Pakistan Leven in chaos

Is het leven in een land van de islam echt het paradijs? Waarom zijn er geen rustige, stabiele islamitische landen op onze planeet?
Mahalingam
Berichten: 38936
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pakistan Leven in chaos

Berichtdoor Mahalingam » Do Aug 30, 2018 11:24 pm

Is dat even een domper zeg, dat hele protest van de TLP partij is opeens irrelevant geworden omdat de cartoonwedstrijd niet doorgaat. Ze kunnen nu allemaal rechtomkeer maken en naar huis terug lopen.
Wilders-mars Pakistan gestaakt na afblazen wedstrijd
De islamistische partij TLP organiseerde een protestmars vanwege de door Wilders bedachte cartoonwedstrijd. De demonstratie begon vanmiddag bij Dina, ongeveer 90 kilometer ten zuidoosten van Islamabad. In de loop van de avond zocht de Nederlandse ambassade contact met de Pakistaanse regering, nadat de PVV-politicus besloot om de cartoonwedstrijd af te blazen. De TLP besloot vervolgens om te stoppen met de mars.
https://www.ad.nl/dossier-cartoonwedstrijd/wilders-mars-pakistan-gestaakt-na-afblazen-wedstrijd~a134ed80/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38936
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pakistan Leven in chaos

Berichtdoor Mahalingam » Vr Aug 31, 2018 5:05 pm

Het is feest in Pakistan. Vele mannen op straat om een overwinning te vieren.
Pakistaanse regering blij, onze regering blij, onze helpers van de islamisering blij.
Pakistanen spreken van 'grote overwinning' na afblazen cartoonwedstrijd Wilders
Pakistaanse politici hebben opgetogen gereageerd op het afblazen van de cartoonwedstrijd van Geert Wilders. Minister Fawad Chaudhry (Informatie) sprak over een ,,grote overwinning'' voor zijn regering en het Pakistaanse volk.

Ook de islamitische TLP-partij kraaide victorie. ,,Dit is onze overwinning. Dit is een grote dag voor de hele islamitische wereld'', zei een hoge partijfunctionaris. TLP organiseerde uit onvrede over de actie van Wilders een protestmars naar hoofdstad Islamabad. Daar deden duizenden moslims aan mee.

Minister Shah Mahmood Qureshi (Buitenlandse Zaken) sprak volgens televisiezender Geo TV over ,,een grote morele overwinning'' voor de wereldwijde islamitische gemeenschap. Hij stelde dat de Pakistaanse ambassadeur in Nederland heeft bevestigd dat de wedstrijd niet doorgaat.
https://www.ad.nl/buitenland/pakistanen-spreken-van-grote-overwinning-na-afblazen-cartoonwedstrijd-wilders~aa583614/
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38936
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pakistan Leven in chaos

Berichtdoor Mahalingam » Zo Sep 02, 2018 8:18 pm

Tijdens de Koude Oorlog was India een 'client state' van Rusland en Pakistan van de USA.
Sindsdien heeft Pakistan altijd kunnen rekenen op vele honderden miljoenen dollars per jaar van de USA om uit te geven aan het leger dat dan van dat geld militair spul in de USA kocht.
Die bevoorrechtte positie is ten einde.
US military to cancel $300m in Pakistan aid over terror groups
The US military says it is cancelling $300m (£230m) in aid to Pakistan over what it calls Islamabad's failure to take action against militant groups.

President Donald Trump has previously accused Pakistan of deceiving the US while receiving billions of dollars.
Pentagon spokesman Lt Col Koné Faulkner said the US military would aim to spend the money on other "urgent priorities".
The move, which needs to be approved by the US Congress, is part of a broader suspension announced in January.

The US state department has criticised Pakistan, a key ally, for failing to deal with terrorist networks operating on its soil, including the Haqqani network and the Afghan Taliban.
"We continue to press Pakistan to indiscriminately target all terrorist groups," Col Faulkner said in a statement on Saturday, adding that the $300m aid - which had earlier been suspended - should be used elsewhere due to "a lack of Pakistani decisive actions" in tackling the issue.
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-45386278
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6199
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Pakistan Leven in chaos

Berichtdoor Ali Yas » Zo Sep 02, 2018 8:48 pm

Hoe moet Pakistan "alle terroristische groepen" aanpakken? Dat kunnen we in Europa al niet.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Mahalingam
Berichten: 38936
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pakistan Leven in chaos

Berichtdoor Mahalingam » Vr Sep 07, 2018 5:23 pm

Volgens de fundi's zijn de Ahmahdi's ketters. Eigenlijk moeten ze allemaal dood maar dat is een beetje te gortig voor de huidige regering en de militairen.
Maar zoals al eerder gezegd: de fundi's hebben altijd de beste kaarten.
Pakistan on verge of bailout, but revokes appointment of key economist amid Islamist backlash
Despite being on the verge of an economic crisis, Pakistan’s government has caved to pressure by hardline Islamists to cancel the appointment of a Princeton economist to the Economic Advisory Council.

Atif Mian, 43, who is considered to be one of the world’s top young economists, had his appointment to the key role on the 18-member Council revoked because of his adherence to the Ahmadis Muslim minority.

The announcement came as a surprise given the Pakistan Tehreek-i-Insaf (PTI) government had just three days ago defended the appointment of the top economist, saying it would “not bow to extremists.”
https://www.rt.com/news/437870-pakistan-cancels-economist-council/
Its last International Monetary Fund (IMF) bailout ended two years ago, and yet Pakistan’s PM is set to have to ask for yet another loan, estimated at $10billion, to save his country from an economic crash.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38936
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pakistan Leven in chaos

Berichtdoor Mahalingam » Zo Dec 02, 2018 1:51 pm

Pakistan vervolgt opgepakte leiders van protesten tegen vrijspraak Asia Bibi

Pakistan gaat vier prominente leden van de radicale islamitische partij Tehreek-e-Labbaik (TLP) vervolgen wegens landverraad en terrorisme. Nadat de christelijke Asia Bibi was vrijgesproken voor godslastering, organiseerde de partij protesten die op gewelddadigheden uitliepen. De partijleiding riep op om de verantwoordelijke opperrechters te vermoorden en zette soldaten aan tot muiten.

Volgens al-Jazeera behoort ook de opgepakte partijleider Khadim Hussain Rizvi tot de aangeklaagden. Als ze schuldig worden bevonden, maken ze kans op levenslange gevangenisstraffen.

Minister van Informatie Fawad Chaudhry zei zaterdag tegen journalisten dat meer dan drieduizend mensen zijn gearresteerd in verband met de protesten. ,,Allen die direct betrokken waren bij het vernielen van eigendommen, die zich misdragen hebben tegen vrouwen, die bussen in brand hebben gestoken, worden aangeklaagd onder de terrorismewetten’’, aldus de minister.

Asia Bibi zat ongeveer acht jaar in de dodencel omdat ze tijdens een ruzie met buren de profeet Mohammed zou hebben beledigd. Eind oktober werd ze vrijgelaten. Waar ze sindsdien is, is onbekend.

Rizvi was ook de drijvende kracht achter protesten in de zomer tegen Geert Wilders' plan om een cartoonwedstrijd over de profeet Mohammed te houden.

https://www.ad.nl/buitenland/pakistan-vervolgt-opgepakte-leiders-van-protesten-tegen-vrijspraak-asia-bibi~a718bc56/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38936
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pakistan Leven in chaos

Berichtdoor Mahalingam » Di Jan 29, 2019 1:24 pm

Er zal wel weer geprotesteerd worden met de nodige gevechten en doden.
Asia Bibi mag Pakistan verlaten: herziening vrijspraak afgewezen
De vrijspraak van de christelijke Pakistaanse vrouw Asia Bibi wordt niet herzien. Het hooggerechtshof in Islamabad houdt voet bij stuk en heeft een verzoek daarvoor dinsdag afgewezen, zo melden internationale persbureaus. Dat houdt in dat Bibi nu het land mag verlaten.
[...]
Maandag uitten leiders van de partij (=Tehreek-e-Labaik (TLP) opnieuw dreigementen aan het adres van het Hof. Dat bleef dinsdag bij het eerdere besluit en bepaalde dat er geen grond is voor een herziening van de zaak. Mogelijk gaan na deze vrijspraak opnieuw demonstranten de straat op. In de nasleep van de eerdere onlusten werden de radicale moslimgeestelijke Khadim Hussain Rizvi en driehonderd aanhangers aangepakt. Vier hooggeplaatste politici van de TLP zijn aangeklaagd voor terrorisme.
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/01/29/hof-pakistan-wijst-verzoek-om-herziening-van-de-zaak-asia-bibi-af-a3652102
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38936
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pakistan Leven in chaos

Berichtdoor Mahalingam » Do Mar 07, 2019 1:14 pm

Het stof van de laatste schermutselingen met India trekt op.
Onder buitenlandse druk zet Islamabad tientallen radicalen in het land ‘preventief’ vast
Volgens de Pakistaanse regering zijn de verdachten ‘preventief’ vastgezet, vooruitlopend op onderzoek naar betrokkenheid bij terrorisme. “Als we geen bewijs tegen hen vinden, laten we hen weer vrij”, zei minister Azam Suleman Khan van binnenlandse zaken.
[...]
Onder de extremisten die nu zijn vastgezet zijn een zoon en een zwager van JeM-leider Masood Azhar. Waar Azhar zelf zich bevindt, is onduidelijk. “Pakistan handelt proactief”, aldus onderminister Shehrar Afridi van binnenlandse zaken. “We nemen onze verantwoordelijkheid.”
[...]
In reactie op buitenlandse kritiek heeft Pakistan ook al eerder radicale leiders vastgezet of extremistische groepen aangepakt. Maar na verloop van tijd werden de leiders vaak weer vrijgelaten en hun groepen bleven doorgaans actief. India reageerde dan ook sceptisch op de nu genomen maatregelen. “We hebben dit de afgelopen decennia allemaal al gezien”, zei een anonieme functionaris tegen persbureau Reuters.
https://www.trouw.nl/samenleving/onder-buitenlandse-druk-zet-islamabad-tientallen-radicalen-in-het-land-preventief-vast~a835c178/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4984
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Pakistan Leven in chaos

Berichtdoor sjun » Do Mar 07, 2019 9:30 pm

Ali Yas schreef:Hoe moet Pakistan "alle terroristische groepen" aanpakken? Dat kunnen we in Europa al niet.

De methode van de ervaringsdeskundige Abdul Fatah Saeed Hussein Khalil al-Sisi werpt in Egypte toch al wel vruchten af.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Mahalingam
Berichten: 38936
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pakistan Leven in chaos

Berichtdoor Mahalingam » Ma Okt 07, 2019 11:30 pm

In Pakistan gelooft iedereen heilig in Het Grote Joodse Complot en de variaties daarop.
Als de reli-houwdegens een potje Joden-bashen kunnen doen dan voor politiek gewin dan zullen ze dat niet laten.
PM Khan branded ‘Jewish agent’ after meeting Soros as Islamist leader declares ‘WAR’ on govt

Afbeelding

The meeting between billionaire George Soros and Pakistani PM Imran Khan has apparently backfired for Khan, as the country’s Islamists saw it as a “proof” of his ties with Jews and vowed to oust the government.
The “war” on Khan has been announced by the leader of the Islamist political party Jamiat Ulema-e-Islam Fazl (JUI-F), Fazlur Rehman, who also leads an alliance of five right-wing and hardline-Islamist parties, known as Muttahida Majlis-e-Amal (MMA).

The meeting prompted a very angry reaction among Pakistani Islamists. Rehman accused Khan of being a “Jewish agent” striving to turn the country into a puppet of foreign players.
“By meeting that infamous Jew, [Khan] has made it clear that [his government] doesn’t want to bring reforms in religious education. They want to make Pakistan's educational system subservient to the West,” Rehman stated.
The Soros-Khan talks have sure come in handy for Rehman, as he has repeatedly accused Khan of having close ties to Jews – as well as the US – and declared in 2013 that voting for him was ultimately “haram” (forbidden) for true Muslims. When asked for proof back then, however, Rehman said his own word was enough, since such a righteous man as he is would never speak ill of anybody.
https://www.rt.com/news/470380-khan-soros-jewish-agent/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Leven in moslimlanden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten