Superdiversiteit is niet super

"Opinies" is een collectie van korte teksten (van 500 tot 750 woorden) waarin de auteur zijn opinie over courante islam-gelinkte gebeurtenissen uiteen zet. Indien je jouw opinie gepubliceerd wil zien kan je ze hier kwijt. Geef ons ook je naam en email adres. De tekst moet wel van jouw hand zijn.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door Ariel »

Arthur van Amerongen schreef in HP de Tijd de volgende parel.
We moeten het eens over Babah Tarawally en zwart ondergoed voor roze meisjes hebben

Arthur van Amerongen werd vanochtend wakker en zag twee haatzaaiende berichten op zijn tijdlijn voorbijkomen. “Het valt mij op dat het Parool en het Algemeen Dagblad gendergekte-redacties hebben die elke dag opruiende en vooral belerende artikeltjes uitpoepen. Hupsakee, weer een ventje van acht jaar die roept dat hij non-binair is en dat hun niet langer gepest wil worden op school.”

Ik vertoefde twee weken in het droevige moederland en het viel me alleszins mee. Precies een jaar was ik er niet geweest en ik had natuurlijk een vertekend beeld gekregen omdat ik ‘s lands toestand alleen maar via Twitter volg. Nou weten wij allemaal dat Twitter een open inrichting is met enerzijds twee miljoen hersendode bankbintjes die naar het Gouden Televizier-Ring Gala staren – qua sjiek een mengeling van een missverkiezing in een dorp diep in Belgisch Limburg, een COC-avond in Drenthe in de jaren zeventig én de bruiloft van een voetballer uit de eerste divisie, inderdaad een kamper – en anderzijds allerlei lieden die 24/7 over corona kwekken. Dan is er op Twitter nog een subcategorie van huisvrouwen van middelbare leeftijd in de polder die elke dag quasi-ondeugende kiekjes van zichzelf plaatsen. Ik let altijd op het zaaddodende interieur van hun woningen en dat zou u ook eens moeten doen. Lachen, gieren, brullen!

Toen ik gisteravond in het vliegtuig naar huis terugblikte op mijn verblijf, moest ik concluderen dat Nederland er op vooruit is gegaan. Het land is prima georganiseerd en ligt er prachtig bij. Overal wordt gebouwd, dure winkels en restaurant zijn afgeladen met klanten en het geld klotst tegen de plinten.

Dankzij mijn digitale covid-certificaat – dank u wel EU – kon ik heerlijk een hamburger eten bij de McDonald’s in Zaandam en uitgebreid lunchen met mijn uitgever Otto Wollring in de Louis van Gaal Lounge in het AZ-stadion in Alkmaar. De Nederlandse Spoorwegen zijn er enorm op vooruit gegaan en alle treinen reden op tijd, al waren er nog geen herfstblaadjes. Ik bezocht het wonderschone Almere en het altoos sympathieke Zaandam, oorden die altijd kapot worden geschreven door het journaille in 020, en juist daarom overweeg ik om mij in de polder te vestigen, op voorwaarde dat er een al dan niet gediplomeerde euthanoloog woont.

Natuurlijk lachte iedereen mij uit, maar in het speelkwartier stond ik mooi de boerenjongens te pijpen in het struikgewas en dat bracht meer geld in het laatje dan een kutkrantenwijk

En dat is precies het probleem van Nederland: de hoernalistiek. Ik werd vanmorgen wakker en zag twee haatzaaiende berichten die ik met u wil delen.

Het eerste stond in het Parool, ook wel de Halsema-bode genoemd. En wat een huiveringwekkende kop!

Noor Kerkkamp (10) uit De Baarsjes is het zat: haar broertje draagt stoer ondergoed, zij is overgeleverd aan schattige setjes! Dat moet anders!

Nou valt het mij op dat het Parool en het Algemeen Dagblad gendergekte-redacties hebben die elke dag opruiende en vooral belerende artikeltjes uitpoepen. Hupsakee, weer een ventje van acht jaar die roept dat hij non-binair is en dat hun niet langer gepest wil worden op school. Hun staan gewoon met hun kop in de krant en willen vervolgens niet gepest worden!

Dit verhaaltje is overigens in de eerste plaats een gluiperige advertorial.

Leest mee en huivert!
  • “Mijn moeder heeft onderbroeken getekend en ik heb verschillende ontwerpen gemaakt. Stoere onderbroeken met fietsen, vissen, planten en skateboards. Ik ben al langs verschillende winkels gegaan, zoals bij Big & Belg. Die vonden het een goed idee. Zij verkopen geen onderbroeken, maar wel kinderkleding zonder erbij te zeggen of het voor jongens of meisjes is.”
Is meisjesondergoed zo tuttig?
  • “Ja, dat is al superlang zo. Meisjesondergoed is altijd roze, met prinsessen en glitters. Of met Hello Kitty. Roze is mijn vijandskleur. Ik ben meer van blauw en zwart, van camouflage, tijgers en andere dieren. En van de ruimte. Jongensonderbroeken zijn veel leuker, maar die kan ik weer niet dragen. Wist je dat het elastiek van jongensonderbroeken ook veel dikker is dan dat van meisjesonderbroeken? Heel raar is dat.”
De vrouw die dit bespottelijke stukje schreef, is natuurlijk weer een yoga-dinnie van de moeder van huilstruik Noor.

Ik heb maar één advies aan Noor en haar sherry drinkende mama en haar yogadinnie van het Parool: gozers (m/v) in de hippie Baarsjes, trek godverdomme gewoon de zwarte onderbroeken van jullie broer aan! Ik liep al op mijn tiende in het ondergoed van mijn moeder te paraderen, en toen ik in David Bowie en de glamrock raakte, liep ik er gewoon bij als een wijf op de MAVO-Beukenlaan in Ede, compleet met de lippenstift en de odeklonje van mama! Natuurlijk lachte iedereen mij uit, maar in het speelkwartier stond ik mooi de boerenjongens te pijpen in het struikgewas en dat bracht meer geld in het laatje dan een kutkrantenwijk. Dus sodemieter op met dat gelul over blauwe en roze kinderkleding, dat probleem is verzonnen door de gendergekteredactie van het Parool!

Babah Tarawally heeft zijn column, die hij volgens mij dus niet zelf schrijft, alleen maar te danken aan zijn gekke achternaam

En toen las ik tot overmaat van ramp deze column van Baba Tarawally.
  • “Neem als voorbeeld de achternamen van Kaag, Klaver en Bergkamp. Wat hebben ze gemeen? Het zijn alle drie Nederlandse woorden. Alle drie de namen betekenen iets in de Nederlandse politiek; Kaag als fractievoorzitter van D66, Klaver als fractievoorzitter van GroenLinks en Bergkamp als voorzitter van de Tweede Kamer. Maar de echte overeenkomst is dat ze reserve-achternamen hebben die zij niet gebruiken. Kaag had Al-Qaq kunnen heten, de achternaam van haar Palestijnse echtgenoot. Klaver had de achternaam van zijn Marokkaanse vader Feras kunnen gebruiken en Bergkamp de achternamen van haar Marokkaanse vader. Zij gebruikt deze niet, omdat volgens haar die naam ‘moeilijk uit te spreken en te schrijven’ was. Ik vraag mij af of zij, indien zij hun reserve achternamen hadden gebruikt, hogerop waren gekomen in de Nederlandse politiek. Ik betwijfel dat. Ik zeg: weg dan met de achternaam.”
Ik heb al verschillende keren langs deze mij onsympathieke weg dwingend gesuggereerd dat de beste man zelf zijn stukjes niet schrijft. Vermoedelijk gebeurt dat door een fris blond meisje dat vroeger bij SGP-jongeren zat en nu bij de linkervleugel van de Christenunie. Type Ans Boersma zeg maar.

Babah Tarawally heeft zijn column, die hij volgens mij dus niet zelf schrijft, alleen maar te danken aan zijn gekke achternaam. En dat geldt ook voor Nederlandse voetballers met een gekke achternaam, die worden alleen maar daarop geselecteerd voor Oranje. Over Oranje gesproken: een poosje geleden schreef Baba’s ghostwriter dit in hun column.

“Ik zat in het vliegtuig naast een lange witte man met de uiterlijke kenmerken van Willem van Oranje. Wit gelaat, blauwe ogen, puntige neus met het karakter van iemand die uit eigen belang handelt. Deze karakterduiding van Willem van Oranje vind ik belangrijk, omdat deze man door velen in Nederland wordt gezien als de Vader des Vaderlands. Dus ook als mijn Vader der Nederlanden. Laten we deze man rechts van mij voor het gemak Willem noemen.”

De ghostwriter van Babah dacht: als je een witte Nederlander echt op zijn ziel wil trappen, moet je Willem van Oranje beledigen. Ouch! Het is allemaal te sneu voor woorden: Trouw dat een ‘token person of colour’ als clickbait in zet, zoals ze dat al eerder deden met Seada Nourhussen.

Hè, ik zit me weer helemaal druk te maken in de Algarve, waar het zonnetje straalt en waar iedereen gewoon witte en vooral vale unisexonderbroeken draagt: geel van voren, bruin van achteren en na een week binnenstebuiten dragen. De potjeslatijnwijsheid homo sapiens non urinat in ventum kent men hier niet.

Ik wil deze preek afsluiten met een vrolijk bericht. In 2050 is Amsterdam namelijk van de aardbodem verdwenen volgens deze meneer van DWARS, de extremistische kindervleugel van GroenLinks. En als u dus niet op Klaver stemt, kiest u voor Eindhoven aan Zee. Randstad tabee, holadiehee!
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Mahalingam
Berichten: 46566
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door Mahalingam »

De tijdgeest grijpt toe in een bedrijf. Het moet diverser worden. Waarin divers? Nee, niet in producten maar in personeel. Diversiteit is een rassen- en genderkwestie: huiskleur en geslacht zijn bepalend of er plaats is in het bedrijf voor iemand.
Maar mag je om aan het diversiteitscriterium te voldoen personeel ontslaan omdat ze te weinig kleur hebben of een piemel?
Miljoenenvergoeding voor man die werd ontslagen omdat hij blank is (en man)

Charlotte - Een bedrijf dat een blanke topman de laan uitstuurde omdat het meer diversiteit in de directie wilde, moet van een rechtbank in Charlotte (North Carolina) een schadevergoeding van 10 miljoen dollar aan de ontslagen werknemer aftikken, zo melden diverse Amerikaanse media.

David Duvall, een voormalig marketingdirecteur van Novant Health Care, werd in 2018 van zijn taken ontheven. Officieel vanwege een gebrek aan leiderschapsvaardigheden, zo zegt Novant. Het bedrijf, een zorgreus met zo’n 35.000 werknemers en onder meer 15 ziekenhuizen, maakte zich echter schuldig aan ’omgekeerde discriminatie’, zo oordeelt de rechtbank. Volgens de jury kon het bedrijf niet aantonen dat Duvall ook zou zijn ontslagen als hij geen blanke man was geweest. Na Duvalls afscheid moest nog een handvol blanke topmannen het veld ruimen: in anderhalf jaar tijd werden zij allemaal vervangen door zwarte personen of vrouwen.

Geschikt

Daarmee ging de rechtbank mee met de redenering van Duvall, die zegt dat hij in juli 2018 als een donderslag bij heldere hemel het slachtoffer werd van de diversiteitsdrang van het bedrijf. Vlak voor zijn vijfjarig jubileum werd hij ontslagen om te worden vervangen door twee vrouwen, een zwarte vrouw en een blanke vrouw. Duvalls advocaat, Luke Largess: „Beide vrouwen zijn geschikt voor die baan, maar niet meer dan Duvall. En er waren nooit problemen over Duvalls prestaties.” Duvall spande in 2019 een zaak aan tegen zijn oude werkgever. Deze week was de uitspraak.

Volgens de advocaat is de ontslagen manager helemaal niet anti-diversiteit. „Mijnheer Duvall was een groot voorstander van een diverser bedrijf.” Sterker nog, Duvall zat zelfs in de commissie die diverse strategieën uitwerkte om het bedrijf inclusiever en diverser te maken. „Wij zien de toewijzing van dit bedrag echter wel als een signaal dat je mensen niet kunt ontslaan omdat je meer diversiteit nastreeft”, zegt de advocaat, die uiteraard tevreden is met de uitspraak. „Wij zijn blij dat ook de jury vindt dat Duvalls huidskleur en geslacht onwettelijke factoren zijn geweest bij zijn ontslag.”

Beroep

Novant is teleurgesteld in de uitspraak. Een woordvoerster liet weten alle nog openstaande juridische wegen te willen verkennen. Duvall kan zijn tien miljoen dus nog maar beter even wegzetten. Novant-woordvoerster Megan Rivers liet namelijk weten dat ook een hoger beroep tot de mogelijkheden behoort.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/6117364 ... -is-en-man
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 9570
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door sjun »

Novant Health Care kon wel eens een flinke klandiziedip tegemoet gaan zien.
Afbeelding
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door Ariel »

sjun schreef:
do okt 28, 2021 2:23 pm
Novant Health Care kon wel eens een flinke klandiziedip tegemoet gaan zien.
Afbeelding
En ook nog een paar nieuwe rechtzaken van deze blanke topmannen.
Na Duvalls afscheid moest nog een handvol blanke topmannen het veld ruimen: in anderhalf jaar tijd werden zij allemaal vervangen door zwarte personen of vrouwen.
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door Ariel »

De Surinaamse kleur en queermeneer Ryan Djojokarso is niet gecharmeerd van witte blanke mannen. Eigenlijk haat hij ze, en hij maakte een kunstproject over ze.

We gaan er maar van uit dat blanke mannen vast en zeker zijn kunstproject betaald hebben.

Afbeelding

Laten we niet vergeten dat de kleurmeneren Afriyie en Gario hun actie ‘Zwarte Piet is racisme’ ook als kunstproject begonnen.

Helaas zijn de theaters nu gesloten. Dat is jammer voor de queermeneer Ryan Djojokarso

Ryan Djojokarso toont de bedreigde witte man: ‘Je zou deze voorstelling documentair kunnen noemen’

De witte man is een bedreigde menssoort, hij verliest steeds meer terrein. In zijn dansvoorstelling toont theatermaker Ryan Djojokarso hem in al zijn toxische mannelijkheid. Als corpsbal, fitnessjunk en half primaat die vrouwen naar zijn hol sleurt.

Afbeelding

Daar staat-ie, de witte man, verheven op zijn platform. Zie zijn spieren eens! Hij sjort aan denkbeeldige kabels om zijn gebeeldhouwde torso nog meer te verfijnen. Kusje op eigen biceps: he is the man! Testosteron klotst tegen de plinten. Oerkreet: WRAAAAH!

Allerhande poses neemt deze ‘hij’, vertolkt door de jonge danser Olivier Wagstaff, aan. Van Atlas die de wereld op zijn schouders draagt, transformeert hij tot viriel Armani-model dat nonchalant maar zelfverzekerd een hand door zijn blonde kuif laat gaan. Ja, kijk nog maar eens goed naar deze bedreigde menssoort, zoals die wordt geschetst in de danstheatervoorstelling ‘WINTER/21/J’ van Ryan Djojokarso. Want er wordt behoorlijk aan de fundamenten van ‘de witte man’ gerammeld, constateert de dans- en theatermaker, zelf man van kleur en queer.

Natuurlijk heeft hij niks tegen de witte man an sich, zegt hij. Djojokarso framet in zijn voorstelling bewust de bedreigde witte man, de man die zich door maatschappelijke ontwikkelingen in zijn wiek geschoten voelt. “Witte mannen worden steeds meer met hun privileges geconfronteerd. Dingen die vroeger getuigden van masculiniteit kunnen nu echt niet meer door de beugel omdat ze racistisch, vrouwonvriendelijk en homofoob zijn. Maar wat nu? Daar heb ik ook geen direct antwoord op, dus ik dacht: laten we deze bedreigde man maar eerst even goed leren kennen.”

Fitnessjunk, businessman en corpsbal
Die bedreigde witte man komt in vele hoedanigheden, zo blijkt. Wagstaff vertolkt ze met verve. Van fitnessjunk die opzichtig op zijn lichaam geilt, tot snelle businessman die ons haarfijn uit de doeken doet hoe we zouden moeten leven (‘Succes is een keuze!’). Van corpsbal die een ‘chickie’ zijn nest in denkt te kunnen wenken, tot hooligan die het stadionlied Wij houden van Oranje grimmig laat overgaan in Ons Va-der-land. En deze kennen we van Tom Cruise als alfamangoeroe uit de film Magnolia: ‘Respecteer de pik, tem de kut!’

Allemaal vleesgeworden stereotyperingen die volgens Djojokarso hoe langer hoe meer in botte kracht toenemen. “De heftigste beelden en ruwste bewoordingen komen uit recente bronnen als het journaal en populaire YouTube-vlogs, maar ook uit de bevindingen van antropologisch onderzoek. In die zin zou je deze voorstelling documentair kunnen noemen.”

Zo is een uitspraak van Thierry Baudet één-op-één in de voorstelling overgenomen. ‘Dit gaat jullie verstand te boven, maar ik zal het proberen uit te leggen.’ Djojokarso: “Baudet zégt dit gewoon, zonder enige gêne. De bedreigde witte man is hoog in zijn fort gaan zitten. De polarisatie die daarmee ontstaat is licht ontvlambaar. Terwijl we juist in een nieuwe maatschappelijke context open met elkaar moeten gaan praten.”

Half primaat die vrouwen naar zijn hol sleurt
Die bedreigde witte man geeft zijn bevoorrechte positie niet zomaar op. Dat heeft niet alleen met huidskleur te maken, zegt Djojokarso, maar ook met seksuele dominantie. Op toneel zien we Wagstaff zoeken naar wat het betekent om man te zijn. Half primaat die vrouwen naar zijn hol sleurt of knipogende gogodanser die wulps in zijn gatje laat kijken? “Wat ik wil laten zien is dat toxische mannelijkheid leidt tot seksisme. Dat deze man zich zó verheven voelt dat hij in het café zegt: ‘Hé poesje, ga lekker mee naar huis’. En daar dan ook mee wegkomt.”

Gooit Djojokarso niet juist olie op het vuur van de polarisatie? Dat de witte performer Olivier Wagstaff reacties krijgt als ‘wat ben je in hemelsnaam aan het doen, ben je onze soort aan het bashen?’ onderstreept de noodzaak van de voorstelling, vindt Djojokarso.

Hij kijkt daarbij ook naar zichzelf: “We leven in onze eigen bubbel, we begrijpen daardoor soms niet wat de wereld om ons heen doet. De oogkleppen moeten af. We moeten leren zien wat er echt aan de hand is. Dat is de enige manier om de tweedeling te verlichten.”

Ingebakken aannames maken het er niet gemakkelijker op. Dat blijkt wel uit het feit dat je als toeschouwer meteen gaat invullen wat de functie is van de vijf zangeressen van kleur die Wagstaff vergezellen. Hun prachtig gezongen gospels geven diepte aan zijn dans en spel. Zijn dit wraakgodinnen? Zingende ninja’s die hem van zijn sokkel stoten na zoveel eeuwen witte mannelijke onderdrukking?

Het lijkt er wel een beetje op, wanneer ze in een heftige scène keihard met hun vuisten op Wagstaffs piemelnaakte lichaam beuken. “Het mooie van die scène vind ik dat die multi-interpretabel is. De zangeressen kunnen oermoeders zijn die de man tot de orde roepen: chill down nou even, man! Maar ze kunnen net zo goed zijn geweten symboliseren, de visualisatie van het geweld dat hij buiten en vanbinnen ervaart. Achter elke grote uitspraak, heftig gedrag of wat voor façade dan ook, gaat natuurlijk een enorme kwetsbaarheid schuil. Daar moeten we ook begrip voor tonen.”
Diepe diepe zucht. :scratch:
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Mahalingam
Berichten: 46566
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door Mahalingam »

Ja nog een diepe diepe zucht.

Machiel Keestra wordt per 1 februari 2022 de nieuwe Centrale Diversity Officer (CDO) van de Universiteit van Amsterdam.

Afbeelding

Afbeelding

https://www.uva.nl/content/nieuws/nieuw ... ficer.html
Mensen van kleur zijn natuurlijk veel te druk met gediscrimineerd worden om zich in te zetten voor mensen van kleur. Daarom komt die hele emancipatie van mensen van kleur ook maar niet op gang. Het gediscrimineerd worden begint al zodra je wakker wordt, dus dan begin je al meteen met een achterstand. Nu vraagt u zich natuurlijk af: waar zijn mensen van kleur nog meer te druk voor? Waarschijnlijk voor alles. Want als je gediscrimineerd wordt, heb je alleen daar nog maar tijd voor. Nou ja, als je de logica van Diversiteits Officier van de UvA volgt. Gelukkig is hij wit en heeft hij naast tijd voor het discrimineren ook nog genoeg tijd over om het op te nemen voor mensen met kleur!
https://www.geenstijl.nl/5162404/uva-wi ... -stamcafe/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 9570
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door sjun »

Dat zijn toch weer een hoop meerkosten afgewenteld op de maatschappij. Gelukkig keert de wal van een dramatische economie het schip van al te gulle subsidiëring van het geld dat anderen moet beste arbeid hebben opgebracht.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 46566
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door Mahalingam »

Uit onderstaande maak ik op dat een buurt divers is als er 20 % Mohammedanen (en dus 10% hoofddoeken) wonen.
Wordt dat 50% dan is sprake van superdiversiteit. Wordt dat 80% dan heet dat superdiversiteit en is het 100% dan is het ultradiversiteit. En ik maar denken dat er bij 100% helemaal geen diversiteit meer is.
Alle seinen op groen voor boa’s om hoofddoek te dragen – en dat is goed nieuws’
[...]
In dat verband is van belang dat steeds meer Nederlandse gemeenten superdivers worden. Dat betekent dat de meerderheid van de inwoners in die gemeenten bestaat uit Nederlanders met een migratieachtergrond, die doorgaans religieuzer zijn dan Nederlanders zonder migratieachtergrond. Rotterdam en Amsterdam zijn inmiddels al superdivers en andere grote steden zullen weldra volgen. Ook middelgrote gemeenten en voorsteden zijn op termijn aan de beurt. Het is belangrijk dat die ontwikkeling wordt weerspiegeld in het boa-personeelsbestand. [...]
https://www.parool.nl/columns-opinie/op ... ~bf373ed8/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 9570
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door sjun »

Het Woke Parool dringt die arme mensen wel in een keurslijf. Wie we weinig meer aan doet en voor de sociale contacten twee keer per jaar de moskee bezoekt krijgt van dir Amsterdamse sufferdje met pretenties een aardig mes in de rug geduwd door de losgelaten stereotyperingen. Het beste kom je tegen krantjes met zulke narratieven in verzet door dergelijke narratieven te weerspreken en de centen anders besteed aan deze krant stevig in de zak te houden. Bevrijdt die arme mnoslims niet enkel van islam en de dramdwingende hoofddoek die als swastika op de straathoeken wordt geëtaleerd om de terreinwinst op ongelovigen af te bakenen maar ook van de linkse kerkgangers die zo mogelijk nog erger zijn als het op verstikkende sociale controle en buitensluitende correctiemechanismen aankomt.
:greeting2:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 9570
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door sjun »

Multiculturalism is a "Sickness"
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 46566
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door Mahalingam »

Kinderboeken puilen uit van de diversiteit. Zie maar aan de tekeningen met dieren:

Afbeelding

Wat valt op: een overdaad aan exotische dieren.

Onderzoekers uit de psycho-sociale wetenschap komen tot dit:
Kinderboeken over dieren zijn minder leerzaam dan kinderboeken over mensen. Onderzoek toont aan dat het voor kinderen moeilijk is zich in dieren te verplaatsen. Om die reden nemen zij de lessen van pluizige hoofdrolspelers minder goed op.
[...]
Volgens makers van prentenboeken is er nog veel meer dat kinderen van dieren kunnen leren. Zo noemt tekenaar Mies van Hout het onderzoek “interessant, maar geen reden om dieren uit kinderboeken te halen.” Wat dieren volgens haar bijzonder maken, is hun persoonlijkheid. “Dieren hebben meteen al een karakter. Je hoeft een kind niet uit te leggen wat het gevoel van een vlinder of een olifant is, dat voel je gewoon direct.” Dat kinderen zich moeilijk in dieren kunnen verplaatsen, vindt ze dan ook een vreemd idee. Volgens haar kunnen kinderen zich juist herkennen in de emoties die dieren uitstralen. “Ze kunnen leren het beestje te begrijpen of gebruiken de emotie van het dier om over hun eigen gevoel te vertellen.”
https://www.vakbladvroeg.nl/kinderboeken/
Afbeelding

Zo iets vergt meer onderzoek want het gaat over de tere kinderziel.
De kwal, de slak, de spin: wie een prentenboek openslaat, zal ze zelden tegenkomen. In het gros van de geïllustreerde kinderboeken over dieren spelen zoogdieren een hoofdrol, schrijven Leidse onderzoekers in het tijdschrift Public Understanding of Science. Vooral exotische en gedomesticeerde dieren figureren vaak in de verhalen. De prentenboeken vormen zodoende geen realistische afspiegeling van de werkelijke soortenrijkdom, en dat kán kinderen een scheef beeld geven van de diversiteit aan leven.

Katten, honden en soms een panda. In prentenboeken is biodiversiteit ver te zoeken
[...]
"In prentenboeken komen vooral exotische en gedomesticeerde dieren voor. En vaak zijn ze onrealistisch getekend. Zo kunnen kinderen een vertekend beeld van de werkelijkheid krijgen."
[...]
"Hoewel de meeste prentenboeken er niet op zijn gericht om kinderen te onderwijzen over de dierenwereld, kunnen ze daarin wel een belangrijke rol vervullen, schrijven de auteurs. Hooykaas: „Met iconische en dus herkenbare portretten van verschillende dieren kunnen kinderen hun beeld van de natuur verruimen.” Om diezelfde reden adviseren de onderzoekers om in prentenboeken ook meer inheemse soorten een plekje te geven, evenals minder populaire groepen als amfibieën en ongewervelden." [...]

"Ik wil de creativiteit van kinderboekenschrijvers natuurlijk niet in de weg staan. Toch hoop ik wel dat dit onderzoek mensen aan het denken zet. We worden ons op meer terreinen bewust van de gevolgen van scheve representatie in kinderboeken. Bijvoorbeeld als het gaat om de rollen van mannen en vrouwen. Maar ook bij de natuur is dit een thema. We hebben te maken met een afname van de biodiversiteit. Er is al minder wildernis om ons heen. De culturele representatie – bijvoorbeeld via prentenboeken – wordt belangrijker om kinderen een beeld te laten vormen van wat er allemaal om hen heen is."
https://www.nrc.nl/nieuws/2022/05/12/in ... n-a4124211
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 46566
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door Mahalingam »

De firma Martel vand Barbie poppen heeft een probleem vanwege de diversiteit.
Ze moeten namelijk inclusief zijn en dat valt niet mee tegenwoordig.
De ellende begon al met de huidskleuren. Vervolgens kwamen de rassenkenmerken aan de beurt. En kort geleden moesten ook de 64 verschillende genders een pop krijgen uitgedost in de hun toegedachte kleren en lijven. Stereotypering? Volop !
En dan nu zijn alle mogelijke afwijkingen aan de beurt. Mensen zonder linker been, mensen zonder rechterarm en mensen met twee hoofden. En dan mensen met een huisaandoening (melaats?).
Hier een selectie:

Afbeelding

En de bijbehorende bla-bla is:
"It’s important for kids to see themselves reflected in product and to encourage play with dolls that don’t resemble them to help them understand and celebrate the importance of inclusion,"
https://www.axios.com/2022/05/11/mattel ... rican-girl
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 9570
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Superdiversiteit is niet super

Bericht door sjun »

Dat plastic lijkt me bepaald niet bevorderend voor het milieu... en dan moeten er natuurlijk ook nog overgewichtige SJW's en AntiFa's worden geproduceerd die in het bovenstaande gezelschap schitteren door afwezigheid.
:rolleyes:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Plaats reactie