Pakistan Leven in chaos

Is het leven in een land van de islam echt het paradijs? Waarom zijn er geen rustige, stabiele islamitische landen op onze planeet?
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 3463
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Pakistan Leven in chaos

Berichtdoor sjun » Wo Mei 24, 2017 6:02 pm

Daarnaast, Pakistan is een geislamiseerd land met alle maatschappelijke gevolgen die daarbij horen. De naamgeving Paki-stan betekent rein-land. Bedoeld wordt nagenoeg rein van ongelovigen. Geen wonder dat het land wordt uitgewoond, de veiligheid op straat niet gegarandeerd is en er geen klimaat voor duurzame handelsrelaties aanwezig is. Niet voor niets verkassen er velen naar Groot Britannië om hun rekeningen daar door te schuiven naar 't Algemeen. Als het anders is verneem ik dat graag.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 13993
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Pakistan Leven in chaos

Berichtdoor King George » Ma Jun 12, 2017 10:25 am

Doodstraf voor bericht op Facebook

Gisteren, 21:27

BAHAWALPUR - Een man uit Pakistan is ter dood veroordeeld voor een bericht op Facebook. Volgens een rechtbank is hij schuldig aan godslastering. Het is de eerste keer dat iemand in Pakistan de doodstraf krijgt voor een post op sociale media.


Taimoor Raza (30) zou de profeet Mohammed hebben beledigd. Raza is lid van de sjiitische minderheid in Pakistan. Bij een bushalte hij zou hebben gekeken naar een filmpje tegen een streng soennitische gemeenschap.

Godslastering is streng verboden in Pakistan. Zelfs kritiek op het strenge verbod op godslastering kan gevaarlijk zijn. In april werd een kritische student op een universiteit gelyncht door andere studenten, omdat hij Mohammed zou hebben beledigd.


De Telegraaf
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 32938
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pakistan Leven in chaos

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jun 23, 2017 4:41 pm

Afbeelding
Vijftien doden bij dubbele bomaanslag Pakistan

De aanslag was in de plaats Parachinar. Eerder vandaag vielen bij een aanslag elders in het land al dertien doden.

Bij een dubbele bomaanslag op een markt in het noordwesten van Pakistan zijn vrijdag ten minste vijftien mensen om het leven gekomen. Er vielen zeventig gewonden. Dat zegt een Pakistaanse overheidsfunctionaris tegen persbureau Reuters.

Terwijl mensen op de drukke markt in de plaats Parachinar inkopen aan het doen waren voor de iftar-maaltijd aan het einde van een dag vasten, ging een explosief af. Drie later volgde een tweede. Het is nog niet bekend of het gaat om een zelfmoordaanslag of een ander soort bomexplosie.
Bomauto

Eerder op vrijdag vielen bij een andere aanslag, zo’n zevenhonderd kilometer zuidelijker in de stad Quetta, dertien doden en negentien gewonden. Een zelfmoordterrorist in een bomauto blies zichzelf toen hij bij een checkpoint in de buurt van het hoofdbureau van de politie werd gecontroleerd. Zeven van de doden waren politieagenten.
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/06/23/vijftien-doden-bij-dubbele-bomaanslag-pakistan-a1564292
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 32938
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pakistan Leven in chaos

Berichtdoor Mahalingam » Zo Jun 25, 2017 7:05 pm

Met een tankauto vol benzine rijden van Karachi naar Lahore is zo'n 1200 km en duurt zo'n 15 a 19 uur.
Chauffeurs in paksitan kennen geen rijtijdenbesluit. Ze slikken peppillen om wakker te blijven. Maar dan blijven ze niet alert en vergeten ze wel eens een bocht te nemen. En in heel korte tijd weten de plaatselijke bewoners dat er buit te halen valt en komen met honderden ter plaatse om te plunderen.
Oil Tanker Fire in Pakistan Leaves More Than 140 Dead

ISLAMABAD, Pakistan — An oil tanker caught fire and exploded after overturning on a road in eastern Pakistan on Sunday, killing at least 140 people and seriously injuring at least 50 more after they rushed toward the vehicle in an effort to collect fuel as it gushed from the tanker.

The authorities were investigating what caused the oil tanker to overturn and create an inferno, although one official suggested that it was probably caused by an engine spark.

The tanker overturned in Ahmedpur East, a small city in Punjab Province, as it was traveling from the southern port city of Karachi to Lahore, the province’s capital. It was believed to be carrying 5,500 gallons of oil, officials and the state-run news media reported.

The blast occurred about 45 minutes after the tanker crashed, Reuters reported, and Pakistani television networks broadcast images of dozens of people collecting the fuel in bottles and buckets before the site turned into a giant fireball, and thick plumes of smoke enveloped the area after the explosion.

“We kept on telling people to leave the crash site, but people wouldn’t listen and more kept coming,” said Muhammad Rizwan, a police official. “We knew it was dangerous, and if there were more cars and bikes, the casualties would have been much higher.”
https://www.nytimes.com/2017/06/25/world/asia/pakistan-oil-tanker-fire.html
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 61959
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Pakistan Leven in chaos

Berichtdoor Ariel » Zo Jun 25, 2017 9:13 pm

Het dodental is inmiddels gestegen tot 146 mensen, en ik las ergens in een krant dat iemand tijdens het stelen verzamelen van de benzine een sigaretje opstak.

En nee, dat is niet niet zo slim.

Over de oorzaak van de explosie bestaat nog onduidelijkheid. „Volgens de eerste berichten probeerde iemand een sigaret op te steken”, zei een woordvoerder van de reddingsdiensten.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Mahalingam
Berichten: 32938
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pakistan Leven in chaos

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jul 14, 2017 3:28 pm

In Pakistan is het een corrupt zooitje. Als baas verrijk je je familie en clan.
Zo krijg je af en toe families waar een tekort aan mannelijke erfgenamen is om de buit te beheren.
Zo kan het dat de familie (dynesty) Nehroe in India een vrouw Indira Ghandi als permier kreeg. (vermoord) En ook Bangla Desh heeft geregeld een vrouw als premier gehad. (Khaleda Zia, Sheikh Hasina)
Dus zo iets in Pakistan is niet raar ondanks de belabberde positie van de vrouwen in het algemeen.
Ook daar hebben ze als baas Benazir Bhutto gehad van de clan van Bhutto. (vermoord)
Carrière Pakistaanse premiersdochter dreigt te sneuvelen door lettertypeblunder

De zaak komt voort uit de zogenoemde Panama Papers, gelekte documenten waarin allemaal details stonden over brievenbusbedrijfjes in belastingparadijzen. Daar bleken wereldwijd veel prominente politici achter te zitten, onder wie dus premier Nawaz Sharif van Pakistan. Hij wordt zelf niet genoemd, maar zijn kinderen blijken een aantal dure appartementen in Londen te hebben gekocht via een vennootschappen op de Britse Maagdeneilanden.
[...]
De Panama Papers wezen Maryam aan, maar zij claimt dat ze alleen beheerder is. Haar broer, een zakenman zonder politieke ambities, zou de eigenaar zijn. Om dit aan te tonen, heeft Maryam een akte overhandigd die door haarzelf en haar broer is ondertekend in februari 2006.
Maar die akte is dus opgesteld in Calibri en dat lettertype was in 2006 nog helemaal niet beschikbaar. Volgens de Nederlandse ontwerper van het lettertype, Lucas de Groot, bestond er toen al wel een bètaversie, maar het zou 'serieus veel moeite kosten om hier de hand op te leggen', zegt hij tegen persbureau AFP. 'Het zou door computernerds uit een testversie van het besturingssysteem moeten zijn gehaald.'
https://www.volkskrant.nl/buitenland/carriere-pakistaanse-premiersdochter-dreigt-te-sneuvelen-door-lettertypeblunder~a4506236/
De familie heeft het volste vertrouwen in het hooggerechtshof, immers die rechters zijn politiek benoemd.
'Elke tegenstelling wordt niet alleen aangevochten, maar gedecimeerd in het hooggerechtshof', twitterde Maryam deze week.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 32938
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pakistan Leven in chaos

Berichtdoor Mahalingam » Zo Jul 16, 2017 5:10 pm

Calibri font was introduced in 2007 but the ‘Innovative Sharif Family’ used it in 2006.
Afbeelding

Er zijn al vele grappen over gemaakt.
"Calibri, the font that may leave Pakistan sans Sharif"
Verduidelijking:
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Leven in moslimlanden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast