Michel Houellebecq voorspelt de ondergang van de islam

"Opinies" is een collectie van korte teksten (van 500 tot 750 woorden) waarin de auteur zijn opinie over courante islam-gelinkte gebeurtenissen uiteen zet. Indien je jouw opinie gepubliceerd wil zien kan je ze hier kwijt. Geef ons ook je naam en email adres. De tekst moet wel van jouw hand zijn.
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5886
Lid geworden op: Ma Aug 14, 2006 1:58 am
Contact:

Michel Houellebecq voorspelt de ondergang van de islam

Berichtdoor Lodewijk Nasser » Ma Nov 27, 2006 12:19 pm

Michel Houellebecq voorspelt de ondergang van de islam

Anders Wellebeeke 21 oktober 2006


Maar wat komt eerst: de islamisering van Europa of de islam z'n ondergang?

In het boek Elementaire deeltjes van de Franse auteur Michel Houellebecq zegt onderzoekschef Desplechin tegen de geneticus Bruno
:

'Het verlangen naar kennis... Heel weinig mensen hebben het, weet u, zelfs onder onderzoekers. Toch vormen zij de belangrijkste machtsfactor op aarde, om de onbenullige reden dat zij de sleutel tot rationele zekerheid bezitten. Aan de rationele zekerheid zal het Westen uiteindelijk alles hebben opgeofferd: zijn godsdienst, zijn hoop en tenslotte ook zijn leven.'
En zo is het ook. De verlichting, het begin van de westerse honger naar kennis, heeft onze beschaving technologieën van onschatbare waarde opgeleverd. Technologieën die het aardse tranendal langzaam maar zeker in een paradijs hebben veranderd. Technologieën die ons een militaire voorsprong gaven op andere culturen, zodat wij hen konden veroveren in plaats van zij ons.

Tegelijkertijd betekende onze kennishonger de onherroepelijke ontmaskering van het christendom als een zalige leugen. In 1692 nog werd de verlichte Amsterdamse dominee Balthasar Bekker afgezet omdat hij de macht van "duivelen en toverheksen" durfde te betwijfelen. Tegenwoordig twijfelen predikanten zelfs openlijk aan het bestaan van god. Dit betekende het einde van onze hoop op eeuwig geluk. En er is geen weg terug.

Of wel? Onze elite haat het succes van het Westen omdat hierdoor andere culturen op relatieve achterstand kwamen te staan. Op hun aanraden is nu heel West Europa gekoloniseerd door mensen die wel willen eten van de vruchten van de westerse rationaliteit, maar die tegelijkertijd die rationaliteit uitkotsen uit naam van de islam. Is het mogelijk dat de westerse rationaliteit hier verstikt zal worden door de islam?

Houellebecq denkt van niet. De schijnbare opleving van de islam is volgens hem slechts tijdelijk, een laatste stuiptrekking. Op de lange termijn maakt de islam geen schijn van kans. Uiteindelijk zal ook de islam - de domste, meest leugenachtige en meest obscurantistische van alle godsdiensten, zoals Houellebecq het noemt - bezwijken onder de kracht van de rationele zekerheid. En de afstammelingen van de moslims zullen er wel bij varen.

Maar geldt dat ook op de korte termijn? Onze intellectueel corrupte elite wil helemaal niet zeggen dat moslims wel zullen varen bij het terugsnoeien van hun geloof. Liever misbruikt de elite de overheid om ons te dwingen het vastgeroeste islamitische denken te vereren. Of anders wel om vergunningen te verstrekken tot de bouw van nieuwe moskeeën. De schizofrenie van de moslim, die wel de vruchten plukt van het westen, maar de boom zelf het liefst zou omhakken, wordt daardoor vervaarlijk aangewakkerd. En wat is gevaarlijker dan ruim baan te geven aan een snel groeiende menigte die knaagt aan de wortels van onze samenleving?

Maar het heeft helemaal geen zin om onze hoop te vestigen op onze linkse elite. Die heeft ons allang niet meer nodig. De elite heeft ons verlaten en een ander volk geïmporteerd. De PvdA is de komende tijd verzekerd van lokale verkiezingswinst, en die winst zal voorlopig alleen maar groeien door islam-vriendelijke uitspraken. Als die trend ook doorbreekt op landelijke niveau, dan kan het grote aftellen beginnen.

En zelfs al zou onze elite ertoe bereid zijn, zij kan de islam niet hervormen zonder dat de islamitische wereld zichzelf hervormt. En daar maakt de islamitische wereld geen enkele aanstalten toe. Integendeel. Die ruikt onze groeiende zwakte van verre en stuurt steeds meer aan op een confrontatie met het Westen.

Het lijkt er dus op dat we aan het kortste eind trekken. Dankzij de door onze elite gewenste massa-immigratie geschiedt de islamisering van West Europa in veel hoger tempo dan de ontmanteling van de islam door de rationele zekerheid. Alsof we tijdens de Koude Oorlog de grenzen wagenwijd open zouden zetten voor communistische die-hards op wie we volgens de Grondwet ook nog eens geen kritiek zouden mogen hebben. De islam mag dan net als het communisme uiteindelijk wel verdampen, zoals Houellebecq ons voorspelt, maar kopen wij daar dan nog wat voor?

http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=150 ... n_de_islam
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Berichtdoor BFA » Ma Nov 27, 2006 7:12 pm

Het lijkt er dus op dat we aan het kortste eind trekken. Dankzij de door onze elite gewenste massa-immigratie geschiedt de islamisering van West Europa in veel hoger tempo dan de ontmanteling van de islam door de rationele zekerheid. Alsof we tijdens de Koude Oorlog de grenzen wagenwijd open zouden zetten voor communistische die-hards op wie we volgens de Grondwet ook nog eens geen kritiek zouden mogen hebben. De islam mag dan net als het communisme uiteindelijk wel verdampen, zoals Houellebecq ons voorspelt, maar kopen wij daar dan nog wat voor?

Geweren.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Mahalingam
Berichten: 41103
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Michel Houellebecq voorspelt de ondergang van de islam

Berichtdoor Mahalingam » Ma Dec 15, 2014 9:42 pm

8 jaar later. Houellebecq schrijft een nieuw boek.
Provocative novel sees Muslims ruling France
France’s famous literary rogue, Michel Houellebecq, has again displayed his talent for provocation with the announcement that his next novel, Soumission (Submission), is about a future France where a Muslim party wins the presidency.

The year is 2022 and President François Hollande is in the final stretch of his second and last stint in power. The top two parties vying to take over from him are the far-right Front National and the Muslim Fraternity.

The Muslim party wins the presidential election by allying itself with the Socialists and the centrists, and its leader names as prime minister François Bayrou (who in reality is currently the leader of the centrist MoDem party).

France is in turmoil.
http://www.thelocal.fr/20141215/muslims-take-power-in-france-in-new-houellebecq-book

In 2002 a French court acquitted Houellebecq of charges of inciting racism by calling Islam "the stupidest religion".

Ik heb al eerder een boek gelezen uit 2008 over hoe Europa zal zijn na de Moslim overwinning.
Afbeelding
http://www.baenebooks.com/p-748-caliphate.aspx
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46639
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Michel Houellebecq voorspelt de ondergang van de islam

Berichtdoor Pilgrim » Vr Apr 19, 2019 11:03 pm

Mahalingam schreef:In 2002 a French court acquitted Houellebecq of charges of inciting racism by calling Islam "the stupidest religion".

Nu valt hem iets anders ten deel..

Frankrijk: Michel Houellebecq in het legioen van eer opgenomen

Geplaatst op 19 april 2019

Afbeelding
Met zijn deels controversiële boeken, waaronder “Onderwerping”, vestigt de schrijver steeds opnieuw de aandacht op zich.

Michel Houellebecq behoort tot de bekendste Franse schrijvers. Nu werd de schrijver, die met deels controversiële boeken sterk polariseert, in het legioen van eer opgenomen. Zoals het Élysée-paleis meedeelde, kende Emmanuel Macron de Orde van een Ridder van het Legioen van Eer toe aan de schrijver. Onder de gasten tijdens de ceremonie bevond zich ook ex-president Nicolas Sarkozy.

Een schrijver die polariseert

De internationaal succesvolle en bekende schrijver publiceerde in het verleden controversiële en polariserende boeken zoals “Elementaire deeltjes”, Platform”, “Onderwerping” en “Serotonine”, zijn nieuwste boek. Houellebecq staat erom bekend zijn boeken op het juiste moment te publiceren. Zo pleegden radicale islamieten precies op de dag van verschijning van zijn roman “Onderwerping” een aanslag op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo. De roman beschrijft een geïslamiseerd Frankrijk in het jaar 2022.

De roman “Serotonine”, die in januari van dit jaar verschenen is, pakt thema´s op zoals de globalisering, de EU-landbouwpolitiek en de hopeloosheid van de hierdoor zwaar getroffen boeren en werkloze fabrieksarbeiders, die bereid zijn tot opstand. Het lijkt net alsof de schrijver met dit boek al maanden voor de protestbeweging van de “gele hesjes” die opstand heeft beschreven, die de Franse politiek compleet verrast heeft.

Bron: www.tagesstimme.com

Door: Monika Šimić

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/04/19 ... opgenomen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

mercator
Berichten: 19060
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Michel Houellebecq voorspelt de ondergang van de islam

Berichtdoor mercator » Za Apr 20, 2019 4:57 pm

Het moet Houellebecq vreemd te moede zijn dat 2 van de grootste vernietigers van zijn geliefde Franse cultuur- Sarkozy en Macron-hem nu met eerbewijzen overladen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel


Terug naar “Opinies”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten