Een politicus heeft de plicht te laten zien wat er niet deugt

"Opinies" is een collectie van korte teksten (van 500 tot 750 woorden) waarin de auteur zijn opinie over courante islam-gelinkte gebeurtenissen uiteen zet. Indien je jouw opinie gepubliceerd wil zien kan je ze hier kwijt. Geef ons ook je naam en email adres. De tekst moet wel van jouw hand zijn.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17678
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Een politicus heeft de plicht te laten zien wat er niet deugt

Berichtdoor King George » Zo Sep 02, 2018 11:10 am

Een politicus heeft de plicht te laten zien wat er niet deugt


https://s.parool.nl/s-a4603683/

DOOR: THEODOR HOLMAN 30 AUGUSTUS 2018, 12:30

Er is een Pakistaanse mijnheer gearresteerd die op weg was om Geert Wilders om te slachten. De redenering die ik vervolgens hoorde was: "Wilders wist dat hij met zijn cartoonwedstrijd geweld uitlokte. Als je dat beseft dan maak je misbruik van de vrijheid van meningsuiting."

Misbruik?

Wilders stelt deze cartoons juist ten toon om te laten zien dat iets wat wij het hoogste goed vinden in onze democratie, de vrijheid van meningsuiting, voor anderen een reden is om oorlog met ons te voeren, en op zijn minst onze parlementaire democratie een slag toe te brengen.

Hij stelt de onlogische krankzinnigheid van een religie aan de kaak.

En zoals blijkt lukt hem dat; duizenden Pakistani demonstreren tegen Wilders en tegen Nederland.

Wilders is een activist. Activisten gebruiken vaak buitenparlementaire middelen om een verandering tot stand te brengen. Nu hoor je wel: "We weten al hoe extreme moslims denken, waarom moet je ze dan toch expres beledigen?"

Een politicus heeft de plicht keer op keer te laten zien wat er niet deugt


Omdat het omgekeerde misschien een grotere belediging is: dat er buitenlandse politieke partijen zijn die ons hun normen en hun waarden met geweld willen opleggen en dat er zelfs in ons land mensen met ideeën leven die een aanslag op Wilders rechtvaardigen vanwege een tekening.

Toont Wilders niet aan dat hij het gelijk aan zijn kant heeft? Een politicus die al vijftien jaar elke dag met de dood wordt bedreigd en wiens situatie niet verandert, heeft de plicht keer op keer te laten zien wat er volgens hem niet deugt.

Het gaat bij die cartoonwedstrijd natuurlijk niet om die tekeningen, het gaat er om te laten zien hoe wij worden bedreigd als we de vrijheid van meningsuiting verliezen.Lees verder
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Terug naar “Opinies”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten