Opstand in Iran

Is het leven in een land van de islam echt het paradijs? Waarom zijn er geen rustige, stabiele islamitische landen op onze planeet?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 64025
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Opstand in Iran

Berichtdoor Ariel » Di Jan 09, 2018 2:05 am

Afbeelding
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 14921
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Opstand in Iran

Berichtdoor King George » Di Jan 09, 2018 1:56 pm

De hijskranen zullen het weer druk gaan krijgen in Iran. Daarbij zullen die 20 doden op straat klein bier bij zijn vergeleken.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 3796
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Opstand in Iran

Berichtdoor sjun » Di Jan 09, 2018 5:10 pm

Niet bij de NPO dus maar hier

Interviewing Persians At Iran Protest In Los Angeles


Iran's massive protests, explained in 4 minutes


Opmerkelijk dat de ongekozen EU-bestuurders zich niet tegen het Mullahregime uitspreken. Ook die mensen zouden naar huis moeten worden gestuurd.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 30811
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Opstand in Iran

Berichtdoor Pilgrim » Do Jan 11, 2018 2:49 am

Iran: Geld voor terreur, maar onderdrukking van het eigen volk

Geplaatst op 10 januari 2018

Afbeelding

Hoe paradox het ook mag klinken: wellicht werden de protesten tegen het Iraanse moellah-regime o.a. door royaal tegemoetkomen en niet bijvoorbeeld door economische sancties mede veroorzaakt. De door Barack Obama verantwoorde atoomdeal zorgde ervoor dat Iran toegang kreeg tot dan toe door sancties bevroren vermogen. Namelijk tot ca. $ 100 miljard.

Veel Iraniërs geloven abusievelijk dat zij merkbaar van deze economische voordelen zouden profiteren.

Maar het regime heeft andere prioriteiten. Het geld stroomt naar de Teheran-getrouwe Jihad-milities, die Iran erbij moeten helpen de hegemonie in de Oriënt te verkrijgen. Het geld stroomt naar Syrië, naar Irak, naar Libanon en Jemen.

Inmiddels is het veel Iraniërs duidelijk geworden dat hun theocratische heersers iets geheel anders in de zin hebben dan zich om hun zorgen te bekommeren.

Curieus genoeg heeft dus de overdracht van bevroren vermogens aan Iran er meer aan bijgedragen om de band tussen het Iraanse volk en het Iraanse regime te verzwakken dan menig sanctiemaatregel.

Dood aan Hezbollah!”, scandeerden Iraanse demonstranten op 30 december in Qom. Best opmerkelijk wanneer je bedenkt dat de officiële slogans van het regime eigenlijk “Dood aan Amerika!” en “Dood aan Israël” luiden.

De mensen zijn het echter zat dat het Iraanse geld naar terreur en expansionisme stroomt en niet gebruikt wordt voor het Iraanse volk zelf.

“Schaam je jezelf niet Khamenei? Verlaat het land!”, riepen de mensen in Qom. Het protest richtte zich zelfs tegen de eigenlijk als onaantastbaar geldende hoogste leiders van Iran.

Ayatollah Ali Khamenei toont volgens verwachting geen enkel besef. Voor hem worden de protesten door niet nader genoemde buitenlandse vijanden van Iran aangewakkerd. Dat het Iraanse volk heel terechte redenen zou kunnen hebben om tegen zijn regime op te staan, gaat zijn bevattingsvermogen te buiten. Misschien begrijpt hij het inderdaad niet. Misschien is zijn waarneming door zin religieuze fundamentalisme dusdanig verdraaid, dat hij de situatie werkelijk niet anders kan zien.

Welke buitenlandse vijanden bedoeld worden, is niet moeilijk te raden. De beschuldiging werd al geuit dat de protesten tegen het regime aangestuurd zouden worden door Amerikaanse, Britse en Israëlische agenten.

Volgens “Fox News” zou een bron binnen het Iraanse regime aan de Nationale Verzetsraad van Iran notulen van ontmoetingen van de hoogste leider Khamenei met vooraanstaande politici en veiligheidskrachten tot 31 december hebben doorgespeeld. Volgens deze notities ziet het regime de ernst van de situatie in en wordt het bang.

Allah sta ons bij”, staat er in. “dit is een zeer gecompliceerde situatie die verschilt van vorige.”

De documenten tonen aan dat het regime de draagwijdte van het protest begrijpt. Met verontrusting wordt er nota van genomen dat de opstand tegen de hoogste leider persoonlijk is gericht.

De revolutiewachters worden in beweging gezet
De Islamitische Revolutionaire Gardes (Sepah-e Pasdaran-e Enqelab-e Eslami) hebben al een beslissende rol gespeeld bij het neerslaan van de groene beweging in het jaar 2009. Zij zijn de pretoriaanse lijfwacht van het moellah-regime en alleen ondergeschikt aan de hoogste leider Khamenei persoonlijk.

Zoals het persbureau Reuters deze dagen meldde, zijn eenheden van de Revolutionaire Gardes intussen uitgezwermd om de protesten de kop in te drukken. De commandant van de Revolutionaire Gardes, generaal-majoor Mohammad Ali Dzjafari, gaf aan troepen naar de provincies Hamedan, Isfahan en Lorestan te hebben gestuurd.

Wanneer de aan de Nationale Verzetsraad van Iran toe gespeelde documenten betrouwbaar zijn, dan is er al van tevoren niet zonder bedenkingen gediscussieerd over het gebruik van militair geweld. Leden van het regime hebben volgens de documenten de vrees geuit dat het inzetten van de Revolutionaire Gardes of van de Basji-milities voor een toename van de vijandigheid onder de demonstranten zou kunnen zorgen.

Men kan alleen maar hopen dat het de revolutiewachters niet lukt het verzet te bedwingen… Het wordt tijd dat het Westen helpt. Iran zou zo´n geval zijn, waarin het echt de moeite waard zou zijn om de oppositie actief te ondersteunen tegen het heersende regime, want dat regime bedreigt de stabiliteit van de hele regio.

Amerika´s houding
De Amerikaanse president Donald Trump heeft al meermaals in publieke statements nadrukkelijk zijn partij kiezen voor het Iraanse verzet bevestigd.

Op 2 januari werd op zijn officiële Twitter-account het volgende statement gepubliceerd:

“Het Iraanse volk onderneemt eindelijk iets tegen het wrede en corrupte Iraanse regime. Al het geld, dat aan hen heel onverstandig door Obama werd gegeven, stroomde in het terrorisme en in de zakken van het regime. Het volk heeft weinig te eten, een grote inflatie en geen mensenrechten.”

Ook in het congres wordt ondertussen door zowel Republikeinen als Democraten gesproken over ondersteuning voor het Iraanse verzet. Congresleden verwezen naar Obama´s late reactie op de opstanden in Iran in het jaar 2009 en eisten de huidige demonstranten erbij te ondersteunen om voor een ommekeer in Iran te zorgen.

De uit Iran afkomstige en in de VS levende politieke wetenschapper Dr. Majid Rafizadeh prijst de regering-Trump. “Als (...) Iraniër kan ik u zeggen dat de ondersteuning van de Verenigde Staten en president Trump voor gewone Iraniërs van onschatbare waard eis: zij voelen zich hulpeloos en alleen in het aangezicht van de monsters die hen zo lang onderdrukt hebben.”

In de Perzisch-talige sociale media zou Amerika´s ondersteuning voor het verzet worden bejubeld, schrijft Rafizadeh.

Nu komt het erop aan dat de huidige Amerikaanse regering het beter doet dan Obama in het jaar 2009. De voormalige Amerikaanse president zette in op appeasement tegenover het moellah-regime en hielp het Iraanse volk niet toen het er op aankwam.

De regering-Trump zou nu moeten laten zien dat het niet alleen bij mooie woorden blijft en dat de Iraniërs er heel concreet bij geholpen worden hun totalitaire regime ten val te brengen, dat terrorisme sponsort, een expansieve buitenlandse politiek bedrijft, Israël wil vernietigen en antisemitische propaganda exporteert.

Juist nu, nu het regime de Revolutionaire Gardes al inzet om het verzet te stoppen, hebben de Iraniërs bijzonder dringend hulp nodig.

Op 2 januari heeft de Amerikaanse ambassadrice bij de VN, Nikki Haley, aangekondigd dat Amerika zou streven naar het houden van speciale zittingen van de VN-veiligheidsraad en van de VN-mensenrechtenraad om de situatie in Iran te bespreken. Alle vrijheidslievende volkeren zouden het Iraanse volk moeten bijstaan, zei Haley tijdens een persconferentie.

Bij de protesten in Iran werden tot nu toe minstens 21 mensen gedood en honderden gearresteerd.

Bron: https://conservo.wordpress.com

Auteur: Adrian F. Lauber

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/10 ... igen-volk/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Leven in moslimlanden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten