Taliban en hun misdaden.

Is het leven in een land van de islam echt het paradijs? Waarom zijn er geen rustige, stabiele islamitische landen op onze planeet?
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 3818
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor sjun » Wo Jun 21, 2017 7:53 pm

Zo wordt ook in de praktijk duidelijk waar het woord maanziekte vandaan komt.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Mahalingam
Berichten: 34783
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Do Jun 22, 2017 3:15 pm

Sta je op zijn rammadans te suffen in de brandende zon (temperatuur in de schaduw 44 graden) buiten een kantoor van de New Kaboul Bank in Lashkar Gah (Helmand, Afghanistan) wachtend op je geld, ontploft er weer een autobom.
Tientallen doden bij aanslag Afghanistan

Bij een zelfmoordaanslag in het zuiden van Afghanistan zijn donderdag tientallen mensen om het leven gekomen. Ook zijn er zo’n zestig mensen gewond geraakt, schrijft AFP. Burgers en militairen stonden in de rij om hun loon op te halen. Volgens een laatste telling donderdagmiddag staat het dodental op 29. Dat kan nog oplopen. Het merendeel van de slachtoffers zijn burgers.

Het incident vond plaats bij hetzelfde filiaal van de bank dat in februari het doelwit was van een aanslag. Toen blies een man een auto vol explosieven op bij een voertuig van het Afghaanse leger. Zeven mensen kwamen daarbij om het leven. Soldaten waren op dat moment ook net aangekomen bij de bank om hun soldij te innen.
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/06/22/minstens-twintig-doden-bij-zelfmoordaanslag-in-afghanistan-2-a1564046
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 34783
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jul 24, 2017 12:01 pm

Afbeelding
Taliban eist dodelijke zelfmoordaanslag Kabul op
Zeker vierentwintig mensen zijn maandagochtend omgekomen bij een zelfmoordaanslag in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Meer dan veertig mensen raakten gewond, aldus het ministerie van binnenlandse zaken. De Taliban heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.

De aanval vond plaats met een autobom, die rond 05:00 vannacht ontplofte in het district Gulai-e Dawachana in het westen van de Afghaanse hoofdstad. De aanslag was gericht op een bus waarin werknemers van het ministerie van de mijnen en petroleum zaten.
https://www.trouw.nl/home/taliban-eist-dodelijke-zelfmoordaanslag-kabul-op~a77156d9/

Cijfertjes:
Door de oorlog in Afghanistan zijn in de eerste zes maanden van 2017 zeker 1662 burgers om het leven gekomen en 3581 gewond geraakt.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 34783
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Vr Aug 04, 2017 3:27 pm

Het was weer raak in Herat, een stad die vlakbij het sjiitische Iran ligt.
En het is al heel lang de tendens in Allahstan dat de sjia de klappen krijgen van toegenomen sunni geloofsijver (als de Chriastenen op zijn).
Door een zelfmoordaanslag op een sjiitische moskee in de West-Afghaanse stad Herat zijn dinsdag ten minste 29 mensen gedood.
Dat is het aantal doden dat volgens een woordvoerder van het provinciaal ministerie van Gezondheidszorg naar het grootste plaatselijke ziekenhuis is gebracht. Daar zijn ook nog 64 gewonden opgenomen.
Gevreesd wordt dat het dodental nog zal oplopen. De autoriteiten proberen na te gaan of er ook slachtoffers naar privéklinieken zijn vervoerd.

Een lokale politiecommandant meldde aan persbureau AP dat er meerdere daders waren. Een zelfmoordterrorist bracht explosieven tot ontploffing en een ander was gewapend met een geweer en gooide granaten naar moskeebezoekers.

De verantwoordelijkheid voor de bomaanslag is nog niet opgeëist. De Taliban ontkende betrokken te zijn bij de aanslag. De voorbije maanden zaaiden soennitische IS-terroristen vooral dood en verderf in hoofdstad Kabul.
https://www.trouw.nl/home/veel-doden-door-aanslag-op-afghaanse-moskee~a9c0da00/
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 34783
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Wo Sep 13, 2017 4:16 pm

Sinds enige tijd hebben ze weer een cricketstadion in Kabul. De Taliban is anti-cricket.
Doden door aanslag op cricketstadion Kabul
Zeker twee mensen zijn om het leven gekomen door een zelfmoordaanslag in de Afghaanse hoofdstad Kabul.

De aanslagpleger blies zich op bij een controlepost buiten het cricketstadion in de Afghaanse hoofdstad, zeggen veiligheidsbronnen tegen nieuwszender TOLOnews.

In het stadion was op het moment van de aanslag een wedstrijd bezig. De toeschouwers en spelers bleven volgens de autoriteiten ongedeerd. De twee slachtoffers zijn volgens bronnen leden van de veiligheidstroepen.
http://www.telegraaf.nl/buitenland/29231238/__Aanslag_op_cricketstadion_Kabul__.html

The blast outside Kabul International Cricket Stadium took place during a match in Afghanistan's Shpageeza Cricket League, a T20 franchise tournament on the lines of the Indian Premier League and similar 20-over tournaments.
The Shpageeza tournament, now in its fifth season, is one of a small number of Western-style sports competitions along with Afghan Premier League football that have grown up since a U.S.-led campaign toppled the Taliban in 2001.
Cricket, which spread from refugee camps in Pakistan, has become one of Afghanistan's most popular sports and the national team has become increasingly successful, raising the profile of the game.
http://timesofindia.indiatimes.com/world/south-asia/suicide-bomb-near-cricket-stadium-in-kabul-kills-at-least-2/articleshow/60497391.cms
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 34783
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Do Dec 28, 2017 12:15 pm

The Afghan Voice news agency is linked to Iranian interests.
In recent months, the Islamic State group has been striking Shiite and Iranian-linked sites in Kabul.
Today's attack is the latest in a series to hit Afghan media groups in recent years, and follows an attack on a private television station in Kabul last month.
The site of the attack was in a heavily Shiite Muslim area in the west of the capital.

Kabul suicide bombings: 40 killed in attack on Afghan Voice news agency, cultural centre
At least 40 people have been killed and 30 injured in a series of suicide attacks on a news agency and a neighbouring Shiite cultural centre in Afghanistan's capital Kabul.
The blasts occurred during a morning panel discussion with journalists at the centre, and targeted the offices of the Afghan Voice news agency.
Women, children and journalists are among the dead, along with students who had gathered for the panel discussion.

There was no immediate claim of responsibility, but the Taliban issued a statement denying any involvement.
Sayed Abbas Hussaini, a journalist at Afghan Voice, said one reporter at the agency had been killed and one injured.
Photographs sent by witnesses showed what appeared to be serious damage at the site, and a number of dead and injured on the ground.
Deputy Health Minister Feda Mohammad Paikan said 35 bodies had been brought into a nearby hospital.
Television pictures showed many of the injured suffered serious burns.
http://www.abc.net.au/news/2017-12-28/deadly-explosion-at-afghanistan-news-agency-in-kabul/9290864
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 34783
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Zo Dec 31, 2017 4:56 pm

Het is een bekende strijdmethode in Afghanistan.
Je dood een invloedrijk opperhoofd (of Allah doet het voor je). Die moet dan begraven worden. En dan komen al de vriendjes van de dode opdraven. En dan zorg je voor een grote 'boem'. Succes verzekerd. Altijd raak.
Minstens 15 doden bij zelfmoordaanslag in Afghanistan
Bij een zelfmoordaanslag in het oosten van Afghanistan zijn zondag minstens twaalf doden en veertien gewonden gevallen. Dat heeft de woordvoerder van de gouverneur van Nangarhar bekendgemaakt.

De aanslag vond plaats tijdens de begrafenis van een vroegere gouverneur van het district Haska Mina. De kans bestaat dat de balans nog oploopt. Verschillende gewonden zijn er immers erg aan toe.
De aanslag is voorlopig nog niet opgeëist. Pas drie dagen geleden vond eveneens een zelfmoordaanslag plaats in Kaboel tegen een sjiitisch cultureel centrum. Daarbij vielen 41 doden en 84 gewonden.

De provincie Nangarhar is een bastion van Islamitische Staat. De terreurgroep heeft de aanslag van donderdag in de Afghaanse hoofdstad opgeëist.
https://www.demorgen.be/buitenland/minstens-15-doden-bij-zelfmoordaanslag-in-afghanistan-b626bae6/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 34783
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Zo Jan 21, 2018 6:11 pm

Urenlange aanval op Hotel Intercontinental in Kabul met tien doden tot gevolg - Taliban eisen de aanval op
De Taliban hebben de aanval op het Hotel Intercontinental in de Afghaanse hoofdstad Kabul opgeëist. Bij de aanval, de daaropvolgende twaalf uur durende bezetting en de bevrijding door speciale eenheden vielen volgens het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken tien doden: zes burgers, onder wie een buitenlander, en de vier daders.

Volgens het ministerie drongen vier aanvallers zaterdag kort na 21.00 uur plaatselijke tijd het hotel binnen en stichtten zij brand in de keuken. Vervolgens gingen zij verder het hotel in en verschansten ze zich op een van de bovenste verdiepingen.

Het ministerie meldde dat twee aanvallers door speciale eenheden al snel waren gedood. Het duurde vervolgens uren voordat een derde dader werd uitgeschakeld. De vierde werd later in een berging gevonden en gedood. De veiligheidstroepen wisten in totaal meer dan honderdvijftig mensen uit het hotel te redden. Onder hen zijn 41 buitenlanders. Het is niet bekend uit welk land ze komen..

Bruiloftsfeest
Volgens ooggetuigen schoten de daders willekeurig op hotelgasten en personeelsleden. In het hotel was ten tijde van de aanval een bruiloftsfeest aan de gang. Ook was er een conferentie voor computerexperts waar ongeveer honderd mensen aan deelnamen.

De radicaal-islamistische Taliban claimde de aanslag in een e-mail, waarin zij schreven dat ,,vijf van hun heilige krijgers tientallen buitenlandse en Afghaanse vijanden hadden gedood''.
https://www.volkskrant.nl/buitenland/urenlange-aanval-op-hotel-intercontinental-in-kabul-met-tien-doden-tot-gevolg-taliban-eisen-de-aanval-op~a4560950/
Kabul: Gunmen shot Intercontinental Hotel diners - eyewitness
[...]Kabul police told the BBC that nine Ukrainians, one German, one Greek and one Kazakh citizen had been confirmed dead. Two have yet to be identified.

The interior minister said the recent decision to transfer security to a private company had been a mistake.
[...]
The gunmen burst into the six-floor hotel at around 21:00 local time (16:30 GMT) on Saturday evening, as guests were enjoying dinner.
The eyewitness told the BBC he was having dinner with his son when the gunmen began firing into the air with small arms.
They killed a woman - believed to be a foreigner - and turned the gun on the eyewitness himself.
He shouted "I'm Afghan". One of the gunmen shouted that they didn't kill Afghans and demanded to know "Where are the foreigners?" The men then ran out of the room to look for them.

Haseeb, another eyewitness told Tolo News that two of the gunmen had asked him to serve them food first.
"They were wearing very stylish clothes," he said. "They came to me and asked for food. I served them the food and they thanked me and took their seats. Then they took out their weapons and started shooting the people."
"There were dozens of dead bodies lying around me."
http://www.bbc.com/news/world-asia-42766623
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 34783
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Za Jan 27, 2018 1:02 pm

Taliban Explosion Rocks Kabul, Killing at Least 40
At least 40 people were killed and more than 140 other were injured when a bomb placed in an ambulance set off a huge explosion on a busy Kabul street on Saturday, Afghan officials said.

The Taliban claimed responsibility for the attack.

The attack happened on a guarded street that leads to an old building of the Afghan Interior Ministry and several embassies, officials said.

The Interior Ministry said explosives were placed in an ambulance that managed to pass the first checkpoint at the street’s entrance.

The city’s hospitals were overwhelmed by the number of wounded, and officials feared that the death toll could still rise.
“It’s a massacre,” said Dejan Panic, the coordinator for the Emergency aid organization’s trauma hospitals in Afghanistan. At least 50 people were brought to Emergency’s Kabul hospital.
https://www.nytimes.com/2018/01/27/world/asia/afghanistan-kabul-attack.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 34783
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Zo Jan 28, 2018 2:36 pm

Dodental aanslag Kabul loopt op tot 103
Eerder stond het aantal slachtoffers op 95. Het aantal gewonden van een van de dodelijkste aanslagen in Kabul ooit bedraagt nu 235.
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/01/28/dodental-aanslag-kabul-loopt-op-tot-103-a1590056
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13269
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Jan 28, 2018 3:56 pm


Kan iemand mij uitleggen wat de mogelijke bedoeling van deze verschrikkelijke aanslagen is?

Zou het kunnen dat de Taliban boos is omdat zij niet in de regering zit? Of dat zij in iets anders hun zin niet krijgen? Blijkbaar hebben zij geen probleem (meer) met de aanwezigheid van Amerikaanse en Europese bemoeials. Die worden opvallend met rust gelaten. Ik begrijp dat niet. Waarom wordt hier niet op FFI over gediscussieerd?. Het domweg plaatsen zonder commentaar op aanslagen lijkt mij zinloos en stomvervelend. Laat ik het dan maar doen. Mij lijkt dit door de CIA opgezet. Maar waarom? Vragen en nog eens vragen. Want logisch is het niet dat zoals gemakshalve steeds vermeld de Taliban achter de aanslagen zit. Ik heb nog nooit een bewijsstuk hiervan mogen bezichtigen. Wat daar gebeurt is verschrikkelijk. Maar het zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat de schepping van de mens gepaard is gegaan met een afschuwelijk goddelijk sadisme. Dat inhoudt dat de mens geen vrije wil heeft. Want zolang God aan de touwtjes trekt kun je van alles verwachten. Behalve wat goeds.

Waarom krijgt de mens van alles en nog wat de schuld? Zelfs tot en met de opwarming van de aarde aan toe. Waarom blijft God telkenmale buiten schot? Angst? Hoezo angst? De mens heeft toch een vrije wil volgens het legendarische achterlijke aantal uit de hand lopende mensen dat nog altijd achter waandenkbeelden van zelfkastijding aan huppelen. Ja toch?
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst van mijzelf en verkondig uitsluitend eigen dogma's.

Mahalingam
Berichten: 34783
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Zo Feb 11, 2018 8:06 pm

Zestien leden van Afghaanse veiligheidstroepen neergeschoten door eigen collega’s
“Vijf leden van de Afghaanse veiligheidstroepen lokten hun collega’s naar een veiligheidspost onder het mom dat ze een aanval aan het voorbereiden waren tegen militanten van de Taliban”, zegt Haji Abdul Ahad Sultanzoy van de provinciale raad van Helmand. “Toen de zestien arriveerden aan het checkpoint, werden ze echter een voor een neergeschoten door hun collega’s.”
[...]
Een woordvoerder van de taliban bevestigt dat een militante groep verantwoordelijk is voor het incident. Volgens deskundigen slagen de taliban er steeds vaker in om leden van de Afghaanse veiligheidstroepen te rekruteren en te beïnvloeden zodat ze aanslagen plegen binnen hun eigen teams en zelfs bij de buitenlandse troepen.
https://www.hln.be/nieuws/buitenland/zestien-leden-van-afghaanse-veiligheidstroepen-neergeschoten-door-eigen-collega-s~a0107533
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 34783
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Feb 12, 2018 10:17 pm

De kopstukken van de Taliban: ze leven niet lang. Maar er is altijd wel verse aanvoer.
En niet gek opkijken al een 'geestelijke'(van de soort: mufti) ook warlord wordt. Net zoals de Grote Moh.
Nummer twee van Pakistaanse taliban gedood bij Amerikaanse luchtaanval
Khalid Mehsood alias Sanja, plaatsvervangend bevelhebber van de Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), kwam kort voor de dageraad van 8 februari om tijdens een aanval op Noord-Waziristan, één van de tribale stammengebieden aan de grens met Afghanistan, aldus de TTP.

De leiders van de organisatie hebben moefti Noor Wali Mehsood benoemd om Mehsood te vervangen. Mehsood heeft "onvoorwaardelijk vertrouwen" in de leider van de TTP, Maulana Fazoellah, zo staat ook in de tekst. De nieuwe nummer twee is ook met de taliban actief geweest in Afghanistan.
https://www.demorgen.be/buitenland/nummer-twee-van-pakistaanse-taliban-gedood-bij-amerikaanse-luchtaanval-b35e26ff/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Leven in moslimlanden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast