Indonesie

Is het leven in een land van de islam echt het paradijs? Waarom zijn er geen rustige, stabiele islamitische landen op onze planeet?
indobelg
Berichten: 113
Lid geworden op: Ma Mar 31, 2003 2:11 am

Indonesie

Berichtdoor indobelg » Zo Jun 26, 2005 3:19 am

De goeverneur en het parlement van de Indonesische provincie Atjeh hebben nu een wet gestemd die openbare geseling toelaat voor "misdrijven" zoals gokken. Dit is dezelfde Indonesische provincie die erg getroffen was door de tsunami in december vorig jaar en waarvoor veel Belgen geld hebben gegeven.

Eergisteren zag ik op de Indonesische TV achttien mensen die geslagen werden met een rotan zweep. Ze waren betrapt op spelen met kaarten in hun eigen huis. De buren hebben hun aangegeven aan de politie.
In de Indonesische provincie Aceh mag dat niet. In andere provincies van Indonesie mag dat ook niet, maar daar is law enforcement meer menselijk want de politie neemt in die andere provincies (zoals hier in Bali) gewoon het geld van de spelers in beslag en deelt de buit met de hogere officieren.

De beul was gemaskerd - net zoals de beul in de middeleeuwen in ons land - en gekleed in een lange Arabische jurk zoals de ayatollah's.
Een politieman gaf de zweep aan de beul en de beul deed zijn werk.

Op de andere TV kanalen werden mensen ondervraagd, en wat zeiden ze ? Iedereen was akkoord indien ook corrupte ministers gegeseld zouden worden. Niemand zei dat geseling vreselijk en inhumaan is.

Ik vind dit verschrikkelijk want de mensen die gegeseld werden zijn arme kerels die een beetje met de kaarten spelen voor een beetje geld maar dat is dus verboden door de islam.

Ze worden geslagen met een zweep op het plein voor de moskee en er staan hopen mensen die er naar kijken en roepen dat de beul harder moet slaan. Ook wordt er een microfoon voor de gestrafte geplaatst zodat de toeschouwers kunnen horen hoe hij kreunt en gilt wanneer hij wordt geslagen.

Wat is de islam toch vredelievend hee, en al die mensen zijn blij dat de sharia (islamitisch recht) nu eindelijk wordt toegepast en dat is de wil van Allah...
En dat komt allemaal op TV...

Indien jullie dit bericht naar andere mensen zouden zenden, please mijn naam niet vermelden want dan zou ik moeilijkheden ondervinden hier.

Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: Ma Jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contact:

Uit de krant ...

Berichtdoor sprot » Ma Jun 27, 2005 3:19 pm

De stokslagen zijn terug in Indonesië


Van onze correspondent Michel Maas
IN ATJEH WORDT WEER GESTRAFT ZOALS EEUWEN GELEDEN IN DE KORAN WERD VASTGELEGD

In Indonesië worden veroordeelden weer openbaar en lijfelijk gestraft. Het begon deze week met stokslagen aan een stel gokkers. Het afhakken van handen, en wie weet zelfs van hoofden, zal volgen. De publieke tuchtiging op een feestelijk podium in Atjeh is het begin van de toepassing van de sharia.

Officier van Justitie Erwin Nasution telt. Meestal tot zes, een enkele keer tot acht of zelfs tien. Bij elke tel schiet de arm van de beul naar voren en kletst een rotanstok met kracht tegen de rug van de veroordeelde. Zo'n duizend toeschouwers op het plein voor de moskee van Bireuen bewegen mee met elke slag. Het is of zij de beul willen helpen om nog harder te slaan. Als de gemaskerde inderdaad eens flink uithaalt en de veroordeelde in elkaar krimpt, ontsnapt er een opgewekt “ja!” uit de menigte.

De stokslagen zijn terug in Indonesië.

Het afhakken van handen, en wie weet zelfs van hoofden zal volgen.

De openbare tuchtiging op een feestelijk podium en bijgewoond door de fungerend gouverneur van Atjeh, Azwar Abubakar, is het begin van de toepassing van de oude islamitische wetgeving, de sharia, in de provincie. En volgens Abubakar is wat vrijdag na het middaggebed in Bireuen gebeurt het begin van wat de provincie te wachten staat. “Zo gaan wij het overal doen”, glundert de gouverneur na afloop.

Toen Atjeh enkele jaren geleden de sharia kreeg toebedeeld lag niemand daar wakker van. De provincie had genoeg te stellen met de oorlog die het Indonesische leger voerde tegen de rebellen van de Beweging Vrij Atjeh (GAM). Weinigen namen de invoering van de islamitische wetgeving in de begindagen serieus. Tot het parlement de eerste versie van de ‘Qanun’ goedkeurde, het wetboek, en een officiële shariapolitie in het leven riep. Maar zelfs toen nog dachten veel Atjeërs dat het zo'n vaart niet zou lopen. Zij hadden het mis.

De Qanun is nog niet klaar. Pas een paar wetten zijn vastgelegd. Het drinken van alcohol, ongehuwde seks en gokken zijn de eerste vergrijpen waarop voor de moslims in Atjeh de straffen staan zoals die vele eeuwen geleden zijn vastgelegd in de heilige koran. Zevenentwintig mannen, allemaal betrapt op gokken, zijn de eersten op wie de nieuwe Qanun wordt toegepast. Nadat de burgerlijke autoriteiten de mannen vijftig dagen hebben vastgehouden, zijn zij overgeleverd aan het sharia-gerechtshof dat elk van de mannen minstens zes, en hoogstens twaalf stokslagen heeft toebedeeld.

Eén verdachte, zoon van een welgestelde familie, zegt men, komt er met een boete vanaf.

De mannen zijn begin dit jaar betrapt, de meesten bij het kaarten, sommigen bij een hanengevecht.

Kleine kruimelgokkers zijn het. Bij zeven mannen die in een huis op heterdaad op ‘jokeren’ zijn betrapt wordt in totaal 47.000 rupiah in beslag genomen, vierenhalve euro. Het is hun totale gokgeld, genoeg voor wat sigaretten en een kopje koffie.

In Atjeh is het genoeg om de zeven twee maanden in de gevangenis te zetten en ze vervolgens nog eens de publieke vernedering te laten ondergaan.

VERLEGEN DOKTER

Die vernedering wordt met grote omzichtigheid voorbereid. Donderdagavond worden zij naar het ziekenhuis gebracht, waar dokter Edfuadi Harun onderzoekt of zij fit zijn om geslagen te worden. De dokter zit duidelijk verlegen met zijn taak: “Ik heb hier twee plichten”, zucht hij, “die tegenover justitie en die om mijn patiënten te helpen. Nu doe ik de eerste, maar morgen, morgen ben ik erbij als hun dokter en grijp ik in als hun gezondheid in gevaar komt.”

Hij stuurt alle mannen met een zakje vitamine E naar huis. Twee keurt hij er meteen af, vanwege een hartprobleem en astma. Vrij dagochtend zullen er nog eens negen afvallen. “Zij waren geestelijk niet klaar om de straf te ondergaan”, zegt parlementslid Abdullah Saleh, tevens vice-voorzitter van de commissie die de Qanun ontwikkelt. Hij staat glunderend naast de gouverneur naar de eerste vrucht van zijn gezegende werk te kijken.

De vijftien overgebleven mannen worden een voor een het schavot op geleid, gekleed in een schoon wit hemd. Als de vertoning gaat beginnen stijgt er een gejuich op uit de menigte. Na alle inleidende toespraken wil het volk eindelijk wel eens actie zien. Zij reageren oprecht teleurgesteld als blijkt dat er niet heel erg hard wordt geslagen.

Er vloeit geen bloed, niemand zakt in elkaar, en de vier ambulances, dertig ziekenbroeders en vijf artsen aan de zijlijn krijgen één veroordeelde die na zijn straf van pure zenuwen een flauwte krijgt. Dokter Edfuadi Harun heeft hem gauw weer op de been en steekt tegen de journalisten blij zijn duim omhoog. Hij heeft ook zijn artsenplicht mogen doen.

ALS EEN BOKSKAMPIOEN

Het hele spektakel lijkt meer op een klucht dan op barre werkelijkheid.

Elke veroordeelde wordt aangekondigd alsof een bokskampioen de ring gaat betreden. “M.

Ali Bin Ismaiiiiiiiil!!!!”, roept de spreekstalmeester, en het publiek rekt opgewonden de halzen om te zien wie M. Ali Bin Ismail is. Veroordeelden lachen, een steekt er na de slagen juichend zijn handen in de lucht alsof hij zelf gelooft dat hij een bokser is (en heeft gewonnen).

Elke gestrafte krijgt na afloop een cadeautje en een omhelzing van de gouverneur. “Zij zijn helden die hun straf hebben ondergaan”, zegt Qanun-ontwerper Saleh.

De bevolking lacht en juicht, en kinderen beamen dat zij het “leuk”vinden. Maar de vrolijkheid verhult de zwarte kant van wat er in Bireuen gebeurt. Op straat mort de bevolking omdat het weer de kleine man is die wordt gepakt. De grote rijke gokkers, die spelen met miljoenen en miljarden, en de ‘corruptors’ worden kennelijk ook in de islamitische wetgeving niet aangepakt. Er was zelfs een demonstratie aangekondigd en de politie staat klaar in rellentenue.

Nieuwsgierigheid naar het spektakel wint het echter, deze keer, van de boosheid. Of dat zo blijft, als overal in Atjeh soortgelijke vertoningen worden opgevoerd, met soortgelijke veroordeelden, valt te bezien.

Abubakar en Saleh weten wat de mensen dwars zit. Zij haasten zich daarom na afloop te verklaren dat ook de corruptors echt aan de beurt zullen komen. De gouverneur weet nog niet precies hoe en wanneer, zegt hij. Of hij wil het niet weten, want hij weet heel goed wat kranten in Atjeh hebben geschreven over het geld dat verdwenen is uit de “overstromingskas” die door hem werd beheerd.

Abdullah Saleh weet natuurlijk wel wat in de nieuwe wet staat. Hij heeft hem zelf geschreven. “Het ontwerp is klaar. De wet behandelt diefstal, en dus ook corruptie.

Daarop staat het afhakken van een hand.”
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.

unholy
Berichten: 912
Lid geworden op: Do Dec 09, 2004 11:02 pm

Berichtdoor unholy » Ma Jun 27, 2005 4:10 pm

Religie vereist drie hersencellen, één om te luisteren, één om de ander te veroordelen en een derde om niet te gebruiken.....


Terug naar “Leven in moslimlanden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten