Artikelen van H Numan

"Opinies" is een collectie van korte teksten (van 500 tot 750 woorden) waarin de auteur zijn opinie over courante islam-gelinkte gebeurtenissen uiteen zet. Indien je jouw opinie gepubliceerd wil zien kan je ze hier kwijt. Geef ons ook je naam en email adres. De tekst moet wel van jouw hand zijn.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39711
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Artikelen van H Numan

Berichtdoor Pilgrim » Wo Apr 17, 2019 3:45 pm

Notre Dame: de gele hesjes hebben het gedaan

Geplaatst op 17 april 2019

Afbeelding

Niet schrikken, natuurlijk hebben de gele hesjes de Notre Dame niet in de fik gestoken. Maar zij krijgen vrijwel zeker de Zwarte Piet Boze Witte Man toegespeeld. Want Macaroni kan zich er niet met een ‘foutje, bedankt’ van af maken. Of ‘dat was een beetje dom, hè schat?’ Gaat u even mee kijken waarom de gele hesjes het wel gedaan moeten hebben?

Er zijn niet zo gek veel mogelijkheden om te kiezen waarom de Notre Dame afbrandde. De eerste mogelijkheid is een technische fout tijdens herstelwerkzaamheden. Voorlopig houdt men het daarop. Maar dat snijdt geen hout. Juist Europa gaat er prat op de samenleving te voorzien van zachte rubbertegels, met extra rubber, kniebeschermers en een helm. Veiligheid is zo’n beetje het enige wat Europa wel goed doet. Ik heb zelf beveiligingswerk gedaan, en een onderdeel daarvan is brandbestrijding en preventie.

Bij werkzaamheden op de bedrijven waar ik werkte waarbij open vuur of vonken te duchten vielen, moest er altijd een beveiliger aanwezig zijn, met een brandblusser. Na afloop van de werkzaamheden moest die man extra controles (meervoud!) uitvoeren of er niet toevallig iets lag te smeulen. En dat waren bedrijven die niks bijzonders deden, ze verkochten of fabriceerden gewoon spiegeltjes en kraaltjes.

Je mag verwachten dat brandbeveiliging in een historisch erfgoed, waarin nationale kunstschatten bewaard worden, iets serieuzer genomen wordt. Vooral als dat pand bijzonder brandgevaarlijk is. Kortom, als men vast houdt aan deze oplossing is grove nalatigheid het minste wat verweten gaat worden. Tel daar de miljardenschade bij op. Een ‘technische fout’ gaat het niet worden.

Tweede mogelijkheid is een mohammedaanse aanslag. Dat kan, maar dan had ik verwacht dat die aanslag inmiddels al was opgeëist. Het is zeker niet onmogelijk dat die aanslag onder le kepi wordt gehouden, want als dat bekend wordt, zijn de rapen helemaal gaar. Binnen de EU kan het onder de pet gehouden worden, maar daar buiten niet. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om de aanslag op te eisen voor ze. Tot nu toe hebben ze dat (nog) niet gedaan. Ze vieren wel feest, en dat was te verwachten. Zie het als de zegeningen van de multiculturele samenleving. Kwestie van geven en nemen. Wij geven, zij nemen. Hoe gaan mensen die om dit soort zaken feesten, integreren? Heel simpel. Nooit.

Een derde mogelijkheid is extreem links. Niet alleen de mohammedanen staan te juichen over die slag toegebracht aan de kruisridders. Extreem links neemt nog een extra snuif om deze enorme slag tegen het perfide kapitalisme en kolonialisme te vieren. Beide groepen zijn min of meer bondgenoten van onze Franse cocos Macron. Die kunnen het dus niet gedaan hebben.

Wat blijft er dan over? Een lone wolf, à la Breivik. En de gele hesjes natuurlijk. Als onze kokosmakron kiest voor een soort van Marinus van der Lubbe weten we (vrijwel) zeker dat de brand hoe dan ook was aangestoken. Dat lone wolf verhaal begint zo langzamerhand erg dun te worden, en heeft een baard langer dan die van Sinterklaas.

Dus denk ik dat we over een paar dagen gaan horen dat er gele hesjes achter zitten. Waarom? Macron heeft enorme problemen met zijn eigen bevolking, en dat zijn tenslotte de gele hesjes. Gewone mensen zoals u en ik. In tegenstelling tot de Nederlanders accepteren de Fransen niet alles. Waar Rutte mee weggekomen is, daar kan Macron enkel van dromen. Macron heeft het leger al ingezet tegen de gele hesjes, dus voor hem is het een hele kleine stap om de schuld bij hen te leggen. Dat maakt hen direct monddood, en geeft Macron meer macht dan Nero destijds had toen Rome in de fik stond.

En dat is waar het om gaat. Macht. Vergeet niet dat, voor hij gekozen werd, Macron volkomen onbekend was. Iets bekender in Frankrijk natuurlijk, maar niet zo gek veel. Hij was minister. Hoeveel ministers uit nabije kabinetten kent u uit uw hoofd? Niet zo gek veel, denk ik. Hooguit een paar toppertjes. Macron was gewoon een wat belegen koekje in het trommeltje van z’n grootmoeder. Waar die nog mee getrouwd is ook. Niet iemand die al tijden gezien werd als een president in spé.

Macron verscheen ten tonele toen het duidelijk werd dat Marine Le Pen een hele grote kans maakte de eerste presidente van Frankrijk te worden. Alles wat politiek progressief en belangrijk is, zette in op de meest veilige grijze muis die ze in voorraad hadden. Guy Verhofstadt of Frans Timmermans waren betere keuzes geweest, maar die waren a) niet beschikbaar en b) geen Frans staatsburger. Dus als een donderslag bij heldere hemel won Macron. Hetgeen me nogal vragen doet stellen aan het democratische gehalte van de Franse verkiezingen. Net zo’n zootje als bij ons, dus.

Op dit moment vecht Macron voor zijn politieke bestaan. Zo’n “toevallige” Reichstag brand komt hem wel héél goed uit. Bijna even goed als bij die Oostenrijkse kokosmakron destijds.

Het is niet bekend – en ik vraag me af of het ooit wel bekend zal worden – wat de oorzaak van deze enorme brand is. Vanwege het tijdstip gok ik op een mohammedaanse aanslag. Gokken, want zeker weten doe ik dat natuurlijk niet. Ik heb wel goede redenen om dat te vermoeden. Er worden de laatste paar jaar vooral in Frankrijk, maar ook elders, opmerkelijk veel kerken in brand gestoken of gevandaliseerd.

In de meeste gevallen zijn de daders ‘onbekend’. Er zijn slechts twee groepen die zoveel haat tegen de christelijke religie hebben dat ze tot dit soort daden over gaan: extreem links en mohammedanen. Beide groepen weten dat de pakkans vrijwel nul is, en vervolging, als ze gepakt worden, nog kleiner. Dus gaan ze hun (on)goddelijke gang. De ene groep om zijn eigen cultuur zo hard mogelijk te beschadigen, de andere groep om die cultuur over te nemen.

Beetje cynisch als je er over nadenkt. Want die twee groepen werken namelijk niet. Alleen aan uw ondergang. U werkt. Voor hen. Niet andersom. Beide groepen zijn eigenlijk kankergezwellen in onze samenleving. Ze gebruiken duurzame grondstoffen, en produceren er niets voor. Maar die twee groepen zijn onaantastbaar. Die kunnen het niet gedaan hebben.

Dus gaat Macron waarschijnlijk zeggen dat de gele shirtjes het gedaan hebben.

Door: H. Numan

https://ejbron.wordpress.com/2019/04/17 ... et-gedaan/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39711
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Artikelen van H Numan

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 17, 2019 7:35 pm

Fijne Paasdagen

Geplaatst op 21 april 2019

Afbeelding

Beste Forum voor Democratie stemmers, ik denk dat jullie je prioriteiten een beetje verkeerd leggen. “Dat domme blondje met z’n minder, minder minder!” (zo denken veel FvD´ers over Wilders) heeft namelijk groot gelijk. Volgens jullie wil hij het onmogelijke. Maar wees eens eerlijk: geloven jullie serieus dat Nederland vrijwillig en/of democratisch uit de EU stapt? Kom nou toch! Nederland is gewoon een Duitse deelstaat met een eigen paspoort. Zelfs ons eigen leger is nu gewoon een onderdeeltje van de Bundeswehr. Onze koning is Duits. Z’n pa diende in de Wehrmacht en z’n opa zat bij de Reiter SS. De huidige filiaalchef Mark ‘Piekema’ Rutte krijgt zijn opdrachten vanuit Berlijn, dan uit Brussel en dan pas van Huis Ten Bosch. In die volgorde. Dus wat dat betreft willen wij (PVV) en jullie (FvD) allebei het onmogelijke.

Waar jullie de fout mee ingaan, is denken dat het allemaal reuze meevalt. Jullie nummer twee (Hiddema) zei: “Trouw er maar mee, dan gaat het wel over”. Dat trouwen zouden een hoop Nederlandse mannen wel willen. Aan die kant is er geen probleem. Dat ligt aan de andere kant. Mohammedaanse vrouwen en vooral hun families weigeren dat faliekant. Als een mohammedaans meisje toevallig toch de verkeerde keuze maakt, tja. Dan valt ze waarschijnlijk snel van een balkon of voor de trein. Dat gebeurt gelukkig niet vaak, omdat de meeste mohammedaanse meisjes na een stevig pak slaag best begrijpen dat hun keuze verkeerd was. Dat ‘trouw er maar mee’ vereist iets wat absoluut NOOIT gaat gebeuren: integratie.

Stomtoevallig vlak voor de Pasen brandt de belangrijkste kerk van Frankrijk af. Ja, dat is puur toeval. Ongeveer even toevallig als ik drie keer achter elkaar de Staatsloterij win. En ik speel niet eens mee… Het nieuwtje is er al een beetje vanaf. Niemand klaagt, dus dat kunnen ze (één maal raden wie) weer in de tas stoppen. Zelfs al hebben ze het niet gedaan, wat ik me sterk afvraag, dan is dat toch een grote overwinning. En niet van onze gezond verstand.

Wat dacht je wat? Opeens loopt er een mohammedaan met jerrycans benzine een New Yorkse kathedraal binnen. “Dat doen we thuis allemaal,” zegt de ‘verwarde’ man verbaasd bij zijn arrestatie. In Leerdam fakkelt een kerk af. Toeval? Natuurlijk. Kerken branden allemaal toevallig af. Het is dat ik niet in goden geloof, anders zou je denken dat er inderdaad een maangod bestaat.
En dan de reacties – waar je vrijwel niets over hoort. Mohammedanen vieren feest. Voor het eerst in hun leven met de Pasen! Het afbranden van de Notre Dame wordt uitbundig gevierd. Wij zien het als een noodlottig ongeval – dat wordt u uitgebreid wijsgemaakt. Zij zien het als een geschenk van Allah zelf.

Niet alleen de mohammedanen vieren feest. Het Vaticaan ook. Want dat betaalt … geen cent. In het Élysée- paleis trekt Macron een pak kokosmakronen open, want ook hij betaalt geen centime. Wie gaat die miljarden schade betalen? Grote bedrijven hebben al bedragen van 100 miljoen toegezegd. En u, natuurlijk. Wie anders?

Aardig hè? Als een bedrijf 100 miljoen doneert, dan is dat een fors deel van zijn totale vermogen. Geen enkel bedrijf ter wereld doet dat zonder er iets (veel, bij voorkeur) voor terug te krijgen. Wat precies? Dat gaat u niet te weten komen voor die kathedraal is hersteld. Als moskee. Want het islamiseren gaat hard. Heel erg hard. Hoe hard het gaat, de meeste mensen hebben geen flauw idee.

Het grootste deel van het Midden-Oosten was ooit christelijk. Egypte was christelijk. Carthago in Noord- Afrika was een van de belangrijkste kerken. Antiochië ook. “Maar dat is zo lang geleden…”

Nee, het is niet lang geleden. Het gebeurt tot op de dag van vandaag. Wist u dat tot na WO1 ongeveer 20% van de bevolking van Turkije niet-mohammedaan (grotendeels Grieks orthodox en Armeniër) was? Nu niet meer, hè? Is dat ook lang geleden? In Hebron en Bethlehem wonen geen christenen meer, en heel weinig Joden. Die zijn verdreven in de jaren ‘90. 1990, niet 1590 of 1890. Is dat ook lang geleden? Irak, na de ‘bevrijding’, is volledig gezuiverd van alle christenen. Is dat ook lang geleden?

Slavernij word direct ingevoerd in gebieden waar mohammedanen dat kunnen doen. Zodra ISIS slavenmarkten in Raqqa kon openen, deden ze dat. Er worden nu slavenmarkten gehouden in Libië. Is dat ook lang geleden, of gewoon ver van je bed? “Die van ons doen dat nooit!”

En dan de reacties van mohammedanen ”. Ja, ze willen wel medeleven betonen. Dat kost toch niets, maar uitsluitend als het Westen zijn excuses aanbiedt voor de kruistochten, mohammedanen extra rechten geeft en, als ze toch bezig zijn, gelijk sharia recht in voeren. Anders absoluut niet. Dat is geen medeleven betuigen, maar het onderste uit de kan halen.

De enige integratie die gaat plaatsvinden – en al bezig is – is die van u in hun samenleving. En dus automatisch in hun religie.

Het is verdomd simpel, maar waarschijnlijk veel te simpel voor westerlingen. Ik ben zelf gastarbeider. 25 jaar geleden verhuisde ik naar Thailand. Daar woon ik nog steeds, en ben gelukkig getrouwd met mijn Thaise partner. Het allereerste wat ik deed was me proberen in te lezen. In wat voor cultuur ging ik wonen? Hoe moet ik me daar gedragen? De meeste mohammedaanse gastarbeiders waren analfabeet, dus die mogelijkheid viel voor hen af. Is geen excuus, want hun eigen voormannen en onze overheid hadden daar zorg voor moeten dragen. Is niet gebeurd, en gebeurt nog steeds niet.

In alle culturen werkt integratie in drie stappen: de eerste generatie (o.a. ik) leert de taal en gewoontes. Natuurlijk spreek ik geen vloeiend Thais. Dat verwacht niemand. Alle Thais zijn meer dan tevreden als ik sterk geaccentueerd Thais spreek. Een goede vriend van me heeft een Thaise vrouw en een dochtertje. Dat dochtertje leert Thais en Engels op een internationale school, en pappa leert haar thuis wat Nederlands. Zijn dochter is Thais en voelt zich Thais. Voor haar is Nederland het land van pappa, waar ze een heel enkele keer op vakantie gaat. Als dat meisje groot is, trouwt en kinderen krijgt, zijn haar kinderen 100% Thais. Het land van opa, ach. Dat is ver weg. Misschien spreken ze een paar woordjes Nederland, maar meer niet. Een leuke herinnering, dat is eigenlijk alles.

Maar zo werkt het niet voor mohammedanen. Daar werkt het precies andersom. Hoe langer ze in onze samenleving wonen, hoe fanatieker Marokkaan of Turk ze worden. En vooral veel fanatieker gelovig. Die ‘integratie’ waar we zo ontzettend veel geld en verspilde moeite ingestopt hebben werkt averechts. Na meer dan een halve eeuw zou dat toch wel duidelijk moeten zijn. Een 3e of 4e generatie die geen of gebrekkig Nederlands spreekt? Dat kan eigenlijk niet. Dan gaat er niet iets verkeerd. Dan is er iets ongelofelijk verkeerd gegaan.

Nee, het is geen complot van Marokko en Turkije. Of van Mekka. Die zijn waarschijnlijk net zo verbaasd als ik dat ze deze schitterende gelegenheid op een presenteerblaadje aangeboden krijgen. Hun beleid is vrijwel zeker: “Vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van!”

Hun nationale economieën zijn nu volledig gebaseerd op hun onverwachte koloniën. Natuurlijk weten ze dat er op grote gigantische schaal gefraudeerd wordt. Religieus is dat geen enkel probleem. Zij zien dat als djizja. Dat is de belasting die u aan hen moet betalen voor het feit dat u geen mohammedaan bent. Bovendien is dat geld dat het land binnenkomt, en daar doen regeringen nooit moeilijk over. Nederland staat internationaal bekend als een belastingparadijs, weet u wel?

Bovendien, waarom zouden ze moeite doen om ons tegemoet te komen? Dat is toch nergens voor nodig? Die domme dhimmies hebben sowieso al geen ruggengraat. Gewoon ‘nee, dat staat onze wet niet toe’ zeggen werkt altijd. Dan schijten die dhimmies door een hoepeltje. Doen ze altijd. En inderdaad. De domme dhimmies doen dat altijd.

De demonisering van het Forum voor Democratie is nu in volle gang. Jullie zijn de gematigde versie van de PVV, maar zo zien de media en de elite dat echt niet. Die zien een partij die net zo erg is als die van Wilders. Wen er maar aan. Wilders leeft er al 13 jaar mee.

Door: H. Numan

https://ejbron.wordpress.com/2019/04/21 ... asdagen-4/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39711
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Artikelen van H Numan

Berichtdoor Pilgrim » Ma Mei 20, 2019 12:51 am

MUST READ!: Islam kan niet veranderen en gaat niet veranderen

Geplaatst op 28 april 2019

Afbeelding

Ik ben het meestal eens met wat Geert Wilders zegt, maar niet altijd. In dit geval denk ik dat Wilders niet veel anders kan zeggen. In interviews wijst hij altijd naar ‘slechte’ mohammedanen, terecht. Maar hij zegt ook altijd dat mohammedanen zich moeten aanpassen aan onze normen en waarden. En daar gaat hij de fout mee in. Dat gebeurt niet, dat willen ze niet en gaan ze niet doen ook. Ik neem het Wilders niet kwalijk. Hij weet als geen ander dat mohammedanen zich niet willen en zeer zeker niet gaan aanpassen. Maar dat kan hij niet openlijk uitspreken, want dat gaat tegen alle dogma’s van het moment in. Elke rechter zou hem direct veroordelen, hoe onterecht dat ook moge zijn.

Laten we beginnen met de koran en Mo zelf. Alle religies redeneren in cirkeltjes, maar het mohammedanisme spant daarin toch echt de kroon. De koran is het woord gedicteerd door een engel Gabriel aan Mohammed, die tevens tot laatste profeet wordt benoemd. Hoe weten we dat? Mohammed zei het zelf. Wat is het bewijs? Het staat in de koran. Kortom, de koran is het bewijs voor de koran. Die benoeming tot allerlaatste profeet is belangrijk. Want alle volgende profeten, denk aan Joseph Smith (Mormonen) en Ron Hubbard (Scientology) zijn dus automatisch valse profeten. Er staat immers in de koran dat god na Mohammed geen trek meer had in met profeten werken, dus dat zijn automatisch neppers.

Het hele geloof is – al dan niet opzettelijk – zo opgezet dat het nooit veranderd kan worden. Het is niet geschreven in chronologische volgorde. De verzen zijn gegeven over een periode van 23 jaar, wanneer god of zijn profeet dat nodig hadden. Meestal het laatste. Een prachtig voorbeeld daarvan zijn De duivelsverzen.

Mo had Mekka ingenomen, wat ook toen al het Lourdes van de zandbak was. Allah was niet dé, maar een van de vele goden die daar vereerd kon worden. Tegen vergoeding, uiteraard. De Mekkano’s verdienden er een leuke dirham aan. Mo gaf opdracht dat het daarmee afgelopen moest zijn. Er was maar één god, alle andere goden bestonden niet. Dat viel niet best bij de inwoners van Mekka. Die zagen hun lucratieve handel verdwijnen. Ze vroegen de profeet om er nog een nachtje over te slapen, en in de nacht te overleggen met Allah of dat nou echt was wat Hij wilde. Als Mo de volgende dag het bevel van Allah zou bevestigen? Nou, dan zouden de Mekkano’s hem ter plekke onthoofden, zodat hij het persoonlijk met hem kon bespreken. Wat dacht je wat? Midden in de nacht kwam de engel Gabriel vertellen dat de vorige boodschap niet van Allah, maar van satan afkwam. Foutje, bedankt! Doorgaan!

Dit zien we overal in de geschiedenis van Mo. Veelwijverij was normaal in die omgeving, maar niet meer dan 3-4 stuks. Toen er vragen kwamen waarom Mo er een hele kudde op nahield, verklaarde Mo dat hij daar persoonlijk van Allah toestemming voor gekregen had. Zelfde toen hij Aisha als bruid nam. “Is die niet ietsje te jong?” Nee, hoor. Mag van Allah. Maar alleen als je profeet bent! Meestal de volgende dag, want Allah werkt meestal in dromen.

De volgorde van de koran is ook zo’n raadsel. Niet chronologisch, maar op vers-lengte. Dus niet ‘In den beginne schiep Allah hemel en aarde t/m … en ze leefden nog lang en gelukkig’. Maar de soera met de kortste lengte (3 regels) t/m die met de langste lengte (286 regels).

Nee, het is geen raadsel als je er van uit gaat dat de religie niet mag veranderen. Want de meest vriendelijke verzen zijn geschreven toen Mo in Medina woonde en op z’n tellen moest passen. Zo vriendelijk was Mo niet, dus dat waren de kortste. Zijn geloof was nog niet zo machtig dat hij kon doen en laten wat hij wilde. Dat veranderde toen Mo Mekka had veroverd. Vanaf dat moment ging de fluwelen handschoen achter op de kameel.

Het is een vaste regel dat latere verzen vroegere verzen overschrijven (abrogatie/afschaffingsleer). Dus als soera x zegt ‘leef in vrede met Joden en christenen’ en soerah x+12 zegt ‘sla de ongelovige Joden en christenen het hoofd af’ is er een tegenstrijdigheid. Schijnbaar, want iedere mohammedaan weet donders goed soerah x overschreven is door soerah x+12.

Dat moet je natuurlijk niet uitleggen, want slapende dhimmies zijn lieve dhimmies. Het is niet eens gelogen, en liegen mag binnen het mohammedanisme ook. Sterker nog: ze hebben er een speciaal woord voor: Taqiyya. Zolang men liegt om het geloof te bevorderen, mag alles. Niet uitleggen dat soerah x niet meetelt is geeneens een leugen.

Gaan we een stap verder. “Het geloof hervormen.” Leuk. Hoe? Dat kan niet hervormd worden. In tegenstelling tot de Bijbel en de Torah is de koran het letterlijke woord van god zelf. Hij is niet geschreven door profeten, maar gedicteerd door de aartsengel Gabriel in opdracht van god. Het is dus het woord Gods. Wie bent u dat u denkt dat u het beter kan? Dat is godslastering – en strafbaar met de dood.

Taqiyya eist dat een mohammedaan met een strak gezicht beleefd en geïnteresseerd luistert naar domme dhimmies die bazelen dat hun geloof hervormd moet en kan worden. Het is erg onbeleefd om dan in lachen uit te barsten en/of te vragen of ze gewoon gestoord of stapel-krankzinnig zijn.

“Dat kunnen we doen met onze eigen imamopleiding”, wordt vaak gezegd. Nee, dat kunnen we niet. Als de theologische faculteit van Kampen een opleiding opent voor lesbische dominees die calvinistisch confucianisme willen prediken gebaseerd op matriarchale patronen, wordt die een stuk serieuzer genomen dan een imamopleiding in Kaasland. Er zal wel ergens een of andere koekwaus gemeente zijn die zo’n dominese nog beroept ook. Sterker nog, een van de bedenkers van de rooms-katholieke bevrijdingstheologie was een onbekende vuurrode Argentijnse bisschop genaamd Jorge Mario Bergoglio. Die kent u niet? Jawel hoor. Tegenwoordig heet hij Frankie 1.

Een ‘gematigde’ imamopleiding in Nederland wordt niet serieus genomen binnen het mohammedanisme. Een afgestudeerde gaat nergens de koran prediken, omdat geen enkele islamgemeente hem zal accepteren. Hij zal wel als expert veel te zien zijn op TV, maar de oema ziet hem op z’n allerbest als een bedrieger die het werk van god doet door de dhimmies dom te houden. Laat ik het zo formuleren: als zo’n kaas imam op een vrijdag in een willekeurige moskee gaat preken volgens de theologie die hij heeft bestudeerd, is hij na afloop dood. Hartstikke steendood. Ik denk dat hij niet eens in staat is om z’n preek af te maken. Isse ongluk, dat natuurlijk weer wel.

Die oema is een ander probleem. Wat is de oema? De wereldwijde geloofsgemeenschap. Maar dat is een theoretisch begrip, niet een tastbaar feit. Er bestaat geen mohammedaanse paus. Er is geen hoogste leider der gelovigen. Zelfs de sultan was dat uitsluitend over zijn eigen onderdanen. Mohammedanisme lijkt meer op een protestantse gemeente, daar is ook geen ultieme geestelijke leider. Iedere gemeente volgt zijn eigen interpretatie. Wat de dominee zegt is wat telt. Zolang die dominee zich aan het boekje houdt wel te verstaan.

En dat doet de oema. Vele jaren geleden had ik een vriend die getrouwd is met een Indonesische. Hij was Nederlander, en niet belijdend gereformeerd. Zij was niet belijdend mohammedaanse. U kunt me op mijn woord geloven, hij kreeg – meer accuraat: zij kreeg, zijn vrouw dus als hij niet thuis was, huisbezoek van de lokale mohammedaanse gemeenschap. Of ze wel leefden volgens de voorschriften. Of haar dochter in het ware geloof werd opgevoed. Of die heiden geen poging aan het doen was om haar (niet ‘zijn’ of ‘hun’!) dochter heidens op te voeden. Dat soort zaken. Hij wist het best, want z’n vrouw vertelde hem alles. Ze was er zelf helemaal niet blij mee, maar ja. Wat kan je er tegen doen? Niks. Dus je kunt ze het beste te vriend houden met een koppie thee.

Dat is niks nieuws, dat gebeurt overal waar genoeg mohammedanen wonen om een gemeenschap te vormen. Ik heb in de jaren ‘80 gewerkt op de ambassade van Saoedi-Arabië. Iedere 14 dagen kwam het Moslim Informatie Centrum aan de Beeklaan in Den Haag verslag bij de ambassadeur uitbrengen. Waarover, geen flauw idee. Maar ik heb zo het idee dat ze niet over voetbal gesproken hebben. Zonder certificaat van dat MIC kon je op je kop gaan staan, maar je ging niet op hadj naar Mekka. Er was toen al een hele schaduw gemeenteadministratie gevestigd aan de Haagse Beeklaan. In de jaren ver voor Fortuyn, en toen Wilders nog in een kibboets zat. Enig idee hoe ze dat nu geregeld hebben? In ieder geval digitaal, en u kunt er redelijk zeker van zijn dat er een volledige schaduwregering met religieuze politie gereed staat om direct de macht over te nemen, zo Allah het wil.

Contrasteer dit eens met de Nederlandse regering die vrijwel zeker geen enkel plan heeft hoe op te treden als er een mohammedaanse volksopstand uitbreekt. Mohammedanen waren daar al op voorbereid in de jaren 80 – lang voordat Fortuyn de politiek in ging. Toen het mohammedaanse probleem nog moest beginnen...

Die oema is ongrijpbaar, maar heeft duizenden ogen en oren. Plus een paar harde handen om moeilijke begrippen duidelijk te maken. Een mohammedaan mag geen alcohol drinken. Ja hoor, dat mogen ze best. Ze mogen alleen niet GEZIEN worden alcohol te drinken. Alles mag, zolang de scheidsrechter het maar niet ziet. Zodra dat gebeurt, wordt er opgetreden. Hetzelfde met Marokkaanse & Turkse jochies die zich tegen geld verhuren. Iedereen weet donders goed dat een jochie van 12 geen dure Nikes kan betalen, en dat pappa’s uitkering dat niet kan trekken. Zolang die knaap z’n mond houdt, geen vuiltje aan de lucht. Bovendien, zolang hij geen baardgroei heeft (dat is daar de maatstaf) mag het nog ook. Maar niet langer. Het moment dat Hassan zich moet gaan scheren, is het moment dat Hassan stopt met ‘dat’ werk.

Er is nog iets wat u niet weet: binnen het mohammedanisme kijkt men heel anders tegen homoseksualiteit aan. Seks met jonge jongens (en of absurd jonge meisjes) is totaal geen probleem. Pedofilie is een westers concept. Als ze kunnen schommelen, kunnen ze ook wippen is het mohammedaanse concept. Het is niet toevallig dat in Afghanistan jonge knaapjes die ‘bijrijder’ zijn op vrachtwagens niet zo zeer bijrijder zijn als wel bereden worden. Van meisje moet je afblijven, want hun eigenaren kunnen wel eens met Snip de Schaar langskomen. En iedere mohammedaan weet dat het de positie is die iemand al dan niet tot homo maakt. De man die ‘boven’ doet, is geen homo. Maar de man of jongen die ‘onder’ doet wel, want dat is vrouwenwerk. Die is des doods strafbaar. De ander niet, of in ieder geval veel minder.

Hoe wil je het geloof veranderen? God zelf heeft bevolen dat mannen en vrouwen streng gescheiden gehouden moeten worden. God zelf heeft bevolen dat homo’s de doodstraf moeten krijgen, en apostaten ook. Een imam die dat predikt, is geen haatprediker, maar een prediker. Je ergens niet over uitspreken, wil niet automatisch zeggen het ermee eens zijn. Een ‘gematigde’ imam die niet zegt dat homo’s direct ter dood gebracht moeten worden zodra dat mogelijk is, zegt niet dat hij tegen de doodstraf op homoseksualiteit is. Hij spreekt zich er niet over uit, en dat is iets heel anders.

Als er opiniepeilingen gehouden worden over onderwerpen waar het geloof aan te pas komt, berg je dan maar. We praten niet over <10% onaangepasten die vasthouden aan de steentijd, maar 75% of meer die weigeren om hun geloof hoe dan ook aan te passen. Om het naar Nederlandse begrippen te vertalen: die 10% onaangepasten hebben wij ook, en die wonen in Staphorst. Bij ons is dat een vervelende, maar onbetekenende minderheid. De SGP is goed voor hooguit 3 zetels, en dat zullen er nooit meer worden. Wij noemen dat de streng gereformeerden.

Binnen het mohammedaanse geloof is het precies andersom. Wat wij de hele strengen noemen die de letter van de wet naleven is bij hun de lichte variant. Het is geen 10%, maar minimaal 75% of meer. De rest is veel erger.

Er is geen mohammedaan die ISIS en Al-Qaida afwijst of zich er voor schaamt. Als je mohammedaan bent, ben je antisemiet. Automatisch. Ik heb meer dan genoeg debatten gezien waarin mohammedaanse studenten zich 10x ronddraaien om er onderuit te komen. Met de meest fraaie redenen, meestal hoe zielig de Palestijnen zijn. Maar op het moment dat ze de vraag enkel met ja of nee moeten beantwoorden, is hun antwoord: ja, ik haat Joden.

Schamen voor ISIS? Welnee, die leven strikt volgens de koran. Ze schamen zich hooguit het niet ook te doen. Dat zijn helden in de ogen van mohammedanen. Waarom zou je je schamen voor je eigen helden?

Wat u ook niet weet, is dat je bekeren een automatische ‘get of jail free card’ is. Neem Arnoud van Doorn. De man verkocht drugs aan minderjarigen. Niet iets om trots op te zijn. Nou nee. Zo werkt het niet. Zodra hij de sjahada uitsprak, werd hij mohammedaan en zijn al zijn voorgaande zondes vergeven. Automatisch. Dat geldt ook voor mohammedaanse criminelen. Dus Achmed, die pooiert bij de vleet, coke (geen Pepsi) per kilo verkoopt, weet best dat hij dat eigenlijk niet mag doen. Oké, dat doet hij grotendeels aan dhimmies, en dat maakt het minder erg. Maar het mag nog steeds niet. Op het moment dat hij zich bekeert tot strikte mohammedaan, bijvoorbeeld door zichzelf op te blazen, of zich aansluit bij ISIS en heidenen onthalst, zijn al zijn zonden vergeven. Automatisch en direct. Vandaar de grote aantrekkingskracht van het mohammedanisme op zeer zware Marokkaanse en Turkse criminelen.

Als afsluitertje: natuurlijk zijn er binnen het mohammedanisme ook debatten geweest of het niet een ietsje minder kon. In elk van die debatten verloren de lichten het. Niet een paar, niet veel. Allemaal. Meestal verloren ze ook hun hoofd na afloop van zo’n debat. Dat moedigt een nieuwe lichting lichtzinnigen niet direct aan. En zelfs als er een verlichte periode kwam, dan word die altijd gevolgd door een periode waarin de strengen weer terug vallen naar de steentijd.

Allemaal zaken waarom het godsonmogelijk is om het mohammedanisme te veranderen. Dat weet Geert Wilders beter dan ik. Maar hij kan het niet zeggen. Daarom doe ik het.

Door: H. Numan

https://ejbron.wordpress.com/2019/04/28 ... eranderen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39711
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Artikelen van H Numan

Berichtdoor Pilgrim » Za Jun 08, 2019 1:35 am

Waarom zakt de PVV zo diep weg?

Geplaatst op 7 juni 2019

Afbeelding

De laatste weken lijkt het wel of al onze problemen opeens zijn opgelost. Er komen geen bootladingen asieltoeristen meer. Mohammedanen integreren zich fantastisch in onze samenleving. Syrische apothekers staan met vreugde pillen te draaien. Het klimaat is helemaal toppie. En Nederland groeit en bloeit binnen de EU. Nee? Waarom zakt de PVV dan zo diep weg?

Da’s niet zo simpel te beantwoorden. In de eerste plaats moet u weten dat u niet in een democratie woont, maar in een gekozen oligarchie. U mag 1x per 4 jaar uit 150 vertegenwoordigers er eentje kiezen. Die mogen dan beloven wat ze willen om verkozen te worden. Eenmaal gekozen kunnen ze doen en laten waar ze goesting in hebben. Zonder veel consequenties. Soms moet een van die poppetjes het veld ruimen. Maar die (meestal) fraudeur of leugenaar krijgt vrijwel altijd heel snel een hele leuke baan net buiten het zonnetje. Voor zaken waar u en ik vrijwel zeker voor jaren de kast in draaien. Denk aan Bert van der Roest, de PvdA clochard die zonder blikken of blozen een vermogen van daklozen stal.

Van die 150 poppetjes zijn er 130 die vrijwel allemaal een bloedhekel aan de PVV hebben. Maar oligarchie gaat veel verder. Dezelfde groep mensen levert ook alle rechters, alle officieren, alle beleidsmedewerkers, de rechterlijke macht, de politie, de media, het onderwijs en nog veel meer. Vertelt u mij eens: welke krant of zender staat positief tegenover de PVV? Geen een. Ook niet de Telegraaf. Die is iets minder negatief dan de rest, maar verder gaat het echt niet. Websites, idem dito. Er zijn zat kleine websites die achter de PVV staan, maar geen grote. Columnisten hekelen de PVV en Geert Wilders dag en nacht. De enkele keer dat een columnist de PVV of Geert Wilders verdedigt, is dat om puntjes te scoren zodat ze zelf de politiek in kunnen. Soms lukt dat ook nog. Meestal niet. Want de poppetjes die zelf op de vette baantjes zitten zijn niet scheutig.

Maar je kunt het volk niet ongelimiteerd bedonderden, daar komt altijd gedonder van. Is geen enkel probleem. Want omdat er ‘een gat op rechts’ is ontstaan, zijn er meer dan genoeg gegadigden die dat gat willen opvullen. Netjes, natuurlijk. En politiek correct. Zie hier de opkomst van het FvD.

Eigenlijk het Forum voor de VVD. Als u op het FvD heeft gestemd, had u net zo goed gelijk op Rutte kunnen stemmen. Jazeker, PVV-politici zijn de eersten om te zeggen dat de samenwerking tussen de PVV en het FvD prima is. Zolang de PVV zich maar realiseert dat Baudet en zijn handlanger in 9 van de 10 gevallen voor VVD-voorstellen stemmen, en 9 van de 10 keer tegen die van de PVV. Effectief geeft Baudet allang gedoogsteun aan dit ten dode opgeschreven kabinet. Vandaar dat Rutte Yasser Ferras en zijn Groene kameraden (nog) niet nodig heeft. Het mooiste is: Baudet doet dat gratis en voor niks. Vrijwel zeker in de hoop straks een leuke job te krijgen. Staatssecretaris of minister, waarschijnlijk.

Gaan we even verder. Niet alleen Nederland heeft geen democratie, vrijwel geen enkel land heeft dat. Zwitserland ook niet, maar het komt enigszins in de buurt. Niemand zit op echte democratie te wachten, overigens. U ook niet, want anders was u echt wel 2x in de afgelopen maand naar de stembus gegaan. Democratie heeft namelijk twee zaken waar iedereen een hekel aan heeft: in de eerste plaats moet je er heel wat voor doen. Als 1x per 4 jaar een vakje rood kleuren te veel werk voor u is, gewoon niet doen. Maar dan moet u niet zeuren dat de democratie verloren gaat. In een echte democratie zult u zo ongeveer iedere week 4x moeten stemmen over van alles en nog wat.

Het andere punt is verantwoordelijkheid dragen. In het verre verleden was er een echte democratie: die van Athene. Letterlijk iedereen kon gekozen worden, en soms gebeurde dat ook. Een Sylvana Simons liep er beslist ook rond in Athene. Mannelijk, want vrouwen hadden toen geen kiesrecht. Ook geen aanrecht, want die moesten nog uitgevonden worden. De reden dat er maar heel weinig mensen serieus politieke macht wilden hebben, was verantwoordelijkheid. Aan het eind van het jaar werd er gekeken wat je in je ambt had uitgevroten. Een zeer hoge boete, verbanning of de doodstraf waren heel goed mogelijk. Er zijn nog al wat Atheense politici geweest die vlak voor het eind van hun jaar de benen namen. Want die doodstraf was beslist geen dode letter in de wet. Net als bij ons, meer nog zelfs, konden alleen de rijken zich veroorloven veel tijd in de politiek te steken. Sommige zaken veranderen nooit, zullen we maar zeggen.

Het is een fabeltje dat democratieën per definitie vredelievend zijn. Athene was democratisch en alles behalve vredelievend. En als u denkt dat het beter is dat vakmensen de politiek in gaan, dus een dokter op gezondheidszorg, een generaal op defensie en een geitenwollensok op ontwikkelingshulp: dat is een meritocratie, en iets heel anders. Met haar eigen voor- en nadelen.

Nu gaan we kijken naar links en rechts in de politiek. In het verre verleden zaten de meest welgestelde en ‘dus’ conservatieven aan de rechterzijde van de kamer, gezien vanaf de voorzitter. De destijds nieuwe liberalen en later andere progressieven zaten links. Daar komen die termen vandaan. Met de komst van nieuw links zijn die termen opzettelijk en stelselmatig vervaagd en naar extreem links opgeschoven. Wat we in de jaren-70 als zeer extreem links zagen, is vandaag de dag normaal. Bijna alle partijen zijn verlinkst. De ene meer dan de ander. Socialisme is helaas een besmettelijke ziekte. Een soort van kanker of Parkinson; je gaat er niet gelijk dood aan, maar heel erg langzaam. Zo langzaam dat bijna niemand het in de gaten heeft. Tot het te laat is.

Nu komen we bij de kern: de volledige elite is massaal gestoord geworden. Soort van tulpenmanie. Iedereen moet en zal extreem linkse ideeën naleven of die nu goed zijn of niet. Als je dat niet doet, ben je extreemrechts. Hoe absurd je ideeën zijn maakt niets uit. Als het maar politiek correct is.

De VVD heeft een enorme hekel aan de PVV, omdat die uit haar partij voortkomt en niet zo idioot progressief handelt als de VVD. Met andere woorden: Wilders zet keer op keer Rutte flink voor schut. Het CDA heeft een bloedhekel aan de PVV, omdat dit tegenwoordig het evangelie volgens Marx volgt, en Wilders dat hoe dan ook niet wilt doen. De PvdA haat de PVV, omdat die ‘haar’ electoraat steelt. Sorry, rode rakkers. Dat ‘proletarische electoraat’ is niet jullie eigendom en het zijn jullie slaven niet. Dat komt strakjes, zodra jullie nieuwe electoraat de macht overneemt. Dat zijn de mohammedanen, en die hebben geen enkel probleem met slavernij. Maar dan zijn jullie socialisten ook het bokje. Kortom, er is vrijwel geen partij te vinden die geen hekel aan de PVV heeft.

De media? De ene helft is ‘openbaar’, d.w.z. u betaalt voor de propaganda die zij u door de strot rammen. De andere helft is ‘commercieel’. En die mijdt de PVV, omdat zijn reclame inkomsten mogelijk naar beneden kunnen gaan. Ik heb daar zo mijn twijfels over, maar wie ben ik?

In het verleden is van alles geprobeerd om Wilders het zwijgen op te leggen. Aanzienlijk meer dan wat de wet en democratie toestaan. Voorgedrukte aangifte formulieren, die je kunt ondertekenen met je vingerafdruk, en een kruisje plaatsen in het vakje waarom jij je beledigd voelt – in nazi-Duitsland en de USSR hadden ze het niet beter kunnen verzinnen. Maar niets werkte. Integendeel. Hoe meer aandacht de PVV kreeg, des te beter ze het deed. Positief of negatief maakt niets uit.

Dus bedacht Tom Poes – onze elite – een list. Er wordt helemaal niets meer geschreven over de PVV. In het nieuws bestaan ze niet meer. Oké, zo af en toe komt er een stukje over de PVV als het zo uitkomt, maar grote media-aandacht niet. Het cordon sanitaire – een fraaie term om het woord ‘boycot’ te vermijden – is absoluut. Politiek gezien bestaat Wilders niet meer. Hij is onzichtbaar geworden.

De elite heeft nog een middel om u om de tuin te leiden: de opiniepeilingen. Ik heb al vaker geschreven dat ik het heel erg vreemd vind dat de PVV onmiddellijk in de peilingen veel zetels verliest als Wilders in z’n neus zit te peuteren, en de VVD met hooguit een zeteltje of twee verlies weg komt als ze een minister en een staatssecretaris tegelijkertijd het bos in moet sturen. Dat masseren doen ze subtiel. Toen de PVV op 42 zetels, stond verloren ze niet alles tegelijk. Elke week een paar zetels. Meestal zonder aanwijsbare redenen. Die kregen ze wel terug, maar nooit veel. Langzaam maar zeker begint iedereen – ook u – te geloven dat de PVV niets uitvoert (want u hoort helemaal niets over ze). Op dit moment wordt de PVV onwaarschijnlijk laag gepeild op 5 zetels. De PvdA doet het met 9 echte zetels en een overwinning in het Europese ‘parlement’ – dat is hét voorbeeld van een machteloos fop parlement – even onwaarschijnlijk goed.

Wat kan de PVV er tegen doen? Niet zo gek veel. Als Wilders weer een ‘minder, minder minder’ opmerking zou maken, wordt dat tegen hem gebruikt. “Zie je wel? We hebben het altijd al gezegd!” Doet Wilders gewoon zijn werk, dan wordt hij straal genegeerd en sneert men dat de PVV niets uitvoert en compleet overbodig is. “Logisch dat er niemand meer op hem stemt”, wordt het dan.

Als stuurman aan wal heb ik geen oplossingen hoe de PVV het beter kan doen. Dat laat ik aan Wilders over. Het enige wat ik kan doen is u laten zien hoe hard de politiek naar de afgrond rent.

Als afsluiter de politie. Vanaf pak ‘m beet 1980, toen de problemen begonnen. De politie moest reorganiseren en meer “medeburger in uniform” te worden. Ze heeft meer bevoegdheden en de IT waar George Orwell in 1984 niet eens over kon dromen. Maar het resultaat van haar werk is omgekeerd evenredig. De pakkans was gering in 1980 voor veel vergrijpen, nu is die nul. In 1980 had men de strijd tegen soft drugs opgeven, nu kunt u op iedere middelbare school alle soorten harddrugs kopen die u wilt. DNA-onderzoek bestond nog niet in 1980, vandaag wil een agent direct met een wattenstaafje uw wang schoonvegen, ongeacht waarvoor.

Sterker nog: vandaag de dag lopen er agenten rond in gevechtspakken en kogelwerende vesten. Dat uniform, dat er uitziet als een besteller van Van Gend en Loos, is een gevechtspak. Hun laarzen, schoenen dragen ze alleen op hun “pakkie net”, komen uit dezelfde fabriek waar gevechtslaarzen gemaakt worden voor het leger. Maar schietpartijen met automatische wapens en handgranaten zijn vandaag de dag gewoon.

Kortom, de problemen zijn er nog steeds. En ze worden steeds erger. Dat de PVV op 5 zetels gepeild wordt, is even realistisch als de PvdA op 56 zetels peilen.

Door: H. Numan

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/07 ... -diep-weg/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39711
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Artikelen van H Numan

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jun 16, 2019 8:21 pm

Zin en onzin over het klimaat

Geplaatst op 16 juni 2019

Afbeelding

U wordt wijsgemaakt dat we héél snel héél veel moeten gaan betalen om het klimaat te redden. Een flagrante leugen. Goebbels zei het al: “Een leugen wordt waarheid als je hem maar lang genoeg herhaalt”. Onze media kunnen wat dat betreft een keurmerk krijgen van het Reichsministerium für Volksaufklärung und Propaganda. U gelooft het nog ook. Wees eerlijk; als we niet in staat zijn om iets relatief simpels als de treinen op tijd te laten rijden of de criminaliteit onder controle te houden. Waar praten we dan over?

Laten we beginnen met ‘duurzaam’. Wat betekent dat woord? Dat iets lang mee gaat. Niets meer, niets minder. Wat is duurzaam? Een Trabant is duurzaam. Die krengen hebben bijna het eeuwige leven. Mijn overhemden, gemaakt in Bangladesh door arme zielige kindertjes, zijn duurzaam. Ik heb die overhemden langer dan 25 jaar, en ze zijn nog niet tot op de draad versleten. Wat is niet duurzaam? Een windmolen, een elektrische auto en zonne-energiepanelen. Waarom zijn die niet duurzaam? Omdat ze een beperkte levensduur hebben. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, en omdat ze allemaal zwaar vervuilend giftig afval produceren.

Kijk, ‘duurzaam’ wordt tegenwoordig als modewoord gebruikt om iets wat helemaal niet lang mee gaat en niet (vrijwel nooit) milieuvriendelijk is aan de man te kunnen brengen. Zonne-energiepanelen gaan ongeveer 20 jaar mee. Dat op zich is beperkt duurzaam. D.w.z. ze gaan matig lang mee. Maar die panelen moet u zeer regelmatig schoon poetsen. Ik onderstreep het woord poetsen, want met een puts water zo af en toe er over bent u er niet. Dat is best veel werk, waar over gezwegen wordt. Want dat past niet in het sprookje. Na 20 jaar gebruik moeten de panelen vervangen worden door nieuwe panelen. Dan zijn ze versleten. En dan? Dan heeft u een dak vol chemisch afval. Beperkt duurzaam, bepaald niet milieuvriendelijk.

Windmolens zijn nog erger. Die gaan minder lang mee. Hooguit 12-15 jaar. Zonne-energiepanelen hebben geen bewegende onderdelen, dus hebben ze weinig technisch onderhoud nodig. Zo niet windmolens. Die hebben zeer regelmatig onderhoud nodig. Waar worden windmolens van gemaakt? Hout? Nou nee. Dat zijn poldermolens. Deze molens worden gebouwd van staal, beton en heel veel hoogwaardige plastics. Na 12 jaar moeten ze net als zonne-energiepanelen als chemisch afval verwerkt worden.

Nog twee andere milieuproblemen: die wieken van 20-30 meter lang draaien als enorme guillotines en malen alle vogels tot moes. Windmolens staan precies op de ideale vlieghoogte van de meeste vogels. En om enigszins rendement te kunnen maken, moeten die molens in parken opgesteld worden, waardoor vele trekroutes van vogels dodelijk valstrikken worden. Dat is het eerste probleem.

Het tweede is geluidsoverlast. Ter land en ter zee. Als u de pech heeft naast zo’n windmolenpark te wonen, kunt u het beste de hele dag watjes in uw oren stoppen. Die krengen zijn alles behalve geluidsarm. Op zee is het veel erger, want water geleidt geluid veel beter dan lucht. Voor het zeeleven is dat desastreus. Ter vergelijking: wel eens een dieselgenerator horen aanslaan? De meeste generatoren zijn niet geluid gedempt. Stel je zo’n niet gedempte generator voor in de Hoge Veluwe. Niet een, maar een paar honderd. Die 24/7 staan te bulderen. Is dat milieuvriendelijk? Misschien voor bovenmodale Greenpeace-activisten die ten strijde willen trekken met hete luchtkanonnen. Objectief gezien is het zwaar vervuilend. En zeker niet milieuvriendelijk.

En dan de Tesla. Een auto die gemaakt is van hoogwaardige metalen, plastics. Milieuonvriendelijk, dus, en... lithium. Weet u wat lithium is? Dat is een zeldzaam metaal. Bijzonder giftig en niet enorm milieuvervuilend, maar de overtreffende trap daarvan. De winning is zwaar vervuilend, het transport is vervuilend, de verwerking tot batterij is zwaar vervuilend en ze hebben een zeer beperkte levensduur. Niet langer dan 3-4 jaar. Daarna is het zwaar chemisch afval. Batterijauto’s zijn dus noch duurzaam, noch milieuvriendelijk. Tenzij je je kinderen naar school bakfietst en in elfjes gelooft.

Gaan we even verder kijken, want we zijn er nog lang niet. Dat beruchte broeikasgas CO2. Wat hebben planten nodig om te groeien? CO2 . Onze steenkool hebben we te danken aan globale opwarming, heel lang geleden. Toen was het veel warmer dan nu. Met veel meer CO2 in de lucht. De planten groeien als kool. Letterlijk. Niet als steenkool, dat werd het vele duizenden – miljoenen jaren nadat die planten vergaan waren. Wat spuiten tuinders in hun kassen? Inderdaad: CO2. Om hun planten sneller te laten groeien.

Zo erg is die CO2 dus niet. In ieder niet erg genoeg om een derde van uw salaris voor op te eisen. Ja, als D66 de kans krijgt (met alle steun van de Vereniging Van Dieven en de Christenen Die Allah dienen) gaat u waarschijnlijk meer nettoloon inleveren.

En dan die opwarming. Het is absoluut niet zeker dat de aarde opwarmt. Hoe betrouwbaar kan het KNMI het weer voorspellen? Ze hebben al moeite genoeg om een dag van te voren accuraat te voorspellen. Naarmate je verder in de toekomst gaat voorspellen, wordt dat exponentieel minder. Laat ik het zo zeggen: het weer van morgen weten ze voor 95% zeker. Dat van volgende week misschien voor 90%. Volgende maand, waarschijnlijk 60%. Volgend jaar? Met veel geluk 30%. Het weer over 5 jaar? Vraagt u het maar aan Madame Mistique, die heeft een kristallen bol. En die mensen gaan ons vertellen dat de aarde opwarmt met getallen van 5 cijfers achter de komma en over 50 jaar? Kom nou toch. Laat u niet overdonderen.

De aarde kan opwarmen of afkoelen. Nee, dat is geen ‘het kan vriezen of dooien’ dooddoener. Die opwarmingen en afkoelingen gebeuren in cycli. Er was niet één IJstijd, er zijn vele IJstijden geweest. Sommige van die opwarmingen/afkoelingen werden veroorzaakt door natuurfenomenen, zoals grote vulkaanuitbarstingen. Anderen, omdat de aardas veranderde van positie of omdat de baan om de zon langer/korter werd. Dat zijn zaken waar we hoe dan ook niets aan kunnen veranderen, ongeacht hoeveel geld we er tegenaan smijten.

Is het erg dat de aarde opwarmt? Nou, neu. Niet bepaald. Maakt u zich veel meer zorgen over mogelijke afkoeling. Die opwarming en afkoeling gaan, zoals ik al schreef, in cycli. En binnen die cycli weer in kortere cycli. (Ja, het is knap ingewikkeld. Ik weet het.) We zijn eigenlijk aan de beurt voor een nieuwe korte IJstijd. Die toekomstige IJstijd is nogal over tijd. Mogelijk dat ons menselijk ingrijpen dat wist uit te stellen. Als dat zo is, dan is milieuvervuiling onze redding.

U wordt wijsgemaakt dat wanneer de aarde opwarmt Europa in een woestijn verandert. Tenminste, het deel van Europa dat niet onder water verdwijnt. Want het is warm in woestijnen, en de aarde warmt op. Dus wordt het een woestijn. Dat is een drogreden, gebaseerd op foute gegevens. Bij mij in Bangkok zakt de temperatuur maar zelden onder de 25 C. En als je een bezem in de grond steekt, heeft die morgen wortels. Planten zijn gek op een warme vochtige atmosfeer.

Opwarming van de aarde geeft meer landbouwgrond in het noorden beschikbaar. Jammer dat Nederland dan onder water komt te liggen, maar we kunnen dan verhuizen naar Siberië. Waar je dan in je T-shirt kan rondlopen. Vermits Wimpie de watermanager een goed woordje voor u doet bij zijn vriend Poetin, natuurlijk. Zelf gaat hij waarschijnlijk op zijn haciënda in Argentinië wonen, of zijn optrekje in Mozambique.

Andersom, als we op een nieuwe IJstijd afstevenen, en dat gaat waarschijnlijk gebeuren, dan is Leiden in last. Niet zo zeer in last, maar stijf bevroren. U moet dan veel meer energie gebruiken om warm te blijven. Er is dan wereldwijd veel minder landbouwgrond beschikbaar, omdat de temperatuur gaat zakken. Dus de Oekraïne moet sluiten, mogelijk – maar niet zeker – kan de Sahara dan gebruikt worden. De grootste landmassa ligt op het noordelijk halfrond, en vooral in het noorden. Een globale afkoeling is veel ernstiger dan een globale opwarming.

Tenslotte de kosten. Wanneer begonnen wij ons serieus zorg te maken over het milieu? Toen we het ons financieel konden veroorloven. Dat was jaren nadat we onze pot met goud in Slochteren gevonden hadden. En dan nog moet het financieel haalbaar zijn. Groengek zou dolgraag Schiphol willen sluiten, maar dat is een van de motoren waar onze economie op draait. Heel sympathiek om ter wille van de korenwolf de nationale economie te willen vermoorden, maar het is stapel krankzinnig. Juist Groengek is de groep die alles wil doen – zolang het hem zelf niet raakt. Wat interesseert het een bakfietsmoeder in Buitenveldert of Aardenhout dat u op straat potloden moet venten om in leven te blijven? Het milieu wordt gered, en daar moet U (niet zij zelf) een offer voor brengen. U bent een grenzeloze egoïst, omdat u dat offer niet wilt brengen!

Het grootste deel van de wereld kent die luxe niet. Dat vindt het absurd dat u schoon drinkwater gebruikt in de wc. Daar moeten ze zelf 10 km naar de pomp lopen. Als we ten koste van onze volledige economie Nederland ‘schoon’ kunnen krijgen, wat dan nog? In India wonen een miljard mensen zonder riolering, zonder adequate medische zorg en met veel grotere problemen dan uw zielige korenwolf. Die zeggen: een korenwolf? Ja, die smaakt lekker. Met wat kerrie.

Bovendien, waar praten we over? Het zijn exact dezelfde mensen die niet in staat zijn om armoede in eigen land op te lossen (denk aan onze waanzinnige Jetta Klijnsma), of de misdaad zelfs maar onder controle te houden. Dat zijn heel eenvoudige problemen vergeleken bij globale opwarming dan wel afkoeling.

Door: H. Numan

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/16 ... t-klimaat/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Opinies”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten