Opstand in Iran

Is het leven in een land van de islam echt het paradijs? Waarom zijn er geen rustige, stabiele islamitische landen op onze planeet?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 65234
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Opstand in Iran

Berichtdoor Ariel » Di Jan 09, 2018 2:05 am

Afbeelding
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 15728
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Opstand in Iran

Berichtdoor King George » Di Jan 09, 2018 1:56 pm

De hijskranen zullen het weer druk gaan krijgen in Iran. Daarbij zullen die 20 doden op straat klein bier bij zijn vergeleken.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 3869
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Opstand in Iran

Berichtdoor sjun » Di Jan 09, 2018 5:10 pm

Niet bij de NPO dus maar hier

Interviewing Persians At Iran Protest In Los Angeles


Iran's massive protests, explained in 4 minutes


Opmerkelijk dat de ongekozen EU-bestuurders zich niet tegen het Mullahregime uitspreken. Ook die mensen zouden naar huis moeten worden gestuurd.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 32367
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Opstand in Iran

Berichtdoor Pilgrim » Do Jan 11, 2018 2:49 am

Iran: Geld voor terreur, maar onderdrukking van het eigen volk

Geplaatst op 10 januari 2018

Afbeelding

Hoe paradox het ook mag klinken: wellicht werden de protesten tegen het Iraanse moellah-regime o.a. door royaal tegemoetkomen en niet bijvoorbeeld door economische sancties mede veroorzaakt. De door Barack Obama verantwoorde atoomdeal zorgde ervoor dat Iran toegang kreeg tot dan toe door sancties bevroren vermogen. Namelijk tot ca. $ 100 miljard.

Veel Iraniërs geloven abusievelijk dat zij merkbaar van deze economische voordelen zouden profiteren.

Maar het regime heeft andere prioriteiten. Het geld stroomt naar de Teheran-getrouwe Jihad-milities, die Iran erbij moeten helpen de hegemonie in de Oriënt te verkrijgen. Het geld stroomt naar Syrië, naar Irak, naar Libanon en Jemen.

Inmiddels is het veel Iraniërs duidelijk geworden dat hun theocratische heersers iets geheel anders in de zin hebben dan zich om hun zorgen te bekommeren.

Curieus genoeg heeft dus de overdracht van bevroren vermogens aan Iran er meer aan bijgedragen om de band tussen het Iraanse volk en het Iraanse regime te verzwakken dan menig sanctiemaatregel.

Dood aan Hezbollah!”, scandeerden Iraanse demonstranten op 30 december in Qom. Best opmerkelijk wanneer je bedenkt dat de officiële slogans van het regime eigenlijk “Dood aan Amerika!” en “Dood aan Israël” luiden.

De mensen zijn het echter zat dat het Iraanse geld naar terreur en expansionisme stroomt en niet gebruikt wordt voor het Iraanse volk zelf.

“Schaam je jezelf niet Khamenei? Verlaat het land!”, riepen de mensen in Qom. Het protest richtte zich zelfs tegen de eigenlijk als onaantastbaar geldende hoogste leiders van Iran.

Ayatollah Ali Khamenei toont volgens verwachting geen enkel besef. Voor hem worden de protesten door niet nader genoemde buitenlandse vijanden van Iran aangewakkerd. Dat het Iraanse volk heel terechte redenen zou kunnen hebben om tegen zijn regime op te staan, gaat zijn bevattingsvermogen te buiten. Misschien begrijpt hij het inderdaad niet. Misschien is zijn waarneming door zin religieuze fundamentalisme dusdanig verdraaid, dat hij de situatie werkelijk niet anders kan zien.

Welke buitenlandse vijanden bedoeld worden, is niet moeilijk te raden. De beschuldiging werd al geuit dat de protesten tegen het regime aangestuurd zouden worden door Amerikaanse, Britse en Israëlische agenten.

Volgens “Fox News” zou een bron binnen het Iraanse regime aan de Nationale Verzetsraad van Iran notulen van ontmoetingen van de hoogste leider Khamenei met vooraanstaande politici en veiligheidskrachten tot 31 december hebben doorgespeeld. Volgens deze notities ziet het regime de ernst van de situatie in en wordt het bang.

Allah sta ons bij”, staat er in. “dit is een zeer gecompliceerde situatie die verschilt van vorige.”

De documenten tonen aan dat het regime de draagwijdte van het protest begrijpt. Met verontrusting wordt er nota van genomen dat de opstand tegen de hoogste leider persoonlijk is gericht.

De revolutiewachters worden in beweging gezet
De Islamitische Revolutionaire Gardes (Sepah-e Pasdaran-e Enqelab-e Eslami) hebben al een beslissende rol gespeeld bij het neerslaan van de groene beweging in het jaar 2009. Zij zijn de pretoriaanse lijfwacht van het moellah-regime en alleen ondergeschikt aan de hoogste leider Khamenei persoonlijk.

Zoals het persbureau Reuters deze dagen meldde, zijn eenheden van de Revolutionaire Gardes intussen uitgezwermd om de protesten de kop in te drukken. De commandant van de Revolutionaire Gardes, generaal-majoor Mohammad Ali Dzjafari, gaf aan troepen naar de provincies Hamedan, Isfahan en Lorestan te hebben gestuurd.

Wanneer de aan de Nationale Verzetsraad van Iran toe gespeelde documenten betrouwbaar zijn, dan is er al van tevoren niet zonder bedenkingen gediscussieerd over het gebruik van militair geweld. Leden van het regime hebben volgens de documenten de vrees geuit dat het inzetten van de Revolutionaire Gardes of van de Basji-milities voor een toename van de vijandigheid onder de demonstranten zou kunnen zorgen.

Men kan alleen maar hopen dat het de revolutiewachters niet lukt het verzet te bedwingen… Het wordt tijd dat het Westen helpt. Iran zou zo´n geval zijn, waarin het echt de moeite waard zou zijn om de oppositie actief te ondersteunen tegen het heersende regime, want dat regime bedreigt de stabiliteit van de hele regio.

Amerika´s houding
De Amerikaanse president Donald Trump heeft al meermaals in publieke statements nadrukkelijk zijn partij kiezen voor het Iraanse verzet bevestigd.

Op 2 januari werd op zijn officiële Twitter-account het volgende statement gepubliceerd:

“Het Iraanse volk onderneemt eindelijk iets tegen het wrede en corrupte Iraanse regime. Al het geld, dat aan hen heel onverstandig door Obama werd gegeven, stroomde in het terrorisme en in de zakken van het regime. Het volk heeft weinig te eten, een grote inflatie en geen mensenrechten.”

Ook in het congres wordt ondertussen door zowel Republikeinen als Democraten gesproken over ondersteuning voor het Iraanse verzet. Congresleden verwezen naar Obama´s late reactie op de opstanden in Iran in het jaar 2009 en eisten de huidige demonstranten erbij te ondersteunen om voor een ommekeer in Iran te zorgen.

De uit Iran afkomstige en in de VS levende politieke wetenschapper Dr. Majid Rafizadeh prijst de regering-Trump. “Als (...) Iraniër kan ik u zeggen dat de ondersteuning van de Verenigde Staten en president Trump voor gewone Iraniërs van onschatbare waard eis: zij voelen zich hulpeloos en alleen in het aangezicht van de monsters die hen zo lang onderdrukt hebben.”

In de Perzisch-talige sociale media zou Amerika´s ondersteuning voor het verzet worden bejubeld, schrijft Rafizadeh.

Nu komt het erop aan dat de huidige Amerikaanse regering het beter doet dan Obama in het jaar 2009. De voormalige Amerikaanse president zette in op appeasement tegenover het moellah-regime en hielp het Iraanse volk niet toen het er op aankwam.

De regering-Trump zou nu moeten laten zien dat het niet alleen bij mooie woorden blijft en dat de Iraniërs er heel concreet bij geholpen worden hun totalitaire regime ten val te brengen, dat terrorisme sponsort, een expansieve buitenlandse politiek bedrijft, Israël wil vernietigen en antisemitische propaganda exporteert.

Juist nu, nu het regime de Revolutionaire Gardes al inzet om het verzet te stoppen, hebben de Iraniërs bijzonder dringend hulp nodig.

Op 2 januari heeft de Amerikaanse ambassadrice bij de VN, Nikki Haley, aangekondigd dat Amerika zou streven naar het houden van speciale zittingen van de VN-veiligheidsraad en van de VN-mensenrechtenraad om de situatie in Iran te bespreken. Alle vrijheidslievende volkeren zouden het Iraanse volk moeten bijstaan, zei Haley tijdens een persconferentie.

Bij de protesten in Iran werden tot nu toe minstens 21 mensen gedood en honderden gearresteerd.

Bron: https://conservo.wordpress.com

Auteur: Adrian F. Lauber

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/10 ... igen-volk/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 32367
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Opstand in Iran

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 04, 2018 3:58 am

Weerstand tegen verplichting hoofddoek groeit in Iran

Gepubliceerd: 03 februari 2018

Afbeelding

Steeds meer Iraniërs zijn tegen de plicht voor vrouwen om in het openbaar een hoofddoek te dragen. Dat blijkt uit een bericht van het kantoor van de president waarin zorgen worden uitgesproken over de ontwikkeling.

In Iran moeten alle vrouwen en meisjes ouder dan negen jaar in het openbaar een hoofddoek dragen en een wijde mantel. Maar inmiddels denkt een meerderheid van de bevolking volgens het presidentiële bericht dat vrouwen dat zelf moeten kunnen bepalen en niet de staat Iran.

Drastische maatregelen van de zedenpolitie die "onislamitisch geklede vrouwen" van straat plukt en zware boetes hebben geen effect.

Volgens waarnemers is het vrijgeven van het presidentiële bericht een overwinning voor anti-hoofddoek beweging. Sinds eind vorig jaar eisen steeds meer vrouwen afschaffing van de hoofddoekplicht.

Protesten
De afgelopen weken zijn vrouwen regelmatig de straat opgegaan om te protesteren tegen de verplichte hoofddoek. Zeker 29 vrouwen zijn daarbij aangehouden omdat zij geen hoofddoek droegen tijdens een protest in de Iraanse hoofdstad Teheran.

De Iraanse hoofdaanklager noemde het protest kinderachtig en suggereerde dat het mogelijk was ingegeven door buitenlanders. Eerder deze week zou er een vrouw zijn aangehouden die in een drukke straat op een verhoging stond zonder hoofddoek.

Door: ANP/NU.nl

https://www.nu.nl/buitenland/5117438/we ... -iran.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 32367
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Opstand in Iran

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 04, 2018 9:27 pm

Iran wil hard optreden tegen antihoofddoek protesten

Geplaatst op 4 februari 2018

Afbeelding
Downtown Teheran. De hoofddoek is verplicht voor vrouwen in Iran.

Uit protest tegen de hoofddoekdwang in Iran doen vrouwen steeds opnieuw hun hoofddoek af op straat. Nu wil de regering doorpakken.

Het Iraanse Openbaar Ministerie wil hard optreden tegen het toenemend aantal “antihoofddoek demonstrantes”. “Om de hoofddoek in het openbaar af te doen, is tegen de wet en de islamitische plicht en daarom een delict”, zei de officier van justitie van Teheran.

Afbeelding
Vida Movahed.

Officier van justitie Abbas Dzjafar Dolatabadi bevestigde dat er minstens één demonstrante opgepakt en opgesloten zou zijn. Het Openbaar Ministerie zou wat dit betreft consequent haar plicht vervullen, waarschuwde Dolatabadi volgens informatie van het persbureau Irna.

Afbeelding
Nargess Husseini.

Uit protest tegen de hoofddoekdwang in Iran doen steeds opnieuw vrouwen hun hoofddoek af op straat en hangen deze als vlag aan een stok. Tot nu toe zouden een tiental vrouwen aan de actie hebben deelgenomen. Voor de staat worden de “antihoofddoek protesten” in Teheran en andere steden langzamerhand een serieus probleem.

Afbeelding

De eerste “antihoofddoek demonstrante” was de 31-jarige Vida Movahed. Zij werd eind december in de Enghelab-straat in het centrum van Teheran gearresteerd en na een maand in de gevangenis weer vrijgelaten. De tweede was Nargess Husseini, die vorige week maandag gearresteerd en in een gevangenis ten zuiden van Teheran opgesloten werd. Het is onduidelijk wat er met de andere vrouwen is gebeurd.

Bron: https://bazonline.ch

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/02/04 ... protesten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 32367
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Opstand in Iran

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 04, 2018 9:28 pm

Oude vrouw in Iran doet mee aan het protest tegen de hoofddoekdwang
Ja Isti - Gepubliceerd op 31 jan. 2018

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 32367
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Opstand in Iran

Berichtdoor Pilgrim » Ma Feb 05, 2018 12:54 am

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 32367
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Opstand in Iran

Berichtdoor Pilgrim » Ma Feb 05, 2018 3:36 am

Meer protesten Iraanse vrouwen tegen verplicht hoofddoekje; Europa zwijgt

Xander, 01-02-2018

Afbeelding
Iraanse vrouw protesteert tegen verplicht hoofddoekje (afbeelding: screenshot Twitter via Journalistenwatch (1)).

‘Katjes reclame met vrouw met hoofddoek slag in het gezicht van vrouwen in islamistische landen’ - In Europa is ‘diversiteit’ in realiteit uniformiteit onder de islam

In Iran staan steeds meer vrouwen op tegen het verplichte hoofddoekje. Vrouwen gaan bijvoorbeeld op stroomkasten, betonnen pilaren of platforms staan, en houden hun hoofddoekje demonstratief op een stok omhoog gestoken. Europa, altijd onmiddellijk een grote mond als ergens de mensenrechten worden geschonden, zwijgt. Hier promoten politiek, media, feministische groepen en ook bedrijven zoals Katjes (in Nederland Katja) juist het dragen van wellicht het bekendste symbool van vrouwenonderdrukking door de islam. Het Iraanse vrouwenprotest gaat dan ook rechtstreeks in tegen de door de elite gewilde islamisering van onze landen.

De moedige vrouwen van Iran, zelfs door president Donald Trump aangehaald, riskeren arrestatie en gevangenisstraf in hun poging zich te bevrijden van het door velen gehate hoofddoekje. Op de Facebooksite van de Iraanse vrouwenbeweging, Mystealthyfreedom, zijn vele foto’s te zien, niet alleen van jonge vrouwen, maar ook van een oude oma.

Europa bereidt vrouwen juist voor op hoofddoekje
In Europa probeert men onze vrouwen, dochters en zussen juist voor te bereiden op het –ergens in de toekomst ongetwijfeld verplicht moeten- dragen van een hoofddoekje, door dit als een zogenaamd hip en modieus verschijnsel neer te zetten.

De van oorsprong Nederlandse snoepfirma Katjes maakte bijvoorbeeld een Duitse reclamespot met een (nep-)moslima met hoofddoekje. ‘Met onze Jes! Alles Veggie! campagne willen wij in het bijzonder jonge vrouwen aanspreken die plezier hebben in het leven, en daarbij bewuste voeding tot zich nemen. Daar horen ook jonge moslima’s bij, voor wie het mijden van dierlijke gelatine een belangrijke rol speelt. Met Katjes wordt snoepen heel simpel puur vegetarisch.’

‘Reclame slag in het gezicht van vrouwen in islamistische landen’
Het bedrijf kreeg daar naar eigen zeggen veel positieve, maar ook kritische reacties op, zoals deze vrouw, die op Facebook schreef: ‘Ik begrijp hier echt niets van. Met de vrouw heeft niemand een probleem. Dit is alsof u een zwarte laat zien, die vrolijk en ondeugend Katjes aan het snoepen is – in ketenen (een verwijzing naar het slavenverleden- X.). Is weliswaar mooi divers, ziet er echter komisch uit, aangezien vrouwen ervoor strijden om deze lap niet meer te hoeven dragen, en daarvoor gruwelijk mishandeld worden. Ik weet het niet, maar ergens is het punt bereikt waarop diversiteit uniformiteit wordt. Als dat bij uw merk past, heeft u een groot probleem.’

‘Een moslimvrouw met hoofddoekje is geen sterke vrouw, maar een slavin van haar patriarchale religie, ‘ reageert een ander. ‘Deze reclame is een slag in het gezicht van alle vrouwen in islamitische landen, die vechten om hun rechten. En het is natuurlijk islamisering! Hier in Duitsland moet de islam met al die media campagnes aanvaardbaar worden gemaakt.’

‘Kritiek op islam en hoofddoekjesdwang is geen racisme, noch hetze, omdat de islam geen ras is, en kritiek geen hetze,’ vult iemand aan. ‘U gaat nergens op de inhoudelijke kritiek in, het blijft maar bij blabla... U bent hier zeker niet slechts één klant door kwijtgeraakt, maar misschien krijgt u als compensatie voor uw politiek correcte knieval (voor islam) en uw polit-propaganda subsidie van de regering!’

Gisteren schreven we over de oprichting van een nieuwe vrouwenbeweging ‘120 Decibel’ in Duitsland, die zich gaat verzetten tegen het geweld van migranten, en tegen de islamisering van hun land. Een initiatief, waarvan velen hopen dat dit zich naar andere Europese landen, waaronder Nederland, zal verspreiden.

Xander

(1) Journalistenwatch

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... opa-zwijgt
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 32367
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Opstand in Iran

Berichtdoor Pilgrim » Ma Feb 05, 2018 9:32 pm

Links feminisme...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 32367
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Opstand in Iran

Berichtdoor Pilgrim » Do Feb 22, 2018 5:31 pm

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 32367
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Opstand in Iran

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mar 07, 2018 12:24 am

Ondertussen in Iran...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 35377
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Opstand in Iran

Berichtdoor Mahalingam » Za Apr 07, 2018 1:01 pm

Er is droogte in Iran. Dat komt meer voor en is dit jaar niet uitzonderlijk.
Wel is de situatie nijpend geworden in Isfahan en omgeving.
Er zijn protesten met rellen en traangas.
Het water tekort heeft meer te maken met mismanagement en corruptie dan met Golbal warming.
Water crisis spurring protests in Iran
A lack of water has been spurring protests in Iran against the regime since the beginning of the year, Reuters reported Thursday.

Gathering information from online videos, Reuters reported that the protests over the water crisis have taken place mostly in Isfahan, located in central Iran, and, the Khuzestan province in the west, which is largely inhabited by non-Persian Arabs who call the region Ahwaz.

At one of the earlier demonstrations, at the beginning of the month, protesters were seen carrying signs with the tongue-in-cheek message, “Death to farmers, long live oppressors!”

While attendance at the earlier protests in the town of Varzaneh, near Isfahan, was light, a week later more people joined in.

In the later protests dozens of police on motorcycles were seen confronting protesters. A person who recorded the incident said that tear gas was used.

A journalist in the area, who asked not to be identified, told Reuters, “What’s called drought is more often the mismanagement of water.”
https://worldisraelnews.com/water-crisis-spurring-protests-iran
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Leven in moslimlanden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten