Crisis in de democratie

"Opinies" is een collectie van korte teksten (van 500 tot 750 woorden) waarin de auteur zijn opinie over courante islam-gelinkte gebeurtenissen uiteen zet. Indien je jouw opinie gepubliceerd wil zien kan je ze hier kwijt. Geef ons ook je naam en email adres. De tekst moet wel van jouw hand zijn.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40588
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Crisis in de democratie

Berichtdoor Pilgrim » Vr Aug 16, 2019 1:52 am

De echte uitdaging voor de toekomst

Geplaatst op 15 augustus 2019

Afbeelding

Wat hebben types als Merkel, Lubbers, May, Kok en vele duizenden anderen, veelal allen politici, vaak met elkaar gemeen naast het baasje willen spelen of juist door dat baasje willen spelen. Het duidt veelal op een extreem sterk en bijzonder overdreven wil en wens tot profileren en zich presenteren vanuit een sterke compensatiedrift, die bij politici machiavellisme wordt genoemd.

Wat drijft een mens om per se anderen zijn of haar wil op te willen leggen? iets wat politici aan één stuk door doen. Bij sommigen zal dit enkel gebeuren vanwege geldzucht, bij sommigen vanwege eer en glorie, bij sommigen zelfs uit een soort waanidee dit vanwege familie of adel verplicht te zijn te moeten voortzetten vanwege dan een vaak of soms eeuwenlange familie regentengeschiedenis.

Veel factoren kunnen meespelen, maar bij velen ligt de oorzaak tot de wil en wens tot het heersen over anderen en zelfs de maatschappij in een andere hoek, bij de psyche van de persoon in kwestie. En hier kun je vaak bij veel politici eenzelfde psychisch mankement zien. De wil tot overcompensatie wordt veelal in de jonge jaren van iemand geboren uit gevoelens van juist minderwaardigheid.

Minderwaardigheid is iets dat men kan verdoezelen, maar is ook te bestrijden. Maar ook al heeft men het via therapie weten te overwinnen, het is zelden of nooit volledig overwonnen. Ten allen tijde blijft het vaak sudderen ergens diep in de geest. Het dit niet bewust zijn, kan leiden tot zelfs een zeer verwoestende vorm van meerderwaardigheidsdenken. En dat laatste is iets dat bij veel politici als een voor de maatschappij en voor de wereld zeer gevaarlijke vorm van geestesziekte helaas vaak heerst.

Politici als Merkel, maar ook bij ons bijvoorbeeld Kok, kunnen, als zij eenmaal van de macht geproefd hebben, deze macht vrijwel niet meer afstaan. Vaak voor het eerst in hun leven, het duidelijkst zichtbaar bij een Merkel, is die persoon voor eigen gevoel echt eens iemand. Na meestal lange tijd te zijn overheerst door ouders, ander soort opvoeders of een partner, voelt de persoon in kwestie zich een belangrijk iemand. Een gevoel dat die persoon niet meer kwijt wil.

Merkel is een goed voorbeeld. Alles moet wijken voor wat zij vindt. Dat moet gebeuren vanwege haar eer en glorie. Ze is waarschijnlijk niet eens meer in staat tot realistisch denken. Zij is dermate overtuigd van zichzelf dat waarschijnlijk niemand haar nog op andere gedachten kan brengen. Dit wordt ook nog eens versterkt door de vele jaknikkende lakeien die ronddraaien om iemand met macht.

Het niet meer aan eigen denken willen of kunnen twijfelen is logisch, omdat dit twijfelen aan eigen denken drijfzand voor die persoon betekent. Drijfzand waarin juist iemand met een dermate minderwaardigheidscomplex, dat is overgeslagen in meerderwaardigheidsdenken, vervolgens psychisch zal verzuipen. En dat laatste NOOIT! Niet na eindelijk eens iemand te zijn!

Zoals vaker is gebeurd, zat de wereld een tijd geleden opgezadeld met meerdere van dit soort types, Obama is er ook een. Dit kan geconcludeerd worden uit zijn bizarre handelen. Terwijl de man nog jong was en op politiek terrein nog weinig tot niets had betekend, was hij al druk doende met het schrijven van zijn uit meerdere delen bestaande biografie. Bizar, vooral omdat hieruit ook de vraag rijst: voor wie? Voor zichzelf, vanwege zelfonderzoek neem ik aan.

Dat een politicus met een vaak lange geschiedenis van politieke daden en feiten dit na het beëindigen van een loopbaan in de politiek doet, is nog wel te begrijpen, maar dat een zeg maar tot dan toe totaal onbeduidende figuur zich hierop stort, duidt op overcompenseren, iets dat veelal of meestal veroorzaakt is door gevoelens van eventueel sluimerende minderwaardigheid.

En zo vonden twee psychisch enigszins ‘kreupele’ gevallen elkaar. Merkel en Obama. Zoals in ‘In cold blood’ van Truman Capote de twee moordenaars elkaar vonden en elkaar in hun verstoorde psyche ondersteunden, wat leidde tot de uiteindelijk moordpartij, zo ondersteunden naar mijn idee deze twee politici, die beiden in het belang van de wereld nooit in de politiek hadden mogen zitten, elkaar in hun machiavellistisch denken. Helaas gaat dit soort wensdromen op voor veel politici. Soms gaat iemand in de politiek juist vanwege dat ‘iemand worden, iemand zijn’.

Wat kan er worden ondernomen om te vermijden dat dit soort, zeg maar rustig ‘kreupele’, gevallen doorgaan met het naar zich toetrekken van macht zoals men ziet gebeuren in Duitsland? Als we als mensheid niet in staat zijn dit soort machtswellustelingen te stoppen, stoppen zij ons. Hun vaak verknipte manier van denken kan op termijn leiden tot een allesvernietigende strijd, voortgekomen uit dan wellicht enkel de wens van een niemand die dacht iemand te zijn.

Er moet, om de democratie te beschermen, maar nog meer om nieuwe genociden veroorzaakt door machiavellisten te voorkomen, een andere vorm van politiek bedrijven en besturen van onze samenleving worden ontwikkeld, willen we overleven. Niet het milieu is de grootste bedreiging voor de mens, maar de vorm van bestuur, dat onverwacht, zoals we nu zien, kan leiden van democratie tot dictatuur. De uitdaging is: ‘Hoe gaan we bestuurlijk verder met elkaar?’

Door: “bozeoudeman”

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/15 ... -toekomst/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40588
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Crisis in de democratie

Berichtdoor Pilgrim » Za Sep 14, 2019 12:57 am

Syp Wynia: “Volksangst” ondermijnt de democratie
Gepubliceerd op 11 sep. 2019

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Opinies”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten