N-VA pleit voor cursus inburgering in land van herkomst

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71994
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

N-VA pleit voor cursus inburgering in land van herkomst

Berichtdoor Ariel » Vr Mar 14, 2008 10:53 pm

N-VA pleit voor cursus inburgering in land van herkomst

Als het van N-VA afhangt, moeten nieuwkomers die naar Vlaanderen willen komen, in hun land van herkomst een basiscursus inburgering volgen. Dat moet de kans op een succesvolle integratie verhogen, zegt Vlaams parlementslid Gino De Craemer. Hij wil op termijn ook een echt inburgeringsexamen invoeren.

Het Vlaamse inburgeringsbeleid werkt niet slecht, maar is voor verbetering vatbaar, luidt de analyse van de N-VA. Sinds de start van het inburgeringsdecreet op 1 april 2004 zitten alle cijfers in de lift. Zowel het aantal aanmeldingen bij de onthaalbureaus, het aantal inburgeringscontracten en het aantal inburgeringsattesten.

Inburgeringscontract
Uit nieuwe cijfers blijkt bijvoorbeeld dat er in 2007 in het Vlaams gewest 27.147 nieuwkomers waren. Daarvan sloten er bijna 12.000 een inburgeringscontract. Uiteindelijk behaalden 4.788 een inburgeringsattest. Dat attest is het bewijs dat het inburgeringstraject werd afgerond en de nieuwkomer over voldoende taalkennis beschikt.

In 2006 waren er veel meer nieuwkomers maar een pak minder uitgereikte attesten. Toch moet de effectiviteit van het beleid nog omhoog, zegt N-VA. De voorziene invoering van een administratief boetesysteem kan daarbij helpen. Zo'n boetesysteem is gepland voor september 2008.

Land van herkomst
De partij wil nog een stap verdergaan en de inburgering in het land van herkomst bevorderen. Wie zich in België wil vestigen, moet ter plaatse een basispakket inburgering kunnen krijgen. "Dat moet de inburgeraar een voorsprong geven voor zijn verdere inburgering in Vlaanderen", aldus De Craemer. Hij spreekt tegen dat er voor nieuwkomers "nieuwe drempels" worden opgeworpen.

De Craemer verwijst naar Nederland, waar al langer een gelijkaardig systeem wordt gehanteerd, maar dan met examens. Daar kunnen vreemdelingen zich in het land van herkomst via een online-oefenpakket voorbereiden op een examen; Dat loopt via een spraakherkenningscomputer. Negen op de tien kandidaten slaagt voor het examen. (belga/gb)


http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/index.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

stropke
Berichten: 3414
Lid geworden op: Zo Nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Berichtdoor stropke » Za Mar 15, 2008 10:50 am

Pffffff, of dat allemaal veel zal bijdragen?? :roll:
Het idee da Moke de ware profeet is en de islam de ultieme "waarheid" krijgt ge echt nie met een inburgerings leske uit het hoofd gepraat.
BTW wie naar de Limburg wil komen moet een Limburgerings-cursus volgen met examen.
En d.w.z: Veel koffie kunnen drinken, limburgs liere kalle, noojts up tied komme en in 5min twie vlaaien naar binnen werke... :lol: :lol: :lol:
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !


Terug naar “België - Vlaanderen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten