Taliban en hun misdaden.

Is het leven in een land van de islam echt het paradijs? Waarom zijn er geen rustige, stabiele islamitische landen op onze planeet?
Mahalingam
Berichten: 38872
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Aug 13, 2018 8:23 pm

De strijd om Ghazni is voorbij. Dat heeft dagen geduurd.
Er zijn 300 lijken geteld.
Bij de aanval van de Talibaan op de Oost-Afghaanse stad Ghazni zijn in de afgelopen vier dagen zeker driehonderd doden gevallen. Volgens de Afghaanse minister van Defensie Tariq Shah Bahrami zijn er “ongeveer honderd veiligheidsagenten omgekomen” en tussen de twintig en dertig burgerdoden. Aan de kant van de Talibaan vielen 194 doden, meldt Al Jazeera.
[...]
De Afghaanse regering heeft extra troepen gestuurd naar Ghazni en krijgt militaire hulp van de Verenigde Staten. De Amerikanen hebben zaterdag en zondag een groot aantal luchtaanvallen uitgevoerd. Door de bombardementen zouden zeker twaalf hooggeplaatste figuren binnen de Talibaan zijn gedood. Een woordvoerder van de radicaal-islamitische Talibaan schrijft op Twitter dat de militanten nog alle toegangswegen naar de stad in handen hebben.
[...]
Gevluchte inwoners uit Ghazni vertellen aan Al Jazeera dat veel gebouwen in brand staan en dat ze in de straten dode lichamen aantroffen. Communicatie met inwoners in de belegerde stad is bijna onmogelijk aangezien de Talibaan bijna alle telefoonmasten hebben vernield. Ook is de elektriciteit uitgevallen en er is een gebrek aan schoon drinkwater en voedsel.
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/08/13/zeker-300-doden-bij-talibaan-aanval-op-ghazni-a1612949
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38872
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Aug 20, 2018 1:06 pm

Kunduz is in ons land een bekende naam omdat ons leger daar vrede ging brengen.
Taliban gijzelen meer dan 100 buspassagiers nabij Kunduz

De Taliban hebben meer dan honderd mensen gegijzeld die in de bus zaten in de provincie Kunduz. Drie overvolle bussen werden volgens een woordvoerder van de gouverneur door de strijders gedwongen om te stoppen en de passagiers moesten uitstappen. Daarna zijn ze naar een onbekende locatie gebracht.
[...]
Het leger is maandag naar het gebied in Kunduz gestuurd en zou in hevige gevechten zijn verwikkeld met de opstandelingen. Over het lot van de gegijzelden is niets bekend. Mohammed Yusuf Ayubi, het hoofd van de provinciale raad in Kunduz, zei tegen persbureau AP te vermoeden dat de Taliban op zoek waren naar regeringsmedewerkers of soldaten die naar huis gingen voor de feestdagen. De passagiers zouden onderweg zijn geweest naar de hoofdstad Kabul. Tribale ouderen zouden nu proberen om met de Taliban te onderhandelen over hun lot.

En morgen beginnen ze met het schaapjes slachten om Allah blij te maken.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/taliban-gijzelen-meer-dan-100-buspassagiers-nabij-kunduz~b8a3385a/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38872
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Zo Aug 26, 2018 6:26 pm

Er is een opperhoofd dood, samen met wat andere opperhoofden.
Afghaanse autoriteiten: 'leider Afghaanse tak IS gedood'
De Afghaanse autoriteiten zeggen dat het hoofd van Islamitische Staat in het land is gedood. Abu Saad Erhabi zou om het leven zijn gekomen bij een aanval op schuilplaatsen van de terreurorganisatie in de provincie Nangarhar, die grenst aan Pakistan.De Afghaanse inlichtingendienst NDS meldt dat naast Erhabi ook tien andere IS-leden zouden zijn omgekomen bij een militaire operatie. Daar waren zowel Afghaanse als buitenlandse troepen bij betrokken. Zij zouden een grote hoeveelheid wapens en munitie van de jihadisten hebben vernietigd. De NAVO-missie in het land heeft nog niet gereageerd.
https://www.ad.nl/buitenland/afghaanse-autoriteiten-leider-afghaanse-tak-is-gedood~a5d519f1/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38872
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Vr Sep 07, 2018 9:56 am

In Herat zijn ze meer van de shia dan van de soenni.
En dus hebben ze daar ook last van Talibanners en iS-ers. Hier zie je er drie:

Afbeelding
Mosque Imam along with two Talib Arrested in Herat: local officials
One mosque Imam along with two Talib affiliates detained on charges of involvement in bombing attacks, cooperating officials at the Herat’s National Directorate of Security said is statement on Thursday.
According to Herat NDS, the forces of this office have arrested the Imam of Hazrat-e Sa’eed mosque and two other of his affiliates on charges of suicide attacks and cooperation with armed opposition in the 7th district of Herat province.

Two barrels of explosive material and a light gun were captured form them.
http://didpress.com/en/?p=8503
Quizvraagje: wie van de drie is de imam?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38872
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Zo Nov 11, 2018 5:40 pm

Zeker 25 doden na aanval van de Talibaan in Afghanistan
Vijftien Afghaanse burgers en tien commando’s die shi’itische strijdkrachten moesten versterken in hun strijd tegen de Talibaan, zijn zondag omgekomen. Dat meldt persbureau Reuters.

Volgens een politiewoordvoerder zijn er ook nog zes andere militairen omgekomen. De gevechten in het Jaghori-district, zo’n 260 kilometer ten zuidwesten van Kabul, laaiden woensdag op toen de Talibaan er aanviel. De Talibaan probeert controle te krijgen over het district. De regering stuurde overheidstroepen om de lokale milities te versterken.

Het gebied wordt hoofdzakelijk bewoond door het voornamelijk shi’itische volk de Hazara. Zo’n 9 procent van de bevolking behoort tot deze minderheid. De Talibaan en de lokale Hazara hadden de afgelopen jaren een overeenkomst. De vrouwen mochten er autorijden en naar school en in ruil daarvoor kwamen de Hazara-dorpen niet in opstand tegen de Talibaan.

Hoewel er in Afghanistan minder sprake is van sektarisch geweld dan in Irak en Syrië zijn er recent meerdere zelfmoordaanslagen geweest gericht op de shi’ieten. De Talibaan is hoofdzakelijk opgemaakt uit etnische Pathanen, die sunnitische moslims zijn. Een geschil tussen de Hazara en Pathanen, de twee grootste groepen in de provincie Ghazni, leidde ertoe dat de parlementaire verkiezingen in het gebied vorige maand moesten worden uitgesteld.

In het noorden

In de noorderlijker gelegen provincie Baghlan zijn afgelopen weekend ook zeker veertien Afghaanse burgers en militairen omgekomen bij Talibaanaanvallen. De Talibaan zegt bij de aanval 36 Afghaanse veiligheidstroepen gedood te hebben. Ook claimen ze een militaire basis en vijf checkpoints veroverd te hebben.
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/11/11/zeker-25-doden-na-aanval-van-de-talibaan-in-afghanistan-a2754764
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18851
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor King George » Zo Nov 11, 2018 6:22 pm

Allemaal de schuld van die cartoonisten.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 38872
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Do Nov 22, 2018 5:24 pm

Vele Mohammedaanse 'geleerden' kwamen in Kabul bijeen om de geboorte van Mohammed te vieren.
In Arabië mag dat niet gevierd worden.
Veel van die geleerden kunnen nu eigenhandig ervaren of hun geloof in het hiernamaals wel klopt.
Kabul suicide bombing kills more than 50 gathered to celebrate Prophet Mohammed's birth
At least 50 people are dead after a suicide bomber targeted a gathering of hundreds of Islamic scholars in the Afghan capital of Kabul on Tuesday (local time) as Muslims marked the birthday of the Prophet Mohammed.
Another 83 people were wounded in the attack, with 20 of them in critical condition and the toll likely to rise, Public Health Ministry spokesman Wahid Majroh said.

The suicide bomber was able to sneak into a wedding hall in Kabul where hundreds of Muslim scholars and clerics had gathered to mark the holiday.
No-one immediately claimed the attack, but both the Taliban and a local Islamic State (IS) affiliate have targeted religious scholars aligned with the Government in the past.

"The victims of the attack unfortunately are all religious scholars who gathered to commemorate the birthday of Prophet Mohammed," Basir Mujahid, a spokesman for the Kabul police chief, said.
https://www.abc.net.au/news/2018-11-21/kabul-suicide-bombing-kills-more-than-50/10519032
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38872
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Wo Dec 26, 2018 1:41 pm

Er waren hevige gevechten in Kabul.
Tientallen doden bij aanval van militanten op meerdere regeringsgebouwen in Kabul

Bij een zelfmoordaanslag en een urenlange aanval van militanten op verschillende regeringsgebouwen in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn maandag ten minste 43 personen om het leven gekomen. Bovendien vielen er 25 gewonden. Het gaat om een van de dodelijkste aanvallen in Kabul van dit jaar.

Dat heeft het Afghaanse ministerie van Volksgezondheid dinsdag bekendgemaakt. De daders, van wie er drie werden gedood, brachten eerst een autobom tot ontploffing bij het ministerie van Openbare Werken. Daarna bestormde een onbekend aantal aanvallers het naastgelegen gebouw van Werkgelegenheid en Sociale Zaken. Van daaruit schoten ze op andere overheidsgebouwen in de buurt.

De verantwoordelijkheid voor het geweld is nog niet opgeëist. In het recente verleden claimden vertegenwoordigers van Islamitische Staat of de Taliban dit soort bloedige aanslagen. In Kabul werden dit jaar al 22 aanslagen gepleegd. Daardoor kwamen meer dan 500 mensen om.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/tientallen-doden-bij-aanval-van-militanten-op-meerdere-regeringsgebouwen-in-kabul~b6d0bf16/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38872
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jan 21, 2019 5:24 pm

Ruim 100 militairen dood door Taliban-aanslag
KABUL - Door een aanslag met een autobom op een militaire basis in de centrale provincie Maidan Wardak in Afghanistan zijn meer dan honderd militairen gedood. Dat zei een functionaris van het Afghaanse ministerie van Defensie.

Twee gewapende mannen die probeerden de basis binnen te komen, werden doodgeschoten, zei Mohebullah Sharifzai, woordvoerder van de provinciale gouverneur van Maidan Wardak.

Een tweede auto, boordevol explosieven, werd ontdekt en onschadelijk gemaakt, voegde hij eraan toe. Tientallen mensen raakten gewond. De Taliban eiste de verantwoordelijkheid op voor de aanslag.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3050183/ruim-100-militairen-dood-door-taliban-aanslag
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38872
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jul 29, 2019 2:56 pm

20 doden na explosie en urenlang vuurgevecht bij kantoor van Afghaanse politicus

Zeker 20 mensen zijn om het leven gekomen bij een aanval op het kantoor van de voormalig chef van de Afghaanse inlichtingendiensten Amrullah Saleh. Nog eens 50 mensen raakten gewond, onder wie Saleh zelf, zo liet de regering maandag weten.

Afbeelding

Veiligheidstroepen bij het kantoor van Amrullah Saleh, een dag nadat de aanval is afgeslagen.

Saleh is tevens vicepresidentskandidaat bij de komende verkiezingen van president Ashraf Ghani. Zondag vond er eerst een explosie plaats bij zijn kantoor, daarna volgde een schietgevecht. De aanvallers verschansten zich in het gebouw (dat vier verdiepingen telt) en verdedigden zichzelf urenlang tegen het uitgerukte leger. Meerdere daders kwamen hierbij om het leven, aldus een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Saleh, het doelwit van de aanvallers, werd al snel geëvacueerd en bevindt zich op een veilige locatie. Hij is lichtgewond geraakt. Zeker 85 andere burgers werden ook bevrijd uit het kantoor. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist, maar zowel de Taliban als Islamitische Staat zijn actief in Kabul en hebben er meerdere aanslagen gepleegd. Afgelopen week alleen al, vonden er drie aanslagen plaats in de stad.

Start campagne

Zondag was de start van de campagne voor de presidentiële verkiezingen van Afghanistan, die op 28 september worden gehouden. President Ghani reageerde op Twitter op de aanslag. ‘Mijn broer, ware zoon van Afghanistan en eerste vicepresidentskandidaat in mijn team, heeft een complexe aanval overleefd van vijanden van de staat. We zijn opgelucht en danken de almachtige dat de aanslag is mislukt.’
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/20-doden-na-explosie-en-urenlang-vuurgevecht-bij-kantoor-van-afghaanse-politicus~b4ab22be/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38872
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Aug 19, 2019 11:59 am

Lol en leut is aan de Talibanners & Co niet besteed. Er zijn weer de nodige (andersgelovende sjia s ? ) Mohammedanen naar Allah gestuurd.
Islamitische Staat claimt aanslag op bruiloft in Kaboel
Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) claimt de aanslag van zaterdag tijdens een bruiloft in Kaboel.
In de Afghaanse hoofdstad kwamen 63 mensen om. Zeker 182 aanwezigen raakten gewond. Volgens de Afghaanse regering gaat het om veel vrouwen en kinderen.
Het is de zeventiende grote aanslag in Kabul sinds januari. In totaal zouden er bij de eerste zestien 113 doden zijn gevallen en meer dan 700 gewonden.
https://www.parool.nl/wereld/islamitische-staat-claimt-aanslag-op-bruiloft-in-kaboel~b9d2596d/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38872
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Zo Sep 01, 2019 2:45 pm

Als er gesprekken over vrede gaan plaats vinden is dat het moment om de onderhandelingspositie te versterken.
Taliban vallen Afghaanse steden aan ondanks onderhandelingen met VS
De Taliban hebben dit weekeinde aanvallen uitgevoerd op twee steden in het noorden van Afghanistan. De Afghaanse overheid zei zondag dat de islamistische strijders zijn verdreven uit Kunduz, waar ze in de nacht van vrijdag op zaterdag waren binnengedrongen. Op zondag vielen de Taliban in alle vroegte ook de hoofdstad van de provincie Baghlan aan.

Het offensief komt op een moment dat de Taliban onderhandelingen voeren met de Verenigde Staten over het terugtrekken van de Amerikaanse troepen uit Afghanistan. De Amerikaanse hoofdonderhandelaar Zalmay Khalilzad, die zondag in de Afghaanse hoofdstad Kabul arriveerde, riep de Taliban op het geweld te staken.

Volgens de regering in Kabul wisten Afghaanse veiligheidstroepen met behulp van Amerikaanse luchtsteun de Taliban zondag te verdrijven uit Kunduz, hoofdstad van de gelijknamige provincie. Daar werd zaterdag nog fel gevochten, op sommige plaatsen zelfs van huis tot huis.

Een woordvoerder van de Taliban bestrijdt dat de opstandelingen het onderspit hadden gedolven en zei dat ze nog belangrijke posities in handen hebben. De woordvoerder zegt dat de Taliban zondag ook voet aan de grond hebben gekregen in Pol-e Khomri, de hoofdstad van de provincie Baghlan. Het provinciaal bestuur bevestigt dat er gevechten plaatsvinden en heeft de Amerikanen om hulp gevraagd.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/taliban-vallen-afghaanse-steden-aan-ondanks-onderhandelingen-met-vs~bdb98fc0/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38872
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Zo Sep 08, 2019 2:14 pm

Trump: ‘Vredesonderhandelingen met Taliban stopgezet’

De Amerikaanse president Donald Trump heeft laten weten dat hij een geheime ontmoeting met leiders van de Taliban en de Afghaanse president heeft afgezegd. Ook zegt hij dat hij de vredesbesprekingen met de Taliban heeft beëindigd.
Hij schreef dat zaterdag op Twitter, met als reden dat de Taliban achter de bomaanslag in Kaboel zitten die donderdag het leven kostte aan twaalf mensen, onder wie een Amerikaanse soldaat.

Volgens Trump zouden er zondag in het geheim besprekingen worden gevoerd in Camp David, het presidentiële buitenverblijf. “Ik heb de ontmoeting meteen afgezegd en de vredesbesprekingen stopgezet”, aldus Trump. “Wie wil er zoveel mensen om het leven brengen, om kennelijk de onderhandelingspositie te versterken?”
Trump voegde er ook nog aan toe dat als de Taliban niet in staat zijn een staakt-het-vuren te handhaven, “ze dan waarschijnlijk niet de macht hebben om een serieus akkoord te sluiten”.

Onder de doden als gevolg van de aanslag waren een Amerikaanse en Roemeense militair en zeker tien burgers. Er vielen meer dan 40 gewonden. Het voertuig waar de twee militairen in zaten, was het doelwit van de aanslag. Die was vlak bij het kantoor van de Navo en de Amerikaanse ambassade.

Hoewel er nog altijd flink strijd wordt geleverd in Afghanistan, onderhandelen de VS, de Taliban en Afghanistan al jarenlang over een vredesakkoord.
https://www.trouw.nl/buitenland/trump-vredesonderhandelingen-met-taliban-stopgezet~b36af290/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38872
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Wo Sep 18, 2019 12:05 pm

Tientallen doden door aanslagen Taliban
Bij twee explosies in Afghanistan zijn zeker 30 mensen omgekomen. Ook zijn in ieder geval 45 mensen gewond geraakt. De eerste aanslag vond plaats bij een verkiezingsbijeenkomst van president Ashraf Ghani, waarbij volgens de autoriteiten zeker 24 mensen omkwamen. De president zelf bleef ongedeerd.
[...]
De tweede explosie was in hoofdstad Kabul. Daar zijn zeker zes mensen gedood door de knal, volgens de politie.
De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is opgeëist door de Taliban.

Onlangs liepen vredesbesprekingen tussen de organisatie en de Verenigde Staten stuk. Er leek twee weken geleden een akkoord te zijn bereikt over een wapenstilstand en terugtrekking van de Amerikaanse troepen. De Amerikaanse president Donald Trump trok vorige week echter de stekker uit de onderhandelingen.
https://www.topics.nl/tientallen-doden-door-aanslagen-taliban-a13366711trouw/?context=brand/trw/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38872
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Taliban en hun misdaden.

Berichtdoor Mahalingam » Wo Okt 09, 2019 12:03 pm

Het zoveelste kopstuk zou het loodje gelegd hebben.
Asim Umar: Al-Qaeda's South Asia chief 'killed in Afghanistan'
A top al-Qaeda leader was killed in a joint US-Afghan military operation last month, says Afghanistan's intelligence agency.

Asim Umar, the head of al-Qaeda in the Indian Subcontinent (AQIS), died in a raid on a Taliban compound in Helmand province on 23 September, the National Directorate of Security (NDS) said.

At least 40 civilians were reported to have been killed in the same operation.

The US and al-Qaeda have not confirmed Umar's death.

But the Taliban denied the news. A spokesman dismissed it as "enemy-fabricated propaganda", instead alleging that the raid "only caused heavy civilian losses".
https://www.bbc.com/news/world-asia-49970353
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Leven in moslimlanden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten