Klimaathysterie

"Opinies" is een collectie van korte teksten (van 500 tot 750 woorden) waarin de auteur zijn opinie over courante islam-gelinkte gebeurtenissen uiteen zet. Indien je jouw opinie gepubliceerd wil zien kan je ze hier kwijt. Geef ons ook je naam en email adres. De tekst moet wel van jouw hand zijn.
Mahalingam
Berichten: 47023
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Het eerste schaap is over de dam. Andere landen zullen nu wel volgen.
Overal hebben overheden een grote behoefte aan geld van de burgers.
Nieuw Zeeland wil boerende schapen gaan belasten

Nieuw-Zeelandse schapenboeren moeten binnenkort gaan betalen voor hun boerende schapen. Het land, dat maar 5 miljoen mensen telt, heeft 26 miljoen schapen, en die stoten veel broeikasgassen uit. Ook heeft het land 10 miljoen runderen. De overheid wil nu een prijskaartje aan al deze ”uitstoot” hangen. De landbouw is verantwoordelijk voor ongeveer de helft van alle broeikasgassen die in Nieuw-Zeeland worden uitgestoten.

Het voorstel bevat een extra belasting op broeikasgassen, die in 2025 in moet gaan. Maar ook zijn er prikkels om de uitstoot terug te brengen. Zo kunnen veehouders bomen bij planten om de uitstoot te compenseren, of middelen aan het veevoer toevoegen die de uitstoot voorkomen.
https://tpo.nl/2022/06/08/nieuw-zeeland ... -belasten/
New Zealand to price sheep and cow burps to cut greenhouse gases

WELLINGTON, June 8 (Reuters) - New Zealand on Wednesday released a draft plan to put a price on agricultural emissions in a bid to tackle one of the country's biggest sources of greenhouse gases, belching sheep and cattle.

The proposal would make New Zealand, a large agricultural exporter, the first country to have farmers pay for emissions from livestock, the Ministry for Environment said.

New Zealand, home to 5 million people, has about 10 million cattle and 26 million sheep.
https://www.reuters.com/world/asia-paci ... 022-06-08/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 83244
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Ariel »

Ook Vlieland moet er aan geloven. 70% stikstofreductie. :nietverstaan:
Vlieland ziet probleem stikstofkwestie niet: ’Klopt dit wel?’

Vlielanders en toeristen reageren maandag rustig, nadat uitgerekend hun mooie eiland voorbij kwam als voorbeeld in de oplaaiende stikstofkwestie. Van vakantiegangers tot burgemeester, het zal hun zomergevoel niet verpesten. Maar... ergens hangt er toch een bezorgd gevoel in de lucht, nadat oud-VVD-Kamerlid Helma Lodders openlijk twijfelde over meetmethodieken in de stikstofcrisis. Zij noemde Waddeneiland Vlieland, als natuurgebied groen op de kaart, als gebied waar blijkbaar een enorme stikstofreductie zou moeten komen: „Er zijn geen boeren en het moet zeventig procent terug. Klopt het wel?”, vraagt ze zich af.

Het veer van Rederij Doeksen koerst gestaag van Harlingen naar Vlieland. Eilander Margriet Grijpstra (65) van Oost-Vlieland houdt van de natuur. Wat ze in het nieuws hoort klinkt ’drastisch’. „Ik ben geboren op het eiland. Het is heerlijk er te wonen. We hebben een tuin vol bloemen, zijn zelfvoorzienend. Er zijn geen boeren, alleen wat geiten en wat van die ’oerrunderen’. Er is maar één kern, de rest is natuur. Er is stroom van de wal, zonnepanelen op het dak... We doen wat we kunnen, wat goed is voor de natuur.” Echtgenoot Herman Slagter (67) volgde zijn vrouw ooit naar het eiland. „Ik was hier in 1978.” Is Vlieland een schoon eiland? „We lopen veel en we zien telkens nieuwe dingen, zo voelt het. Ik zie wel meer afval, zo lijkt het. En er staan wel trekkers en auto’s lang met de motor te draaien. Maar verder?”

De Limburgse toerist Bert Ruijters gaat een paar dagen genieten, gedoe of niet: „De bedrijven zijn tegenwoordig erg groot geworden, zoals in het zuiden. Kijk hoe de Duitsers het doen, daar ruilen boeren voer en mest uit met elkaar. Dat mag bij ons niet.”

’Dit gaat wel ver’
Vlielander Erwin Soolsma runt evenementenbureau Bureau Vlieland en is bestuurslid van Ondernemersvereniging Vlieland (OVV). „Er gaan wel alarmbellen af, als ik dat verhaal hoor deze dagen. Dit gaat wel ver”, laat hij tussen de grote drukte (’Morgen evenement!’) door weten. „Er is geen landbouw, er zijn geen boeren. Ik ben toch heel benieuwd waar ze dan mee komen.” Wat staat er te gebeuren?, vraagt ook hij zich af. „Het heeft voor mij nog geen handen en voeten. Dit is op papier. Moet je dan alles maar stilleggen?” Bij de fietsenverhuur klinkt een zelfde soort geluid: „We hebben geen fabriek, geen boeren en Defensie is ook al een stuk minder.”

Fractievoorzitter van Nieuw Liberaal Vlieland Dick Visser vertelt op het zonnige eiland: „Er is geen vee op het eiland. We zitten boven de windrichting ook. Ik vraag me af of er wel over is nagedacht.”

„Er loopt al een aanpak van stikstof, dat ook nog eens”, aldus de oud-wethouder. Zo wordt eraan gewerkt de bodem in de duinen minder zuur te maken.

Burgemeester Michiel Schrier benadrukt in het dorp de beperkte invloed die eilanders hebben op de stikstofuitstoot. „Dat is rond tien procent. Een beperkte invloed dus, zo’n 95 procent komt tot ver van buiten. Ik verbaas me wel, dit is een lastige zaak... Ze leggen doelen op. Al zou je helemaal niks meer doen hier, dan is het effect dus nog beperkt op het eiland. Er loopt hier geen vee.”

Wat grazers lopen er, juist voor natuurbeheer. „Het verbeteren van de zeevaart of de industrie in Engeland en Nederland kan helpen. Allemaal ver van het eiland, dat zet je niet zomaar uit. Ik ben nog niet direct bang geworden. Kijk naar de kansen op het eiland. In deze kwestie is ook in eerste instantie de provincie aan zet.”
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Mahalingam
Berichten: 47023
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Twee clubs met namen die mij doen denken aan marxistische mantelorganisaties.
Een vermoeden dat versterkt wordt door dat appèl met: 'wij zijn met velen'.
En wie is wetenschapper? Iedereen die zich bij hun aansluit natuurlijk onafhankelijk van wetenschappelijke merites.
En ze betitelen zichzelf als 'onderzoekers' maar wat onderzoeken ze beroepsmatig?
Honderden wetenschappers keren zich tegen gaswinning Noordzee

Dat het kabinet nieuwe gasboringen in de Noordzee wil toestaan, is volgens 432 Nederlandse wetenschappers in strijd met de klimaatdoelen.

Het toestaan van nieuwe gasinfrastructuur leidt in de komende decennia tot extra uitstoot van broeikasgassen en dit staat haaks op de eigen klimaatambities van de Nederlandse regering”, schrijven de onderzoekers die zijn aangesloten bij Scientists for Future NL en Scientist Rebellion NL, in een open brief.

Volgens de wetenschappers is de wetenschap er “glashelder over dat we ons in een klimaatnoodtoestand bevinden”. Ze waarschuwen dat fossiele brandstoffen snel uitgefaseerd moeten worden, anders wordt het “steeds onwaarschijnlijker dat de opwarming beperkt zal blijven tot 1,5 graad Celsius, de veiligste doelstelling uit het Akkoord van Parijs”.

De oproep aan de overheid is om “de klimaatcrisis serieus te nemen” en per direct te stoppen met het verlenen van vergunningen voor nieuwe infrastructuur voor de winning van fossiele brandstoffen, waar aardgas er een van is.

Ernstige gevolgen

Het kabinet maakte begin deze maand bekend dat het gasboringen wil toestaan op 19 kilometer uit de kust van Schiermonnikoog. Nederlandse bedrijven en huishoudens gebruiken nu nog volop aardgas. Het Russische Gazprom stopte eind mei met leveringen aan het Nederlandse GasTerra, dat vanwege de Europese sancties niet tegemoet wilde komen aan de Russische eis om in roebels te betalen. De winning van gas uit Groningen is de afgelopen jaren al een eind afgebouwd, als opmaat naar volledige sluiting van het veld.

De wetenschappers wijzen er echter op dat nieuwe fossiele projecten überhaupt onwenselijk zijn als de wereld de opwarming wil beperken tot 1,5 graad. Als de opwarming daarboven uitkomt, dreigen veel ernstiger gevolgen, erkenden landen vorig jaar tijdens de klimaattop in Glasgow. In hun brief wijzen de kritische onderzoekers ook op waarschuwende woorden van het internationale panel van klimaatwetenschappers IPCC. Volgens berekeningen van het IPCC is alleen al de uitstoot die de bestaande en geplande infrastructuur voor fossiele brandstoffen als aardgas en olie teweeg zal brengen zo hoog, dat de opwarming boven de kritieke grens zal uitkomen.
https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuu ... ~bb68c6f1/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 83244
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
wo jun 15, 2022 10:40 am

Het toestaan van nieuwe gasinfrastructuur leidt in de komende decennia tot extra uitstoot van broeikasgassen en dit staat haaks op de eigen klimaatambities van de Nederlandse regering”, schrijven de onderzoekers die zijn aangesloten bij Scientists for Future NL en Scientist Rebellion NL, in een open brief.
Scientist Rebellion NL. Dat zegt genoeg. Hier zie je de wetenschappers kinderen van Scientist Rebellion NL in actie.

“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Mahalingam
Berichten: 47023
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Radicale klimaatbescherming

Luisa Neubauer brengt het ontploffen van pijpleidingen in het spel

KOPENHAGEN. De Duitse woordvoerster van "Fridays for Future" (FFF), Luisa Neubauer , heeft aangekondigd dat de East African Crude Oil Pipeline (EACOP) zal worden opgeblazen. "Natuurlijk denken we na over hoe we de langste pijpleiding voor ruwe olie ter wereld kunnen opblazen", zei ze zondag op Instagram.

De EACOP is momenteel in aanbouw en zal na voltooiing ruwe olie van Oeganda naar Tanzania transporteren. Het zal zo'n 1.400 kilometer lang zijn en zo'n 216.000 vaten olie per dag leveren.
Neubauer woont een democratietop bij in Kopenhagen

Neubauer kondigde aan dat de pijpleiding "eindelijk zou worden gestopt". In haar verhaal, dat zichzelf binnen 24 uur verwijdert, linkte ze naar de oprichter van de niet-gouvernementele organisatie (NGO) "makesense", Christian Vanizette. Volgens eigen verklaringen zet de NGO zich in voor een “inclusieve en duurzame samenleving”.

De aanleiding voor de verklaring van de FFF-baas is een evenement georganiseerd door de Deense niet-gouvernementele organisatie "Alliance of Democracies" over het verdedigen van democratie en vrijheid. De Obama Foundation steunt de Democratietop in Kopenhagen. Neubauer zei dat hij tijdens het evenement "fantastische mensen" uit heel Europa ontmoette die streden voor "rechtvaardigheid, gelijkheid en onderwijs en klimaatbescherming".

FFF-baas roeit terug na verontwaardiging


Na een golf van verontwaardiging over haar verklaring over het opblazen van de pijpleiding, deinsde Neubauer terug. U verwees alleen naar een boek van de Zweedse auteur en marxist Andreas Malm getiteld "Hoe een pijpleiding op te blazen".

Malm roept in het boek op tot escalatie in de strijd tegen de vermeende klimaatcrisis, aldus de Duitse uitgeverij Matthes & Seitz. "We moeten de winning van fossiele brandstoffen tot stilstand brengen - met ons handelen, ons lichaam, met alles wat ons ter beschikking staat", vat de uitgever de zorgen van de radicaal-linkse extremist samen.

Meest recentelijk heeft de radicale klimaatbeschermingsgroep "Uprising of the Last Generation" aangekondigd dat het in de toekomst de "fossiele infrastructuur" in Duitsland zou blokkeren. "Fossiele brandstoffen leiden ons naar hongersnood, oorlog en vernietiging", rechtvaardigden ze hun geplande handelwijze. Als een van de economisch sterkste landen en haar historische verantwoordelijkheid mag de Bondsrepubliek niet werkeloos toekijken. (citaat)
https://jungefreiheit.de/kultur/gesells ... uer-eacop/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 9733
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Klimaathysterie

Bericht door sjun »

De hoogste tijd dat zulke lieden permanent publiek weersproken worden.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 83244
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Ariel »

Ik moest even drie keer slikken. :shock: De NASA roept dit. Als wat ze zien hen niet bevalt, gaan ze over tot agressie. :scratch:
NASA: Beperk CO2-uitstoot om oorlog met buitenaardse wezens te voorkomen

Nog een reden om klimaatverandering tegen te gaan: er bestaat een kans dat buitenaardse wezens de mensheid deels of in zijn geheel zullen uitroeien, omdat zij het belang zien van een grote biodiversiteit. Dat schrijven onderzoekers van NASA in een scenarioanalyse over wat er gebeurt wanneer buitenaardse wezens contact met ons zoeken.

Aliens, zo schrijven de onderzoekers, hebben mogelijk gezien dat wij mensen met onze hoge CO2-uitstoot en vervuiling zeer schadelijk zijn voor onze wereld. Als buitenaardse intelligentie universalistisch is, en dus zichzelf als doel heeft gesteld al het leven in het universum te beschermen, lijkt het misschien onwaarschijnlijk dat ze ons met opzet zullen schaden. Maar als ze tot de conclusie komen dat de mensheid de wereld en andere beschavingen in het heelal meer schade aandoet dan wij aan biodiversiteit opleveren, kunnen ze besluiten dat het toch beter is ons te elimineren.

Buitenaardse wezens zien mogelijk pas net dat de atmosfeer op aarde aan het veranderen is. Dat kan hun aandacht op aarde vestigen en een reden zijn om eens te gaan kijken wat er hier aan de hand is. Als wat ze zien hen niet bevalt, gaan ze over tot agressie. Aliens kunnen ook besluiten dat we te snel groeien en ons ontwikkelen. Dat nu stoppen, voorkomt dat we in de toekomst moeilijker tegen te houden zijn.

Dit zeer speculatieve scenario is één van verschillende scenario's over wat er kan gebeuren als er contact plaatsvindt tussen aliens en mensen. De onderzoekers stellen zichzelf de vraag, is contact voordelig of schadelijk voor mensen?

Ze overwegen hierin ook de mogelijkheid dat buitenaards leven ons kan helpen onze problemen, zoals honger, armoede en ziekte, op te lossen. Maar mocht het toch tot een conflict komen, dan zou een overwinning op de aliens ons een breed scala aan nieuwe technologie kunnen opleveren. Misschien dat wij tijdens onze oorlog met een bepaald soort alien, worden gered door een andere groep.

De onderzoekers doen een aantal aanbevelingen om agressie van buitenaards leven te voorkomen. Zo moeten we niet de indruk wekken dat onze beschaving heel snel groeit. 'Deze scenario's geven ons een reden om onze groei te beperken en onze impact op wereldwijde ecosystemen te verminderen. Het is vooral belangrijk om de uitstoot van broeikasgassen te beperken, omdat de samenstelling van onze atmosfeer vanuit andere planeten kan worden gezien.'
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Mahalingam
Berichten: 47023
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Ik lees hierboven een samenvatting van vele mogelijke human <-> alien encounters die beschreven worden in vele SF verhalen. Er is heel veel over gefantaseerd. Het komt mij als fervent SF-lezer bekend voor.

Wat in bovenstaande grote onzin is: dat die aliens zouden zien dat onze atmosfeer verandert door menselijk gedoe. En dat verhaal over dat we een ecologisch gevaar zijn voor het heelal.

De industriëele revolutie is pas 150 jaar oud.
Nee., als die aliens iets opmerken dan is het wel de uitzending van radiogolven. In een bel van 120 lichtjaar om ons heen zou dat dus te bemerken zijn. En sinds WW2 worden enorme vermogens aan radarstraling de ruimte in gezonden. We zijn een vuurtoren/baken van electromagnetische straling.

En mijn opinie is: als er intelligent technologisch ontwikkeld leven is met ruimtevaart , dan is het daar een jungle met het recht van de sterkste. Brrr.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 9733
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Klimaathysterie

Bericht door sjun »

Opmerkelijk in de strijd voor behoud van klimaat is dan weer het blijven voortbestaan van permanentie immigratiestromen deze kant op leidend tot overbevolking en wat daar allemaal bij meekomt. Allemaal mensen met een eigen econologische voetafdruk op naar Nederland. Nu moeten zelfs de boeren en onze voedselvoorziening er al aan geloven als offer voor die waanzin.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 47023
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

EU-ministers bereiken akkoord over klimaatpakket
Europees klimaatakkoord
Afspraken over emissievrije auto’s, de luchtvaart, de zeevaart en het aanplanten van hoogwaardige bossen moeten ervoor zorgen dat er in 2030 55 procent minder broeikasgassen worden uitgestoten dan in 1990.


De ministers van klimaat van de Europese Unie hebben in de nacht van dinsdag op woensdag na ruim zestien uur onderhandelen een akkoord bereikt over een gezamenlijk klimaatpakket, meldt persbureau ANP. Ze zijn het in Luxemburg eens geworden over vijf wetten die ervoor moeten zorgen dat er in 2030 55 procent minder broeikasgassen worden uitgestoten dan in 1990. Er zijn daarbij enkele belangrijke aanpassingen gedaan aan de voorstellen die de Europese Commissie daar vorig jaar voor presenteerde.

Minister Rob Jetten (Klimaat en Energie, D66) is trots op het akkoord, laat hij weten aan ANP. „De EU maakt hiermee nogmaals duidelijk dat Europa de mondiale klimaatkoploper is en dat voorlopig ook blijft.” Volgens Jetten bieden de nieuwe wetten „een evenwichtige mix van subsidiëring, normering en beprijzing”.

Er is onder meer afgesproken dat de gratis emissierechten voor de luchtvaart worden uitgefaseerd en ook de zeevaart onder het Europese uitstootsysteem ETS wordt gebracht. Ook voor gebouwen en wegtransport willen de Europese ministers een op ETS lijkend systeem invoeren.

Emissievrije auto’s

Verder zijn de klimaatministers van de 27 lidstaten het erover eens geworden dat vanaf 2035 alleen nog nieuwe emissievrije auto’s worden verkocht. Dat is een tegemoetkoming aan Duitsland met zijn grote autoindustrie, omdat het eigenlijk de bedoeling was vanaf dat jaar alle auto’s met een verbrandingsmotor te verbieden. Ook is afgesproken dat er fors meer hoogwaardige bossen worden aangeplant.

Om kwetsbare huishoudens die in moeilijkheden kunnen komen door de plannen te ondersteunen, komt er een Sociaal Klimaatfonds met daarin 59 miljard euro - al is dat wel 13 miljard euro minder dan de Europese Commissie had voorgesteld.

De individuele lidstaten moeten nu gaan onderhandelen met het Europees Parlement over de definitieve wetten. Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans, die de leiding heeft over de Green Deal van de Commissie, spreekt alvast van „een hele goede dag” voor zijn klimaatvoorstellen.
https://www.nrc.nl/nieuws/2022/06/29/eu ... t-a4134962

Rob Jetten (D66) is blij dat ons land via de EU toch maar weer gidsland is . "Europa de mondiale klimaatkoploper ".
En wat voor soort bos is "hoogwaardige bos"? En is dat wel duurzaam bos? Of worden bomen ,geplant met EU subsidies, per definitie 'hoogwaardig" (omdat ze per stuk extra duur zijn)?

"...55 procent minder broeikasgassen worden uitgestoten dan in 1990." Dat is een ijkpunt van 30 jaar geleden. Sindsdien is de uitstoot toegenomen dus kijkend naar het huidige niveau betekent dat 70 % in 8 jaar. De wet zegt dat dit moet. Maar of het kan?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 47023
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaathysterie

Bericht door Mahalingam »

Na alle hullabaloe van de politici een realiteitscheck:
Stellantis vreest ineenstorting markt elektrisch rijden

Het is echt nodig dat elektrische auto’s goedkoper worden, nu er in de Europese Unie vanaf 2035 alleen nog nieuwe personenwagens mogen worden verkocht die emissievrij zijn.

Anders „zal de markt instorten”, waarschuwt Stellantis, het moederbedrijf van automerken als Fiat en Peugeot.
Volgens directeur fabricage Arnaud Deboeuf bij Stellantis streeft zijn concern ernaar om de kosten voor het maken van elektrische voertuigen tegen 2030 met 40 procent te verlagen. Maar het zal een grote uitdaging worden, voegt hij er ook aan toe. Stellantis zal meer onderdelen zelf moeten gaan maken en zal ook leveranciers onder druk moeten zetten om de prijzen van hun producten omlaag te krijgen.

De prijzen van elektrische voertuigen stijgen de laatste tijd in een duizelingwekkend tempo, waardoor veel mensen zo’n wagen helemaal niet kunnen betalen. Het Amerikaanse Tesla verhoogde onlangs bijvoorbeeld zijn verkoopprijzen met zo’n 6000 dollar per auto, na soortgelijke stijgingen eerder dit jaar door branchegenoten Rivian Automotive en Ford Motor.

Onrendabel

Sterk oplopende grondstofkosten maken sommige elektrische modellen nu ook onrendabel, heeft financieel directeur John Lawler van Ford eerder deze maand gezegd op een bijeenkomst met beleggers.

Het Europese akkoord over de emissievrije auto’s is onderdeel van het zogeheten Fit for 55-pakket met wetsvoorstellen om de CO2-uitstoot in 2030 met 55 procent te verminderen. Organisaties in de autobranche lieten in reacties al weten achter de plannen te staan.

Maar dan zouden andere partijen wel werk moeten maken van bijvoorbeeld de nodige laadinfrastructuur en een betrouwbare toevoer van grondstoffen en onderdelen. „Juist op deze punten bestaat nog veel onzekerheid”, heeft de Nederlandse RAI Vereniging gezegd.
https://www.telegraaf.nl/financieel/855 ... sch-rijden
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie