Westen moet stoppen met zwelgen in zelfhaat

"Opinies" is een collectie van korte teksten (van 500 tot 750 woorden) waarin de auteur zijn opinie over courante islam-gelinkte gebeurtenissen uiteen zet. Indien je jouw opinie gepubliceerd wil zien kan je ze hier kwijt. Geef ons ook je naam en email adres. De tekst moet wel van jouw hand zijn.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21584
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Westen moet stoppen met zwelgen in zelfhaat

Bericht door King George »

WESTEN MOET STOPPEN MET ZWELGEN IN ZELFHAAT, NRC 14 JAN 2015

Posted by Arend Jan Boekestijn on January 15, 2015 at 2:46 am.

Heeft de islam toekomst in het Westen? Natuurlijk, de rechtsstaat beschermt de rechten van gelovigen en ongelovigen – dus ook die van de aanhangers van de islam. Andersom ben ik minder zeker. Zullen aanhangers van de islam altijd en overal rechtsstatelijke waarden verdedigen? Anders geformuleerd: heeft het vrije Westen toekomst?

Een positief antwoord op die vraag hangt af van twee voorwaarden. Ten eerste is het van het grootste belang dat de hopeloos verdeelde islamitische wereld de kracht vindt om te hervormen. Minstens zo belangrijk is dat het Westen zelf de ‘weg met ons mentaliteit’ overwint. Het vrije Westen gaat het namelijk zeker niet redden als het niet in zichzelf gelooft.

Het Westen is niet schuldig aan alles wat er in de wereld misgaat. Veel mensen, zoals bijvoorbeeld oud-minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot in het AD van 12 januari, menen dat „het probleem van het moslimfundamentalisme alleen kan worden aangepakt als armoede, werkloosheid en onvrede in het Midden Oosten worden aangepakt in plaats van alleen maar nieuwe beveiligingsmaatregelen”.

Het probleem van het fundamentalisme wordt hiermee gereduceerd tot een uitvloeisel van sociale deprivatie en de suggestie wordt gewekt dat het in ons vermogen ligt daar wat aan te doen. Maar we hebben veel geld betaald voor de olie en wij hebben de Arabische wereld niet gedwongen daarmee jihadisten te financieren. Iedereen weet dat de daders van 9/11 Saoedische middle class jongemannen waren die geen last hadden van geldtekort.

Sinds 9/11 zijn we niet erg opgeschoten. Mensen die de slachting in Parijs in verband brengen met de islam kunnen nog steeds rekenen op afkeuring. Het feit dat dat de daders zelf geen geheim lieten bestaan over hun religieuze motieven doet er kennelijk niet toe. Dezelfde mensen die het christendom hebben bekritiseerd schieten opeens in een politiek correcte kramp als het de islam betreft.

En dat terwijl er toch betrouwbare studies zijn die laten zien dat ook met de mainstream islam iets aan de hand is. Het Pew Research Center interviewde 38.000 mensen en vond dat in 17 van de 23 onderzochte landen moslims geloven dat de sharia het woord van God is. Pew stelde ook vast dat eenderde van de 1,6 miljard moslims in de wereld menen dat geweld soms gerechtvaardigd is.

Geen wonder dat veel moslims in Frankrijk en elders de aanslag verwerpen maar tegelijk menen dat die is uitgelokt door het beledigen van de profeet. Er is dus wel degelijk iets aan de hand met de islam, maar het Westen zit nog steeds gevangen in de ‘weg met ons’ mentaliteit. De Duitse minister van Justitie vraagt Pegida-demonstranten die bezwaar maakt tegen islamisering om hun demonstratie af te gelasten vanwege de Parijse aanslagen. Al-Qaeda zal ervan genoten hebben.

Zo heb ik ook veel horen verkondigen dat Parijs niet betekent dat wij nu in oorlog zijn met de islam. Natuurlijk zit niemand te wachten op een godsdienstoorlog en is de oorlogsterminologie ongelukkig omdat terrorismebestrijding iets anders is dan een klassieke oorlog. Terrorismebestrijding heeft echter wel degelijk ook militaire aspecten. En deel van de Franse terroristen werd immers getraind in een kamp van al-Qaeda in Jemen. De islamistische cultuur des doods zal, of we het leuk vinden of niet, uitgerookt moeten worden. Trotski begreep dit beter dan onze critici van de oorlogsmetafoor: ‘Wij kiezen niet voor een oorlog maar de oorlog kiest ons’. Islamisten zijn letterlijk levensgevaarlijk.

Als een bloedbad bij Charlie Hebdo geen oorlogsdaad is dan weet ik niet wat wel een oorlogsdaad is. Het verschil met 9/11 is dat de vijand nu bij ons geboren en opgegroeid is en in het Midden-Oosten wordt getraind om ons te doden. Op onze rug blijven liggen en blijven zwelgen in zelfhaat lijkt mij geen optie voor een regering die toch in de eerste plaats de veiligheid van haar burgers moet beschermen.

De suggestie dat alle moslims door hun geloof medeschuldig zijn aan dit bloedbad is onzin. Christenen zijn ook niet medeschuldig aan de wandaden van de Noor Breivik. Wel is zelfonderzoek nodig naar de religieuze bron waaruit dit geweld voortkomt. Waar het om gaat is het besef dat elke religie en ideologie tot geweld kan leiden.

Zowel het christendom als de islam bezitten de exclusiviteitspretentie en bekeringsdrift. Maar christenen hebben zich veel meer ingespannen om ook de donkere kant van de eigen religie door te lichten. Bij de islam moet dat nog beginnen. De Algerijnse schrijver Kamel Daoud zei onlangs in een interview dat het niets wordt in de Arabische wereld als de kwestie God niet aan de orde wordt gesteld. Binnen paar dagen kreeg hij een fatwah aan zijn broek.

Hoeveel moslims en niet-moslims moeten nog sterven voordat de moslimwereld voor de vrijheid kiest?


http://arendjanboekestijn.nl/20150115-w ... #more-2223
Laatst gewijzigd door King George op ma feb 09, 2015 10:48 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77984
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Westen moet stoppen met zwelge in zelfhaat

Bericht door Ariel »

Hoeveel moslims en niet-moslims moeten nog sterven voordat de moslimwereld voor de vrijheid kiest?
Veel vermoed ik. Ik denk dat Arend Jan Boekestijn die een hekel aan Wilders heeft erg naïeve is. Islam mag geen toekomst hebben in het westen, want islam zal nooit een reformatie ondergaan. Het zou beter zijn als Arend Jan zich eens werkelijk gaat verdiepen in Islam, en voortaan niet meer van dit soort naïeve goedmenschen artikelen zal schrijven.

OoK Arend Jan Is zijn zelfhaat niet geheel kwijt, want ook hij begint over Breivik en De donkere kant van het Christendom. Of dat iets met islam te maken heeft.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21584
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Westen moet stoppen met zwelgen in zelfhaat

Bericht door King George »

Uiteindelijk is Arend Jan Boekestein ook gewoon een lafaard die coute que coute in de politiek correcte comfort zone wil blijven en bereid is de onafhankelijke en kritische Nederlanders te brandofferen voor het sprookje van de maakbare Islam. Er is geen maakbare Islam. En dan kan hij op twitter zo rond de 27ste januari wel twintig keer op een dag rondbazuinen "vreselijk"; Als hij wèl op de radio voor iedereen die het maar wil horen hoe boos hij wel niet is op Geert Wilders om minder, maar als in Den Haag tijdens een IS-vlaggenparade allochtone Marokkaanse Islamitische jongeren hun met de paplepel meegegoten gekregen virulente haat etaleren niet thuisgeven, dan heeft twintig keer "vreselijk" roepen geen waarde. Zelfs al signaleert hij op deelterreinen de zaken juist; Hij is te laf om er consequenties aan te verbinden.

Wel onderschrijf ik dat het Westen zich moet bevrijden van de "Weg met ons"-mentaliteit.


Likud.nl ziet het realistischer hoe onze eigen lafheid en zelfhaat ons de das om gaan doen.“People sleep peaceably in their beds at night only because rough men stand ready to do violence on their behalf.” ― George Orwell

zondag 18 januari 2015

Het is de eigen westerse lafheid en zelfhaat dat het Westen de das omdoet

Bij Buitenhof, een programma van de Nederlandse Propaganda Omroep mocht ene Karen Armstrong zonder tegenspraak uitleggen dat islam vrede is en de aanslagen de schuld van het Westen, Israël en verder alles zolang het maar niet islam gerelateerd was. Ditzelfde patroon zie je bij Jinek, DWDD, Pauw, Knevel en van de Brink en eigenlijk alle programma's op televisie. Lafheid en zelfhaat regeert de Nederlandse Publieke Omroep. Deze lafheid en zelfhaat straalt vervolgens af op Nederlanders die zo dom zijn dit soort propaganda keer op keer te bekijken en daarmee de leugens en halve waarheden van deze propagandisten helpt te verspreiden.


Mijn advies is dan ook (en ja vechten tegen de bierkaai) te stoppen met kijken. Kijkcijfers zijn de zuurstof van de deze leugenmachines en wanneer je de toevoer stopt slaat de paniek toe en is men misschien in Hilversum en het Reservaat bereid het beleid te wijzigen, hoewel zelfkritiek die gasten vreemd is. Een andere manier de Propaganda te stoppen is die hele linkse kliek in Hilversum op te doeken. Maar dan moet Nederland massaal anders gaan stemmen en dat zie ik 1,2,3 niet gebeuren.

Een ander punt dat ik wil maken is de Westerse lafheid. PEGIDA mag niet demonstreren omdat islamisten gedreigd hebben de demonstranten aan te vallen. Juist daarom moeten PEGIDA de straat op om een een dikke middelvinger naar die booslims op te steken en een harde fuck you te roepen.

Het is een grof schandaal dat Duitse overheden zich overgeven aan islamisten.

Vrijheid? Vergeet het maar, met de massa-immigratie uit islamitische landen is die vrijheid reeds ten grave gedragen en door de westerse lafheid en zelfhaat zal dat verder en verder afkalven.


bron
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77984
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Westen moet stoppen met zwelgen in zelfhaat

Bericht door Ariel »

King George schreef:Uiteindelijk is Arend Jan Boekestein ook gewoon een lafaard die coute que coute in de politiek correcte comfort zone wil blijven
Waar ik altijd lichtelijk geirriteerd van raak zijn mensen ( vaak niet moslims) die maar blijven roepen..."Ja maar, Breivik....Mea culpa, mea culpa...? Het dringt niet in hun platte goedmenschen hoofden door dat Breivik links Noorwegen een lesje wilde leren, en dat hij dat niet deed in de naam van de heilige drie-eenheid, maar uit eigen naam. Dat is toch geheel anders dan waar jihadi's voor staan. Die hoor ik toch echt Allah ackbar roepen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21584
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Westen moet stoppen met zwelgen in zelfhaat

Bericht door King George »

:applause:
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50366
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Westen moet stoppen met zwelgen in zelfhaat

Bericht door Pilgrim »

Twee dingen die men moet begrijpen

Geplaatst op 5 maart 2015

Afbeelding
“De islam lijkt zeer sterk op onze levensbeschouwing” (Heinrich Himmler)

Men moet slechts twee dingen proberen te begrijpen. Slechts twee. Meer niet.

1. Laat ik er van uitgaan dat de meerderheid van de moslims in Duitsland vredelievend en trouw aan de grondwet is. Deze moslims zijn onze vrienden. Helaas zijn ze ook irrelevant. Wanneer er van de honderd mensen 99 vredelievend zijn en eentje een idioot is, die wil doden, dan hangt het van de 99 vredelievenden af of ze het hem verhinderen te doden of alleen maar toekijken. En op dit moment zie ik eerlijk gezegd alleen het laatste. Dat is ten eerste geen verwijt, alleen maar een vaststelling. Dat is geen islamspecifiek, maar een principieel menselijk probleem.

Als je echter vaststelt dat een bepaald geloof (in dit geval de islam) een uitstekende voedingsboden biedt voor dodelijke idioten, dan moet je je met dit geloof bezighouden, het analyseren en oplossingsmanieren vinden om zijn giftige tand te verwijderen.

Niemand van ons wil de gematigde moslims buitensluiten, opsluiten, uitzetten of ook maar boos aankijken. Maar de worm zit in de islam. En daarover moeten we praten, want problemen waarover men niet praat, verdwijnen niet. Ze worden alleen maar steeds groter.

Ook al willen velen dit niet graag horen: de islam en het nationaalsocialisme zijn nauwe geestverwanten. En net zoals in de Tweede Wereldoorlog de meerderheid van de Duitsers niemand heeft gedood, werd de oorlog toch gevoerd, of niet soms? De nazi´s hebben de niet-nazi´s niet naar hun mening gevraagd en de niet-nazi´s waren in het begin te laf om de nazi´s te stoppen en uiteindelijk, na 12 jaar, waren ze wegens de vele successen en de propaganda enthousiast. Ze waren zo gehersenspoeld, dat velen zelfs tot Hitler gebeden hebben.

De nazi´s zijn er niet meer en hun leren werden als vals en gevaarlijk erkend. Niemand komt op het idee om onderscheid te maken tussen goede en slechte nazi´s, hoewel men dit – als men dit bij de moslims toestaat – ook bij de nazi´s zou moeten toestaan. Maar ik dwaal af.

Om kort te gaan: de fundamentalistische islam is onverenigbaar met de westerse waardevoorstellingen. Als een moslim zegt dat hij zijn geloof zo interpreteert dat hij het leven en het geloof van niet-moslims respecteert, dan is hij welkom. Als een moslim zegt dat hij de koran als het onvervalste woord van Allah beschouwt, dan draagt hij de kiem van het terrorisme in zijn hart. En is hij niet welkom. MAG hij niet welkom zijn, hoe onaardig en onopvallend hij zich ook gedraagt. Net zoals een ieder die Hitler geweldig vindt en het boek “Mein Kampf” als het werk van een genie beschouwt niet welkom mag zijn, ook al is hij zó onopvallend dat hij zelfs nog nooit een bon voor fout parkeren heeft gekregen.

2. Onze politici en alles wat men hen samenhangt (inclusief scholen, universiteiten, justitie, media) stellen geen paal en perk aan de toenemende radicalisering van het islamitische deel van de samenleving. Net ouders, die niet in staat zijn een wild kind tot de orde te roepen. Erger nog, ze meten met twee maten. Islamcritici, die een te drastische woordkeuze bezigen, worden tot straffen veroordeeld, terwijl de oproep tot de jihad, Jodenhaat enz. niet vervolgd worden. voor moord, kindermisbruik en sociaal bedrog bestaat er voor moslims bij de rechter een cultuurkorting. In veel Europese districten bestaan wijken, waarin zelfs de politie zich niet meer durft te vertonen. Sinds het plotseling rechts-radicaal is om van de moslims de assimilatie in onze cultuur te eisen, zijn er parallelsamenlevingen ontstaan. En wat doet de politiek? Die sluit staatsverdragen met de moslims, wil islamitische feestdagen invoeren, en een serie politici heeft ook niets tegen een beetje sharia. In Engeland worden de vonnissen van autonome islamrechtbanken officieel erkend. Hier weliswaar (NOG!) niet, maar ze bestaan desondanks en worden geduld.

Net zoals ouders, die geen grenzen stellen aan hun kinderen, automatisch kleine tirannen opvoeden, zo gedijt onder de huidige politieke omstandigheden een radicale islam uitstekend. Dat is de weg naar de hel.

Maar daarmee niet genoeg. Nog lang niet genoeg. Dit probleem heeft nog een tweede, diepere laag. Een psychologische. De Duitsers – en eigenlijk bijna alle West-Europeanen – worden geplaagd door een knagende zelfhaat. Wie dit niet gelooft, moet onder getuige uitspreken dat hij trots op zijn Duitse afkomst en de Duitse cultuur is en van dit land houdt. Gaat niet. Dat voelt komisch aan. Je voelt je als een nazi. Zo te denken en zo te praten werd ons sinds twee generaties door school en media afgeleerd. Subtiel, maar effectief.

Wat echter moet nu een moslim in Duitsland (Europa) doen, die hier geboren is, hier naar school gaat en op zoek is naar waarden en gedragszekerheid? De Duitser (westerling) was tot in de jaren-80 nog een voorbeeld. Daartoe deugt dit hoopje zelfhaat nu niet meer, dat immers zelfs door zijn eigen regering en justitie zwartgemaakt wordt. De integratie, die tot in de jaren-90 prachtig heeft gefunctioneerd, heeft zichzelf in de achteruitversnelling gezet. Ook ik heb geen zin meer een Duitser te zijn als de Duitsers zichzelf haten, en daarom word ik mij al enkele jaren steeds meer van mijn Hongaarse wortels bewust, die ik een tijdlang compleet vergeten ben.

Wie dit proces ook aanstuurt, HIJ is degene die de beschuldiging van mensverachting moet nemen en niet diegenen die in hun wanhoop naar manifestaties zoals PEGIDA gaan, zonder precies te weten wat bij hen voor dit diepe onbehagen zorgt dat zij voelen.

Bron: https://nix00.wordpress.com

Auteur: “Querdenker”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/03/05 ... more-84269
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Westen moet moslims de deur wijzen

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
Hoeveel moslims en niet-moslims moeten nog sterven voordat de moslimwereld voor de vrijheid kiest?
Veel vermoed ik. Ik denk dat Arend Jan Boekestijn die een hekel aan Wilders heeft erg naïeve is. Islam mag geen toekomst hebben in het westen, want islam zal nooit een reformatie ondergaan.
Christenen hebben Jezus. Wat christenen en vooral hun leiders fout hebben gedaan in de geschiedenis valt niet Jezus noch zijn leer te verwijten, noch het Nieuwe Testament. Hoe anders is het gesteld met moslims. Met hun islam, met hun Koran en het allerergste: Mohammed. Moslims houden zich steevast met hun zelfrespect vast aan een zijden draadje, door de Koran als het heilige onaantastbare woord van Allah, die de facto de knecht van Mohammed is, aan te merken, waardoor ALLES in de Koran LETTERLIJK genomen dient te worden. Degene die de kroon spant in het moslim geweld is natuurlijk hun Arabische woestijn idool en voorman Mohammed, die in flagrante tegenstelling tot Jezus een eersteklas ploert, racist, crimineel, sadist en ongeletterde terroristische oorlogscrimineel is. Je vraagt je in godsnaam af hoe het zit met die hoog opgeleide universitair geschoolde moslima's met hoofddoek, zouden die echt niet weten dat Mohammed een criminele pedofiele woestijnrover was?

Laten moslims nu eerst maar eens erkennen dat Mohammed een ordinaire roverhoofdman is geweest, wiens lust het was om een hele joodse stam uit te laten moorden. Ook Hitler heeft zelf nooit iemand vermoord, maar hij moest zelfmoord plegen om aan de galg te ontsnappen. Europa is tolerant. Mohammed zou hier levenslang krijgen, mèt TBR.

Mijn conclusie? Moslims zijn voor onze samenleving en beschaving onacceptabele lugubere wezens die het aan elke vorm van geestelijke menswaardigheid ontbreekt. Zij horen hier niet thuis. Zij zijn gek. In ieder geval ontoerekeningsvatbaar.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
mercator
Berichten: 19306
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Westen moet stoppen met zwelgen in zelfhaat

Bericht door mercator »

Pilgrim schreef:
Twee dingen die men moet begrijpen

Geplaatst op 5 maart 2015

Afbeelding
“De islam lijkt zeer sterk op onze levensbeschouwing” (Heinrich Himmler)
Ik stel mij grote vragen bij die manie om kost wat kost Islam en nationaal socialisme met elkaar te vergelijken. De overeenkomsten zijn nul komma nul en toch wordt je daar elke dag mee om de oren geslagen.
Wat Himmler daar ooit over gezegd zou kunnen hebben, hebben vele anderen ook gezegd, o.m. Napoleon en zelfs de jonge Churchill droomde ervan om moslim te worden.
De bedoeling is natuurlijk om alles wat naar conservatief nationalisme neigt af te schilderen als het absolute kwaad. Terwijl het de enige ideologie is die de beschaving kan redden.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50366
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Westen moet stoppen met zwelgen in zelfhaat

Bericht door Pilgrim »

Dat nazisme was geen conservatief nationalisme maar socialistisch nationalisme (of is dat socialisme eigenlijk ook conservatief?) en het zal ons zeker niet redden. :no1:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
mercator
Berichten: 19306
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Westen moet stoppen met zwelgen in zelfhaat

Bericht door mercator »

Pilgrim schreef:Dat nazisme was geen conservatief nationalisme maar socialistisch nationalisme (of is dat socialisme eigenlijk ook conservatief?) en het zal ons zeker niet redden. :no1:
Geen idee. Wat ik wel weet is dat er heel wat lui in W Europa waren die het nationaal socialisme wel degelijk zagen zitten en dat waren toch niet allemaal geesteszieken. Wat ik wel vaststel is dat landen waar NU een conservatief en nationalistisch discours wordt gevoerd nauwelijks tot geen last hebben van moslims. Polen en de Baltische staten bijv. Of verder weg, Japan.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Islam betekent verzet tegen de gevestigde orde

Bericht door Hans v d Mortel sr »

mercator schreef:
Pilgrim schreef:Dat nazisme was geen conservatief nationalisme maar socialistisch nationalisme (of is dat socialisme eigenlijk ook conservatief?) en het zal ons zeker niet redden. :no1:
Geen idee. Wat ik wel weet is dat er heel wat lui in W Europa waren die het nationaal socialisme wel degelijk zagen zitten en dat waren toch niet allemaal geesteszieken. Wat ik wel vaststel is dat landen waar NU een conservatief en nationalistisch discours wordt gevoerd nauwelijks tot geen last hebben van moslims. Polen en de Baltische staten bijv. Of verder weg, Japan.
En ook Cuba niet vergeten. Erdogan wil met zijn bemoeizucht graag een moskee in Havana laten bouwen. Mooi niet. Cuba kent een uitstekende gezondheidszorg. Daarin past geen islam.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21584
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Westen moet stoppen met zwelgen in zelfhaat

Bericht door King George »

Hoe blankenhaat de Nederlandse media motiveert

12 APRIL 2015 25 REACTIES

Afbeelding

Door Joost Niemöller

Zojuist weer bij het NOS Journaal. Twee berichten.

Duitsers in Rennesse vielen politie aan bij arrestatie van een van hen.

Een blanke agent schoot een zwarte verdachte neer.

Is het vermelden van nationaliteit danwel etniciteit hier van enig belang? Het wordt er niet bij gezegd waarom. In het geval van die Duitsers in Renesse gaat het toch, zou je denken, in de eerste plaats om toeristen. Het waren er bovendien nogal veel. Zouden het echt allemaal Duitsers zijn geweest? Waren er misschien geen Nederlanders bij betrokken? Of Belgen? Is dat allemaal wel zorgvuldig uitgezocht?

En dan die blanke agent in de VS. Waarom is het van belang om te weten dat het hij blank was? Weten we al iets over zijn motieven? Had hij een voortvluchtende blanke niet ook neergeschoten? Had een zwarte agent niet ook een voortvluchtende zwarte neergeschoten? Waarom is de media hier ineens zo voorbarig, en wordt er in de berichtgeving impliciet al uitgegaan van een racistisch motief door het benoemen van de etniciteit van de dader en het slachtoffer?

Maar als Marokkanen een Nederlandse grensrechter doodtrappen is het ineens van geen enkel belang dat het Marokkanen zijn. Het duurt dan zeker een week voor dat aarzelend benoemd wordt in de media. Of als een Marokkaan een oude Nederlandse vrouw van haar tas berooft. Of als Marokkaanse meisjes met een hoofddoek de pinpas stelen van Nederlandse bejaarden, en duidelijk zichtbaar is op de bewakingsbeelden dat ze dat geld staan te innen. Met die hoofddoek op. Dat teken van kuisheid, of wat voor teken dat ook mag zijn. En hoe komt het toch dat er geen Marokkaanse bejaarden worden beroofd? De lijst is eindeloos. Als een conducteur op een Nederlandse trein wordt aangevallen door jonge Marokkanen. Ook als ze voortvluchtig zijn, wordt in veel gevallen niet het signalement verspreid dat het om Marokkanen gaat.

Waarom zijn de Nederlandse media zo selectief? Waarom moeten Duitsers worden benoemd als Duitsers terwijl het totaal niet duidelijk is waarom? Waarom heten Marokkaanse daders altijd ‘jongeren’ of ‘Amsterdammers’? (Alsof dat laatste dan ineens wel relevant zou zijn.) Waarom heten Marokkaanse slachtoffers ineens wel Marokkanen?

Het is duidelijk wat de Nederlandse media beweegt. Blankenhaat.

De mensen zien op straat de werkelijkheid. Hun woede groeit. Als Wilders het probleem benoemt, komt hij voor de rechter. Hoe lang wordt het Nederlandse volk nog voor de gek gehouden?


De Nieuwe Realist
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21584
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Waarom hebben ze in Japan geen last van Moslim terrorisme?

Bericht door King George »

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
mercator
Berichten: 19306
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Waarom hebben ze in Japan geen last van Moslim terrorisme?

Bericht door mercator »

King George schreef:Waarom hebben ze in Japan geen last van Moslim terrorisme?
Je moet t niet eens aan de andere kant van de wereld gaan zoeken. In Polen zijn er heel weinig moslims, degene die er zijn leven in een enclave, worden goed in de gaten gehouden en halen het niet in hun hoofd om moeilijk te gaan doen. Zo moeilijk is het dus niet. Als bevolking en regering op één lijn staan wat dit betreft heeft niemand last van moslims.
Hier worden moslims op een onbegrijpelijke manier verwend en gepamperd en dat is om problemen vragen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50366
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Westen moet stoppen met zwelgen in zelfhaat

Bericht door Pilgrim »

Hier een extreem geval van zelfhaat. De zelfhaat gaat zelfs zo ver dat de Zweden collectief cultureel zelfmoord willen plegen.
Leerstof voor immigranten: Zweden is een “schijtland” en bevolkt met “svenner”

31/07/2015, Rommelig

Afbeelding

Zweden is een “schijtland” en bevolkt met “svenner”, (rommel: kleinerende benaming voor de Zweedse autochtone bevolking), ze zijn jaloers en hebben een seksobsessie – dat is het beeld wat SFI (Svenska för invandrare), (Zweeds voor immigranten), in zijn schoolboeken van Zweden schetst en aan nieuw aangekomen immigranten leert. Op de SFI-school in Norrköping waar dit lesmateriaal wordt gebruikt doet men alsof de neus bloedt, en is niet van plan om uit te zoeken of leraren gebruik maken van dit boek.

– Waarom stelt u deze vraag? Vraagt een rector van SFI als Fria Tider hem opbelt.

Het nieuwe leerboek heet “Typisch Zweeds! Uw gids tot het Zweedse leven”, geschreven door Anders Westerberg, en richt zich op recente immigranten die studeren op de SFI.

In het boek worden Zweden uitgemaakt voor “svenner”, en komt men te weten dat de svennarna (meervoud), bestaan uit “een bende extreme types” die “vaak over seks praten” en “de Heilige IKEA aanbidden”. Een gebrabbel uit het boek:

“Svennens godsdienst vindt niet plaats in een kerk, maar in de IKEA. Daar bidden de svennarna voor de Heilige IKEA, in zijn tempels over het hele land aanbidt men de boekenkast Billy, Fjolly, Kånkelbo en de andere discipelen”.

Afbeelding

Op een andere bladzijde worden de Zweden voor “loser” uitgescholden, omdat hij gehoorzaam is en de wet en regelgeving volgt. Een bladzijde verder wordt Zweden als “schijtland Zweden” beschreven.

Afbeelding

Een SFI-leraar die op SFI school voor volwassenen in Norrköping werkt heeft het nieuwe leerboek de afgelopen week in zijn blog bekend gemaakt, en het bericht heeft zich sindsdien als een lopend vuurtje over de sociale media verspreid. Fria Tider heeft telefonisch contact opgenomen met de SFI in Norrköping om te vragen of het boek daar daadwerkelijk wordt gebruikt in het volwassen onderwijs.

– Dat durf ik niet te beantwoorden, als cultuurleraar weet ik voor 99 procent zeker dat het niet in mijn lessen wordt gebruikt, of een van mijn collega’s het in handen heeft gehad of gezien heeft durf ik niet te beantwoorden, zegt Anders Frick, leraar van de SFI training, en voegt eraan toe:

– Het is geen schoolboek wat we gebruiken voor cultuurlitteratuur, daar ben ik 100 procent zeker van.

Maar ongeacht dat u dit boek niet in handen heb gehad, denkt u dat dit leerboek geschikt is voor onderwijs?

– Daar kan ik niet op antwoorden, ik heb het complete boek niet onder ogen gekregen, ik heb alleen maar een paar uittreksels op het internet gezien. En de anekdotes vind ik grappig. Ik zie het meer als een joke. Maar als antwoord op de vraag of dit passende cultuurleerstof is, is het het antwoord duidelijk nee.

Als Fria Tider vraagt of het met dezelfde toepassing gepast zou zijn een grappig boek uit te geven over de gewoontes van islamitische onzin zoals halal slacht, gescheiden zwemmen, homo- alcohol- en varkenshaat, om er maar een paar van op te noemen, komt er geen antwoord.

– Daar ga ik niet op antwoorden, zegt Anders Frick.

Of een boek over Somaliërs die dol zijn op het verkrachten van Zweedse meisjes, bijvoorbeeld, hoe zou u reageren op zo’n boek? Wordt dat ook als lesmateriaal gebruikt? Is dat ook grappig?

– Waarom stelt u deze vraagt? Wat is uw doel?

Belangrijkste doel is om duidelijk te maken of dit boek gebruikt wordt op SFI of niet.

– Daar heb ik toch al op geantwoord?

Ja, dat u denkt van niet. Blijft de vraag of een leerboek waar een ander dan een Zweed op de korrel wordt genomen om te bespotten ook als leerstof gebruikt zou worden. Het lijkt erop dat u nogal selectief bent in het grappig zijn. Maar de relevante vraag blijft of u wel of niet weet of dit leerboek op uw school voorkomt? En bereid bent daar onderzoek naar te doen?

– Euuh. Bedankt voor uw interview.

https://rommelig.wordpress.com/2015/07/31/godsdienst/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50366
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Westen moet stoppen met zwelgen in zelfhaat

Bericht door Pilgrim »

Ze zijn boos op ons

Geplaatst op 15 maart 2016

Afbeelding
“Terrorismedeskundige” Peter Knoope.

Onlangs zag ik een foto van de Coolsingel in Rotterdam, volgepakt met meer dan 200.000 mensen. De Coolsingel was in dat jaar 1970 even ‘Goalsingel’. Een maand later was het weer raak: 150.000 mensen in het Rotterdamse Kralingse Bos voor het Holland Pop Festival. Zulke aantallen zou je in Den Haag willen zien. Mensen die het zat zijn om overlopen te worden door horden moslims die niets hebben met onze waarden en normen en dat ook laten merken, maar die wel hier onderhouden willen worden. Helaas heerst nog de lamlendige rust van de onverschilligheid. Hoe komt dat toch?

Het is de ‘tirannie van de schuld’. Decennia lang is het besef erin geheid dat de westerse mens de meest monsterachtige en dus schuldige mens in de geschiedenis van de mensheid is. Dit besef wordt voortdurend door de media gevoed. Bijvoorbeeld door Peter Knoope te interviewen en deze ooit ‘radicale jongere’ en ANC activist – nu terrorisme (ervarings)deskundige – een podium te geven. Zo mocht Peter in het Reformatorisch Dagblad uitleggen waar ‘de botsing tussen het westen en de islam’ vandaan komt: de ellendige situatie waarin veel mensen in het Midden-Oosten zitten, is simpelweg de schuld van het Westen. De ronselaars van terroristische bewegingen hebben een makkie, want ze hoeven alleen maar het gevoel van uitsluiting en vernedering te exploiteren. Dat levert duizenden strijders op en honderden miljoenen sympathisanten.

Het is het bekende liedje dat in allerlei varianten gezongen wordt. Peter Knoope haalt maar weer eens de kolonisatie erbij en natuurlijk doet ‘uitsluiting’ het ook altijd goed. En al wordt men zelf niet uitgesloten, men voelt toch de pijn van de vorige generatie. Dat is hier ook zo: ‘In Nederland draagt de nieuwe generatie de uitsluiting waarmee de vorige generatie is geconfronteerd, met zich mee.’ Ook de Nigeriaan die zich aansluit bij een terroristische beweging handelt vanuit woede, gevoel van uitsluiting en vernedering. Maar waarom richt zich die woede op het Westen en niet op de eigen corrupte leiders? Waarom voelt die Nigeriaan zich niet vernederd door zijn eigen mensen, de kliek die bijna zeven miljard, zevenduizend miljoen dollar, achteroverdrukte terwijl 62% van de bevolking daar onder de armoedegrens leeft? Kijk, dat legt Knoope niet uit. Nee, ze zijn gewoon boos op ons… Simpel toch?

Knoope legt ook niet uit waarom die boosheid leidt tot het dragen van bomgordels, het inzetten van vrouwen en zelfs kinderen voor zelfmoordacties, het neer maaien van onschuldige burgers, het neersteken van zwangere vrouwen, het onthoofden, verbranden of – net als de nazi’s – executeren van mensen. Laat staan dat hij uitlegt waarom die boosheid steeds maar aangewakkerd moet worden via de media en aan kinderen op scholen overgedragen moet worden. Nee, Koope maakt liever een onterechte, maar o zo vileine vergelijking tussen de perverse wandaden van moslims en een enkele wanhoopsdaad van (daar komt-ie) overwegend protestantse Molukkers hier in de jaren zeventig. Schandaliger kan niet.

Wat Knoope ook niet uitlegt, is waarom al die boze mensen dan zo graag in het door hen verfoeide Westen willen zijn? O ja, toch wel. Dat heeft te maken met de beschikbaarheid van voedsel en onderdak. Weinig overtuigend. Alsof er bijvoorbeeld in Turkije geen voedsel en onderdak zou zijn?

Alles, maar dan ook alles doet deze man er aan om de werkelijke inspiratiebron, de islam, niet te noemen. Hij gaat zelfs zover dat hij de reactie van christenen op het geweld van Boko Haram vertaalt met ‘ook de christelijke kant komt nu in beweging’. Alsof christenen van hetzelfde laken een pak zijn, alsof ze niet (eindelijk) zichzelf wel moeten verdedigen tegen de aanvallers. Knoope is een echte lijder aan het schuldsyndroom. Daarom komt hij tot de conclusie dat het de christenen zijn, met hun intolerante versies van het christelijk geloof, die zorgen voor een religieus conflict. Kritiek op en giftige bespotting van het christendom is in het culturele klimaat van Knoope normaal. Niemand heeft het daar over christofobie, want christenen bashen is gewoon bon ton. Maar de islam, die is verheven boven elke kritiek.

“Niets is meer westers dan haat jegens het Westen”, schreef de Franse romanschrijver en essayist Pascal Bruckner al. In een briljant polemische pleidooi (‘La tyrannie de la pénitence’, 2006) prijst hij Europa om het vermogen tot zelfreflectie. Maar het moet wel een keer over zijn. Voortdurend boete doen voor zonden als imperialisme, fascisme en racisme houdt ons continent in een verlammende greep, waardoor zelfvertrouwen, creativiteit en optimisme ten onder gaan in het zwelgen in een onterecht schuldgevoel.

Door: Wim van Schaik

https://ejbron.wordpress.com/2016/03/15 ... os-op-ons/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50366
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Westen moet stoppen met zwelgen in zelfhaat

Bericht door Pilgrim »

Is er een bewuste koers ingezet om blanken te vernietigen?

Toen enkele tienduizenden blanken de zeeën trotseerde om naar vreemde landen af te reizen alwaar grote rijkdommen op hen wachten noemde we dat kolonisten. Mensen die andere landen en volkeren koloniseerde en koloniën aanlegde. Toen wij ook nog ‘onze’ levenswijze, politiek en religie opdrongen werden wij ook imperialisten genoemd.

De geschiedkundigen en Westerse met name linkse ideologen zijn er niet mals over. Kolonialisme en imperialisme was en is fout. Fouter dan fout. ‘Wij’ ontnamen deze mensen hun eigenheid (die niet zelden was blijven steken in de prehistorie), hun primitiviteit (ook al waren en zijn deze doorgaans niet minder dan gruwelijk en barbaars), hun rijkdommen (ook al deed men er zelf niets mee, had het geen waarde voor hen en zag men de waarde er niet van in), hun levensgewoonten (ook al hoorde koppensnellen, constante stammenoorlogen en algemene achterlijkheid daartoe) en ‘wij’ legden deze mensen onze wil op (ook al werd men daar doorgaans alleen maar beter van in menige opzicht).

Bovenstaande is overigens, zo dicteren de alreeds genoemde met name linkse ideologen, hoogst racistisch. Want aangeven dat het in de toenmalige koloniën alles behalve pais en vree was en de lokale bevolking vaak nauwelijks enige tot geen enkele mate van beschaving kende mag niet. Dat is namelijk etnocentrisme. Nee wij worden geacht het gebrek aan beschaving en de overdaad aan barbarisme te relativeren. Cultureel Relativisme noemt men dat ook wel.

Goed, het is allemaal een gegeven geworden. En wij accepteren onze verantwoordelijkheid in deze volledig ook al is het vele generaties voor ons gebeurd en hebben wij geen enkele objectieve verantwoordelijkheid voor ’t toenmalige.

Heel anders is het echter nu er al tientallen jaren een beweging de andere kant op is ontstaan. Een beweging die zich heeft ontwikkeld tot een ware asieltsunami die haar weerga in de geschiedenis niet kent. Het gaat nu niet om enkele tienduizenden blanken maar op honderdduizenden, zelfs miljoenen niet-blanken dan wel niet Westerlingen die nu onze kant op komen. We horen daarover niets dan goeds. Althans dat is de opzet van wederom de met name linkse ideologen. Nu dat ons continent wordt overlopen door mensen die hier niet horen vernemen wij er niets van. Opeens zijn het geen kolonisten maar ‘vluchtelingen’ of op z’n best ‘asielzoekers’. En... ‘men heeft alle recht om hier te zijn’. Want ‘de wereld is van iedereen (en iedereen is van de wereld, op blanken na dan)’ zo vernemen wij wederom van de ideologen. Ideologen die kennelijk 180 graden van mening zijn veranderd want niet altijd en nog altijd niet gaat dit adagium ook op voor blanke Westerse mensen. Want Afrika is nog altijd voor de zwarte Afrikanen, Amerika is eigenlijk nog altijd van de ‘Indianen’, Azië is nog altijd van de Aziaten. Enzovoort. Alleen de Westerse wereld is van iedereen!

Zelfs nu het er alle tekenen van heeft dat met name moslims zich manifesteren als imperialisten die al onze gewoonten, gebruiken en normen en waarden willen afschaffen en voornamelijk uit zijn op onze ‘rijkdommen’ is het simpelweg ‘not done’ om je daar als Westerling, als autochtone bewoners van Europa en de Europese landen, een negatieve mening over te vormen. Om dit, zeker gezien de barbaarse aard van de islam, een zeer onwenselijke ontwikkeling te vinden.

Het is slechts één van de vele voorbeelden van de absurdistische hypocrisie van met name de linkse morele übermensch. Je zou bijna denken dat men op een vernietigingskoers uit is waarbij de blanke mens moet verdwijnen.

http://personanongrata.nl/is-er-een-bew ... rnietigen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8422
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Westen moet stoppen met zwelgen in zelfhaat

Bericht door sjun »

Pilgrim schreef:Dat nazisme was geen conservatief nationalisme maar socialistisch nationalisme (of is dat socialisme eigenlijk ook conservatief?) en het zal ons zeker niet redden. :no1:
Nationaal Socialisme. Een nationale variant van het socialisme gelieerd aan een arbeiderspartij inclusief werkgelegenheidsplannen, planeconomie, kunstsubsidie, lichaamscultuur, gekmakende registratiedrift ter bevordering van staatscontrole, een auto voor iedereen, ziekenfonds, pensioenen en staatspropaganda. Veel is er niet veranderd. Hooguit krijgen de mensen nu meer kansen om zich uitgebreider te oriënteren zodat zij aan de rem kunnen trekken als er weer een technocratie ontstaat. Gezien hetgeen er in Brussel plaatsvindt is het hoognodig dat die rem gehanteerd wordt en lokale culturen gecultiveerd worden inclusief gehandhaafde in- en aanpassingscriteria om gedeeld begrip te bevorderen. In Groot-Britannië heeft de democratische meerderheid dat begrepen.
:greeting2:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50366
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Westen moet stoppen met zwelgen in zelfhaat

Bericht door Pilgrim »

Het ergste wat je tegenwoordig kunt zijn, is blank

Sietske Bergsma, 26-10-2016

Afbeelding

Blanke zelfhaat: volgepompt met schuld en lijdend aan het doorgeef-syndroom

Ergens in de tijd, niet zo lang geleden, was het ergste wat je maar kon zijn een racist. Niet lui, naïef of dom, maar een racist. Dat gedoe met Zwarte Piet, de opkomst met ‘Black lives matter’. In de speeltuin zag ik vorige zomer een moeder aan een andere moeder vragen of ze met haar donkere “schattige” dochtertje op de foto mocht. Dat soort dingen. We drukten alles wat zwart, althans etnisch of cultureel ‘anders’ was, steeds dichter tegen ons aan, om ons ongemak over een mogelijke beschuldiging een beetje te verhullen. Allemaal tevergeefs, want die toestand is bijna onmerkbaar, zo geruisloos als een verre komeet, voorbijgetrokken en heeft plaats gemaakt voor een nieuwe opgedrongen status quo, een komeet die dit keer gewoon inslaat: álle blanke mensen zijn racisten, zó racistisch dat ze het zelf niet doorhebben, en zelfs als ze proberen om het niet te zijn. Dus ook comateuze of hersendode, blanke patiënten op de IC en ook blanke Alzheimerpatiënten die niet meer weten waar de voordeur is. Een interessante vraag zou zijn of blanke mensen in hun graf ook racistisch zijn. Er gaan altijd wel een paar handen in de lucht als je zoiets vraagt, dus wie weet. Het ergste wat je tegenwoordig kunt zijn is dus gewoon: blank. Full stop.

Het kan natuurlijk geen toeval zijn dat elk zelfverklaard slachtoffer van racisme zo wel heel makkelijk voorbij kan gaan aan de complexiteit van het begrip racisme en er iets makkelijkers voor in de plaats krijgt: veronderstelde schuld onder iemands blanke, blonde krullenkop. Over blond haar valt immers niet te twisten. En waag het niet te verven!

Ik schaam me nergens voor
Dus als ik nu zou opschrijven dat ik me helemaal nergens voor schaam, dat ik me niet herken en niet geloof in die historisch overgedragen schuld -aan iets abstracts wat mijn zwarte medemens moet missen omdat ‘alles mij maar komt aanwaaien’- dan leef ik volgens een grote groep, steeds vaker eveneens blanke mensen, dus in een staat van ontkenning. En lul je daar maar eens uit. Dat lukt me overigens wel, maar het is ook wel jammer dat het steeds moet. Want al het mooie dat onze beschaving heeft voortgebracht ligt gewoon eenzaam te verstoffen.

Schrijfster, feministe, en oud Eerste Kamer lid Anja Meulenbelt is zoiets dat nu even moet. Zij heeft niet veel op met die mooie beschaving, de moderniteit, de techniek en democratische beginselen die in de vrije wereld door overwegend blanke mensen zijn opgetuigd. Zij is liever iemand die de andere blanke mens op racistisch sleeptouw neemt. Want ze biedt sinds kort de cursus ‘Help! Ik ben wit’ aan. ‘Racisme bestaat echt, en wit privilege ook’, staat er op haar website. ‘Maar hoe het precies werkt, is daarmee nog niet helder. Veel witte Nederlanders voelen zich daarom onzeker. We zoeken hulp bij niet-witte vrienden: doe ik het wel goed? Ik voel me schuldig.’ Zulke cursussen voor schuldige, onzekere blanke mensen zijn er al jaren in de VS, waarover zwarte Amerikanen overigens klaagden dat er teveel blanken rondliepen. Zo gaat dat. De eerste blanke breakdowns zijn ook al opgetekend. Mensen die niet meer wit willen zijn, of gebukt gaan onder zelfhaat en hun whiteness vergelijken met ziektes als herpes.

Volgepompt met schuld
‘Goed zo’, zou Anja waarschijnlijk zeggen, ‘adem maar even rustig door, je komt steeds dichterbij jezelf, laat het nu maar toe’. Volgepompt met schuld verlaten haar cursisten straks de Nieuwe Liefde in Amsterdam, op zoek langs de donkere grachten naar andere blanke mensen om de schuld aan door te geven.

Het enige wat echt bestaat (en dus niet de ideeën die Anja met feiten verwart) in deze broeikas van denkbeeldige, collectieve schuld is het syndroom wat het voortdrijft, of eigenlijk doorgeeft, aan andere blanke mensen. Ik noem het gemakshalve maar even het ‘Doorgeef-syndroom’. Het drijft allereerst op de gedachte dat collectieve historische etnische schuld écht is, zoals aardbevingen en pijn wanneer je je kleine teen stoot, echt zijn, in plaats van een pseudo-religieuze abstractie. Die echtheid wordt ons door de strot geduwd, op scholen, in de media, overal. Je kan immers niet met discussie, studie en twijfel een schuldcomplex doorgeven.

Waarom jezelf bezoedelen?
Het -daardoor- groeiend aantal (veel jonge) mensen dat eraan lijdt, gelooft dat alle blanken met schuld zijn belast vanwege historische gruwelijkheden en dat hun schuld aan niet-blanken niet kan worden vereffend voordat het hele concept van wit-zijn niet meer bestaat. Waar dat zou moeten eindigen weet ik niet, behalve dat blanken dan helemaal niet meer zouden mogen bestaan. Wie is daar voor? Hoeveel vingers zie ik nu in de lucht?

De serieuze vraag is natuurlijk, waarom jezelf bezoedelen op die manier? Waarom een tribale identiteit bij andere etnische of culturele groepen aanmoedigen maar het blanke mensen verbieden? Waarom als blanke mens een last doorgeven die je zelf ook moet dragen? Hoe hef je die tegenstrijdigheid op? Dat kunnen alleen mensen die cognitieve dissonantie toepassen op de werkelijkheid: de wrecking ball van alle rede, logica en uiteindelijk de levens van onschuldige mensen. Ze geloven ten diepste dat als ze laten zien aan zwarten dat ze andere blanken terecht wijzen, dat deze hun zullen vrijstellen van elke blaam of schuld. Het offer van de andere, blanke medemens komt zo in de plaats van hun eigen schuld, een schuld die zíj blijkbaar wel voelen en waar ze graag vanaf willen. Hoogstwaarschijnlijk is dat echter een individuele schuld, over iets anders. Dat is misschien psychologie van de koude grond, maar op zijn minst een interessante gedachte. Los van die morele aflaat stelt het doorgeven van de schuldaanname hun ook vrij van het ondernemen van echte actie om racisme aan te pakken, en precies dat laatste wordt nu feitelijk onmogelijk gemaakt op deze manier.

Rugzakjes vol schuld
Mensen als Anja die lijden aan het ‘Doorgeef-syndroom’ geloven op een verknipte manier dat ze aan de wieg staan van een betere wereld (die er dankzij hun zeker niet zal komen), terwijl hun illusies behalve ziekelijk ook gevaarlijk zijn. Mensen die naar cursussen gaan om in het reine te komen met hun witte privilege, zijn makke offerschapen, conformisten, meer niet. Mensen die naar de cursus van Anja gaan zijn vreselijk bang voor wat blanken mensen allemaal zouden kunnen bereiken als ze hun onzichtbare ‘rugzakjes’ vol schuld in de kliko zouden gooien en zouden zeggen: toedeloe, ik ga wat zinnigs doen! Dat zou wat zijn. Dat we weer trots zouden zijn op wat wij blonde bollebozen allemaal kunnen zonder dat gepieker over onze slechtheid.

Je hoeft je helemaal nergens schuldig over te voelen, en je al helemaal nergens voor te schamen. Je hoeft je alleen maar te schamen als je ergens denkt dat dat wel zo is. En zelfs dan, ik zal het aan niemand doorgeven.

http://politiek.tpo.nl/column/het-ergst ... -is-blank/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
mercator
Berichten: 19306
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Westen moet stoppen met zwelgen in zelfhaat

Bericht door mercator »

Pilgrim schreef:
Het ergste wat je tegenwoordig kunt zijn, is blank
Morgen gaat op de Vlaamse teevee een nieuw format van start, gepresenteerd door de Zwarte van K3, Kristel Verbeke. Kinderen worden met een verborgen camera geobserveerd en in "moeilijke" situaties geplaatst. Even verder wordt duidelijk waarom het echt gaat. Het komt erop aan om de kinderen te betrappen op jawel hoor "racistische reflexen". De sfeer is zodanig geworden dat racisme een ergere misdaad is dan je eigen ouders wurgen, ik zeg zomaar iets.
Tekenend ook dat de ouders van die kinderen mee in het complot zitten en blijkbaar erop zijn om te controleren of hun eigen kinderen wel de politiek correcte reflexen hebben die ze moeten hebben.
k Ga morgen toch maar s kijken. Ik ben zeker dat er alleen blanke kinderen in moeilijke situaties
geplaatst zullen worden.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8422
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Westen moet stoppen met zwelgen in zelfhaat

Bericht door sjun »

Beter is het naar mijn idee om juist niet te kijken. Dramatische kijkcijfers doen vervolgens zo'n onzalig initiatief de das om.
:greeting2:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8422
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Westen moet stoppen met zwelgen in zelfhaat

Bericht door sjun »

Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21584
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Westen moet stoppen met zwelgen in zelfhaat

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50366
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Westen moet stoppen met zwelgen in zelfhaat

Bericht door Pilgrim »

Over occidentofobie: haat tegen westerse cultuur

Paul Cliteur, 02-08-2017

Afbeelding

“Nuttige idioten die wij zijn, zijn we gaan denken dat onze eigen cultuur ‘relatief’ is”

In een vorig TPO-stukje (Racificatie als maatschappelijke kwaal) heb ik het gehad over ‘racificatie’: het tot een rassenkwestie maken van iets dat met ‘ras’ niets te maken heeft. Nu een nieuwe term: occidentofobie.

Een van de grote problemen van onze tijd, een probleem dat filosofen, politici, intellectuelen en geëngageerde schrijvers van onze tijd zou moeten bezighouden, is de haat jegens de westerse cultuur: de occidentofobie. De westerse cultuur, tot ontwikkeling gekomen in het oude Griekenland, het oude Rome, vermengd met christelijke elementen in de middeleeuwen, tot een herleving gebracht in de renaissance en geseculariseerd in de Verlichting is de bron van democratie, rechtsstaat en mensenrechten. Het is wat wij ‘zijn’. Of waar we ‘vandaan komen’. Het is de voedingsbodem voor de waarden die in grondwetten en verdragen worden uitgedragen. Het is waar onze ‘kernwaarden’ vandaan komen.

Ghana is sweet as a mango
Maar die cultuur wordt aangevallen, niet alleen door de ideologie van terroristen, maar ook door ‘onszelf’. Wij, nuttige idioten die we zijn, wij zijn gaan denken dat die eigen cultuur ‘relatief is, immers alle culturen zijn gelijk. We zijn gaan denken dat we niet meer van ‘wij’ mogen spreken, immers dat is ‘wij/zij-denken’. We zijn gaan denken dat we niet arrogant mogen zijn, niet eurocentrisch, want dat is ‘racistisch’ (weer een mooi voorbeeld van ‘racificatie’). En zo meer.

En daarom staat die westerse cultuur zwak. Dertig jaar geleden kwam ik op het strand van Labadi beach (Ghana) Ben tegen. Ben was ongeveer 12 en mijn vriend. Hij voegde zich bij ons op het strand en vertelde over Ghana, zijn land. En hij zei met een stralende lach van oor tot oor: “Ghana is sweet as a mango”.

Koloniaal verleden
Wij, mijn vrouw en ik, vonden dat intrigerend. Ben kon toch ook wel zien dat Ghana arm was. Onze studenten wilden allemaal naar Europa. Toch zei Ben dat Ghana zo zoet was als een mango. Die liefde voor het eigen land en de eigen cultuur is men in Europa kwijt geraakt.
Slavernijmonumenten, klagen over ‘koloniaal verleden’ (‘colonial studies’ aan universiteiten), klagen over ‘westerse arrogantie’ (terwijl in werkelijkheid het westen van bescheidenheid en zelfverloochening op zijn rug ligt, pootjes omhoog). Wij zijn de ‘Ben’ in ons kwijtgeraakt.

En dat maakt ons zwak in de confrontatie met de krachten die de westerse cultuur bedreigen. Die occidentofobie, die haat jegens wat we zijn, maakt ons zwak. Heel zwak en kwetsbaar.

Cultuuroffensief
Ter bestrijding van occidentofobie zou een groot cultuuroffensief nodig zijn. Je zou dat zelfs als een expliciete doelstelling van de EU of van de Raad van Europa kunnen zien. De EU denkt nu dat ze ‘islamofobie’ of ‘racisme’ moet bestrijden. Maar vanuit het Europees mensenrechtenperspectief zou men ‘islamofobie’ of ‘religiofobie’ (in het bijzonder ‘monotheïsmofobie’) als een uiterst rationeel en wenselijk verschijnsel moeten waarderen.

Moet ik dit nog verder beargumenteren? Dat zal toch nauwelijks nodig zijn? De grote wereldreligies van jodendom, christendom en islam hebben namelijk verschillende uitgangspunten die deze religies moeilijk verenigbaar maken met democratie, rechtsstaat en mensenrechten. Angst voor, of afkeer van, theïsme of religie in het algemeen zou men derhalve veel positiever moeten waarderen dan gebruikelijk is.

Culturele zelfmoord
De afkeer van het Westen daarentegen is een groot probleem. En die afkeer van de westerse cultuur is tegenwoordig zo wijd verbreid binnen Europa, en ook in de Verenigde Staten van Europa, dat het gevaarlijke vormen begint aan te nemen. Een cultuur kan namelijk niet voortbestaan als een groot deel van de bevolking die cultuur haat of daarvan een disproportionele afkeer heeft. Dat wisten ze in Ghana heel goed en daarom was Ben op school ingeprent dat Ghana zo zoet als een mango was. Met name de bestuurlijke en intellectuele elites in het westen zijn totaal verziekt geraakt door occidentofobie.

De EU (laat de EU ook eens een echt project aanvatten!) moet dus in actie komen met een goed doordacht programma om onze culturele zelfmoord tegen te gaan.

Meldpunten voor occidentofobie
Heel praktisch? Ik zou denken aan meldpunten voor occidentofobie. Misschien ook criminalisering van occidentofobie. Misschien nog niet de occidentofobie zelf strafbaar maken, maar dan toch het aanzetten daartoe. Verder voorlichting op scholen over de zegeningen van de westerse cultuur. Het presenteren van statistieken waaruit blijkt dat in de westerse cultuur mensen rijker, gezonder en gelukkiger zijn dan in niet-westerse culturen.

Natuurlijk weet men dit wel in niet-westerse culturen, want dat is ook de reden waarom mensen uit niet-westerse culturen naar het westen komen en niet omgekeerd. Maar toch wordt in het Westen ook voortdurend de occidentofobie aangewakkerd door de overmatige beklemtoning van de minder goede kanten van de westerse cultuur: nadruk op slavernijverleden, kolonialisme, twee wereldoorlogen et cetera. Er wordt door de occidentofoben geen middel geschuwd om de haat jegens het Westen aan te wakkeren.

Voltooidlevenlanden
Idealiter zou men het recht, en het strafrecht in het bijzonder, niet moeten gebruiken om de opvattingen van mensen te beïnvloeden, maar occidentofobie is nu zo wijd verbreid dat het vreet aan de grondslagen van Europese samenlevingen. Ik wil niet dramatisch gaan doen, maar toch: ja, die zullen ten onder gaan wanneer deze tendens zich blijft voortzetten. De situatie is dus werkelijk kritiek. En dan is, als ultimum remedium, de inzet van het strafrecht niet langer te vermijden. Occidentofobische delicten zullen moeten worden gestraft. Occidentofobische partijen zullen, als in strijd met de openbare orde en de goede zeden, moeten worden verboden. We moeten ook een cordon sanitaire bouwen rond occidentofobische partijen en we zullen op zijn minst de adverteerders in occidentofobische kranten moeten waarschuwen dat zij een bijdrage leveren aan de Untergang des Abendlandes.

Alleen wanneer we dit gigantische reddingsprogramma tot een succes maken, heeft het Westen kansen op overleving. Zo niet, dan zullen de westerse landen ‘voltooidlevenlanden’ worden en roemloos ten order gaan. Zoals het Romeinse Rijk.

http://politiek.tpo.nl/column/prof-paul ... e-cultuur/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77984
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Westen moet stoppen met zwelgen in zelfhaat

Bericht door Ariel »

IK leer dagelijk op dit forum. Ik had tot vandaag nog nooit van het woord occidentofobie gehoord.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie