Indoctrinatie, hersenspoeling en propaganda

"Opinies" is een collectie van korte teksten (van 500 tot 750 woorden) waarin de auteur zijn opinie over courante islam-gelinkte gebeurtenissen uiteen zet. Indien je jouw opinie gepubliceerd wil zien kan je ze hier kwijt. Geef ons ook je naam en email adres. De tekst moet wel van jouw hand zijn.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 16803
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Indoctrinatie, hersenspoeling en propaganda

Berichtdoor King George » Vr Jun 29, 2012 9:12 pm

Indoctrinatie, hersenspoeling, propaganda. Door Cor Stoker

Wie zich in die drie woorden verdiept, krijgt al visioenen van totalitaire regimes. Een huivering overvalt je en je denkt dan: dat zal wel ergens anders zijn, maar niet hier in het vrije westen. Helaas u bent al gehersenspoeld, maar wilt het niet weten.

Troost u, u bent echt niet de enige, wij zijn het allemaal. Het begon allemaal al op school. De leerkrachten drukken een stempel op de jeugd, zoals de overheid ook het lespakket samenstelt, de geschiedenisboekjes en welke dingen we wel/niet als gepast of ongepast beschouwen. Het hoort allemaal bij het systeem van onderwijs.

Wie zich wil onttrekken aan deze conditionering, krijgt te maken met het systeem, want alleen zij die een volledige opleiding hebben genoten en bewezen hebben dat ze datgene wat hen aangeboden is, ook daadwerkelijk beheersen en gebruiken, worden geschikt bevonden.

Het is allemaal heel subtiel. Want wat is er mis met dat iedereen hetzelfde leert en denkt? Dat bevordert toch alleen maar de saamhorigheid en sociale vaardigheden, verhoogt je kansen op de arbeidsmarkt en is een basis voor je latere carrière nietwaar?!

Querulanten zijn onaangepast en dienen derhalve beschouwd te worden als patiënten en dus gaan we ze een rugzakje geven, opdat ze intensiever benaderd kunnen worden om maar vooral in het gareel van het collectieve denken en handelen te passen.

Ben je anders, steek je boven het maaiveld uit, of benader je de dingen op een andere wijze dan ben je als snel een paria, want het collectivisme is namelijk het standaarddenken, zoals ook het sociale saamhorigheidsprincipe en solidariteit met de onderklasse (wat dat ook moge wezen) standaardbegrippen zijn die ons met de paplepel werden ingegoten.

Ons hele leven staat bloot aan indoctrinatie. Want als je dingen lang genoeg herhaalt en inprent, worden ze een vaststaand feit, een gegeven, dat niet meer aan discussie of kritiek mag worden blootgesteld, want dat is afwijken van de norm en slecht voor je ontwikkeling.

Laten we eens een reclame nemen, gewoon willekeurig. Het had ieder ander product kunnen zijn, schuurpasta JIFF genaamd, of poeder VIM. Deze productnamen zijn synoniem geworden voor het product ongeacht de merknamen die men er verder aangeeft, wat aantoont dat als je lang genoeg iets inprent, het als een gegeven wordt overgenomen en men klakkeloos alles wat erop lijkt of ermee overeenkomt zo gaat noemen.

Ditzelfde kunnen we waarnemen binnen de politiek. We krijgen vanuit de media een soort van wolkbreuk aan informatie (lees desinformatie), die vanuit de koker van de politieke partijen komt. Er is niets spontaan aan, of het moeten de Leerdammertjes zijn. Alles is voorgekookt, tot aan de tegenwoordig zo populaire one-liners aan toe, want herhalen is de kracht van de reclame, maar ook de macht van de indoctrinatie.

Strategie is het sleutelwoord. Kijk eens naar het Kunduz-akkoord. Water en vuur partijen waren het ineens samen eens, alles om de PVV en Wilders maar te beschadigen en weg te kunnen zetten als wegloper. Vervolgens weten ze niet hoe hard ze moeten roepen dat straks bij de verkiezingen ze de ingenomen standpunten en wetsvoorstellen alsmede bezuinigingen zullen veranderen... mits u uiteraard wel op hen stemt.

Hetzelfde gebeurt er met die prachtige partijprogramma’s. Hele bijbels worden er herschreven vol fraaie beloften, doelstellingen en een ideologische sausje, boterzacht als ze eenmaal verkozen zijn, want eenmaal gestemd, worden alle keiharde beloften vloeibaar als boter in de zon.

Ach ja, die coalitievorming en niet te vergeten de EU of de internationale afspraken, maken dat de door hen beloofde zaken ineens zonder enige gêne opzij worden geschoven en men een smakeloze hap gaat maken van de stamppot die men zelf heeft gecreëerd. Want regeren dat is het enige wat telt en iedere kamerzetel is goed voor een paar interessante banen voor de loyalisten van de partijdiscipline.

Weg zijn de principes en weg de bevlogen idealen. Uw mandaat ligt bij het oude vuil op straat en in de kamers hanteert men de retoriek en neemt men elkaar fijntjes de maat. Maar het debat is niet meer dan een slaapverwekkend volksvermaak, waarmee de door hen gefinancierde omroepen en media u dan weer informeren over hen die zeggen over en voor ons te regeren.

Wie goed luistert en waarneemt en zich niet laat bedotten door de ingeprente en aangeleerde denkwijze evenals malversaties van beeld en geluid, ziet een patroon. Altijd had men weer een man/vrouw/vreemdeling gesproken die kond deed van een misstand om zo aan te tonen dat ze weten en luisteren naar wat onder het “volk” leeft en zij pal staan voor de goede zaak.

Kijk eens naar de beelden en zet het geluid uit, dan zie je bommen en granaten, slachtoffers en mensen heen en weer rennen of dekking zoeken. Zelden zijn in de beelden duidelijk wie de dader(s) zijn, maar het commentaar en het geluid maken dat u gedesinformeerd wordt. Zeg maar belogen en bedrogen, want afhankelijk van wat de boodschapper u wil laten geloven, kijkt u of naar terreur en terroristen of naar vrijheidsstrijders.

We nemen klakkeloos over wat ons hapklaar voorgeschoteld wordt. Ondanks internet, ondanks massacommunicatie of juist vanwege die twee. Anders is het ongerijmd dat een Ghadafi van boef tot bondgenoot tot dictator kan worden weggezet binnen een tijdsspanne van slechts 2 jaar. En hij is niet de enige, want menig verjaagde en afgezette dictator kreeg in de Haagse Kaasstolp een staatsontvangst of mag zich door staatsbezoek(en) profileren.

Als je een boodschap maar vaak genoeg herhaalt, beelden manipuleert en de juiste muziek en tekst erbij frommelt kun je zelfs Auschwitz tot een leugen maken. Maar andersom ook een sterk vermagerd persoon BUITEN hekken opnemen en dan roepen dat er genocide plaats vindt en we als vrije landen MOETEN ingrijpen. Dat is de geesten rijp maken voor geweld.

Wie meent te kunnen ontsnappen aan deze perfide methode om de mens te manipuleren, is of naïef, of zo gehersenspoeld dat men de ketens van de gedachtencontrole al niet meer waarneemt. Niet voor niets zijn er oorlogen, vervolgingen geweest, sec omdat men blindelings geloofde wat men meende als waarheid aangeboden te hebben gekregen.

Banken manipuleerden uw hebzucht om meer te lenen, overheden faciliteerden de banken om aftrekposten toe te staan, schuld maakt afhankelijk en afhankelijk maakt u onvrij, want uw baan kwijt raken en grote schulden is de nachtmerrie van de werkende massa.

Het begint bij jezelf. Wees eens kritisch. Kijk verder dan wat men je aanbiedt. Geloof niet wat er gedrukt staat of wat men je wil laten geloven en wees niet bang om anders gevonden te worden, want al snel zal men u voor een foob houden, voor dom, kortzichtig of U een populist met onderbuikgevoelens noemen. Begin eens met het afwerpen van het juk van geconditioneerd denken, het werkt bevrijdend.


http://corstoker-columns.blogspot.nl/20 ... l?spref=fb
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: Zo Jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling, propaganda. Door Cor Stoker

Berichtdoor Schepsel » Vr Jun 29, 2012 9:22 pm

Het probleem is niet hersenspoeling, maar de domheid en vergeetachtigheid van de mens.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 16803
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling, propaganda. Door Cor Stoker

Berichtdoor King George » Za Jun 30, 2012 8:18 am

Allebei. We moeten ons van beide bewust zijn.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5835
Lid geworden op: Za Sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling, propaganda. Door Cor Stoker

Berichtdoor Ozes » Za Jun 30, 2012 2:10 pm

Het heeft slechts nut om je van propaganda bewust te zijn als je duidelijk kan aanwijzen waar de problemen liggen. Anders krijg je "subliminal messaging" taferelen en word de boel geleid door paranoia.

In veel films zal je zien dat de boerige, duidelijk conservatieve agent de idiote beslissingen maakt, en de skinny, gladde en duidelijk progressieve agent onder veel druk van zijn omgeving die hem niet begrijpt alle oplossingen zoekt. Zo werkt de meer complexe propaganda. Het is wel zo dat veel filmmakers dit onbewust kunnen doen, aangezien ze gewoon proberen de dominerende ideology (frankfurt) tegemoet te komen aangezien de massa hierin gelooft. Wil je een blockbuster, zal je de dominerende politieke ideologie tegemoet moeten komen.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67280
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling, propaganda. Door Cor Stoker

Berichtdoor Ariel » Za Jun 30, 2012 2:32 pm

Ozes schreef:
In veel films zal je zien dat de boerige, duidelijk conservatieve agent de idiote beslissingen maakt, en de skinny, gladde en duidelijk progressieve agent onder veel druk van zijn omgeving die hem niet begrijpt alle oplossingen zoekt. Zo werkt de meer complexe propaganda. Het is wel zo dat veel filmmakers dit onbewust kunnen doen, aangezien ze gewoon proberen de dominerende ideology (frankfurt) tegemoet te komen aangezien de massa hierin gelooft. Wil je een blockbuster, zal je de dominerende politieke ideologie tegemoet moeten komen.


Of je ziet in films ( vaak detectives) dat een allochtoon verdacht wordt van een misdaad, en dan vervolgd wordt door een groep blanke boze inboorlingen die de goeie man een lesje zullen leren, maar dat halverwege de film niet de allochtoon de dader is, maar een boos slecht witmens. Moraal van het verhaal...Geef de allochtoon niet over al de schuld van want de witmens heeft een veel slechter karakter.

Of in de Zweedse film die een poos geleden op TV was, waar men aandacht schonk aan eremoord. Een meisje die een vriendje had moest van haar familie zelfmoord plegen en toen ze dat niet deed werd ze vermoord, en er was een allochtoon die zijn Zweedse vrouw mishandelde. Zo, zo. dacht ik tijdens de film... Wat goed, ze durven daar in Zweden. Dat had ik niet van ze verwacht.
Maar...Bijna aan he eind van de film kwam de clou. Het zusje van het vermoorde meisje vroeg aan haar Maatschappelijke werkster..."U denkt zeker dat we moslim zijn hé...En we zagen een filmshot van de nek van het meisje waar een keurig gouden kruisje aan haar ketting hing.

Moraal van het verhaal...Christenen zijn wel heel verkeerd bezig als het om eremoord gaat. Dat doen moslims niet.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5835
Lid geworden op: Za Sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling, propaganda. Door Cor Stoker

Berichtdoor Ozes » Za Jun 30, 2012 3:23 pm

Klopt, dit is heel vaak te zien. Of men geeft goede redenen voor de misdadigheid van een kleurling, waar dit nooit gebeurd voor blanke criminelen. De laatste zijn altijd kwaadaardig of dom.Maar nogmaals, de meeste propaganda word onbewust gemaakt, maar dit verandert niet het feit dat kinderen, jeugdigen maar ook volwassen die te veel werken om veel tijd te besteden aan reflectie een eenzijdig beeld op TV zien die iedereen gelijk beïnvloed.

In de Islamitische wereld zijn de meeste boeken en films ook geen bewuste propaganda, het is vooral de angst om niet geaccepteerd te worden als schrijver of regisseur waardoor men de status quo volgt en men dus de huidige politieke situatie versterkt/verergert.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35074
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Indoctrinatie, hersenspoeling en propaganda

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jan 19, 2018 12:06 am

Paul Joseph Watson: De massale hersenspoeling van Duitsland
Paul Joseph Watson - Gepubliceerd op 15 jan. 2018

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Opinies”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten