Geen leven voor christenen onder de islam

Is het leven in een land van de islam echt het paradijs? Waarom zijn er geen rustige, stabiele islamitische landen op onze planeet?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35488
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jul 01, 2018 8:43 pm

Open Doors World Watch List 2018: The Top 5
Open Doors UK & Ireland - Gepubliceerd op 11 jan. 2018

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35488
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jul 08, 2018 11:40 pm

Tears of Another Genocide - Official Trailer
Geplaatst op 7 juli 2018Een korte video, die slechts summier laat zien wat ISIS en het FSA de christenen in Syrië hebben aangedaan.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35488
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Berichtdoor Pilgrim » Di Jul 10, 2018 2:07 am

Dit jaar al duizenden vermoord: Wereld negeert islamitische genocide op christenen in Nigeria

Xander, 08-07-2018

Afbeelding
Christenen protesteren (tot nu toe vergeefs) met foto’s van honderden door moslims afgeslachte gelovigen tegen de genocide in hun land. (Afbeelding: Getty Images (2)).

Gevolg van vals evangelie: Nigeriaanse christenen ook door Westerse geloofsgenoten in de steek gelaten

De overwegend uit moslims bestaande Rohingya, die de afgelopen jaren worden verdreven uit Myanmar (Birma) en naar schatting enkele duizenden doden te betreuren hebben, halen steeds weer de voorpagina’s van het Westerse nieuws. De aan de gang zijnde genocide in Nigeria, waar alleen al dit jaar meer dan 6000 christenen werden vermoord, wordt echter door vrijwel iedereen genegeerd. Reden: hier zijn moslims de daders, en dat is in het zichzelf islamiserende Europa niet politiek correct.

Moslims vielen vorige week opnieuw diverse Nigeriaanse kerken aan, en slachtten daarbij op vaak wrede wijze 238 christenen af. Het totaal aantal omgebrachte christenen in 2018 steeg daarmee tot boven de 6000. Was het andersom geweest, hadden politiek Den Haag, de NOS, NU, de Volkskrant etc.. er ongetwijfeld met grote koppen aandacht aan besteed.

‘Het lijdt geen twijfel dat het enige doel van deze aanvallen gericht is op etnische zuiveringen, inbeslagname van grondgebied, en het met geweld verdrijven van inheemse christenen uit hun voorouderlijke thuisland,’ zo verklaarde de Christian Association of Nigeria (CAN). ‘De meeste slachtoffers zijn kinderen, vrouwen en bejaarden... Wat er in Nigeria gebeurt, is pure genocide, en moet onmiddellijk worden gestopt.’

Veel christenen worden met machetes doodgestoken of onthoofd. Anderen worden levend verbrand (al dan niet in opgesloten huizen en kerken), en vrouwen en meisjes worden heel vaak aangerand en verkracht voordat ze worden vermoord.

Woeste jihad en genocide door moslims wordt gebagatelliseerd
Net als de Nigeriaanse regering doen de VS en Europa alsof deze woeste islamitische jihad een interne strijd is tussen de rijkeren (schijnbaar altijd christenen) en de armeren (schijnbaar altijd moslims). Zo verklaarde oud president Bill Clinton in 2012 dat ‘ongelijkheid’ en ‘armoede’ de reden ‘van deze toestand’ is (waarbij ‘deze toestand’ een opzettelijke bagatellisering van de islamitische genocide op christenen was). Zelfs na bomaanslagen op kerken wordt in het Westen steevast beweerd dat het ‘niet om een religieuze oorlog’ gaat.

De CAN zegt dat er niets klopt van deze voorstelling van zaken. Moslims die christenen hebben vermoord, worden vrijwel altijd ongemoeid gelaten door de regering. ‘En hoe kan het een strijd zijn als enkel één groep (moslims) doorgaat met het aanvallen, vermoorden, verminken en vernietigen, en de andere groep (christenen) steeds wordt vermoord, verminkt, en wier kerken worden vernietigd? Hoe kan dit een strijd zijn als boeren in hun eigen dorpen en gemeenschappen moeten vluchten voor hun leven?’

Het Ouderlingenforum van de CAN waarschuwde in mei de Britse Hoge Commissie dat moslims in Nigeria een totale jihad voeren, en de democratie willen vervangen door de onderdrukkende, discriminerende Sharia – het algemene, door Allah en Mohammed verplichte doel van alle moslims wereldwijd.

De internationale gemeenschap onderneemt echter nauwelijks iets om de genocide in Nigeria een halt toe te roepen. ‘Dit is niet verwonderlijk, want ze willen zelfs de oorzaak niet erkennen, namelijk de intolerante ideologie van de jihad,’ schrijft Raymond Ibrahim, auteur van onder meer ‘Opnieuw Gekruisigd: De nieuwe oorlog van islam tegen christenen’. Het is daarom vrijwel zeker dat er nog vele duizenden christenen zullen worden afgeslacht, voordat er mogelijk serieuze aandacht voor komt. (1)

Nigeriaanse christenen door Westerse geloofsgenoten in de steek gelaten
Een andere, niet door Ibrahim genoemde reden is de gelatenheid van het overgrote deel van het Westerse christendom. Dit komt vooral voort uit een vals evangelie, gebaseerd op de in vrijwel alle kerken doordrenkte theologie dat God ‘altijd voor je zorgt en je beschermt voor onheil’, soms zelfs in die zin dat Hij je helpt met boodschappen doen, een parkeerplekje krijgen, zorgt voor goed weer als je een tuinfeestje hebt, et cetera. Kortom: God als dagelijkse hulpje die je leven in zo goed mogelijk banen leidt, als je maar ‘naar Hem luistert’.

Dat over de hele wereld inmiddels miljoenen christenen de gruwelijkste vervolgingen meemaken en alles kwijtraken wat hen lief is, past niet in hun beeld van zo’n soort persoonlijke levensassistent in de hemel, en dus doet men gewoon alsof het allemaal zo erg niet is, of zelfs alsof het niet bestaat. De christenen in Nigeria worden dus feitelijk ook door hun Westerse geloofsgenoten, die het sowieso vele malen beter hebben getroffen, in de steek gelaten. Maar misschien hadden ze gewoon meer geloof en vertrouwen moeten hebben, en het liefst ook nog hun tienden moeten geven, dan was hen dit vast niet overkomen?

Xander

(1) Gatestone Institute
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... in-Nigeria
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 16910
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Berichtdoor King George » Vr Jul 13, 2018 12:28 pm

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35488
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jul 22, 2018 1:21 pm

De internationale gemeenschap negeert de genocide op de christenen in Nigeria

Geplaatst op 22 juli 2018

Afbeelding

In hetgeen de christenvereniging van Nigeria een “pure volkerenmoord” noemt, werden enkele weken geleden in het West-Afrikaanse land nog eens 238 christenen vermoord en kerken geschonden. Zodoende bedraagt het aantal doden sinds begin 2018 meer dan 6000.

Volgens een gemeenschappelijke verklaring van de christenvereniging, een overkoepelende organisatie van verschillende christelijke confessies, “lijdt het geen twijfel dat het enige doel van deze aanvallen de etnische zuivering, de inbezitneming van land en de gewelddadige verdrijving van de christelijke oerbewoners uit hun oorspronkelijke land en erfgoed is.”

De verklaring veroordeelde de jongste aanvallen, “waarbij meer dan 200 mensen bruut vermoord en onze kerken zonder enige interventie van de veiligheidsautoriteiten verwoest werden, ondanks meerdere noodoproepen aan hen.”

De verklaring voegt er aan toe dat de meerderheid van de 6000 christenen, die dit jaar werden afgeslacht, “hoofdzakelijk kinderen, vrouwen en oudere mensen waren... Wat er in Nigeria gebeurt... is pure volkerenmoord en moet onmiddellijk gestopt worden.”

De details van de moord op deze duizenden mensen, hoewel er zelden over wordt bericht, zijn vaak gruwelijk; velen van hen werden of dood gehakt of met machetes onthoofd; anderen werden levend verbrand (inclusief in afgesloten kerken of huizen); en vrouwen worden vaak seksueel aangevallen of verkracht, voordat ze afgeslacht worden.

Zowel de Nigeriaanse regering als de Amerikaanse regering hebben al lange tijd geprobeerd om deze langdurige Jihad als territoriale twisten tussen de eigenaars (schijnbaar altijd christenen) en de niet-bezittenden (schijnbaar altijd moslims) voor te stellen.

In het jaar 2012 zei de Amerikaanse president Bill Clinton bijvoorbeeld dat “ongelijkheid” en “armoede” “datgene is wat dit hele gedoe voedt” (dat “gedoe” is een aanwijzing op de voortdurende islamitische afslachting van christenen in Nigeria). De voormalige Amerikaanse viceminister van Buitenlandse Zaken voor Afrikaanse aangelegenheden, Johnnie Carson, zei na een bomaanslag op een Nigeriaanse kerk op Paaszondag in 2012: “Ik wil graag van de gelegenheid gebruikmaken om een belangrijk punt te benadrukken, namelijk dat religie niet de motivering voor extremistisch geweld is.” De regering-Obama stemde er volgens berichten mee in om $ 600 miljoen in een USAID-initiatief te investeren om de “ware oorzaken” van onlusten en geweld in Nigeria te onderzoeken – die natuurlijk op sociaaleconomisch, zogenaamd nooit op religieus terrein liggen.

In haar jongste verklaring wees de christenvereniging van Nigeria deze beweringen echter af. Nadat de Nigeriaanse regering het de verantwoordelijken voor het afslachten van christenen altijd heeft toegestaan om er “zonder kleerscheuren vanaf te komen” – wat de aanvallen nog meer als “wederzijdse boeren/herdersconflicten” voorstelt, vroeg zij:

“Hoe kan het een wederzijds conflict zijn wanneer een groep [moslims] voortdurend aanvalt, moordt, verminkt, verwoest, en de andere groep [christenen] voortdurend vermoord, verminkt en zijn cultuurschatten verwoest worden? Hoe kan het een wederzijds conflict zijn wanneer de herders/boeren in hun eigen dorpen/gemeenten jagen en de boeren voor hun leven rennen?”

Op 2 mei ontmoette het National Christian Elders Forum – een vleugel van de christenvereniging waarvan de leden gemiddeld 75 jaar oud zijn en uit de zes geopolitieke zones van Nigeria afkomstig zijn – de Britse High Commission om ondersteuning te krijgen. (enkele dagen voor de ontmoeting hadden ongeveer 30 islamitische herders tijdens de ochtendmis een kerk bestormd en bijna 20 gemeenteleden en twee geestelijken vermoord. De samenvatting van de thema´s van de groep:

De christelijke oudsten zijn zich er van bewust dat door de “islamisten” in het noorden van Nigeria onder leiding van de volksgroep van de Fulani (de “herders”) de JIHAD in het leven werd geroepen. Deze Jihad is gebaseerd op de leer van de haat, die in moskeeën en islamitische koran-scholen in Noord-Nigeria wordt gedoceerd, evenals op de hegemoniale ideologie van de Fulani. De “islamisten” in het noorden van Nigeria lijken vastberaden om Nigeria in een islamitisch sultanaat te veranderen en de liberale democratie door de sharia als nationale ideologie te vervangen. Het doel bestaat er uiteraard in om de grondwet door de sharia als bron van de wetgeving te vervangen. De huidige grondwet uit 1999 wordt geplaagd door een dubbele tegenstrijdige ideologie van democratie en sharia. Er zijn bepaalde waarden waarover in een pluralistische samenleving niet onderhandeld kan worden, en het lijkt erop dat de voorstanders van het kalifaat dit niet respecteren. Een door twee ideologieën aangedreven Nigeria kan niet het Nigeria van onze dromen zijn. Wij willen een Nigeria, waarin de burgers op alle niveaus gelijk behandeld worden voor de wet... Als je bedenkt dat christenen meer dan 50% van de Nigeriaanse bevolking uitmaken, is ´t het doel van de “islamisten” om ernstige conflicten te creëren, die, als ze niet onder controle gebracht worden, zouden kunnen escaleren in nog een burgeroorlog. Nu al vermoorden de “islamisten” ongestraft christenen en verwoesten kwetsbare christelijke gewijde plaatsen en gemeenschappen op alarmerende en onmenselijke manier.

Dat er 6000 christenen, “meest kinderen, vrouwen en oude mensen”, in de eerste zes maanden van dit jaar werden afgeslacht, herinnert eraan dat geweld alleen dan escaleert als het ongecontroleerd blijft. Dat is het verhaal van de islamitische christenvervolging in Nigeria.

Het duurde driemaal zo lang (anderhalf jaar, tussen december 2013 en juli 2015), tot diezelfde islamitische herders bijvoorbeeld in totaal 1484 christenen (532 mannen, 507 vrouwen en 445 kinderen) vermoord, 2388 christenen (1069 mannen, 817 vrouwen en 502 kinderen) zwaar verwond en 171 kerken in brand gestoken of verwoest hadden.

De Nigeriaanse regering en de internationale gemeenschap hebben er echter vanaf het begin weinig aan de situatie gedaan. Dit gebrek aan deelname is niet verwonderlijk: ze kunnen niet eens de oorsprong aanvaarden, namelijk de intolerante ideologie van de Jihad. Dientengevolge is het aantal gedode christelijke slachtoffers contant gestegen – en zal vermoedelijk exponentieel blijven toenemen – totdat niet alleen de realiteit wordt aanvaard, maar ook aangepakt.

Bron: https://de.gatestoneinstitute.org

Vertaling: Daniel Heiniger

Bron oorspronkelijk artikel: www.gatestoneinstitute.org

Door: Raymond Ibrahim

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/22 ... n-nigeria/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35488
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jul 25, 2018 1:09 am

Iran: Pastor Youcef Nadarjhani gearresteerd en naar Teheran overgebracht

Geplaatst op 24 juli 2018

Afbeelding

Waarschijnlijk de bekendste christelijke geestelijken van de Islamitische Republiek Iran, Youcef Nadarkhani (foto), is zondag in zijn geboortestad Rasjt gearresteerd en overgebracht naar de beruchte Evin-gevangenis in Teheran. Zoals de Duitse tak van de International Society for Human Rights, IGFM, in een persmededeling bericht, zetten de autoriteiten daarbij een groot aantal politiemensen en aanzienlijk lichamelijk geweld in.

Volgens de woordvoerder van het bestuur van de IGFM, Martin Lessenthin, ontbreekt voor de arrestatie een juridische basis. Nadarkhani en drie andere christelijke gemeenteleiders werden in juni 2017 ieder tot tien jaar gevangenisstraf veroordeeld. Het vonnis van het beroepsproces van 13 december 2017 is echter nog niet geveld. Achtergrond voor de vervolging van Nadarkhani en de overige christenen is hun succesvolle gemeentewerk. Nadarkhani, zijn drie lotgenoten en het merendeel van hun gemeenteleden zijn voormalige moslims die christen geworden zijn.

Vervolging van christelijke bekeerlingen
De IGFM benadrukt dat pastor Nadarkhani alleen maar als pastor heeft gewerkt en van zijn recht op godsdienstvrijheid gebruikgemaakt heeft. Iran negeert dit en andere mensenrechten, hoewel het zich hiertoe in volkenrechtelijk bindende verdragen zelf verplicht heeft om dit recht te garanderen. Voor het verlaten van de islam en missiewerk onder moslims kan in Iran volgens het islamitisch recht de doodstraf voltrokken worden, terwijl tegelijkertijd islamitisch missiewerk sterk gestimuleerd wordt.

Pastor Youcef Nadarkhani is internationaal bekend geworden, nadat hij door een islamitische revolutierechtbank in het jaar 2010 heel openlijk wegens “afvalligheid van de islam” tot de dood door ophanging werd veroordeeld. Normaal gesproken versluieren de autoriteiten van de Islamitische Republiek Iran de eigenlijke redenen en vellen oordelen vanwege zogenaamde bedreiging van de “nationale veiligheid”. “Alleen de mate van internationale aandacht heeft pastor Nadarkhani destijds het leven gered en tot zijn vrijlating in het jaar 2012 geleid. In het kader van het IGFM-programma voor politieke peetschappen hebben zich destijds bekende politici voor hem ingezet – waaronder de vicevoorzitter van de fractie van de CDU/CSU in het Duitse parlement, Hermann Gröhe, en de secretaris-generaal van de CDU, Annegret Kram-Karrenbauer”, zegt de IGFM.

Achtergrond
Youcef Nadarkhani werd geboren in het jaar 1977. Hij woont in Rasjt, de hoofdstad van de Iraanse provincie Gilan, in het noorden van Iran aan de Kaspische Zee. Samen met zijn vrouw Fatemeh Pasandideh heeft hij twee kinderen: Daniel (geb. 2003) en Yoel (geb. 2005). Op 19-jarige leeftijd bekeerde Nadarkhani zich van de islam tot het christendom. Al sinds 2001 is hij pastor in een netwerk van huiskerken, waartoe ook de vrijkerk “Church of Iran” behoort, een van de grootste huiskerken van het land. Bij zijn arrestatie in 2009 was hij leider van een 400 leden tellende gemeente.

Nadarkhani werkte ook na zijn vrijlating in het jaar 2012 verder aan de opbouw van de christelijke huiskring, waarin (voormalige) moslims elkaar privé ontmoeten. De Iraanse staatsveiligheidsdienst arresteerde hem daarom op 13 mei 2016 samen met drie gemeenteleden in zijn huis. Ze werden alle vier tot elk 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld; Youcef Nadarkhani en Mohammed Reza Omidi daarna nog eens tot twee jaar verbanning in Nikshahr in het uiterste zuiden van de Islamitische Republiek Iran. Deze plaats ligt ongeveer 2000 kilometer ver verwijderd van zijn familie en zijn gemeente. Mohammed Reza Omidi werd bovendien samen met Saheb Fadaei en Yasser Mossayebzadeh tot 80 zweepslagen wegens het drinken van wijn bij het avondmaal veroordeeld.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/24 ... rgebracht/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 36914
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jul 30, 2018 8:02 pm

Koptische bisschop vermoord in Egypte

De Egyptische autoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar de gewelddadige dood van de koptische bisschop Epiphanius. De 64-jarige geestelijke werd zondag dood gevonden in het Macariusklooster, honderd kilometer noordwestelijk van Cairo.


Volgens de autoriteiten is de bisschop vermoord. Zijn schedel was ingeslagen en hij zou verwondingen hebben gehad in zijn rug. De koptische christenen worden regelmatig bedreigd. Ze vormen zo’n tien procent van de bevolking in het overwegend islamitische Egypte. Recent zijn er regelmatig aanvallen van moslimextremisten op kerken en christenen in het land. Daarbij vielen meer dan honderd doden in de afgelopen twee jaar. Of de moord op de bisschop in dat verband moet worden geplaatst, wordt onderzocht. Het klooster is gesloten tijdens het politieonderzoek.

Volgens een monnik van het Macariusklooster werd Epiphanius gevonden in een plas bloed. ’s Ochtends zou hij zijn kamer in het klooster hebben verlaten en was hij op weg gegaan naar het ochtendgebed. Iemand heeft hem opgewacht met een zwaar en puntig slagwapen, aldus lokale media. De Koptisch Orthodoxe Kerk in Egypte heeft zijn gewelddadige dood inmiddels bevestigd en wacht met verder commentaar op de uitslag van het onderzoek. De bisschop, die sinds vijf jaar in het klooster werkte, wordt op een later moment begraven.
https://www.ad.nl/buitenland/koptische-bisschop-vermoord-in-egypte~a2803bfe/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 36914
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Berichtdoor Mahalingam » Vr Sep 28, 2018 11:09 am

Ook in ons land moeten Christenen vrezen voor hun leven als ze voordien als Moslim geboren zijn.
'Bekeerde ex-moslims vrezen regelmatig voor veiligheid'
Bekeerde ex-moslims moeten regelmatig vrezen voor hun veiligheid en dat al jarenlang. Dit zei Joël Boertjens, voorganger van de Baptistengemeente De Verbinding in Amsterdam.

Burgemeester Femke Halsema neemt het probleem serieus en beloofde onderzoek naar groepen die zich bedreigd voelen.

Boertjens vertelde dat regelmatig moslims zich laten bekeren in zijn kerk. "We moeten tijdens de doop vragen om geen foto's te maken. Bekeerde ex-moslims krijgen te maken met sociale druk uit familie en omgeving, belediging en uitschelden. Mensen worden met geweld bedreigd, of met de dood."

De bereidheid om aangifte te doen, is gering. Halsema beloofde naar de kerk van Boertjens te gaan om daar te praten met kerkgangers. Ze wil best onderzoek doen naar de problemen, maar zei ook dat er een grote groep is die zich bedreigd voelt. "Als we onderzoek doen, zijn bekeerlingen daar onderdeel van."
https://www.parool.nl/amsterdam/-bekeerde-ex-moslims-vrezen-regelmatig-voor-veiligheid~a4605214/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 36914
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Berichtdoor Mahalingam » Wo Okt 10, 2018 1:23 pm

En nu pas komt AT5 ook met het verhaal.
Dominee: 'Moslims die bekeren tot christendom vaak bedreigd'
Bedreigd en mishandeld worden omdat je overstapt van de islam naar het christendom. Volgens dominee Joël Boertjens gebeurt het bijna dagelijks. Hij wil dat de burgemeester in actie komt.

Tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden ziet de dominee steeds vaker moslims die zich tot het chirstendom bekeren. Bijna iedereen krijgt wel te maken met pesterijen of bedreigingen. 'Verbale bedreigingen, sociaal issolement, wat natuurlijk al erg genoeg is', somt de dominee op. Hij kent zelfs nog ernstigere voorbeelden. 'Mensen die mishandeld zijn, bij een andere kerk in de stad kreeg iemand rouwkransen opgestuurd.'

Koran en cultuur
Volgens Boertjens zijn er verschillende redenen voor de felle reacties. Volgens hem zegt de koran allereerst dat het echt niet kan als mensen de islam de rug toe keren. Daarnaast speelt cultuur een grote rol. Boertjens: 'Het is niet alleen "Mohammed maakt een andere keuze en gaat niet meer naar de moskee maar naar de kerk", maar vaak voelt de hele familie zich te kijk gezet'.

'Bedreiging niet makkelijk hard te krijgen'
De slachtoffers durven vaak geen aangifte te doen uit angst voor erger. Ook is het vertrouwen er niet als het aankomt op het oplossen van de zaak, beaamt ook het CDA: 'Bedreiging of intimidatie is niet altijd makkelijk hard te krijgen, maar toch moet de overheid er dan zijn voor de mensen'.

Boomsa verwacht dat burgemeester Halsema de zaak oppakt en in gesprek gaat met alle partijen.

Stap voor stap
De dominee hoopt meer bewustwording te creeëren voor het probleem, net zoals iedereen bewust is over de positie van de joden en de LHTBI-gemeenschap. 'Als het goed op de kaart staat, dan kan er worden gekeken naar hoe we dit kunnen oplossen en waar we we met elkaar in gesprek kunnen gaan. Stap voor stap', aldus Boertjens.

Half november gaat de burgemeester langs bij de dominee om zijn verhaal aan te horen en te kijken wat de volgende stappen moeten zijn.
https://www.at5.nl/artikelen/187099/dominee-moslims-die-bekeren-tot-christendom-vaak-bedreigd

Het is nu tot de linkse meute doorgedrongen dat er een dominee is die dingen zegt die niet pluis kunnen zijn. Dat gaat op de bekende manier met de labels recht extreem en islamofoob.
Theologen kritisch op voorganger die opkomt voor door moslims bedreigde christenen

Voorganger Joël Boertjens luidde deze week de noodklok omdat een aantal gemeenteleden is bedreigd door moslims. "Boertjens praat aparte onzin," zegt theoloog Alain Verheij (foto) in het online magazine Jalta. Ook opiniemaker en cultuurtheoloog Frank Bosman zet vraagtekens bij de beweringen van de baptistenvoorganger.
[...]
Verheij plaatst de voorganger naar aanleiding van dit interview in een rechtse hoek en noemt ook ds. Henk-Jan Prosman - lid van Forum voor Democratie (FvD). "Ik vraag mij echter af of deze ex-moslims geholpen zijn bij rechtse dominees. Want Boertjens gebruikt een kruistochtframe." Volgens de theoloog doet Boertjens er verstandig aan om "op constructieve wijze de dialoog aangaan, daar hebben ex-moslims in zijn kerk veel meer baat bij."

Ook Open Doors krijgt van Verheij een veeg uit de pan. "Een organisatie als Open Doors geeft ook voeding aan deze angst voor de islam, door elk jaar een ranglijst op te stellen met landen waar de christenen het ergst worden vervolgd." De top-15 van de Ranglijst Christenvervolging bestaat op twee landen na uit overwegend islamitische landen.
https://cip.nl/65846-theologen-kritisch-op-voorganger-joel-boertjens
Wil ze nu beweren dat dit lijstje propaganda dan wel nepnieuws is?
Dat er in Allahstan niet zo veel Christenvervolging is? Of dat er meer niet-Islam landen zijn met Christenvervolging?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2235
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Berichtdoor silkyboxershortXL » Wo Okt 17, 2018 2:08 pm

Glazov Moment: Asia Bibi and #MeToo’s Callous Betrayal.
Hoop is geen strategie om vrijheid te behouden.


Terug naar “Leven in moslimlanden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten