Herstel-NL

Deze afdeling is voor algemene topics
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77987
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Herstel-NL

Bericht door Ariel »

Ik ben helemaal voor. Ik offer mezelf graag op zodat jullie hier, en alle onkwetsbare mensen in Nederland hun "vijheid" terug krijgen.

Maar, er zijn wel een paar kleine probleempjes die nog opgelost moeten worden.
Met 'safezones' voor kwetsbare mensen kan de samenleving volgens Herstel-NL weer open

Einde avondklok, einde lockdown en winkels, horeca en de cultuursector weer open. Het klinkt te mooi om waar te zijn. Volgens Herstel-NL is het mogelijk. Hun prioriteit ligt bij het openstellen van de samenleving voor jongeren. Maar ten koste van wat?

Herstel-NL is een groep van economen en artsen die samen met het Artsen Covid Collectief pleiten voor een heropening van de samenleving. Herstel-NL start vandaag met de campagne om meer aandacht voor hun plan te krijgen.

Doelstellingen
"Wij vinden de hoeveelheid schade die nu wordt toegebracht aan al die andere mensen onverantwoord. Dan hebben we het natuurlijk niet over coronapatiënten. Maar mensen met schoolproblemen, eenzame mensen en studenten en ondernemers waarbij het mis gaat", zegt Erik-Jan Vlieger van Herstel-NL.

Volgens Vlieger lukt het de overheid nu niet om aan de doelstellingen rondom deze pandemie te voldoen. "Het gaat erom dat er zoveel mogelijk mensen wegblijven uit de ziekenhuizen, dat er zo min mogelijk mensen overlijden en dat de economie draaiende blijft. Je ziet nu dat dat allemaal niet goed lukt."

Safezones
"Onze suggestie is om te kijken wie echt overlijden aan corona en wie er in de ziekenhuizen terecht komen. Dat is een hele specifieke groep mensen: namelijk oudere mensen en mensen met onderliggende aandoeningen. Die mensen weten we nu slecht te beschermen. Wij denken dat dit beter kan en tegelijkertijd kan je ervoor zorgen dat andere delen van de maatschappij meer opengaan."

Maar is dat praktisch wel haalbaar? We beschermen nu alle mensen samen met elkaar. Herstel-NL is van plan om safezones in te zetten waarin kwetsbare mensen op een veilige manier kunnen bewegen. "Laten we er voor zorgen dat we hele grote stukken van de maatschappij opendoen op een veilige manier. Dat betekent dus bijvoorbeeld: restaurants zijn drie, vier dagen op een veilige manier open. Volkomen veilig met alle regels. Het is dan veilig voor kwetsbare mensen." Buiten die zones zou álles dan weer mogen, zonder maatregelen.

Maar wat doe je dan met jongeren en kwetsbare ouderen die samen een huishouden vormen? Erik-Jan Vlieger geeft aan dat hotels een uitkomst kunnen bieden. "Die hotels staan nu allemaal leeg, die zouden we kunnen gebruiken zodat mensen dan een tijdje gescheiden kunnen leven."

Uit een korte rondgang onder oudere mensen op straat, blijkt dat die groep daar niet om staat te springen. "Maar iedereen doet net alsof er voor ouderen niks mogelijk wordt", zegt Vlieger. "Er is een grote groep kwetsbare mensen. Als je dit gaat doen, is de supermarkt niet van zeven tot acht open voor de kwetsbaren, maar van acht uur 's ochtends tot drie uur 's middags. En dan van drie uur 's middags tot 's avonds voor mensen die meer risico willen lopen. Dus je gaat heel veel ruimte creëren." Mensen zouden ook weer naar het werk gaan en kwetsbare mensen blijven thuis of gaan de ziektewet in.

Kritiek
Herstel-NL is al langer bezig om een voet tussen de deur te krijgen in Den Haag. Vlieger vindt dat het OMT te veel in een tunnelvisie zit. "De eerste respons die dan komt is: 'wij denken dat het niet kan', dan denk ik: 'prima, maar toon dan aan waarom niet en zit niet in je tunnelvisie'."

Toch is er ook kritiek op de campagne. Zo geeft Bert Slagter, ex-lid van het Red Team op Twitter aan: "Het betekent dat je als land twee dingen met elkaar afspreekt. We heffen alle maatregelen op en als je corona krijgt, blijf je thuis en krijg je geen ziekenhuiszorg. Omdat de ziekenhuiszorg niet opgeschaald kan worden met het aantal zieken dat je dan waarschijnlijk krijgt. Je kunt niet opschalen tegen verdubbelingen. Daar helpt zelfs geen vloot coronaschepen tegen."

Volgens Erik-Jan Vlieger wil het Red Team het virus volledig uitroeien, terwijl we juist moeten leren leven met het virus, zegt hij. Omdat het virus zo besmettelijk is.

"We moeten leren leven met dit virus en wij schetsen daar een route voor. Alle artikelen die wij citeren laten zien: minder ziekenhuis opnames, minder doden."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77987
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Herstel-NL

Bericht door Ariel »

Probleempjes zoals....Wie betaalt het hotel en de vakantieparken waar de vele kwetsbaren Nederlanders lange tijd moeten logeren.

Wat doen we met de wat jongere kwetsbaren die nog een baan en thuis wonende kleine kinderen hebben. Die mensen bestaan namelijk ook. Denk dan even aan jongere mensen met hart en vaat ziekten, mensen met een nierziekten, kanker, MS, gehandicapten, erfelijke aandoeningen enz.

Heeft men voldoende safezones om paar miljoen kwetsbare mensen onder te brengen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77987
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Herstel-NL

Bericht door Ariel »

Herstel NL: een plan zonder enige kans van slagen

Door ROB HOOGLAND

Maar hoe? Ik kijk Barbara Baarsma nadrukkelijk in haar grote ronde linksliberale blauwe ogen en vraag het in alle ernst: hoe, mevrouw de topeconome?

Hoe deel je een maatschappij in de praktijk in tweeën op? Let wel: in Nederland, waar alles maar dan ook echt alles wordt gepolderd? Hoe benoem je de openbare ruimte tot verboden gebied voor ouderen? Hoe maak je tweederangsburgers van hen? Hoe degradeer je hen tot de nieuwe proles, zoals George Orwell de onderklasse in ’1984’ noemde?

Daar komt het namelijk op neer: terwijl velen van hen nota bene in een betere conditie verkeren dan tal van jongere landgenoten, of toevallig over t-cellen beschikken die het coronavirus in hun lijf onklaar maken, pak je hen rechten af waarvan die jongeren wel volop gebruik kunnen maken. Ik herken vier miljoen gevalletjes leeftijdsdiscriminatie en de rechter herkent ze ongetwijfeld ook.

Geen China
Het heet hier geen China. Iedereen is voor de wet gelijk en de rechten van het individu worden nog gerespecteerd. Indien zij dat wensen, kunnen zelfs de ziekenhuis bestormende proleten van Viruswaarheid voor wie een moord op de minister-president niet eens onbespreekbaar is, de rechter inschakelen. Soms zelfs met succes.

Indrukwekkende clubjes hoor, die van Herstel NL en het Artsen Covid Collectief. Barbara Baarsma, zo! Ira Helsloot, toe maar! Coen Teulings, kijk es aan! Plus nog een hele rits o zo belangrijke hotemetoten.

Partytime!
In theorie klinkt het ook aantrekkelijk, wat ze willen. Alle winkels weer open, net als al het onderwijs, alle cultuurinstellingen, alle horeca. Partytime! Behalve voor de ’kwetsbaren’. Behalve voor de zestigplussers in dit land voor wie de lockdown wél zou moeten blijven gelden. Behalve voor die vier miljoen mensen dus, volgens een enkele taalverrijker voor wie empathie en solidariteit inmiddels loze begrippen zijn een ’hallucinant aantal’.

Nog iets: hoe breng je die maatschappelijke tweedeling tot stand in een land waar handhaving vooral iets van vroeger is (een van de ontelbare voorbeelden: opvallend veel landgenoten lopen er buitengewoon goed gekapt bij, terwijl de kappers al maanden dicht zijn)?

Senior Squads
Een grote dikke Trump- of DDR-muur met prikkeldraad zal hier niet worden aangelegd, en Nederlandse senioren zullen ook niet snel uit hun huizen worden gesleept om in zwaarbewaakte gated communities te worden ondergebracht. Liquideren dan maar? Evenmin een optie, al koestert een toenemend aantal Hollanders die wens al dan niet stilletjes. In ’1984’ worden de dissidenten geliquideerd. Daar heeft de Partij de Denkpolitie voor en met een beetje fantasie zou je daar Senior Squads van kunnen maken (de afkorting is wel zo toepasselijk). Maar in dit vlekje achter de West-Europese duinen zit ook dat er (nog) niet echt in.

„Het gaat gewoon heel slecht met onze maatschappij”, verklaarde arts/ondernemer/dramaqueen Erik-Jan Vlieger van Herstel NL deze week in De Telegraaf.

Maar gelukkig ook weer niet zo slecht dat dit plan enige kans van slagen heeft.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77987
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Herstel-NL

Bericht door Ariel »

Gedoe bij Herstel-NL: topeconoom Rabobank trekt zich opeens terug

Vooraanstaande leden van Herstel-NL, een initiatief om met een alternatieve corona-aanpak de lockdown te beëindigen, zijn er vanavond uit gestapt. Het gaat om Rabobank Amsterdam-voorzitter Barbara Baarsma, econoom Bas Jacobs en oud-CPB-directeur Coen Teurlings. Een reden voor hun vertrek geven ze niet. De campagne van de hevig bekritiseerde actiegroep gaat desondanks gewoon door. De voorzitter van Herstel-NL weigert telefonisch een reactie te geven.

Volgens de plannen van Herstel-NL zou Nederland vanaf 1 maart weer ‘open’ kunnen. De actiegroep wil in actie komen ‘omdat de schade van de coronacrisis enorm is, dagelijks groeit en zeer ongelijk is verdeeld‘. Herstel-NL heeft een concreet plan uitgewerkt dat het naar eigen zeggen mogelijk maakt om Nederland met een beter coronabeleid uit de crisis te halen.

Via crowdfunding werd in korte tijd al meer dan 100.000 euro voor Herstel-NL copgehaald. Met dat geld financieren de initiatiefnemers, onder wie een groep artsen, economen en wetenschappers, hun opgezette campagne met reclame op billboards, radiospotjes en tv-commercials.

Toekomst onzeker
Maar de toekomst van Herstel-NL is na vanavond onzeker. Econoom Barbara Baarsma, een van de initiatiefnemers, stapt om nog onduidelijke redenen uit het project. ‘Mijn rol was argumenten op basis van feiten en onderzoek in te brengen voor goed beleid. Die rol blijf ik vervullen, maar niet langer bij herstel-nl. Vanaf 23 februari 2021 ben ik niet langer bij herstel-nl betrokken’, schrijft ze op LinkedIn. Op het account van voormalig CPB-directeur Coen Teulings, een van andere gezichten van Herstel-NL, staat dezelfde verklaring. Teulings wil vanavond geen toelichting geven. Econoom Bas Jacobs bevestigt wel aan de telefoon dat hij eruit is gestapt. Hij vindt dat Herstel-NL te veel een actiegroep is geworden en daar voelt hij zich niet prettig bij.

Eerder op de dag liet voorzitter Robin Fransman van zich horen. ‘Wij zijn benaderd door kringen rond het kabinet met het verzoek om de campagne van Herstel-NL tijdelijk te staken tot na de verkiezingen. Daar gaan we ons vanavond over beraden’, twitterde Fransman. Het is niet duidelijk wat hij precies met zijn tweet bedoelt. Later op de avond liet hij weten dat Herstel-NL doorgaat met de activiteiten. ‘Vanavond hebben Bestuur en RvT van Herstel-NL en Artsencollectief zich in een gezamenlijke vergadering gebogen over het verzoek om de campagne tijdelijk te staken tot na de verkiezingen. Besloten is om de campagne voort te zetten’, stelt Fransman.

Standpunten
Op de achtergrond probeert Herstel-NL al langer de eigen standpunten over te brengen via een lobby bij politici in Den Haag. Ook kennen sommige aangesloten artsen de leden van het Outbreak Management Team (OMT) persoonlijk.

Het plan moet verdere schade aan de maatschappij helpen voorkomen. Door de corona-aanpak meer te baseren op de ‘reële gevaren’ van het virus en gerichte bescherming van kwetsbare groepen zouden het onderwijs, de economie en het sociale leven snel weer op kunnen starten.

Kritiek
Het plan van Herstel-NL kan op zowel bijval als weerstand rekenen. Marcel Levi, de Nederlandse directeur van een groep ziekenhuizen in Londen, maakte in gesprek met deze site gehakt van het plan. ,,Wat wil die groep nou? Bejaarden in een reservaat stoppen, zodat wij naar festivals kunnen en lekker kunnen shoppen? Oudere mensen beschermen zichzelf nu toch al zoveel als ze kunnen? En ondanks dat, ondanks dat heel Nederland nog maar één bezoeker mag ontvangen en ondanks de avondklok daalt het aantal besmettingen nog steeds maar moeilijk.”

Ook de satirische talkshow Zondag Met Lubach haalde zondag genadeloos uit. ,,Wat Coen Teulings zegt is onzin: er zijn veel meer doden, en dat is mét lockdown. Zonder maatregelen was het nog veel erger geweest”, tierde presentator Arjen Lubach voor ruim 2 miljoen kijkers.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21589
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Herstel-NL

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77987
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Herstel-NL

Bericht door Ariel »

Herstel-NL: ’Onder druk gezet om te stoppen omdat we politiek in de weg zitten’

Het rommelt bij Herstel-NL. Drie economen hebben zich teruggetrokken uit de campagne, waarbij een groep wetenschappers en ondernemers voor grote versoepelingen van de coronamaatregelen pleit. Volgens de organisatie komt dat omdat ze door politiek Den Haag onder grote druk gezet zijn om de campagne te staken en ze weggezet zijn als ’activistisch’. Herstel-NL besloot maandagavond echter om door te gaan met de campagne en ’niet toe te geven aan de politieke druk om te stoppen’.

„Ik was bij de start als meedenker betrokken bij Herstel-NL”, schreef hoogleraar economie en directievoorzitter van de Rabobank Amsterdam Barbara Baarsma maandag op LinkedIn. „Mijn rol was argumenten op basis van feiten en onderzoek in te brengen voor goed beleid. Die rol blijf ik vervullen, maar niet langer bij Herstel-NL.”

Voormalig CPB-directeur Coen Teulings plaatste exact dezelfde verklaring op zijn pagina. En ook econoom Bas Jacobs stopt ermee. Tegen BNR zei hij dat Herstel-NL ’te veel een actiegroep is geworden, waar ik mij niet gelukkig bij voel’.

Campagne op losse schroeven
En ondertussen stond gisteravond zelfs de hele campagne op losse schroeven. Voorzitter Robin Fransman meldde op Twitter dat ’kringen rond het kabinet’ hem hadden gevraagd hun werk tijdelijk te staken tot na de verkiezingen. Aanleiding voor het bestuur en de raad van toezicht om bijeen te komen. Uit dat overleg kwam echter naar voren dat Herstel-NL gewoon doorgaat met de campagne.

Herstel-NL bracht dinsdagochtend een verklaring uit, die Fransman op Twitter deelde. „Initiatiefnemers van Herstel-NL zijn de afgelopen 24 uur door politiek Den Haag onder grote druk gezet de campagne te staken tot na de verkiezingen. De boodschap die we kregen is dat we de politiek in de weg zitten. Ook hebben we gezien dat de individuele initiatiefnemers van Herstel-NL veel kritiek krijgen, vanwege onze oproep een ander coronabeleid te voeren. Daarnaast zijn we weggezet als activistisch, ondanks dat we een goed doordachte aanpak, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, hebben voorgesteld. Door al deze ontwikkelingen hebben enkele initiatiefnemers hun conclusies getrokken en zich uit ons initiatief teruggetrokken. Wij vinden dat jammer, maar respecteren uiteraard hun keuze.”

Volgens Herstel-NL laat dit zien dat ze met hun plan ’een gevoelige snaar raken’. „We hebben ook enorm veel steun vanuit de bevolking en het bedrijfsleven gekregen. Daarom hebben we ook, samen met onze Raad van Toezicht, besloten niet toe te geven aan de politieke druk om te stoppen. Onze campagne gaat dus door, en ook onze handreiking naar beleidsmakers om serieus over ons plan te praten blijft staan. De vele donaties stellen ons in staat om de campagne uit te breiden, via radio en ook tv. We voeren deze campagne omdat we steun nodig hebben van mensen in Nederland die ook vinden dat nu ander coronabeleid nodig is. Daarbij schuwen we het open debat niet – ook de kritiek die we hebben gekregen nemen we ter harte en zullen we in onze updates van onze aanpak verwerken.”

Herstel-NL lanceerde vorige week een plan waarmee Nederland open kan en verdere economische en sociale schade voorkomen zou kunnen worden. Zo zouden winkels, horeca, het onderwijs en de cultuursector weer de deuren kunnen openen, kan er volgens de initiatiefnemers een einde komen aan de avondklok, en zouden de kwetsbaren in veilige zones kunnen leven. Ondertussen zou onder de niet-kwetsbaren groepsimmuniteit opgebouwd worden. Het plan leidde tot veel kritiek. Zo haalde Arjen Lubach zondag in zijn satirische talkshow uit naar het plan, omdat de maatregelen volgens hem juist veel levens hebben gered.

Volgens critici ontstaat met het plan bovendien tweedeling en zouden kwetsbaren tweederangsburgers worden. Baarsma noemde dat vorige week nog ’onzin’. „We willen ze juist beter beschermen en moeten juist ongelijke gevallen ongelijk behandelen.”

Hoe er in Den Haag op de uitspraak is gereageerd, is nog niet bekend.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2544
Lid geworden op: za apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Herstel-NL

Bericht door silkyboxershortXL »

King George schreef:
di feb 23, 2021 8:12 am
Afbeelding
Kringen rond het kabinet???? Bedoeld wordt; kringen boven het kabinet; Demmink/van Dissel? Waag het niet de huidige genocide in uitvoering te dwarsbomen.
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77987
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Herstel-NL

Bericht door Ariel »

Herstel-NL: Ondanks dat we een goed doordachte aanpak, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, hebben voorgesteld.


Laten we dit goed doordachte plan, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek eens bekijken.

Kwetsbaren beter beschermen. Goed plan. Maar hoe?

Hoe gaan we kwetsbaren beschermen die verzorging nodig hebben? Moet dat gebeuren door mensen die in de “vrije” zone leven ?

Afbeelding

En hoe zit dat met de hotels en taxi’s. Worden die bemand door mensen die in de “vrije” zone leven?
En hoe doen we dat als die kwetsbaren onderdeel zijn van een gezin? Moet dat hele gezin dan in vrijwillige afzondering?

Afbeelding

Zeg dat er ongeveer 625.000 mensen in één klap in de ziektewet komen. Stel dat die mensen 2.000, per maand verdienen dan kost dat de regering meer dan een 1 miljard per maand.

Afbeelding

Hoezo veilige zones ? Mensen kunnen zich nu al niet aan regels houden. Veranderd dat als we veilige zones hebben.

Kwetsbare mogen ook winkels, restaurants en bioscopen bezoeken. Hoe lossen we dat op? Komen er in die winkels personeel te werken die ook kwetsbaar zijn, en in de veilige zones werken?

Ik stop maar.

Misschien is hun plan toch minder goed doordacht. :nietverstaan:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77987
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Herstel-NL

Bericht door Ariel »

silkyboxershortXL schreef:
di feb 23, 2021 11:37 am
Kringen rond het kabinet???? Bedoeld wordt; kringen boven het kabinet; Demmink/van Dissel? Waag het niet de huidige genocide in uitvoering te dwarsbomen.
:shock: Mijn hemel Silk. Ik vond jou altijd zo'n wijze man. :nietverstaan:

Huidige genocide ?

Genocide is een ander woord voor volkenmoord, de misdaad van stelselmatige en opzettelijke uitroeiing van een etnische groep, of van een deel daarvan.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2544
Lid geworden op: za apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Herstel-NL

Bericht door silkyboxershortXL »

Ariel schreef:
di feb 23, 2021 11:41 am
Mijn hemel Silk. Ik vond jou altijd zo'n wijze man.
Ik ben alleen maar wijzer geworden (:thinking: hmm disputabel) want hoor bij de 1% waarbij de doctrine niet geslaagd is, zal aan m'n opleidings niveau liggen.
Nog te zien hierover in de corana draad, Dr Sherri Tenpenny. Los daarvan een stuk of 15/alle flimpjes van kritische onderzoekers van ook het hoogste niveau die allemaal verwijderd zijn van YT teneinde de waarheid te verbergen. Er is geen twijfel bij mij hierover. Bovendien; de bijsluiter en de ingredienten lijst. Ik ben inderdaad in de hoogste staat van alarm. Tevens maakt covid19 doctrine verstoren (Conspiracy is door de CIA bedacht als reactie op verdachtmakingen naar de JFK moord aan hun adres) mij tot een wappie.

Gisteren; een gemeentelijke hulpverlener gesproken; vertelde dat hij met 5 anderen het vaccin kreeg, hij was wat licht in z'n hoofd en 4 anderen hebben zich ziek gemeld. één is dus zonder klachten. Als ik meer daarover hoor bericht ik. De werkelijke cijfers worden verborgen gehouden. I.p.v. YT heb ik nu 5 andere platvorms voor info. Lang genoeg heb ik me teruggehouden hierover te berichten. En ik wil ook nu de rust alhier niet verstoren. Maar zwijgen erover plaatst me in een dilemma.
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA
Mahalingam
Berichten: 42896
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Herstel-NL

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77987
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Herstel-NL

Bericht door Ariel »

silkyboxershortXL schreef:
di feb 23, 2021 12:59 pm
En ik wil ook nu de rust alhier niet verstoren. Maar zwijgen erover plaatst me in een dilemma.
De meeste hier zijn het met je eens Silk. Dus je verstoord de rust niet. Er is hier namelijk geen rust meer .
Ik vermoed dat je het forum niet leest?

Ik ben één van de enige die wanhopig, en tegen beter weten in "vecht" tegen de hardnekkige corona en andere complottheorieën die hier rond gaan. De realiteitszin blijkt verdwenen. Ik herken veel mensen niet meer.

Er wordt hier namelijk ook beweerd dat vaccinaties in werkelijkheid een soort gif zijn. :nietverstaan:

Jij spreekt over genocide of volkenmoord die de regering pleegt. Een massamoord dus. Waar dan Silk? Het zijn harde woorden die jij gebruikt.

En net als jij ga ik niet zwijgen, ook al word/ben ik een outcast hier.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42896
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Herstel-NL

Bericht door Mahalingam »

@ Ariel:
Samen staan wij sterk.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77987
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Herstel-NL

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
di feb 23, 2021 4:04 pm
@ Ariel:
Samen staan wij sterk.
icon_thumbup.gif . Dank Mahalingam. Jij maakt mijn dag goed. Zo'n bericht had ik echt nodig.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8429
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Herstel-NL

Bericht door sjun »

Mahalingam schreef:
di feb 23, 2021 1:40 pm
Afbeelding
Het zou toch ook wat zijn dat de Völkische Beobachter tot zèlf nadenken zou oproepen en tegen het dictaat van de Eenpartijstaat in zou gaan. : nono3:
17 maart kan er politiek afgerekend worden al verwacht ik ook dan evenveel verzet als tijdens de oorlog. Daardoor wordt het verstandig om elders een toekomst in vrijheid te gaan plannen...
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50371
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Herstel-NL

Bericht door Pilgrim »

Aan de Rabobank

Posted on 23 februari 2021 by Jan Dijkgraaf

Beste Rabobank,

Ooit zou de wal het schip keren.

Dat is gisteren gebeurd.

Toen Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma zich schielijk terugtrok uit Herstel-NL, de actiegroep van artsen, wetenschappers en economen die Nederland wel even uit de lockdown zou gaan leiden.

Het kon niet anders of dat Baudetiaans narcisme van Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma zou een keer tot beschadiging van de Rabobank leiden.

Op D66, de partij waarbij Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma in de programmacommissie voor de verkiezingen van het Europees Parlement zit, straalt de afgang van Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma totaal niet af. Misschien wel omdat weinig mensen weten dat Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma ook actief is bij D66. Als Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma op televisie is, wordt ze namelijk nooit aangekondigd als ‘prominent D66’er Barbara Baarsma’, maar altijd als Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma.

Dus nu moeten jullie de klappen opvangen.

Het kernwoord daarbij is: lafheid.

Die lafheid begint bij Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma zelf.

Die liet zich (omdat jullie het gedonder van jullie werknemer zat waren of misschien wel met het oog op een staatssecretariaat in Rutte 4) gisteren wegjagen uit Herstel-NL, terwijl ze letterlijk tot en met zondagavond (bij Humberto) nog een fel pleitbezorger was van dat clubje.

Die kwam met een lafhartige afscheidsverklaring via haar LinkedIn-pagina. Dat ze alleen bij de start van Herstel-NL een beetje meegedacht had. Hell no, ze was tot gisteren één van de twee gezichten van Herstel-NL – en toen waren de abri-posters al lang en breed opgehangen.

Die was een keer zelf het nieuws, en hield zich schuil voor alle media.

Veel laffer wordt het niet.

Nou ja, behalve bij jullie dan.

Want wat was jullie statement toen Omroep MAX-directeur Jan Slagter in een (inmiddels verwijderde) tweet vroeg naar de dubieuze rol van Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma bij het clubje dat zijn leden wil ophokken?

Afbeelding

Tot twee keer toe dat vreselijke “op persoonlijke titel”. Hoe laf!

Want als Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma op televisie is om over wat blijkbaar haar hobbies zijn te praten, zit ze daar als Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma. Dus al die ‘advertentiewaarde’ straalt niet alleen op Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma, maar ook op de Rabobank als geheel af.

En het absolute dieptepunt, qua lafheid, is in jullie antwoord op Slagter het zinnetje “en tot 1 maart directeur van Rabobank Amsterdam”.

Correct me if I’m wrong, maar dat zinnetje moet toch érg de indruk wekken dat Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma aan haar laatste werkweek bij de Rabobank bezig is.

Terwijl de waarheid is dat Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma is benoemd tot CEO van de Rabo Carbon Bank.

De Rábo Carbon Bank.

‘Rábo’.

Van ‘Rábobank’.

Een initiatief waarbij Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Rabo Carbon Bank-CEO Barbara Baarsma overigens nauw samenwerkt met het Microsoft van Bill Gates.

Bill Gates, da’s weer een ander verhaal.

Maar de Laffe Hond-bokaal kan de Rabobank dit jaar in elk geval niet meer ontgaan.

En ik wens jullie sterkte met een mol van de #MeToo-partij als CEO van de Rabo Carbon Bank.

Groet,

JanD

https://www.briefjevanjan.nl/aan-de-rabobank-2/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42896
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Herstel-NL

Bericht door Mahalingam »

Even wat esperanto:

Suprenigu la manojn! Jen rabo.
Handen omhoog! Dit is een overval.

La rabo de la Sabininoj estas verko de Giambologna
De Sabijnse maagdenroof is het werk van Giambologna

Rabo = roof, rover, beroving.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77987
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Herstel-NL

Bericht door Ariel »

De Jonge: plan Herstel-NL was levensgevaarlijk geweest

Het plan van Herstel-NL, een groep deskundigen en professionals om Nederland uit de lockdown te loodsen, was volgens coronaminister Hugo de Jonge „levensgevaarlijk” geweest. „Het was geen herstelplan. Het herstel stel je zo nog maandenlang uit”, zegt De Jonge.

Herstel-NL bestaat uit wetenschappers, artsen en analisten. Vorige week kreeg het plan van de club om de coronamaatregelen te versoepelen zonder dat het virus weer snel om zich heen grijpt, veel aandacht. Maar twee prominente leden, econoom Barbara Baarsma en oud-CPB-chef Coen Teulings, stapten al snel uit het initiatief. Voorman Robin Fransman zegt dat het kabinet druk heeft uitgeoefend op de club, maar het kabinet ontkent dit.

De Jonge kondigde, samen met premier Mark Rutte, toch versoepelingen aan tijdens de persconferentie van dinsdag. Maar dit gebeurt „stap voor stap”, benadrukt de zorgminister. Ook andere plannen of kritiek op het coronabeleid zijn „boeiend”, vindt De Jonge. „Maar hier had ik wel moeite mee.” Niet alleen wekt Herstel-NL volgens hem valse verwachtingen, hij wil ook niet dat kwetsbare mensen „op een eiland” worden gezet.

Herstel-NL-voorzitter Fransman noemt de woorden van de minister „misleidend en niet passend.” „Het oordeel van De Jonge is nergens op gebaseerd”, zegt hij.

Volgens Fransman heeft het kabinet eerder geweigerd het plan van Herstel-NL door te rekenen. Hij roept de minister en het kabinet op om het plan alsnog door te lezen en een kostenberekening te maken en op basis daarvan het gesprek aan te gaan.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie