Neusoperatie in Iran 'om er mooier uit zien'

Is het leven in een land van de islam echt het paradijs? Waarom zijn er geen rustige, stabiele islamitische landen op onze planeet?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3963
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Neusoperatie in Iran 'om er mooier uit zien'

Bericht door Eliabe »

Neusoperatie in Iran 'om er mooier uit zien' of 'een betere man te krijgen'

Niet de Verenigde Staten, en zelfs niet Libanon, maar het conservatieve Iran is de 'hoofdstad van de cosmetische neusoperaties', zo schrijft de Britse krant The Guardian. Elk jaar gaan 200.000 Iraniërs, voornamelijk vrouwen, naar de plastisch chirurg om hun neus kleiner te maken en het topje meer naar boven te laten wijzen.

Jonge vrouwen zouden meer op de Hollywoodsterren willen lijken die ze in films of op satelliettelevisie zien. Maar het zou ook een reactie zijn op de verplichting om een hijab te dragen, zegt een vrouw tegen The Guardian. 'Het is menselijk om er mooi uit te willen zien; mooi haar, een mooi figuur, een mooie huid. Maar door de hijab kunnen wij dat niet. Dus we moeten onze instincten tevreden stellen door onze gezichten van hun beste kant te laten zien.'

Volgens anderen komt het simpelweg doordat het in deze tijd zo gemakkelijk is je uiterlijk te veranderen. 'Dankzij de huidige wetenschap en technologie is er veel meer mogelijk en mensen kunnen er mooier uitzien. Waarom zouden we het niet doen?', vertelt een andere vrouw.
http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/ ... jgen.dhtml
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?
Gebruikersavatar
Karel Kletskop
Berichten: 55
Lid geworden op: do mar 22, 2012 8:47 pm

Re: Neusoperatie in Iran 'om er mooier uit zien'

Bericht door Karel Kletskop »

Eliabe schreef: . Elk jaar gaan 200.000 Iraniërs, voornamelijk vrouwen, naar de plastisch chirurg om hun neus kleiner te maken en het topje meer naar boven te laten wijzen.


Is dat om te zorgen dat de gezichtssluier beter op de neus blijft hangen zodat hij niet afzakt waardoor te veel van het gezicht zichtbaar is ?. Afbeelding
Plaats reactie