Geen leven voor christenen onder de islam

Is het leven in een land van de islam echt het paradijs? Waarom zijn er geen rustige, stabiele islamitische landen op onze planeet?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37500
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Berichtdoor Pilgrim » Di Dec 04, 2018 10:15 pm

De uitroeiing van de christelijke minderheid in Irak

Geplaatst op 4 december 2018

Afbeelding

“Nog een golf van vervolging zal het einde van het christendom in Irak na 2000 jaar betekenen”, zei een Irakese christelijke leider onlangs. In een interview in begin november 2018 discussieerde de Chaldeese aartsbisschop Habib Nafali van Basra erover hoe meer dan een decennium van gewelddadige vervolging de christelijke minderheid van Irak praktisch vernietigd heeft. Sinds de door de VS aangevoerde invasie in het jaar 2003 is de christelijke bevolking van 1,5 miljoen tot ongeveer 250.000 afgenomen – een daling van 85%. In deze 15 jaar werden christenen ontvoerd, tot slaaf gemaakt, verkracht en afgeslacht, vaak door middel van kruisiging; ongeveer eenmaal in de 40 dagen werd een kerk of een klooster verwoest, zei de aartsbisschop.

Terwijl er vaak van wordt uitgegaan dat de Islamitische Staat (ISIS) de bron van de vervolging was, is de situatie voor christenen sinds de terugtocht van deze terreurgroep uit Irak nauwelijks verbeterd. Zoals de aartsbisschop zei, lijden de christenen nog steeds onder “systematisch geweld”, dat erop gericht is “hun taal te vernietigen, hun families van elkaar te scheiden en hen ertoe te brengen Irak te verlaten”.

Volgens het bericht “World Watch List 2018” ervaren christenen in Irak – de op zeven na ergste natie ter wereld voor christenen – “extreme vervolging”, en wel niet alleen door “extremisten”.

Hoewel “gewelddadige religiegemeenschappen” (zoals de Islamitische Staat) hiervoor “zeer sterk” verantwoordelijk zijn, zijn twee andere maatschappelijke standen, die zelden met de vervolging van christenen in Irak in verband gebracht worden, eveneens “zeer sterk” verantwoordelijk, aldus het bericht: 1) “Regeringsambtenaren op elk niveau, van lokaal tot nationaal”, en 2) “Niet christelijke religieuze leiders op elk niveau, van lokaal tot nationaal”. Ook drie andere maatschappelijke groeperingen – 1) “Leiders van etnische groepen”, 2) “Normale burgers (mensen uit het publieke leven), inclusief meutes” en 3) “Politieke partijen op alle niveaus, van lokaal tot nationaal” – zijn allemaal “sterk” voor de vervolging van christenen in Irak verantwoordelijk. Met andere woorden, bijna iedereen neemt er aan deel.

Het bericht zegt verder:

“Gewelddadige religieuze groepen zoals ISIS en andere radicale strijders staan er om bekend dat zij christenen en andere religieuze minderheden door middel van ontvoering en moord aanvallen. Een andere bron van vervolging zijn islamitische leiders op alle niveaus, meestal in de vorm van haattoespraken in moskeeën. Men zegt dat regeringsambtenaren op alle niveaus christenen bedreigen en hen “aanmoedigen” om te emigreren. Ook normale burgers in het noorden hebben volgens berichten opmerkingen in het openbaar gemaakt en zich afgevraagd waarom er nog altijd christenen in Irak zijn.”

Meerdere regionale christelijke leiders bevestigen deze resultaten. Volgens de Syrisch-orthodoxe bisschop George Saliba:

“Wat er in Irak plaatsvindt, is een merkwaardige zaak, maar het is normaal voor moslims, omdat zij christenen nooit goed behandeld hebben, en ze hebben altijd een offensieve en zwart makende houding tegen christenen ingenomen... Wij leefden en leefden vroeger samen met moslims, maar toen lieten ze hun tanden zien... Ze hebben niet het recht om huizen te bestormen, te stelen en de eer van de christenen aan te vallen. De meeste moslims doen dit, de Ottomanen hebben ons gedood en daarna hebben de heersende nationale staten weliswaar de omstandigheden begrepen, echter altijd voordelen aan de moslims gegeven. De islam is nooit veranderd.”

Afbeelding

Pater Douglas al-Bazi – een Irakese katholieke priester uit Erbil, die nog steeds de littekens van de folteringen draagt waaraan hij negen jaar geleden blootstond – doet dezelfde waarneming:

“Ik ben er trots op Irakees te zijn, ik houd van mijn land. Maar mijn land is er niet trots op dat ik deel van hem uitmaak. Wat er met mijn volk (christenen) gebeurt, is niets anders dan volkerenmoord. Ik smeek je: noem het geen conflict. Het is volkerenmoord... Als de islam onder jullie leeft, zou de situatie acceptabel kunnen lijken. Maar als je als minderheid midden tussen de moslims leeft, wordt alles onmogelijk... Word wakker! De kanker staat voor je deur. Ze zullen je vernietigen. Wij, de christenen in het Midden-Oosten, zijn de enige groep die de tronie van het Kwaad heeft gezien: de islam.”

De Irakese regering is medeschuldig aan de vervolging, als zij er zelf al niet actief aan deelneemt. Zoals een christen op de vraag waarom christenen in Irak zich niet tot regeringsautoriteiten wenden om bescherming te krijgen, verklaarde:

“Bij het contact met de autoriteiten worden we gedwongen ons als christenen te identificeren, en we weten niet zeker of enkele van de mensen die ons bedreigen, niet exact dezelfde mensen in de regeringskantoren zijn die ons moeten beschermen.”

Wanneer christenen het risico aangaan zich tot de plaatselijke autoriteiten te wenden, berispt de politie ze vaak met commentaren zoals: “Zij zouden niet in Irak moeten zijn, omdat het islamitisch gebied is”.

De Irakese regering heeft er alleen maar toe bijgedragen zulke antichristelijke gevoelens te bevorderen. Zo heeft ze eind 2015 een wet aangenomen die christelijke en alle andere niet-islamitische kinderen er wettelijk toe verplicht om moslim te worden wanneer hun vaders zich tot de islam bekeren of wanneer hun christelijke moeders met een moslim trouwen.

Door de regering gestimuleerde leerplannen presenteren autochtone christenen als ongewenste “buitenlanders”, hoewel Irak eeuwenlang christelijk was, voordat het in de 7e eeuw door moslims werd veroverd. Zoals een christelijk politicus in het Irakese ministerie van Onderwijs verklaarde:

“Er staat bijna niets over ons (christenen) in onze geschiedenisboeken, en wat er in staat, is helemaal fout. Niets over het feit dat wij hier al voor de islam waren. De enige christenen die genoemd worden, komen uit het Westen. Veel Irakezen geloven dat wij hier naartoe getrokken zijn. Uit het Westen. Dat wij gasten in dit land zijn.”

“Als kinderen op school zeggen dat zij in Jezus geloven”, schrijft een bericht, “dan krijgen ze slaag van hun leraren en worden ze door hen veracht.”

De beste informatie is het feit dat de Irakese regering radicale imams, wier leren bijna identiek zijn aan die van de Islamitische Staat, benoemt en hen platforms biedt. Grootayatollah Ahmad al-Baghdadi bijvoorbeeld, een van de vooraanstaande sjiitische geestelijken van de natie, legde in een op de tv uitgezonden interview de positie van niet-moslims uit die onder islamitische heerschappij leven:

“Als zij mensen van het Boek (Joden en christenen) zijn, eisen wij van hen de Jizya (een belasting voor niet-moslims) – en als zij dit weigeren, dan vechten we tegen ze. Dat betekent, dat wanneer iemand christen is, hij drie mogelijkheden heeft: of hij bekeert zich tot de islam, of, als hij dit weigert en christen wil blijven, hij betaalt de Jizya. En als ze dat ook weigeren, dan bestrijden we ze, en we ontvoeren hun vrouwen en vernietigen hun kerken – dat is de islam... Dat is het woord van Allah!”

Gezien het feit dat moslims in Irak vanaf hun vroegste jeugd met zulke antichristelijke retoriek geïndoctrineerd worden – beginnend in de schoolklassen tot in de moskeeën aan toe – zou het echt geen verrassing moeten zijn dat veel moslims zich tegen naburige christenen keren als de gelegenheid zich voordoet.

In een video vertelt bijvoorbeeld een getraumatiseerde christelijke familie uit Irak hoe haar kleine kinderen vermoord werden – levend verbrand, “alleen maar omdat ze het kruis droegen”. De moeder legde uit hoe de “ISIS”, die hun kinderen aanviel en vermoordde, hun eigen islamitische buren waren, waar ze mee aten, lachten en aan wie ze zelfs pedagogische en geneeskundige hulp geboden hadden – die zich echter tegen hen keerden.

Op de vraag wie precies de christenen bedreigd en uit Mosul verdreven zou hebben, zei een andere christelijke vluchteling:

“Wij verlieten Mosul, omdat ISIS de stad binnenkwam. Het [soennitisch islamitische] volk van Mosul omarmde ISIS en verdreef de christenen uit de stad. Toen ISIS in Mosul aankwam, werd ze door de mensen verwelkomd en verdreven ze de christenen... De mensen, die ISIS geaccepteerd hebben, zijn de mensen die daar met ons geleefd hebben... Ja, mijn buren. Onze buren en andere mensen hebben ons bedreigd. Ze zeiden: ´Ga weg, voordat ISIS je te pakken krijgt.´ Hoe bedoel je? Waar moeten we naartoe? ... Christenen hebben in Irak geen ondersteuning. Wie beweert de christenen te beschermen, is een leugenaar! Een leugenaar!”

De christenen in Irak staan op het punt van uitsterven, minder vanwege ISIS, maar meer, omdat praktisch elk niveau van de Irakese samenleving op hen inhakte en dit nog steeds doet.

“Als dat geen volkerenmoord is”, zei de Chaldeese aartsbisschop Habib Nafali aan het eind van een kort interview, “wat is het dan?”

Bron: https://de.gatestoneinstitute.org

Vertaling: Daniel Heiniger

Bron oorspronkelijk artikel: www.gatestoneinstitute.org

Door: Raymond Ibrahim

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/04 ... d-in-irak/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37500
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen leven voor christenen onder de islam

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 26, 2019 3:45 am

Christenvervolging neemt wereldwijd toe

Geplaatst op 25 januari 2019

Afbeelding
Kerken staan in brand, families worden gearresteerd, mensen worden vermoord! Christenvervolging neemt wereldwijd toe!

Kerken staan in brand, hele families worden gearresteerd, mensen worden vermoord – de christenvervolging neemt wereldwijd toe. Voor het jaar 2018 registreert de Wereldvervolgingsindex 4100 slachtoffers. Dat is een derde meer dan het jaar daarvoor. Het aantal gedocumenteerde moorden is van 2782 in het jaar 2017 naar 4136 verleden jaar toegenomen.

Bijzonder gevaarlijk is de situatie in Nigeria. Daar werden in het islamitisch gedomineerde noorden 3771 christenen wegens hun geloof vermoord – meer dan in alle andere landen samen. Ook bij aanvallen op kerken (569 gevallen) staat Nigeria bovenaan. Een toenemende radicalisering van moslims evenals de opkomst van religieus-nationalistische bewegingen zijn de oorzaak voor de christenvervolging.

De solidariteit van Duitsland met de getroffenen is gering. Men kijkt weg en volstaat met het eenmaal per jaar ontsteltenis te huichelen, wanneer de volgende onheilsboodschap komt. In 2018 was er in het rapport van Open Doors sprake van 200 miljoen vervolgde christenen. De fundamentalistische islam, net zoals ISIS, die talrijke landen infiltreert en aanhangers radicaliseert, is verantwoordelijk voor de gruweldaden tegen christelijke gelovigen. Daarom eis ik nu en opnieuw nadrukkelijk dat de in Duitsland levende moslims zich distantiëren van de sharia.

Bron: www.facebook.com

Door: Dr. Alice Weidel

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/25 ... dwijd-toe/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Leven in moslimlanden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten