Crisis in de democratie

"Opinies" is een collectie van korte teksten (van 500 tot 750 woorden) waarin de auteur zijn opinie over courante islam-gelinkte gebeurtenissen uiteen zet. Indien je jouw opinie gepubliceerd wil zien kan je ze hier kwijt. Geef ons ook je naam en email adres. De tekst moet wel van jouw hand zijn.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8527
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Crisis in de democratie

Bericht door xplosive »

Ali Yas schreef:
wo okt 06, 2021 8:29 am
Een fundamentelere oplossing zou zijn de belastingen af te schaffen die de toeslagen nodig maken. Het rondpompen van geld via de overheid doet meer kwaad dan goed.
Ik verdenk de overheid er wel eens van bewust zaken zo inefficiënt mogelijk aan te pakken met als doel zoveel mogelijk werkgelegenheid (lees : ambtenarenbanen) te creëren. Per saldo betekent dit alleen wel dat de burger daar gemiddeld slechter van wordt. Uiteindelijk zijn het immers de bedrijven die de winst voor een land binnen moeten halen. Dus hoe meer mensen in het (internationale) bedrijfsleven werken hoe beter dat gemiddeld per saldo voor de burger is. Hoe meer geld er binnenkomt door orders uit het buitenland hoe meer geld we binnen kunnen harken. Dat wordt nog wel eens vergeten door navelstaarders bij de overheid. We lijden natuurlijk ook een enorm economisch verlies door wat we te stellen hebben met een steeds groter en sterker wordende "vijfde colonne" in ons land.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7250
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Crisis in de democratie

Bericht door Ali Yas »

xplosive schreef:
wo okt 06, 2021 10:00 pm
We lijden natuurlijk ook een enorm economisch verlies door wat we te stellen hebben met een steeds groter en sterker wordende "vijfde colonne" in ons land.
Helaas zien we in de omringende landen weinig voorbeelden van hoe het beter kan.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Mahalingam
Berichten: 44587
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Crisis in de democratie

Bericht door Mahalingam »

Praatjes vullen geen gaatjes.
Er wordt geroepen dat de slachtoffers van de knevelarij hun recht moeten kunnen halen want hun is onrecht aangedaan. En dan gaan de daders van het onrecht aan de slag met compensatie van de slachtoffers die ze gemaakt hebben. Dat wordt dus niks.
Het overgrote deel van de claims in de toeslagenaffaire wordt afgewezen

Er hebben zich inmiddels 47.200 ouders gemeld als gedupeerde in de toeslagenaffaire. Toch krijgt maar liefst zestig tot tachtig procent van de ouders die zich na 15 februari hebben gemeld, te horen dat ze niet onder de schaderegeling vallen.

Waarom er zo’n grote groep buiten de boot valt, is onduidelijk. Volgens Staatssecretaris Van Huffelen van toeslagen wordt dit nader onderzocht. Ze wil daarmee ook ‘zeker’ niet zeggen dat deze ouders geen problemen hebben. “Ook in deze groep zitten ouders met grote financiële problemen”, meldde ze de Tweede Kamer donderdag tijdens de financiële beschouwingen. Daarom wil ze de hersteloperatie ook anders gaan inkleden, ‘herijken’ noemt ze dat. Samen met een groep ouders, de belangenorganisatie Boink, juristen en de toeslagendienst zelf wordt momenteel gekeken hoe de beoordelingen van de schadeclaims kan worden versneld. Dat geldt ook voor alle andere hulp zodat ouders hun leven weer op de rit kunnen krijgen.

De stand van 47.200 ouders die zich hebben gemeld met een claim dat ze slachtoffer in de toeslagenaffaire zijn, loopt verder op. Volgens Van Huffelen komen er nog steeds wekelijks 200 tot 300 nieuwe ouders bij. In het voorjaar waren dat er wekelijks overigens 1000. Deze ouders moeten binnen een halfjaar horen of ze wel of niet voor compensatie in aanmerking komen. Driekwart van deze ouders heeft nu de zogeheten uitgebreide zorgvuldige toets gehad.

Hulp bij schuldsanering

Inmiddels hebben 22.000 ouders ook daadwerkelijk gehoord dat ze gedupeerd zijn en worden toegelaten tot de hersteloperatie. Dat betekent dat deze ouders 30.000 euro krijgen, hun schulden worden bevroren, en ze recht op schadevergoeding krijgen. Via gemeenten krijgen de ouders ook hulp bij schuldsanering en bij het weer op orde krijgen van hun leven. Tegelijkertijd hebben 12.000 ouders te horen gekregen dat ze geen recht op enige vorm van compensatie hebben, omdat ze niet in de regeling zouden vallen.

De Kamer toonde zich opnieuw niet tevreden over de trage afhandeling. SP-kamerlid Alkaya constateerde dat pas 10 procent van de ouders is gecompenseerd. Van Huffelen erkende dat het proces sneller moet. En zijn op dit moment 294 dossiers doorgestuurd naar de commissie Werkelijke schade, voor de finale financiële afhandeling van de schade.
https://www.trouw.nl/nieuws/het-overgro ... ~be61368b/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44587
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Crisis in de democratie

Bericht door Mahalingam »

De belastingdienst is er om geld binnen te harken.
En politici leek het een goed idee om die organisatie ook te gebruiken om geld weg te geven.
En dat gaat grandioos mis.
En wie gaat nu de Toeslagenaffaire oplossen? Diezelfde dienst die het veroorzaakt heeft.
Ombudsman slaat alarm - afhandelen toeslagenaffaire loopt helemaal mis

De Nationale Ombudsman vindt het niet kunnen dat het systeem dat de toeslagenellende veroorzaakte, nu voor een oplossing moet zorgen. Hij vraagt om speciale aandacht voor de kinderen van gedupeerden.

De burger wordt vermalen in de hersteloperatie van de toeslagenaffaire. Het systeem van de Belastingdienst is te ingewikkeld en ouders krijgen geen enkele duidelijkheid over wanneer zij worden geholpen. Dat systeem moet radicaal op de schop, stelt de Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen in zijn rapport Klacht gegrond, maar geen oplossing, dat maandag verschijnt. “De situatie is ernstig en vraagt om ingrijpende besluiten en maatregelen”, aldus de ombudsman.

De wettelijke termijn van één jaar waarbinnen ouders geholpen hadden moeten worden, is per eind september al voor 5700 ouders overschreden. Een concrete planning wanneer zij wel worden geholpen ontbreekt en is er ook na een dringend verzoek van de ombudsman niet gekomen. “Als ik me verplaats in de burger, die te horen krijgt dat er nog een integrale toets komt maar dat er geen enkel uitzicht is op wanneer dat is, dan vind ik dat ongelooflijk”, zegt Van Zutphen.

De ombudsman heeft ‘grote zorgen’ of de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) überhaupt wel kan zorgen voor compensatie van gedupeerden. Ouders die voor onbepaalde tijd in de wacht staan, krijgen in de tussentijd weer te maken met deurwaarders, waardoor hun schulden verergeren. Van Zutphen ziet een parallel met het ontstaan van de toeslagenaffaire: bezwaren van ouders bleven eindeloos liggen, terwijl toeslagen intussen wel werden gestopt en teruggevorderd. “Het systeem dat de ellende heeft veroorzaakt, moet nu de oplossing zijn. Dan kan niet, dat werkt niet.”

Regen van klachten


Het regent inmiddels klachten bij de UHT, die eveneens maar mondjesmaat behandeld worden. De organisatie lijkt doof voor kritiek: eerdere waarschuwingen van de ombudsman en de Algemene Rekenkamer in mei zijn onvoldoende opgepakt. “En ondertussen breidt onze waarschuwing zich uit”, zegt Van Zutphen. “Het gaat niet alleen meer om hulp aan toeslagen-slachtoffers, maar ook om verwachtingen die zijn gewekt aan andere gedupeerden. Ook zij krijgen te horen: ‘We gaan je helpen, we lossen het op’. Dan denk ik: hoe gaan jullie dat doen?” Over een halfjaar wil de ombudsman daarop terugkomen in een nieuw rapport, maar ‘de huidige gang van zaken stemt mij niet hoopvol’.

Volgens Van Zutphen is het tijd dat de organisatie zich meer op de problemen van gedupeerden gaat richten, bijvoorbeeld waar het gaat om hun kinderen. “Ik krijg bijvoorbeeld van jongeren te horen dat ze een opleiding willen volgen, maar dit niet voor elkaar krijgen. De ambtenaar zou kunnen zeggen: ‘We gaan er iets aan doen. Binnenkort zijn de studievoorlichtingsdagen, we gaan met je mee. We regelen het.’ Als deze kinderen weer een toekomstperspectief krijgen, heb je de ouders al voor een deel ontzorgd. Nu staat alles stil, voor het hele gezin.”

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (financiën) kondigde voor de zomer aan te gaan werken aan een andere aanpak, maar die is er nog altijd niet. Van Zutphen roept op tot haast, en vooral eenvoud. Niet ‘nog meer juridisch ingewikkelde regelingen opstellen, maar vooral ruimhartig en voortvarend in de uitvoering zijn’. “Alles moet erop gericht zijn om de betrokkenen binnen afzienbare termijn – en uiterlijk binnen de wettelijke termijn – duidelijkheid te verschaffen.”
https://www.trouw.nl/binnenland/ombudsm ... ~b024859f/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8860
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Crisis in de democratie

Bericht door sjun »

Ali Yas schreef:
vr okt 08, 2021 8:40 am
xplosive schreef:
wo okt 06, 2021 10:00 pm
We lijden natuurlijk ook een enorm economisch verlies door wat we te stellen hebben met een steeds groter en sterker wordende "vijfde colonne" in ons land.
Helaas zien we in de omringende landen weinig voorbeelden van hoe het beter kan.
Denemarken lijkt al een verbetertraject te hebben ingezet. In Hongarije en Polen zie je al wat langer resultaten van voor wat hoort wat en zuinigheid op eigen cultuur en ingezetenen beleid in plaats van kritiekloos tegemoet te komen aan ongekozen linksactivistische rechters die wel erg gemakkelijk cumulerende rekeningen blijven doorschuiven. Enkele van die rekeningen: Woningnood, stijgende huisvestingskosten, stijgende aanvallen op het vrij besteedbare inkomen, onderwijsverdomming, toenemende zorgvraag zonder extra inleg in het systeem, afnemende veiligheid op straat. Den hoogste tijd om deze onderwerpen uit de taboesfeer en in het publieke debat te halen en niet langer de onbereikbare socialistische politici in Europa te laten potverteren op Nederlandse spaartegoeden en leefruimte.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 44587
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Crisis in de democratie

Bericht door Mahalingam »

Praatjes vullen geen gaatjes. En de komende tijd zullen er veel praatjes zijn met minimaal effect op het verloop van de zaken.
Kabinet én Kamer lijken grip op afhandeling toeslagenaffaire kwijt

Ook staatssecretaris Alexandra van Huffelen vindt dat er een ‘andere route’ moet komen om toeslagenouders te helpen. Maar een plan daarvoor is er nog niet, bleek dinsdagavond in de Tweede Kamer.

De Belastingdienst heeft nog altijd geen idee hoe de vastgelopen hersteloperatie van gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire moet worden vlotgetrokken. Al voor de zomer kondigde demissionair staatssecretaris Van Huffelen aan de hersteloperatie te willen ‘herijken’, maar dat proces bevindt zich pas in de ‘beeldvormende fase’, zo blijkt uit interne correspondentie die is ingezien door Trouw.

Dinsdagavond debatteerde de Tweede Kamer met Van Huffelen over de afhandeling van de toeslagenaffaire. Een dag eerder had de Nationale Ombudsman al alarm geslagen. Voor duizenden ouders is de wettelijke termijn voor herstel binnen één jaar al verlopen, maar zij hebben geen enkel perspectief over wanneer zij geholpen worden. Tot nog toe is nog geen 10 procent van de 47.000 mensen die zich als gedupeerden hebben gemeld, volledig beoordeeld en gecompenseerd.

De Tweede Kamer wilde, in navolging van de debatten die het afgelopen jaar over de hersteloperatie plaatsvonden, weten hoe het kabinet gaat zorgen voor versnelling. Een plan daarvoor is er nog niet, erkende Van Huffelen.

‘We moeten een andere route kiezen’

Vorige week vond er een ‘herijkingsdag’ plaats, waarin de Belastingdienst ‘betrokkenen en stakeholders’ vroeg om ideeën over hoe het anders en beter kan. Aanwezigen vertellen dat zij voor die dag opnieuw gevraagd zijn alle signalen waar het misgaat door te geven, terwijl zij met diezelfde signalen al maandenlang tevergeefs aankloppen bij de Belastingdienst. De volgende herijkingsdag staat gepland voor 3 november. ‘In november’ moet de herijking worden afgerond, maar wanneer er een plan moet liggen om de hersteloperatie daadwerkelijk anders vorm te geven, is niet bekend.

Gouden oplossingen bestaan niet, hield Van Huffelen de Tweede Kamer voor. Zij erkende ‘niet tevreden’ te zijn met hoe het nu gaat. “We moeten een andere route kiezen, anders zijn we nog heel lang bezig.” Onlangs zei Van Huffelen dat het nog jaren zal duren voordat ouders geholpen gaan worden. Voor ouders die niet door een eerste ‘lichte’ toets komen, betekent dat dat ook hun schulden niet langer gepauzeerd zijn en deurwaarders zich weer melden.

Een groep advocaten van gedupeerde ouders ziet de aanpak van de Belastingdienst niet langer zitten, en stuurde gisteren een brandbrief aan de Tweede Kamer. Nog altijd krijgen zij geen dossiers van ouders, duurt het weken voordat zij contact krijgen met de herstelorganisatie en is er onduidelijkheid over hoe schade berekend wordt. De Nederlandse Orde van Advocaten ondersteunt de oproep van de groep, en zegt samen met hen te werken aan een veel eenvoudiger aanpak.
Een eindtijd vaststellen, daar wil Van Huffelen niet aan

Intussen is de hersteloperatie al grotendeels uit handen van de Belastingdienst geraakt: bijna driekwart van de bijna achthonderd werknemers van herstelorganisatie UHT bestaat uit extern ingehuurd personeel. Betrokkenen laten weten e-mails te ontvangen van consultancybureaus als Accenture en Boston Consulting Group, uit naam van UHT. Het aantal eigen medewerkers van de Belastingdienst is teruggelopen van bijna driehonderd begin dit jaar naar ruim tweehonderd vorige maand. Tweede Kamerlid Farid Azarkan (Denk) zei in het debat verhalen te horen van mensen die tot 200.000 euro per jaar kunnen verdienen als zij zich laten detacheren bij UHT.

Verschillende fracties in de Tweede Kamer drongen er bij Van Huffelen op aan dat zij expliciet een eindtijd moet formuleren waarbij alle gedupeerden geholpen zijn, maar daar wil de demissionair staatssecretaris niet aan. Voorstellen om de schadevergoeding minder gedetailleerd en juridisch ingewikkeld te maken, en wellicht meer met forfaitaire bedragen te werken, worden meegenomen in de ‘herijking’, aldus Van Huffelen.
https://www.trouw.nl/politiek/kabinet-e ... ~b67c9dd8/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7250
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Crisis in de democratie

Bericht door Ali Yas »

sjun schreef:
di okt 12, 2021 12:25 am
hoogste tijd om deze onderwerpen uit de taboesfeer en in het publieke debat te halen en niet langer de onbereikbare socialistische politici in Europa te laten potverteren op Nederlandse spaartegoeden
Dat laatste heeft alles te maken met het functioneren van de ECB, die de Zuideuropese gewoonte heeft op onverantwoordelijke schaal geld bij te drukken. De gevolgen daarvan voor onder meer onze pensioenvoorziening zijn rampzalig, maar voor dat bij iedereen doordringt zijn we een generatie verder.

De verarming is nog in een stroomversnelling gekomen door het destructieve coronabeleid in combinatie met gratis geld voor daardoor getroffen ondernemingen en personen.

En dan hebben we het nog niet eens over de krankzinnige "groene" plannen van de EU en lagere overheden, want die kunnen nog in de ijskast (en daar zullen ze ook wel heen gaan binnenkort).

Het achterstallig onderhoud op het terrein van goedkope energie werpt al wél zijn rotte vruchten af en daar zullen we aankomende winter veel van gaan merken.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Plaats reactie