Taliban en hun misdaden.

Is het leven in een land van de islam echt het paradijs? Waarom zijn er geen rustige, stabiele islamitische landen op onze planeet?
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 3669
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor sjun » Wo Jun 21, 2017 7:53 pm

Zo wordt ook in de praktijk duidelijk waar het woord maanziekte vandaan komt.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Mahalingam
Berichten: 33907
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Do Jun 22, 2017 3:15 pm

Sta je op zijn rammadans te suffen in de brandende zon (temperatuur in de schaduw 44 graden) buiten een kantoor van de New Kaboul Bank in Lashkar Gah (Helmand, Afghanistan) wachtend op je geld, ontploft er weer een autobom.
Tientallen doden bij aanslag Afghanistan

Bij een zelfmoordaanslag in het zuiden van Afghanistan zijn donderdag tientallen mensen om het leven gekomen. Ook zijn er zo’n zestig mensen gewond geraakt, schrijft AFP. Burgers en militairen stonden in de rij om hun loon op te halen. Volgens een laatste telling donderdagmiddag staat het dodental op 29. Dat kan nog oplopen. Het merendeel van de slachtoffers zijn burgers.

Het incident vond plaats bij hetzelfde filiaal van de bank dat in februari het doelwit was van een aanslag. Toen blies een man een auto vol explosieven op bij een voertuig van het Afghaanse leger. Zeven mensen kwamen daarbij om het leven. Soldaten waren op dat moment ook net aangekomen bij de bank om hun soldij te innen.
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/06/22/minstens-twintig-doden-bij-zelfmoordaanslag-in-afghanistan-2-a1564046
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 33907
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jul 24, 2017 12:01 pm

Afbeelding
Taliban eist dodelijke zelfmoordaanslag Kabul op
Zeker vierentwintig mensen zijn maandagochtend omgekomen bij een zelfmoordaanslag in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Meer dan veertig mensen raakten gewond, aldus het ministerie van binnenlandse zaken. De Taliban heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.

De aanval vond plaats met een autobom, die rond 05:00 vannacht ontplofte in het district Gulai-e Dawachana in het westen van de Afghaanse hoofdstad. De aanslag was gericht op een bus waarin werknemers van het ministerie van de mijnen en petroleum zaten.
https://www.trouw.nl/home/taliban-eist-dodelijke-zelfmoordaanslag-kabul-op~a77156d9/

Cijfertjes:
Door de oorlog in Afghanistan zijn in de eerste zes maanden van 2017 zeker 1662 burgers om het leven gekomen en 3581 gewond geraakt.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 33907
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Vr Aug 04, 2017 3:27 pm

Het was weer raak in Herat, een stad die vlakbij het sjiitische Iran ligt.
En het is al heel lang de tendens in Allahstan dat de sjia de klappen krijgen van toegenomen sunni geloofsijver (als de Chriastenen op zijn).
Door een zelfmoordaanslag op een sjiitische moskee in de West-Afghaanse stad Herat zijn dinsdag ten minste 29 mensen gedood.
Dat is het aantal doden dat volgens een woordvoerder van het provinciaal ministerie van Gezondheidszorg naar het grootste plaatselijke ziekenhuis is gebracht. Daar zijn ook nog 64 gewonden opgenomen.
Gevreesd wordt dat het dodental nog zal oplopen. De autoriteiten proberen na te gaan of er ook slachtoffers naar privéklinieken zijn vervoerd.

Een lokale politiecommandant meldde aan persbureau AP dat er meerdere daders waren. Een zelfmoordterrorist bracht explosieven tot ontploffing en een ander was gewapend met een geweer en gooide granaten naar moskeebezoekers.

De verantwoordelijkheid voor de bomaanslag is nog niet opgeëist. De Taliban ontkende betrokken te zijn bij de aanslag. De voorbije maanden zaaiden soennitische IS-terroristen vooral dood en verderf in hoofdstad Kabul.
https://www.trouw.nl/home/veel-doden-door-aanslag-op-afghaanse-moskee~a9c0da00/
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 33907
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Wo Sep 13, 2017 4:16 pm

Sinds enige tijd hebben ze weer een cricketstadion in Kabul. De Taliban is anti-cricket.
Doden door aanslag op cricketstadion Kabul
Zeker twee mensen zijn om het leven gekomen door een zelfmoordaanslag in de Afghaanse hoofdstad Kabul.

De aanslagpleger blies zich op bij een controlepost buiten het cricketstadion in de Afghaanse hoofdstad, zeggen veiligheidsbronnen tegen nieuwszender TOLOnews.

In het stadion was op het moment van de aanslag een wedstrijd bezig. De toeschouwers en spelers bleven volgens de autoriteiten ongedeerd. De twee slachtoffers zijn volgens bronnen leden van de veiligheidstroepen.
http://www.telegraaf.nl/buitenland/29231238/__Aanslag_op_cricketstadion_Kabul__.html

The blast outside Kabul International Cricket Stadium took place during a match in Afghanistan's Shpageeza Cricket League, a T20 franchise tournament on the lines of the Indian Premier League and similar 20-over tournaments.
The Shpageeza tournament, now in its fifth season, is one of a small number of Western-style sports competitions along with Afghan Premier League football that have grown up since a U.S.-led campaign toppled the Taliban in 2001.
Cricket, which spread from refugee camps in Pakistan, has become one of Afghanistan's most popular sports and the national team has become increasingly successful, raising the profile of the game.
http://timesofindia.indiatimes.com/world/south-asia/suicide-bomb-near-cricket-stadium-in-kabul-kills-at-least-2/articleshow/60497391.cms
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Leven in moslimlanden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten