarin niemand de controle over iets heeft”, zegt Åkesson.

De leider van de SD letterlijk: “We betalen veel geld en krijgen een beetje terug. Maar de belangrijkste reden is ideologisch: we zullen niet in een supranationale unie zitten. We zullen uiteraard met andere landen samenwerken en handel drijven met landen in onze regio, maar we zien het nut er niet van in om een politieke unie te blijven, zoals de EU er eentje is.”

In het vervolg zou “de natie” op de voorgrond moeten staan. “Ik vind dat het nationalisme een fundamenteel deel van de totale Zweedse samenleving en de volksopbouw was, maar enkele decennia geleden werd dit opgegeven. De sociale politiek concentreerde zich nu op het sociale deel, raakte echter de volledige verbinding tot de natie en tot de nationale identiteit kwijt”, aldus Åkesson.

EU-tegenstanders en EU-voorstanders
Volgens een bericht van het blad “Norrtelje Tidning” was het referendum over de toetreding van Zweden in de EU in het jaar 1994 al een zeer nipte overwinning. Destijds stemde 52,3% voor een lidmaatschap, terwijl 46,8% er tegen stemde. Het aandeel EU-tegenstanders zou op dit moment ongeveer 20% bedragen, terwijl ongeveer 50% als EU-voorstander wordt gekwalificeerd. Het zou opvallend zijn dat de Zweedse Groenen (Miljöpartiet de Gröna) veranderd is van een anti-EU-partij in een pro-EU-partij. 10% van de sympathisanten van de Groenen was in 1996 voor een Zweeds EU-lidmaatschap. In de nieuwste peiling van het Centraal bureau voor de Statistiek van Zweden (Statistiska centralbyran – SCB), die de afgelopen week werd gehouden, bedraagt dit aandeel inmiddels ongeveer 70%.

Zelfs in de Linkse Partij (Vänsterpartiet – V) is het verzet tegen de EU verdwenen. In 1996 was minder dan 10% van de sympathisanten van de partij voor het Zweedse Eu-lidmaatschap. Op dit moment bedraagt dat percentage 45%.

Het percentage EU-voorstanders bedraagt bij de Zwedendemocraten constant 20%.

“Nortelje Tidning” zegt: “Er zijn zeker problemen in de EU-samenwerking. Niet in de laatste plaats is de bureaucratie heel duur en omvangrijk. Maar de voordelen van de EU-samenwerking moeten in overweging worden genomen. De EU heeft vrede en samenwerking gecreëerd in een Europa, waarin twee oorlogen grote delen van het continent verwoest hebben. De handel in de EU heeft de welvaart in alle EU-landen, niet in de laatste plaats in Zweden, vergroot. De EU heeft het gemakkelijk gemaakt om in andere EU-landen te werken en te studeren, waarvan veel jonge mensen profiteren. Door het EU-lidmaatschap kan Zweden ook beslissingen in belangrijke Europese landen beïnvloeden, zoals de strenge regels voor het gebruik van antibiotica in de landbouw.”

Zwedendemocraten de op één na grootste partij
Volgens een peiling van de publiekrechtelijke omroep Sveriges Television (SVT) en het opinieonderzoeksinstituut Novus zou 21,9% op de Zwedendemocraten stemmen, wat in vergelijking met vorige maand overeenkomt met een stijging van 2,9%. Bij de mannelijke geënquêteerden was dit percentage zelfs 29%. De Sociaaldemocraten zouden 23,85 van de stemmen krijgen, wat in vergelijking met vorige maand overeenkomst met een verlies van 3,1%. De Zwedendemocraten zouden zodoende de op één na grootste partij in het Zweedse parlement zijn. De op twee na grootste partij zou de liberaalconservatieve Moderate Verzamelingpartij (Moderata samlingspartiet – M) zijn met 21,1%. De Linkse Partij zou 9,1% van de stemmen krijgen, de Centrumpartij (Centerpartiet – C) 8,9%, de Liberalen (Liberalerna – L) 4,6%, de Groenen 4,5% en de Christendemocraten (Kristdemokraterna – K) 2,9%. Omdat er in Zweden een kiesdrempel bestaat van 4%, zouden de Christendemocraten dus niet meer in het parlement vertegenwoordigd zijn.

Aan de peiling, die werd gehouden van 14 mei tot 6 juni 2018, namen 4633 personen deel.

Bron: https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/06/24 ... ittreding/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6531
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Sverigedemokraterna (SD) - Zweden-democraten

Bericht door Ali Yas »

Pilgrim schreef:
Uit peilingen blijkt dat de Zwedendemocraten op dit moment de op één na grootste partij is in het land.
Dat is een treurige toestand. Want zoals we weten kunnen de andere partijen dan makkelijk een coalitie zonder deze partij smeden en zelfs het tegenovergestelde doen van wat deze partij wil, en ermee wegkomen. Pas als de SD 51% van de stemmen heeft, verandert er echt wat. Maar zo ver zou men het niet moeten laten komen (maar er zou wel meer niet moeten wat toch gewoon gebeurt).
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47795
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Sverigedemokraterna (SD) - Zweden-democraten

Bericht door Pilgrim »

ZwedenDemocraten willen stemmen over EU-uittreding

Geplaatst op 16 augustus 2018

Afbeelding

STOCKHOLM – De voorzitter van de ZwedenDemocraten, Jimmie Åkesson (foto), heeft zich opnieuw voor een referendum over een EU-uittreding van Zweden uitgesproken. “De EU is niet de juiste weg om in Europa samen te werken”, zei Åkesson tegenover “Sverige Radio”. Men zou “opnieuw moeten onderhandelen over de voorwaarden van een EU-lidmaatschap en daarna zouden de mensen erover moeten stemmen”.

Vorige maand nog had de economiepolitieke woordvoerder van de partij, Oscar Sjöstedt, benadrukt dat een uittreding van Zweden uit de EU geen thema van mogelijke coalitieonderhandelingen met andere partijen na de verkiezingen van 9 september worden. Onlangs hadden twee Europarlementariërs van de partij een bijdrage op de nieuwssite “altinget.se” gepubliceerd, waarin zij zich voor een uittreding uit de EU uitspraken.

EU nam een andere ontwikkeling dan beloofd
“De ZwedenDemocraten willen de Europese Unie verlaten”, schrijven Kristina Winberg en Peter Lundgren in het artikel. Hun partij zou “geen niet gekozen Europese Commissie accepteren, die samen met het Europees Gerechtshof en het Europees Parlement de lidstaten aan het lijntje kunnen houden, ook als die de hele tijd nee zeggen.”

Daarom zouden de Zweden nu over de “supranationale Unie, die de Europese Unie geworden is, moeten mogen stemmen.” Ook omdat het bondgenootschap zich niet ontwikkeld zou hebben tot datgene wat de Zweden in 1994 beloofd zou zijn. Destijds stemde 52,3% van de Zweden voor de een jaar later volgende EU-toetreding.

Bron: https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/16 ... ittreding/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41470
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Sverigedemokraterna (SD) - Zweden-democraten

Bericht door Mahalingam »

En hoe treden de media op tegen de SD nu er verkiezingen naderen?
Door volop nepnieuws over de SD te verspreiden.
Voor de auto branden in Zweden zijn nu 3 leden van een immigratenbende opgepakt.
“Ja, dat zijn onze jongens, allemaal”, bevestigt een politieagent die in Frölunda werkt en voor wie de drie gearresteerden bekende gezichten zijn.

Hij ontkracht daarmee de samenzweringstheorieën van onder meer Aftonbladet’s opiniemaker Anders Lindberg en parlementslid Daniel Riazat van de Vänsterpartie (Linkspartij) dat de branden door Zweedse rechtsextremisten zouden zijn veroorzaakt om de aankomende verkiezingsresultaten in september te beïnvloeden.
https://fenixx.org/2018/08/16/de-drie-g ... -misdaden/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20784
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Sverigedemokraterna (SD) - Zweden-democraten

Bericht door King George »

Toch nog hoop voor Zweden? Of too little too late?

https://tpook.nl/2018/08/20/zweedse-pvv ... k-bloeden/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 41470
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Sverigedemokraterna (SD) - Zweden-democraten

Bericht door Mahalingam »

De verkiezingskoorts loopt op. De media doen hun best om voor de goede uitkomst te zorgen voor de "powers that are".

Iemand van de SD vindt een fout liedje leuk. Mag niet.
Top Sweden Democrat shared 'Swedes are white' song
Elisabeth Peterson, who is second on the party’s candidate list for the municipal council in the city of Växjö, laughed when confronted by the newspaper about sharing the song this February.

The song is by Kiwi, a self-described 'nationalist' who has collaborated with the white power label Midgård records and had his music played on the far-right website Nordfront.se.

When asked about what constituted "a Swede”, Peterson said she would exclude any recent immigrants to the country.
“You should be Swedish, born Swedish and have Swedish parents,” she told the newspaper.

The Sweden Democrats’ leader Jimmie Åkesson has repeatedly claimed that his party’s nationalism is not ethnocentric, and that even people born abroad can become ’Swedish’ if they adopt the national culture.

“Swedishness is open, you should be able to become Swedish even if you weren’t born in the nation of Sweden,” he said on Swedish Radio last week, although he added that it can take a long time, perhaps generations, before this happens.

As well as campaigning for election, Peterson is secretary of the party board in Växjö and its spokesperson on education.
Henrik Gustafsson, from the party’s press department, said that the party planned to investigate Peterson.
“We have grounds to investigate this issue according to our working practices and internal routines,” he said. “Our membership committee is going to take this issue further.”

The party’s local chairman, Tobias Lindgren, also distanced himself from Peterson’s actions.
”This is unacceptable and in no way corresponds to the party’s views about open Swedishness, the principle of assimilation, or that we believe, are working for, and hope that people who come to Sweden can also become part of the society,” he said.
https://www.thelocal.se/20180819/top-sw ... white-song
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47795
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Sverigedemokraterna (SD) - Zweden-democraten

Bericht door Pilgrim »

Kent Ekeroth (Zwedendemocraten) haalt in het parlement uit tegen immigratie
Jerry Eldred - Gepubliceerd op 8 aug. 2018

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41470
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Sverigedemokraterna (SD) - Zweden-democraten

Bericht door Mahalingam »

Niet-linkse politici die verrijkte wijken bezoeken. dat geeft altijs stennis en bedreigingen. Zo ook in Malmö.
Sweden Democrat leader's visit causes disquiet among Malmö's Muslims
The leader of the Sweden Democrats is speaking in Sweden's third-largest city as part of an election tour which has seen protesters attempt to pelt him with eggs in Falkenberg, and a rapturous reception in the party stronghold of Landskrona.

In Malmö, the mood is somewhere in between, with a big crowd of supporters and a small but energetic group of protesters.
"Jimmie, you think we have so many problems in Malmö," reads one sign. "Well, go away and we'll have one less."
[...]
The party has, however, been making remarkable progress among immigrants in Sweden, increasing its share of the vote of those born abroad to 12 percent this May from two percent in the May before the 2014 election.

Partly, it has done this with the party's ideology of "open Swedishness", a cultural nationalism open to all regardless of where they were born or the colour of their skin.

Throughout his tour, Åkesson has been introduced by Jonas Chongera, a black, Congo-born former pastor who represents the party on a municipal council in Värmland.

"We all know people with backgrounds in other countries, among our friends and even in our families," Åkesson says at one point in his speech, underlining that he is against high levels of immigration, not immigrants themselves.
Foto van brave antifascisten achter hekken.:
Afbeeldinghttps://www.thelocal.se/20180903/sweden ... ms-muslims
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41470
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Sverigedemokraterna (SD) - Zweden-democraten

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Zie hier we Jimmie Åkesson met een rode tomaat, eentje van de velen die naar hem gegooid werden en die allen niet raak waren.
Protesters target Sweden Democrats and Alternative for Sweden with eggs and tomatoes
An election campaign stop at a public square in Falkenberg devolved into a food fight of sorts on Thursday when two protesters attempted to hit Sweden Democrats leader Jimmie Åkesson with eggs and tomatoes.

In one of the incidents, Åkesson was giving a talk at a public square in Falkenberg when two protesters attempted to hit the Sweden Democrats leader with eggs and tomatoes.
The two food-throwers, both younger men, jumped out in front of Åkesson with a carton of eggs but were stopped from launching them by police. The young men had better success throwing their tomatoes but none of them hit their intended target.
A scuffle then broke out in which a police officer was kicked in the leg.
“One person was arrested for violence against a public official,” Western Police District spokesman Stefan Gustafsson said.
Additionally, both of the protestors were hit with charges of disturbing the peace.

After successfully avoiding the eggs and tomatoes, Åkesson continued with his talk as planned. Photos published by Aftonbladet show him picking up some of the tomatoes as he spoke.

The second incident occurred in Uddevalla, where upwards of 40 protesters disrupted an election stop featuring members of Alternative for Sweden (Alternativ för Sverige - AFS), an upstart party largely made up of former Sweden Democrats.
Some of the protesters began throwing eggs at the AFS members, which led to a minor fight. Two people were arrested, including one person who allegedly hit one of the politicians.
A police spokesman said that no one was injured.
https://www.thelocal.se/20180830/protes ... d-tomatoes
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41470
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Sverigedemokraterna (SD) - Zweden-democraten

Bericht door Mahalingam »

Wat als de verkiezing wordt wat de polls beloven dat die gaat worden? Dan moet er nog meer samengewerkt worden tussen de politieke partijen om een cordon sanitaire in stand te houden. want èèn ding is zeker: de SD mag niet in de macht delen.
Dus zoals bij ons, zal er tegen heug en meug een 5-partijen kabinet komen. De Social Democrats met de Groenen met de ex-commie Linksen met de Centre party en de Liberals erbij.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41470
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Sverigedemokraterna (SD) - Zweden-democraten

Bericht door Mahalingam »

De huidige situatie. Over een paar dagen weten we de nieuwe samenstelling.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75759
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Sverigedemokraterna (SD) - Zweden-democraten

Bericht door Ariel »

Zwangere Emilia bij stemlokaal door immigranten met de dood bedreigd : “Ik was bang dat hij op mijn buik zou slaan”

Toen Emilia Orpana uit Nynäshamn op zondagochtend voor het stemlokaal in Ösmo in Nynäshamn aanwezig was om te werken, werd ze aangevallen door twee immigranten. Iets waar Expressen de eerste mee was om te vermelden. – Een van hen begon met zijn vuisten te zwaaien en noemde me “verdomde racist” en nog veel meer. Ik was bang dat hij op mijn buik zou slaan, zegt Emilia Orpana, die zwanger is.

Op zondagochtend werden Emilia Orpana en een partijgenoot voor het stemlokaal in Ösmo, een klein stadje bij Nynäshamn, aangevallen toen ze stembiljetten uitdeelden voor de Zweden Democraten.

– Er waren twee jonge mannen die langskwamen en zeiden dat we verdomde racisten en vieze hoeren waren. Een van hen vroeg of we een campagnetent hadden. We zeiden “nee”. Toen zei hij: “Zonde, anders zou ik daarheen zijn gegaan, zegt Emilia Orpana.

Even later komen de twee jonge mannen, die volgens bronnen van Nyheter Idag, een allochtone achtergrond hebben, terug.

– De man begint zijn vuisten tegen me te zwaaien en scheldt me uit voor “verdomde racist” en nog veel meer. Ik was bang dat hij op mijn buik zou slaan, ik ben zwanger. Er kwamen verkiezingsmedewerkers van de andere partijen tussenbeide, die hen van mij verwijderden. Ik had mijn armen voor mijn buik en zei “kalmeer”, zegt Emilia Orpana.

Maar daar trekt de man zich niets van aan. In plaats daarvan escaleert de situatie snel.

– Ze verwijderen hem van mij en hij werd daardoor alleen maar agressiever. Toen zei hij tegen mij en mijn partijgenoot “Ik zal je kop verrot slaan” en “Ik ga jullie vermoorden”.

– Daarna ging de man het stemlokaal in, waar hij een kiezer bedreigde, zegt Emilia Orpana.

Dan verdwijnt hij en wordt de politie opgeroepen. Maar voordat de politie is gearriveerd, is de man weer terug – deze keer met een mobiele telefoon in zijn hand.

– Hij is terug en bedreigt mijn collega. Hij filmt mijn collega en noemt hem een racist.

Opnieuw grijpen verkiezingsmedewerkers van de andere partijen in en de man met zijn vriend lopen weg. Even later komt hij terug met extra vrienden.

– Ze zijn dan met vijf man. Ze staan te schreeuwen in een taal die ik niet begrijp, zegt Emilia Orpana.

Pas wanneer de politie arriveert, geven de mannen op en verdwijnen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75759
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Sverigedemokraterna (SD) - Zweden-democraten

Bericht door Ariel »

Afbeelding

Dit is ongeveer de uitslag van de verkiezingen in Zweden. Niet goed genoeg. De Zweden hebben hun kans niet gegrepen.

Maar...Stemmen in Zeden is niet echt anoniem. De verrader slaapt ook in Zweden niet, en je socialistische baas kan zomaar iemand in een stemlokaal planten die kijkt wat van zijn werknemers stemmen.

If you want to vote for SD or AFS, you have to get a colored ballot specifically for them in front of everyone.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75759
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Sverigedemokraterna (SD) - Zweden-democraten

Bericht door Ariel »

Stemlokaal in Göteborg had geen stembiljetten voor de Zweden Democraten
Stemlokaal in Göteborg had geen stembiljetten voor de Zweden Democraten

De verantwoordelijke ambtenaren voor het verkiezingslokaal van de Annedalschool in Göteborg hebben er niet voor gezorgd dat de stembiljetten van de Zweden Democraten op hun plek aanwezig waren. Gedurende meerdere uren na de opening om 08.00 uur kon men niet op de Zweden Democraten stemmen. “Zeer ernstig”, aldus Jörgen Fogelklou, SD-voorzitter in Göteborg.

Het was pas nadat verschillende mensen de verkiezingsmanager van de stad Göteborg, Bill Wergren, van de kwestie op de hoogte hadden gebracht, dat de verkiezingsambtenaren van de Annedalschool de verdwenen SD-stembiljetten plotseling tevoorschijn ‘toverden’. Wergren noemt het “een betreurenswaardige vergissing” en wil niet geloven dat het zich om een bewust gekozen verkiezingsfraude handelt.

Wergren is echter van mening dat het “bevattingsvermogen” kan verschillen tussen verschillende electorale medewerkers wat betreft het interpreteren van de regels die van toepassing zijn. Het is niet duidelijk welke verklaring, als die er überhaupt is, hij heeft gekregen van degenen die verantwoordelijk zijn voor het actuele stemlokaal.

– We nu zullen nu extra toezicht houden want dit is zeer ernstig en uiterst merkwaardig, zei de lokale SD- voorzitter Jörgen Fogelklou in een commentaar tegen SVT.

Bron:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47795
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Sverigedemokraterna (SD) - Zweden-democraten

Bericht door Pilgrim »

Het verschil tussen de peilingen en de uitslag is wel erg groot. het zou me niet verbazen als er op grote schaal gefraudeerd is. In andere landen is dat ook al gebeurd. :thinking:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20784
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Sverigedemokraterna (SD) - Zweden-democraten

Bericht door King George »

Hoeveel stemmen voor de PVV zouden er in 2017 op soortgelijke wijze zijn verdwenen of van kleur veranderd?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75759
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Sverigedemokraterna (SD) - Zweden-democraten

Bericht door Ariel »

Pilgrim schreef:Het verschil tussen de peilingen en de uitslag is wel erg groot. het zou me niet verbazen als er op grote schaal gefraudeerd is. In andere landen is dat ook al gebeurd. :thinking:
Dat vermoeden veel Zweden ook. Ik las in het artikel dat Mahalingam in het andere Zweedse topic plaatste dat de stemmen van Zweden die in buitenland wonen nog geteld moeten worden. Wie weet is dat positief voor Zweedse Democraten. Maar ik hou mijn adem niet in. Ik denk dat het over en uit is voor Zweden. Maar misschien ben ik te negatief?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75759
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Sverigedemokraterna (SD) - Zweden-democraten

Bericht door Ariel »

Als je voor de SD bent, word je door ieder ander uitgespuugd.”
Populisten in Zweden zijn geen sneu volk meer

De Zweden Democraten zijn ongekend populair. De anti-immigratiepartij groeit al zeven verkiezingen op rij. Bij de parlementsverkiezingen van 9 september kan de SD een van de grootste partijen worden. Wie zijn haar aanhangers en wat willen ze?

"Bij Graffiti, de restaurantketen waar ik werk is het officiële beleid: wij bedienen geen SD’ers”, vertelt Rebecca Pederson (34). SD’ers, dat zijn de aanhangers van de Sverigedemokraterna, de conservatief-nationalistische Zweden Democraten. Pederson woont in Hässleholm in Skåne, de Zuid-Zweedse regio die al sinds de begindagen van de partij een bolwerk van de Zweden Democraten is. “Toen ik solliciteerde, wist mijn baas niet eens dat ook ik zelf SD’er ben.”

De anti-immigratiepartij is het lachertje van de media, stedelingen, progressieven, het politieke establishment – eigenlijk van iedereen die niet op de ze stemt. Ze worden aangehaald als ‘die racisten’, ‘die vrouwenhaters’, ‘die xenofoben’, ‘die islamofoben’. Mensen die het niet waard zijn om mee in discussie te gaan. “De SD is de meest verafschuwde partij”, zegt politicoloog aan de universiteit van Lund Anders Sannerstedt, die al twaalf jaar onderzoek doet naar de SD en haar gevolg. “Ongeveer de helft van de Zweden geeft aan de partij intens te haten.”

Pederson: “Dat is het verschil tussen SD’ers en niet SD’ers. Ik heb geen disrespect voor mensen die iets anders stemmen, iedereen heeft recht op zijn eigen ideeën. Maar andersom is dat wel zo. Als je voor de SD bent, word je door ieder ander uitgespuugd.”

Veel Zweden lijken te vergeten dat de SD inmiddels de op één na grootste partij is in de peilingen. De SD groeit al zeven verkiezingen op rij. Zelfs in het hedendaags Europa – waar populisten alomtegenwoordig zijn – maakt dat de Zweden Democraten uitzonderlijk succesvol.

Hässleholm
Hässleholm is zo’n gemeente in Skånska waar ruim een op de vier bewoners de anti-immigratiepartij steunt. Bij de gemeenteverkiezingen in 2014 werd de SD hier de tweede partij, met 22 procent van de stemmen.

De plaats bestaat bij gratie van het treinstation, van oudsher een belangrijk spoorwegknooppunt. Hässleholm is jong – de stad werd gesticht in het begin van de twintigste eeuw – en dat is te zien aan het straatbeeld: behalve de kerk, het gerechtsgebouw en het oorspronkelijke stadshotel staat in het centrum vooral naoorlogse nieuwbouw.

“Op gemeenteniveau strijden we voor het behoud van de stad zoals die vroeger was”, vertelt Hanna Nilsson (31), voorzitter van de lokale SD. “Zoals het paviljoen, een overblijfsel van toen Hässleholm nog twee militaire bases had.”

Ook hoog op de gemeentelijke én nationale SD-agenda staat ‘wet en orde’. “Er is nu een politieauto die soms een rondje rijdt”, zegt Sven Lundh (52), vice-voorzitter van de lokale SD. “We willen meer agenten, meer burgerwachten, meer camera’s. Drie jaar geleden is in de stationshal een moord gepleegd. Dat is niet normaal voor Hässleholm. Het zijn vooral vluchtelingen die rond het treinstation hangen, drugs verkopen en vechtpartijen veroorzaken.”

Uitgesproken racisme
De SD heeft haar wortels in de ‘witte-overheersingsbeweging’ Bevara Sverige Svensk (Houd Zweden Zweeds) en een aantal van haar oprichters was gelieerd aan het neonazistische milieu. Sinds de oprichting van de politieke partij in 1988 heeft het leiderschap getracht het hele uitgesproken racisme uit te bannen en zich te conformeren aan het politieke establishment.

Maar daarbij heeft haar standpunt nauwelijks aan radicaliteit ingeboet: niet-Europese migranten ziet de partij als een existentiële bedreiging voor de natie en de ziel van het volk. Ze pleit voor een verdere inperking van de immigratie, voor een efficiënter deportatiesysteem en een ‘cohesiepolitiek’ ter versterking van de Zweedse identiteit – wat die dan dan ook mag zijn.

Bij de vorige parlementsverkiezingen, in 2014, won de SD 13 procent van de stemmen. Volgens de huidige peilingen lijkt zo’n 20 procent van de Zweden op 9 september de SD als voorkeurspartij aan te vinken. Het is vooral de mannelijke middenklasse die op de Zweden Democraten stemt, zegt politicoloog Sannerstedt.

SD-gebied
“De meesten zijn laag tot middelbaar geschoold. Hoe hoger opgeleid, des te kleiner de kans dat je SD stemt. Verder zijn het heel normale mensen. Het beeld dat door de jaren heen is gevormd, van een beetje een sneu volk dat werkloos is en daarom ontevreden, klopt niet. Het overgrote deel heeft gewoon een baan of is inmiddels met pensioen.”

In de drie grootste steden is de aanhang van de partij klein, maar je hoeft niet ver te reizen, zegt Sannerstedt, en je bevindt je in SD-gebied. Wat is de aantrekkingskracht van de Zweden Democraten voor de bevolking van dit soort kleinstedelijke gemeenten?

“Het Zweden van vandaag is niet meer het Zweden van toen ik opgroeide”, meent Lundh. “In de jaren zeventig en tachtig zag het leven in Hässleholm er heel anders uit. Sindsdien zijn de sociale voorzieningen extreem verslechterd. Als je hulp nodig hebt is die nauwelijks te krijgen. We hadden hier altijd een EHBO-post, maar die is gesloten.”

De schoolklassen zitten vol kinderen uit het Midden-Oosten, vervolgt hij. “De tolken zitten in het klaslokaal met de rest. Het is een puinhoop, onze kinderen leren niks. Steeds meer Zweden kiezen voor privé-onderwijs. Mijn kinderen gaan nu naar een Engelse school. Een groot deel van ons budget gaat naar bijstand voor vluchtelingen, zelf hebben we geen geld meer voor onze ouderen en kinderen.”

In 2015 en 2016 kwamen er 280 alleenstaande, Afghaanse asielzoekers naar Hässleholm, vertelt Lundh. “Dat lijkt misschien niet veel, maar op zo’n kleine bevolking is dat heel wat. Die moeten allemaal leven, die moeten naar school en dan een baan. Maar die hebben we hier niet.”

In de gemeente Hässleholm heeft 16 procent van de bevolking, ongeveer 8000 man, een buitenlandse achtergrond. De helft van hen komt van buiten Europa. In 2017 ontvingen vluchtelingen in Hässleholm gezamenlijk 11 miljoen kronen aan sociale bijstand, ongeveer 1,1 miljoen euro. Dat is minder dan een half procent van de totale jaarlijkse uitgaven van de gemeente.

“Ik werkte tot een paar jaar geleden als verpleegster in de ouderenzorg”, valt Pederson haar vice-voorzitter bij. “Vroeger hadden we nog tijd om met de bewoners een spelletje te spelen of naar buiten te gaan. Toen was er nog geld voor een verse maaltijd, nu eten ze diepvriesvoedsel.”

We willen dat onze kinderen en ouderen voorrang krijgen, zegt voorzitter Hanna Nilsson. “En niet dat migranten recht hebben op een speciaal potje. De Zweden zien dat het niet meer fair is. Vluchtelingen hoeven minder te betalen voor de tandarts. Huisartsen hebben geen tijd meer voor ons.” De welvaartsstaat, zegt ze, is niet gemaakt voor zoveel nieuwe mensen. “We betalen steeds meer belasting, maar zien er steeds minder voor terug.”

Stokpaardjes
Dat is precies de redenering die ook Jimmie Åkesson toepast, SD-partijleider sinds 2005. Åkesson nam de taak op zich de één-thema-partij te transformeren naar een partij die het hele palet aan zorgen van het volk aankaart. De SD berijdt niet langer alleen haar stokpaardjes (anti-immigratie en veiligheid), ze heeft zich vooral het laatste jaar ook geprofileerd als antwoord op de teloorgang van de welvaartstaat – maar wel door die retorisch te verbinden aan het migratievraagstuk. Dat onze sociale voorzieningen zo versoberen, betoogt Åkesson, is het gevolg van de vluchtelingenstroom.

Heeft hij daar een punt? Zweedse economen kunnen het er niet over eens worden. Ja, aanvankelijk kosten vluchtelingen de staat veel geld. Ze hebben onderdak nodig, taallessen, een uitkering. Aan de andere kant: de meesten van hen krijgen op den duur een baan, vaak in de sectoren waar grote arbeidstekorten zijn, zoals in de zorg. En dan leveren ze juist een belangrijke bijdrage aan zowel staatskas als maatschappij.

Afstand tot de macht
Åkesson speelt ook in op het traditioneel-populistische onderscheid tussen elite en volk. Peilingbureau Ipsos onderzocht het misnoegen van de achterban van de verschillende partijen. Ruim negen op tien SD-kiezers geeft aan ‘een enorme afstand tot de macht’ te voelen en zegt dat ‘Stockholm zich niet bekommert om de standpunten en problemen van de gewone man’.

“Stockholm heeft zijn prioriteiten niet op orde”, zegt Lundh. “In de jaren tachtig hadden we bijvoorbeeld nog een redelijk leger. Wat daarvan over is, en dat is al bijna niks, zit voor de weldaad in Afrika en Azië. Elke dag branden in de grote steden auto’s uit. Waarom wordt daar niets aan gedaan? Waarom heeft niemand het hierover?”

“Ik groeide op in een niet zo welvarende buurt”, vertelt SD-stemmer Pederson. “Er waren veel inbraken, je hoorde over verkrachtingen, vernieling. Dat kunnen ook Zweden zijn geweest, daar gaat het niet om. Het punt is dat er iets aan de hand is, er verandert iets in de samenleving, en Stockholm doet er niks tegen. Niemand maakt zich nog druk om een ander.”

En nee, dat heeft niets te maken met racisme, zegt ze. “Een van mijn beste vriendinnen is moslim. Het gaat me om waarden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren we land met een kleine bevolking, iedereen werkte voor hetzelfde bedrijf. De Zweden waren verenigd. Nu hebben we weinig om gezamenlijk trots over te zijn.”

Establishment
Ondanks haar populariteit is de kans dat de SD in de regering komt miniem, meent politicoloog Sannerstedt. Geen enkele andere partij is bereid met haar te regeren. Desondanks bewegen de twee andere grootste partijen, de Sociaaldemocraten en de Moderaten, wel steeds meer naar rechts sinds ze een groot aandeel van hun achterban naar de Zweden Democraten hebben zien vertrekken. “Het establish-ment gaat mee in de SD-retoriek van veiligheid en dichte grenzen, terwijl datzelfde establishment die partij demoniseert.”

De houding tegenover de SD verandert wel, meent kiezer Pederson. “Twee jaar geleden had je nog niet met mij kunnen praten omdat ik SD stem. Als je met een SD’er praatte, was jij een racist, net als ik. Maar de mensen raken moe. De andere partijen beginnen te vragen naar onze ideeën. We zijn niet zo dom als we eruit zien, snap je? Dat is de kracht van de SD: we zijn de gewone Zweden. Een beetje zoals de sociaaldemocraten in het begin van de vorige eeuw.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20784
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Sverigedemokraterna (SD) - Zweden-democraten

Bericht door King George »

Verkiezingswaarnemer: “Nog nooit verkiezingen gezien zo ondemocratisch als de Zweedse”

Posted op september 9, 2018 door Rommel in Artikelen // 9 Comments

Afbeelding
Zweedse stembiljetten. © Sanna Dolck/KVP (CC BY-SA 4.0)

Voorafgaand aan de parlementsverkiezingen stuurde het internationale samenwerkingsorgaan de OVSE voor het eerst verkiezingswaarnemers naar Zweden. Nu zegt Michael Aastrup Jensen, die deel uitmaakt van de Deense OVSE-delegatie, dat de Zweedse verkiezingen de meest ondemocratische zijn die hij ooit heeft gezien.

– Tijdens alle verkiezingswaarnemingen die ik heb meegemaakt, heb ik nog nooit een verkiezingen gezien die zo ondemocratisch is als de Zweedse, zegt Michael Aastrup Jensen, tegen TT.

Hij stelt dat Zweden zich “verre van de Europese standaard” bevindt.

Aastrup Jensen is lid van de Deense OVSE-delegatie en is parlementslid voor de liberale regeringspartij Venstre. Wat hem vooral opvalt is dat de stembiljetten in Zweden volledig openlijk zichtbaar zijn in de verkiezingslokalen, aldus TT.

De Deense politicus Michael Aastrup Jensen heeft sterke kritiek op het Zweedse kiesstelsel. Hij zal de kwestie op de volgende vergadering van de Raad van Europa aan de orde stellen, zegt hij.

Aastrup Jensen heeft eerder verkiezingen in Rusland en jonge democratieën in Oost-Europa waargenomen, maar de onregelmatigheden die hij in de Zweedse verkiezingen heeft waargenomen zijn onvergelijkbaar met wat hij in het buitenland heeft gezien.

– Tijdens alle verkiezingswaarnemingen die ik heb meegemaakt, heb ik nog nooit een verkiezingen gezien zo ondemocratisch als de Zweedse, zegt hij tegen TT.

Al eerder heeft de Europese Commissie het Zweedse kiesstelsel sterk bekritiseerd.

Naar aanleiding van de kritiek van de EU heeft de regering voorgesteld om de stembiljetten op een “afgezonderde plaats” in de stembureaus te bewaren.

Fria Tyder heeft al eerder geschreven over de vele berichten over vermoedelijke verkiezingsfraude die op de sociale media verschijnen. Meestal gaat het over de stembiljetten.

Bron:

http://www.friatider.se/valobservat-ren ... et-svenska


https://fenixx.org/2018/09/10/veel-meld ... in-zweden/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47795
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Sverigedemokraterna (SD) - Zweden-democraten

Bericht door Pilgrim »

SD-leider Jimmie Åkesson: “Het is een culturele oorlog op ‘leven en dood’ tegen ’68-links”

Posted op september 13, 2018 door Rommel in Artikelen

Afbeelding

De Zweden Democraat Jimmie Åkesson heeft opnieuw deelgenomen aan de populaire talkshow Skavlan van SVT/NRK. Daar verdedigde hij de verklaring van zijn partijgenoot, Mattias Karlsson, dat Zweden zich in een culturele oorlog op overwinning of dood bevindt.

Het was na de vergeefse poging van de Zweden Democraten om als grootste in de parlementsverkiezingen te eindigen dat Mattias Karlsson een onheilspellende post op Facebook plaatste:

“Er is geen tijd om achteruit te leunen of te treuren om gebroken illusies en hoop. We hebben dit niet gekozen, maar onze tegenstanders hebben ons gedwongen tot een existentiële strijd over het voortbestaan van onze cultuur en onze natie. Er zijn slechts twee keuzes: overwinning of dood. Er is maar één weg en die is vooruit.”

Het Facebook-bericht kreeg harde kritiek in de mainstream media en werd als bewijs gezien hoe “extreem” de Zwededen Democraten echt is.

Toen de Zweden Democraat Jimmie Åkesson, samen met zijn partner en partijcollega Louise Erixon, deze week deelnam aan SVT’s Skavlan, nam hij echter geen afstand van de post. Integendeel, de partijleider stond vierkant achter het schrijven van Mattias Karlsson.

– Dat is helemaal waar, antwoordde Åkesson, nadat Skavlan enkele delen van het bericht van de groepsleider had opgelezen.

– Maar dit is toch een toespraak die men tijdens een oorlog houdt?, zegt een opmerkelijk verbaasde Skavlan.

– Ja, en het is een culturele oorlog die gaande is. Het is nu 50 jaar na de ’68 revolutie en tijdens deze jaren heeft de ’68-beweging onze samenleving beïnvloed in een richting waar de natie en de nationale identiteit vernietigd wordt, zegt Åkesson.

Wanneer Skavlan beweert dat de post “polariserend” is, antwoordt Åkesson dat het daarentegen eerder een reactie is op een gepolariseerd klimaat. Volgens de SD-leider draagt Karlsson’s inbreng niet bij om de samenleving verder te polariseren, aangezien hij een van degene is die vecht om de natie en de gemeenschap bij elkaar te houden.

– Maar op overwinning of dood?, zegt Skavlan

– Ja, er zijn er veel meer die dat hebben gezegd, en het is waar.

Bron: http://www.friatider.se/kesson-i-skavla ... 8-v-nstern

https://fenixx.org/2018/09/13/sd-leider ... -68-links/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47795
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Sverigedemokraterna (SD) - Zweden-democraten

Bericht door Pilgrim »

Belde iedereen op die ze kende om te vertellen dat zij niet op de Zweden Democraten had gestemd

Posted op september 14, 2018 door Rommel in Nieuws

Afbeelding

In de links-groene elite-voorstad Södermalm in Stockholm zijn veel mensen nu letterlijk geschokt, omdat is gebleken dat een groot deel van het kiesdistrict op de Zweden Democraten heeft gestemd.

De links-groene vesting Södermalm in Stockholm schudt op zijn grondvesten door een Zweden Democraten-shock.

Daar stemmen uiteraard velen op rood, en niet alleen op de Milieupartij en Sociaal-Democraten, maar ook op de Linkspartij, ondanks het feit dat deze partij nog steeds zijn politieke beleid op communistische leer baseert (was voor de val van de muur in 1989 de Zweedse Communistische Partij).

In het district Linjalen, gelegen bij het station Södra in Södermalm, heeft maar liefst 26,9 procent op de Linkspartij gestemd.

Er zijn echter nog veel meer kiezers.

Het dagblad Dagens Nyheter heeft nu te berde gebracht dat de Zweden Democraten met maar liefst 13,2 procent een sterke steun in hetzelfde district in Södermalm heeft. Op de verkiezingsresultaten-site van SVT kan men 15,4 procent lezen.

Emma Bouvin, een van de auteurs van het artikel van DN, schrijft op Twitter dat de redactie van DN een telefoontje kreeg van een vrouw die zo geschokt was over het succes van SD in Södermalm, dat ze al haar vrienden en kennissen heeft gebeld om hen te verzekeren dat zij het niet was die op de Zweden Democraten heeft gestemd.

“Een vrouw in het district Linjalen in Södermalm heeft zojuist mijn collega gebeld met de mededeling dat ze in shock is en al haar vrienden en kennissen heeft gebeld om te zeggen dat zij niet op SD heeft gestemd”, schrijft de DN-journalist op Twitter.

Bron: http://www.friatider.se/v-nstern-i-choc ... r-stade-sd

https://fenixx.org/2018/09/14/belde-ied ... d-gestemd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41470
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Sverigedemokraterna (SD) - Zweden-democraten

Bericht door Mahalingam »

In Hörby is de nachtmerrie van links bewaarheid: daar is een burgemeester van de SD.
En dat is dus een rechts-extremist en de stad gaat zodoende een rampzalige toekomst te gemoed.
Sweden Democrats take power in municipal council
In Hörby, a town in the southern Skåne region, the Sweden Democrats became the largest party after local elections on September 9th, with a total of 35.4 percent of the vote.

And on Wednesday evening the party officially took control of the municipal council after the Moderate Party decided to join an electoral alliance with the local Swedish Senior Citizen Interest Party and SD. SD member Stefan Borg will now become mayor and c.

"This is of course historic and I'm both moved and euphoric," Borg told SVT Nyheter Skåne.
"It feels fantastic, and also a big responsibility. If I fail in my role there will naturally be a big backlash," he added to the TT newswire.
"My hope is that this will 'break the ice' in Swedish politics, making it easier for those who are close to each other on political questions to cooperate without fearing each other."

The three parties together have a majority in the municipal assembly, but Borg said he had "high hopes" that the Christian Democrats would also offer their support.

He said that the Sweden Democrats' priorities in the area were to improve safety in the town centre and to keep local schools open.
https://www.thelocal.se/20181004/sweden ... al-council
Het zit de linksmiechels niet mee met hun cordon sanitaire.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47795
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Sverigedemokraterna (SD) - Zweden-democraten

Bericht door Pilgrim »

Zweden-democraten in de peilingen groter dan de sociaaldemocraten

Geplaatst op 1 september 2019

Afbeelding

Historisch resultaat

In Zweden heeft zich een verandering bij de resultaten van de politieke peilingen voltrokken. Voor het eerst hebben de Zweden-democraten (“Sverigedemokraterna”) de tot nu toe dominerende sociaaldemocraten ingehaald. De Groenen in Zweden staan moeilijke tijden te wachten.


In Zweden bestaat er, anders dan in Duitsland, geen zogenaamde “Zondagstrend”. Daar worden voortdurend politieke peilingen gehouden en de resultaten daarvan worden altijd aan het eind van de maand gepubliceerd. Tot nu toe was het zo dat de sociaaldemocraten zich constant op de 1e plaats konden handhaven. De Zweden-democraten onder Jimmie Åkesson kwamen weliswaar steeds dichterbij, maar konden de sociaaldemocraten niet van de eerste plaats verdringen.

Dat is nu veranderd.

In de actuele peiling over augustus 2019 staan de Zweden-democraten met 23,5% nipt voor op de sociaaldemocraten van Stefan Löfven (23,2%). De sociaaldemocraten leiden de huidige Zweedse regering – een minderheidsregering met de Groenen (4,7%), die maar 116 van de 349 parlementszetels heeft.

De Moderaterna, lange tijd serieus tegendeel tegenover de sociaaldemocraten, komt niet verder dan de derde plaats met 18,3% van de stemmen. De Linkse Partij haalt 10,5%. Het veld wordt gecompleteerd door de partijen die de kiesdrempel van 4% haalden, met het burgerlijke kamp, bestaande uit de Liberalen (5,4%) en de Centrumpartij (6,1%) evenals de in Zweden tot het linkse kamp behorende Christendemocraten (5,8%).

In Zweden maakt men niet alleen onderscheid in partijen, maar ook in grote verkiezingsblokken. Aan de ene kant staat het links-groene spectrum (sociaaldemocraten, Linkse Partij, Groenen, Christendemocraten). Daartegenover staan de burgerlijke partijen (Moderaterna, Liberalen, Centrumpartij). Vaak werden in het jongere verleden de Zweden-democraten ook tot het burgerlijke kamp gerekend, omdat partijchef Jimmie Åkesson meermaals nadrukkelijk de bereidheid van zijn partij tot samenwerking had benadrukt. De afstand tussen links-groen en burgerpartijen bedraagt op dit moment nog maar 2,3%.

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/01 ... emocraten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47795
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Sverigedemokraterna (SD) - Zweden-democraten

Bericht door Pilgrim »

“Extreemrechtse” Zweden Democraten voor eerste keer ooit grootste partij in peilingen

15 november 2019

Afbeelding

De “extreemrechtse” anti-migratiepartij Zweden Democraten heeft voor de eerste keer ooit de regerende sociaaldemocratische partij van premier Stefan Löfven ingehaald in een nationale peiling. Mochten er vandaag parlementsverkiezingen zijn in het Scandinavische land, dan zou 24,2% van de kiezers op de Zweden Democraten stemmen, tegenover 22,2% voor de sociaaldemocraten.

De regerende partij Socialdemokraterna is al meer dan 100 jaar de grootste partij van Zweden en bouwde er in de 20ste eeuw met succes de sociale welvaartsstaat uit. Tientallen jaren lang haalde de partij er tussen de 40 en de 50 procent, maar sinds de jaren 90 kalft de aanhang van de partij geleidelijk af. Bij de laatste verkiezingen in 2018 haalden de sociaaldemocraten nog 28,3 procent, waarmee ze wel de grootste bleven.

De partij vormt nu een minderheidsregering met de Groenen onder leiding van premier Löfven. De peilingscore van 22,2 procent is de laagste ooit, schrijft de krant Aftonbladet. dat de peiling liet uitvoeren.

De Zweden Democraten daarentegen zitten pas sinds 2010 in de Riksdag, het Zweedse parlement in Stockholm. Toen kreeg de partij amper 6 procent van de stemmen, maar dat was vorig jaar al opgelopen tot 17,5 procent.

En de partij doet het sindsdien enkel beter in de peilingen, gesteund door een electoraat dat zich kan vinden in de strenge migratie- en veiligheidsstandpunten van de partij. De Zweden Democraten hekelen de gulle migratiewetten in het land en willen dat het bendegeweld in steden als Malmö en Göteborg veel harder wordt aangepakt.

Partijleider Jimmie Åkesson reageert in Aftonbladet niet verbaasd op de goede score voor de Zweden Democraten. “Ik heb altijd gedacht dat we vroeg of laat de grootste partij zouden worden. Heel het jaar al spreken wij consequent over bendegeweld, de escalerende onveiligheid, de migratiepolitiek die niet werkt en de integratiepolitiek die de situatie nog heeft verslechterd. Meer en meer burgers ondervinden moeilijkheden in het dagelijks leven, en wij vormen een geloofwaardig alternatief.”

De volgende Zweedse parlementsverkiezingen vinden pas in 2022 plaats, maar volgens Åkesson is het duidelijk dat “het decennium van de sociaaldemocratische hegemonie voorbij is”.

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/ex ... ilingen%2F
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47795
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Sverigedemokraterna (SD) - Zweden-democraten

Bericht door Pilgrim »

Jimmie Åkesson van de Zwedendemocraten: “Sluit de grenzen!”

Geplaatst op 8 maart 2020

Afbeelding

Jimmi Åkesson (foto) van de Zwedendemocraten zou de volgende minister-president van Zweden kunnen worden. Over zijn oriëntering in de vluchtelingenpolitiek laat hij geen twijfel bestaan. De grenzen moeten gesloten worden, zegt Åkesson.

“Zweden is vol! We hebben geen capaciteiten om nog meer op te nemen – en dat geldt voor de hele EU.” Dat staat op een flyer die de chef van de Zwedendemocraten, Jimmie Åkesson, aan de Turks-Griekse grens aan “vluchtelingen” heeft uitgedeeld. “Kom niet naar ons toe. Wij kunnen niet nog meer geld en woonruimte afstaan. Het spijt ons.” De flyers werden ondertekend met “(Voor) het Zweedse volk, Zwedendemocraten”.

Critici van de actie storen zich aan het kleine woordje “voor”. Daarbij gaat het er niet zozeer om dat Åkesson wijst op door de fouten in de omgang met de “vluchtelingen” ontstane problemen in zijn vaderland. Dit feit is ook de andere partijen in het Zweedse parlement niet ontgaan, maar in hun gelederen beperkt men zich tot vergaderingen van de immigratiecommissie om strengere regels uit te werken. Het werk van deze commissie toont echter tot nu toe geen successen, terwijl zich potentieel een miljoen “vluchtelingen” gereedmaken voor de mars in richting Duitsland en Zweden.

Jimmie Åkesson vindt het laveren met woorden te weinig. Er moeten duidelijke uitspraken van de kant van de Zweedse regering komen dat het land niemand meer kan opnemen. Maar de nog regerende rood-groene minderheidsregering dwaalt zonder plannen in het rond, zonder heldere structuur en zonder eigen ideeën. Het enige dat ze tot stand bracht is de eis van een nieuw vluchtelingenakkoord met Turkije – hoewel de Turkse alleenheerser Erdoğan toch stevig bewijst dat met hem gesloten akkoorden niet eens het papier waard zijn waarop ze geschreven staan.

De vertegenwoordigers van de oude partijen in Zweden koken en woeden, op de sociale media is er overwegend applaus voor de actie. In de peilingen staan de Zwedendemocraten met ongeveer 24% van de stemmen op de 1e plaats, nog voor de al decennia lang in Zweden alles bepalende sociaaldemocraten. Met deze actie zullen de peiling-resultaten waarschijnlijk nog verder stijgen.

Afbeelding

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/03/08 ... e-grenzen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Plaats reactie