Geen leven voor christenen onder de islam

Is het leven in een land van de islam echt het paradijs? Waarom zijn er geen rustige, stabiele islamitische landen op onze planeet?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77323
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Ariel »

Wat is de oorsprong van dit laatste conflict tussen moslims en de Kopten.
Monique Samuel legt het uit.
Wat begon als een kortstondige romance tussen een christelijke jongen en een islamitisch meisje in het dorp Sool in Atfieh in de provincie Helwan iets ten zuiden van Cairo, loopt uit op een nationale rel. Met dinsdag massademonstraties in Cairo en zes christelijke doden 57 gewonden in Muqattam, een christelijke wijk met de wereldberoemde rotskerk, aldus een ziekenhuismedewerker aan de Arabische nieuwszender Al-Jazeera.

Het was een onschuldige doch ongewenste verliefdheid. Zo stellen christelijke dorpsgenoten. Natuurlijk, een christelijke jongen mag geen relatie met een moslimmeisje hebben. Maar de situatie was opgelost. De priester en de imam hadden elkaar ontmoet en afgesproken dat de jongen en het meisje elkaar niet zouden zien. De families waren tot een overeenstemming gekomen en het christelijke gezin was uit het dorp verbannen.
Een geradicaliseerde neef van de islamitische familie nam hier echter geen genoegen mee. Hij ging naar de vader van het desbetreffende meisje en stelde dat de familie-eer was bezoedeld en dat bloed moest vloeien. De ruzie tussen de neef en de vader liep zo hoog op dat zij elkaar vermoorden.
Toen begon de rel. Want twee islamitische doden om een christen? Onaanvaardbaar.
De kerk werd in brand gestoken en alle christenen werden hun huizen uitgejaagd. Het gaat hier om duizenden christelijke inwoners in een overwegend islamitisch dorp.
Het leger kwam snel tussenbeide een stelden dat de christenen terug naar huis moesten en dat de kerk op kosten van het leger zou worden herbouwd. Maar de islamitische inwoners van Sool wilden bidden op de plaats van de kerk, om er zo heilige grond van te maken en er een moskee te kunnen bouwen.
De keuze werd uiteindelijk aan de priester overgelaten.
‘We kunnen de kerk op dezelfde plek herbouwen of op een andere plek,’ aldus het leger. ‘Maar herbouwen zullen we het.’
Na lang wikken en wegen stelden de Koptische kerk echter dat zij graag de kerk op dezelfde plek wilde herbouwen. ‘Wie garandeert ons anders niet dat onze kerken voortdurend in brand worden gestoken en er moskeeën worden gebouwd?’ Is de heersende gedachte.
De nijpende situatie is nu het onderwerp van de dag in Egypte. De 7.000 verdreven christenen demonstreerden dinsdag voor het mediagebouw in Cairo. Priesters, imams, militairen en betrokken partijen zijn niet van de tv af te slaan. Het verkeer in half Cairo lag lam in verband met de grote demonstraties. Er braken ook gevechten uit, waarbij zes christenen omkwamen.
Aan het eind van de dag werd de situatie weer wat rustiger, maar de religieuze spanningen in Egypte zijn zorgwekkend.
Discriminatie en geweld tegen Kopten zijn al jaren schering en inslag. Tijdens de Egyptische revolutie demonstreerden christenen hand in hand met moslims. En op radio en tv wordt de eenheid van christenen en moslims voortdurend benadrukt.
Veel moslims stellen zich positiever op tegen christenen en pleiten voor een nieuw Egypte. Tegelijkertijd zijn er radicale groepen die met name in Zuid-Egypte heersende spanningen tussen verschillende stammen en religieuze groepen proberen te exploiteren. Ook de in verdrukking geraakte ‘honden van Mubarak’ (corrupte zakenlieden en oude vrienden van het regime) lijken Egypte te willen destabiliseren. Daarnaast speelt de Moslimbroederschap een opruiende rol. Ze roept mensen op het geweld van christenen tegen moslims niet te accepteren en stelt kritische vragen bij kerkbouw.
Zorgwekkend is het bezoek van de Turkse premier Erdogan die met het leger en de Moslimbroederschap aan één tafel zat. Het statement vanuit Turkije is duidelijk; Egypte krijgt een islamitisch bestuur met het leger als controleur.
Toch zijn er ook lichtpuntjes. Hoewel decenniaoude spanningen op de spits worden gedreven, is er nu voor het eerst de openheid en vrijheid om te demonstreren en over de kwestie te spreken. Tot voorheen gaf de staatsteelvisie of de radio nauwelijks aandacht aan Koptisch-georiënteerde onderwerpen. Nu ziet heel Egypte dat duizenden christenen uit hun huizen zijn verjaagd. Het leger probeert de situatie zo goed mogelijk onder controle te houden, maar kampt met een tekort aan personeel en materieel.
Ondertussen heerst in grote delen van Egypte totale wetteloosheid. De politie komt weer langzaam op de been maar is in grote delen van onder meer de Sinaï nog niet terug. Ook worden veel plunderingen van faraonische opgravingssites en graven gemeld. Dit omdat per politieagent moet worden vastgesteld wat zijn rol tijdens en voor de revolutie is geweest.
Toch blijf ik hoopvol. De heersende anarchie moet niet langer aanhouden, maar het politieke debat gaat de goede kant op. Op televisie wordt uitgebreid gediscussieerd hoe er straks moet worden gestemd: elektronisch of met het potlood? Welke symbolen kunnen worden gebruikt voor analfabeten? En moet er cameratoezicht zijn om fraude en intimidatie te voorkomen? De kranten vinden immer gretig aftrek en of je nu in de taxi zit of de metro, iedereen praat over politiek. Mensen zijn nog steeds euforisch, al nemen de zorgen toe. Over de situatie van de Kopten in het Zuiden en de vele kerkverbrandingen en moordpartijen daar, over de totale afwezigheid van toeristen (de resorts aan de Rode Zee hebben een bezettingsgraad van 8% – voornamelijk Egyptenaren die profiteren van de bespottelijk lage prijzen) en de al maanden niet uitbetaalde salarissen.
Khan al-Khalili, de grootste bazaar ter wereld, toont een trieste aanblik. Gisteren was mijn moeder de enige Westerse vrouw die er rondliep. De verkopers dongen om haar hand. Ze hadden in geen weken een ‘toerist’ gezien. Niet meer dan vier toeristen hebben m’n ouders tijdens hun verblijf geteld. En dat terwijl het toerisme de motor van de Egyptische economie is.
‘Ik voel me veilig en heel welkom,’ zei m’n moeder gisteren aan de telefoon. ‘Maar onze ogen moeten gericht blijven op de christenen…. We moeten de Kopten niet vergeten. Islamitische radicalen proberen het huidige machtsvacuüm enorm te exploiteren en hoewel veel Egyptenaren zich nog zo van het geweld distantiëren, is er geen christen die zich nu echt veilig voelt.’
http://www.moniquesamuel.nl/blog/?p=1139" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Wapen van Holland
Berichten: 26
Lid geworden op: di mar 15, 2011 2:29 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Wapen van Holland »

Natuurlijk niet. Zoals het corrupt religieus dictatoriaal tuig betaamt valt ze geen menselijkheid of redelijkheid te verwijten en van de groep christenen hebben ze niks te vrezen; zelfs het Westen laat ze barsten. Het enige waar wij toe in staat lijken te zijn is wat mooie rhetoriek over vrijheid en andere mooie zaken als de PVV weer eens wat zegt, we laten die kopten aan bonken barsten en ze zijn verdoemd: De staat waar ze wonen wordt alsmaar gekker. Ik wed dat er veel meer aanvallen en aanslagen komen, en dat de overheid (dwz de marionettentroep met hun omgekochte taxichauffeurs en andere ratten die geen van allen veel hebben met de kopten) steeds minder gaat doen; als er al onderzoek is naar toedrachten zal dat voor de schijn en het mooi doen zijn.
Gelukkig gaat geschiedenis verder dan de luttele tientallen jaren die wij hebben meegemaakt. Dat het Westen mensen laat barsten is geen nieuws, inquisitie en reconquista ging gepaard met het doden van moslims, joden en niet vrome christenen. Toen was er het Ottomaanse Rijk, een baken van veiligheid en vooral tolerantie voor andersdenkenden. Die nam joden, christenen en moslims op in zijn Rijk en verdedigde hen. Het Westen heeft zelf het lot van de koptische christenen in Egypte getekend door overal in het midden-oosten en noord-afrika corrupte ondemocratische dictators te plaatsen. Een product van de islam? Een product van de moslims? Neen, waarom is dit dan een moslim vs christen issue geworden als het een simpel falen van de overheid is om zijn landgenoten te beschermen? Een overheid die daar geplaatst is door het Westen? Waarom wordt hier de verantwoordelijkheid gelegd op de moslims? De staat waarin ze wonen daarin wordt beleid gevoerd door een overheid die niet door het volk is gekozen. Dan kan je nog van alle daken schreeuwen, maar de werkelijke toedracht blijft bestaan.
mercator
Berichten: 19280
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door mercator »

Wapen van Holland schreef:[ Toen was er het Ottomaanse Rijk, een baken van veiligheid en vooral tolerantie voor andersdenkenden.
Onzin. Het Ottomaanse Rijk was een door en door obscurantistische dictatuur waar andersdenkenden gediscrimineerd en vervolgd werden. Dit tot in de 19de eeuw. Lees O Figes De Krim oorlog. De laatste kruistocht.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door BFA »

Wapen van Holland schreef:inquisitie en reconquista ging gepaard met het doden van moslims, joden en niet vrome christenen.
Inquisitie was gebaseerd op het Sharia recht van Mohammedanen, voor een keertje tegen de Mohammedanen toegepast.
Tijdens zijn hele bestaansperiode heeft de inquisitie minder slachtoffers gemaakt dan Sharia op één jaar. Was dus heel wat minder onmenselijk.
Wapen van Holland schreef:Toen was er het Ottomaanse Rijk, een baken van veiligheid en vooral tolerantie voor andersdenkenden. Die nam joden, christenen en moslims op in zijn Rijk en verdedigde hen.
Als je grimmige sprookjes voor werkelijkheid aanneemt is het erg met je gesteld. Valt er in feite niet met je te discussiëren.
Ik weet niet of er voor je geest nog beterschap mogelijk is. Een enkeltje Islamterritoria zou heel begenadigend kunnen werken.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77323
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Ariel »

Kopten zullen Egypte massaal verlaten
12-03-2011

De positie van christenen in Egypte zal verslechteren, denkt Jos Strengholt. Hij verwacht de komende jaren een exodus van de kopten.

Vooral na de aanval van duizenden moslims op het dorp van christelijke vuilophalers op de Moekattamberg in Caïro, waarbij dertien doden vielen, hebben veel kopten gemengde gevoelens over de opstand tegen het regime van de verdreven president Mubarak. „We voelen ons net jojo’s”, vertelde een koptische vriendin me. „Het ene moment zijn we hoopvol, en daarna is alles weer somber en willen we zo nel mogelijk emigreren.”

Aan het begin van de opstand waarschuwden veel kerkleiders tegen deelname aan de rebellie. De koptische patriarch Chenouda III ging zelfs zo ver dat hij zich pal achter Mubarak schaarde.

De leiders waren van mening dat de kerken slechter af zouden zijn als in het beleid van de overheid meer geluisterd zou worden naar wat in de maatschappij leeft. Daar bestaan immers nogal negatieve gevoelens over de kopten. Het regime-Mubarak zorgde in elk geval voor enige bescherming.

Nu het centrale gezag in Egypte erg verzwakt is door de afwezigheid van politie op straat, lijkt het erop dat de kerkleiders gelijk krijgen. De afgelopen weken waren een aaneenschakeling van incidenten. Kerken werden in brand gestoken, kopten werden vermoord, kloosters werden beschoten door het leger.

Het dieptepunt kwam deze week, toen grotendeels ongewapende kopten op de Moekattamberg werden aangevallen met geweren, messen en stenen. De aanleiding was dat ze demonstreerden tegen het in brand steken van een kerkje ten zuiden van Caïro.

Veel kopten waren na de val van Mubarak enthousiast dat ze als volk eendrachtig hadden gezorgd voor de val van de dictator. Ook nu bestaat er nog veel tevredenheid over die opstand.

„We zijn blij dat veel politiek vuil en corruptie is blootgelegd”, vertelde een vriendin me desgevraagd. „Het is goed dat de waarheid bekend wordt. Maar we zijn bang dat de moslimbroederschap het voor het zeggen krijgt. Meestal zijn we enorm gestrest en bang voor de toekomst.”

Net als bij de moslims leeft er onder de kopten veel vrees voor economische misère. Velen zijn bang hun baan kwijt te raken door de crisis. Ook bestaat de angst bestolen of aangevallen te worden.

De kopten komen duidelijk meer op voor hun rechten dan ze in het verleden durfden. Al dagen wordt er door duizenden kopten gedemonstreerd voor het televisiegebouw aan de Nijl. Ze eisen dat een kerk in hun dorpje Sool, net ten zuiden van Caïro, wordt herbouwd op de plaats waar moslims het de week daarvoor vernietigden. Het leger heeft beloofd de kerk te herbouwen, maar de dorpelingen vertrouwen het niet omdat moslims de kerk hebben gekraakt en weigeren weg te gaan.

Aanvankelijk wilde het leger een kerk herbouwen op een nieuwe locatie in de woestijn, net buiten het dorp. De kopten van Sool accepteren dat niet omdat ze niet willen worden gemarginaliseerd.

De koptische kerkleider Chenouda III heeft zijn gemeenteleden dringend verzocht te stoppen met de demonstraties, omdat ze een gevaar zijn voor de sociale rust in Egypte en omdat het makkelijk tegenacties kan opwekken.

De demonstratie bij Moekattam deze week had plaats uit solidariteit met de kopten uit Sool. De priester van Moekattam, Samaan, probeerde de jongeren ervan te weerhouden; hij wist wat de gevolgen konden zijn. De assertieve actie werd inderdaad niet gewaardeerd door een grote groep moslims uit een naburige wijk. Kopten zijn welkom in Egypte zolang ze hun mond houden en zich bescheiden opstellen, als gasten in hun eigen land.

Veel kopten hebben door het bloedbad bij Moekattam het vertrouwen in een goede afloop van de opstand verloren. Wat voor toekomst gaan ze tegemoet?

In elk geval een toekomst met meer democratie en meer islam. De grondwet van Egypte blijft onveranderd zeggen dat het land islamitisch is en dat de eerste bron van de wetgeving de sharia is. De sharia is een diffuse set van uitspraken, verhalen, theologische opvattingen, wetten en gedragsregels. Het is geen uitgewerkt wetboek en heeft daarom interpretatie nodig. Degenen die gerechtigd zijn tot die interpretatie, zijn de islamitische geleerden.

Wordt Egypte dan een staat waar die geestelijken altijd het laatste woord hebben over de wetgeving en over het politieke proces? De militaire dictatuur heeft dit de afgelopen jaren verhinderd, maar een grotere mate van democratie zal, vrees ik, deze doos van Pandora openen. Dat was precies waar de kerk in Egypte altijd bang voor was. Krijgen de zwartkijkers dan toch gelijk?

Ik denk dat de positie van de christenen in Egypte zal verslechteren. Meer centraal gezag zal er wel voor zorgen dat de kerk weer wat bescherming krijgt, maar een islamisering van de wetgeving maakt christenen nog meer dan nu tweederangsburgers met minder rechten dan moslims.

Minder vrijheden voor de kerk, een economische crisis en politieke instabiliteit lijken me bij uitstek ingrediënten die de komende jaren zullen zorgen voor een exodus van kopten.

De auteur woont sinds 1988 in Egypte.

http://www.refdag.nl/opinie/opinie/kopt ... n_1_539399" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
mercator
Berichten: 19280
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door mercator »

Dat alle min of meer beschaafde mensen nu s massaal hun handen zouden aftrekken van die moslims zeg...geen christenen, geen ontwikkelingshelpers, geen technici, geen toeristen meer in al die armoelanden, laat ze het zelf maar rooien. Ook geen cent ontwikkelingshulp meer aub.
Alleen nog een legermacht om de olie-installaties voor ons te vrijwaren.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2567
Lid geworden op: za apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door silkyboxershortXL »

mercator schreef:laat ze het zelf maar rooien.
Prachtige kans voor de nieuwe democratie.
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA
mercator
Berichten: 19280
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door mercator »

silkyboxershortXL schreef:
mercator schreef:laat ze het zelf maar rooien.
Prachtige kans voor de nieuwe democratie.
Ja, zo is het toch maar net? Waarheid natuurlijk is dat er daar geen democratie zal komen maar méér en méér Islam. Het zij de moslims gegund. Maar dan wel graag zonder voedselhulp uit het gehate westen.

Grote en onbegrijpelijke schande dat onze elite nu zomaar geld aan die sukkels zit uit te delen voor een probleem dat ze zelf veroorzaakt hebben, terwijl Japan het op zijn eigen houtje mag rooien na een natuurramp.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Ruth
Berichten: 1232
Lid geworden op: vr apr 06, 2007 8:14 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Ruth »

Ook al wordt het nieuws nogal overschaduwt door de aanslagen in Noorwegen, laten we de strijd tegen de islam niet vergeten. En met strijd bedoel ik niet dat je in het wilde weg mensen moet gaan vermoorden maar dat we nooit mogen stoppen met bekendheid geven aan de kwaadaardigheid van de islam.
Iedereen moet weten wat de islam voor ons in petto heeft als deze ideologie meer macht krijgt in Europa. Of moet ik zeggen, nog meer macht.

een klein voorbeeldje:
Bekeerlingen zijn er in het Midden-Oosten ‘niet’

TEHERAN – De rechtszaak tegen de Iraanse voorganger Yusef Nadarkhani illustreert een fenomeen dat in vrijwel alle islamitische landen onbespreekbaar is: Het bestaan van „nieuwe christenen”, bekeerlingen uit de islam.

De Iraanse Hoge Raad bekrachtigde recentelijk het vonnis van een lagere Iraanse rechtbank tegen Yusef Nadarkhani. De 32-jarige Iraanse evangelische pastor werd voor de keuze gesteld: of het christelijk geloof afzweren of de doodstraf. De uitspraak leidde wereldwijd tot verontwaardigde reacties.

De rechtszaak tegen Yusef Nadarkhani illustreert een fenomeen dat in vrijwel alle islamitische landen onbespreekbaar is: het bestaan van zogeheten nieuwe christenen; moslims die zich bekeren tot het christendom.

Dergelijke bekeerlingen komen niet voor in de kerkelijke statistieken. Die registreren slechts doop, uitvaart en eventuele emigratie naar elders van hun leden. Het zijn deze kerkelijke statistieken die in Arabische en islamitische landen al decennialang een zorgwekkende daling laten zien van het aantal christenen.

Het aantal bekeerlingen in de kerkelijke statistieken is standaard nul om problemen met de autoriteiten te voorkomen. Deze door angst en voorzichtigheid ingegeven kerkelijke politiek plaatst christelijke bekeerlingen in een grijze schemerzone. Er zijn zelfs verhalen bekend van kerkgemeenschappen die nieuwe christelijke bekeerlingen, uit angst voor repercussies, de toegang tot hun kerken ontzeggen.

Deze werkelijkheid dreef vele christelijke bekeerlingen in de anonimiteit. Het resultaat is een zorgvuldig geheim gehouden netwerk van vele honderden ondergrondse huiskerken.

Wie overigens denkt dat dit verschijnsel alleen in het Midden-Oosten voorkomt, vergist zich. Enkele jaren geleden schreef Magdi Allem, een Egyptische bekeerling uit de islam, een onthutsend artikel in de Italiaanse krant Avvenire. Hij sprak daarin over een „nieuwe ondergrondse catacombenkerk in Europa.” De leden van deze kerk zijn vaak moslims die het christelijk geloof omhelzen. Zij vinden echter geen onthaal in gevestigde kerken. Soms worden ze zelfs onbarmhartig afgewezen door christelijke kerken in Europa.

De rechtszaak tegen de Iraanse voorganger Yusef Nadarkhani brengt het bestaan van een netwerk van snelgroeiende onder­grondse huiskerken in Iran aan de oppervlakte. Nadarkhani werd geboren uit islamitische ouders en is daarom volgens de islamitische wet automatisch moslim. Volgens eigen zeggen beleed hij echter geen enkel geloof voordat hij zich op 19-jarige leeftijd bekeerde tot het christendom.

Nadarkhani werd in oktober 2009 voor de eerste keer gearresteerd. De aanklacht tegen hem luidde indertijd dat hij „evangelische samenkomsten organiseerde, een verboden ondergrondse huiskerk leidde en anderen uitnodigde om zich eveneens tot het christendom te bekeren.” Dergelijke activiteiten zijn een belediging van de islam, zo was de lezing.

In 2010 veroordeelde een Iraanse rechter Nadarkhani tot de doodstraf. Zijn advocaat ging echter in hoger beroep. Centraal stond de vraag of Nadarkhani voor zijn bekering tot het christendom wel of geen moslim was. Nadarkhani blijft volhouden dat hij voor zijn bekering geen enkel geloof praktiseerde.

Dit verweer werd recentelijk echter afgewezen door de Iraanse Hoge Raad. Het simpele feit dat zijn ouders moslim waren, maakt Nadarkhani ook moslim. Dit betekent dat zijn bekering tot het christendom gelijk staat aan afvalligheid van de islam. Hierop staat de doodstraf.

De uitspraak van de Hoge Raad kwam als een complete verrassing voor Nadar­khani’s advocaat Ali Dadkhah. Hij was ervan overtuigd dat de Hoge Raad akkoord zou gaan met het verweer van zijn cliënt, zo liet hij eerder merken.

Met de uitspraak van de Iraanse Hoge Raad lijkt het doodsvonnis van Nadarkhani onherroepelijk. De juridische mogelijkheden zijn uitgeput. Officieel zou de Iraanse ayatollah Ali Khamenei Nadarkhani de voorganger nog gratie kunnen verlenen. De kans hierop is klein.

Een gevoelige klap voor Nadarkhani is ook het verlies van zijn advocaat. Ali Dadkhani is onlangs zelf door de rechter tot negen jaar celstraf veroordeeld wegens „zijn acties en propaganda tegen het islamitisch regime.” De Iraanse Hoge Raad geeft hiermee een duidelijk signaal af: het verdedigen van een christen kan het einde betekenen van een juridische carrière.

Het is kortom niet onwaarschijnlijk dat Yusef Nadarkhani wordt opgehangen omwille van zijn geloof. Het laatste dood­vonnis in Iran tegen een christen dateert van 21 jaar geleden. In 1990 werd Hussein Sodmand geëxecuteerd nadat hij geweigerd had afstand te doen van het christelijk geloof.

Studenten

Niemand weet precies hoe groot het netwerk van ondergrondse kerken in Iran is, maar sommige voorgangers spreken over 300.000 tot 500.000 nieuwe christelijke bekeerlingen. Het is deze snelle groei die ook sjiitische geestelijken heeft gealarmeerd.

Ayatollah Ali Khamenei sprak in oktober 2010 openlijk over het in zijn ogen zorgwekkende verschijnsel van de ondergrondse huiskerken, „die het islamitisch geloof bedreigen en ondermijnen en vele jonge moslims verleiden.” Ayatollah Mesbah Yazdi, de spirituele leidsman van president Ahmadinejad, verklaarde onlangs dat „de christelijke beweging in Iran gestopt moet worden.”

Het is duidelijk dat de Iraanse autoriteiten gealarmeerd zijn door het snelgroeiende aantal christelijke bekeerlingen. Onlangs schreef een Iraanse student op een website dat het aan de universiteit van Teheran door studenten wordt geaccepteerd wanneer een medestudent zijn bekering tot het christendom bekendmaakt. „Het betekent dat deze student kritisch is en zelf nadenkt. Men ziet het als iets positiefs.”

Het valt in dit licht te vrezen dat het lot van Yusef Nadar­khani is beslist. De Iraanse autoriteiten zullen vastbesloten zijn om een afschrikwekkend voorbeeld te stellen.
Bron: Reformatorisch Dagblad

Misschien zouden onze nieuwe aanwinsten (die waarschijnlijk ook alweer vertrokken zijn) Garieba en Dihya ook even hun licht kunnen laten schijnen over dit artikel. En ik zou graag van beide dames willen horen wat ze er van vinden als wij bekeerlingen (tot het islamitisch geloof) net zo behandelen als ze daar met christenen doen. Dan hebben we flink wat galgen nodig nietwaar! Tenminste, als jullie ook bereid zijn te sterven voor je nieuwe geloof, zoals de man in dit artikel.
Als je denkt dat je te klein bent om invloed te hebben, dan heb je waarschijnlijk nog nooit de nacht doorgebracht met een mug op je kamer.

Wie vecht kan verliezen, wie niet vecht is al verloren.

EDL
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77323
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Ariel »

Moslims treden op tegen christenen in Zanzibar

ZANZIBAR – Moslims hebben onlangs in Zanzibar, een eiland voor de kust van Tanzania, twee kerken in brand gestoken. Enkele dagen geleden werd bekend dat moslims een christelijke begraafplaats hebben geannexeerd.

Dat maakte Compass Direct dinsdag bekend.

In Fuoni, een dorp aan de zuidkust van Zanzibar, werd zaterdagmiddag een kerkgebouw van de Evangelische Vergaderingen van God in as gelegd door moslims. Voorganger Leonard Massasa, die toezicht houdt op de overzeese kerken van Zanzibar: „De aanvallers riepen: „Weg met de kerk. We willen niet dat ongelovigen onze gemeenschap, en vooral onze kinderen, bederven.”

Bij een kerkgebouw in Kianga, in bezit van de Vrije Evangelische Pinkstergemeente, werd door moslims vorige week woensdag brand gesticht. Een deel van het interieur werd verwoest. In juni ging op het eiland Pemba, ten noorden van Zanzibar, ook een kerk in vlammen op.

De kerkgangers van de getroffen kerken in Zanzibar, zo’n dertig tot veertig personen per gemeente, zijn bang voor nieuwe aanslagen van moslims.

Begraafplaats

Vorige week werd bekend dat moslims bouwplannen hebben voor een perceel wat al honderd jaar dienst doet als een christelijke begraafplaats. Moslims hebben zonder overleg te plegen met de lokale anglicaanse kerk, de beheerder van de begraafplaats, het gebied zich toegeëigend.

Volgens een anglicaanse voorganger zal er op het perceel van twee hectare een hotel of een zwembad worden gebouwd. Overleg met de regering en aangiftes bij de politie hebben tot nu toe niets opgeleverd.

Een christelijke begraafplaats in het dorp Finya, op Pemba, onderging hetzelfde lot. Moslims maakten met succes aanspraken op de grond.

Islam

Kerken op de twee eilanden worden met name tegengewerkt in het verkrijgen en behouden van onroerende goederen. Het bouwen van een nieuwe kerk vereist een slepende juridische procedure. Ook als de formulieren zijn afgehandeld en de nodige vergoedingen zijn betaald, kan de bouw om onduidelijke redenen worden stopgezet.

Op de eilanden Zanzibar en Pemba behoort vrijwel iedereen tot de islam. De eilandengroep telt ongeveer 1,2 miljoen inwoners en zestig christelijke gemeenten.

Zanzibar en Pemba behoren sinds 1964 met een gedeelte van het vasteland tot het land Tanzania. Op de eilandengroep zijn moslims in de meerderheid, terwijl op het vasteland christenen nipt een meerderheid vormen. Inwoners van de eilanden associëren het christendom met imperialistische motieven van het vasteland om invloed uit te oefenen op de eilanden.

http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieu ... r_1_579942" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Dhana »

Ariel schreef:
Moslimleider roept kopten op te knielen
23-02-2011 11:41


CAÏRO – De islamitische geestelijke Yusuf al-Qaradawi, geestelijk leider van de moslimbroederschap in Egypte, heeft christenen tijdens het vrijdaggebed op het Tahrirplein in de Egyptische hoofdstad Caïro opgeroepen om te buigen in een daad van onderwerping aan Allah.

Tegelijk gebruikte de islamitische geestelijke zijn preek om christenen ervan te verzekeren dat zij een plek hebben in Egypte. De gebruikelijke opening „O moslims” liet Qaradawi achterwege, ten gunste van „O moslims en kopten.” Hij prees moslims en christenen voor hun gezamenlijke inspanning in de „Egyptische revolutie” en memoreerde wat hij noemde de koptische „martelaren” die eens de Romeinen en Byzantijnen bevochten.

http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieu ... n_1_535929" onclick="window.open(this.href);return false;

Hé, ja. laten wij dat andersom ook gaan doen hier. Alle moslims oproepen openlijk een kruisje te gaan dragen en ze dan in dezelfde preek bewieroken omdat hun opa's hier heen gekomen zijn om te helpen ons land weder op te bouwen. Lust je nog peultjes?
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49696
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Pilgrim »

Doodstraf dreigt voor christen

CAROLIEN OMIDI | TEHERAN − 07/10/11

Moslims die christen worden: de Iraanse regering gruwt ervan. Joessef Nadarkhani (35) is zo'n Iraniër die de islam vaarwel zei en zich op zijn negentiende tot het christendom bekeerde. Hem hangt daarom de doodstraf boven het hoofd - als de rechter mogelijk al eind deze week uitspraak doet in zijn zaak die draait om 'afvalligheid'.

Bekeerde christenen in Iran realiseren zich dat ze risico lopen, en opereren daarom veelal ondergronds. Nadarkhani, die na zijn bekering voorganger werd, leidde zijn kerkdiensten dan ook in zijn eigen huis voor een congregatie van zo'n vierhonderd mensen. Die behoren tot de zogenoemde Kerk van Iran.

Tijdens zo'n kerkdienst in 2009 ging het mis: Nadarkhani werd gearresteerd en een jaar later ter dood veroordeeld. Het Hooggerechtshof verklaarde in juli dit doodsvonnis echter ongeldig en verwees de zaak terug naar een lager gerechtshof in Rasjd, de woonplaats van Nadarkhani in het uiterste noorden van Iran.

Het Hooggerechtshof gaf het lagere hof een opdracht mee: het moest kijken of Nadarkhani bereid zou zijn om zijn christelijk geloof af te zweren en de islam opnieuw te aanvaarden. Dan zou het doodsvonnis worden ingetrokken. Er volgden drie rechtszittingen waarvan de laatste op 28 september. Nadarkhani kreeg hierin zijn laatste kans om het christendom af te zweren, maar opnieuw weigerde hij, zich beroepend op de vrijheid van religie.

De executie van Nadarkhani lijkt daarom onafwendbaar, maar zijn advocaat Mohammed Ali Dadghah is opmerkelijk optimistisch: "Ik denk echt dat we een kans van 95 procent hebben dat de heer Nadarkhani niet ter dood zal worden gebracht. Waarschijnlijk hebben we de rechtbank tijdens die laatste zitting op 28 september weten te overtuigen met sterke argumenten. Zowel de nationale als de internationale wetgeving staat aan onze kant. Zondag is de allerlaatste zitting. Mocht de uitslag toch negatief zijn, dan gaan we in hoger beroep."

Het belangrijkste wapen dat advocaat Nadarkhani in de strijd heeft geworpen, is het feit dat de aanklacht waarvoor zijn cliënt is veroordeeld - afvalligheid van de islam - helemaal niet als misdrijf in het Iraanse strafwetboek wordt genoemd. Maar eerder wees het Hooggerechtshof dit argument af, erop hamerend dat afvalligheid van de islam in de shariawetgeving wel degelijk als misdrijf wordt erkend en dat ook de grondlegger van de Islamitische Republiek, wijlen ajatollah Khomeini, dit als een zonde en misdrijf beschouwde. De ervaring leert bovendien dat rechters in Iran in de praktijk de sharia vaak boven de Iraanse wetgeving stellen.

De vervolging van Joessef Nadarkhani staat zeker niet op zichzelf. Sinds 2009 hebben bekeerde christenen in Iran het zwaar. Geboren christenen, zoals de Armeniërs en de Assyriërs, kunnen hun geloof wel openlijk belijden. Alleen al in december 2010 en januari 2011 zijn er zeventig bekeerde christenen in huiskerken gearresteerd.

Meestal worden deze gelovigen echter niet veroordeeld voor afvalligheid van de islam, maar voor meer traditionele misdrijven als 'propaganda tegen de staat' of het 'beledigen van de islamitische heiligheid'.

http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/ ... sten.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5833
Lid geworden op: za sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Ozes »

Als je kerkelijk bent, bespreek dit onderwerp aub. Het duurt al te lang en ik zie geen enkele verandering. Bottum-up is de enige mogelijke manier waarop er aandacht voor dit probleem komt.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49696
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Pilgrim »

Egypte: hoofddoekdwang voor christelijke scholieren

Door: E.J. Bron

Een 14-jarig Koptisch meisje werd door school geschorst, omdat ze weigerde een hoofddoek te dragen. Een precedentgeval voor de vrijheid van niet-islamitische minderheden.

Zoals de Internationale Geminschaft für Menschenrechte (IGFM) bericht, escaleert in de Opper-Egyptische stad Beni Mazar een ruzie over de hoofddoekdwang voor alle leerlingen – ook voor christelijke meisjes. De IGFM ziet in het voorval een precedentgeval en een signaal, dat islamitische fundamentalisten proberen de vrijheden na de revolutie ervoor te gebruiken om de Egyptische samenleving nog sterker te islamiseren.

De ruzie was begonnen met een aanwijzing van de directie van de Shaikh Fadl-school, een staatsschool in de ongeveer 60.000 inwoners tellende stad Beni Mazar in de Opper-Egyptische provincie el-Minya. Iedereen, ook de christelijke scholieren, zouden verplicht zijn hun haar met een hoofddoek te bedekken, anders zouden ze de school niet meer in mogen. Alle leerlingen gaven gevolg aan de aanwijzing, behalve de 14-jarige Koptische Ferial Sorial Habib. Ze werd er daarna acht dagen achter elkaar aan gehinderd om naar school te gaan.

Op 17 september ging de vader van Ferial toen persoonlijk naar de school om bezwaar te maken tegen de schorsing van zijn dochter. De leiding van de school gaf hem onmiddellijk bij de politie aan vanwege belediging en laster. Daarop diende de vader een klacht in bij het Openbaar Ministerie en het ministerie van onderwijs.

Volgens Habib´s advocaat Wadgy Halfa zou de school buiten zijn wettelijke bevoegdheden handelen, want er zou geen wet bestaan, die zou voorschrijven dat scholieren bij het betreden van de school een hoofddoek zouden moeten dragen. De scholen zouden slechts de bevoegdheid hebben de kleur van het schooluniform te bepalen.

IGFM: ontwikkelingshulp koppelen aan mensenrechten.

De woordvoerder van het bestuur van IGFM, Martin Lessenthin, riep minister van buitenlandse zaken Westerwelle ertoe op om financiële hulp aan Egypte te koppelen aan meetbare vooruitgang op het gebied van de mensenrechten. Duitsland zou niet mogen toekijken hoe bestaande en verworven vrijheden stap voor stap zouden worden teruggenomen.

Op 25 september zei de advocaat Wadgy Halfa tegen een Koptische televisiezender, dat de school bereid zou zijn Ferial weer tot de lessen toe te laten als het tot een “minnelijke schikking” zou komen. De familie wees dit af: dit probleem zou niet “in goed overleg” zijn op te lossen, omdat de eis van de school een overtreding van de godsdienstvrijheid en een duidelijke poging zou zijn om het onderwijssysteem te islamiseren.

De directeur van het Egyptische Centrum voor ontwikkeling en mensenrechten, Said Abdelmaseeh, diende op 27 september zowel bij de Egyptische minister-president als bij de minister van onderwijs een bezwaarschrift in. De staat zou met juridische stappen tegen de school moeten optreden en alle scholen in Egypte erop moeten wijzen, dat het dragen van een hoofddoek optioneel en niet verplichtend zou zijn.

Bron:
http://www.kath.net/detail.php?id=33322" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.amsterdampost.nl/egypte-hoof ... cholieren/" onclick="window.open(this.href);return false;
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49696
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Bericht door Pilgrim »

'Waarom helpen we christenen in Afghanistan niet?'

Amanda Kluveld − 14/10/11

Christenen in Afghanistan worden gediscrimineerd en vervolgd, maar we doen niets om hen te helpen, schrijft Amanda Kluveld.

Ooit waren er 40.000 joden in Afghanistan, in 1948 waren er nog 5000. In 1951 vertrokken de meesten naar Israël. In 1969 woonden er nog 300. In 1996 waren er nog tien. In 2005 waren er nog slecht 2: Zebulon en Isaac. Ze woonden allebei aan een kant van een bouwvallige synagoge, die veertig jaar eerder was gebouwd. Ze kregen ruzie over wie de in het gebouw aanwezige Thora bezat en klaagden elkaar aan. Ze verdwenen in een Talibangevangenis, waar ze gemarteld werden. Ze kwamen er allebei weer uit. Gehavend en razend op elkaar keerden ze terug naar de synagoge. De Thora in kwestie was inmiddels door de Taliban geconfisqueerd.

Verhuizen
Isaac wilde emigreren maar had daar geen geld voor. Toen zijn familie in het buitenland hem wilde helpen, weigerde hij. Hij bleef en hij stierf in Afghanistan op de leeftijd van 80 jaar. Toen was er nog maar één. Zebulon zei dat hij na de dood van Isaac naar zijn familie in Israël zou verhuizen. Dat deed hij niet, zoals Isaac dat niet had gedaan toen hij de kans kreeg. Zebulon wil nog altijd de Thora terugbrengen in de instortende synagoge. Ik denk niet dat hij ooit zal vertrekken. 'There is one known Jewish citizen', staat in het rapport On International Religious Freedom van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat is Zebulon. De laatste. Hij blijft.

Er was ook een laatste openbare christelijke kerk in Afghanistan. Die is in maart verdwenen. Het huurcontract voor de grond waar de kerk op stond werd na 99 jaar niet verlengd, zo bepaalde de rechter. De kerk werd direct daarna door de landeigenaar vernietigd. Er zijn nu alleen nog kerken in Afghanistan op enkele militaire bases en in de Italiaanse ambassade. Het is niet bekend hoeveel christenen er nog in Afghanistan zijn. De schattingen lopen uiteen van 500 tot 8000. Het rapport meldt dat deze christenen gediscrimineerd en vervolgd worden. Wie zich tot het christendom bekeert, loopt het gevaar gevangengezet te worden en wie evangeliseert krijgt te maken met vervolging en geweld.

Besloten bijeenkomsten
Wat wordt daar aan gedaan? Dat zou moeten staan in het rapport over religieuze vrijheid van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Daar lezen we dat christelijke buitenlanders, die in Kabul wonen, in besloten bijeenkomsten hun geloof belijden. Dat is goed om te weten maar het lijkt me geen oplossing voor christelijke Afghanen. Er wordt wat financiële ondersteuning gegeven aan hindoes en sikhs om hun onderwijs te ondersteunen. Dat hebben ze vast nodig maar van vergelijkbare hulp aan Afghaanse christenen is geen sprake. Christelijke scholen zijn er dan ook niet en er wordt ook niets gedaan om die te bouwen.

Wat gebeurt er dan wel? De Amerikaanse overheid praat met lokale organisaties over religieuze vrijheid en biedt uitwisselingsprogramma's voor schrijvers, vrouwen, activisten en zo meer. Er worden rondetafelgesprekken georganiseerd over religieuze tolerantie, civil society en democratie vanuit islamitisch perspectief. En er worden met Amerikaans geld moskeeën gebouwd in Bulgarije, Pakistan, Mali, Tunesië, Benin, Bosnië, Albanië, Egypte, de Maldiven, Jemen, Turkmenistan, Oeganda, Azerbeidzjan, Soedan, Servië, Montenegro en dus ook in Afghanistan. Daar wordt niet alleen een moskee uit de 9e eeuw gerestaureerd maar ook een aantal madrassas. En wat wordt er nu gedaan voor christenen in Afghanistan?

Ik kan het in dat rapport niet vinden. Neemt men er een voorschot op dat ze uiteindelijk zullen verdwijnen? Zoals de laatste kerk er al verdwenen is en de laatste jood er verdwijnen zal? Wij geven geen hulp aan christenen in Afghanistan. Daar kunnen twee even verschrikkelijke als tegengestelde conclusies uit worden getrokken. Er is dus geen werkelijke hulp voor dat land of, nog onverdraaglijker, dat gebrek aan hulp voor christenen is nu juist de hulp aan dat land. In beide gevallen: wee ons, wee Afghanistan, land zonder kerken, land met één jood zonder Thora.

Amanda Kluveld is historica en columniste van vk.nl.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6175/Ama ... niet.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49696
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Christenen vervolgt in Islamitische landen.

Bericht door Pilgrim »

Waarom steunt het Westen de islamitische uitroeiingsoorlog tegen christenen?

Afbeelding
2011, Maspero, Egypte. Moslims slachtten complete christelijke gezinnen af. Heeft u ooit één protest gehoord uit Den Haag?

In alle landen die zijn getroffen door de 'Arabische lente' komen islamisten aan de macht en worden christenen als nooit tevoren door hen verjaagd en vervolgd (1). We gaven al eerder voorbeelden dat dit beslist geen incidenten zijn, maar dat er sprake is van een systematische uitroeiingscampagne van moslims tegen christenen. Diverse analisten en mensenrechtenorganisaties beschuldigen de Amerikaanse regering Obama, de NAVO en Europa ervan met hun steun aan de islamisten deze uitroeiingsoorlog mogelijk te maken en zelfs deels te veroorzaken. Waarom zwijgt het Westen als christenen het slachtoffer zijn, maar staat het op zijn kop als men zelfs maar het vermoeden heeft dat moslims 'gediscrimineerd' worden?

Westerse media en politiek stonden hand in hand te juichten bij de 'democratiseringsbewegingen' in Tunesië, Libië, Egypte, Jemen en Syrië. Inmiddels blijken in ieder land dat door de Arabische lente wordt getroffen radicale islamisten het voor het zeggen te krijgen die al snel beginnen met het invoeren van racistische islamitische Sharia wetten (2).

Desondanks ondersteunen Westerse landen -nota bene zelf in een financiële crisis- deze islamisten met miljoenen dollars en euro's (3). De regering Obama gaf onlangs maar liefst $ 1,5 miljard aan de Moslim Broederschap in Egypte, waar een tv-kanaal nu al enkel nog volledig bedekte moslimvrouwen (met burka's en nikabs) laat zien (4). In Tunesië nemen radicale islamisten stad voor stad over (5) en beginnen iedereen die zich niet letterlijk aan de Koran wil houden te vervolgen (6).

Uitroeiingscampagne in Syrië
Ondertussen zijn de door Amerika, Turkije, Saudi Arabië en ook Nederland ondersteunde islamistische rebellen -waaronder de Moslim Broederschap- in Syrië begonnen met complete steden etnisch te zuiveren van christenen (7). Kerken worden aangevallen, huizen worden ingepikt (15) en vernield en christenen krijgen ultimatums om zich te bekeren tot de islam. Tienduizenden (8) van hen zijn de islamitische uitroeiingscampagne ontvlucht. Volgens de internationale organisatie Open Doors staat de toekomst van 1,5 miljoen christenen, die onder president Assad in behoorlijke vrijheid hun geloof konden beoefenen, op het spel. (20)

Leest of hoort u hiertegen ook maar één protest van onze politici en de door links gecontroleerde media? Natuurlijk niet - het gaat immers 'maar' om christenen. Hoe zouden ze hebben gereageerd als het omgekeerde het geval zou zijn geweest?

Egypte: honderden christelijke meisjes ontvoerd
We schreven onlangs al dat de Egyptische Moslim Broederschap christenen onder bedreiging van vuurwapens verhinderde om deel te nemen aan de verkiezingen. Complete straten waar christenen wonen werden eenvoudigweg geblokkeerd (9). Egyptische moslims vallen regelmatig christenen aan, zoals bijvoorbeeld Koptische studenten aan de Assiut Universiteit (10).

De afgelopen maanden werden nog eens honderden christelijke meisjes door moslims ontvoerd en gedwongen zich te bekeren tot de islam. Toen wanhopige christelijke ouders hun kind probeerden terug te krijgen werden zij hierin tegengehouden door de politie. (11) Komt er enig protest uit Den Haag of maakt de NOS ook maar één reportage over deze verschrikkingen? Het antwoord is negatief - het gaat immers 'maar' om christenen. Moslims die christenen met messen aanvallen worden inmiddels gewoon vrijgesproken (12). En nee, dat zijn geen incidenten (13).

Jacht op christenen in Libanon
In Jordanië zijn christenen inmiddels verplicht om een gezichtssluier te dragen als ze bij een islamitische bank werken. Als ze weigeren worden ze ontslagen (14). Wat een schril contrast met het Westen, waar moslims juist 'positief' worden gediscrimineerd en waar wij door de politiek gedwongen worden ons op steeds meer terreinen aan hén aan te passen, en niet andersom. In Libanon maken moslims onder leiding van een imam jacht op christenen sinds de dochter van een Shi'itische geestelijke zich tot het christendom bekeerde (16), iets dat een doodzonde is in de islam.

Pakistaanse christenen aan hun lot overgelatenIn Pakistan worden christenen en andere niet-moslims zoals Hindoes en Ahmedi's al sinds de oprichting van het land vervolgd. Sinds de jaren '80 is deze vervolging verergerd door de invoering van Sharia wetten, gedwongen bekeringen tot de islam en gewelddadige ontvoeringen en verkrachtingen. De helft van de Ahmedi gemeenschap kreeg asiel in het Westen en honderden Hindoe families emigreerden naar India. Maar de christenen? Die worden door hun broeders en zusters in het Westen aan hun lot -dat is aan de gruweldaden van islamisten- overgelaten (18). We moeten immers politiek correct zijn en 'respect' hebben voor mensen met andere geloofsovertuigingen en hun gebruiken?

Obama houdt genocide Soedan in stand
In Soedan plegen moslims pure genocide op de christelijke bevolking, maar waar de islamisten in Syrië in hun uitroeiingscampagne worden ondersteund door de regering Obama, houdt het Witte Huis tegelijkertijd de revolutie tegen Omar al-Bashir -ook wel de slachter of Hitler van Soedan genoemd- tegen. Al-Bashir, die de Soedanese afdeling van de Egyptische Moslim Broederschap leidt, is verantwoordelijk voor een jihad waarbij al miljoenen slachtoffers zijn gevallen (19).

Iran
De middelbare lezers zullen zich misschien nog herinneren hoe onze media in 1979 eveneens verheugd reageerden op het afzetten van de Shah van Iran door Ayatollah Khomeini. U weet inmiddels wat er van Iran geworden is - het land staat steevast in de top-5 van alle lijsten met de ergste schendingen van de mensenrechten. Vroeger luidden er nog kerkklokken in Iran en waren er christelijke gemeenschappen die vrij hun geloof konden belijden. Sinds de islamitische revolutie zijn christenen een zwaar gediscrimineerde en vervolgde minderheid die voortdurend in angst moet leven.

Waarom doen wij niets?
De gelijkenissen tussen 1979 en 2011/2012 zijn even opvallend als schrijnend (17). Ook nu laat het Westen het allemaal zonder protest gebeuren. Ook nu zijn het met name de christenen die massaal het slachtoffer zijn van radicale moslims. De politici spreken er niet over en de media berichten er niet over, waarmee de macht van de oliesjeiks over het Westen opnieuw wordt onderstreept.

Kan de conclusie een andere zijn dan dat de gevestigde politieke orde en de door links gecontroleerde media, die alles uit de kast trekken om moslims en de islam te paaien, helemaal niets geven om het lot van christenen? En wij - haten wij onszelf al zó erg dat wij hier niets tegen ondernemen en op 12 september gewoon weer op partijen stemmen die dit beleid in stand houden of zelfs zullen bevorderen?

Antichrist
En in geestelijk opzicht: denkt u als Westerse christen nog steeds dat 'de antichrist' en 'het beest' nog moeten komen, terwijl er in de hele wereld nu al miljoenen van uw geloofsgenoten worden vervolgd en vermoord vanwege hun geloof in de Naam van Jezus Christus en de islam aan werkelijk alle kernmerken van de Bijbelse 'antichrist' voldoet?

Xander

(1) KOPP

(2) Die Welt
(3) Die Welt
(4) Reading Eagle
(5) Tunisie-Radio
(6) Das Erste
(7) Worthy News
(8) Worthy News
(9) Raymond Ibrahim
(10) Egypt Independent
(11) Assist News
(12) Compass
(13) Aina
(14) Raymond Ibrahim
(15) UPI
(16) Catholic Culture
(17) American Thinker
(18) Walid Shoebat
(19) Walid Shoebat
(20) World Net Daily

http://xandernieuws.punt.nl/?r=1&id=662999
Laatst gewijzigd door Anonymous op do okt 11, 2012 11:40 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5833
Lid geworden op: za sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Christenen vervolgt in Islamitische landen.

Bericht door Ozes »

Waarom doen wij niets?
Omdat het woord Christen refereert naar "dader" en niet naar "slachtoffer" in de geïndoctrineerde Westerse geest. Dat is zo volgens de meest gerespecteerde intellectuelen van de afgelopen 50 jaar.

Domme vraag die al beantwoord is, maar nog velen malen gevraagd zal worden.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49696
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Christenen vervolgt in Islamitische landen.

Bericht door Pilgrim »

Wereldwijde moslim holocaust-jihad tegen christenen zwelt aan

Saudi Arabië verbant alle religies behalve de islam - Obama schrapt alle passages over christenvervolgingen door moslims uit Mensenrechtenrapport

Afbeelding
De afgelopen maanden werden opnieuw vele honderden Nigeriaanse christenen gruwelijk vermoord door de moslimorganisatie Boko Haram, die openlijk zegt het christendom te willen uitroeien. Niettemin weigert de Amerikaanse president Obama dit te erkennen als moslimgeweld.

Volgens het onafhankelijke Gatestone Institute begint de islamitische holocaust-jihad tegen christenen in Azië en Afrika steeds ergere vormen aan te nemen. De door Amerika en de NAVO gesteunde islamistische rebellen in Syrië plegen genocide op de christelijke bevolking, die daardoor massaal naar veiliger oorden moet vluchten. In Nigeria heeft de moslimorganisatie Boko Harm, die alleen al dit jaar honderden christenen op vaak gruwelijke manieren heeft vermoord, aangekondigd het voedsel van christenen te gaan vergiftigen, zodat er straks niet één christen in Nigeria zal zijn overgebleven. De Westerse media en politici zwijgen nog altijd als het graf.

In Egypte blokkeerden leden van de Moslim Broederschap tijdens de verkiezingen complete straten en weerhielden zij christenen onder bedreiging van vuurwapens ervan te gaan stemmen.

In een recent rapport somt het Gatestone Instituut een aantal in de maand juni geregistreerde gevallen van christenvervolgingen door moslims:

Egypte
Een christelijke (Koptische) kerk werd aangevallen en de gelovigen bedreigd door moslims. Bussen met christenen werden met stenen bekogeld. Een vorig jaar in brand gestoken kerk werd nauwelijks gerepareerd. Een salafistische leider verklaarde op TV dat moslims niet het recht hebben zich te bekeren tot het christendom.

Indonesië
300 moslims verwoestten een gebouw waar christenen een kerkdienst hielden. De politie greep in door 12 christenen te arresteren maar niet één moslim. Het aantal geregistreerde schendingen van de rechten van christenen bedroeg in de eerste 5 maanden 40. Over het hele vorig jaar waren dat er 64.

Iran
De autoriteiten sloten opnieuw een kerk in Teheran omdat steeds meer voormalige moslims zich erbij aansloten. 5 maanden nadat 5 tot het christendom bekeerde moslims om deze reden waren gearresteerd is er nog steeds niets van hen vernomen. Een jonge moslima die christen werd, werd dood gevonden achter het stuur van haar auto met een kogelwond in haar hoofd.

Kashmir (Pakistan)
Een 119 jaar oude kerk werd door moslims in de brand gestoken. De politie ondernam niets tegen de daders. De christelijke minderheid in het land wordt steeds erger onderdrukt en geïntimideerd. Veel gelovigen moeten vluchten.

Kazachstan
Een christelijke kerk werd gedwongen om 'vrijwillig' zijn deuren te sluiten.

Mali
Islamisten die het noorden van Mali controleren dwingen de Sharia af waardoor christenen, vrouwen en andere kwetsbare groepen het slachtoffer zijn. Alle christenen zijn uit Timbuktu gevlucht nadat islamisten er de macht overnamen van het regeringsleger.

Nigeria
Moslims vielen opnieuw met bommen en geweren een aantal christelijke kerken aan. Tientallen christenen werden vermoord en honderden verwond, inclusief veel kinderen. Steeds meer christenen durven niet meer naar de kerk te gaan. Er zijn aanwijzingen dat de politie bewust wegblijft als moslims weer een aanval op christenen uitvoeren.

Saudi Arabië
35 Ethiopische christenen die in december 2011 werden gearresteerd omdat ze in een privé huis een gebedsdienst hielden zitten nog altijd in de gevangenis, waar ze worden geslagen en onderworpen aan ondervragingen en vernederende behandelingen. In 2006 beloofde Saudi Arabië aan de VS de rechten van andersgelovigen te respecteren, maar het land heeft nu formeel besloten alle andere religies te verbieden en alleen de islam toe te staan.

Soedan
De autoriteiten maakten 2 kerken met de grond gelijk. Drie katholieke scholen werden in beslag genomen. Een evangelische kerk werd vernietigd. Een moslim die christen werd mag zijn kinderen niet meer zien nadat zijn vrouw van hem scheidde vanwege zijn bekering. De man hangt mogelijk de doodstraf boven het hoofd omdat hij de islam afvallig is geworden.

Turkije
Duizenden moslims baden bij de Hagia Sophia, ooit de grootste kathedraal van het christendom, schreeuwden 'Allahu Akbar!' en eisten dat het gebouw wordt heropend als moskee, ter ere van de jihad-sultan die Constantinopel (Istanbul) in de 15e eeuw veroverde.

Verenigde Staten
Twee christenen in Saint Louis werden door de Iraanse Revolutionaire Garde met de dood bedreigd omdat ze de islam hadden verlaten en nu het christendom prediken. Eén van de christenen was ooit lid van de Garde en werd op een zelfmoordmissie naar Israël gestuurd. Beide mannen onderstrepen dat moslims heel eenvoudig kunnen worden geradicaliseerd en in zelfmoordterroristen kunnen veranderen. In Dearborn werden christenen door 'Allahu Akbar' schreeuwende moslims bekogeld. De politie liet de moslims begaan maar gaf de christenen een berisping omdat ze evangeliseerden.

Zuid Afrika
Ruim 70 studenten werden van de campus van hun Universiteit getrapt en zijn nu dakloos omdat de leiding iedereen verplichtte de islam te volgen en zij dit weigerden. Ook verbood de universiteit het bezit van de Bijbel.

Moslims verantwoordelijk voor 84% christenvervolgingen
Dit is slechts een greep uit de christenvervolgingen in de afgelopen maand juni. Het Gatestone Instituut concludeert dat de wereldwijde moslim jihadcampagne tegen christenen inmiddels chronisch kan worden genoemd en dat deze niet -zoals in het Westen wordt beweerd- 'willekeurig', maar systematisch en gepland wordt uitgevoerd.

Volgens de bekende internationale christelijke organisatie Open Doors worden er op dit moment 100 miljoen christenen vervolgd en worden er dagelijks 482 christenen over de hele wereld vermoord vanwege hun geloof (2), bijna allemaal door moslims. In de top 50 van landen met ergste christenvervolgingen staan dan ook maar liefst 42 moslimstaten. De andere 8 zijn communistisch.

Haat moslims neemt overal snel toe
In alle moslimlanden -van Marokko tot India, en overal in het Westen waar moslims wonen- worden christenen behandeld als dhimmi's, als tweederangs burgers en worden zij hooguit 'getolereerd'. De haat van moslims tegen christenen, hun symbolen en hun kerken neemt echter overal snel toe. Geweld en moord is de norm geworden; christelijke vrouwen worden verkracht en misbruikt; christenen worden gedwongen zich te (her)bekeren tot de islam en overal worden wetten ingevoerd of versterkt die het geloof in Jezus Christus criminaliseren en zelfs een halsmisdaad maken omdat zij de islam zouden 'beledigen'.

Obama schrapt alle passages christenvervolgingen door moslims
Ondanks de steeds gruwelijker wordende vervolgingen van christenen door moslims heeft de Amerikaanse president Obama het ministerie van Buitenlandse Zaken de opdracht gegeven alle gedeeltes die in het recente Landenrapport over de Mensenrechten over de religieuze (moslim)vervolging van andersgelovigen stonden te schrappen. Eveneens houdt Obama vol dat de massale moordpartijen op Nigeriaanse christenen door moslims niets met religie te maken hebben. Bovendien gaf Obama ondanks berichten over verkiezingsfraude zijn zegen aan de huidige racistische en antisemitische Moslim Broederschap president van Egypte, Mohammed Morsi. (1)

Xander

http://xandernieuws.punt.nl/?id=662359&r=1&tbl_archief=&
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77323
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Christenen vervolgt in Islamitische landen.

Bericht door Ariel »

'Een nieuwe exodus uit Egypte lijkt onvermijdelijk'
Marco Visser

Ditmaal niet van de Israëlieten, maar van de kopten. Daarmee lijkt het einde van 2000 jaar christendom in Egypte onvermijdelijk, denkt Samuel Tadros van het Hudson Institute's Center for Religious Freedom.

'Misschien was het lot van de kopten in het midden van de vorige eeuw al bezegeld, toen de joden uit Egypte werden gejaagd', schrijft Tadros in de Wall Street Journal. 'In de late jaren 40 schreeuwden demonstranten van de Moslim Broederschap, verwijzend naar de sabbat: Vandaag is het zaterdag, maar morgen zal het zondag zijn, oh christenen.'

Daar lijken de demonstranten van toen gelijk in te krijgen. Het leven onder Hosni Moebarak was verre van ideaal, maar de Egyptische dictator was geen islamist. Moebarak was gevoelig voor omkoping en invloed van buitenlandse krachten. Dat geldt niet voor de islamisten die sinds de zogeheten Arabische lente aan de macht zijn.

'De Moslim Broederschap wilde koptische angsten wegnemen met verklaringen in het Engels aan het Amerikaanse publiek, maar de werkelijkheid was anders, zegt Tadros. Dat was afgelopen januari te zien toen in een dorp koptische huizen en winkels werden geplunderd. In plaats van de plunderaars te straffen, eisten de parlementariërs van de Broederschap dat de kopten het dorp verlieten.

'Westerlingen mogen debatteren over hoe gematigd de Egyptische islamisten zijn, maar voor kopten is die discussie lood om oud ijzer. Hun opties zijn beperkt. Kopten zijn weliswaar de grootste christelijke gemeenschap in het Midden-Oosten, ze zijn te klein om invloed te hebben op de koers van het land. Ze leven niet geconcentreerd in een geografisch gebied dat als veilige haven kan dienen. De enige optie is vertrekken.'

Het Westen heeft weinig middelen om te voorkomen dat de christelijke minderheid uit Egypte wordt verdreven. Al zouden de Verenigde Staten enige voorwaarden kunnen stellen aan de 1,5 miljard dollar die Washington jaarlijks overmaakt aan Cairo, vindt Tadros.

'Islamistische pogingen om de tweederangs status van kopten in de nieuwe grondwet te verankeren, moeten worden gestopt. Ook moeten buitenstaanders toezien dat politici van de Moslim Broederschap niet het financiële beheer van de koptische kerk overnemen. En op zijn minst moeten donoren eisen dat aanvallen op kopten worden bestraft.'

Maar dan nog heeft Tadros het gevoel dat het al te laat is. De zondag waar islamistische demonstranten ruim zestig jaar geleden mee dreigden, is gekomen.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4716/Christen ... lijk.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77323
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Christenen vervolgt in Islamitische landen.

Bericht door Ariel »

Lynchpartij in Nigeria na aanslag op kerk

zondag 28 oktober 2012

KADUNA (ANP) - Christelijke inwoners van de Nigeriaanse stad Kaduna hebben zondag met kapmessen ingehakt op vermeende moslims en een man levend verbrand na een aanslag op een kerk. Door de aanslag op de kerk kwamen zeker acht mensen om en raakten 145 anderen gewond, aldus de autoriteiten.

http://www.elsevier.nl/web/Artikel/3531 ... p-kerk.htm
Oei!!!! Christenen slaan terug. Foei!!!!! Deze aanslag zal door de VN zwaar veroordeeld worden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77323
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Christenen vervolgt in Islamitische landen.

Bericht door Ariel »

Salafisten hebben de vrijheid Christenen aan te vallen

De Egyptische regering, gedomineerd door de Moslim Broederschap, heeft aan extremisten, met name salafisten, toestemming gegeven om islamitische praktijken uit te oefenen in de samenleving. Dat hebben mensenrechtenactivisten nar buiten gebracht. Geweld en discriminatie op straat hebben de afgelopen weken in die mate toegenomen dat het lijkt of er een campagne van intimidatie tegen Christenen gaande is.

Vier maanden nadat de kandidaat van de Moslim Broederschap, Mohammed Morsi, tot president is gekozen, zijn aanvallen op Christenen en hun kerken schering en inslag. Onlangs hebben salafisten, die de radicale doctrine van het Wahhabisme volgen die in Saoedi-Arabië gepraktiseerd wordt, een stuk land in Cairo ingenomen dat in bezit is van de koptische Kerk en er een provisorische moskee op gebouwd. “Een groep salafisten ging op 5 november het grondstuk van het bisdom binnen en bleef daar tot de gebeden van de volgende dag. Ze hingen een vaandel op waarop stond ‘Abdel Rahman moskee’,” vertelde bisschop Morcos tegen persbureau AFP. Een kerkelijke functionaris voegde daar aan toe dat de salafisten gedreigd hadden Christelijke winkels in brand te steken als de Kerk tussen beide kwam. “Zij stelden dat het stuk grond eigendom is van een moslim, hoewel er papieren zijn dat de Kerk toestemming heeft gebruik te maken van de grond,” zei de Maspero Youth Union (MYU). “Dit incident is onderdeel van een reeks aanvallen op Christelijke geloofsuitoefening na de revolutie. De koptische jeugd is woedend en teleurgesteld door de roekeloosheid van het regime bij het omgaan met deze incidenten en daders.”
Regels

De Egyptische openbaar aanklager bepaalde donderdag dat de koptische Kerk de wettelijke eigenaar is van het grondstuk en dat salafisten afgehouden zullen worden van het bouwen van moskeeën op het kerkelijk eigendom, meldde AFP. In andere gevallen was de afloop minder voordelig. In oktober kon een Christelijk concert in Minya niet doorgaan nadat salafisten het als een Evangelisch optreden hadden bestempeld. Mohammed Talaat, die deel uitmaakte van de salafisten die het concert blokkeerden, zei tegen Reuters dat Christelijke liederen niet uitgezonden moesten worden omdat ‘Egypte islamitisch is en we allen de islamitische regels moeten accepteren om ruzie te voorkomen.” Dit soort discriminatie is de afgelopen maanden routine geworden. Een groenteboer in Suez diende vorige week een aanklacht in tegen een salafist die zijn zoon de tong af gesneden had omdat deze volgens de salafist de islam beledigd had volgens melding van Reuters. In Kafr el Sheik ten noorden van Cairo werd de Christelijke winkelier Victor Younan gewaarschuwd door een salafist om “te stoppen met de vuile handel” van het verkopen van schilderijen met de afbeelding van Jezus. Acht andere Christenen vertelden Reuters dezelfde waarschuwing te hebben gehad.
Beloften

In Rafah, bij de grens met Gaza en Israël, legden salafisten in september vouwbladeren op de drempel van winkels van Christenen met de eis binnen 48 uur de stad te verlaten anders zouden ze met geweld de stad uitgedreven worden. AP meldt dat twee dagen daarna gemaskerde militanten het vuur openden op een van de winkels. Volgens AFP bezocht president president Morsi een week later de Christelijke families in het gebied en beloofde dat dergelijke dreigingen “niet nog eens gebeuren”. Uren na Morsi’s vertrek openden schutters het vuur op andere Christelijke huizen. In het Egypte na de revolutie van 2011 hebben salafisten en andere extremisten een vrijheid die zelfs onder de dictatuur niet voorstelbaar was. Als gevolg daarvan is het aantal aanvallen tegen Christenen na de opkomst van islamistische partijen, ondanks beloften van president Morsi de vrijheid van minderheden te beschermen, toegenomen. “Er is niets gedaan om gelijkheid van Egyptenaren te bevestigen,“ zei Youssef Sidhom, journalist in Cairo. Morsi’s betrokkenheid bij godsdienstvrijheid noemde hij “een lege belofte”.

http://www.kerkinnood.nl/index.php?opti ... den-oosten
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49696
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Christenen vervolgt in Islamitische landen.

Bericht door Pilgrim »

“Wij moslims kunnen niet tegelijk met jullie bestaan”

Posted on 21 november 2012

Waarom de christenvervolging in de islamitische wereld toeneemt: waar de sharia regeert, hebben niet-moslims alle rechten verloren.

Op het Tahrirplein in Caïro verkondigde een spandoek een dezer dagen: “85 miljoen willen de toepassing van de sharia”. Er waren ongeveer 10.000 Salafisten bijeengekomen om de strikte opvolging van de koran in de grondwet te eisen. Wat dit in de praktijk betekent, heeft een terrorist uitgelegd, nadat hij samen met anderen 60 katholieken in Irak had vermoord: “Jullie christenen zijn allemaal ´kafirs´ (ongelovigen), wij kunnen niet tegelijk met jullie bestaan!”

Zo komt het dat er wereldwijd ongeveer 100 miljoen christenen vervolgd, vernederd en – in laatste instantie – ook vermoord worden. Vooral in islamitische landen: hoe strenger de koran wordt geïnterpreteerd, des te meedogenlozer is de systematische verdrijving, de moorddadige terreur.

Slechts enkele voorbeelden: in Indonesië werden de afgelopen jaren meer dan 1000 kerken in brand gestoken; n Egypte werden de afgelopen 30 jaar meer dan 1800 Kopten om religieuze redenen vermoord. In de herfst van 2011 riepen imams in meer dan 20 Opper-Egyptische moskeeën op tot de bestorming van kerken en de moord op christenen – de politie trok zich terug.

Religieuze haatpropaganda
De religieuze haatpropaganda blijft echter niet tot moskeeën beperkt: deze is overal te horen op bazaars, in de taxi´s en in privéwoningen. De islamwetenschapster Rita Breuer: “Antichristelijke propaganda hoeft men in de meeste islamitische landen niet meer stiekem te fluisteren, hij is salonfähig en behoort op veel plaatsen juist tot de bonton.”

Daaruit blijkt volgens Breuer: “Er kan geen gelijkberechtiging bestaan van niet-islamitische burgers in een expliciet islamitisch vormgegeven staatsbestel”. Want waar de sharia regeert, hebben niet-moslims alle rechten verloren: “Een islamitisch vormgegeven staatsbestel zonder religieuze discriminatie heeft nog nooit bestaan”.

Rita Breuer, die als ontwikkelingswerkster lange tijd werkzaam was in islamitische landen, verklaart de islamitische christenhaat ook theologisch. Soera 4, vers 171, zegt ondubbelzinnig: “Voorwaar, de Messias, Jezus, zoon van Maria was slechts een boodschapper van Allah en Zijn woord tot Maria gegeven als barmhartigheid van Hem”. De religiestichter van de christenen, de zoon van God, kan en mag natuurlijk niet goddelijker zijn dan Mohammed, die immers “slechts” een mens was. Het geloof in Jezus Christus zet daarmee vraagtekens bij het volledige islamitische religiegebouw. Daarom zullen de “afgodendienaren” – aldus soera 9, vers 17 – “eeuwig vertoeven in het vuur”.

Godsdienstvrijheid, alleen in theorie
Daar is niets te zien van die barmhartigheid, die Mouhanad Khorchide in de islam denkt te herkennen (“Islam is barmhartigheid” – Herder Verlag). En als hij zegt dat huidige moslims de koran in de historisch context zouden moeten bekijken, dan zal dit zeker gelden voor ontwikkelde moslims in westerse landen. Daar echter, waar de islam als de staatsdoctrine geldt, heersen andere principes.

Bijvoorbeeld in Turkije, waar in het gunstigste geval theoretisch godsdienstvrijheid bestaat. Rita Breuer: “In het op papier seculiere Turkije is een bijna hysterische vervolging van de christelijke missie, en van datgene dat men als zodanig beschouwt, waar te nemen.” In 2007 werden in het Oost-Turkse Malatya twee tot het christendom bekeerde Turken en een Duitse predikant “op beestachtige wijze vermoord”.

Geen op zichzelf staand geval, want in het islamitische shariarecht is afvalligheid – dus de afvalligheid van het islamitische geloof – een misdaad waar de doodstraf op staat. In veel islamitische landen worden afvalligen ook nu nog bedreigd met de doodstraf, elders roepen de “barmhartige” vertegenwoordigers van het geloof op tot lynchjustitie. Bijvoorbeeld in Egypte, waar “veel imams de gelovigen oproepen bekeerlingen te doden”, aldus Breuer. “wie hieraan gevolg geeft, hoeft niet bang te zijn voor strafvervolging”.

Terwijl in de westerse wereld de kerken juist tolerantie prediken en enkele theologen bazelen over een “dialoog op ooghoogte”, krijgt in de islamitische wereld een klimaat van vijandigheid steeds meer aanhangers. Breuer: “De golf van re-islamisering van de islamitische wereld en de hernieuwde politisering van de religie komt overeen met een sluipend gif voor het interreligieuze klimaat en heeft een aanzienlijk negatieve uitwerking voor de christenen”.

Het intern islamitisch dispuut is niet gewonnen door de liberalen, maar door de radicale islamieten. Het lijdt geen twijfel dat dit ook gevolgen zal hebben voor de verschillende stromingen van de islam in de westerse wereld.

Schijndialoog is niemand bij gebaat
En niet te vergeten: de hier in het land gevoerde schijndialoog helpt de bedreigde christenen in de islamitische wereld niet, zij zijn aangewezen op een duidelijke standpuntbepaling van de westelijke kerken. Daarom lijkt het op realiteitsweigering wanneer theologen – zoals in de katholieke kerk in Wenen – steeds opnieuw een positief en geïdealiseerd beeld van de islam schetsen. Een islam, die zich zou verdragen met de christelijke waarden – de “ware islam van de vrede en de vrijheid, van de gelijkberechtiging van alle mensen, van tolerantie en van pluralisme”.

Alleen, weet Rita Breuer: “Deze zogenaamd ware islam bestaat niet”. Integendeel, de hetze tegen de christenen neemt toe, ook bij ons. Ook al zijn de actieve militante moslims een minderheid, de passieve acceptatie van geweld is zeer groot.” Een zin, die iedereen tot nadenken over migratie en integratie zou moeten stemmen.

Bron:

http://diepresse.com/home/meinung/gastk ... existieren

Auteur: Detlef Kleinert

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2012/11/21/ ... more-29655
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8143
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Christenen vervolgd in Islamitische landen.

Bericht door xplosive »

Iemand die dergelijke ontwikkelingen leest moet mijns inziens òf stekeblind zijn òf er een niet mis te verstane openlijke oorlogsverklaring aan christenen en (naar islamitische maatstaven gemeten) andere ongelovige honden uit destilleren. Het antwoord op die oorlogsverklaring moet niet te lang op zich laten wachten, want anders zijn er straks überhaupt geen ongelovige honden meer. Mogelijk heeft iemand een "briljant" idee hoe de steeds verder oprukkende radicaliserende moorddadige islamisering overal ter wereld een halt kan worden toegeroepen. Sommigen geven als advies om je kop er gewoon voor in het zand te steken en verwachten daarmee dat dit verschijnsel dan "vanzelf" zal verdwijnen, onder het uitroepen van de schimmige, kortzichtige en door velen nagepapegaaide mantra : "waar je aandacht aan geeft groeit". Ja, voor het begieten van planten met water en meer van dergelijke constructieve activiteiten zal die mantra wel opgaan, maar om die mantra om te keren als "waar je geen aandacht aan geeft groeit niet" als strategie om de misdaad en de mensenrechtenschending tegen te gaan lijkt me veel te simplistisch gedacht.
:kneel:
Laatst gewijzigd door xplosive op do nov 22, 2012 11:10 am, 3 keer totaal gewijzigd.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Re: Christenen vervolgt in Islamitische landen.

Bericht door Monique »

Jongens en meisjes toch.
Dat heeft allemaal niets met islam te maken.
Religie staat er helemaal buiten; is allemaal politiek.
Religie wordt alleen maar gebruikt om de ware reden (politiek) niet prijs te geven.
Religie heeft nooit ergens iets mee te maken..mensen doen nooit iets vanuit hun religie (tenzij het allemaal lief en aardig is natuurlijk)....... religie heeft zelfs zo weinig invloed dat het gewoon afgeschaft kan worden.

Jullie moeten wel beter luisteren naar het orakel Danube. : nono3: :finger:
Amorele atheistische nitwit
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77323
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Christenen vervolgd in Islamitische landen.

Bericht door Ariel »

xplosive schreef:Iemand die dergelijke ontwikkelingen leest moet mijns inziens òf stekeblind zijn òf er een niet mis te verstane openlijke oorlogsverklaring aan christenen en (naar islamitische maatstaven gemeten) andere ongelovige honden uit destilleren.
En binnenkort ook bij u in de straat, mede dankzij de kerken die nu al bezig zijn om hun vrijheid op te geven alleen maar om Moslims te behagen en uit angst.

Maar...........Wie zich in een schaap heeft veranderd zal door de wolven verslonden worden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie