Islamofobie

"Opinies" is een collectie van korte teksten (van 500 tot 750 woorden) waarin de auteur zijn opinie over courante islam-gelinkte gebeurtenissen uiteen zet. Indien je jouw opinie gepubliceerd wil zien kan je ze hier kwijt. Geef ons ook je naam en email adres. De tekst moet wel van jouw hand zijn.
Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2312
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Islamofobie is een onzinnig begrip

Berichtdoor silkyboxershortXL » Ma Okt 24, 2016 10:49 am

Bill Warner, PhD:
I, Islamophobe?
Hoop is geen strategie om vrijheid te behouden.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37954
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islamofobie is een onzinnig begrip

Berichtdoor Pilgrim » Do Dec 22, 2016 2:53 am

Afbeelding

“ISLAMOFOBIE” is het recht van ieder individu om vragen te stellen bij een religie die CLAIMT vreedzaam te zijn, en toch verantwoordelijk is voor meer terreuraanvallen dan welke andere religie dan ook.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37954
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islamofobie is een onzinnig begrip

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mar 26, 2017 12:12 am

Afbeelding

ISLAMOFOOB = een niet-moslim die meer weet van de islam dan er van hem wordt verwacht.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37954
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islamofobie

Berichtdoor Pilgrim » Do Jun 01, 2017 2:11 am

Islamofobie bestaat niet – een psychologische benadering

Lonneke van de Weijer, 30-05-2017

Afbeelding

Mensen zijn banger voor islamkritiek

De standaard reactie van vele mensen na een terroristische aanslag is om de social media vol te gooien met uiterst nuttige berichten. Opvallend is dat deze berichten bij bepaalde mensen vaak niet gaan over steunbetuiging aan de slachtoffers en nabestaanden. Nee, want dat zou logisch zijn en logica staat nou eenmaal niet erg hoog in het vaandel bij onze deugmensjes die vastgeklampt zitten aan hun eenhoorn in hun reis over de regenboog. Deze mensjes komen op voor de echte slachtoffers, de moslims. Zij krijgen het pas echt te verduren met alle ‘islamofobie’ van de rechts-extremisten. Er zijn zelfs talloze Facebook-pagina’s zoals ‘meld islamofobie’, ‘meldpunt islamofobie en discriminatie’, ‘exposing islamophobia’, ‘stop islamofobie’ etc. etc. Zoals verwacht claimen zij het monopolie op de slachtofferrol na een terroristische aanslag en dit wordt dat ook hard aangemoedigd door onze eenhoorn-ruiters. Deze aanslagen hebben volgens hen namelijk helemaal niets met de islam te maken en iedereen die anders beweert is een islamofoob.

Maar, lieve deugmensjes, ik heb nieuws voor jullie. Net als de eenhoorn bestaat islamofobie helemaal niet. Echt niet? Nee, echt niet.

Wat is een fobie?
Volgens de DSM-IV (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) is een fobie een aanhoudende overdreven of onredelijke angst die wordt veroorzaakt door de aanwezigheid of verwachting van een specifiek object of een specifieke situatie. De blootstelling aan een fobische prikkel veroorzaakt altijd een directe angstreactie. Deze kan zich uiten in een paniekaanval. Kenmerken van een paniekaanval zijn een verhoogde hartslag, zweten, beven, korte ademhaling, gevoel van verstikking, druk op de borst, misselijkheid, duizeligheid, angst om dood te gaan of om de controle te verliezen etc. etc. De persoon ziet wel in dat de angst overdreven of onredelijk is en hij/zij zal de fobische situatie zoveel mogelijk mijden. Dit kan in ernstige mate het dagelijks leven belemmeren.

Denk aan arachnofobie (angst voor spinnen). Iedereen weet dat spinnen niks doen (op die enkele giftige spin na dan). Zodra de persoon met arachnofobie geconfronteerd wordt met een spin, al is het maar een foto van een spin, zal hij/zij de symptomen van een paniekaanval vertonen. De persoon vlucht weg en de symptomen nemen gestaag af. De persoon in kwestie koppelt deze afname aan de afwezigheid van de spin. In werkelijkheid treedt deze afname van paniekreacties ook op in aanwezigheid van de spin. Vandaar dat exposure therapy toegepast wordt bij de behandeling van een fobie. De patiënt wordt geleidelijk aan steeds meer blootgesteld aan de spin en vluchten is niet toegestaan. De patiënt zal de afname van de paniekreactie in het bijzijn van de spin ervaren en de fobie zal afnemen. Uiteindelijk zal de patiënt zonder problemen een spin op zijn/haar hand kunnen laten lopen.

Rationele paniek
Neem nou een paniekaanval in aanwezigheid van een leeuw. Is dit dan een fobie? Nee, het is superlogisch om in paniek te raken en weg te vluchten van iets dat jou wil doden. Dit gedrag dient dan ook absoluut niet afgeleerd te worden door middel van exposure therapy. Daarom valt er ook niet over islamofobie te spreken, aangezien er iets te vaak in de Koran opgeroepen wordt om de niet-moslims te vermoorden. Daarbij komt ook nog eens kijken dat dit successievelijk wordt uitgevoerd door iets te veel moslims.

Is de angst voor de islam dan irrationeel? Absoluut niet. Mensen lijden dan ook niet aan paniekaanvallen wanneer ze geconfronteerd worden met (aspecten van) de islam. Behalve misschien op het moment dat een haatbaard naast je ‘Allahu akbar’ roept. Deze paniekaanval is dan volkomen rationeel aangezien je dan in levensgevaar bent, dus is er geen sprake van een fobie. Daarbij komt de term ‘islamofobie’ precies nul keer voor in de DSM-IV. Nog een indicatie voor de totale onzin van de term. Hetzelfde geldt trouwens voor xenofobie.

Waarom bestaat de term?
De reden van het bestaan van dit ongefundeerde foutieve begrip is tweevoudig. Ten eerste is het bedoeld voor moslims om in de slachtofferrol te kruipen. Dit is niet iets nieuws. De ‘profeet’ Mohammed deed dit namelijk ook. Als je de Hadith erop naslaat kun je zien dat Mohammed op deze manier macht verkreeg in Medina. Dit slachtoffer-complex is een kenmerk van een anti-sociale persoonlijkheidsstoornis, oftewel, een psychopaat. In Mekka, waar Mohammed begon met zijn ideologie te verspreiden, was hij niet succesvol. Daarom ging hij naar Medina en mat zichzelf een slachtoffer-complex aan waardoor hij meer voor elkaar zou krijgen en zo meer macht kon vergaren.

Dit is precies de tactiek die de moslims tegenwoordig toepassen. Het is dan ook niet voor niets dat moslims opgedragen wordt een wapenstilstand te handhaven zolang zij in de minderheid zijn. Zodra ze zijn gegroeid in aantallen en in de meerderheid zijn is een voortzetting van de jihad verplicht. Tijdens deze wapenstilstand worden zij geacht ‘taqiyya’ toe te passen. Dit is het misleiden van de niet-moslims om zo meer macht te vergaren. Je zou kunnen stellen dat dit door de deugmensjes aangemoedigde slachtoffer-complex een vorm van taqiyya is.

Islamcritici de mond snoeren
Een tweede reden van het gebruik van de foutieve term ‘islamofobie’ is om islam-critici de mond te snoeren. Op elke vorm van kritiek op de islam wordt dit label namelijk geplakt. Het is zelfs zo erg dat er in Canada een paar maanden geleden een wet is aangenomen, motion 103, die islamofobie strafbaar stelt zonder dat islamofobie hierin gedefinieerd wordt. Als het daadwerkelijk over een fobie zou gaan, zou dit een erg dubieuze wet zijn. Het stelt een psychische aandoening strafbaar. Dat is net zoiets als een depressie strafbaar stellen. Natuurlijk gaat het hier niet om een fobie, maar om kritiek op de Islam.

We zijn er intussen al wel achter dat rechters tegenwoordig een betekenis van een woord compleet kunnen veranderen. Net zoals de rechters in Nederland die de Marokkanen tot ras hebben benoemd in de rechtszaak tegen Wilders. Daarbij doet Facebook tegenwoordig aan censuur over kritiek op de islam. Regelmatig worden islam-kritische posts van bijvoorbeeld Tommy Robinson en Paul Joseph Watson door Facebook verwijderd. De Facebook-pagina van Imam Tawhidi, de Wilders-achtige Imam waar ik eerder over schreef, is door Facebook in zijn geheel verwijderd vanwege zijn islam-kritische posts. Openlijke doodsbedreigingen aan islam-critici zijn daarentegen geen enkel probleem voor Facebook. Die laten zij gewoon staan.

Naast Facebook-censuur zijn er tegenwoordig steeds meer vormen van censuur, denk bijvoorbeeld ook aan de gecensureerde tweet van Geert Wilders in Duitsland. En natuurlijk niet te vergeten zijn de moord op Pim Fortuyn en Theo van Gogh de meest lugubere vormen van censuur geweest. Nee, kritiek op de islam wordt niet getolereerd, ook niet door de deugmensjes.

Angst voor kritiek
Maar waar komt deze angst voor kritiek vandaan? Als we de DSM-IV erop naslaan zien we dat een angst of intolerantie voor kritiek in hoge mate voorkomt bij een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Narcisme is niet aangeboren, maar een aanleg hiervoor wel. Veel mensen denken dat narcisme inhoudt dat iemand van zichzelf houdt, maar het is in werkelijkheid veel breder en complexer. Narcisten ervaren elke vorm van kritiek als een nederlaag en een persoonlijke aanval op hen. Ze kunnen hier dan ook vrij agressief op reageren. Zij leven namelijk met het idee dat zij superieur zijn aan alles en iedereen. Ze denken boven de wet te staan en dat heel de wereld om hen draait. Ze verzamelen alleen mensen om hen heen die hen aanbidden en gelijk geven. Mensen die de narcist durven te bekritiseren worden uitgesloten of zelfs vermoord.

Narcisme is een opvallend terugkomend thema binnen de islam. Als je de Koran en de Hadith erop naslaat is narcisme erg vaak terug te vinden bij Mohammed zelf. Dit zou een verklaring kunnen zijn voor de hoge mate van antisemitisme in de islam. De joden hebben Mohammed destijds veel bekritiseerd en zelfs gepest om zijn beweerde profeetschap. De joden kwamen met talloze argumenten waarom Mohammed een fraudeur zou zijn. Als reactie hierop kwam Mohammed met antisemitische verzen en onthoofdde hij eigenhandig in een dag tijd 800 joodse mannen. Dit alles hoogstwaarschijnlijk omdat hij geen kritiek kon verdragen.

Nooit geleerd zelf te denken
Zijn alle moslims dan meteen narcisten? Niet direct nee, maar ze worden wel gevoed met deze eigenschappen. Aangezien Mohammed de perfecte persoon is volgens de islam, zijn er veel moslims die dit narcistische gedrag niet alleen kopiëren, maar dit ook van jongs af aan met de paplepel ingegoten krijgen. Veel moslims hebben nooit geleerd kritisch te zijn of zelf na te denken. Het verbod op kritiek is precies de reden waarom de islam nooit heeft kunnen hervormen en bijvoorbeeld het Christendom wel.

Maar waarom doen instanties als Facebook en de Canadese overheid mee aan deze overdreven intolerantie jegens kritiek op de islam? Je zou bijna denken dat hun motieven vanuit angst zijn. Angst voor de islam? Zonder kritiek, hebben we gemerkt, is er namelijk geen vooruitgang. Kijk naar alle landen waar censuur heerst en waar het een grote bende is. ‘Islamofobie’, oftewel, kritiek op de islam, komt in de praktijk dus eigenlijk neer op culturele vooruitstrevendheid, iets dat in de islam onbekend is.

Islamofobie is de angst voor islamkritiek
Vrijheid van meningsuiting en kritiek zijn een van de belangrijkste grondrechten van de vrije samenleving. Belangrijker dan het ‘recht om niet gekwetst te worden’ door middel van ‘islamofobie’. En iedereen die hier te intolerant voor is moet maar eens bij zichzelf nagaan of hij/zij wel past in een vrije samenleving. Kritiek leveren op een moordlustige ideologie is namelijk geen uiting van angst, maar iets waarvoor je ballen nodig hebt en waar je recht op hebt. De enige angstigen hier zijn de deugmensjes die geen kritiek durven te leveren en anderen de mond willen snoeren. Als je dan per se over islamofobie wil spreken, is dat het ten voeten uit: de angst om de islam te bekritiseren.

http://cult.tpo.nl/2017/05/30/islamofob ... enadering/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14921
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Islamofobie

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Jun 01, 2017 11:08 am

PRIMA ARTIKEL.

Voor alle islam-angst kan de getraumatiseerde mens terecht bij


psychologisch godsdienstwaanzinnoloog en logicus Hans van de Mortel sr.

Gratis consult voor mohammedanen met verwijsbrief van de plaatselijke imam. Mohammedanen met de naam Mohammed worden met voorrang behandeld.

In het verleden behaalde successen met Allah bieden geen garantie voor de toekomst.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37954
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islamofobie

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jun 07, 2017 11:10 am

“Wolfofobie”...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37954
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islamofobie

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jun 11, 2018 1:24 am

O◦ISLAM◦O◦PHOOOBIA

Geplaatst op 9 juni 2018

Afbeelding

De islamiseringsmachine draait op volle toeren. Terwijl Tommy nog steeds in de bak zit, werd in Merkel-land weer een jong meisje vermoord door enkele kansenparels: de 14-jarige Susanna. En hoe zit het met de dwangmatige systeem-islamisering? Hoe zit het met dat enge woord “islamofobie”? En met Tommy in gedachten; hoe staat het met de islamofobie in Engeland?

De Pakistaanse burgemeester van Londen, Sadiq Kahn, die zei geen budget te hebben om teruggekeerde ISIS-jihadisten, die een regelrecht gevaar vormen voor de Britse maatschappij, te controleren, had wel budget voor het promoten van de strijd tegen islamofobie. De Londense politie heeft islamofobie uitgebreid geoperationaliseerd in acht punten. Ik heb deze voor de lezer in het Nederlands vertaald. Dit zijn de acht punten waar de Londense politie mee werkt en waarvoor u voor hate crime kunt worden opgepakt:

 • Islam wordt gezien als een monolithisch blok, statisch, onverschillig ten aanzien van verandering.
 • Islam wordt gezien als afgescheiden en “anders”. Hij heeft geen waarden die overeenkomen met andere culturen/religies, wordt niet beïnvloed door hen en heeft geen invloed op hen.
 • Islam wordt gezien als inferieur aan het zogenaamde “Westen”. Hij wordt gezien als barbaars, irrationeel, primitief en seksistisch.
 • Islam wordt gezien als gewelddadig, agressief, bedreigend, ondersteunend voor terrorisme en betrokken bij een “botsing der beschavingen”.
 • Islam wordt gezien als een politieke ideologie en wordt gebruikt voor politiek en militair voordeel.
 • Kritiek op het Westen door de islam wordt op voorhand afgewezen.
 • Vijandigheid jegens de islam wordt gebruikt om discriminerende praktijken jegens moslims te rechtvaardigen en om moslims uit te sluiten van de ‘mainstream’-samenleving.
 • Anti-moslimvijandigheid wordt als natuurlijk of normaal gezien.
Ik zal kort de punten langs lopen. U bent dus islamofoob als U de islam ziet als een monolithisch blok, als iets statisch, of als iets dat onverschillig staat ten aanzien van verandering. Merkwaardig, aangezien de Koran zelf tegen verandering is.

U bent islamofoob als U de islam ziet als afgescheiden en “anders”. Alweer merkwaardig, aangezien de islam de hele tijd niets anders doet dan zich opstellen als afgescheiden en “anders” en vooral als beter. U bent islamofoob als U vindt dat de islam geen waarden heeft die overeenkomen met andere culturen/religies, niet beïnvloed wordt door hen en geen invloed heeft op hen. Deze bepaling is bijzonder wollig.

U bent islamofoob als U de islam ziet als inferieur aan het zogenaamde “Westen”. Als U de islam ziet als barbaars, irrationeel, primitief en seksistisch. Ik snap de strekking van de eerste zin niet goed. Er wordt gesteld als u ... ziet als inferieur ... Moet het straks verder opgerekt worden tot: U bent islamofoob als U de islam niet ziet als superieur? En hoe moet dat met de tweede zin: U mag de islam niet ervaren als barbaars, irrationeel, primitief of seksistisch? Het vermoorden van andersdenkenden is niet barbaars? 72 maagden in het paradijs is niet irrationeel? Denken dat de aarde plat is en de sterren geschapen zijn als stenen om naar de duivel te gooien, is niet irrationeel? En zijn niet alle religies irrationeel? De islam is niet seksistisch als de getuigenis van een vrouw voor de helft geldt van die van een man?

U bent islamofoob als U de islam ziet als een gewelddadige, agressieve, bedreigende, religie, die terrorisme ondersteunt en betrokken is bij een “botsing der beschavingen”. Tja ... wat moet je hier op zeggen? Het is een schande voor alle slachtoffers van de islam. En Huntington’s boek zou dus ook verboden moeten worden als het aan de Londense politie ligt.

U bent islamofoob als U de islam ziet als een politieke ideologie, die bovendien wordt gebruikt voor politiek en militair voordeel. Wederom een merkwaardige bepaling aangezien verovering – met alle mogelijk middelen – door de Koran in detail wordt voorgeschreven.

U bent islamofoob als U kritiek op het Westen door de islam op voorhand afwijst. Met andere woorden; U mag niets vinden, maar zij mogen alles vinden.

U bent islamofoob indien U vijandigheid jegens de islam gebruikt om discriminerende praktijken jegens moslims te rechtvaardigen en om moslims uit te sluiten van de ‘mainstream’-samenleving. Deze passage lijkt bedoeld om het begrip discriminatie een groot gewicht te geven.

Tenslotte, U bent islamofoob als U anti-moslimvijandigheid ziet als natuurlijk of normaal. Dat de islam U vijandig gezind is, gezien het grote aantal vijandige en gewelddadige soera’s in de Koran, maakt blijkbaar niet uit.

De operationalisering van het vage begrip islamofoob tot deze acht bepalingen is in meerdere opzichten problematisch. Allereerst zijn sommige punten in strijd met de feiten. Ten tweede zijn sommige punten in strijd met de Koran zelf. Ten derde gaat het om eenrichtingsverkeer: de niet-moslim wordt onduidelijke beperkingen opgelegd en de moslim mag wel alles te berde brengen. Ten vierde maken deze bepalingen iedere discussie onmogelijk. Het lijkt alsof men bang is dat er over de islam wordt gediscussieerd en daardoor worden negatieve opinies over de islam bij voorbaat gecriminaliseerd om mensen de mond te snoeren. Ten vijfde is deze lijst met bepalingen dictatoriaal, aangezien er wordt voorgeschreven hoe er gedacht moet worden. Ten zesde, de meeste van deze punten zijn nauwelijks objectief meetbaar, waardoor de deur voor willekeur wordt opengezet. De bepalingen lijken eerder uit de sharia te komen dan uit een westers politiebureau.

Angst voor een gewelddadige overheersingsideologie van uitverkoren Übermenschen, die geen middel schuwen om de ongelovigen te doden en zijn bezittingen, inclusief vrouw en kinderen, af te pakken, lijkt me een gezonde reactie.

De bepalingen lijken maar één doel te hebben, namelijk de blanke westerling de mond te snoeren. Deze moet het maar goed vinden gekoloniseerd te worden en mag daar niets over zeggen. Het maakt blijkbaar niet uit hoe, want deze bepalingen rammelen aan alle kanten, zijn feitelijk onjuist, zelfs in tegenspraak met de Koran, eenzijdig – enkel tegen de westerling gericht – en dictatoriaal. Deze politieke correctheid is een aanval op het gezond verstand. Weg er mee!

Leve een Vrij Nederland!

Door: Petra de Geus (juni 2018)

https://ejbron.wordpress.com/2018/06/09 ... 6phooobia/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 37640
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamofobie

Berichtdoor Mahalingam » Do Aug 16, 2018 10:50 am

Vroeger: lodderoog ‘wellustig, wulps oog; vriendelijk oog’
Nu: lodderoog ‘oog met een neerhangend ooglid’

Hoe verandert de betekenis van islamofobie?
Islamofobie betekent niet meer hetzelfde als voorheen

Een fobie is een irrationele angst. Voor spinnen (arachnofobie), voor kleine ruimtes (claustrofobie), voor vuur (pyrofobie). Je kunt het zo gek niet bedenken - angst voor een slechte adem (halitofobie), voor vrijdag de 13de (pa-ras-ke-vi-de-ka-tria-fo-bie) - of mensen zijn er bang voor of hebben er een afkeer van. Maar hoe zit het met xenofobie en islamofobie, vraagt een lezer, die deze woorden 'steeds meer ervaart als vijandig jegens dan bang voor'.

Etymologisch betekenen xenofobie en islamofobie angst voor het vreemde (of vreemdelingen) respectievelijk angst voor de islam, maar in het gebruik is de betekenis veranderd. In xenofobie is de nadruk verschoven van angst naar afkeer, waardoor het woord nu vaak gebruikt wordt als synoniem van vreemdelingenhaat. Iets vergelijkbaars geldt voor islamofobie. Toen dat woord in de jaren negentig - aanvankelijk mondjesmaat - begon op te duiken, werd het nog verklaard als 'vrees voor de islam'. Een à twee decennia later wordt het steeds vaker in één adem genoemd met racisme en antisemitisme, betekent het 'afkeer van' of 'vijandigheid jegens de islam' en beschouwt men het als naam van een maatschappelijk kwaad dat bestreden moet worden.

In tegenstelling tot vrees voor spinnen of enge ruimtes, waarvoor de spraakmakende gemeente begrip kan opbrengen, zijn vreemdelingenangst en vrees voor de islam kennelijk verwerpelijk. Door die maatschappelijke afwijzing hebben de woorden ervoor, die intrinsiek naar angsten verwijzen, een negatieve lading (afkeer, haat) gekregen en vinden we xeno- en islamofobie nu eerder gevaarlijk dan zielig.
https://www.trouw.nl/home/islamofobie-betekent-niet-meer-hetzelfde-als-voorheen~ac3ab8d7/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14921
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Islamofobie

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Aug 16, 2018 11:33 am

Met dank aan de linkse haatzaaiers heb ik nu last van linksofobie.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69681
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamofobie

Berichtdoor Ariel » Vr Okt 12, 2018 2:03 pm

Friesland...in Leeuwarden om precies te zijn, is een kleine demonstratie tegen islamofobie en fascisme op de Nieuwstad in Leeuwarden gehouden, als tegengeluid tegen extreemrechtse ideeën en uitspraken die steeds gewoner lijken te worden, volgens de demonstranten.

Afbeelding


Door wie? Door de bekeerde moslima Marrit Anne die iedereen die kritiek op islam heeft een blok geeft. .

Afbeelding


Dinsdagmiddag is een kleine demonstratie tegen islamofobie en fascisme op de Nieuwstad in Leeuwarden gehouden, als tegengeluid tegen extreemrechtse ideeën en uitspraken die steeds gewoner lijken te worden, volgens de demonstranten. Marrit Anne is een Friese moslima die de demonstratie heeft georganiseerd. Volgens haar is een tegengeluid echt nodig. Ze heeft in de horeca gewerkt en kreeg daar veel discriminerende opmerkingen te horen. ''Die zwartjoekels pakken onze banen af, en zo. Ik ben moslima, maar ik heb geen bom onder mijn hoofddoek.'' Ook bij de zwarte-pietendiscussie merkte ze dat er veel islamofobische en racistische opmerkingen werden gemaakt.

''Geen bom onder mijn hoofddoek''
De directe aanleiding voor de demonstratie was een oproep uit Groot-Brittannië om op 3 april moslims te mishandelen. De Muslim Punish Day is als grapje bedacht, zegt Marrit Anne. Maar ze ziet op sociale media dat daar ook gereageerd wordt door mensen voor wie het geen grapje is. Ze wilde een tegenactie. De opkomst van de demonstratie viel met een kleine dertig deelnemers wat tegen. Marrit Anne vindt dat wel jammer, maar ze zet door met haar acties.

''Alle mensen gelijkwaardig''
Een van de deelnemers zei dat ze meeloopt omdat de islam tegenwoordig vaak negatief in de publiciteit komt, met islamofobie en racisme. Het wordt nu tijd dat het tegengeluid ook in de publiciteit komt. ''In Nederland woon je goed. Dan moeten wij hier toch ook met zijn allen kunnen wonen?'' Een schoolmeisje loopt mee, omdat ze vindt dat alle mensen gelijkwaardig zijn. Ze vindt het belangrijk om dat te uit te dragen.
FILMPJE!!!!

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17897
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Islamofobie

Berichtdoor King George » Za Okt 13, 2018 1:16 pm

''In Nederland woon je goed. Dan moeten wij hier toch ook met zijn allen kunnen wonen?"


En dan gaat het fout. Want met Moslims erbij krijg je een explosief mengsel. Want nergens ter wereld zijn Moslims in staat om in vreedzame coëxistentie met anderen te kunnen leven. Ze kunnen het zelfs onder elkaar al niet.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14921
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Islamofobie

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Okt 13, 2018 9:34 pm

King George schreef:
''In Nederland woon je goed. Dan moeten wij hier toch ook met zijn allen kunnen wonen?"

En dan gaat het fout. Want met Moslims erbij krijg je een explosief mengsel. Want nergens ter wereld zijn Moslims in staat om in vreedzame coëxistentie met anderen te kunnen leven. Ze kunnen het zelfs onder elkaar al niet.

Fraaie moslima overigens. Daar zullen de ware moslims wel blij mee zijn. Rode lippen en piercing onder de onderste lip. Misschien ook wel eentje bij schaamhaarlip. Ze draagt tenslotte ook een schaamhaarlap om haar hoofd.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17897
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Islamofobie

Berichtdoor King George » Ma Feb 11, 2019 7:48 pm

Hoog tijd dat we deze informatieve bijdrage maar weer eens omhoog schoppen.

Pilgrim schreef:
Islamofobie bestaat niet – een psychologische benadering

Lonneke van de Weijer, 30-05-2017

Afbeelding

Mensen zijn banger voor islamkritiek

De standaard reactie van vele mensen na een terroristische aanslag is om de social media vol te gooien met uiterst nuttige berichten. Opvallend is dat deze berichten bij bepaalde mensen vaak niet gaan over steunbetuiging aan de slachtoffers en nabestaanden. Nee, want dat zou logisch zijn en logica staat nou eenmaal niet erg hoog in het vaandel bij onze deugmensjes die vastgeklampt zitten aan hun eenhoorn in hun reis over de regenboog. Deze mensjes komen op voor de echte slachtoffers, de moslims. Zij krijgen het pas echt te verduren met alle ‘islamofobie’ van de rechts-extremisten. Er zijn zelfs talloze Facebook-pagina’s zoals ‘meld islamofobie’, ‘meldpunt islamofobie en discriminatie’, ‘exposing islamophobia’, ‘stop islamofobie’ etc. etc. Zoals verwacht claimen zij het monopolie op de slachtofferrol na een terroristische aanslag en dit wordt dat ook hard aangemoedigd door onze eenhoorn-ruiters. Deze aanslagen hebben volgens hen namelijk helemaal niets met de islam te maken en iedereen die anders beweert is een islamofoob.

Maar, lieve deugmensjes, ik heb nieuws voor jullie. Net als de eenhoorn bestaat islamofobie helemaal niet. Echt niet? Nee, echt niet.

Wat is een fobie?
Volgens de DSM-IV (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) is een fobie een aanhoudende overdreven of onredelijke angst die wordt veroorzaakt door de aanwezigheid of verwachting van een specifiek object of een specifieke situatie. De blootstelling aan een fobische prikkel veroorzaakt altijd een directe angstreactie. Deze kan zich uiten in een paniekaanval. Kenmerken van een paniekaanval zijn een verhoogde hartslag, zweten, beven, korte ademhaling, gevoel van verstikking, druk op de borst, misselijkheid, duizeligheid, angst om dood te gaan of om de controle te verliezen etc. etc. De persoon ziet wel in dat de angst overdreven of onredelijk is en hij/zij zal de fobische situatie zoveel mogelijk mijden. Dit kan in ernstige mate het dagelijks leven belemmeren.

Denk aan arachnofobie (angst voor spinnen). Iedereen weet dat spinnen niks doen (op die enkele giftige spin na dan). Zodra de persoon met arachnofobie geconfronteerd wordt met een spin, al is het maar een foto van een spin, zal hij/zij de symptomen van een paniekaanval vertonen. De persoon vlucht weg en de symptomen nemen gestaag af. De persoon in kwestie koppelt deze afname aan de afwezigheid van de spin. In werkelijkheid treedt deze afname van paniekreacties ook op in aanwezigheid van de spin. Vandaar dat exposure therapy toegepast wordt bij de behandeling van een fobie. De patiënt wordt geleidelijk aan steeds meer blootgesteld aan de spin en vluchten is niet toegestaan. De patiënt zal de afname van de paniekreactie in het bijzijn van de spin ervaren en de fobie zal afnemen. Uiteindelijk zal de patiënt zonder problemen een spin op zijn/haar hand kunnen laten lopen.

Rationele paniek
Neem nou een paniekaanval in aanwezigheid van een leeuw. Is dit dan een fobie? Nee, het is superlogisch om in paniek te raken en weg te vluchten van iets dat jou wil doden. Dit gedrag dient dan ook absoluut niet afgeleerd te worden door middel van exposure therapy. Daarom valt er ook niet over islamofobie te spreken, aangezien er iets te vaak in de Koran opgeroepen wordt om de niet-moslims te vermoorden. Daarbij komt ook nog eens kijken dat dit successievelijk wordt uitgevoerd door iets te veel moslims.

Is de angst voor de islam dan irrationeel? Absoluut niet. Mensen lijden dan ook niet aan paniekaanvallen wanneer ze geconfronteerd worden met (aspecten van) de islam. Behalve misschien op het moment dat een haatbaard naast je ‘Allahu akbar’ roept. Deze paniekaanval is dan volkomen rationeel aangezien je dan in levensgevaar bent, dus is er geen sprake van een fobie. Daarbij komt de term ‘islamofobie’ precies nul keer voor in de DSM-IV. Nog een indicatie voor de totale onzin van de term. Hetzelfde geldt trouwens voor xenofobie.

Waarom bestaat de term?
De reden van het bestaan van dit ongefundeerde foutieve begrip is tweevoudig. Ten eerste is het bedoeld voor moslims om in de slachtofferrol te kruipen. Dit is niet iets nieuws. De ‘profeet’ Mohammed deed dit namelijk ook. Als je de Hadith erop naslaat kun je zien dat Mohammed op deze manier macht verkreeg in Medina. Dit slachtoffer-complex is een kenmerk van een anti-sociale persoonlijkheidsstoornis, oftewel, een psychopaat. In Mekka, waar Mohammed begon met zijn ideologie te verspreiden, was hij niet succesvol. Daarom ging hij naar Medina en mat zichzelf een slachtoffer-complex aan waardoor hij meer voor elkaar zou krijgen en zo meer macht kon vergaren.

Dit is precies de tactiek die de moslims tegenwoordig toepassen. Het is dan ook niet voor niets dat moslims opgedragen wordt een wapenstilstand te handhaven zolang zij in de minderheid zijn. Zodra ze zijn gegroeid in aantallen en in de meerderheid zijn is een voortzetting van de jihad verplicht. Tijdens deze wapenstilstand worden zij geacht ‘taqiyya’ toe te passen. Dit is het misleiden van de niet-moslims om zo meer macht te vergaren. Je zou kunnen stellen dat dit door de deugmensjes aangemoedigde slachtoffer-complex een vorm van taqiyya is.

Islamcritici de mond snoeren
Een tweede reden van het gebruik van de foutieve term ‘islamofobie’ is om islam-critici de mond te snoeren. Op elke vorm van kritiek op de islam wordt dit label namelijk geplakt. Het is zelfs zo erg dat er in Canada een paar maanden geleden een wet is aangenomen, motion 103, die islamofobie strafbaar stelt zonder dat islamofobie hierin gedefinieerd wordt. Als het daadwerkelijk over een fobie zou gaan, zou dit een erg dubieuze wet zijn. Het stelt een psychische aandoening strafbaar. Dat is net zoiets als een depressie strafbaar stellen. Natuurlijk gaat het hier niet om een fobie, maar om kritiek op de Islam.

We zijn er intussen al wel achter dat rechters tegenwoordig een betekenis van een woord compleet kunnen veranderen. Net zoals de rechters in Nederland die de Marokkanen tot ras hebben benoemd in de rechtszaak tegen Wilders. Daarbij doet Facebook tegenwoordig aan censuur over kritiek op de islam. Regelmatig worden islam-kritische posts van bijvoorbeeld Tommy Robinson en Paul Joseph Watson door Facebook verwijderd. De Facebook-pagina van Imam Tawhidi, de Wilders-achtige Imam waar ik eerder over schreef, is door Facebook in zijn geheel verwijderd vanwege zijn islam-kritische posts. Openlijke doodsbedreigingen aan islam-critici zijn daarentegen geen enkel probleem voor Facebook. Die laten zij gewoon staan.

Naast Facebook-censuur zijn er tegenwoordig steeds meer vormen van censuur, denk bijvoorbeeld ook aan de gecensureerde tweet van Geert Wilders in Duitsland. En natuurlijk niet te vergeten zijn de moord op Pim Fortuyn en Theo van Gogh de meest lugubere vormen van censuur geweest. Nee, kritiek op de islam wordt niet getolereerd, ook niet door de deugmensjes.

Angst voor kritiek
Maar waar komt deze angst voor kritiek vandaan? Als we de DSM-IV erop naslaan zien we dat een angst of intolerantie voor kritiek in hoge mate voorkomt bij een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Narcisme is niet aangeboren, maar een aanleg hiervoor wel. Veel mensen denken dat narcisme inhoudt dat iemand van zichzelf houdt, maar het is in werkelijkheid veel breder en complexer. Narcisten ervaren elke vorm van kritiek als een nederlaag en een persoonlijke aanval op hen. Ze kunnen hier dan ook vrij agressief op reageren. Zij leven namelijk met het idee dat zij superieur zijn aan alles en iedereen. Ze denken boven de wet te staan en dat heel de wereld om hen draait. Ze verzamelen alleen mensen om hen heen die hen aanbidden en gelijk geven. Mensen die de narcist durven te bekritiseren worden uitgesloten of zelfs vermoord.

Narcisme is een opvallend terugkomend thema binnen de islam. Als je de Koran en de Hadith erop naslaat is narcisme erg vaak terug te vinden bij Mohammed zelf. Dit zou een verklaring kunnen zijn voor de hoge mate van antisemitisme in de islam. De joden hebben Mohammed destijds veel bekritiseerd en zelfs gepest om zijn beweerde profeetschap. De joden kwamen met talloze argumenten waarom Mohammed een fraudeur zou zijn. Als reactie hierop kwam Mohammed met antisemitische verzen en onthoofdde hij eigenhandig in een dag tijd 800 joodse mannen. Dit alles hoogstwaarschijnlijk omdat hij geen kritiek kon verdragen.

Nooit geleerd zelf te denken
Zijn alle moslims dan meteen narcisten? Niet direct nee, maar ze worden wel gevoed met deze eigenschappen. Aangezien Mohammed de perfecte persoon is volgens de islam, zijn er veel moslims die dit narcistische gedrag niet alleen kopiëren, maar dit ook van jongs af aan met de paplepel ingegoten krijgen. Veel moslims hebben nooit geleerd kritisch te zijn of zelf na te denken. Het verbod op kritiek is precies de reden waarom de islam nooit heeft kunnen hervormen en bijvoorbeeld het Christendom wel.

Maar waarom doen instanties als Facebook en de Canadese overheid mee aan deze overdreven intolerantie jegens kritiek op de islam? Je zou bijna denken dat hun motieven vanuit angst zijn. Angst voor de islam? Zonder kritiek, hebben we gemerkt, is er namelijk geen vooruitgang. Kijk naar alle landen waar censuur heerst en waar het een grote bende is. ‘Islamofobie’, oftewel, kritiek op de islam, komt in de praktijk dus eigenlijk neer op culturele vooruitstrevendheid, iets dat in de islam onbekend is.

Islamofobie is de angst voor islamkritiek
Vrijheid van meningsuiting en kritiek zijn een van de belangrijkste grondrechten van de vrije samenleving. Belangrijker dan het ‘recht om niet gekwetst te worden’ door middel van ‘islamofobie’. En iedereen die hier te intolerant voor is moet maar eens bij zichzelf nagaan of hij/zij wel past in een vrije samenleving. Kritiek leveren op een moordlustige ideologie is namelijk geen uiting van angst, maar iets waarvoor je ballen nodig hebt en waar je recht op hebt. De enige angstigen hier zijn de deugmensjes die geen kritiek durven te leveren en anderen de mond willen snoeren. Als je dan per se over islamofobie wil spreken, is dat het ten voeten uit: de angst om de islam te bekritiseren.

http://cult.tpo.nl/2017/05/30/islamofob ... enadering/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4184
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Islamofobie

Berichtdoor sjun » Zo Mar 10, 2019 3:12 am

The Worst of Islam Apologists

Spot de onaanspreekbaatheid en schaamteloze omkering van islamapologisten. Dat moet keer op keer weersproken worden Laat ze niet met hun leugens publiek wegkomen maar pak ze op hun eigen wijze aan.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4184
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Islamofobie

Berichtdoor sjun » Zo Mar 10, 2019 4:10 am

The Worst of Islam Apologists Part 2


Kijk goed naar de wijze waarop afleiding van het issue islam, jihad en terrorisme vorm krijgt. Weesrspreek zulke lieden en laat hen niet langer het publiek misleiden of in slaap wiegen met gewensdachte rapportages en opsommingen. Steeds weer trachten mensen moet mooie idealen , persoonlijke aanvallen, onderwerpsverandering, minimalisering of toeschrijvende overdrijving af te leiden van waarheidsvinding. Het lijkt erop dat zulke beren voor geld blijven dansen.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4184
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Islamofobie

Berichtdoor sjun » Ma Mar 11, 2019 9:31 pm

The Worst of Islam Apologists Part 3


Goed opletten welke tegenwerpingen gebruikt worden om toch maar vooral van het precaire onderwerp af te leiden dat er behoorlijk wat aan te merken van op de ideologie van islam.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4184
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Islamofobie

Berichtdoor sjun » Ma Mar 11, 2019 9:44 pm

The Worst of Islam Apologists Part 4


 • Waarom zou islam boven elke kritiek moeten staan?
 • Waarom zou kritiek op islam als racistisch weggezet moeten worden?
 • Waarom zou steevast alles met betrekking tot islam gebagatelliseerd moeten blijven worden?
 • Waarom zouden we bestickerende Gutmenschen niet eens van dezelfde repliek gaan dienen
:greeting2:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.


Terug naar “Opinies”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten