Crisis in de democratie

"Opinies" is een collectie van korte teksten (van 500 tot 750 woorden) waarin de auteur zijn opinie over courante islam-gelinkte gebeurtenissen uiteen zet. Indien je jouw opinie gepubliceerd wil zien kan je ze hier kwijt. Geef ons ook je naam en email adres. De tekst moet wel van jouw hand zijn.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31329
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Crisis in de democratie

Berichtdoor Pilgrim » Wo Okt 04, 2017 11:36 pm

Democratie? Duidelijke taal uit Polen

Geplaatst op 4 oktober 2017

Afbeelding

Op het westen hoeven we niet meer te hopen. We worden niet uit Engeland gered, niet uit Frankrijk, niet uit Spanje. Wellicht echter uit het oosten. In ieder geval is men daar nog wakker tegenover Brussel en islamisering, tegenover communistische bedreigingen en “liberale” verlokkingen. In Polen vond nog geen enkele islamitische aanslag plaats. Waarom niet? Omdat men een restrictieve immigratiepolitiek heeft! Omdat men christelijk en patriottisch is, omdat men welk gevaar dan ook ijverig bestrijdt.

De Poolse politicus en filosoof professor Ryszard Legutko maakt deel uit van dit Poolse succesverhaal. Hij zit voor de Poolse conservatieve partij PiS in het Europees Parlement, hij doceert aan de universiteit van Krakau aan jonge mensen Europese geestesgeschiedenis. Deze gebalde competentie van theorie en praktijk heeft nu een boek gepubliceerd dat het in zich heeft: “De demon in de democratie” onderzoekt “totalitaire stromingen in liberale samenlevingen”.

Legutko werd gemotiveerd door teleurstellende gesprekspartners uit West-Europa. Hij merkte dat liberalen van welke partij dan ook steeds opnieuw tolerant tegenover totalitaire ideologieën zoals het communisme waren. In het communisme was iedereen gelijkgeschakeld. Wie onder hem heeft geleefd, moest de heersenden gehoorzamen, hij moest datgene doen wat van hem werd verwacht, hij mocht geen afwijkende mening hebben. Dat was in 1990 voorbij. Maar daarna merkte Legutko: ja, voorbij. Maar weer terug. Onder andere voortekens, liberaal-democratische EU-voortekens!

Wat Legutko nu publiceert, heeft een enorme explosieve kracht in zich. Het is de eerste systematische analyse van het verband tussen communisme en Brussel-liberalisme, tussen USSR en EUSSR. Zijn these: de Europese elite is net als destijds de Moskouse elite. Nu echter is er een ander mensheidsproject dan de “klasseloze maatschappij”. Nu zijn er massa-immigratie en islamisering als stappen naar de open, multiculturele samenleving.

Legutko waarschuwt voor politici, die zich in humanitaire gewaden hullen
De Poolse politicus-filosoof waarschuwt voor zulke experimenten. Europa wordt bedreigd door deze vreemde overheersing. Tegelijkertijd wordt Europa bedreigd door de vernietiging van de natiestaat. Want aan hem worden steeds meer rechten onttrokken. Tegelijkertijd krijgt de bureaucratie in Brussel (net als vroeger in Moskou!) steeds meer vrijheden en kan ze doen wat ze wil.

Legutko is geen schreeuwlelijk. Hij wil de vergelijking communisme/liberalisme niet zo benaderen dat uiteindelijk alles gelijk is. Hij plaatst de massamoordenaars van toen niet op hetzelfde niveau als de Brusselse antidemocraten nu. Wat hij echter benadrukt, is de gemeenschappelijke richting van de aanval van de beide ideologieën. Hij waarschuwt ervoor dat men denkt samenlevingen compleet te kunnen reorganiseren zonder daarbij misdaden te begaan. Hij waarschuwt voor het verval van sociale, morele en culturele regels. Hij waarschuwt voor de ondergang van Europa, teweeggebracht door politici die zich hullen in humanitaire gewaden – zoals destijds de communisten.

Legutko´s analyse is diepgravend, christelijk, conservatief – radicaal in de zin van de woorden “tot aan de wortels gaan”. De wortels van liberalisme en communisme onderzoekt de auteur briljant. De overeenkomsten die hij ontdekt, zijn verbazingwekkend. Maar net als destijds, toen hij in de ondergrondse tegen de communisten streed, strijdt hij nu opnieuw: tegen de EU en haar vrijheidvijandige experimenten.

Bron: www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/10/04 ... uit-polen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31329
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Crisis in de democratie

Berichtdoor Pilgrim » Ma Nov 20, 2017 12:15 am

OECD studie: Meeste Europese landen, ook Nederland, geen democratie meer

Xander, 18-11-2017

Afbeelding
Met een kanselier die volledig op eigen houtje, zelfs zonder instemming van het parlement, besloot om de grenzen van haar land en Europa open te zetten voor miljoenen moslimmigranten, is het niet vreemd dat nog maar 24% van de Duitsers denkt enige invloed op de politiek te hebben.

6 van 10 Nederlanders voelen zich genegeerd door tal van besluiten door politiek Den Haag - Dramatisch: Slechts 12% Fransen denkt nog serieus genomen te worden

Uit een onderzoek van de OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) blijkt dat de meerderheid van de inwoners van de meeste Europese landen, inclusief Nederland, vinden dat ze geen invloed meer hebben op de regering, ook niet via vrije verkiezingen. Met andere woorden: deze landen zijn ondanks hun vaak hoge welvaart en parlementaire systeem niet langer democratisch, maar worden feitelijk totalitair geregeerd. Opvallend: de hetze van de politiek en massamedia ten spijt, is uitgerekend het Rusland van president Vladimir Putin één van de slechts 4 landen waar de meerderheid wèl de ervaring heeft dat de politiek naar hen luistert.

De in Parijs gevestigde OECD stelt iedere 2 jaar een ‘welzijnsindex’ op, waarin tal van terreinen worden onderzocht die het welbevinden van de bevolking tussen 16 en 65 jaar oud bepalen. De statistiek van 2017 laat een diepe kloof tussen de overheid en de burgers zien, die in de loop der jaren steeds groter wordt. Die kloof is in alle categorieën zichtbaar: rijk, arm, oud, jong, man, vrouw, hoog of laag opgeleid.

Hoewel veel mensen in de 35 onderzochte landen –zowel in als buiten Europa- zeggen een prettig en vervuld leven te hebben, voelen ze zich steeds verder verwijderd van de politieke besluitvormingsprocessen, die er eigenlijk voor en namens hen zouden moeten zijn.

Vertrouwen in overheid verder gedaald
Het inkomen, de levensverwachting en het aantal banen zijn sinds 2005 weliswaar verbeterd, maar toch zijn er teveel mensen die niet geprofiteerd hebben van het ‘lichte herstel’ van de economie. Sinds 2007 is de baanonzekerheid met een derde gestegen, en is de gemiddelde levenstevredenheid gedaald.

Vooral het vertrouwen in de publieke instituten zoals de overheid is diep gezonken. Een gemiddelde van slechts 38% heeft nog vertrouwen in hun regering, 4% minder dan het toch al lage percentage in 2006. Slechts één derde denkt nog dat burgers enige invloed hebben op de politiek.

Anti-democratische besluiten, ook in Nederland
Nederland scoort met 40% nog bovengemiddeld ‘goed’. Desondanks vinden 6 van de 10 Nederlanders dat om het even welke regering in Den Haag niet naar hen luistert, en niet langer hun belangen behartigt. Hoewel de OECD studie geen oorzaken noemt, wordt algemeen aangenomen dat het overdragen van steeds meer macht aan de EU, de almaar hoger wordende lasten, en daarnaast de massa immigratie uit islamitische landen drie van de voornaamste redenen van de toenemende ontevredenheid zijn.

Schrijnende anti-democratische voorbeelden uit ons eigen land zijn er te over; denk bijvoorbeeld aan de voor ons land extreem kostbare invoering van de euro (terwijl de meerderheid daarop tegen was), de genegeerde referenda over een Europese Grondwet (is er ondanks een duidelijk NEE toch gekomen middels het Verdrag van Lissabon) en Oekraïne, de gebroken ‘geen cent meer naar Griekenland’ beloftes, et cetera.. De regeringspartij met ‘Democraten’ in zijn naam, D66, wil zelfs helemaal van de volksraadpleging af, en dat terwijl de invoering hiervan ooit de belangrijkste reden van oprichting van deze inmiddels anti-democratische partij was.

Het voornemen van het nieuwe kabinet Rutte III om de belastingen voor grote bedrijven te verlagen, maar de lasten voor de gewone man opnieuw flink te verhogen (energie, zorg, vervoer), zal niet bepaald bijdragen aan een eventueel herstel van het vertrouwen in de politiek.

Wanneer is de kritieke ondergrens bereikt?
EU-kernlanden Duitsland (24%), Italië (17%) en Frankrijk (12%) scoren ronduit dramatisch op de OECD lijst. Het zijn mogelijk niet toevallig de landen met de hoogste immigratie- en islamiseringcijfers. De vraag is hoelang het duurt voordat een meerderheid van de Europese bevolking voelt door de huidige politici over een kritieke ondergrens te worden geduwd, en vooral of er dan nog tijd is om op democratische wijze het tij te keren. Van de EU hoeven ze niets te verwachten, die doet er juist alles aan om de democratie en soevereiniteit van de lidstaten stap voor stap geheel op te heffen.

Xander

(1) Anonymous

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... ratie-meer
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 5286
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Crisis in de democratie

Berichtdoor Ali Yas » Ma Nov 20, 2017 8:02 pm

Pilgrim schreef:
Met een kanselier die volledig op eigen houtje, zelfs zonder instemming van het parlement, besloot ...

Merkel heeft maling aan de Wet, en daarmee is ze een echte democraat: de meerderheid van de bevolking heeft haar gekozen en daarom kan ze doen wat ze wil. De vertegenwoordigende democratie is niet de oplossing maar het probleem. In Zwitserland zou dit niet zijn gebeurd. Maar eigenlijk is het nog een beetje erger: de democratie zelf is het probleem:

"Democratie is twee wolven en een schaap die gaan stemmen over wat er op tafel komt"

Hoe moet het dan wel? Het libertarische antwoord is ongeveer dit: de taak van de overheid moet beperkt zijn tot het voorkomen van dwang. Dus, mensen moeten niet gedwongen zijn thuis te blijven om op hun spullen te passen (dat zou anarchie zijn), politie is nodig, rechters zijn nodig, bescherming van de grenzen is nodig, milieubescherming is nodig, maar dan heb je het wel zo'n beetje gehad. Al die dingen zijn in het belang van iedereen, de wet is er dus voor iedereen. De gang naar de stembus is er alleen om de uitvoerders van de wet te kiezen.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 3818
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Crisis in de democratie

Berichtdoor sjun » Di Nov 21, 2017 12:35 am

Om een of andere reden hoor ik degenen die Trump onder een vergrootglas leggen nu nooit over Merkel...
:scratch:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31329
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Crisis in de democratie

Berichtdoor Pilgrim » Di Nov 28, 2017 4:57 pm

“Democratie”...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13269
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Crisis in de democratie

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Nov 28, 2017 11:38 pm

sjun schreef:Om een of andere reden hoor ik degenen die Trump onder een vergrootglas leggen nu nooit over Merkel...
:scratch:

Dit slaat omgekeerd evenredig op mij. Ik zet er echter wel steeds een stofvrije veiligheidsbril bij op.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst van mijzelf en verkondig uitsluitend eigen dogma's.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 3818
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Crisis in de democratie

Berichtdoor sjun » Vr Dec 29, 2017 10:16 pm

The EU Superstate Is Just Another RADICAL "UTOPIA"
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 3818
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Crisis in de democratie

Berichtdoor sjun » Vr Dec 29, 2017 10:18 pm

The Real Agenda of the European Union
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 3818
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Crisis in de democratie

Berichtdoor sjun » Vr Dec 29, 2017 10:20 pm

Echo TV interviews Victor Orban
Niet op de Nederlandse TV dus maar hier.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31329
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Crisis in de democratie

Berichtdoor Pilgrim » Wo Feb 07, 2018 4:35 pm

Een dodelijke “democratie”

Geplaatst op 7 februari 2018

Afbeelding

Democratie is een bestuursvorm die is gebaseerd op het menselijke gelijkheidsideaal. “Als iedereen vrij en gelijk in rechten en plichten geboren is (zoals in het eerste artikel van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens staat) -waarbij ik de ‘plichten’ sowieso ter discussie stel, omdat niemand vrijwillig geboren wordt – dan heeft ook niemand méér recht dan een ander om bepaalde wetten vast te stellen of beslissingen te nemen”.) Wat dat betreft lijken ze bij D66 de weg al bijna 2 decennia lang volledig kwijt te zijn.

Ik werd er op geattendeerd door een column van Theodor Holman die mij meteen tot de verbeelding sprak. Hierin wordt duidelijk dat met name D66 is vergeten waar de ‘D’ van haar partij eigenlijk voor staat en andere partijen, liefst op voorhand, op een ronduit smerige manier probeert uit te schakelen. En blijkbaar is zij bereid daar héél ver in te (blijven!) gaan. Zo staat zij momenteel met Ollongren t.a.v. Baudet vooraan om hem te demoniseren en derhalve ter executie te stellen. Want ook Geert Wilders heeft, méde door toedoen van D66, 24 uur per dag beveiliging nodig en bij Pim Fortuyn was het D66 die met demoniseren is begonnen en (letterlijk) tot het uiterste volhield, met de uiteindelijke moord op Fortuyn als gevolg. Afgelopen maandag stond in het teken van het proces tegen Willem Holleeder, de man die naar vermeend beslist over leven en dood...? Er lijkt echter nòg een ‘moordmakelaar’ op de markt actief te zijn die heel bewust lijkt te willen beslissen over leven of dood en de uitvoering daarvan, eveneens, liever overlaat aan anderen. D(odelijk)66

Translanders
De laatste tijd is er nogal veel te doen rondom transgenders, mensen die – soms hun hele leven al – het gevoel hebben in een verkeerd lichaam te zijn geboren en zich bijvoorbeeld meisje voelen i.p.v. jongen of andersom. Dat lijkt me voor deze mensen een heel ingrijpende beslissing en een enorme stap om daar iets aan te laten doen. Wat mij betreft hoeft dat niet bekritiseerd te worden en gelukkig is er tegenwoordig voldoende kennis en kunde om zo iemand te transformeren naar een ander geslacht. Wat echter veel ernstiger is, is dat er de laatste jaren óók steeds meer translànders komen. Dat zijn mensen (komt erg veel voor bij moslims schijnt) die het gevoel hebben in het verkeerde lànd geboren te zijn. Deze mensen willen daar echter bij zichzelf niets aan doen, maar willen het land waar ze geboren zijn laten transformeren naar het land waar hun ouders ooit weggegaan/weggevlucht zijn... En omdat zij nu ‘op zoek zijn naar zichzelf’ worden zij dan salafistisch, waarbij zij zich door een of andere geloofdwaze imam laten voorschrijven hoe zij moeten leven, maar dan niet in het land waar zij denken thuis te horen, maar hier in Europa. Dar es Alam is bijvoorbeeld zo’n gefrustreerde zieligerd die zich heeft laten ‘inspireren’/hersenspoelen door ‘het ware geloof’. De ‘intelligentie’ die uit zijn ogen spreekt, zegt dan ook genoeg. Dergelijke sukkeltjes in gevangenschap houden, kost miljoenen en al die tijd vormen zij een blijvend gevaar voor de samenleving zolang zij leven. Misschien kan D66...

‘We’ streven naar hersenloze robots?
Euforisch werd twee weken geleden bekendgemaakt dat we de technologie hebben voor het klonen van de mens. Sterker nog, een totale update naar de digitale mens behoort zelfs tot de mogelijkheden. De techniek is al in huis en zo kan de mens straks volledig gekloond worden of 130, 150 of 200 jaar oud worden (en werken/belasting betalen). Zelfs onsterfelijkheid sluit men niet uit. Robotisering van de mens dus. Voornemens bedoeld om ziektes efficiënt te kunnen bestrijden. Goed voor de overbevolking ook denk ik dan... want honderden kilometers verderop richting oost en zuid blijven ze maar door fokken, terwijl ze niet eens het geld of de middelen hebben om hun kinderen te voeden (of u even € 3,- wilt doneren voor kleine John, want die heeft honger). Als deze mensen ook ‘geüpdate’ worden, krijgt het begrip Duracel-konijn ineens een heel andere intentie. Maar wat me meer bezighoudt; wie zou zoiets totaal onnatuurlijks in vredesnaam willen ... Er is een film (fictie) over ene Joseph Mengele met een dergelijk project in Brazilië. Met dat gegeven tegen de achtergrond van hoe geschreven of verfilmde fantasieën tot de verbeelding kunnen spreken bij bepaalde mensen die uhhh, nogal ingenomen zijn met zichzelf… Enge gedachte.

Sowieso worden veel fantasieën van mensen volledig onterecht als ‘vooruitziende blik in de toekomst’ of helderziend beoordeeld. Voorbeeld: de draadloze communicatieapparatuur en andere fantasieën uit de serie “Spaceship Enterprise” (jaren-70) zijn daar kenmerkend in. Dat was, mijns inziens (want ik geloof niet in dat zweverige gedoe), geen blik in de toekomst, maar iemands fantasie op een moment dat de technologie nog niet zover was. Op het moment dat men de (digitale) technologie echter wèl had, werd de fantasie van de serie omgezet naar onze huidige mobieltjes.

Maar helaas worden andermans fantasieën ook op een heel àndere manier gekopieerd. Simpele, geïndoctrineerde zieltjes doen er namelijk óók hun ziekelijke ideeën mee op. Zo is de aanslag op de Twintowers bijvoorbeeld eenvoudig uit een triller ‘geleend’. Literaire trillers kunnen derhalve ook leiden tot levens echte trillers...

Bij gebrek aan nieuws... Rapper Kempi (...wie kent ‘m niet) heeft zijn breintje inmiddels ook laten omspoelen tot de islam lees ik net. Belangrijk nieuws zullen we maar denken. Gezien zijn achtergrond (want rapper dus ‘gangsta’) en zijn nu huidige islamstatus een lichtend voorbeeld voor nog meer aanstaande ellende? Nee, zegt de uiteraard volledig belangeloze manager van zo’n prater-op-muziek, deze straattaal kwatsende ‘icoon’ is bepalend voor de huidige generatie en de toekomst...

Door: Drs. E.N. Schilder

https://ejbron.wordpress.com/2018/02/07 ... emocratie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13269
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Crisis in de democratie

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Feb 08, 2018 11:27 am

In het kort.

D66 in D2012:

Een Marokkaanse kopvod doet haar intrede om het democratisch gehalte van D666 verder uit te hollen. Maar dat begon natuurlijk al bij de demoniseerder pur sang Pechdrol, de gelauwerde trekezel van D666.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst van mijzelf en verkondig uitsluitend eigen dogma's.


Terug naar “Opinies”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast