Emo's gestenigd in Iraq

Is het leven in een land van de islam echt het paradijs? Waarom zijn er geen rustige, stabiele islamitische landen op onze planeet?
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19949
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Emo's gestenigd in Iraq

Berichtdoor King George » Zo Mar 11, 2012 4:09 pm

Afbeelding

Minstens 14 jongeren zijn in de afgelopen drie weken gestenigd in Bagdad in een campagne van sjiitische militanten tegen jongeren die emo-kleding en kapsels dragen. Volgens de radicale islamieten is de kledingstijl te Westers.

De militanten in de sjiitische wijken waar de stenigingen hebben plaatsgevonden hebben lijsten verspreid met de namen van jongeren die ook gestenigd zullen worden als ze zich niet op een andere manier gaan kleden.

Vorige maand noemde het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken de emo-subcultuur "satanisme" en beval de politiemacht om de emo's dood te trappen.


Powned
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19949
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Emo's gestenigd in Iraq

Berichtdoor King George » Zo Mar 11, 2012 4:14 pm

Omtrent dit soort gekkigheid houdt de hier in Nederland rijkelijk gesubsidieerde emoïndustrie zich altijd angstvallig stil...
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Leader
Berichten: 196
Lid geworden op: Ma Jan 16, 2012 7:23 pm

Re: Emo's gestenigd in Iraq

Berichtdoor Leader » Zo Mar 11, 2012 4:35 pm

King George schreef:Vorige maand noemde het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken de emo-subcultuur "satanisme" en beval de politiemacht om de emo's dood te trappen.


Hoe je het went of keert, die cultuur zijn "wij" nog steeds aan het importeren, de tekenen zijn al aanwezig dat de westerlingen op in hun eigen land er al op aangesproken worden bepaalde dingen te laten, of juist te doen, omdat anders de islamitische samenleving in het westen geschaad wordt..... :huh:

Denk aan bepaalde wetgeving (sharia) of het al dan niet invoeren hiervan..... :|
Laten we onze Nederlandse Waarden behouden en niet verkwanselen aan de allochtone bezetting.

Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5835
Lid geworden op: Za Sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Emo's gestenigd in Iraq

Berichtdoor Ozes » Zo Mar 11, 2012 5:31 pm

Nouri Al-Maliki is zowel de minister president van Iraq als minister van binnenlandse zaken, defensie en binnenlandse veiligheid. Hier is een Reuters artikel over het incident http://uk.reuters.com/article/2012/03/1 ... D820120310
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19949
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Emo's gestenigd in Iraq

Berichtdoor King George » Zo Mar 11, 2012 6:15 pm

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Emo's gestenigd in Iraq

Berichtdoor Dhana » Zo Mar 11, 2012 8:24 pm

Dat doet je toch de maag omkeren? Je moet daar het lef maar hebben je zo te manifesteren. Eén verkeerd woord hier over een baard aan een Mohammedaan en je kan je voor de rechter verantwoorden wegens racisme en/of discriminatie.

Geen Mohammedaan die zich druk maakt wat er met andere mensen buiten de eigen sekte gebeurt.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73835
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Emo's gestenigd in Iraq

Berichtdoor Ariel » Ma Mar 12, 2012 12:59 pm

'Iets te modern' is goed voor steniging
Judit Neurink

Iraakse milities vermoorden jongeren die 'een ziekte zijn in de islamitische samenleving'.

Angst en verwarring regeren in Bagdad door berichten over gewelddadige moorden op jongeren met punk-kapsels en zwarte kleding die 'emo' zouden zijn. Tussen de 56 en negentig jongeren, met name jongens, zouden de afgelopen maand zijn omgebracht door steniging.

De Bagdadse kappers hebben het er druk mee. Iedereen die vreest dat zijn haar te lang zou kunnen zijn laat het knippen. "Maar ik draag nog steeds zwarte kleding, dat ben ik nu eenmaal", zegt Mustafa strijdlustig door de telefoon, een jonge Bagdadi die zichzelf emo noemt, en uit angst voor repercussies zijn lange lokken liet knippen. Zelf had hij geen problemen, maar hij hoorde van vrienden dat jongens met lang haar en opvallende kapsels zijn opgepakt. "Ze denken dat ze emo zijn, slaan ze en doden ze."

De berichten spreken over militieleden die jongens van de straat halen en ze met betonnen blokken bewerken tot ze dood zijn. In een laatste incident zouden twee meisjes zijn mishandeld omdat ze strakke spijkerbroeken droegen.

Het begon allemaal met de website van het ministerie van binnenlandse zaken, begin februari, waar het 'emo fenomeen' onder Iraakse jongeren werd veroordeeld. De politie kreeg toestemming om de trend, die gelijk werd gesteld aan duivelsverering, zo snel mogelijk te 'elimineren'. Het ministerie beschrijft emo's: "Ze dragen vreemde, strakke kleding met doodshoofden erop, gebruiken schriften in de vorm van doodshoofden, dragen oorringen in hun neuzen en tongen". Kolonel Moehammadawi van politie sprak op het Iraqi News Netwerk over de 'beruchte effecten' van 'zogeheten Satanisten of emo's'. Hij kondigde aan een operatie te leiden om de scholen in Bagdad ervan te vrijwaren.

Emo, een punk-achtige trend die in Nederland beter bekend is als gothic, heeft het Midden-Oosten veroverd. Al een paar jaar proberen ook in Irak jongeren zich te onderscheiden. In Bagdad en delen van Irak regeren echter sjiitische extremisten, die alles wat anders is afdoen als goddeloos.

"Veel tieners in Irak worden emo omdat ze de stijl leuk vinden", vertelt Moestafa. "Het is onzin dat we tot de duivel bidden, het is alleen maar een levensstijl." De Iraakse blogger Haydar meent dat veel jongeren aangetrokken worden door de mode: "Ze begrijpen niet eens wat emo betekent."

Moestafa en Haydar vertellen hoe hun vrienden naar de kapper snelden, hoe kappers haast maken met knippen om niet betrapt te worden en in de problemen te komen, hoe taxi-chauffeurs weigeren jongeren met lange haren en zwarte kleding te vervoeren. Winkels veranderen hun etalages, veel jongeren laten hun strakke spijkerbroeken maar in de kast.

Het lijkt erop dat de mededeling van Binnenlandse Zaken milities tot actie heeft aangezet. Iraakse media publiceren een reactie van de radicale geestelijke Moktada al-Sadr, die de Mahdi-militie leidt, op het fenomeen. Die meent dat 'deze gekke mensen een ziekte zijn in de islamitische samenleving' en 'door de machthebbers middels de wet geëlimineerd moeten worden'.

Er zouden lijsten met namen van emo's rondgaan. "De milities willen ons eraan herinneren dat ze nog steeds macht hebben", zegt Haydar. "Het gaat ze erom angst te zaaien. De actie is gericht tegen iedereen die zich anders kleedt - dat vinden ze onislamitisch."

De Iraakse parlementarier Safia Soehail maakt in de Arabische krant Asharq-al-Awsat melding van jongeren die in elkaar zijn geslagen door bewakers, politie en veiligheidsmensen. "Als het echt om duivelsverering gaat, dan moeten we met die jongeren praten", bepleit ze. De opdracht die studenten kregen om lijsten te maken van vrienden die emo zijn, herinnert haar aan de tijd van Saddam en de Baathpartij.

Media berichten vanuit mortuaria waar slachtoffers zijn binnengebracht, bloggers maken zich boos en op Facebook gaan foto's rond van slachtoffers en de betonblokken waarmee ze worden gedood. Geschrokken van het effect van zijn site heeft Binnenlandse Zaken extremisten inmiddels gewaarschuwd 'de publieke vrijheden van Irakezen te respecteren'. De invloedrijke grootayatollah Al-Sistani heeft het stenigen van jonge mannen 'een uitingvan terreur' genoemd. Haydar wijt het geweld deels aan de gebrekkige opleiding van de meeste militieleden. Soehail bepleit daarom workshops voor veiligheidsmensen "om ze te informeren over de grondwet en mensenrechten, en hoe ze de Irakezen moeten beschermen".

Emo's en homo's

Steniging van mensen die zich anders gedragen is in Irak niet nieuw. In 2006, op het hoogtepunt van het geweld, doken er regelmatig berichten op over aanvallen op homoseksuelen.

Met name in sjiitische wijken als Sadr City zouden homo's zijn aangevallen en vermoord. Vaak gebeurde dat door hun billen met superlijm aan elkaar te plakken. Homoseksualiteit is verboden in Irak, maar wordt tegelijkertijd gedoogd als een uitlaatklep voor ongehuwde jongeren waarbij de eer van vrouwen, en dus de hele familie, geen gevaar loopt. In de berichtgeving over de emo's die worden aangevallen is ook melding van homo's die slachtoffer zouden zijn.

De trend, en de berichtgeving, richt zich deze keer echter vooral op jongeren in vreemde zwarte kleding met vreemde zwarte haardracht en veel make-up.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenla ... ging.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
KevinB
Berichten: 1436
Lid geworden op: Vr Okt 14, 2011 4:42 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Emo's gestenigd in Iraq

Berichtdoor KevinB » Ma Mar 12, 2012 1:27 pm

Nog een artikel over deze barbaarse praktijken.

Knokploegen maken jacht op Iraakse emo's

Iraakse emo's moeten vrezen voor hun leven nu knokploegen steeds vaker jacht op hen maken. Veel Irakezen verslijten de vaak androgyn uitgedoste leden van de subcultuur voor homoseksuelen.

Het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken schat dat de afgelopen zes weken zeker 58 jongeren die zich 'emo' noemden op brute wijze zijn omgebracht. Veel slachtoffers werd volgens ooggetuigen en mensenrechtenactivisten met betonblokken de schedel ingeslagen.

Dodenlijst
Onlangs dook een dodenlijst op met de namen van 33 'emo's' en hun woonadressen die in de sjiitische wijk Sadr City de ronde deed. Het briefhoofd toont twee pistolen en een tekst uit de Koran over de genade en barmhartigheid van God. Daaronder volgt een ijzingwekkend dreigement. 'We waarschuwen elke zedenschender in de sterkste bewoordingen. Als je niet afziet van je smerige handelswijze zullen de islamitische strijders de straf van God over je voltrekken.'

De naam emo, een verkorting van 'emotional', wordt in het Westen veelal gebruikt voor jongeren met een voorliefde voor alternatieve popmuziek, die zich steevast in het zwart kleden en zich tooien met buitenissige kapsels en vaak extravagante make-up.

Veel Irakezen zijn ervan overtuigd dat emo's homoseksueel zijn. Homoseksualiteit is in Irak een groot taboe, en is door de Koran expliciet verboden. Islamitische knokploegen voeren al jaren 'eermoorden' op homoseksuelen uit om naar eigen zeggen de zeden van de gemeenschap te beschermen.

De radicale sjiitische geestelijke Muqtada al-Sadr heeft zich zaterdag over de reeks gruwelmoorden op emo's uitgesproken. Hij veroordeelde het geweld en riep zijn volgelingen op 'de plaag' die emo's vormen te bestrijden binnen de grezen van de wet.


http://www.hln.be/hln/nl/960/Wereld/article/detail/1407084/2012/03/11/Knokploegen-maken-jacht-op-Iraakse-emo-s.dhtml

Gatverdamme. Ik heb het ook niet zo begrepen op emo's en op dat androgyne gedoe, maar ik denk dat het meestal een voorbijgaande fase is in de jeugdjaren en niet bijzonder schadelijk. Vermoorden is in ieder geval een heel aantal bruggen naar de woestijn te ver.

De manier waarop is ook weer zoals gebruikelijk walgelijk en barbaars, maar oh zo volkomen islamitisch. Andermaal, veelzeggend over het gebrek aan beschaving en de barbaarsheid van mohammedanen.

Klaarblijkelijk is er in Irak nu ook een afdeling van de moraalpolitie van allah aan het werk. En ze zijn nog misdadiger en inhumaner dan de grondtroepen van de sharia in Iran of Saudi-Arabië. Maar het is allemaal heel erg islamitisch en in die streken cultureel verantwoord, uiteraard. Saddam en zijn regime waren gek genoeg, en gruwelijk genoeg, dat zeker, maar Irak gaat nu nog verder afglijden.

En er lopen vast moslims rond in Europa die met alle plezier hetzelfde zouden doen, hier of elders.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73835
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Emo's gestenigd in Iraq

Berichtdoor Ariel » Ma Mar 12, 2012 1:38 pm

KevinB schreef:
Gatverdamme. Ik heb het ook niet zo begrepen op emo's en op dat androgyne gedoe, maar ik denk dat het meestal een voorbijgaande fase is in de jeugdjaren en niet bijzonder schadelijk. Vermoorden is in ieder geval een heel aantal bruggen naar de woestijn te ver.

.


Wij hadden in ons vorige huis buren waarvan de zonen emo's waren. Na een paar jaar kregen de jongens verkering, en nu zijn het keurige huisvaders. Dat Emo gedoe is van tijdelijke aard. Maar ja, zo ver denken mohammedanen niet.

Afshin Ellian klom ook in de Emo pen.

Aanslagen zijn bewijs dat islam vredelievend is

maandag 12 maart 2012 10:01

Emo's: in Irak moeten ze vrezen voor hun leven

Het is bijna ongeloofwaardig om te zeggen dat het Midden-Oosten de bakermat van de beschaving is geweest.

De nadruk ligt op ‘is geweest’. Het is ongeloofwaardig omdat als we nu naar het Midden-Oosten kijken, we ongeciviliseerde barbaarse bendes zien.

Van rondtrekkende moordenaars tot psychopaten die aan een machtszetel zijn vastgeroest.

Sadisme
Het Midden-Oosten van nu is een wonderbaarlijke wereld van geweld, sadisme en inhumaniteit.

Maar wellicht gaat onder die oppervlakte een kleine stroming schuil van beschaving, terughoudendheid, rust, wijsheid, vergevingsgezindheid en contemplatie.

Nu de Irakezen elkaar hebben afgemaakt, moeten ze op zoek naar nieuwe groepen. De sjiieten vermoordden de soennieten. De soennieten pleegden aanslagen op alles en iedereen die niet soennitisch was. De meest oprechte en boeiende beweging was natuurlijk de Al-Qa’ida: zij doden zonder aanzien des persoons.

Vervelend
Ook een moordzuchtige rondtrekkende bende kan zich gaan vervelen. We leven in de moderne tijd en ook bij Midden-Oosterse moordenaars kan de verveling toeslaan.

Het is uiterst vervelend om je te vervelen. Dus gaan de moordenaars op zoek naar een nieuw doelwit. Weer een sjiiet doden is niet meer spannend. Het haalt de voorpagina’s van de westerse kranten niet eens meer.

Christenen
En christenen? Ook dat is heel normaal geworden: het doden en verdrijven van christenen. De normaliteit van geweld, vervelend, hè!?

Misdaad in naam van Allah is in het Midden-Oosten van profeten, moordenaars, revolutionairen en andere idioten de normaalste zaak van de wereld geworden.

Emo’s
Maar de rondtrekkende moordenaars hebben een nieuw, spannend doelwit gevonden: emo’s.

Wat zijn emo’s? Het is een afkorting van het woord 'emotioneel'. Het gaat om jongeren die naar alternatieve muziek luisteren en zich in het zwart kleden, met rare kapsels en make-up. Verwar de emo’s niet met buitenaardse wezens.

Jacht
Emo’s zijn in Irak een gewild doelwit geworden, meldt de Volkskrant op gezag van Britse kranten. De Iraakse emo’s vrezen voor hun leven omdat knokploegen steeds vaker jacht op ze maken.

Wat is er vanuit het heilige Iraakse perspectief precies mis met emo’s? Ze worden verward met homoseksuelen.

Volgens het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken zijn in de afgelopen zes weken 58 jongeren, emo’s, omgebracht. Met betonblokken zijn hun schedels ingeslagen. Waarom met betonblokken en niet met een wapen? En waarom werden ze niet onthoofd? Moordtechnieken moeten zich blijven vernieuwen om verveling te verdrijven.

Barmhartigheid
In Sadr City zijn al 33 emo’s vermoord. In een verklaring, met daarop een tekst uit de Koran over de barmhartigheid van Allah en twee pistolen, staat: ‘Wij waarschuwen elke zedenschender in de sterkste bewoordingen. Als je niet afziet van je smerige handelswijze zullen de islamitische strijders de straf van God over je voltrekken.'

Weet u wat intrigerend is aan deze verklaring? Niet de tekst, maar het briefhoofd: twee pistolen en een tekst uit de Koran over de barmhartigheid van Allah. Om te bewijzen dat Allah barmhartig is, worden anderen gedood. En om te bewijzen dat de islam de religie van vrede is, worden aanslagen gepleegd.

Emotionele God
Allah was zelf een emotionele God. Hij barst van emoties voor de mensheid. En wat Zijn kledij betreft: ruim 1500 jaar geleden was een gemiddelde profeet even spannend gekleed als een emo.

Interessante hypotheses voor een Freudiaans onderzoeksproject.

Afshin Ellian

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshi ... end-is.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19949
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Emo's gestenigd in Iraq

Berichtdoor King George » Di Mar 20, 2012 4:20 am

Emo's in Irak vervolgd om 'duivelverering'

ZONDAG 11 MRT 2012

Bron: NOS

Lange, zwarte haren, donkere make-up, zwarte kleren en een norse blik. Dit is zo'n beetje het stereotype van de 'emo' zoals we hem hier kennen. Maar terwijl de 'emo's' in Nederland over het algemeen in hun eigen, donkere bubbel worden gelaten, wacht ze in Irak een heel ander lot.

Zeker 14 jongeren zijn de afgelopen drie weken gestenigd in Bagdad, omdat hun emo-uiterlijk 'te Westers' zou zijn. Sinds gisteren circuleert er een lijst met namen van jongeren die slachtoffer zijn geworden van de vervolgingen die sjiitisch gemotiveerd lijken te zijn.

Satanisme
Emo is een subcultuur die zijn wortels in het Westen heeft en die verwant is aan de bekende gothic levensstijl. Emo's in Irak hebben de aandacht getrokken nadat het ministerie van Binnenlandse Zaken de groep beschuldigde van satanisme. De politie werd erop af gestuurd. Resultaat? Veertien lichamen die met ernstige verwondingen naar verschillende ziekenhuizen in Bagdad zijn gebracht. Ze zijn doodgeslagen of gestenigd.

Behalve de veertien lichamen klopten er ook zes gewonden emo's aan bij ziekenhuizen: zij zouden in leven zijn gehouden om als waarschuwing naar hun vrienden te dienen.

'Vuile praktijken'
"We waarschuwen alle obscene mannen en vrouwen: wanneer jullie niet snel stoppen met deze vuile praktijken zal de straf van God op jullie neerkomen met behulp van de hand van de Mujahideen", staat er op pamfletten die in handen zijn van Reuters. Op datzelfde papier staan ook de namen van 24 jongeren, allemaal potentieel doelwit.

Het Iraakse ministerie ontkent alle beschuldigingen: "Er zijn geen moorden bij ons bekend die emo-gemotiveerd zijn. De moordzaken kwamen voort uit wraak of criminele motivatie."

Bloed drinken?
In de Iraakse stad Bagdad is een Westerse kledingstijl niet onbekend bij jongeren. De expressieve emo-stijl gaat wel weer een stapje verder, maar niet iedereen stoort zich eraan: "Als het een vriendengroep is die iets delen, dan is het prima", zegt Abdullah. "Maar als de geruchten kloppen en als ze inderdaad elkaars bloed drinken en de duivel aanbidden, dan accepteert onze maatschappij het niet", voegt hij toe.

Door: Dorien
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
KevinB
Berichten: 1436
Lid geworden op: Vr Okt 14, 2011 4:42 pm
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor KevinB » Vr Apr 13, 2012 11:07 pm

Om hier nog eens op terug te komen, Pamela Geller heeft hier vandaag een interessant artikel over gepubliceerd op Atlas Shrugs.

http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2012/04/sharia-law-in-iraq-gay-and-fashion-conscious-teens-honor-killed.html

Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Emo's gestenigd in Iraq

Berichtdoor Dhana » Za Apr 14, 2012 8:35 am

Als ik dan zie dat er hier in Nederland een partij voor dierenwelzijn opgericht is en dat dierenleed hier wel op de sentimenten werkt, maar wat mensen elders in de wereld overkomt aan onrecht en onnoemelijk leed aangedaan wordt, de ogen gewoon droog houdt, vraag me af of we wel in de gaten hebben hoever we gevallen zijn en alle gevoel proporties kwijt zijn.


Geen politieke hond te bekennen die daar zijn mond over open durft te doen. Stel je voor zeg, eerst geen olie meer uit Iran en dan niets meer uit Iraq.... Je moet er toch niet aan denken.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Emo's gestenigd in Iraq

Berichtdoor Scarlatti » Za Apr 14, 2012 9:12 pm

Dhana schreef:Als ik dan zie dat er hier in Nederland een partij voor dierenwelzijn opgericht is en dat dierenleed hier wel op de sentimenten werkt, maar wat mensen elders in de wereld overkomt aan onrecht en onnoemelijk leed aangedaan wordt, de ogen gewoon droog houdt, vraag me af of we wel in de gaten hebben hoever we gevallen zijn en alle gevoel proporties kwijt zijn.


Geen politieke hond te bekennen die daar zijn mond over open durft te doen. Stel je voor zeg, eerst geen olie meer uit Iran en dan niets meer uit Iraq.... Je moet er toch niet aan denken.


Nou Dhana dat is nu precies waar ik t moeilijk mee heb, ik zie dan ook de ' overheden als land- en volks verraders die voor een krijgsraad gesleept moeten worden en berecht met veroordeling tot de doodstraf, samen met al die moslieten die onze landen overspoelen.
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19949
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Emo's gestenigd in Iraq

Berichtdoor King George » Ma Apr 15, 2013 2:04 pm

Het was vandaag weer gezellig in Iraq.


Doden en gewonden door bomaanslagen in Irak

BAGDAD - Door bomaanslagen in diverse Iraakse steden zijn maandag in totaal zeker 20 mensen gedood. Meer dan 200 mensen raakten gewond, meldden Iraakse autoriteiten.


Afbeelding
Ravage na een aanslag met een autobom in de plaats Kirkuk. Foto: reuters

In Bagdad hadden meerdere aanslagen plaats, onder meer bij een controlepost van de zwaarbewaakte internationale luchthaven in de hoofdstad. Daar ontplofte twee autobommen in geparkeerde auto's, met zeker twee doden tot gevolg.

In de stad Tuz Khurmato, 170 kilometer ten noorden van Bagdad, gingen vier bommen af. Hierbij kwamen zeker 5 mensen om en vielen 67 gewonden. Ook de steden Kirkuk en Samarra in het noorden en Nassiriya in het zuiden waren het toneel van aanslagen.

Niemand claimde tot nu toe de verantwoordelijkheid voor de aanslagen, maar de de daders zijn vermoedelijk leden van de Iraakse vleugel van de islamitische terreurbeweging al-Qaeda, Islamitische Staat van Irak, of van andere soennitische groeperingen die vechten tegen de door sjiieten geleide van premier Nuri al-Maliki.

Irak gaat zaterdag naar de stembus voor provinciale verkiezingen. Die worden gezien als een test voor Maliki's politieke kracht ten opzichte van sjiitische en soennitisch rivalen, in de aanloop naar de parlementaire verkiezingen in 2014.

Tien jaar na de door de Verenigde Staten geleide invasie in Irak, wint al-Qaeda terrein in het land. Dat is vooral het geval in de westelijke woestijngebieden dichtbij de grens met Syrië. Islamitische Staat van Irak zegt dat het de krachten heeft gebundeld de radicaal-islamitische beweging Jabhat al-Nusra, die in Syrië met andere groeperingen vechten tegen het regime van president Bashar al-Assad.


De Telegraaf
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8855
Lid geworden op: Ma Apr 14, 2003 2:14 pm
Contact:

Re: Emo's gestenigd in Iraq

Berichtdoor Monique » Ma Apr 15, 2013 4:44 pm

En de stilte van de "islamitische gemeenschap" is zoals gewoonlijk weer oorverdovend.

Een tekening zet ze aan om te moorden, moord zet aan tot stilte.

Tsja.
Amorele atheistische nitwit


Terug naar “Leven in moslimlanden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten