Hulp houdt Afrika arm

"Opinies" is een collectie van korte teksten (van 500 tot 750 woorden) waarin de auteur zijn opinie over courante islam-gelinkte gebeurtenissen uiteen zet. Indien je jouw opinie gepubliceerd wil zien kan je ze hier kwijt. Geef ons ook je naam en email adres. De tekst moet wel van jouw hand zijn.
Mahalingam
Berichten: 42573
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hulp houdt Afrika arm

Bericht door Mahalingam »

Iedere populatie van dieren groeit totdat alle voedselbronnen in gebruik zijn.
We kunnen dat zien in de Oostvaardersplassen.
Ook mensen reageren als de marges om te overleven te klein worden. Ze verlaten een (uitgeputte) streek of gaan elkaar dood maken. Als er hongersnood is dan is een AK-47 het beste gereedschap om te eten te hebben.

Hoeveel onderwijzers hen je nodig als er gemiddeld 5 kinderen per gezin zijn?
Hoeveel gezinnen zijn er nodig om voldoende surplus te hebben om een onderwijzer te eten te geven?
Vruchtbaar Afrika: meer mensen, meer strijd
[...]
In veel Afrikaanse landen zal het inwoneraantal in de komende dertig jaar verdubbelen, al dan niet verdrievoudigen, blijkt uit een­medium prognose van de Verenigde Naties. Dit komt neer op een inwoneraantal van ruim 2,5 miljard in 2050 – bijna 1,3 miljard meer dan nu.

Zelfs al neemt het aantal geboorten per vrouw direct af, dan nog zal het aantal mensen in Afrika de ­komende decennia blijven toenemen. Dit komt door de leeftijdsstructuur van de ­bevolking, die heel jong is. De kinderen die vandaag leven, worden in de komende jaren ­volwassen. Omdat zij met zovelen zijn, zal het aantal nieuwe geboorten enorm stijgen. Ook als ze gemiddeld veel minder ­kinderen krijgen dan hun ouders.
[...]
De bevolkingsgroei maakt het voor deze en andere landen in sub-Sahara-Afrika steeds ­lastiger om alle monden te vullen. “Voedsel-zekerheid is nog steeds een groot probleem. De agriculturele sector is niet zo productief als die moet zijn om iedereen te kunnen voeden in de toekomst”, aldus Kaps. Wanneer de ­infrastructuur niet in hetzelfde tempo groeit als het aantal inwoners, zorgt dat ook voor ­problemen. Er ontstaat dan een groot tekort aan bijvoorbeeld scholen, goede gezondheidszorg, wegen en elektriciteitsnetwerken.

Kaps: “In veel landen groeit het aantal kinderen veel sneller dan dat de regering scholen en leerkrachten kan aanbieden”. Bovendien zal het voor de groeiende generatie jongeren nog lastiger zijn een baan te vinden.

Dat er hierdoor meer onrust ontstaat in de regio, is volgens Kaps zeker een mogelijkheid. “Meer mensen betekent meer strijd om land, drinkwater, voedsel en andere middelen. Dat kan bijdragen aan conflict.” Het tekort aan ­deze essentiële middelen leidt al tot grootschalige migratiestromen, vooral op het Afrikaanse continent zelf. Wanneer landen overbelast raken door de grote toestroom vluchtelingen, kan dat voor spanningen zorgen.
[...]
Gezinsplanning is volgens veel demografen de ultieme oplossing. Akinyoade heeft daar in de Afrikaanse context echter zijn twijfels bij. “Het krijgen van kinderen is in veel Afrikaanse landen een privéaangelegenheid van de ­ouders. Als overheid hoor je je daar niet mee te bemoeien.” Het stellen van eisen, zoals een kinderquotum in China, werkt volgens de ­demograaf niet. “De regering moet op andere manieren de discussie over de gezinsgrootte binnen de families zelf zien aan te wakkeren.” Dit kan volgens hem bijvoorbeeld door alleen subsidies of voordelen te geven aan gezinnen met een maximaal aantal kinderen.
https://www.trouw.nl/home/vruchtbaar-af ... ~ab6c7f89/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77465
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Hulp houdt Afrika arm

Bericht door Ariel »

“Meer mensen betekent meer strijd om land, drinkwater, voedsel en andere middelen. Dat kan bijdragen aan conflict.”

Gezinsplanning is volgens veel demografen de ultieme oplossing.
Ik zeg dit al jaren. Er zijn draconische maatregelen nodig om de geboortes in Afrika af te remmen. Desnoods doen we iets in het water om mensen onvruchtbaar te maken, of we geven een geldbedrag aan elke afrikaan die zich laat steriliseren.

Ook wij hebben last van die geboorte golven daar.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21319
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Hulp houdt Afrika arm

Bericht door King George »

Volledig mee eens. Hulp aan Afrika alleen nog in de vorm van anti-conceptie.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Hulp houdt Afrika arm

Bericht door Hans v d Mortel sr »

King George schreef:Volledig mee eens. Hulp aan Afrika alleen nog in de vorm van anti-conceptie.
Het woordje hulp moet dan wel tussen aanhalingstekens staan. [icon_lol.gif]
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 42573
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hulp houdt Afrika arm

Bericht door Mahalingam »

De hulp vanuit het westen is ideologisch bepaald. Zo wordt er geen geld gegeven voor kolencentrales waardoor enige industriëele activiteit in de kiem wordt gesmoord. De bevolking moet het doen met zonnepaneeltjes die door NGO's en milieuclubs worden gepushed. Ze moeten in Afrika niet de fouten maken die wij gemaakt hebben in het Westen. En dat is dan hoofdzakelijk op dit moment de CO2 uitstoot.
De Chinezen bouwen kolencentrales aan de lopende band. Een paar per week en ze gaan die centrales ook exporteren naar Afrika. Neem b.v. Kenya. Over hoe slecht een kolencentrale is voor de boeren de vissers, de toeristen en de natuur ter plekke.
Financed with Chinese, South African, and Kenyan capital, and built by the state-owned Power Construction Corporation of China, the plant is intended to add 1,050 megawatts of capacity to Kenya’s national grid and power operations of an adjacent 32 berth deep-water port. Both are part of an ambitious government plan to transform Kenya into a newly industrializing, middle-income country by 2030.
[...]
According to data compiled by CoalSwarm, an industry watchdog, more than 100 coal-generating units with a combined capacity of 42.5 gigawatts are in various stages of planning or development in 11 African countries outside of South Africa—more than eight times the region’s existing coal capacity. Nearly all are fueled by foreign investment, and roughly half are being financed by the world’s largest coal emitter: China.
https://news.nationalgeographic.com/201 ... a-climate/
En zodoende kan alleen een wonder de wereld nog redden.
‘Er is een mirakel nodig als we de klimaatdoelen nog willen halen’
Zon en wind zijn volgens de Turkse econoom bij lange na niet genoeg om de uitstoot van broeikasgassen te compenseren. Steeds meer dorpen en steden in India en Afrika worden aangesloten op het energienet. Nog nooit hadden zoveel mensen op de wereld elektriciteit, een groei die zal doorzetten. Dat is op zichzelf goed nieuws, maar behalve een groot aandeel van zon, wind en kernenergie, zal in die opkomende landen veel stroom komen uit olie, gas en kolen.
https://www.trouw.nl/groen/-er-is-een-m ... ~a131b631/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21319
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Hulp houdt Afrika arm

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77465
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Hulp houdt Afrika arm

Bericht door Ariel »

In Kenia snakken ook de olifanten naar water – met dank aan de boskap

Droogte Vele rivieren vielen de afgelopen jaren bijna droog door de rappe vernietiging van de wouden.

Olifanten staan verloren in de bedding van de Wuaso Ng’iro, een rivier in Noord-Kenia die vrijwel is drooggevallen. Doorgaans slurpen de giganten hier dagelijks honderden liters uit de rivier en besprenkelen hun bestofte lichamen. Nu steken ze hun slurven in de lucht, om op grote afstand regenwater te kunnen ruiken. Kenia lijdt de afgelopen weken extra hevig aan een toch al chronisch tekort aan water met volgens de Keniaanse media een twintigtal doden tot gevolg.

Met schok, schaamte en afschuw reageren krantenlezers en tv-kijkers op de beelden van uitgemergelde stervende landgenoten. Maar droogte en voedseltekorten komen nooit onverwacht. „Honger en dood kunnen maanden van tevoren worden afgelezen van de lippen van de slachtoffers en van de uitgeputte dieren of hun karkassen”, zegt Julius Lesori, een inwoner van het zanderige en verdroogde noorden van het land. „Het probleem is dat wij in gemarginaliseerde gebieden niet op de radar staan van de politici in de hoofdstad Nairobi.”

Het uitblijven van het regenseizoen deze maand vormt de aanzet tot het onheil, niet de oorzaak. Vele rivieren van Kenia vielen de afgelopen jaren bijna droog door de rappe vernietiging van de wouden. Het land verloor in honderd jaar meer dan 90 procent van zijn bosbedekking. Het dreigt nu op te drogen.

Het fragielste ecosysteem in Noord-Kenia kent de regio Turkana, waar de boomsavannes transformeren in woestijn. Ruim driekwart van de veehoudende bevolking van Turkana leeft daardoor al decennia in grote armoede. Bij iedere klimatologische tegenslag kantelen bewoners over de rand de afgrond in. De natuur laat hun eeuwenoude vorm van nomadische veeteelt niet meer toe.

Zo raken in Turkana, en andere delen van Afrika, grote delen van de bevolking permanent aan de voedselbedelstaf. Neem Ethiopië, daar kunnen ruim acht miljoen mensen het niet meer stellen zonder voedselhulp, ook niet als het voldoende regent. Dat is de nieuwe werkelijkheid van Afrika waarvoor de overheden moeten plannen.

Te veel mensen, te veel vee, te weinig ruimte. De bergen en heuvelruggen, samen met slechts zeven watertorens, moeten het water leveren voor de vijftig miljoen mensen tellende bevolking. Van een in de hooglanden vallende druppel regenwater is weinig meer over op het punt waar de rivieren zich ledigen in de meren. Het Turkana-meer krimpt al jaren door uitbreidende landbouw in West-Kenia en Zuid-Ethiopië. Sommige hydrologen voorspellen dat de instroom met 70 procent gaat afnemen, een crisis die nog nauwelijks in Nairobi doordringt.

Verziekte leefomgeving
Nomaden en wilde dieren stroomafwaarts stellen het met steeds minder water, hun leefomgeving is verziekt en zonder overheidshulp kunnen ze het niet meer redden.

Nepnieuws, noemde Kenia’s vicepresident William Ruto de berichten over doden door honger in de noordwestelijke regio Turkana. Dat klonk vele Kenianen uiterst ongevoelig in de oren, want juist nu berichten de media niet alleen dagelijks over droogte maar ook over enorme corruptieschandalen van de politieke klasse. De meest schokkende controverses gaan over hoe miljoenen euro’s werden gestolen bij projecten bedoeld om dammen te bouwen en land te irrigeren. Een naaste medewerker van Ruto wordt door de kranten genoemd als een van de oplichters.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49851
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hulp houdt Afrika arm

Bericht door Pilgrim »

Macron eist schuldkwijtschelding voor Afrika

Geplaatst op 4 mei 2020

Afbeelding
De historicus en schrijver Bernard Lugan.

De Franse president Emmanuel Macron roept ertoe op om de Afrikaanse schulden kwijt te schelden, wat volgens hem “wezenlijk zou zijn om het Afrikaanse continent door het corona-virus heen te helpen”. Kleine en middelgrote ondernemingen, hele kleine ondernemers, mensen met een vrij beroep en Franse handelaars, die van hun kant deze kredieten moeten terugbetalen om te kunnen overleven, zullen dat waarderen!

Daarover drie opmerkingen:

1. Als zo´n maatregel werkelijk genomen zou worden om Afrika bij de bestrijding van de pandemie te helpen, zou deze als legitiem beschouwd kunnen worden. Maar op het moment dat dit eenzijdige voorstel door de president werd gedaan, was het Afrikaanse continent gelukkig nog bijna geheel verschoond van het corona-virus.

2. Al tientallen jaren lang bieden de “rijke” landen nog steeds schuldenverlichting en schuldenkwijtschelding voor Afrika aan. In de vroege jaren-2000 profiteerden de HIPC´s (“Heavily indebted poor countries” of “arme landen met enorme schulden”) daarom van aanzienlijke schuldkwijtscheldingen van de kant van bilaterale schuldeisers. Maar nauwelijks voor de afgrond van de schulden gered of ze storten er weer in!

3. Bovenop de schuldkwijtschelding verslindt Afrika elk jaar kolossale bedragen, die in het kader van de ODA (Official Development Assistance of Openbare Ontwikkelingssamenwerking) worden betaald. Van 1960 tot 2018 kreeg het continent alleen al in het kader van de ODA subsidies ter hoogte van bijna $ 2000 miljard (bij een schuld van ongeveer $ 400 miljard, waarvan tussen de $ 180 en $ 200 miljard schuld aan China) of gemiddeld $ 35 miljard per jaar.

In contante dollars kreeg het continent na de oorlog met het Marshall-plan meerdere tientallen keren zoveel als Europa. Deze kredieten, deze schuldenverlichtingen, deze hulpmiddelen en schenkingen waren echter nutteloos, omdat het continent bovenop zijn genocidale demografie ook door zijn starheid verlamd is. Afgezien van de gift van de natuur aan het continent, die uit olie en mineralen bestaat, produceert Afrika niets. Zijn aandeel aan de wereldwijde toegevoegde waarde in de verwerkende bedrijfstak bedraagt de facto minder dan 2% en daarvan wordt 90% door twee van de 52 Afrikaanse landen gemaakt, Zuid-Afrika en Egypte...

De door president Macron voorgestelde kwijtschelding van de schulden zal aan deze stand van zaken daarom niets veranderen. Temeer daar China, het glimlachende roofdier, nu aan het roer staat. Aangedreven door zijn winstzucht als enige aandrijvende kracht, brengt China het continent elke dag een beetje dieper in de schulden door zijn royaal geoctrooieerde kredieten.

Die kredieten storten de ontvangers terug in de schuldenspiraal, waar ze net zijn uitgekomen nadat het Westen de HIPC´s in de jaren-2000 aanzienlijke kortingen had verleend. Omdat deze kredieten nooit terugbetaald kunnen worden, zal China de aan hem door de debiteuren als onderpand gegeven belangrijkste infrastructuur in handen krijgen. Zo moest de regering in Zambia, nadat ze al gedwongen was om de radio- en televisieonderneming ZNBC aan China af te staan, ook overdrachtsgesprekken beginnen over de luchthaven van Lusaka en de nationale elektriciteitsonderneming ZESCO.

Moraal van het verhaal: terwijl China Afrika in nieuwe schulden stort, biedt Frankrijk aan zijn eigen aanspraken op terugvordering van schulden op te geven…

Bron: https://unser-mitteleuropa.com

Door: Bernard Lugan

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/04 ... or-afrika/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49851
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hulp houdt Afrika arm

Bericht door Pilgrim »

President van Ghana: “Op weg naar soevereiniteit en weg met ontwikkelingshulp”

Jasper - 08/05/2020


(Klik rechts onderin de balk voor Engelse ondertiteling)

Dit klinkt heel erg hoopvol en we zullen ons wat meer in de man gaan verdiepen. In de media horen we hier niets over In gezelschap van de Franse president Macron gaf de Ghanese president Akuffo Addo de volgende speech:

“We kunnen niet langer ons beleid baseren op ontwikkelingsgelden uit Frankrijk of de EU. Het werkt niet en zal niet gaan werken. We moeten een pad gaan bewandelen, waar wij zelf onze landen kunnen ontwikkelen. Het is niet juist voor een land als Ghana, zestig jaar na de onafhankelijkheid, dat onze gezondheidszorg en onderwijs worden betaald door de Europese belastingbetaler. Natuurlijk is een gulle hand welkom, immers mag men een gegeven paard niet in de bek kijken, maar wij (Ghana en Afrika) moeten wel zelf kunnen voorzien in die behoeften. Ons continent (Afrika) biedt kansen, daarom wil ik de jeugd hier meegeven dat haar toekomst HIER (in Afrika) ligt. En als zij emigreren, is dat een teken van ons falen om deze jongeren van kansen te voorzien in eigen land.”

“In de 19de eeuw trokken jonge mensen uit Italië en Ierland naar de VS, omdat er geen toekomst was in het thuisland. Nu blijven Italiaanse en Ierse jongeren in hun eigen thuisland. Dat is ook ons doel: Wij willen dat jonge Afrikanen in Afrika blijven om hier hun toekomst op te bouwen. Om dat te bereiken moeten we af van de mindset van afhankelijkheid. We moeten af van de mindset wat kan Frankrijk voor ons doen? Frankrijk moet gewoon doen wat het beste is voor haarzelf. Om onze landen te verbeteren hebben we burgers en overheid nodig. In dit geval een overheid die transparant is en doet wat het beste is voor haar burgers. Ook moeten burgers de vrijheid genieten om hun mening te kunnen geven. We moeten dus af van handje ophouden en kijken naar landen die succesvoller waren dan ons sinds de dekolonisatie, zoals Maleisië en Zuid-Korea. Alleen op die wijze kunnen wij een toekomst creëren, waar Afrikanen niet de gevaarlijke tocht naar Europa riskeren en eindelijk inzien dat hun toekomst hier in Afrika ligt.”

Laten we hopen dat Addo erin slaagt om zijn droom in vervulling te laten gaan, want massa-migratie is zowel schadelijk voor Afrika (brain-drain), alsook Europa (criminaliteit en uitkeringen).

President Akuffo Addo komt van de Centrum-Rechtse “Nieuwe Patriotten Partij” (Liberaal-Conservatief)

https://commonsensetv.nl/president-ghan ... lingshulp/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8078
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Hulp houdt Afrika arm

Bericht door sjun »

King George schreef:
Spoiler! :
Afbeelding
Afbeelding
The Lords of Poverty: The Power, Prestige, and Corruption of the International Aid Business,
Graham Hancock, 1994 Atlantic Monthly Press, ISBN 978-0871134691


een kleine toelichting van de auteur

Modern Arrogance, Elitist Academia & The Lords of Poverty - Graham Hancock


Bedankt voor de tip. Ik ga eens wat meer van de man bekijken want hij lijkt veel te melden te hebben dat ik een overdenking waard vind.
Afbeelding
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Plaats reactie