De flitspaal; socialistisch gemak

"Opinies" is een collectie van korte teksten (van 500 tot 750 woorden) waarin de auteur zijn opinie over courante islam-gelinkte gebeurtenissen uiteen zet. Indien je jouw opinie gepubliceerd wil zien kan je ze hier kwijt. Geef ons ook je naam en email adres. De tekst moet wel van jouw hand zijn.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20418
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

De flitspaal; socialistisch gemak

Berichtdoor King George » Vr Jul 03, 2015 12:04 pm

De flitspaal; socialistisch gemak

Afbeelding

(Door: “weethetwel”)

80% van de verkeersboetes zijn inmiddels flitsboetes. Zelfs de misdaadstatistieken kunnen er mee opgeleukt worden, want bij bepaalde snelheden is het geen overtreding meer maar een misdaad die automatisch wordt opgelost op hetzelfde moment als hij wordt begaan. Mooier kun je het als luie overheid niet hebben, maar het kan nog gekker.

Sinds een paar dagen is er ook nog een soort computerspel van gemaakt en kun je the game volgen via je DigiD “als extra service naar het publiek”. Praktisch iedereen is het er wel over eens dat flitsboetes alles met (belasting)inkomsten te maken hebben en met een luie overheid en nauwelijks meer met verkeersveiligheid. Maar hoe is dat zo gekomen?


Donderspeech

Oorspronkelijk was het idee om mensen die te hard reden daar op aan te spreken en hun gedrag te veranderen. Dat kan je in Duitsland nog wel overkomen: je rijdt te hard, wordt aangehouden en krijgt dan een donderspeech waar je oren rood van gloeien en vervolgens moet je een tientje “Verwarnungsgeld” betalen. Terwijl de diender een kwitantie uitschrijft, besef je dat dit opvoeding is van de automobilist en dat aan dat tientje niet veel snoepgeld voor de overheid overblijft.

Totdat de verkeerscontrole in socialistische handen komt. Dan is een automobilist door het hebben van een auto al asociaal (en een “dikke” auto al helemaal) en ook nog eens een kapitalist van wie wat te plukken valt. De automobilist moet dan vooral aangepakt worden als gevolg van afgunst en nivelleringsdrift en dat moet de overheid natuurlijk doen.

Niks sociale controle en mensen persoonlijk aanspreken op hun rijgedrag. Met een aso praat je niet, meteen de beuk erin. Oorspronkelijk kon je vooral als gemeente bepalen waar een flitspaal kwam te staan. Zo kon je tijdenlang in Nederland zien hoe de politieke voorkeur was van de gemeente waarin je reed. In een socialistische stad als Nijmegen staan op sneaky plaatsen overal flitspalen opgesteld, terwijl op het Brabantse platteland relatief weinig flitspalen stonden waarvan veel met een uitgebrande autoband er omheen.

Maar het grote geld stroomt binnen en daarom is het flitsen de laatste jaren in Nederland verder geprofessionaliseerd. Bijna alle kasten zijn ultramodern vernieuwd. Dat is geen gemeentelijke aangelegenheid meer. Interessant is het om na te gaan waar men geflitst wordt. Meestal is het als “gast” in een andere regio waar men de palen niet weet te staan.

Waarheen op vakantie in Italië?

In Italië is het plaatsen van flitspalen nog steeds voornamelijk een gemeentelijke aangelegenheid. Het aanschaffen van de Michelin stratengids voor Italië is een handig hulpmiddel om de leuke plekken in Italië te vinden. Hierin staan namelijk keurig alle flitspalen vermeld, zodat je meteen weet welke plaatsen socialistisch zijn, bijv. streken rond het Gardameer, in Umbrië en, net als Nederland, bij bepaalde steden.

Op zulke plaatsen is de autobezitter meteen een stuk minder welkom. Dat zijn dan ook de plaatsen waar de rijke toerist wat meer “afgeroomd” moet worden in plaats van samen te genieten van het leven. Het leven in zulke plaatsen is donkerder. Het is wel gemakkelijk om snel door zulke plaatsen te rijden. Zorg dat je altijd achter een “local” aanrijdt, of het nu een socialist is of een socialistenhater.

De socialist is van mening dat hij de situatie kent en dus verantwoord hard kan rijden. Hij scheurt door het stadje en remt bij iedere flitspaal, omdat hij vindt dat ze er juist voor de anderen staan. De socialistenhaters daarentegen zijn de eeuwigdurende betutteling zo zat dat ze rijden zo hard ze kunnen, maar wel op het juiste moment remmen… bij de flitspaal. Doe hier uw voordeel mee.

Door:
“weethetwel”
(voor http://www.ejbron.wordpress.com)


https://ejbron.wordpress.com/2015/07/03/de-flitspaal-socialistisch-gemak/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Schepsel!
Berichten: 1044
Lid geworden op: Wo Okt 23, 2013 12:51 pm
Locatie: De zetel van Iblis

Re: De flitspaal; socialistisch gemak

Berichtdoor Schepsel! » Vr Jul 03, 2015 7:37 pm

Wat heeft een flitspaal met socialisme te maken?
(^v^)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6516
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: De flitspaal; socialistisch gemak

Berichtdoor Ali Yas » Vr Jul 03, 2015 10:30 pm

Volgens het socialisme kan het geld van de rijken beter door de overheid worden besteed. Maar die rijke maniakken werken er zelf aan mee: wie zich netjes aan de regels houdt, blijft even rijk.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20418
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De flitspaal; socialistisch gemak

Berichtdoor King George » Di Jan 26, 2016 2:08 pm

Die flitspalen worden toch niet voor niets graaipalen genoemd?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20418
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De flitspaal; socialistisch gemak

Berichtdoor King George » Di Jan 26, 2016 2:29 pm

Politiebond: STOP MET FLITSEN!
Afbeelding Politievakbond ACP heeft het helemaal gehad met de nieuwe flitsapparatuur. Zij willen dat radarcontroles per direct worden opgeschort. Nee, niet omdat radarcontroles levensgevaarlijk zijn, met flitsfiles en flitsdoden tot gevolg. Maar omdat er te vaak absurde metingen binnen komen, voornamelijk als een groot voertuig passeert terwijl er tegelijkertijd een tegenligger voorbij komt. Of zoiets. Daardoor worden vrachtwagens soms met 200 km/u geflitst en lijnbussen met 185 km/u, wat uiteraard belachelijk is. Flitsagenten hebben de taak om handmatig dit soort rare metingen uit de batch te filteren, maar iedereen weet dat flitsagenten nu eenmaal nooit de grootste lichten van politiebureau zijn. Met als risico dat bus- en vrachtwagenchauffeurs dus het risico lopen hun baan kwijt te raken voor iets wat ze nooit gedaan hebben, vanwege foutieve meetapparatuur bij de politie. Wij moeten wel lachen om de SP, die het bezwaarlijk vindt, maar niet wil dat de flitscontroles per direct worden stopgezet. Dan zou men hardrijders vrij spel geven. Nou, SP, hardrijders hebben altijd vrij spel, alleen sommigen moeten daar achteraf extra pedaalbelasting over betalen. Hardrijden is in veel gevallen niet veilig, maar flitscontroles maken het in ieder geval nooit veiliger op de weg. Afijn, foutieve apparatuur, het is een schande als de politie ook nog maar één flitsje plaatst op de weg. Dat absurde uitschieters opvallen wil namelijk niet zeggen dat de apparatuur wel correct werkt bij wat meer normatieve snelheidsovertredingen. Flitscontroles zijn uiteindelijk toch niet bedoeld om automobilisten te naaien. Of wel?


GeenStijl
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20418
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Hoeveel flitsfraude heeft het CJIB ons al aangenaaid?

Berichtdoor King George » Wo Jan 27, 2016 1:29 pm

Politiebond: radarcontroles moeten worden stopgezet

Door: Harm Graat
25-1-16 - 06:45


Afbeelding
© De Gelderlander.

De radarcontroles van de politie moeten worden opgeschort. Dat stelt voorzitter Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP. Er zijn grote twijfels over de betrouwbaarheid van de nieuwe mobiele flitsapparatuur. Agenten maken zich zorgen over de vele foutmetingen; met name grote voertuigen zoals bussen en vrachtwagens blijken met onwaarschijnlijk hoge snelheden te worden geflitst.

Deze fouten kunnen levens verwoesten. Dat willen wij niet op ons geweten hebben.


,,Ik krijg daar volop signalen van politiemensen over. Die worden onvoldoende opgepakt door de korpsleiding", zegt Van de Kamp. ,,Als professionals aangeven dat zijn twijfelen over de techniek waarmee ze moeten werken, dan moet er een pas op de plaats worden gemaakt. Totdat precies duidelijk is waar het aan schort. Dat is in het belang van de agent én de burger. Ik krijg trouwens ook signalen over soortgelijke problemen bij de vaste flitspalen."

De Tweede Kamerfracties van VVD en SP tonen zich eveneens bezorgd. Zij hebben minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie inmiddels om opheldering gevraagd.

Zoals een verkeersagent van de eenheid Oost-Nederland vorige week al in De Gelderlander onthulde, is het geen uitzondering dat lijnbussen met 185 kilometer per uur worden geflitst op een tachtigkilometerweg. Of trucks met 240 per uur.

Dat komt, zo erkent de korpsleiding, doordat radarbundels kunnen reflecteren tegen andere voertuigen die gelijktijdig de radar passeren. ,,Bij de oude apparatuur kwam zoiets sporadisch voor, nu frequent en soms zelfs meerdere keren per controle", zegt een tweede verkeersagent, tevens werkzaam als radarinstructeur van de politie. Hij wil anoniem blijven uit angst voor ontslag.

,,Mijn collega's en ik worden geacht die foute flitsmetingen er handmatig uit te filteren, maar er zullen zaken doorheen glippen. Het gevolg kan namelijk zijn dat chauffeurs volkomen ten onrechte hun rijbewijs en daardoor misschien wel hun baan kwijtraken. En vervolgens, vanwege verwijtbare werkloosheid, misschien niet eens een uitkering van het UWV krijgen. Deze fouten kunnen levens verwoesten. Dat willen wij niet op ons geweten hebben."

Een lijnbus die we meten met 185 per uur is er voor ons natuurlijk veel makkelijker tussenuit te vissen omdat je weet: dit kán niet.


Reflectie
De politie-instructeur zegt dat er vorig jaar zelfs uitgebreide testen op het politiecircuit in Lelystad zijn uitgevoerd naar aanleiding van de vele klachten van politiemensen. ,,Helaas is er niet op de goede manier getest. Er is alleen getest met naast elkaar of achter elkaar rijdende voertuigen. Maar niet met tegenliggers. En juist dáár gaat het fout. Op het moment dat een tegenligger op exact het moment de mobiele radar passeert, kan er reflectie ontstaan."

Vakbondsman Van de Kamp zegt begrepen te hebben dat er uit testen inmiddels wel degelijk 'rare dingen naar voren zijn gekomen'. ,,Mijn vraag is: waarom wordt er niet ingegrepen?"

Vaststaat dat de weerkaatsing van de radar in alle gevallen leidt tot het meten van exorbitante snelheden, dus niet tot gangbare overschrijdingen. Helder is ook dat de problemen vooral voorkomen bij grotere voertuigen met platte achterkanten, zoals bussen, vrachtwagens en taxibussen. Er zijn ook voorbeelden bekend van bestelauto's, onduidelijk is vooralsnog of ook personenauto's met een platte achterkant te maken kunnen krijgen met reflectie.

De radarinstructeur: ,,Mocht dat zo zijn, dan vallen ze bij mij en mijn collega's veel minder op. Een lijnbus die we meten met 185 per uur is er voor ons natuurlijk veel makkelijker tussenuit te vissen omdat je weet: dit kán niet."

VVD-Kamerlid Remco Dijkstra stelt dat 'deze situatie niet mag voortduren'. ,,Het kan niet zo zijn dat de beroepschauffeur of de onwetende automobilist een heftige bon aan de broek krijgt, terwijl er geen sprake is van te hard rijden. Dat is niet eerlijk en brengt nogal wat ellende bij de mensen thuis. Ook in de rechtbank mag er geen twijfel zijn over de flitsfoto. Zolang dit niet scherp is, flits je wazig."

Afbeelding
© De Gelderlander.

Hardrijders vrij spel
De SP heeft deze week schriftelijke vragen ingediend over de kwestie. ,,Wij willen weten hoe vaak de problemen met radarreflectie zich voordoen", zegt Kamerlid Nine Kooiman. ,,Hoeveel foute metingen worden er niet handmatig uitgefilterd, zodat ze daadwerkelijk tot bekeuringen leiden? Is de aanbesteding voor de nieuwe radarapparatuur wel goed verlopen?"

De SP is, anders dan vakbondsman Van de Kamp, geen voorstander van het tijdelijk opschorten van radarcontroles. "Dat vind ik gevaarlijk, want dan geeft je hardrijders vrij spel. Maar er moet zo snel mogelijk een oplossing komen."

Politiewoordvoester Helma Huizing stelde vorige week al dat 'de betrouwbaarheid van het systeem niet in het geding is'. Juist omdat elke flitsfoto moet worden gecontroleerd door een verbalisant, kan er volgens haar weinig mis gaan. Ze voegde er aan toe dat de politie in samenwerking met leverancier Robot werkt aan een software-update die de foutkans omlaag moet brengen.

De radarinstructeur zegt dat een agent de goed is geïnstrueerd aan de codes van een 'foute' flitsfoto kan aflezen of er sprake is geweest van reflectie. ,,Helaas is die kennis niet goed overgebracht naar collega's in het land, en waarschijnlijk ook niet aan officieren van justitie."

Bon geseponeerd
Dat niet alle foutieve metingen eruit worden gefilterd en er dus daadwerkelijk onterechte bekeuringen op de deurmat vallen bij chauffeurs, wordt bevestigd door busbedrijven als Connexxion, Syntus en Veolia. Een chauffeur van Connexxion werd op 6 november 2015 op een vijftigkilometerweg in het Gelderse Beuningen geflitst met 143 op de teller. ,,Na veel gedoe werd die bon geseponeerd", aldus Connexxion-woordvoerder Hendri Beltman.

Een andere buschauffeur kreeg een dagvaarding omdat hij in 2014 elders in Gelderland met meer dan 90 per uur werd geflitst, binnen de bebouwde kom. Een test van de busmaatschappij wees uit dat de betreffende bus niet harder kon dan 85 per uur; uit een uitdraai van de boordcomputer bleek bovendien dat de buschauffeur op die bewuste plek ver onder de 50 reed. De zaak loopt nog.

Het bedrijf Robot, leverancier van de nieuwe radarapparatuur, wil niet reageren op de kwestie. ,,Wij mogen hier niet met derden over communiceren."


AD
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 41064
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De flitspaal; socialistisch gemak

Berichtdoor Mahalingam » Di Dec 11, 2018 1:21 pm

De Gele Hesjes van Frankrijk hebben het heft in eigen hand genomen en zijn aan het vernielen van de gehate flitspalen begonnen. Dat scheelt een smak aan inkomsten voor de staat. Dus worden de belastingen verhoogd want het geld moet binnen blijven rollen.
Gele hesjes schakelen helft Franse flitsers uit
Plunderingen zijn natuurlijk niet goed te praten, en uiteraard geldt dat ook voor vernielingen. Toch is het minder erg dat de actievoerders honderden flitsers in Frankrijk hebben vernield. Sommige apparaten zijn in de fik gestoken, andere zijn omgetrokken. De politie gaat ervan uit dat de helft van de camera's in Frankrijk inmiddels buiten werking is. In sommige streken zijn zelfs alle flitsers verwoest.

Dat de woede oversloeg op de flitsers heeft ook te maken met een besluit van de regering Macron. Op de routes nationales gaat de maximumsnelheid binnenkort van 90 kilometer per uur naar 80 kilometer per uur. Er zijn weinig Fransen die dat een goede ontwikkeling vinden en hebben daarom nu "democratisch" besloten dat de snelheid niet gehandhaafd wordt.
https://www.autobahn.eu/11491/gele-hesjes-schakelen-helft-franse-flitsers-uit/

Aantal flitspalen verdubbeld in Frankrijk de afgelopen twee jaar
In Frankrijk is in de afgelopen twee jaar het aantal flitspalen ruim verdubbeld. De controles zijn veel strenger geworden. Als je niet foutloos oplet kun je niet meer door Frankrijk rijden zonder een flitsboete keurig thuis in Nederland te krijgen. Op de tolwegen heb je hier misschien minder last van omdat de snelheid heel lang hetzelfde blijft, maar op de binnendoor wegen is het dus oppassen.

Al jaren hebben de Fransen het puntenrijbewijs. Als je ook maar 1 km te hard rijdt kost het je één punt. Dan moet je een jaar lang foutloos rijden om dat punt weer terug te verdienen.
https://community.consumentenbond.nl/vervoer-vrije-tijd-10/aantal-flitspalen-verdubbeld-in-frankrijk-de-afgelopen-twee-jaar-16719
Afbeelding
Wie een TomTom navigatiesysteem bezit met de flitspalenmelding loopt echter de kans bij controle door de Franse politie een belachelijk hoge boete van max. € 1.500 te kunnen krijgen. Naast de navigatiesystemen zijn er ook nog eens de vele duizenden bezitters van de TomTom applicatie op een smartphone. TomTom heeft aangekondigd met een losse Speedcam App te komen (specifiek voor melding van flitspalen) en wil men gaan werken met gevarenzones (melding van een traject waar flitscontrole aanwezig kan zijn).
https://www.dutchcowboys.nl/automotive/24796
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41064
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De flitspaal; socialistisch gemak

Berichtdoor Mahalingam » Di Dec 11, 2018 1:28 pm

De voortschrijdende techniek speelt de flitspalen parten.
Foute flitsboetes door LED-verlichting
Flitspalen van het type 'ES 3.0' kunnen in de war raken van de flikkerende verlichting van de LEDjes op de auto. Deze flitser heeft namelijk een vaste hoeveelheid licht nodig om een goede snelheidsmeting te maken. Aangezien een LED honderden keren per seconden aan en uit gaat, kan dit de paal in de war brengen en er daardoor een verkeerde meting uitkomen. Een boete aanvechten is dan ook een fluitje van een cent en resulteert doorgaans in het kwijtschelden van de prent.

En hoewel de flitspalen al sinds 2006 in bedrijf zijn, komt de Duitse politie nu pas achter dit probleem omdat LED-verlichting op auto's gemeengoed begint te worden. Blijkbaar zagen de dienders een stijging in foutieve metingen en gingen ze maar eens opzoek naar de oorzaak. Het euvel is in ieder geval geïdentificeerd bij 700 palen in Duitsland. Of de palen in Nederland ook in gebruik zijn, is nog niet bekend. Ook is het nog onduidelijk of de gele hesjes, net als in Frankrijk, de Nederlandse flitspalen uit onvrede gaan omtrekken.
https://www.autobahn.eu/11496/foute-flitsboetes-door-led-verlichting/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Opinies”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten